K-report
 

Archive through 15.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Staré archivy » Archive through 15.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18715
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si z toho nic nedělám, nemůžu za to, že někdo, kdo ví všechno, neví, že se Wapexu říká "latex" (např. mezi hasiči, prof. řidiči atd.)

Ach jo . Asi jsi jen špatně slyšel, ale Wapexu se "latex" opravdu neříká (to snad ani v Lbc) .
Hlavně se v tom už nehňácej, jestli chceš mít klid. Prostě jsi napsal blbost (a je vcelku jedno proč) a některým se to velmi hodí
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 07:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z: A nedám a nedám a nedám říká a nic jsem špatně neslyšel, ty si myslíš že něco bez rozmyslu plácám? Néé, všecko si ověřuju.

Ale tím to končím, hádat se o blbostech fakt nebudu.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 08:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jeden článek z Respektu, zaobírající se konkurencí na lince Praha - Lbc.

Autobus, kterým se nesmí jezdit
Loni touto dobou se na autobusové lince Praha-Liberec stal malý zázrak: cena jízdenek klesla o třetinu ze 78 korun pod šedesát, staré rozkodrcané a často nevytopené Karosy vystřídaly mnohem prostornější autobusy značek Mercedes a Man a na palubu kromě šoférů nastoupily usměvavé hostesky roznášející kávu či koblihy zdarma. Navíc zhruba o polovinu vzrostl počet cestujících, protože řada lidí, která dřív kvůli nepohodlným Karosám jezdila osobním vozem, přestoupila opět na autobus.
Zázrak způsobilo to, že na linku tehdy vtrhli dva noví dopravci Hotliner a Student Agency a začali se přetahovat s dosud monopolní ČSAD Liberec o cestující. Nebylo to ovšem tak jednoduché: ČSAD si linku bránila zuby nehty a pomáhal jí v tom i krajský úřad, který uvedenou linku zařadil do "závazku veřejné služby", kdy je dopravci úředně hrazena ztráta, a odmítal dát licenci na tuto trať jiným firmám. Na první pohled to byl rozpor: zatímco kraj vedl linku mezi těmi, na které kvůli ztrátovosti vyplácí dotace, na druhou stranu ji - a bez dotace - chtělo provozovat několik dalších firem.
Licenci pak oba noví dopravci dostali až od pražského magistrátu, kde končí druhá část linky, a vzápětí nastal výše popsaný ostrý konkurenční boj. Ten se projevil třeba i tím, že ČSAD odmítla pustit konkurenční Student Agency na liberecké nádraží; a tyto praktiky nakonec musel zatrhnout až soud a antimonopolní úřad.
V uplynulých dnech se ovšem rozhořel další spor. Lani na podzim ČSAD nevydržela tlak dravé konkurence a omezila počet spojů mezi krajským městem a metropolí z šestnácti na čtyři. Student Agency pohotově uvolněné místo zaujala a požádala současně o licenci, aby směla zastavovat v obcích, kde stavěla dřív ČSAD Liberec. Licenci sice k prvnímu lednu dostala, ovšem s výjimkou: smí nabírat cestující pouze pro dálkovou dopravu, tedy z jednoho kraje do druhého a ne v rámci.jednoho kraje.
a ne v rámci jednoho kraje.
Nastává tak paradoxní situace: autobus smí ve vsích na Liberecku vysadit cestují¬cí z Prahy, ale ty, co tam čekají na spoj do Liberce, nabrat nesmí. A naopak - pod hrozbou ztráty licence nesmí v Liberci nabírat pasažéry do tamních obcí, přes něž na své cestě jede.
"Připadá nám, že nás kraj využívá v boji proti konkurenci ČSAD," stěžuje si Antonín Samek, starosta jedné z dotčených obcí. "Sice tady ČSAD má dost regionálních spojů, ale proč lidé musí čekat třeba hodinu na autobus ČSAD, když tady jede někdo jiný, dřív a prázdnější?"
Vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Stanislava Jakešová (mimochodem Liberec je jedním z menšinových akcionářů dopravce) to vysvětluje rázně: "Pokud někde dotujeme nějaký spoj, tak nemůžeme dovolit, aby nabíral ještě větší ztrátu, protože mu cestující utíkají ke konkurenci." To by se však mohlo změnit. Liberecký kraj počítá, že vypíše soutěž na "základní dopravní obslužnost" a dopravci budou soutěžit, kdo bude na Liberecku jezdit regionální spoje za nejnižší dotace. Student Agency nevylučuje, že se přihlásí.
Marek Pokorný
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18740
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 09:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergei:
Až to uslyším aspoň od jednoho dalšího člověka, tak bych snad o tom mohl uvažovat
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1)Potvrzuju, že Citara se fakt dělaj jenom
v Mannheimu a čím dál větší podíl má taky závod v Holýšově. Mimochodem, první krásný Citaro máme od prosince v Mělníku a ať si kdo chce co chce říká mě se ten autobus líbí. (narozdíl od Conecta, to je skutečně spíš autobus pro chudý)
2)Chystám se v únoru do Liberce na kreých linkách se můžu setkat s Tedomy?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

první krásný Citaro máme od prosince v Mělníku

To jako na MHD?
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Momentalne nejvic 13/24/26.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 13:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R b: Na MHD (provozuje spol. Bohumil Černý),
reg.zn. 4S4 9957.
Sidero...:Díky.
Citaro Mìlník
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 14:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Gromit
Také na lince 20 se denně vyskytuje Tedom nebo Ekobus, jinak potvrzuji linky 13,24,26. Karosa B741 CNG 615 (1615 DP Blava) denně na lince 25.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to teda koukám! Pan Černý se vytáh, i ten nátěr mu sluší - jen tak dál.
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: B741 není denně na lince 25. O víkendu jsou občas vyjímky a jezdí tam vrakoska. Nicméně minimálně 2 nízkopodlažní vozy musí jezdit každý den určitě, zpravidla to bývá SORka a jeden z TEDOMů. Ovšem poslední dobou jezdí všechna "zajímavá" vozítka denně.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: Ta B741 CNG by byla zajímavá, předpokládám, že je v Liberci asi jen krátkodobě. Nebo ne?
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: To Citaro je teda funglovka, že jo. Jestli dobře koukám, tak nemá motor v komíně a mně by teda zajímalo, jestli má u zadních dveří schod?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Podle okresního blafáku ze začátku ledna přišlo cituji: těsně před svátky. Já bydlím deset km od tamtud a viděl jsem ho, a stačil vyfotil až 10.1. Teď jsem marodil a ještě jsem se nesvezl. Je zrovna zas...ný sklo, ale asi tam schod nebude.
citaro
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Prosím prosím, kdyby se podařilo ten schod výhledově upřesnit.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Určitě zjistím, nejpozději během příštího týdne. Sám se těším, až si ho prohlédnu uvnitř.
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 22:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: B 741 je v Liberci jen na zápůjčku, ale v únoru se bude ještě vyskytovat....
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 22:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cestující: Jaké jsou vlastně provozní zkušenosti se zapůjčenými B741 a B732???
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkém výborné. Nemůžu si stěžovat, obě vozidla jsou spolehlivá a nejsou s nima žádné problémy. Kloubák dokonce obstál i mizerném zimním počasí - jezdí pořád i za sněhových kalamit...
Tommy82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 20:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

343-Fűgnerova

Sor BN12 ev.č.343 na lince č.15 v terminálu Fűgnerova

(Příspěvek editován uživatelem Tommy82 leden 21, 2006)
Nastupte do MHD......... Určitě jede Vaším směrem.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 08:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommy: Tak si udělej vlastní fotogalerii :-) :-)
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Tommy82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 19:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sergeilbc: Na to mám ještě málo fotek, v LBC jsem byl podruhé a ve vozovně tramvají poprvé
Nastupte do MHD......... Určitě jede Vaším směrem.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Tak tedy to slíbené upřesnění ohledně
Citara. Schůdek tam je, snižuje se pozvolna ke středním dveřím.
Citaro zadní dveøe
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 16:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommy82: Ozvi se na mail, jestli si chceš (nejen) o Liberci trochu promluvit... :-)
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 17:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Děkuji
White2003
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 10:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska v 07:10 jsem, viděl jednu sorku z DPML odstavenou na parkovišti u PENNY MARKETU v JBC Rýnovicích.Asi si tam někdo udělal černou jízdu.

Tedomy se vyskytují převážně na sl.31-32/20 a 63-64/13,18,24,26,30
sl.63-64 v pracovní dny a v sobotu zajišťuje garantované nízkopodlažní spoje a plynová klobása pravidelně jezdí na sl.61-62/25

sl.61-62 v prac.dny: 04:10-13:51-00:00
sl.61-62 v sobotu a neděli: 04:10-13:35-00:00

sl.63-64 v prac.dny: 04:43-13:50-23:48
sl.63-64 v sobotu: 04:00-13:33-00:13
sl.63-64 v neděli: 07:37-13:33-00:13

Jinak by mě ještě zajímalo,kdy konečně DP namnoží ty nové kilometrovníky.To je tak těžký to párkrát okopírovat,když už údajně je maj hotový?Pro DP asi ano.
Konečná stanice!
Vystupte si prosím,děkujeme Vám,že jste využily služeb městské hromadné dopravy!
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 23:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska v 07:10 jsem, viděl jednu sorku z DPML odstavenou na parkovišti u PENNY MARKETU v JBC Rýnovicích.Asi si tam někdo udělal černou jízdu.
Možná se řidič zastavil cestou z/do ČSAD JN, kam jezdí Liberecké vozy do servisu. Každou chvíli je tam vidím, ať už to jsou klasické Karosy, Citybusy nebo Sorky.
White2003
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 11:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes v 07:30 se na Fügnerově stala kuriózní nehoda.sl.119 z Kunratické(jako linka a označ.č.29)stála na výs.sta č.1 a vykládala cestující a v tu dobu najížděla sl.39 na odjezd z Fügnerovy v 07:30 do Prům.Zóny-JIH a 363 narazila prostředními dveřmi do levého zadního boku 609(07-57).Tak tam chvíli stáli...
Konečná stanice!
Vystupte si prosím,děkujeme Vám,že jste využily služeb městské hromadné dopravy!
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 4.2.2006 se v Liberci koná jízda autobusem Karosa B741CNG DP Bratislava 1615 ve kterém je zabudován motor TEDOM. V Liberci jezdí u ČSAD Liberec na MHD pod ev. číslem 615.
Případní zájemci o svezení po Liberecku s touto raritou ať se mi ozvou na mail.
615
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pro všechny co mají zájem o zítřejší akci s B741 CNG 615, tak odjezd z Fügnerky v 9:00 pak je možnost ještě na autobusáku v cca 9:05.

A ještě teď nám do ČSAD Liberec dorazily 2 Mercedes-Benz Sprinter na osobní dopravu po Hradku nad Nisou. Vypadají móóóóóóc pěkně ....
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No málem bych zapomněl, že v pátek zasáhl do provozu další TEDOM, ev. č. 613 (RZ 2J4 6979).

No, to se nám to pěkně rozrůstá
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 08:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě že jsem až koukal, že nikdo z vás ČSAĎáků neinformoval, než jsem ho (613) včera viděl :-)

Ale jen tak dál, Tedom je dobrá volba :-)
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 16:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak za akci moc děkuji, povedla se. Škoda, že z jistých důvodů nelze stvořit reportáž, všichni účastníci ví proč. :-(
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 20:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další TEdom je jenom dobře...jel jsem nedávno konečně jedním sériovým vozem a musím říct,že oproti prototypu v továrně odvedli kus práce-už žádné ostré rohy,nekvalitní spoje a špatně umístěná tláčítka či hnusná sedadla. Teď je to fakt skvělý autobus s nádherným interiérem...Jinak u prototypu nějak blbne kneeling-při zastavení se autobus houpe doleva dopravaŘidič si evidentně s ničím nehrál...

sergei:Co může být tajného na B741?Mě by ta reportáž zrovna zajímala,protože jsem se na tu akci bohužel nedostal.Aspoň naznač.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 08:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napíšu na mail, protože to je z určitých důvodů nepublikovatelné!
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty dva Tedomy s Jihlavskou RZ jsou zapůjčeny nebo jsou v majetku ČSAD?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAĎáci včera na akci říkali, že kromě 622 jsou všechny v majetku ČSAD Liberec. 622 bohužel brzo zmizí společně s 615 a 619 :-( :-(
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

613 vypadá bez reklamních popisů nějak stroze....
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 09:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Bratislavě shořel motor autobusu B741 CNG č.1612....Že by motor Tedom?????
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotelník: nejedná se o motor TEDOM, jedná se o přestavbu původního motrou LIAZ na LIAZ ML 637 NGST, CNG. Navíc neshořel motor, ale hořelo v motorovém prostoru (což může být vada v elektroinstalaci). Nepleťme si dojmy s pojmy

U nás zapůjčená B 741 je, tuším, jediné vozidlo ze zcela novým motorem TEDOM...
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo v pohodě,jen jsem se ptal. Na druhou stranu je divný, že Karosy B7xx hoří nějak často..asi tam nebude vše v pořádku.Ikdyž v Bratislavě mají bohaté zkušenosti s požáry všech typů busů
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 12:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotelník: jasný, pohoda

Ona ta elektroinstalace u Karos ř.7xx nebude tak moc v cajku. Neboť během let provozu se různě svazky napojují, vyměňují a tak. Pak stačí menší zkrat a už to jede. No a když se jedná o plyňák, tak to je pak pořádný ohýnek. Ale ta bratislavská Karosa heshořela celá, zřejmě řidič včas použil hasící přístroj. více info na http://www.imhd.sk/ba/index.php?w=213621323033ef393621323033ef1f&id=3204
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 16:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Typ formuláře: Řádné
Zadávací řízení: Otevřené řízení
Limity VZ: Nadlimitní Předmět VZ: Dodávky
Odvětví zadavatele: Doprava
Zadavatel - název/jméno: Dopravní podnik města Liberce, a.s.
Sídlo zadavatele - obec: Liberec
IČ zadavatele: 47311975
Název VZ: Dodávka 18 ks nízkopodlažních městských autobusů pro DpmL, a.s., v letech 2006 až 2008
Místo plnění / realizace: Liberec
Kód hlavního předmětu veřejné zakázky dle klasifikace CPV: 34121100-2
Součet předpokládaných cen (v celých Kč bez DPH): 90 000 000.00
Lhůta pro podání nabídek / doručení žádostí: do 28.03.2006 Aktuální: Ano
Doba plnění od: 01.08.2006 do: 31.10.2008
Datum zveřejnění: 30.01.2006
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 19:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hurá!
To znamená, že jsem svým článkem na www.dopravni.net před časem nekecal, protože do tohohle se Irisbus nevejde ANI ZA NIC :-) (i když tu těch 5 Slintekrysů z dotací stejně bude, je to lepší než jich mít 23)
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 17:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je teda dobrý, nejdří napíšeš článek a pak zjišťuješ, jestli jsi kecal nebo ne...
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 19:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jste na té sobotní akci provedli s bratislavskou B741CNG? Já jsem dnes byl v Liberci a chtěl jsem se s ní svézt, ale nejezdila...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 20:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Já nic nezjišťuju, já si s tím byl jistej, jen určití "vševědi" mi to vyvraceli.. Dál už se o tom hádat nehodlám.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 20:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!


... po dnešní projížďce wanou bych řekl, že to koupání není až tak nereálné. Chápu, ulice jsou plné břečky, ale co je moc, to je moc. Jel jsem tím s Fügnerky na Lidové Sady, takže nejdříve do stoupání. To jsem si ještě ničeho nevšiml. Ale když jsme se dostali do klesání, nízkopodlažní částí se prohnala "povodňová vlna". Voda z tajícího sněhu se přelila z jednoho konce NP části na druhý a vedle schůdků se vytvořilo pěkné jezírko. Takhle se to ještě několikrát opakovalo. Asi by nebylo od věci do rohů NP části instalovat nějaké odtokové kanálky.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 20:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvláštní, já měl při svém prvním svezení wanou stejný zážitek. Jenom s tím rozdílem, že to nebylo v Liberci ale v Ostravě.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 20:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve zprávách na nově byla reportáž o tom jak spadlo obří množství sněhu (nevím odkud) na nějaký autobus MHD. Provalil okno a dostal se do interiéru vozidla.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 23.ledna 2006, ICQ #277-439-754
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19547
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze střechy domu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 08:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu sněhovému "incidentu", neví někdo co to bylo za vůz?
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 15:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl to SOR B 9,5 od ČSAD Jablonec - ev. č. 52
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 19:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý je ten vůz zcela na odpis...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 21:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mátě někdo nějaké fotky čísla 52?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 23.ledna 2006, ICQ #277-439-754
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 22:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady by byla jedna celkem aktuální (4.2.2006) 1L8 0449 na Dolním náměstí v Jablonci.
52
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 08:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mám ve stejnej okamžik stejnej vůz jen z jinýho úhlu taky focenej.. ještě řekni žes byl na tý akci taky
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 16:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No koukal jsem doma na fotky 52 a něco taky mám ...
Pěkný bylo že jsem zrovinka chlastal s řidičem který si pro ni byl v Libchavách a kterej ji měl přidělenou jako novou a zajížděl ji, v tom telefon ať se jdu kouknout na kruhák na Pražskou že je tam 52 a je po ní ... Potkal jsem tam Luboše Vejnara (šéfa MHD) a říkal mi že 2 milióny škoda ....
Tak jsme ji v pátek rovnou i zapili ....
Jo ještě jedna novinka, dnes spadla střecha Jbc vozovny .....
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 20:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergej: Jó, taky jsem si udělal vejlet do Liberce a Jablonce a (trochu) se povozil
White2003
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 11:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidičky,děkuji Vám za informace,ale teď se na chvíli odmlčím.Jdu marodit.Jdu si lehnout do nemocnice,tak užívejte volna.AHOJ
Konečná stanice!
Vystupte si prosím,děkujeme Vám,že jste využily služeb městské hromadné dopravy!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace