K-report
 

Archive through 28.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy SOR » Staré archivy » Archive through 28.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3319
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 16:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Jasně, ale já ho beru i jako výrazný designový prvek. Schody mi nevadí, pokud nemůžu do schodů, tak do nich nelezu a zůstanu sedět dole
ICQ: 321725091
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 16:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Fedos to byl :-) na to jak vypadal nater si uz nepamatuju. Kazdopadne hlavne vevnitr to bylo brutalni. Jednak skoro vsechno pocmarany, spina, ale co mi utkvelo: misto poslednich dveri tam byla pres schody deska a na ni pridelany sedacky, jeste ke vsemu absolutne jiny :-)) Nadhernej pohled to byl .... Pri jizde trochu "rachtal". Ale to je rekl bych spise veci uplne jinou :-)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Honza_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 16:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude to asi tim, ze tohle je jedno z prvnich "becek" 9,5 a byl urcen pro MHD v Beroune, kdyz ji jeste provozoval Fedos. Kdyz mu neprodlouzili smlouvu na MHD tak sam Fedos mestske autobusy "inovoval" pro primestske linky. Takze to bych nedaval za vinu SORu.

Jeste kdyz jsme u Fedosu, tak potom mel jeste jednu B 9,5 bez zadnich dveri a tu ted provozuje autodopravce Hrouda ve Zbirohu.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 17:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_p: a rekl sem snad, ze to davam za vinu SORu? Nerekl, za chlivek a predelavky tohohle stylu .... dost kruty za ne asi tezko muze :-) Za ten zbytek co to vydavalo za zvuk pri jizde netusim, ale nedelam si iluze uz pri pohledu dovnitr, jak se u nej provadi udrzba a uklid :-)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 17:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl to dopravce ČSAD Semily...Nejhorší na tom je to,že je to bohužel nejlepší spojení Brna s LBC..když se nepodaří dobře vychytat Student agency.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 17:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Já jel tímhle B 9,5 myslím jen jednou a seděl jsem vepředu, tak mi ta popisovaná svérázná přestavba z městského autobusu na dálkový nějak unikla. Ale Fedorkovi je to podobný. Jinak, neudržovaný interiér a jízdní vlastnosti naznačující chabou údržbu jsem rovněž vnímal.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 17:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: no ja sedel vzadu, krizem naproti tomu paskvilu :-)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 09:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že jsem zde rozmohla bouřlivá debata. Já jsem reagoval na nesmyslné kopnutí Pena. Píše sem, byť nemá co říct a jeho nesmyslné výblitky se někdy fakt nedají číst. Totéž 1099: pokud se tobě SOR nelíbí, neznamená to, že je špatný. Srovnání s Conectem je jen špatný vtip.
...a proto si rýpnu:
----------------------------------------------------------
SOR BN12 – Král VKUSU a PRAKTIČNOSTI aneb ÚSPĚŠNÝ nízkopodlažní autobus
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 09:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kotelník
Jo to se občas stává že tam Semiláci prdnou 954, taky už jsem si tenhle otřesnej zážitek zažil ... Standartně tam ale je nasazená C955 a zaskakuje Axer ...
A tys jel po okreskách??? A kde? Celá trasa Liberec-Turnov-Jičín-HK-Svitavy (E442)- Brno (E461) vede po mezinárodních silnicích ....
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 12:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: srovnani s Conectem neni spatny vtip .... jestli se mi libi nebo ne je fuk. Ale v Conectu se mi jelo daleko pohodlneji nez treba v BN12. Nehlede na to, ze jeho design se mi taky zrovna moc nelibi ... Takze kdybych si jako cestujici mel vybrat mezi BN12 x Conecto ..... volim Conecto.

(Příspěvek editován uživatelem 1099 březen 27, 2006)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Pokud je to tvůj názor,tak OK. Ale nevnucuj ho ostatním, viz tvůj podpis.

PS: Já se dost najezdil SORem i Conectem a u druhého jmenovaného vozidla mám podezření,že se Mercedes řídil motem: "jak nejlaciněji postavit autobus" (maximum sedadel-minimum místa na nohy,laciné velkoformátové plasty,minimum výbavy,vytápění bez rozvodu vzduchu po vozidle,zádný systém nuceného větrání aj.)
Většinu z toho SOR má, byť třeba v primitivní formě.

(Příspěvek editován uživatelem fousekx březen 27, 2006)
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však taky Conecto je cenově výhodný autobus pro regionální dopravu. Pokud s ním dopravce jezdí i několikahodinové vzdálenosti, což se občas děje, je to vůči cestujícím nezodpovědné. To potřebné pohodlí tam samozřejmě není (tvrdé sedačky, málo místa..)
Se Sorem je to stejné.
Na delší linky by měl mít dopravce adekvátní autobus, zůstaneme li u těchto značek tak třeba MB Integro nebo Intouro, pokud jde o SOR, tak řady LH.

(Příspěvek editován uživatelem gromit březen 27, 2006)
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Souhlasím. Já srovnával jen Conecto a SOR (C12) z každodenního dojíždění Praha-BN. V této relaci se samosřejmě vyskytují i lepší vozy.
Jinak si nedovedu představit linku PHA-Slaný Conectem, nebo PHA-Jemnice C12kou. To musí být maso ...ale viděl jsem to. Za to by měli být cestující pomalu odškodňováni.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak Praha - Slaný, tam jezděj Conecta standardně, je to tak 45 minut jízdy, problém je tam ve špičce spíš nedostatečná kapacita. Ale nejednou už jsem viděl Conecto přijet na Florenc třeba až z Jihlavy!
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: A co třeba Conecto na lince Luhačovice - Liberec... Bohužel, taková je doba. Dopravce na takovýchto linkách nic nenutí nasadit vhodnější vozy.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo SOR B 7,5 na lince Žďár nad Sázavou - Hradec Králové .
SOR B 7,5  ZR 98-02 ZR 98-02
To jsem viděl teď v pátek 24.3.2006 ve Žďáru.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Conecto přijet na Florenc třeba až z Jihlavy; Luhačovice - Liberec... Dopravce na takovýchto linkách nic nenutí nasadit vhodnější vozy

Ani konkurence statni drahy?

A proc Student Agency jenom "vyzobava rozinky" a nejde do podnikani na vyse uvedenych trasach?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, viz. linka Hodonín - Brno se SORem C 10,5. To je hrůza a děs i mimo špičku. A navíc ty nepohodlné sedačky.
Ale zpět k hrbáčovi. Po téměř dvou měsících jeho provozu v Hodoníně mohu snad dostatečně objektivně konstatovat, že se cestujícím vůbec nelíbí. Takhle špatné názory ze strany cestujících, především pak důchodců a maminek s kočárky, kterým měli nové autobusy usnadnit cestování MHD, jsem neslyšel ani na Citybus. A že svého času nebyl přijímán zrovna s povděkem. Nejkritizovanější jsou pochopitelně sklápěčky, zejména ty podélné. Dle mého názoru, kdyby tam vůbec nebyly, bylo by to lepší. Velmi kritizovaná je také vysokopodlažní část. Doslovná citace jedné cestující: "To musel vymýšlet absolutní šílenec z Kromclu (myšlena psychiatrická léčebna)". Velmi kritizovaná je pochopitelně i přední půlsedačka, pak také dvousedačka za prostorem řidiče a také zadní pětka (ano Bobyku, ta kterou si ty pochvaluješ).
Ze strany řidičů jsou pak kritizovány dveře. Opět doslovná citace jednoho z řidičů: "Ten pablb z Libchav co dal do nízkopodlažního autobusu výklopné dveře by si zasloužil umučit". Takže asi tolik k dvouměsíčnímu provozu těchto krámů v Hodoníně.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 17:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: mne se jen libi jak tu vsichni nadavate na malo mista .... a u vsech plne NP autobusu je to imho totez. Ten podpis si zmenim az se mi bude chtit .... SOR BN12 neni "normalni" NP bus, mozna tak nejaky ne moc povedeny LE .... Conecto taky ne ale srovnavani je na miste, ma alespon snizenou podlahu a bezny a prostorny rozlozeni interieru .... Pod pojmem NP autobus si predstavuji bud 100%NP ci vpredu a u prostrednich dveri NP a vzadu snizenou podlahu na jeden nizky schod. Ne, ze vzadu bude podlaha, vysoko jak nekde v horach, jako u klasickyho VP busu. Coz me bude konstrukcne nutit z toho udelat vobludu. Pak jeste doplnim ty zjebany dvere a jejich rozmisteni, jak pise Peno. A jinak sem hodnotil jeho mestskou verzi s tou jezdim, s linkacem ne.
A jinak to jestli si s nim jel na nejaky dlouhy lince, tam kde nemaj tyhle vozy na kratky vzdalenosti co delat, tak to jaksi neni problem dotycneho vozu ... ze ? :-) Ale jaksi problem dopravce.

(Příspěvek editován uživatelem 1099 březen 27, 2006)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Honza_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 17:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno, 1099: pokud by byly SORky tak strasne, jak ke tady licite, tak by me zajimalo, proc je vubec dopravci kupuji a proc maji kazdorocni narust vyroby. Asi to bude tim, ze dopravci neumi premyslet a nevedi co maji kupovat a chtelo by spravne lidi vymenit, aby kupovaly spravne autobusy:-))
Ale ted vazne. Kdyby byl SOR opravdu tak spatny, tak by to opravdu nikdo nekoupil. Zkuste se na to podivat objektivne. Jde treba o nizke provozni naklady, unifikaci dilu vsech rad a podobne. Nerikam, ze BN12 je ideal, ale kdyby nebyl, tak by se prinejmensim nebylo o co hadat:-))
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 17:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:Ten Sor B7,5 jezdí skoro každý pátek do Hradce už sem několikrát viděl v Pardubicích

Jinak z Hradce do Poličky(cca 90 km,2hodiny) už byla několikrát nasazena Karosa B732.Myslím si,že je to o dost horší než Sor.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 17:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_p: no technicky tomu nenadavam ... ono to muze byt spolehlive, ale ja tomu nadavam z pohledu cestujiciho. Hlavne teda mestske verze ... linkacem sem jel jednou. Duvod uz nemusim opakovat .... A kupuji je protoze, cena, mozna taky, kvuli puvodu ....
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 18:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_p: Myslím že jste to ve svém příspěvku přesně vystihl, SOR je levný a proto se kupuje. Bohužel, říkám já. Dopravcům jsou názory cestujících ukradené.
Jinak v Hodoníně ty autobusy nekupoval dopravce, ale město, to jen tak na okraj. Kdyby je kupovalo ČSAD tak bychom je tu měli určitě čtyřdveřové a to by byla katastreofa tuplovaná.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 18:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se nejvíc líbí, jak děláte z dopravců stádo tupců, kteří tomu vůbec nerozumí a kašlou na názory cestujících. Přitom opravdu mohu z vlastní zkušenosti říct, že převažují spíše kladné názory. Samozřejmě tu a tam se ozve i záporný. Ale lidé jsou především rádi, že to topí, je to nové a kupodivu starším lidem se do toho dobře nastupuje.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 18:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně osobně SORy jako takové nevadí. Lepší nějaké nové autobusy, než donekonečna záplatovat staré vraky. Poukazoval jsem jen na nešvar nasazování nevhodného typu (ne značky!) autobusu podle charakteru linky.
Někdo namítne: Karosa 7xx je prostornější než SOR. Čistě podle rozměrů ano ale kolik takových Karos je po těch letech v takovém stavu aby se cestující cítil dobře? A pokud potřebuje dopravce autobusy na půlhodinové linky po okrese, tak SOR je jistě dostatečný. Jenže nesmí ho zároveň posílat na dvouhodinovou linku do sousedního kraje. Když jsou dálkové linky výdělečnější, mělo by být vidět i na autobusech, které je jezdí (tím neházím všechny do 1 pytle, přece jen, úroveň se pomalu ale jistě zlepšuje).
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 18:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: no tam, kde nevideli nic jinyho nez stary rozpadly Karosy apod. tak to chapu :-)) Ja kdyz se do nich presouvam z novejch Karos, Citybusu nebo Mercedesu, tak moc dobrej pocit co se tyce pohodli zkratka proste nemam. Ano sem zvyklej na trosku jiny standart .....
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Gromit: Kdes viděl, že jsou dálkové linky výdělečnější?
ad.1099: Tak ty třeba ano, ale pochop, že dalších x lidí ne.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Já nechci vůbec generalizovat. Netvrdím proto že každému dopravci nezáleží na názorech cestujících. Bohužel ale musím konstatovat, že dopravce kterého využívám nejčastěji, se skutečně o názory cestujících nestará. A nestará se bohužel ani o názory svých zaměstnanců (= řidičů), kteří jsou taky nešťastní z toho, že jim cestující za ty autobusy nadávají. Bohužel, jedná se především o logistickou firmu a na autobusovou divizi již léta kašlou.
Jinak Hodoňákům se opravdu BN12 nelíbí a s vnějším dyzajnem to většinou nemá nic společného. Jak napsal 1099, v Prostějově neznají nic jiného než Karosy a krátké Ekobusy a proti nim je ten dvouhrbáč pokrokem. Ale třeba v Přerově, kde jim jezdí dost Citybusů, taky nejsou s hrbáčem příliš spokojenim co jsem slyšel. A to tam mají jenom jeden. Přerovští radní, dle agentury JPP, hrozí Connexu že jim MHD seberou pokud budou dál hrbáče pořizovat. A i hodonínští radní teď mají ze špatného přijetí hrbáčů cestujícími noční můry.

(Příspěvek editován uživatelem peno březen 27, 2006)
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz. tento odkaz stojí za zamyšlení. Český trh pro výrobce busů není prioritní. Podívej tvůj názor na SOR i na ČSAD Hodonín je velmi subjektivní. Mně zajímají fakta. Hodonín opravdu žije hlavně logistikou, ale autobusová doprava není určitě v pozadí, vozový park svým stářím patří k tomu lepšímu.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdes viděl, že jsou dálkové linky výdělečnější?

Není to myšleno tak, že dálková linka musí být vždy výdělečná, záleží samozřejmě odkud kam vede atd.. Ale vezměme třeba regionální linky, kde by to bez dotací nikdo nejezdil a ještě si, třeba v Severních Čechách, stěžovali, že jsou dotace nedostatečné, zatímco o některé dálkové linky se dopravci téměř hádají a to bez nároku na dotace.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20852
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 20:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:
Důvod bych hledal jinde - na krátké trase se najde mnohem méně lidí ochotných jet busem (VHD obecně). A hlavně - na dálkové trase je konkurenceschopných (ve smyslu, že mi to přiláká dost lidí) pár spojů denně, kdežto na krátké buď jen pár ráno tam a večer zpátky (ale co pak s vozidlem... - takže většinou vraky), případně hustý takt po celý den.
Věřím, že existuje dost místních relací, kde se slušně vydělávat dá. (Minimálně na trase ČK - ČB, Kaplice - ČB a Trhové Sviny - ČB se bez dotace jezdí a tedy pochybuji, že by to ti dopravci jezdili, kdyby se jim to nevyplatilo. )
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 20:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: To je pravda, v každé oblasti se najdou slušně vytížené místní linky, které uživí i několik dopravců. Tam se ale dopravce obvykle chová tak, aby v konkurenci obstál. Neměl by ovšem na úkor lukrativních spojů zanedbávat linky, kde jezdí sám. A už vůbec ne, pokud na ně čerpá dotace. V některých případech mám pocit, že dopravce (nebudu jmenovat, možná jich ale bude víc) má kvůli konkurenci lepší busy (nakupované určitě taky díky dotacím) na "výdělečných" linkách, než na těch na které nejspíš ty dotace dostává.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 20:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Gromit: Těžko. Vůz pod dotací musí najezdit 80% (v odůvodněných případech méně) km na dotovaných linkách.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3333
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 20:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Dovolím si dva dotazy.
1) KDe jsi viděl, že bych si pochvaloval zadní pětku u jakéhokoli autobusu? Zrovná já, který málokdy sedí jinde než na 3+4 a na zadní pětce jsem v životě seděl tolikrát, že bych to naprstech jedné ruky spočítal. To si mě asi s někým pleteš

2) Když jsou v PR tak spokojeni s Citybusy a nespokojeni s hrbáčem, tak proč ho kupovali? A proč tedy Connex zamýšlí z NP autobusů (promiň, 1099, ale BN 12 je nízkopodlažní a pro provoz, kde se nastupuje jen předními dveřmi, zcela ideální a postačující) kupovat jen BN 10,5 a BN 12?
ICQ: 321725091
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím jak kde, ale na Ústecku (DPÚK) je to tak, že na dotovaných linkách jezdí nové dotované busy - i kdyby vezly jednoho člověka - a to proto, že podle zákona musí (právě protože jsou dotované). No a na dálkových jezdí vraky, konkurence nekonkurence, protože je to pro DPÚK vedlejší záležitost.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a teď koukám, že Magiq už to napsal.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Tam kde maj jen stary vraky Karos prosim, zde se da o dostatecnosti mluvit, ale k idealnosti to ma kilometry daleko.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Ale to není jen v tom, že jsou zde i Karosy. Mimochodem, z cca dvaceti vozů jsou zde 4x BN 12, 2x B 10,5, 2x 952, 1x Volvo a 1x 932, takže zas až tak zlé to zdaleka není. Pro nástup předními dveřmi (pravda, troje dveře by asi stačily) je BN 12 ideální, kdo špatně chodí, sedne si před schůdky, navíc má vůz široké dveře, rozhodně lepší pro nástup, než Citybus se zablokovanou polovinou dveří
ICQ: 321725091
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: 1) Teď nevím jestli ty nebo Magiq, ale jeden z vás si určitě tu zadní pětku pochvaloval a odmítal mou kritiku že se tam nedá sedět.
2) Jak jsem napsal, je to JPP a dal jsem to sem i proto, abych se dozvěděl, jestli to je pravda. Asi jsem to měl napsat rovnou, omlouvám se.

(Příspěvek editován uživatelem peno březen 27, 2006)
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůz pod dotací musí najezdit 80%

Věřím tomu, slyšel jsem to. Jen jsem měl čas od času subjektivní pocit, jestli se to nějak nedá obejít (formou nějakého "záskoku" nebo tak nějak).

Aussiger: DPÚK a dálkové linky, to je fakt slabota. Mají štěstí, že DPMD jezdí do Prahy jen asi 3x nebo 4x denně.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: lepsi nastup ? Tak to je k smichu .... uprostred u Citybusu sou dvere siroky dost, to ze tam nakej tydyt stoji a nepostupuje do vozu je vec jina. A prostoru uprostred je taky hafo .... to sice v tom velbloudovi taky. Zadni dvere se v BN12 totalne na ho.... v novejsich Citybusech taky zadna slava, ale porad lepsi. Predni dvere tez v pohode, ale ty se u nas moc nepouzivaj, teda krome linek PID a tam Citybusy nejezdej. A ty vyklopny dvere u BN12 za ty bych ... nj. ale jaksi u zadnich dveri byt stejne musej, kdyz je tam ten nechutnej prechod vejsky a podlaha klasicke vysky.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Peno: Já určitě ne. Já na zadní pětce seděl naposledy v DAFU na Ostravu v roce 2002, protože jinde nebylo místo.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3337
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno, prosím, čti si to, co tam píšu, a ne, co chceš, abych psal. Díky...
ICQ: 321725091
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3338
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, omlouvám se. Bylo to adresované k 1099
ICQ: 321725091
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: a? ano zapomnel sem rict, ze citybus ma ty predni dvere vetsi a muze otevirat jen pulku .... to si chtel slyset ? :-) a mista hafo ....
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 21:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle mi nedá, ale k tomu lepšímu nástupu se musím vyjádřit. Řidiči Citybusu v Hodoníně si už zvykli zajet až ke krajnici a nástup je tak skutečnš snadný. Řidiči hrbáče to zkoušeli prvních pár dnů provozu, ale potom už ke krajnici zajíždět přestali. Důvod? Výklopné dveře. Opět mi tedy nezbývá než ocitovat onoho řidiče: "Ten pablb z Libchav co dal do nízkopodlažního autobusu výklopné dveře by si zasloužil umučit". Normální dveře by tam umístit šli, viz. SU LE, ale asi by to bylo dražší. A o to jde. Na tom hrbáčovi je prostě vidět snaha ušetřit za každou cenu.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3341
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem psal, že než nastupovat jen půlkou dveří do Citybusu (docela obvyklé), tak mi přijde pohodlnější nástup do BN 12, nic víc. A odpovědí mi bylo, že je to k smíchu, protože vzadu jsou schody...
ICQ: 321725091
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: tak si to precti znova jeste jednou .... vzal sem zgruntu cely nastupni proces. Pak by si mel jeste rozlisovat jednokridle dvere a pulka dveri.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3342
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přečteno a nic nenalezeno. Kromě toho, že nástup v pohodě, ale nepoužívají se. Rozdíl mezi jedniokřídlem a půlkou je mi docela znám a nevím, kde jsem si něco takového spletl. Pročetl jsem si i své příspěvky. A vůbec, toto nikam nevede, už to balím. Máme prostě odlišný názor a zbytečně se dohadujem. Nechci, aby to vypadalo, že jen honím příspěvky. S tím, že by se tam více hodily dveře a la Citybus, ovšem souhlasím
ICQ: 321725091
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Mají štěstí, že DPMD jezdí do Prahy jen asi 3x nebo 4x denně.

No jo, jenže tyhle linky nejsou pro DPÚK nijak důležité, i když ztrátové nebudou. Takže bych spíš napsal, že cestující mají smůlu, že DPMD jezdí do Prahy jen asi 3x nebo 4x denně.
No ale jestli tu DPÚK do pár měsíců nahradí někdo jiný, bojím se, aby to nebylo ještě horší.
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.62.54
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:47:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo k Soru:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=073&r=ekonomikah&c=465097
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyjímečně souhlasím-výklopné dveře u SORu jsou opravdu trest-v LBC je mají snad všechny busy zespod odrbané či odřené.Blbý je,že fungují nelogicky-při otevírání klesnou dolů,místo aby šli nahoru-to se děje po zavření(snad se neplétu)
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 22:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: To jsem sám zvědav, jak se to bude vyvíjet. Hodně cestujících jezdí do Ústí vlakem a nedivil bych se, kdyby jich přibývalo.
A pak třeba linka Praha - Most. Tam má DPÚK za konkurenci v podstatě jen Kavku s podobným složením vozového parku a přesto je levnější (zákl. cena 86kč proti 80kč).
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 23:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Jo vlak, právě kvůli tomu je tady nabídka a poptávka tak nějak vyrovnaná. Všechno je rozdělené mezi ČD, DPÚK a DPMD a žádná konkurence v podobě třeba SA se sem nehrne. Ono i když začal DPMD nasazovat nové busy, tak to s DPÚK ani nehlo, jen drží stále stejné ceny, čímž už jsou teď levnější než DPMD. Ale že by bojovali o zákazníka, to ne.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 07:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Já jsem například nikdy neměl v oblibě karosy LC7xx. Vždycky jsem je považoval za popelnice.(ale nikdy jsem to nevyřvával v podpisu...) Nicnéně v poslední době jsem byl přinucen svůj názor změnit. Protože oproti dnešním vozům je tam více prostoru,sedačky jdou pořádně sklopit atd. Tj.dá se v nich pohodlně vyspat. Neříkám,že je to ideál,ale když jede,tak mi to vůbec nevadí.

BN12 kontra Citybus. V Citybusu je 100% nízkopodlažnost draze vykoupená. Navíc je 100% nízkopodlažnost jen dogma.

Jinak musím pochválit Pena,konečně si dal trochu rozumnější podpis. Teď ještě zbývá aby dospěl 1099.

(Příspěvek editován uživatelem fousekx březen 28, 2006)
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 08:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Karosa LC7xx byla konstruována speciálně pro dálkovou a zájezdovou dopravu, kde se počítalo s celodenními i nočními jízdami, proto ty sklopné sedačky atd.. Jenže dnes jsou tyto autobusy většinou na konci životnosti, tak jezdí na relativě krátkých linkách, kde jim svým pohodlím samozřejmě nemůžou konkurovat busy pro tyto krátké linky určené. Ale stejně jako jsme se obvykle nesetkávali na krátkých linkách s LC7xx když byly nové, nemůžeme očekávat, že by většina dopravců nakupovala na tyto kratší linky místo dosloužiých LC busy s dálkovou úpravou.

(ta poznámka o podpisu doufám nebyla adresovaná mě)
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 10:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: dospel sem uz pred nejakym tim rokem a nazor na tenhle kram (BN12) menit nehodlam.
Citybusu je zde 372+2 Neoplani a zatim 1 Citelis a tech parodii nastesti jen 3, i kdyz Connex letos snad koupi jeste 2 ci 3 ... a bohate to staci. Jake to stesti, ze hlavne DPP a vetsina dopravcu PIDu maj rozum a kdyz kupujou, tak neco poradnyho ....




(Příspěvek editován uživatelem 1099 březen 28, 2006)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 12:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Na tebe jsem to nemyslel :-)
Opět jsem srovnával LC 7xx s pozdějšími (tedy LC 9xx, příp GT11).

(Příspěvek editován uživatelem fousekx březen 28, 2006)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 14:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Navíc je 100% nízkopodlažnost jen dogma.
A to proč? (Pokud teda neřeknem, že nízkopodlažnost jako taková je jen dogma.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20864
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tom hrbáčovi je prostě vidět snaha ušetřit za každou cenu.

Dopravce, nebo výrobce? Výrobcovi to zazlívat nelze (jistě vyrobí i dražší s jinou variantou). A kdyby to vadilo dopravci, tak je nebude kupovat. Asi mu to tedy až tolik nevadí...
Možná zde neplatí, že někdo není tak bohatý, aby si kupoval levné věci...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace