K-report
 

Archive through 02.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » MHD - malé provozy » Archive through 02.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 16:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes během dopoledne byl spuštěn nový informační systém EMtest na Karosách MHD Kroměříž. Autobusy jsou již vybaveny čtečkami pro čipové karty.
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 20:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na karosách na bočním panelu není vidět skoro nic.BUSE jsou lepší na čtení z blízka.Na jednom nešla GPS-kolem 15hod.byla tam jiná zastávka,ale číslo dobré.Čtečky karet jsou tam na co?když nejsou karty?nebo sou,ale je to tajný?
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 01:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve čtvrtek 23.2. (snad správné datum, kdyby ne, platí ten čtvrtek) budu na 100% v Kroměříži. Otázka je, na kolik % budu mít čas na MHD.
Pokud jo, určitě bych se zase rád svez volvinkou. Jak se pozná novější volvo od toho stašího?
SPZ nebo tak?
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.184.254
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 18:37:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr: Jo, karty jsou zatím tajný (no, spíš se záměry ještě dolaďujou v různých detailech, jejichž podcenění by se ale nemuselo vyplatit). Spěcháte na ně moc?
Ale nebojte, okamžik O přijde a lidi se všechno dovědí určitě včas. Pravděpodobně od 1.7. z řady dost dobrých důvodů.
Jarek_km
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: Nejnovejsi Volvo 7700 ma SPZ: 2Z5 0057 a momentalne je to jedine Volvo ktere ma informacni panely v oranzove barve (ostatni Volva sviti zatim zelene). To uz ale nemusi pristi tyden platit, protoze postupne budou mit vsechny Volva oranzove svetelne panely od EMtestu. Druhe Volvo 7700 ma 2Z2 7049 a ma celoplosnou reklamu ve zlute barve.
MHD Kroměříž:
http://www.kmts.cz/mhd.html

Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 20:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejnovější volvo se pozná,že nemá poklice na kolách a má trochu jiné přední červeny pruhy a vyhřívaný přední dveře.U tych karos ty okna se měla prohodit aspon kde není reklama lidi na to dobře nevidí a až bude svitit slunko,ten hliník bude zrcadlit.Na ty karty nespěchám a ani ji si kupovat nebudu,musí se to,ale vyladit,slyšel jsem,že karta od krodosu se zničí mobilem,že neměla identifikační kod pro pokladnu.
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 20:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FELIX-na nádraži přijede nejnovější VOLVO po přestávce kolem 11:10 a 11:20 jede 6 a bude čistý,tak je to na focení jak dělaný.
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 20:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: No, tak jsem se s tou šířkou sekl. To je tak, když člověk hodnotí dojmy a ne důkazy.
A jedna otázka na Kroměřížáky. Budou ty čipovky mezi Krodosem a KMTS kompatibilní, nebo budou muset mít Kroměřížští dvě různé karty?
A jakou techniku vůbec Krodos používá? EM Test, Mikroelektroniku, nebo něco jiného?
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 13:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EM-test uplně stejnou techniku jak krodos,jestli ty karty budou stejný,tak to je začátek IDS,ale krodos by to nepřipustil,on nepustí do města jiného dopravce aji na nádraží Ti řeknou nesmysl,abys použil jejich autobus i když jedeš o hodinu dřív a na přestup čekáš třeba hodinu.Ta karta je stejná,ale nemusí být stejně nahraná.Např.zamestnanci krodosu mají čipovky a snima se dostanou do podniku,řidiči si tym otvírají zavory a dostanou se do služebních místností na nádraží atd.

(Příspěvek editován uživatelem petrumr únor 18, 2006)
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 19:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes sem se zůčastnil pro zajímavost malého školení na čipovky,ale pro poruchu tlačiarně bylo zrušeno.Akorát mě není jasný proč z displeje vítá BUS SLESZKO a proč né KTS,že by ten connex to myslel vážně?Ví o tom někdo víc.Jsem myslel,že jeden řidič si dělá srandu,ale všichni?
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 19:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže, musím konstatovat, že i v Hodoníně se potýkáme s technikou. A zase v hrbáčovi. Tentokrát se jedná o vnitřní panel u kterého bylo změněno zobrazení. Bohužel, sem tam panel vypadne. Do ostatních autobusů naštěstí tento nový systém zatím nedorazil a je tam ten původní, který funguje bezchybně. Hrbáč se tak vlastně stává pokusným klálíkem.
Na druhou stranu musím pochválit řidiče, kteří se už nepotýkají s čipovkami. O to víc se s nimi potýkají cestující. Ale to si jistě sedne, až si lidi zvyknou.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže, hodonínský Citybus je mimo provoz. Místo něj jezdí "panter" HOA 42-31. Citybus je prý na střední prohlídce. Rozhodně je na ni už zralý. Jenom doufám, že něco udělají s těmi tlačítky STOP a upozornění na výstup s kočárkem, které nefungují snad už od té doby, co ten Citybus jezdí. A taky šňůrka k plošině, která se záhadně ztratila po pár měsících provozu, by nezaškodila.
Jinak, vnitřní panel v hrbáčovi už funguje bez problémů.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 08:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na kroměřížských Karosách bez reklamy okna vyměněna, takže boční panel se dá v pohodě přečíst.
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 20:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oni si to tady přečetli a dali to firmě,aby jim to přehodila.Dnes po rozjezdu Volva zůstal za ním mrak sazí a dýmu,že by se za to aji pilstyk červenal(euro-4)Saze co zůstali na zemi mám vyfocený,flek asi 1x0,3m a výška 1cm
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Br01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 16:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes viděna v Kroměříži na tyči 02-45-karosa a byla tažena druhou mhd karosou.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3133
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 18:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V KM jste se dali na scepky?
ICQ: 321725091
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 19:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli myslíš čipovky tak jo.To zase dostanu nadaný,že sem já něco napsal,že nemám oprávnění sem psát,ale kdo mě nadal dnes a nadá zítra,tak v dopravě nemá co dělat.
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 20:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nee, já jsem měl na mysli ty dva spojené autobusy a la SSSR
ICQ: 321725091
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 19:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha-to se začíná šetřit,nebot to uveze víc lidí a nemusí běžet furt motor,prostě takovej větší prius a vjede to aji tam kde volvo nemůže.
image/bmp
02-45na tyči (2).bmp (29.6 k)

zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 21:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak můžeme slavit. Hodonínský Citybus je zpět v provozu. Radost z toho jistě mají především jeho řidiči, kteří už se jaksi odnaučili řadit a na jejich jízdě s B732 to bylo poznat. Bohužel jsem s ním ještě nejel, takže nedokážu říct, jestli se něco změnilo, ale zvenčí se mi zdál hlučnější než předtím.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Mirbed
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 22:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též jsem potěšen v pátek zhlédl Citybus opět v provozu. Ještě více mne potěšilo, že jel na jedničce ten obrat, co ještě nedávno dělal krátký SOR9,5. Doufám, že konečně někomu docvaklo, že ta nemá co na jedničce ve špičce pohledávat a je to tak "natrvalo" (a ne nějaký záskok).
Jinak krátký SOR má vnitřní panel už funkční. Krom zastávek se na něm občas zjevil ten "reklamní text" o podílu ČSAD Hodonín na tom zaváděném projektu.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 19:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krátký SOR už má funkční panel? Tak to zírám. To tu nejspíš byla návštěva z Vysokého Mýta.
Jinak, "Panter" si odpočinul jenom na pár dnů. Dneska už opět zaskakoval, tentokrát za jednu B932E. Důvod odstavení údajně stejný jako u Citybusu.. Sakra, proč tyhle odstávky neudělali už v lednu, kdy do těch busů montovali inf. systém?
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 15:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se tím Citybusem konečně svezl a kromě subjektivního pocitu vyšší hlučnosti motoru než před odstávkou, jsem zaznamenal jedinou změnu a to tu, že autobus neřídil žádný z jeho kmenových řídičů, ale řidič, který ještě minulou středu jel s tou B932E která je teď odstavená.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 22:06:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, neměla by se tato místnost přejmenovat na MHD Kroměříž a Hodonín?
Koho by zajímaly nové informace o autobusu Tedom, mám pár fotek a prezentační video...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžeme my za to, že sem nikdo nepíše o jiných provozech než Kroměříž a Hodonín?
A hned jednu novinku z Hodonína přidám. Respektive vlastně hned tři. Odstavená B932E je opět v provozu, resp. stojí jako záložní na autobusáku. Dorazil totiž druhý hrbáč. RZ bohužel neznám, protože jsem předpokládal, že je to ten první, tak jsem na ni nekoukal. Jaké bylo mé překvapení, když mi hned chvíli na to ten první přijel opačným směrem. Nový hrbáč má stejné zbarvení jako ten první, přesto tu jeden rozlišovací znak je. Ten nový má totiž bílou přední masku, zatímco tomu prvnímu na ni dolepili znak města Hodonína. Proč ten nový ho nemá, skutečně nechápu. Snad mu ho tam časem dolepí taky.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4367
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 18:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, vy byste fakt dokázali svými příspěvky uživit vlastní diskuzi! Nechcete si jí založit?

A já se zeptám. Byl jsem v Břeclavi a na MHD jsem viděl: 1x Citelis, 1x B941, 1xC734, mnoho B932/952 a C934/954. Mají tam ještě nějaké další vozy?

A docela mě překvapilo, že ta C734 byla jediná sedmistovka v barvách BORSu. To mají opravdu tak moderní vozový park - a nebo tušili, že přijdu a sedmistovky schovali?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 18:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nevím, myslím že je to hlavně proto, že v obou provozech teď probíhají poměrně rozsáhle změny a až skončí, tak už zase nebude o čem diskutovat.
Ad Břeclav: Bors obecně má hodně moderní vozový park a potkat sedmistovku v barvách Borsu je skoro zázrak. Na MHD jsem sedmistovku nepotkal také hodně dlouho (naposledy snad ještě v minulém století).
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4369
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 19:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani jsem nevěděl, že je u Borsu ještě něco v modrobílém. Myslel jsem, že už mají všechno ve svém žlutomodrém kabátku.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem viděl pár strojů v modrém kabátku.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4372
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dodám, že je to BVA 77 44.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Mirbed
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 22:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: měl jsem dnes podobný zážitek s hodonínskými hrbáči. Večer je viděl oba naráz, když stáli na Masar.náměstí na protisměrných zastávkách. Chvíli jsem si myslel, jestli nemám halucinace

Nový hrbáč má hodonínskou RZ: 4B2 9294 (ten první má číslo, které se dle mého amatérského náhodného pozorování jaksi vymyká hodonínským sériím).
Mirbed
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 22:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplněk ke znaku města Hodonína na hrbáčovi: městský znak je nově nejen uprostřed čelní masky, ale též na boku. Když se podíváte na fotku, kterou sem 5.2. dal "5273", tak je to zhruba přes ty šikmé modré pruhy, na levém boku je přibližně ve stejné úrovni znak taky. Krom městských znaků má hrbáč na sobě nově též malé logo ČSAD Hodonín - je na pravé straně čelní masky - a pod logem je drobný nápis "partner projektu".
Pokud je pravda, co říká Peno, že městské znaky jsou na prvním hrbáčovi a ne na tom novém, tak jsem odpoledne jel tím starším a krom těch vnějších věcí má jednu novinku též uvnitř. U kasy už NENÍ ta externí čtečka čipovek, ale palubka je upravená : je v ní vyříznutý otvor, do kterého je zasazena "kapsa" ze stejného či podobného materiálu. Z estetického hlediska jsem neměl nárok to zkoumat dík davu nastupujících... Z funkčního hlediska je to jistě lepší než externí čtečka. Má to jen drobnou vadu na kráse při praktickém použití - samolepka symbolizující místo, kam se čipovka přikládá je nalepená blbě (je moc vysoko), takže snad každému cestujícímu s čipovkou musel řidič jednou dvakrát (některým i 3x) říct "Až dolůůůů", "Až úúúplně dolůůů" - vůbec jsem mu nezáviděl...
Mirbed
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 23:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dotaz na Pena: včera jsem se poprvé trefil na Citybus po návratu z opravy. Jel s ním v obvyklém odpoledním kursu jeden z obvyklých řidičů. Že v něm vzadu za zadními dveřmi bývalo (a stále je) zrcadlo umožňující řidičovi mít přehled o dění na zadní plošině, to si uvědomuju, ale nějak si nepamatuju, že by bývalo zrcadlo i na první tyči za předními dveřmi, které umožňuje řidiči pohled na sedadla za ním. ?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4375
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 23:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás v DP mají tohle zrcadlo jen některé vozy, mimochodem, býborná věc. Takže je možné, že je to dodatečná montáž.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 23:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, nejedná se o dodatečnou montáž. Skutečně ho měl už z výroby. Obdobné zrcadlo si vybavuju i u pražských Citybusů z té doby. Jinak, když už se ty zrcadla nakousli, měl ten Citybus i zrcadlo na zadní tyči prostředních dveří. Bohužel, již krátce po dodání ho někdo rozbil. Chvíli ten Citybu "vozil" to zrcadlo rozbité, ale nakonec ho demontovali zcela.
Jinak se asi musím omluvit. Jel jsem dnes na sto procent tím starým hrbáčem a čtečku na karty měl tak jako dřív. Takže mi asi ty znaky na novém hrbáčovi unikly. Každopádně je to typické "co kus to originál". Už se těším, s čím pánové z Libchav a Vysokého Mýta přijdou příště.
Ad RZ: Ten starý má RZ 3B8 4883. Nezdá se mi, že by se nějak vymykala tomu, co se v Hodoníně dává. Naopak, auta s RZ z téhle série potkávám po Hodoníně běžně. Jedno takové dokonce pravidelně parkuje přímo před naším domem.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 08:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrcátka v Citybusech rozbíjím třeba já. Hlavou. Neúmyslně. A to jak nad předními, tak nad středními dveřmi. Stejně jako sedačky totiž zrcátka svým umístěním odpovídají průměrné postavě a pro moje dva metry výšky znamenají překážku ve výšce hlavy. Zejména večer, kdy člověka nejdřv oslní reflektory vozu, takže při nástupu toho příliš nevidí, jsou tahle zrcátka téměř neviditelná. A pokud v 5 vozech nejsou a v šestém jsou, snadno se na ně dá zapomenout.
Takže mám na svém kontě jedno zrcátko uražené a rozpadlé na kusy, jedno rozbité a visící a povícero prasklých, ohnutých, pootočených a tak podobně. A bohužel mám tušení, že dokud se ta zrcátka nebudou instalovat minimálně o 20 centimetrů výš (na což je v Citybusu místa dost), budou jejich ztráty narůstat...
Honza_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakou SPZ ma hodoninska 932? A je to normalni nebo "Ecko"?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 16:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Peno,Mirbed: Byla by možná fotka té čtečky v novém SORU? Ale stejně si udělám výlet do Hodonína.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 17:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_p: Obě dvě hodonínské B932 mají sníženou pdlahu, tedy se jedná o "Ečka". SPZ mají HOJ 75-31 a HOK 17-90.
Magiq: Z mé strany bohužel ne. Digitálním fotoaparátem nedisponuji.

(Příspěvek editován uživatelem peno březen 22, 2006)
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 21:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maqiq: Až budeš na výletě s foťákem , mohu tě poprosit o fotky čteček v těch sorkách? Do Hodonína to mám trochu z ruky. Předem děkuji.
Mirbed
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 22:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Z toho, co jsem si tu teď přečetl (starý hrbáč s externí čtečkou) a dnes viděl v reálu (oba hrbáči mají na sobě městské znaky) jaksi plyne, že jsem včera absolvoval jízdu v novém aniž bych si to uvědomil
K té RZ prvního hrbáče -jo, omlouvám se, to byl omyl, taková čísla (3B8 48xx-49xx) po Hodoníně jezdí, ale jsem přesvědčen, že to určitě nebyla celá tisícovka - ale to spíš patří do jiné diskuze...
Mirbed
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 22:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu, co si pořád nedokážu srovnat v hlavě - totiž že jsem nepoznal, že jedu v novém busu: možná kdyby na jízdence byla SPZ resp. RZ, jako tomu u starých pokladen a ne jakési imaginární číslo pokladny, tak by mi to asi seplo už v tom autobuse
Zatím se mi jaksi nepodařilo vytvořit si přiřazení, které číslo kasy je v kterém busu...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 14:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirbed, ad RZ: Ano, je pravděpodobné, že to je nějaká dobraná série odjinud. Ostatně, nebylo by to poprvé.
Ad pokladny: No, taky jsem se snažil dát něco dohromady, ale moc mi nepomáhá fakt, že Panter, dokud jezdil zálohy, měl vždy číslo pokladny toho busu, za který jezdil. A když k tomu přičtu fakt, že Citybus měl do ledna číslo 1002 a od února má již 999992, tak mi to taky moc nepomáhá. Jinak snad ale můžu říct s pravděpodobností hraničící s jistotou, že první hrbáč má 999996.
Skoro se mi chtělo navrhnout, že by se dalo orientovat podle řidičů, jenže jsem si uvědomil, že v Hodoníně má své řidiče jisté snad jenom Citybus. I na tom prvním hrbáčovi teď jezdí jiný řidič než tam jezdil předtím.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 18:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Fikajs: Pokusím se.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 19:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte náhodou někdo jakým autobusem jezdí Zlatovánek mhd v Bystřici nad Perštejnem?
Mirbed
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 23:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodonín:
Čísla pokladen v busech: druhý hrbáč 999994, krátký SOR 999995

Jsem celkem přesvědčen, že oba hrbáči jsou v současnosti už zvenku prakticky při letmém pohledu k nerozeznání - oba mají městské znaky na čele i na obou bocích a oba mají na čele po obou stranách malé logo ČSAD Hodonín, které je i vzadu nalevo od RZ.

Po týdnu provozu druhého hrbáče došlo k nějaké změně v nasazení busů - uplynulý týden to bylo tak, že cca po 17-18 hod jezdily už jen 3 nejnovější busy (2x BN12 a 1x Citybus), dnes jsem večer viděl jednu B932.
Jinak od nasazení druhého hrbáče již krátká SORka jezdí jen svou a-3 a na jedničce se nemotá, byla na ní jen v sobotu a to se snese.

Mimochodem kterási ze starších B732 teď jezdí meziměsto i s původní reklamou a nápisy Městská doprava.
Br01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 17:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kvuli zaplavam krodos parkuje na velkém náměstí v KM,sou tam i autobusy MHD včetně záložek.Je tam i k vidění HD12.
Jarek_km
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 19:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde je adresa na webovou kameru na Velke namesti v Kromerizi ktere ted slouzi jako jedno velke parkoviste autobusu. http://cam-km.nwt.cz/
MHD Kroměříž:
http://www.kmts.cz/mhd.html

Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 20:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, asi to sem úplně nepatří, ale nedá mi to. ČSAD Hodonín zavádí čipové karty na meziměsto. Bohužel, pro Hodoňáky to znamená, že si musejí pořídit druhou kartu, pokud chtějí čipovku na PAD a MHD. Alespoň tak mi to vyplynulo z informací na webu ČSAD. Inrormace o čipovkách pro MHD Hodonín, informace o čipovkách pro PAD. Inu, ať žijí kartičky. A pokud by k tomu chtěl ještě někdo kartičku pro druhého dopravce v rámci okresu Hodonín ČSAD Kyjov, tak už je má v peněžence tři. To je ten pokrok moderní doby.
Mirbed: Děkuji za doplnění čísel strojků. Já bych pro změnu doplnil, že krátký SOR jezdí i na lince 2. Každopádně je dobře, že z hlavních linek 1 a 4 zmizel. Doufejme že na dobro.
Jinak postřeh z nového SORu BN12, na vnitřním panelu mu běží reklama na ČSAD a MHD, podobně jako v ostatních autobusech. Jediný autobus, kde tato reklama není je tak první hrbáč.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 15:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět jsem se vrátil po dohodě se známým právníkem po vyhrožování panem Škrabalem s zatím neznámým jedním co mě zakazovali cokoliv tady psát a fotit po celým městě.Bylo mě řečeno,že jsem se nedopustil žádnýho přestupku a tohle forum je veřejný.Doufám,že dotyčný se tady přizná a nebudu muset podnikat další opatření.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4443
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 19:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, zajímavé. Ke mě do zaměstnání kdysi volal někdo, kdo se představil jako zástupce jistého DP a požadoval mé potrestání za to, co jsem někam na K-R napsal. Nikdo se s ním kupodivu nechtěl bavit a nakonec ho ve vší slušnosti poslali někam. Dodnes nevím, jestli to byl blbej vtípek nějakého z mých "kamarádů" a nebo krutá realita.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 20:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy před pár týdny byla na nějaké diskuzi (už si nepamatuju kde) avizována zpráva o zavedení nových čipových karet v Trutnově, tj. ve městě, kde byl do včerejšího dne využíván systém placení jízdného mimo vozidlo a nástup všemi dveřmi.
Zcela náhodou jsem se včera v Trutnově objevil a na první pohled mě překvapilo, že to s tím rušením Osnado myslí vážně...
Takže ode dneška platí v MHD tzv. Dopravní karta, která slouží buďto jako předplatní jízdenka, nebo elektronická pěněženka. Karty byly v prodeji od 15.3. a od 13.3. bylo možno nový systém každý den vyzkoušet v nejnovějším autobuse Karosa B961E z loňského roku, kde je již nový systém nainstalován z výroby.
Ode dneška tak byl ukončen prodej jednotlivých jízdenek a cestování je možné pouze pro držitele městské karty nebo zaplacením jízdného u řidiče z nové pokladny. Samozřejmě že neprojeté původní jednotlivé jízdenky platí až do konce dubna. Pro pravidelné cestující s Dopravní kartou se nic prakticky nic nemění, nástup zůstává všemi dveřmi, čtečky jsou umístěny u každých dveří. V případě placení jízdného hotovostí nebo při nutnosti vydání jízdního dokladu je nutné nastupovat předními dveřmi.

Na tuto změnu mám docela smíšený pohled. Trutnov je jedno z mála malých měst, kde byl nástup umožněn všemi dveřmi a byly zavedeny jednotlivé jízdenky, dokonce s elektronickými označovači. Kdyby se tarif dotáhnul do konce a bylo zavedeno přestupní jízdné, určitě by to podle mě byl vhodnější krok... Holt čipovky se líbí asi víc..

Rozhodně mě potěšil moderní vozový park tvořený pouze Karosami B932E,B952,B952E, B941E a B961E, jiné vozy jsem nespatřil. Potěší akustické hlášení zastávek, ale pouze v nových B961E.
Zajímavá je absence digitálních panelů ve všech vozech, kromě loňské B961E, která má panely EmTest, ale zatím se nepoužívají...
Snímek nové B961E přijíždějící k autobusovému nádraží. Cedule za oknem tohoto vozu působí přinejmenším chladně....

P.S. a není to apríl, nový odbavovací systém je vidět z oknem vozu, ta žlutá věc...
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 10:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo by měl zájem o nějaký foto krodosích busů (C934, C734, C954, C954E) a nějakých busů KMTS (B95x,B73x,Volva) na náměstí, ať se hlásí na mejl. Upozorńuju že kvalita nic moc. Pro neznalé, vzhledem k hrozícím záplavám v garážích se všechny busy přesdtěhovaly na náměstí..
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 11:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ty fotky dám na web a dám sem odkaz,je tam i MAN a začal po zimě už pučet.3ks Volv mhd mají pořád buse a nemají přípravu na čipovky.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 12:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr - čí byla ta HD12 či co, co tam stála? štve mě, že mě nevyšla baterka na ty stříbrný C955, LC956 a spol., co tam byly až večer...
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 12:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta HD12 je hnutí SHM,je to neziskovka pro mládež,obdoba skautu oni mají(měli)i karosu z FM a tu sem dlouho neviděl
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 14:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další ex. FM ? Kur*a to nemužete napsat dřív !!
Čím blíže poznávám řadu 950, tím více si vážím řady 700 !

© fma_0526

Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 17:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne to je ta samá,když se vše povedlo v podpisu je odkaz.Aji se objevila ta druhá karosa-vedle FM

(Příspěvek editován uživatelem petrumr duben 02, 2006)
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3410
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 17:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fma: Je to ta, o které jsem se onehdy zmiňoval, že stála v PV
ICQ: 321725091

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace