K-report
 

Archiv do 08.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná autobusová diskuse » Staré archivy » Archiv do 08.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 22:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stanley: Občas ano, ale obávám se, že by to tady někteří nemusely přežít.
Swe: To přesně nevím. Každopádně, dle agentury JŘP se prý dokonce jedná se SORem o jeho vrácení, takže to asi bude dost vážné. Ale na druhou stranu, naši řidiči umí občas hodně přehánět, takže nerad šířím jejich informace dál.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3703
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 23:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Jedno přísloví říká, že pro jedno kvítí slunce nesvítí. Možná je to docela vzdálené a zcela obrácené, ale podle jednoho vozu není možno posuzovat jednotlivý typ. Pro mě je rozhodující, že Connexí BN 12 za celý rok kromě jediného týdne, kdy zaskočila za jeden vůz Karosa, jezdily bez jediného výpadku. A v podobné, gardu se jeví i plynové Bn 12 v MHD, nepamatuju, že by stály delší dobu na odpočinku. A su rád, že agenturu JŘP bereš s rezervou, tato občas vyplodí neuvěřitelné věci, podobně jako další zpravodajské společnosti...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Jajcaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 11:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujimave tiez je, ze SAD Bratislava do roku 2006 nevlastnila ani jeden jediny SOR, nema s nimi ziadne skusenosti (len kedysi mali zapujceny SOR - EKOBUS) a teraz nakupia rovno 100 ks ...
IN EMERGENCY TURN 4 RED ARMS AGAINST THE LEAD SEAL UNTIL STOP AND PUSH ROOF VENT COVER OPEN
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 12:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jajcaj: Ale to se děje i jinde, bohužel. Například ČSAD Hodonín taky do roku 2003 nakupovali výhradně od Zlineru (dealer Karosy), jediný SOR byl B 9,5 LiLi, se kterým panovala a dodnes panuje všeobecná nespokojenost a přesto od roku 2004 kupuje výhradně od SORu.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 17:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Peno: všeobecná nespokojenost - uveď počet dnů mimo provoz, náklady na provoz, přístup servisu, dodávky náhradních dílů a pak se můžeme bavit. Ne že Lojza říkal Frantovi, že jsou všobecně nespokojení a Lojza to přeci musí vědět, když zametá halu.. To bych nikdy nevěřil, že budu obhajovat SOR.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 17:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Pokud myslíš B 9,5, tak tu nenávidí hlavně řidiči. Dřív ji měl jeden řidič těsně před důchodem, který byl asi tak oblíbený, jako onen SOR. Když konečně odešel do důchodu, tak se na něm střídal jeden řidič za druhým. Pak konečně asi před rokem dostal znovu stálého řidiče. Mezi tím se ale autobus samotný začal pomalu ale jistě rozpadat. Nejznatelnější to je na obložení oken. Ale je třeba si uvědomit, že je to LiLi a s těmi není přílišná spokojenost nikde a od té doby se SOR přece jenom zlepšil, takže v tomhle směru se musím SORu zastat i já a to už je co říct.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 12:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: a není to s tím Connexem tak, že se snaží udržet v provozu Sorky BN12 za každou cenu, jinak by za to dostal snakce? A vypravenost se jim daří téměř 100%, jak jsi psal a to je dobře.

Nechci pomlouvat, nezdá se mi že by ty vozy byly v Liberci poruchové sami od sebe, možná k tomu přispívá také nepřidělenost atd.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 13:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě napadá ještě jedna věc. Přijde mi to trochu přitažené za vlasy, ale Connex má manuál, zatímco Liberec automat. Ale nezdá se mi, že by na to převodovka měla až takový vliv.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3715
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 13:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: A co jiného má být snahou dopravce, než udržet vozy v provozuschopném stavu?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 13:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak pročítám diskuse z různých provozů, začíná se mi ona typová spolehlivost-nespolehlivost jevit jako důsledek skladby vozového parku jenotlivých dopravců. Pokud s typem počítá jako páteřním (např. Olomouc Solaris, jinde Citybus/Citelis), pak mu
a) věnuji větší pozornost
b) mám více zkušeností,
takže se mi daný typ jeví jako spolehlivý.

Má-li pak od daného výrobce 2, 3 kousky (např. Solaris v ČB, "neperspektivní" Citybus v Ostravě), pak i ta údržba poněkud pokulhává, neboť pokud mi daný typ třeba vůbec nevyjede, neohrozí to vyravenost.

Možná by stálo za to k jednotlivým názorům na onu spolehlivost/nespolehlivost dodat, jak velké (třeba procentuální)zastoupení má onen typ ve vozovém parku daného dopravce.

Začnu Olomoucí: se Solarisy se počítá, dnes tvoří zhruba 30% voz.parku sólo a nějakých 22% klouby, je to jediný typ NP busů. Za 3 roky provozu SU12 a rok SU18 žádné dlouhodobé odstavení (mimo oprav po DN), jediným problémem bylo hned po dodání doladění elektroniky motoru jednoho vozu.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 16:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva: Něco na té úvaze asi bude.
www.fotodoprava.com
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 17:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak takto si u nás v Banskej Bystrici predstavujú moderné nové označníky. Bože vedˇ sme už celému svetu na smiech, urobte si vlastný úsudok.

nová generácia oznaèníkov v B.Bystrici
mimi ICQ 197-757-627

http//www.mimi.ic.cz galéria
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 11:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimi: Vypadá to divně ...
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 13:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

modré možná moderné určitě ne... už jen to jak je to tam poskládané, hrůza
Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 17:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mimi: Vypadá to sice trapně, ale pořád lepší, než JŘ vylepené po oknech čekáren, uvázané na lavičkách apod.
Co mě ale na té fotce se**, je absence trolejbusů
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 23:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino: na trolejbusy si v BB ještě chvíli počkáš. A pokud myslíš Solarisy Trollína v BB, tak to je spíš sci-fi.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 03:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jestli už vůbec nebudou trolejbusy v BB sci-fi.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 10:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bart: Myslel jsem jakékoli trolejbusy, klidně i 24/25Tr...ale hlavně, ať tam jsou(stejný názor mám i na ML)

Ad Stanley: Taky si (bohužel) myslím
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 19:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No keď už nové trolejbusy u nás tak Solaris Trolino všetkých veľkostí. 24 a 25 Tr môže byť, ale radšej tie Trolina.
mimi ICQ 197-757-627

http//www.mimi.ic.cz galéria
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 09:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte náhodou jakej nízkopodlažní linkový autobus do 10,7m se dá sehnat na českém trhu?Ptám se protože takovýto autobus má podle dotací kupovat spol. Zlatovánek a žádnej nízkopodlažní autobus tohoto typu neznám.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 10:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc: Solaris Urbino 10
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 10:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc: A co takhle SOR BN 10,5 ? Akorát si ho obědnaj bez třetích dveří a s jinýma sedačkama. U SORu by takovéto úpravy neměly být problém.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, BN10,5 by nebyl špatný. Bez posledních dveří za hrbem.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvlatovánek ji dříve zakoupil jednu nízkopodlažní linkovou SORku
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potřebuji identifikovat mikrobus v pravo,nějaká data a lepší foto.rok 1967. Děkuji
Zájemcům pošlu v lepší kvalitě.
Co to je?
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce:Je to Sor CN12 1E9 8742,momentálně jezdí na lince Litomyšl-Proseč,asi kvůli konkurenci na této lince,protože čsad ústí nad orlicí zde nasazuje převážně mercedes connecto
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 22:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mojmir: dolní polovina fotky není?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 23:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je,ale je tam spousta lidí a já nevím jak je to s právy.Dej adresu a já ti ji pošlu.Stejně není vidět omoc víc.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 07:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

není to robur?
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 07:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych rekl ze je to to, co bylo ve Virtualnim bastleni jako reakce na muj bastl: Dily z RTO naplacany na vleku. Zkus se tam po tom zeptat.
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bart5@centrum.cz
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové to není žádný bastl.Mé schopnosti na virtuální bastlení nestačí a ani mne to nezajímá.Fotka ja pořízena v letech 67-68 na vojenském letišti v Bechyni.Ten "bastl" sloužil na odvoz pilotů k mašinám.Údajně se to menuje Nisa a je to cosi jako vylepšený Žuk.Ale nechtěl sem napovídat kdyby to nebyla pravda.Vám třem jsem poslal plné foto.NEZVEŘEJŇOVAT!!!Mé případné díky stále platí.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 14:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mojmir - shodou okolností jsem si nedávno po večerech prohlížel velice zajímavé stránky "auta 5p" (doporučuji i pro relativní nefandy aut - jako jsem kupříkladu já - zpracování stránek je přehledné a obsahuje skutečně něurekom vozidel) a u příležitosti položeného dotazu jsem si vzpomněl, že něco podobného jsem tam viděl - bude to tohle:

http://auta5p.car.cz/katalog/nysa/nysa.htm

a je to skutečně polské.
Jedině 22Tr.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 15:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja rikam ze sem virtualne zbastlil vlek a vypadalo to podobne, podle cele fotky usuzuju ze to bude ta NYSA. To kratky RTO to neni, je to na nej moc nizky...

(Příspěvek editován uživatelem study května 02, 2006)
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 15:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to vono.Já trubka jsem GooGlil Nisa.Ty stránky jsou dobrý.Děkuji všem.
felmel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.52.75
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:32:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

100% je to polská NYSA - jako pamětník si tato vozidla živě vybavuji v běžném provozu - motor 2,5l spodový (původem Warzsava, což je mimochodem licenční Paběda - SSSR) + třístupňová převodovka. Podobně technicky vybaven byl i Žuk
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 22:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám toho tu an viac píspevkov . Sľubil som zatrolejované kruhové objazdy. Tak tu sú dva u nás v B.B. Ak niekto bude chcieť väčšie foto poskytnem na mail. Stačí kilnuť na meno pri príspevku a požiadať ma mailom o foto.
Kruhový ojazd pri žel.stanici. Kruhový objazd pri Lidli
mimi ICQ 197-757-627

<a>http//www.mimi.ic.cz</a> -galéria
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 22:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes sa už v prmávke objavili B961E ktoré nám nakúpil SAD ZV,Nové B92E sa ešte neobjavili.
Potrite si fotky. je tam aj detail uchytenia na namontovanie odbavovacieho systému. Neviem kedy ho chcú montovať. Budeme mať však svetový unikát nástup dvomi dvermi. Čo to v Praxi znamená? Okrem vodičových sa bude nastupovať ešte dvermi za vodičom. Ďalšia vec autobusy sú vybacené transparentmi em-test. Tie sú však nenaprogramované dobre. Bočný transparent neukazuje napríklad číslo linky. V hornom riadku rotujú zastávky cez ktoré linka ide a v spodnom riadku je konečná zastávka linky. Galériu môžete pozrieť na


http://www.mimi.ic.cz/thumbnails.php?album=7
mimi ICQ 197-757-627

<a>http//www.mimi.ic.cz</a> -galéria
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 12:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak se vám designově líbí Scania Irizar? Podle mě je to pěkný autobus.. akorát ve skutečnosti vypadá mnohem, mnohem lépe než na fotkách...

ir

ir

ir
http://spock.site.cz
Karbonyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslíš?



<-------
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 14:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak já budu jako vždy kritikem - mě se to teda nelíbí. Vypadá to trochu jako nějakej nahrbenej skřet s boulí na hlavě. Jakž takž pěkná je partie přední masky a spodku čelního okna. Co se mi na nových autobusech všeobecně nelíbí, jsou příliš mohutná zrcátka, což je většinou nevím proč zdůrazněno ještě tím, že jsou v barvě kastle. Je pravda, že jsou sice líp vidět pro ostatní účastníky provozu (přecijen zrcátko-nehod je asi nejvíc ze všeho), ale co je moc, to je moc. Dále zadní okno a především převis nad ním mi spíše připomíná nějakej Robur, Š1203 starších sérií nebo podobnou hrůzu.
Viděl jsem už mnohem hezčí a třeba i starší autobusy, konkrétně od Scanie je velice pěkný bus (byť jiné kategorie) Omnicity.
Jedině 22Tr.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 16:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Spock: Je to zajímavý vůz, ale velmi rychle zevšedněl, což není úplně nejlepší vizitka designu. Snaha byla, ale dotažení chybí. je to jen můj názor.
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 16:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neříkám že je to úplně něco extra, ale přeci jen se mi to celkem líbí... možná proto že je to docela podobné jedné z mých prvních designových studií, co jsem si kreslil jen tak pro sebe, jak bych si asi představoval nějaký pěkný dálkový autobus :-D
Ten zadní převis mi přijde zrovna jako zajímavý designový prvek, to je pro mě +, a mohutná zrcátka v barvě vozu - první věc je že je to celkem praktické řešení :-) a pak jak u kterého autobusu, někde to vypadá pěkně, někde je to horší. Tady bych je zrovna trošku sklonil směrem dolů a zaoblil, lépe by to šlo k celkovému designu.
http://spock.site.cz
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 20:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prosím vás o pomoc. Kto odhalí o aký autobus na obrázku, o aký ide??? Dám odkaz, prosím skúste to.

http://imhd.sk/bb/?w=372f2833232930ef392b342f26ea&u=f2f2f0edf6f0f0f2&no=4&id=27302aeef3f8f01f21
mimi ICQ 197-757-627

<a>http//www.mimi.ic.cz</a> -galéria
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 22:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to jeden z nejhezčích busů který existuje.Myslím tu Scanii.A i uvnitř je to luxus.ČSAD Semily mají jednu a je super.Stejně i ty jako má Asiana.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 23:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spock: Mně se ten autobus líbí.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 07:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny,
na stránkách RTO klubu v sekci "aktuálně" a "zajímavosti" je pozvánka na zájezd Erťákem do Varšavy na sraz KMKM. Akce se koná 19.-21.5. Dal jsem tam i pár fotek.
Čus bus Karlos
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 11:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karlos: pojede se z Prahy?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3799
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 11:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:
Asi jo: Pá 19.5. 06:30 - odjezd z Prahy od metra Černý most
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 21:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si v dnešním tisku přečetl mírně propagandistický článek o vodíkovém pohonu.

A mimo jiné se tam píše, že v příštím roce by měl v Neratovicích začít jezdit městský autobus s vodíkovým pohonem. Využívat by měl vodík, který jako vedlejší produkt vyrábí Spolana a koordinátorem projektu je Ústav jaderného výzkumu v Řeži u Prahy.

Ví se o tom už něco víc?

Pak je tam ještě zmínka, že znojemský ČAS vyvíjí autobus s kombinovaným pohonem akumulátory a vodíkovými palivovými články.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4697
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 00:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zahlédl podobný článek pověšený na nástěnce u nás na katedře, na přání ofotím a zašlu. Nečetl jsem ho celý, ale na ty Neratovice si vzpomínám.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 03:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to jsem zvědavý. Ona je to totiž dost drahá sranda. V úterý jsem se svezl vodíkovým MANem nedaleko Mnichova a řidič říkal, že ten autobus stál 2 miliony eur. A to byla ta jednodušší verze vodíkového pohonu, a sice spalovací vodíkový motor. Sice je to spolehlivé, ale spotřeba vodíku je prý dost vysoká a výkon nic moc. Pak existuje ještě technologie s palivovými články, které díky vodíku produkují elektřinu a vůz je tak poháněn elektromotorem. Tam je sice spotřeba menší, ale problémem je omezená životnost palivových článků a jejich spolehlivost (článků je velký počet a když jediný přestane fungovat, bezpečnostní systém vypne celé zařízení). Navíc vodíková vozidla potřebují speciální provozní zázemí, což jitě není nic levného. Sečteno a podtrženo, je to pekelně drahá záležitost a přitom jde o vozidla, která stále nejsou dost vyspělá na to, aby bylo možno je pustit do provozu na frekventované linky (např. v Mnichově ten autobus jezdí na velmi slabě vytížené lince a dokud byly vodíkové busy ve Stuttgartu, tak jezdily jen na vložených pořadích jedné linky).

Co se týče Neratovic, tak doteď jsem si myslel, že v ČR se nenajde nikdo, kdo by byl ochotný takovouhle věc zafinancovat. Je to pěkné - aspoň naše republika získá určitou prestiž v tomhle oboru. Možná s tím má souvislost to, že při Autotecu bude po brněnském výstavišti kroužit vodíkové Citaro.

O ČASu nevím, ale moc si od toho neslibuju, protože tahle firma zkouší "nekonvenční pohony" už delší dobu a výsledek je zatím takový, že koupili od Mercedesu dieselelektrickou obludku jménem Cito a vyrobili si 21Tr na baterky (do níž prasecky narvali sedačky z T3 - to taky o něčem svědčí). To má k hi-tech záleitostem jako jsou palivové články ještě hodně daleko...

Martin_j: Pošli mi prosím ten článek.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 08:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, v Čechách jsem nevěřil, že by něco takového mohlo někdy vůbec být. Mohu také poprosit o onen článeček
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 16:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b a Martin_j:
můžu taky poprosit o ten článek?
Prosím sem: vw-golf@volny.cz
Předem díky
Čus bus Karlos
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 16:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám na Vás prosbu kde by som našiel fotografie odbavovacieho systému v Trutnove?

Ďakujem.
mimi ICQ 197-757-627

<a>http//www.mimi.ic.cz</a> -galéria
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 16:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimi: Zkus kouknout na stránky dopravce http://www.osnado.cz/ a tam se proklikáním k novému odbavovacímu systému dá vidět pár animací a fotek, kde je něco málo vidět.
Ale přímo samotné čtečky a pokladny tam asi vidět nejsou.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2139
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 22:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: můžu poprosit o článek?

Zase bych ty vodíkové autobusy tak nezatracoval. Určitý pokrok musí být, ikdyž to není zatím dokonalé. Časem se to zdokonalí nebo se objeví něco jiného.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 26.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 09:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: je otazka, jestli vozidlo, ktere je drazsi, mene ujede a potrebuje nesrovnatelne narocnejsi palivove hospodarstvi lze oznacit za pokrok. Jinak o technologii FC doporucuju neco si zjistit, jak to funguje a pak teprve posuzovat jeji perspektivy v doprave. Na ten neratovicky projekt jsem taky zvedav.
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 13:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-----PELHŘIMOV-------
Zná někdo pelhřimovské vozy. Nebylo by foto? Hledám jeden vůz který neni už v provozu a nikdo(3 lidi) si ho nepamatuje. Docela rád bych uvítal foto na mail. Děkuji.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 13:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine j, pokud se ten článek týká vodíkových busů v Čechách, tak mi ho, prosím, pošli (buď na adresu "arj" nebo do práce).

Jenda z HK: "jsem se svezl vodíkovým MANem nedaleko Mnichova a řidič říkal, že ten autobus stál 2 miliony eur"

Tak buď neví, kolik takový bus stojí, nebo je ten MAN nesmyslně drahý ... protože na stránkách Transport for London (což je asi dost seriozní zdroj informací) byla cena vodíkových Citar - 3/4 milionu liber, na eura krát necelých 1,5, čili tak 1,1 Meuro.
I když možná ... protože těch 25 Citar (pro Londýn, Berlín, Reykjavik atd) bylo spolufinancováno EU, tak možná, když to někdo platí kompletně od vývoje až po hotový výrobek, dá se i na 2ME dostat.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace