K-report
 

Archiv do 23.dubna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » MHD na Slovensku » Archiv do 23.dubna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bystrican
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.80
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 13:33:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problem je v tom ze napr. aj to co sa deje s trolejmi je pracou spolocnou aj pre opoziciu. K takemuto rieseniu boli naklonení 17 z 24 poslancov, vratane opozicnych. Najhorsie je ze ked prides do mesta a urobis si anketu tak vsetci budu vinit SADBB z toho ako doprava upadala, ale to ze ju nikto vlani nedotoval a ze niekolko mesiacov jazdili vicmenej dobrovolne a bez zmluvy a hlavne za vlastne to uz nikoho z tych opytanych nezujima. Oni videli iba drahe cestovne a redukovanie liniek a este aj nevykurene vozy. Preco to bolo nikoho nezaujima a na otazku ci by tomuto mestu venovali par milionov na MHD radsej mavnu rukou. Priznaju ze je to horsie nez predtym, ale mozno povedia aj to ze nemame na to aby sme mali nieco lepsie. Radsej budu zavidiet a kukat co maju druhi. V BB je regionalna televizia ktora ma tak stupidnych redaktorov ze ti by ani neboli schopni sa nieco opytat. Vsetko je to v ludoch a ver mi ze tu je zhromazdisko sprostych. Garantujem Ti ze toho usateho debila bude zase volit 90% ako minule. Ja som sa koli tomu uz aj s holkou rozisiel, lebo ho uz 2x volila a nevedela ani preco. Toto mesto je zakliate a asi by malo zmiznut z map a vobec zo sveta ako mesto a mal by sa z neho stat zivy skanzen ludskej blbosti. Hanbim sa za to odkial som.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 11:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli je to takhle, tak bohužel nevidím žádnou naději, že ty trolejbusy u Vás ještě někdy uvidím v běžném provozu. Jedině, že by snad SADBB z každé prodané jízenky dávala např. 1 korunu na soukromé konto podpory ušatých zvířat...
Bystrican
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.80
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 13:02:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by bolo treba aspon 5 korun ako poznam nase usate zvery...
Napada ma jeden priklad suvisiaci s MHD. Pred niekolkymi rokmi bola obec Molca v BB okrese (asi 400 obyvatelov) odrezana od sveta pre tych co nemali vlastne auto. Vtedajsia starostka sa pokusala vybavit v BBDS aby linka MHD ktora koncila 4 km pred Molcou pokracovala az k nim. To vsak pre BBDS rentabilne nebolo a navyse uz Molca nieje mestskou castou. Starostka vsak vyhrala v loterii 2 miliony korun a rozhodla sa ze 1 vlastny miilon !!! z vyhry venuje obci prave na MHD. Odvtedy tam jazdi linka 56. Ake boli reakcie molcanov? Otrasne. Starostke zavideli ten 1 milion ktory jej ostal a v nadchadzajucich volbach ju uz nezvolili. Dali prednost tomu co sa venuje svojmu podnikaniu viac ako uradu starostu a dedinu skor bedaci.
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 19:54:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: " Kdyby jsme měli v Čechách taky takové schopné lidi jako je ředitel DPMŽ p.Populár, tak např. v ČB by již dávno z autobusového provozu zbyly tak akorát linky 4,6 popř.11."

Kdybyste meli v Ceskych Budejovicich Populara (roztomily preklep), tak by organizace budejovicke MHD vypadala takto:

Trolejbusove linky by mely priblizne toto vedeni (cisla linek jsou nepodstatna, proto je budu pismenovat):

A: A. Barcala - Sumava - poliklinika Sever - nadrazi - Sumava - A. Barcala
B: Borek/Nemanice - Marianske namesti - polikl. Sever - nadrazi - Marianske nam. - Borek/Nemanice
C: Vltava - Strakonicka - pol. Sever - nadrazi - Strakonicka - Vltava
D: Suche Vrbne - polikl. Sever - nadrazi - Suche Vrbne
E: Roznov - nadrazi - pol. Sever - Roznov
F: Nam. bri Capku - nadrazi - palackeho nam. - Nam. bri Capku
G: Papirenska - pol. Sever - Palackeho nam. - nadrazi - Papirenska

Neexistovaly by kratkodobe casove jizdenky na 10 minut az hodinu, pouze jizdenky na jednotlivou jizdu. Mesicni jizdenka s neomezenymi jizdami by stala 900 Kc. Jinak by se pouzivaly predplatne karty, kde jedna jizda by stala 8 Kc a musely by se odpipavat pri kazdem nastupu do vozidla. Jizdy, ktere jste si zaplatili, ale nevycerpali do konce mesice, by se neprevadely do dalsiho mesice.

TAKTO TO FUNGUJE V ZILINE. OPRAVDU BYSTE SI PRALI NECO PODOBNEHO V BUDEJOVICICH?

Ono Zilina neni jenom vrele privitani u reditele a sotojizda 15Tr-kou po cele siti. Je to taky sofistikovana buzerace cestujicich a predrazenost sluzeb, ktera jim kazdorocne vyzene 10 az 30% cestujicich z MHD.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 20:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Papyr: Já bych s tou šotojízdou trochu brzdil, v té sestavě byli lidé, kteří dělají dopravu v soukromých firmách (kde jsou jiné tlaky na peníze než v DP). A ti se nedají opít rohlíkem (ani borovičkou)
Btw: Odkud máš čísla 10-30% poklesu cestujících, nechápu jak může být pokles 10-30%, pokles je jedno číslo (pokud beru počet lidí jako absolutní číslo).
Pete
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 20:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: pocet cestujucich v Ziline za poslednych 5 rokov:
2001: 24,55 mil
2002: 23,28 mil - pokles 5%
2003: 19,33 mil - pokles 20%
2004: 17,28 mil - pokles 10%
2005: 15,6 mil - pokles 10%

Rozsah trolejbusovej dopravy je pre obycajnych cestujucich nanic, ked ich pan riatitel z vozidiel vyhana tarifou a linkovym vedenim...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže ještě jednou, ono nic není jen černé nebo bílé:Výsledky roku 2005 DPMŽa diskuze na imhd.sk. Doporučuji přečíst, popřemýšlet a pogratulovat Ing.Popluhárovi.
ad.Papyr: S těmi procenty beru zpět.
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:09:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: mezirocni pokles je rozdil mezi rokem N a rokem N-1. Toto cislo je sice samo jedine, ale take se rok od roku meni, nektery rok cini jenom 5%, nektery treba 20%.

A pokud v te sestave byli profesionalove, neopitelni borovickou ani rohlikem, kteri presto ziskali dojem, ze Zilina je vzorova, tak se jim snazim vysvetlit, ze vzorova urcite neni.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko můžu hodnotit žilinský provoz po cca.2 hodinové návštěvě. Ale hospodářské výsledky jsou velmi dobré a o peníze jde až v první řadě, k poklesu cestujících nejsem kompetentní se vyjadřovat (nemám dostatek informací).
A ještě jedna věc - málokde se setkáte s ředitelem, který je ochoten docela otevřeně diskutovat na jákekoliv téma.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Papyr: Žilina určitě vzorová není, vždy je co zlepšovat...

Ale je u vás mnohem lepší přístup k elektrické trakci,to se nám, čechům, tak hodně líbí.

Tarif je jiná věc a zatím asi celkem vyhovující, jinak by nastal hromadný úbytek cestujících
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus
ICQ:
260 116 510
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1937
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino 15: Však on hromadný úbytek cestujících už začal. Nepřestupný tarif a k tomu linky, které jsou jak udělané pro přestupný tarif nutí lidi více platit. P.S.: Uvidíme jaká budou čísla k roku 2006.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 23:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za reklamu,
ale na stránky www.prahamhd.vhd.cz jsem přidal článek o Banské Bystrici (http://www.prahamhd.vhd.cz/Jinamesta/Banbys.htm). Jakékoli připomínky jsou vítány, mail na autora je uveden na úvodní straně webu.
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 23:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Omlouvat se určitě nemusíš,já i ostatní jsme určitě rádi za každé nové info z Banský Bystrice.

V květnu 2006 má být opět zaveden nástup všemi dveřmi.

Tak to bude určitě rapidní zlepšení cestovní rychlosti a úrovně cestování.Způsob odbavování bude podobný zřejmě Žilinskýmu.
Trolejbusy v BB už budou mít po tomto kroku nadobro padáka. .
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 07:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Ha ha. Prý jen dvěmi dveřmi.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že brzy bez DJ Aldy na radnici
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 10:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže pozor, on pan řiditel Popluhár může být sebe lepší člověk, ale má nad sebou představenstvo a radní města a ty do toho mohou hodně kecat a on sám cenu jízdného neovlivní. Město tam "láduje" peníze, tak chce vidět zisk a ne deficit..čili si určuje ceny.
Pete
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 12:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eugen: Ano mohlo by to tak teoreticky byt, skoda len, ze nieje. Ono totiz pan Sotous Popluhar si na meste vydupe co potrebuje, nikto z mesta mu nerobi problemy. Mesto Zilina dotovalo dopravu najviac zo vsetkych SK miest.
Monitorovanie cestujucich, oznacovanie listkov z oboch stran, buzerovanie cestujucich - to vsetko je cisto Popluharov vymyslel, o ktorom je presvedceny, ze je najlepsi pre MHD a ze ho coskoro aplikuju vsetky ostatne mesta. Tu neide o ceny, tu ide o system. A ze mu prudko klesa pocet cestujucich a rastie pocet IAD, ktore zapchavaju cesty? To mu ako sotousovi nevadi (a vam asi tiez nie), ved cesty sa postavia nove, podobne ako nove trolejbusove trate. Hlavne je, ze monitorujeme....
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 12:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to "Monitorovanie cestujucich"?

Jako ze nejakym zpusobem zjistuji odkud kam a ve ktere dobe jezdi? To neni nic proti nim, ale naopak pece o cestujici - tak, abych mohl objektivne stanovit nasazeni vozidel a potrebnou kapacitu linek.

Je pravdou, ze se da delat "user friendly" zpusobem > treba letecke spolecnosti svym pravidelnym zakaznikum cas od casu rozeslou dotaznik "jak casto letate s nami (to pritom vedi), jak casto letate s konkurenci, jak jste spokojen ... a dekujeme Vam za cas, ktery jste dotazniku venoval a na Vas ucet pripisujeme 2-3-5 tisic mil". A protoze na volnou letenku potrebuji v zime 10 tisic mil, staci 3x za rok letet a vyplnit dotaznik a pak diky podobnemu "monitorovani" mohu odjet nekam do tepla.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 13:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jenže rozdíl mezi buzerací, provozovanou v Slotově a monitorováním, zřejmě jasně vidíš i Ty...
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:06:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Nikoliv. Monitorovani znamena, ze o vsech cestujicich, kteri jezdi na predplacene "kredity" na cipove karte, DPMZ vi, odkud, kam, kdy, a s jakymi prestupy jeli. I jednorazove papirove jizdenky jsou evidovany. Jedine dva zpusoby, jak cestovat, aniz bys byl zapocitan, je bud vlastnit 24h jizdenku, nebo si koupit klasickou mesicni plne prestupnou jizdenku, a pozor, ted to prijde, za 960 Sk (srovnejte Presov 410, Kosice 390).

Kvuli tomu, aby bylo mozne takto presne shromazdit udaje, zrusil Popluhar klasicke mesicni jizdenky v roce 1999 a misto nich zavedl cipove karty, ktere je nutno odpipnout pred kazdou jizdou a ze ktere se za kazdou jizdu odecitaji penize. (Nemale.) Klasickou casovou mesicni jizdenku zavedl az na velky povyk na DF IMHD ted na sklonku roku 2005, ale za tech neuveritelnych 960 Sk.

Jenomze sest let bez moznosti koupit si predplacene casove jizdne zanechalo na Ziline stopy v podobe snizeni prepravenych z cca 26 milionu na cca 15,5 milionu cestujicich za rok. Hlavne, ze si je umi Popluhar spocitat presne na kusy, to je podstatne.
Pete
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Papyr: Tu "klasicku mesicni plne prestupni jizdenku" si je tiez nutne odpipnut pri kazdom nastupe/prestupe do vozidla. Ak si ju clovek neodpipne, je povazovany za cierneho pasaziera, hoci dava podniku 960Sk/mesiac za neobmedzeny pocet jazd.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pete: No tak lze jen konstatovat, že je pan řiditel pěknej "vychcánek". Metoda CUKRU a BIČE se vrací.. Ikdyž osobně nevidím do jejich účetnictví a jestli se jim vyplácí tahle varianta draho=méně cestujících..tak je to z ekonomického hlediska v pořádku, ale nesplňuje to očekávání MHD.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Pete: Ono totiz pan Sotous Popluhar si na meste vydupe co potrebuje, nikto z mesta mu nerobi problemy - tak to je potom sen každého majitele dopravní firmy, to se o něho poperou. Doporučoval bych vidět věci nejen černobíle.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Papyr: kdyby jednotlivá jízda v ČB stála 8Kč, tak bych ani "časovú tarifu" k životu nepotřeboval. V Žilině je naví ještě možno zakoupit přestupní lístek, s kterým pak nemáš problém doject odkudkoliv kamkoliv. Měsíční časové jízdenky jsou jiná kapitola, ty se dle LUKa nenosí prakticky nikde na Slovensku. Kdyby jsi tam byl s námi, tak by jsi pocítil to jeho nadšení v hledání, co by se dalo udělat ještě lépe. Ono samotný fakt, že se tam elektrická trakce realizovala až po revoluci a ještě za peníze města, je podle mě věc, která je v Čechách v podstatě nemožná a o tom nadšení něco vypovídá.
Přiznám se, že jsem hluboce nerozebíral tamní vedení linek ani onu převratnou změnu provedenou v den naší návštěvy, o její smyslnosti snad vypoví místní.
A co se týká hypotetických linek v ČB pod taktovkou pana Popluhára, tak jsi zapoměl ještě na následující trolejbusové linky: Rudolfov - Sen.náměstí - Rudolfov, Haklovy dvory - nádraží - Haklovy Dvory, Tesco - centrum - Tesco, okružní linka Okružní - nádraží - Sady - hřbitov - Okružní, Havl. kolonie - pražské předm. - Havl.kolonie, 9 by jezdia až na Dobrou Vodu, zatrolejovaná by byla i Dlouhá louka...

(Příspěvek editován uživatelem houmr březen 02, 2006)
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:31:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr:
1) Mesicni casove jizdenky na Slovensku se neosi prakticky nikde? Na Slovensku jsou celkem 4 dopravni podniky, z toho 3 meli a maji casove jizdenky nepretrzite od socialismu doted a ctvrta je ta Zilina. Ostatni provozy MHD provozuje mistni CSAD, jedna se o mensi mesta a tam vskutku casove jizdne az na vyjimky neni.

2) realizace po revoluci za penize mesta - nechci te zatezovat slovenskou politickou scenou, ale zkus si pohledat po netu, kym byl dnesni primator Ziliny v roce 1994. (Az 1998.) Ten ma totiz na trolejbusech stejnou zasluhu jako Ing. Popluhar.

3) tak si to linkove vedeni a intervaly rozeber, je to na netu.

4) a rozeber si i ceny. V Ziline stoji prestupni jizdenka, se kterou se dostanes odkudkoliv kamkoliv, 19 Sk. (Stejne ji musis pouzit temer vzdy, malokam se dostanes primym spojem). V CB stoji hodinova jizdenka 14 Kc, coz je stale jeste mene nez 19 Sk. Smis na ni jet vice nez dvakrat a nemusis si ji oznacovat pokazde.
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:34:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eugen: Souhlas. Stat MHD na Slovensku nedotuje a mezi vsemi DP na SK dostava Zilina od sveho magistratu na provoz nejvetsi dotaci.
Pete
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr:
5) rozoberme ci dalsie ceny. Kolko stoji zakladni jizdenka v CB? 8Kc. Tolko stoji zakladni jizdenka v Ziline (10min v CB = do 5 zastavok v ZA). 20min jizdenka v CB stoji 10Kc, to je porovnatelne s 12Sk jizdenkou na jednotlivu cestu v Ziline.Ono sa totiz tou jednou jazdou dostanes za 20min akurat do centra.Potom sa to vozidlo s tebou uz vracia naspat.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 09:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, časová jízdenka je pro pravidelně dojíždějící je podstatná věc. Já jako nepravidelně dojíždějící bych uvítal spíše "jízdní banku" v podobě čipové karty, jejíž zůstatek by se převáděl do dalšího měsíce, ani tak z důvodu slevy, jako z absence nutnosti neustále shánět ten nejvhodnější časový lístek.
Jinak si myslím, že pan Popluhár nebuzeruje lidi pro nic za nic. Ono díky těm čipovým kartám má alespoň neustálý přehled o tom odkud a jak moc se jezdí a podle toho "optimalizovat". Pro lepší přehled bych navrhoval odpípávat nejen nástup do vozidla, ale i výstup , popř. vyplňovat důvod cesty. V každém případě si myslím, že žilinčané můžou být rádi za svého Slotu a Popluhára, než aby měli "ušaté zvieratá" apod.
ad 2) rád se dozvím, jaký vliv mělo poslancování p.Sloty na el. trakci v MHD.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 10:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak co se týká Banské Bystrice nic nového, VUC stále licenci na trolejbusový provoz SADBB ani neudělil, ani nezamítl.
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.69.26
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 12:44:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: ale ano, podobne jako predplacena karta, i casem omezeny tarif ma svoje urceni a svoje klienty. Treba ty jako nepravidelny navstevnik, nebo treba Zilincan studujici jinde a vracejici se jenom na vikendy, oceni predplacenou kartu. Zato clovek v Ziline zijici a permanentne jezdici MHD spis vyuzije casem omezeny tarif. Idealni dopravni podnik by mel nabizet obe tyto moznosti zaroven, podobne jako mobilni operatori nabizeji pro nepravidelne telefonujici predplacene karty a pro heavy users tarif.

Ale pokud bych si mel vybrat jenom jednu z techto dvou moznosti, volil bych urcite casovy tarif.

Ing. Popluhar ma diky svym metodam sice velmi presna cisla o poctu prepravenych osob, ale co z toho, kdyz ta cisla maji dost prudce klesajici tendenci.
pája
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 11:05:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Žilině (reace na výše uvedené příspěvky):
1.Ono díky těm čipovým kartám má alespoň neustálý přehled o tom odkud a jak moc se jezdí a podle toho "optimalizovat". -- Proč se tedy na 14 dní zavedlo přímé spojení Hájek - Vlčince (údajně kvůli zjištění potávky mezi sidlišti).
2. Je potěšující, že v Žilině přesně vědí kolik přepravili dětí, důchodců, ZTP, psů, zavazadel kolik z nich přestupovalo a komu z nich náleží jaká dotace. To, že díky uvedené buzeraci výrazně klesá počet přepravenách osob nikoho už nezajímá.
3. Každý platí jen za to co opravdu projede - Pokud někdo po nabití čipové karty na 60 jízd za měsíc onemocní, jízdy mu propadnou.
Pokud někomu na přestupní jízdenku ujede přípoj a nestihne si jí do 30 minut označit podruhé má zvláštní bonus - může si zaplatit plné jízdné znovu.

CO DODAT?}
Papyr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.29.194
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 12:19:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paja: dekuji, presne to jsem mel na mysli. Aspon nekdo chape, co je pro cestujiciho dulezite.
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.200.226
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:19:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není sice úplně o trolejbusech, ale snad mi bude prominuto. Mám otázku na znalce českých dopravních podniků. Hledám původ jedné Karosy B732. RZ byla pravděpodobně 1L2 7543 a evidenční číslo 610. Má někdo tušení, zda existoval takový vůz a kde?
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK: Tak tento vůz pochází z ČSAD Liberec. Původně ale jezdil v Praze pod číslem 5911 (g.Klíčov) a chvíli jezdil i v Olomouci pod číslem 105. Po vyřazení z ČSAD Liberec byl v bazaru u Zmudy v Bohumíně. Další osud neznám.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.200.226
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 15:35:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wooow... Pestrý život... A pokračuje to dál - momentálně jezdí pod SPZ ZH-099AO (ale ta SPZka byla předtím na 99% na jiném voze) ve službách SAD Zvolen, závod Žiar n. H., který ho momentálně poskytl pro závod Banská Bystrica, kde jezdí v MHD... Dokonce je ještě ve voze linková výluková tabule z Prahy - bílé X na černé tabuli...
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 13:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK:Foto té ex. 610 by náhodou nebylo?
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.208.82
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:36:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo, co by né?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 17:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK:mohl bych taky poprosit o tu fotku?dík
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím taky fotečku! Naoplátku můžu poslat nějaké odnás z ČSAD Liberec ... Dost mě překvapilo že ta 610 jezdí, unás se vyřadila že měla shnilou přední nápravu.
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 22:48:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK: Prosím také moc o fotku. (To teda koukám, kam se až dostala )
Dík
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.109.110
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 19:37:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No koukám, že zájemců je nějak moc... :-)))
Ale aspoň jeden by mohl zradit aspoň roky, kdy byla v LB... A nějaké fotky z LB by v maile taky potešily
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 19:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

foto z liberce bohužel nemám ale zaujalo mě tohle:
http://citybus.cz/fotodatabaze/evidence/php/podrobnosti.php?id=2810
AV 15-30
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No myslím,že v LBC jezdila v l. 2004-2005 ale na 100% to není..Nezapomeň na mě s tou fotkouDíky!
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Té 619 je docela škoda,myslím,že v Praze se šrotují docela zachovalé busy,viz B741...Ale co,je to jen kus železa.Sorry za OT.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 21:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotelník:To máš pravdu a myslí si to víc lidí.Co by za takové vozy dali v Bystrici

(Příspěvek editován uživatelem 6120 březen 21, 2006)
AV 15-30
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 19:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad LUK
Tak máš je tam a těším se na fotky z BB.
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.192.97
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 22:08:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za prodlení, ale chtěl jsem udělat více záběrů. Ale jaksi není dost času, takže vám musí zatím stačit i tohle...
http://vl-company.ic.cz/zh099ao_1.jpg
http://vl-company.ic.cz/zh099ao_2.jpg
http://vl-company.ic.cz/zh099ao_3.jpg

Za zaslané fotky děkuji:-)
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 11:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je jen štetková "generálka" předpokládám??
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.27.10
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 12:57:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není žádná generálka, pouze cosi kdosi přetřel. A mezitím jsem zjistil, že tady běhá jěště jeden takový, téměř najisto taky z Prahy, ale pražské číslo mu zatím nevím...
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 20:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo koukal jsem na to koukal pořádně a zjistil jsem že přetřeli pouze spodní modrý pruh na červený a to je celá GO ... :-)
A ten druhý nemůže být taky ex Praha Liberecký??? Poznal bysto podle těch samolepek co nesmíš dělat, vylepených na dveřích ...
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.170.212
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 20:27:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, pouze přetřeli modrý pruh na červený. Ale o GO řeč nebyla :-P
Ten druhý má jiné nálepky na dveřích (ty na #5911 jsou liberecké?). A je přestříkaný komplet.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 15:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo to je liberecká špecialita ... :-) Jsou krásně vidět na té třetí fotce ...
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 11:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo přibližně kdy opět vyjedou trolejbusy?? Prý už se to blíží.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 10:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deník SME, 30. 3. 2006
dc nv

Banskobystričania sa možno budú voziť trolejbusmi

Banská Bystrica 30. marca (TASR) - Jedinou podmienkou Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Banskobystrickej dopravnej spoločnosti (BBDS), a.s., na znovusprevádzkovanie trolejbusov je, aby v mestskej hromadnej doprave (MHD) nejazdili podľa cestovného poriadku súbežne autobusové a trolejbusové linky. Reagoval tak dnes riaditeľ SAD BBDS Igor Korniet na petície Banskobystričanov požadujúce navrátenie ekologickejších trolejbusov.

Výhradným dopravcom MHD je tam SAD Zvolen, a.s. Zmluvu o výkonoch vo verejnom záujme podpísal s Mestom Banská Bystrica na šesť rokov. Dopravnú licenciu a schválené cestovné poriadky má na výkon MHD autobusmi, uvádza v stanovisku Korniet. "Po kolapse MHD začiatkom roku nás oslovil primátor, aby sme zabezpečili riadne fungovanie MHD a zároveň znovuzaviedli trolejbusy. Požiadali sme preto ešte 5. januára Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) o obnovenie povolenia na prevádzku trolejbusovej dopravy a licencie na trolejbusové linky. Splnili sme podmienky zákona o dráhach s výnimkou preukázania dokladu osvedčujúceho právny vzťah žiadateľa k dráhe, to znamená časti trolejbusovej dráhy v majetku mesta a jeho spoločnosti MHD," vysvetlil riaditeľ SAD BBDS.

SAD BBDS vzhľadom na nevysporiadané právne vzťahy s mestom ako podmienky na uzatvorenie nájomných zmlúv deklarovala záujem sprevádzkovať trolejbusy na tratiach, ku ktorým má nespochybniteľný majetkový vzťah. Napriek tejto snahe zmluvné vzťahy nepodpísali, lebo mesto podmienilo ich podpis usporiadaním všetkých otvorených právnych problémov so SAD BBDS. Úrad BBSK preto správne konanie o udelenie povolenia na prevádzku trolejbusovej dráhy a licencie na trolejbusovú dopravu prerušil.

V súčasnosti sú obe strany pred podpisom dohody o urovnaní, ktorá by mala odstrániť posledné prekážky na získanie povolenia na prevádzku trolejbusovej dráhy a licenciu na túto dopravu. Manažment SAD BBDS predpokladá, že všetky technické otázky súvisiace s reálnym prevádzkovaním dvoch trakcií MHD obaja spomínaní dopravcovia za aktívnej účasti mesta doriešia.
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.15.235
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:25:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Identita druhé pražské Karosy odhalena - 5914...
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 23:00:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jakým způsobem?
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 22:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK: jaký je to teď vůz?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 18.dubna 2006, ICQ #277-439-754
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 13:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bart je to tento ZH-099AO

http://www.mimi.ic.cz/?Qwd=./mix%20autobusov&Qif=ZH-099AO.JPG&Qiv=none&Qis=M
http://www.mimi.ic.cz/?Qwd=./mix%20autobusov&Qif=ZH-099AO2.JPG&Qiv=none&Qis=M
http://www.mimi.ic.cz/?Qwd=./mix%20autobusov&Qif=ZH-099AO3.JPG&Qiv=none&Qis=M
mimi ICQ 197-757-627
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.199.106
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 14:31:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mimi: nevymejšlej si laskavě, NENÍ!!! ZH-099AO je ex 5911, 5914 je teď ZV-186BH!
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.199.106
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 14:38:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyslechněte si audio záznam z Veřejné diskuze o trolejbusech konané ve čtvrtek 20.4.2006:
kompletní záznam (33 MB) - http://www.poslanec.sk/ftp-public/Zaznam_z_Verejnej_diskusie_Trolejbusy.WMA
vybrané pasáže - http://www.obcaniamestu.sk/storage/miting_MHD_audiozaznam_20-4-2006/
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 19:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozrejme chyba sa stala, ospravedlnujem sa, zle som prečítal Bartov príspevok.
mimi ICQ 197-757-627

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace