K-report
 

Archiv do 16.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » MHD v Karlových Varech » Archiv do 16.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4782
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 08:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i když má licenci od kraje? zastávky snad schvalujou policajti nebo ne?
jinak mhd na krajskej úřad je taky něco úžasného, 1-2 spoje/hod. asi si máni magorátníci představujou, že lidi budou jezdit autama přes totálně zamrdaný dvory.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 12:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotace na plynofikaci autobusů(snad konečně)je ohrožena. Kritika drahého projektu sílí. Plynofikace autobusů má stát přibližně 130 milionů korun. Dotace měla činit přibližně 80 procent. Má projekt i nadále své opodstatnění, když naftové autobusy jsou už stejně kvalitní jako plynové? Dotace na projekt plynofikace městských autobusů je v Karlových varech ohrožena. Podle neoficiálních informací chce přesto vedení karlovarského magistrátu autobusy na plynnakoupit. Ty však nejsou nejsou vůbec levné. Sedmnáct nízkopodlažních vozů má stát 112 milionů korun. Dalších 10 až 20 milionů má spolknout výstavba čerpací stanice. Dotace měla činit přitom osmdesát procent z celkových nákladů. Náměstek primátora Petr Keřka (ODS), který je otcem projektu, nebral telefon. Vyjádřenítak poskytl mluvčí radnice Jakub Kaválek. Pan náměstek ví o tom, že dotace je ohrožena. V tuto chvílise o tom zpracovává materiál, kterýbude příští týdenpředložen na jednání rady,!informuje Kaválek. Ředitel dopravního podniku Pavel Bohánek podotýká, že nejdříve musí být dořešeno z jakých zdrojů se bude projekt financovat. samozřejmě že má věc svá rizika. Myjsme ale pouze správci majetku, město je majitelem, takže my jako dopraví podnik do této akce příliš nemůžeme mluvit, vysvětluje Bohánek. Je ale v době kdy město uvažuje o výstavbě multifunkční haly a shání na ni marně peníze, realizace projektu bez dotace vůbec na míst? To je správná otázka, konstatuje předseda kontrolního výboru. Jaroslav Fiala (ČSSD) a pokračuje: tato akce byla vždy podmíněna dotací, proto byl projekt tak zajímavý. Kde bychom na plynofikaci nyní vzali peníze? Podobný názor má i předseda kontrolního výboru Jaroslav Borka (KSČM). Na zastupitelstvu jsem hlasoval proti plynofikaci, protože je drahá. Nákladný bude i samotný provoz. A k čemu to je, když jsou nyní naftové autobusy stejně kvalitní jako plynovéa tudíž už nemají takový dopad na životní prostředí? Kdo zaručí, že cena plynu nebude i nadále stoupat?" varuje před velkými riziky Borka. Článek je z deníkú Bohemia-Karlovarské noviny (JST) Abychom se kvůli nějaké hale jako město nezadlužilo tak že si město do svého majetku už žádný autobus už nikdy nekoupí.(snad jen sranda)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 16:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobo: Samozřejmě, přece si město (dopravní úřad) nenechá přes město jezdit kdejakého "smetáka".
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 16:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bez dotace do toho jít je blbost. S dotací je to výborný nápad. EU plynový busy podporuje a hodně podporovat teprve začne.
"Ekologičnost" naftovej busů a plynovejch je naprosto odlišná. Diesel nemůže absulutně konkurovat. Srovnávací argumet je zcestný a založen na neznalosti!
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 16:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznalost lidí který sedí na nějaký židli a vůbec tomu nerozumí TO JE KATASTROFA bohužel ty rozhodujou (o nás bez nás )
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 15:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Přesně tak, naše bdělá radnice takhle už zhruba před rokem zakázala vjezd (neprodloužila licenci) na Divadelní náměstí lince z Vídně, která byla tedy po letech přesměrována na Dolní nádraží.

Jinak z ohrožení plynobusů mám docela radost,:-) jakkoliv chápu, že 17 nových NP busů za symbolickou cenu by hezky nahradilo dosluhující NP Ikarusy.
d.sladek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.160.66
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:31:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jo, ať je změna. Tak teď tady máme autobusy na naftu a teď nám tady bude smrdět 17 autobusů na plyn. Jsem zvědavý, kdy to bouchne během jízdy. A navíc, kde se bude čerpat plyn. To jsem zvědavý, jak to dopadne.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4364
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědavý, kdy to bouchne během jízdy.

V Německu jsou plynové autobusy o moc rozšířenější, než u nás a až do dnešního dne tam došlo k výbuchu jednou. Pokud si správně vzpomínám, stalo se to ve vozovně v Saarbrückenu, ke zraněním jen náhodou nedošlo, zničeny byly tři autobusy, jedna hala vozovny se musela zbořit (nařízení statiků).

Ano, stávat by se to nemělo. Teď si ještě položme otázku, kolik autobusů v minulosti shořelo kvůli nějakým závadám na palivovém systému. Co já vím, u ČSAD Plzeň shořela jedna karosa u Horní Břízy, druhá v garážích ve Stříbře (od ní chytla ještě SORka vedle ní a autobus, který stál opodál, má od žáru poškozený lak na boku a roztavené všechny plastové součástky (blinkry apod.). Pak taky tuhle zimu hořelo něco u Zlatovánka, nějaká B741 u DP Praha, ...
Neříkám, že to všechno shořelo kvůli závadám na palivovém systému, ale uvádím to jako příklad, že "nikdo není dokonalý".

Ještě něco z Pardubic:
http://www.trolejbus.cz/pce5/a32pozar.jpg
http://www.trolejbus.cz/14tr/321_340/14-332a.jpg

A navíc, kde se bude čerpat plyn.

Plynárenské společnosti vycítí možnost získat zákazníka, který bude dlouhodobě odebírat velké množství plynu a udělají vše pro to, aby ho získaly, o tom nepochybuju.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4791
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o tom nepochybuj. kdysy v nějakém chlibícím se papírovém spamu - tušim že to byly radniční listy - pasli, že takovej dp spotřebuje to, co sídliště.......
..... takže lobovat, lobovat a lobovat - obálková metoda se nevylučuje
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

článek 1/2 cituji opět (seriál KN-JST)
Představenstvo Dopravního podniku: S plynofikací počkejme. Náměstek karlovarského primátora Petr Keřka dnes reaguje o plynofikaci autobusů, kde přiznává, že městodotaci na akci letos nedosáhne. Dále uvádí, že i když celkové náklady mají dosáhnout kolem sto třiceti milionů korun, město do plynofikace vloží jen přibližně tři miliony korun. Václav Lupínek předseda představenstva dopravního podniku, akciové společnosti města, má ale stejný názor jako předseda finančního výboru Jaroslav Fiala i jako předseda kontrolního výboru jaroslav Borka. Pokud město dotaci nezíská, mělo by se s plynofikací počkat. Myslím si, že nákup autobusů byl výhodný, pokud bychom, získali dotaci. Zatím nemám žádné informace, že bychom ji dostal. Pokud vím,tak dosáhnout ji budeme moci dosáhnout nejdříve až příští rok. Takový je jednotný názor představenstva Dopravního podniku říká Lupínek. Podle něho budou náklady na provoz plynofikovaných autobusů vyšší, než uvádí Keřka. Jde o energii. Čerpací stanice by měla být rychločerpací a ta potřebuje dvakrát tolik energie než klasická stanice. Stále nevíme jaké budou ceny plynu. V projektu je více neznámých než známých, proto by se s ním mělo zatím počkat, dodává předseda představenstva.
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 20:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

článek 2/2
Dotaci na plynofikaci autobusů letos nezískáme:
(Petr Keřka)V roce 2005 (14.6.2005) jsem navázal na práci mého předchůdce v pozici náměstka primátora Michala Mundla (SZ)který na konci roku 2003 (18.11.2003) předložil pilotníprojekt plynofikace části vozů městské dopravy. Tento projekt nebyl ve finále podpořen vetšinou hlasů zastupitelstva a osobně se přiznávám že jsem byl v té době také ve skupině zastupitelů, kteří nabyli plně přesvědčeni o celkové výhodnosti tohoto projektu, a to ve vztahu k technické základně vozového parku, nevyjasněné otázce spotřební daně pro stlačený a zkapalněný zemní plyn, standartu jakosti paliva, apod. Nikdy jsem ale nezpochybňoval přínos vozidel městské hromadné dopravě na plynový pohon ve vztahu ke kvalitě životního prostředí a dopadu na zdraví obyvatel města ( naprosto zásadní snížení emisí, hluku, karcinogenních faktorů, apod. ) Toto vše se ale změnilo dnem 11.5.2005, kdy vláda České republiky svým usnesením Č:563 podpořila program alternativních paliv v dopravě ve vztahu k zemnímu plynu (musela reagovat na závažné vyšší smlouvy, například Kjotský protokol) Jaká je tedy dnešní situaces tímto pilotním projektem? Pilotní projekt dodaný v původní podobě na žádost o dotacive výši 89 760 000 korun (zajišťoval pořízení kompletně nových 17 ks vozů na plynový pohon) není v tuto chvíli realizován z důvodů vyčerpání finančních prostředků v rámci příslušných fondů. v úvahu tak připadá další podání žádosti v rámci ROP 2007 až 2013, kdy se tyto zdroje budema opět ucházet. Na straně druhé nám dnes po přijetí vládního usnesení z května loňského roku nic nebrání plynofikovat vozový park, kdy v kombinaci s použitím stávajících dotačních titulů, které se čerpají na "naftové" autobusy a s dalším novým dotačním titulem MD ČR vyrovnávající pořizovací hodnotu mezi naftovým a plynovým pohonem je dopad na rozpočet dopravního podniku, potažmo města minimální (nové vozy by dopravní podnik stejně v rámci reprodukce základních prostředků pořizoval) Výstavba plnící stanice jde na náklady plynárenské společnosti (nulový dopad na rozpočty). Jediné co by si dopravní podnik musel v rámci plynofikace pořídit je úprava dílenských prostor (cca 3 mil korun) a proškolení techniků, což nepokládám za zásadní problém. V tomto duchu bude předložen v dubnu i doplňující materiál do zastupitelstva města. Věřím že bude přijat, protože se jadná o minimální náklady na zlepšení strategické pozice dopravního podniku pro vyjednávání ceny základních vstupů, o pozitivních dopadech na životní prostředí města a jeho občanů nemluvě.
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 21:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21.3.2006 - Na základě připomínek starších občanů města dochází od 1.4. ke změně na lince č. 21. Linka, která měla být letos v provozu pouze 6 dnů v období od 28.10. do 2.11., bude jezdit každou neděli a svátek (tak jak tomu bylo do konce roku 2005), ale pouze od 1.3. do 30.11. a pouze jednosměrně v úseku Tržnice – Růžový Vrch – Krematorium – Pivovar – Tržnice. Na lince pojedou dva spoje ve 14.26 a 15.17 hodin od Tržnice.

--------------------------------------------------------------------------------
info ze stránek www.k293.cz
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:02:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- HK - : Není to úplně jedno, kam/odkud ten busík z/do Vídně jede ? Pokud vím, tak jezdí jen párkrát za týden a takových časových polohách, že je pro běžného cestujícího nepoužitelný. Vlak je sice dražší, jenže odjezd z KV ve 20,02, Wien příj. 6,03 - což je optimum. 365 dní v roce.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4812
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak může bejt plynovej motor méně hlučnej, než dýzl? to jsem nějak nepochopil.......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plynofikace autobusů se musí přepracovat (článek 23.3.2006-JST) Zastupitelé budou v dubnu posuzovat, zda město nakoupí zatím jen pět autobusů na plyn a zda má být ve městě vybudována čerpací stanice na plyn. To je zásadní posun. (JST) Karlovy Vary-Město Karlovy vary nezíská v letošním roce mnohamilionovou dotaci na plynofikaci městských autobusů. To je důvodem, proč se radní v úterý rozhodli, že projekty na plynofikaci vozového parku se musí přepracovat. O tom, zda je tato akce efektivní, rozhodnou nakonec zastupitelé na dubnovém zasedání. v úterý zasedala valná hromada, která se usnesla na dvou věcech. Město jako jediný akcionář ukládá představenstvu Dopravního podniku zpracovat nový projekt, jehož výsledkem bude získání dotací z operačních, které se vypisují na období let 2007 až 2013 vysvětlil primátor Zdeněk Roubínek. Zároveň musí představenstvo připravit projekt pro získání dotací od ministerstva dopravy. To totiž má hradit rozdíl cen mezi běžnými a plynovými autobusy. Podle primátora roubínka chce přesto město už letos nakoupit pět autobusů na plyn. Původně jich mělo být sedmnáct. Radní už také jednali s plynárenskou společností o vybudování čerpací stanice. Už letos by investovala do výstavby patnáct milionů korun, upřesnil primátor. Nákup autobusů i výstavbu čerpací stanice musí ovšem ještě schválit zastupitelé. Pokud to zastupitelé neschválí není důvod stanici stavět, poznamenal náměstaek primátora Petr Keřka, který patří k velkým zastáncům plynofikace autobusů. Předseda finančního výboru Jaroslav Fiala už minulí týden uvedl, že bez dotace není plynofikace na místě. Během týdne však došlo k několika změnám, které budou muset nastudovat, Je ale dobře, že s tímto projektem chce město počkat do doby, než budeme vědět, zda dotaci získáme, doplnil Fiala.
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

23.03.2006
Ikarus DP Karlovy Vary ev. č. 311 je v současné době odstaven v areálu DP a slouží jako případná záloha na linky MHD. Definitivně by měl být vyřazen v červnu tohoto roku, info na http://ikarusy.net/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 16:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W: Cílovou skupinou busu z Vídně nejsi ty, ale lázeňský host, a pro toho to podstatný rozdíl je. Jezdí pokud vím do KV o víkendech, to asi cílové skupině vyhovuje. Dále optimum pro většinu lidí neznamená jenom četnost, ale také cena.

Což mi připomíná - teď jsem koukal, že zpáteční letenku do Paříže seženu za cca 2000 Kč komplet. Cena busu - od 3000, vlak - 6000. No jo, no...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4817
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 07:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i s letištníma taxama? a rezervací tejden předem? a 1 směrná?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Frost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.95.242
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 13:33:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jaká byla situace při příjezdech, ale odjezdy ex-ČSAĎácký linky do Vídně z Divadelního náměstí jsem pravidelně sledoval (ne cíleně, ale prostě jsem se tam v danou dobu většinou vyskytoval) a za celej rok jsem neviděl, že by tam nastupoval jedinej člověk... Takže to asi zas až taková tragédie nebude, že to tam už nezajíždí.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 14:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: I s taxama, pravda, asi dva měsíce předem. S rezervací týden předem počítej nárůst o 500 - 1500 Kč. Stále polovic proti vlaku, ale už na úrovni busu, pravda. Ale busem bych to nejel ani omylem. Jednosměrná stojí u SkyEurope polovic, resp. zpáteční berou jako součet cen tam a zpět. Od 290 do 2000 podle dne v týdnu, létají tam dvakrát denně. Za 290 vyjímečne, za 590 si už s tolerancí 2 - 3 dny najdeš.

Linka na Divadelní z Vídně - já jí zase často viděl přijíždět,:-) a to se mi zdála vždy aspoň z poloviny plná. No, možná to vyklopí přímo u hotelů a na Divadelním je akorát taky zastávka, stejně to nikdo nezjistí. Spíš mě děsí ten princip, autem si tam bez povolení stejně jezdí každý, ale jeden bus za víkend strašně vadil. Miluju magistrát...
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 16:21:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik času zabiješ tím letem včetně přesunu do Prahy ? Zhruba půl dne. Noc ve vlaku je ušetřený půl dne a ten je cenější než všechny peníze (pochopíš až začneš makat a budeš omezenej dovolenou).
Proto je např. Plečka k hovnu, jelikož jede přes den a tím každému sebere nejméně den z dovolené.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 18:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haha. Rozdíl v ceně letadlo - vlak je 4000 Kč, to je tvoje denní mzda? A přesun do Prahy? Když tam jezdí z Varů bus každou hodinu přímo na letiště? A lidi taky necestujou jenom na dovolenou, proto asi existujou i ty denní spoje.
Jinak kolik času zabiju v letadle - odlet z Prahy 17.50, přílet Paříž 19.25 - to stihnu tady ještě v práci ranní šichtu a večer už piju kafe pod Eifelovkou.:-)

(Příspěvek editován uživatelem H K březen 25, 2006)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4823
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 13:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ze své zájezdové zkušenosti mohu říc, že pokud je na poznávací uájezd noční přejezd, opravdu je to pak na dovolené poznat. 2. věc je, že v budu se člověk moc nevyspí, spací busy prej jsou, leč nepotkal jsem....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Wiking.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Neděle, 26. března 2006 - 13:28:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trubko, já mluvím stále o Vídni ! Ne o nějaký Paříži A do Vídně prostě vlakem s lůžkem + KMB + Euregio.
BoBo : Buď rád žes ty spací busy nepotkal. Já tedy také ne, ale zatím na ně mám jenom záporné ohlasy.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 10:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobře, ale žlutým busem je to tam a zpátky za 600 a nemusím zkoumat obskurní drážní slevy. Se kterými je to stále o 450 dražší... Já vim, sem zlej, nemam rád DRÁHU.:-)
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 13:33:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A za nocleh dáš min. těch 450 Kč, spíš počítej ve Vídni o hodně víc. Prostě zásadní výhoda vlaku je v tom, že je to noční spojení a v lůžku se vyspíš, čimž ušetříš čas (dovolenou) a prachy za nocleh. To se vztahem k železnici nemá co dělat.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 14:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten bus jede přes noc taky, aspoň se na to koukni, když už o tom mluvíš... Spaní tam samo neni tak pohodlný, ale cena zase podstatně nižší.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 14:57:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale z Prahy, že ? Jednou jsem jel z Písku do Bolzana přes noc busem, dále x-krát mnohem pohodlnějšími busy v Turecku a více nikdy. Už měl pán možnost také okusit slasti nočního přejezdu autobusy ?
Ale klidně si tou sado-maso linkou jezdi, pokud ti to za ty peníze stojí.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dále x-krát mnohem pohodlnějšími busy v Turecku a více nikdy

Byl jsem dvakrát v Turecku (1999 a 2002), taky jsem se tam párkrát svez autobusem, včetně dálkových ale ty naše za nimi rozhodně nezaostávají, spíš naopak. Třeba rozpadající se MB O303 nebo na pohled sice slušně vypadající MB Turismo ale uvnitř neskutečný bordel, propálené čalounění.. Viděl jsem tam i moderní autobusy, hlavně MB a MAN ale podle cedulek obvykle jen na zájezdy pro zahraniční cestovky.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 15:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, z Prahy. Vlak ti snad jede přímo z Varů? Nevím o něm. Cena může rozhodovat taky o tom, jestli pojedu vůbec někam, nebo zůstanu doma na zadku. Né každý chce obětovat kvalitě dvojnásobek ceny a ještě si hrát na Kasparova proti TARIFu svatému.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 18:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Wiking: Tak já těch nocí v autobuse prožil už kolem 60 a zhruba pětkrát i dvě noci za sebou a nezanechalo to na mně nějakou újmu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20851
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 19:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:
Ale na tom kavaleci, ne? Nebo snad mezi plebsem na sedačce? :-)

Rozhodně bych ale nesrovnával spánek v buse (pokud nepůjde o nějaký s lehací úpravou) a na lehátku, či snad dokonce lůžku.

Ono vyspat se samozřejmě dá bez újmy i v kupé obsazeném osmi lidmi (v reko nebo nových vozech šesti), ale jaxi to není to pravé...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 20:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi plebsem.

(Příspěvek editován uživatelem magiq březen 27, 2006)
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 23:38:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spaci busy maji problem s povolenim v nekterych zemich unie a proto se postupne likviduji (dozivaji). Nicmene spani v nich z vlastni zkusenosti zalezi hlavne na tom s kym clovek spi v koji a po jakem typu silnice se jede. Absoloval jsem 4x cestu extra spacim busem s jiz dlouho neexistujici CK Orange tour Liberec jejiz bus pak nekdo podpalil. JE to VYRAZNE lepsi nez sezeni na zidli, ale tez vyrazne drazsi.
Poznavacka s nocnimi prejezdy (hlavne vice dni za sebou) nestoji za nic ale je lakava z duvodu nizke ceny. Ale jsou lide, kteri jezdi na poznavacky aby se pak mohli chlubit kde vsude byli a tem to staci - vyfotit se zvladnou i v poospanku.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 18:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Zdenek1: Poznavačky s nočním přejezdem vícekrát za sebou jsem už velmi velmi dlouho neviděl a v poslední době už odpadá i noční přejezd na začátku.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20905
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 18:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:
No, dobrá, budu věřit :-). Mně se taky v buse zle nespí, ale není to ono (hlavně pak mimo silnici dálničního typu...).
Když už jsem na to narazil - jak se vlastně spí „tam dole”, je znát, že je to těsně nad silnicí? Sice už jsem tam párkrát byl, ale nikdy jsem tam ještě nespal...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 19:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tam také nespal. Ale pokud netrpíš klaustrofobií, tak prý bez problémů.
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 16:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám tu dvě zajímavosti:

1) Dotace na plynofikaci městských autobusů má nakonec činit oproti původním osmdesáti procent pouhých jedenáct. Tím se výrazně mění situace. Ketří zastupitelé budou projekt podporovat- tak na to jsem docela zvědav

2)Plynofikace městských autobusů má uvedení karlovarského magistrátu zelenou. Město chce nyní vyhlásit výběrové řízení na nákup šestnácti autobusů s plynovým pohonem. Ty město přijdou na sto milionů korun. Konečné slovo budou mít t véto otázce až zastupitelé.
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 09:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vedení karlovarského magistrátu dál pozměňuje projekt plynofikace městskéhromadné dopravy. Stále
paltí, že chce město ještě v letošním roce zakoupit pět autobusů. Novinkou však je, že město vypíše
výběrové řízení na nákup šestnácti vozů. Město má zatím ovšem peníze na prvních pět autobusů, zbytek
uhradí v nadcházejících letech, radní tento záměr přijali a doporučili zastupitelstvu, aby ho schválilo
uvedl Zdeněk Roubínek. Město už má příslib, že čerpací stanici, která bude stát v areálu dopravních podniků
postaví dodavatel. Karlovy Vary se nemohou spoléhat, že by v současné době získaly dotaci na plynofikaci
autobusů. Všechny programy jsou vyčerpány. Jediná dotace, která na tento projekt půjde, je zatím příspěvěk
od monisterstva dopravy. Jeden autobus na plyn stojí přibližně sedm milionů. Rozdíl mezi běžným a plynovým
autobusem, který činí osm set tisíc korun, zaplatí ministerstvo dopravy. Původně mělo dostat město dotace ve
výši 90 milionů korun. Nyní má město zatím jedinou jistotu že dostane 13 milionů. Plynofikace tak Vary vyjde na
100 milionů.Dotace nemá na projekt vůbec žádný vliv. Město stejně musí vozový park obnovit a rozdíl ceny uhradi mn.
Navíc je provoz plynových vozů levnější. Na jednom autobusu se dá ročně ušetřit až 120 tisíc korun. Při čtyřech
vozech je to za rok kolem půl milionů.
MS Dopravák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.3
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 23:58:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

údajně by měl být v provozu DPKV jeden autobus Citelis 12m. Můžete mi, prosím napsat,jeli tento údaj pravdivý a jaké má vůz evidenční číslo?

Děkuji
Jpmp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 11:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou v provozu tři: ev.č. 387, 388 a 389.
MS Dopravák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.3
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 18:12:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za zprávu, měl bych však ještě jeden dotaz, nevíte náhodou, kde by se daly sehnat nějaké pěkné fotografie karlovarských Citelisů?

Předem děkuji

ms.dopravak@seznam.cz
Dan_sladek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 22:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké foto jsem Vám už poslal na Váš mail.
Daniel Sládek
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 14:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

19.4.2006Plynofikace autobusů musí počkat až do příštího roku
Karlovy Vary - V letošním roce se město Karlovy Vary do plynofikace vozového parku Dopravního podniku nepustí.

Tolika jednání se radní kvůli této akci zúčastnili, a najednou taková změna? Ta podle náměstka primátora Tomáše Hybnera (ČSSD) vyplývá ze stále platícího tendru, který sepsalo vedení města se společností Karosa.
"Stále ještě platí podmínka, že musíme od Karosy nakoupit devět autobusů. Jeden přitom stojí téměř šest milionů korun. Město v letošním roce koupí zatím čtyři s tím, že si na ně Dopravní podnik vezme úvěr," informoval náměstek Hybner. Zvláštní ovšem je, že o této podmínce museli radní vědět i před několika týdny, kdy se plynofikace autobusů znovu oprášila.
Zastupitelé včera tedy schválili, že letos město nakoupí pouze čtyři nízkopodlažní autobusy na naftu. Příští rok se vyhlásí výběrové řízení na nákup autobusů na plyn. "Stále ale bude platit, že si budeme muset od Karosy dokoupit zbývajících pět vozů. Otázkou je, zda nám Karosa tuto podmínku odpustí. Je ale pravděpodobné, že se přihlásí do výběrového řízení, takže by to už nebyl problém," poznamenal Hybner po jednání zastupitelstva.
Podle předsedy představenstva Dopravního podniku Václava Lupínka (ODS) město stejně naftové autobusy potřebuje k zajištění meziměstské dopravy, ve které se plynové nedají použít. "Postupem doby by se tedy měly od Karosy dokoupit," doplnil Lupínek. Co by následovalo, kdyby Karosa výběrové řízení vyhrála? "Podmínka dokoupení zbývajících autobusů by pak už platit nemusela. Je to lehce předjednané," reagoval předseda představenstva Dopravního podniku.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4912
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 08:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže výsledek výběrového řízení je už znám :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4929
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 15:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera jezdil na výluce kv- n. role ŠL11 z DPKV
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 09:08:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo. 3.5. mám denní v Nový Rokli, tak si chystám foťák. Nejen na bus, ale i na zabezpečovačku, která půjde do kytek
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4932
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 09:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi jezdí často, včera jsem jí viděl taky
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 13:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mě v autobuse z Plzně jedna paní ptala, jak se dostane k Mánesu, a pak ještě, jestli je ta 4 trolejbus nebo autobus.:-) No, musel jsem přiznat pravdu.:-)
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 13:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta paní tam na tržnici stejně bude čekat dvě hodiny, tak co. V každém věku je lepší chodit pěšky, tedy aspoň ve varech, časem tam nebude jezdit nic. A jinak kdy tam budou dávat ty kabely(sranda)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 14:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:-) Já jí doporučil, ať jde pěšky. Prý tady chce stejně týden akorát cvičit a chodit. No a až se u Mánesa podívá na jízdní řád, dojde jí to.:-) Ale do odjezdu jí chyběla akorát hodina a půl.:-)
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 18:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na webu jsem našel udaje že DPKV dostává dotaci na dva plynové autobusy od MD. Nevíte někdo o tom více?

Zdroj:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/8497CF47-7D97-4F6A-8037-DA55F1135E7F/0/MHD2006.xls

je to v záložce "Dotace plyn+IS+plošiny"
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Dan_sladek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 14:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa ŠL11 jezdí na výluce proto, aby najela nějaké ty kilometry a aby mohla tedy dostat nějaké ty granty. Jinak ŠKODA AB21 by měla jezdit jen do konce května nebo června. Ještě se otom bude rozhodovat.
Daniel Sládek
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.10
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:43:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v 10,23 efektní srážka HGK linky 22 s IGK. 22tka přijížděla od Keřkova kruháče a odbočovala z hlavní doprava k Tržnici, kde čekal bílý IGK. Pak vznikl chaos ve kterým jsem se tedy vůbec nevyznal. Důsledkem bylo, že oba řidiči postupně odjeli, aby uvolnily křižovatku a následně se začali hledat
Frost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.95.242
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:03:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa ŠL11 jezdí na výluce proto, protože už zkrátka nejsou k dispozici žádný jiný volný vhodný vozy, co by ji mohly momentálně jezdit. A jestli na ni chce někdo přispět nějakým "grantem" za to, že najezdí "nějaké ty kilometry", tak směle do toho - jen ať se přihlásí, dobročinnosti se meze nekladou :-))
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 19:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní den došlo k výluce ulice Karla IV, což znamená že všechny spoje linky 1 a 4 končí u tržnice, je uplně možné že výluka bude i v dalších dnech aniž by došlo k informacím že dojde k uzavření této ulice pro dopravu. Znamená že do této části nic nezajíždí, možno jít až na divadelní náměstí (linky 2,11) a nebo k jezírku (linka 4) což je docela daleko a každý půjde raději pěšky

(Příspěvek editován uživatelem Somethingfree května 03, 2006)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4955
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 08:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

celý vary jsou jedna velká výluka
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 18:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: To by mně taky zajímalo, celou domu tvrdí že na žádné dotační programy nedosáhnou a najednou je dotace na světě a to rovnou na dva kusy běžné délky vozu. Zatím ale jinak ticho po pěšině, no uvidíme.
Somethingfree
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 14:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan_sladek: potom se určitě domluvíme ale jinak jsem k zastižení na ICQ: 199-966-183
Dan_sladek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem koukal ,že karlovarský DP vůbec nebyl připraven na omezení, které přinesl Závod míru ze dne 15.5.2006. Vůbec jsem nikde neviděl, že by byly nějaké upozornění v provozu MHD
Daniel Sládek

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace