K-report
 

Archiv do 27.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 842 » Archiv do 27.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krysolet: Na to jste se Irenky měl zeptat, když jste sedlal veselské turnusové stroje 842. Nevím, jak u Kozumplíků, ale v Břeclavi byl někdy rozdíl mezi registračním/indikačním a elektrickým rychloměrem v pultu až 10 km/h.

Co se týká shody údaje na MESITu a novém rychloměru v pultu u 842.001, byla to jedna z prvních věcí, na kterou jsem se při zkušební jízdě 842.001 ptal. Pánové, kteří celé "čudo" montovali, mi sdělili, že jejich rychloměr bere jiný signál, než MESIT, ale že by se v zásadě měly oba shodovat. Během jízdy se pak ukázalo, že rozdíl se v celém rozsahu rychlosti pohybuje mezi 0 a 1 km/h.
Rendben Üzemelt !
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, ten budík v pultu byl jen orientační a je tam právě z toho důvodu, že haslerometrácký bazmek visí na boční stěně za strojvedoucím. Jak pendlovky, jen šišky, kukačka a perpentykl chybí... Protože sledovat rychlost na tomto aparátu by bylo poněkud nepohodlné a bylo by třeba spouštět oči z trati, byl zabudován přímo do pultu ten malý budíček, jehož údaj je ale potřeba brát s rezervou a občas porovnat s "časem" na pendlovkách.
Ale nový MESIT už je přímo před strojvedoucím, proto nechápu, proč je znovu další rychloměr v místě bývalého budíku.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 10:59:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se při rekonstrukci povedlo vyhodit BS2 a dosadit BSE, tak by tam místo rychloměru byl poměrotahoměr a úúúplně všickni by byli spokojený.
Bohužel se nemarmeláda, pardon, nepovidlo.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 17:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se zeptat znalých, co všechno se svezlo s tou barevnou obrazovkou?
Je to jen výměna budíků, či se také vyhodila některá relátka nebo se snad renovovaly regulátory A1,2či3? Jde jen o pokusnou modernizaci nebo se snad uvažuje, že se do tohoto stavu předělá druhý prototyp nebo snad i ostatní 842?
Dík
Zdraví Martin
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 18:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AL: soráč že rejpu, ale cokoliv jiného by bylo užitečnější než rychloměr, když tento se už nachází o třicet čísel vedle. To už tam zrovna mohl být obrázek generálního ředitele...

Martin2:
Jde jen o pokusnou modernizaci nebo se snad uvažuje, že se do tohoto stavu předělá druhý prototyp nebo snad i ostatní 842

Aniž bych byl s plány na modernizaci řady 842 obeznámen, dovolím si vývoj odhadnout:
Rekonstruován bude ještě druhý prototyp, ale trochu jiným způsobem. Oba pak budou jzdit rok v zkušebním provozu a na základě poznatků při něm získaných bude provedena prototypová rekonstrukce dvou sériových vozů, každá opět jiným způsobem. Po dvou letech vše v tichosti upadne v zapomnění, akorát místo dvou prototypů budou mít ČD prototypy čtyři, a to ještě každý jiný...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22318
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 16:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem v kraji Krysoletově zahlédl 842.034 a zdálo se mi, že má jakési jiné sedačky, skorem jako 843. Je takových víc, nebo je takto vybaveno jen toto koťátko?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 16:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: ale vždyť zde o tom již dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho! Najeď si na 11. duben, je tam i Tmsqovo foto. Je to záležitost jen tohoto jednoho jediného kusu.

A cože se pán fláká po našich velehorách?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22322
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 17:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Njn, já část diskusí už zhruba dva měsíce nestíhám ani sledovat :-(. Bohužel i tu koťátkovou (nemyslím tu kočkovitou :-)).

Jeli jsme do Břeclavi R 800 a návratky z noční akce do kupé přistoupily až v Penově, takže ve Staráku mě ještě nic neodvádělo pozornost od šotomonitoringu. A něčeho takového jsem si všimnout prostě musel .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 18:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin 2:

K veriz Krysoletově přihodím malou optravu, i když Krysoletova verze může časem býti reálná. Přístup ČD k hnacím vozidlům "co kus, to originál" je notoricky znám.

Ale ta oprava: Podle uzavřené smlouvy se předpokládá, že budou regulátory rekonstruhovány pouze na 842.001-0, 842.002-8, a to oba stejně. Důvodem je hlavně neopravitelnost stávajících regulátorů.
Rendben Üzemelt !
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 18:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin 2:
Je to jen výměna budíků, či se také vyhodila některá relátka nebo se snad renovovaly regulátory A1,2či3?

Ještě dopřesním, že v případě protovtipů 842.001-0 a 842.002-8 se jedná o náhradu regulátorů trakce 1, 2 a protiskluzové ochrany, náhradu bloků dálkového ovládání a signalizace na stanovištích strojvedoucího, nahrazení analogových ukazatelů provozních parametrů sdruženým barevným displejem na obou stanovištích. Součástí rekonstrukce je i příprava na dosazení kabelu UIC pro dálkové řízení.

Kdyby býval byl měšec plnější, stačilo dosadit elektrický brzdič a bylo by možné jen drobnými úpravami software aktivovat i automatickou regulaci rychlosti.

Základem nových regulátorů je hardware použitý na motorových vozech Dm12.
Rendben Üzemelt !
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 19:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

příprava na dosazení kabelu UIC pro dálkové řízení.

škoda, že na řídící vozy nebylo vzpomenuto už při rekostrukci vozů 021..
Zaza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 08:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepotkali jste někdo v poslední době 035?
Dejte mi prosím vědět, jestli jezdí. Dík.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4998
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 09:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bifteky kabel UIC maj.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 11:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo
Myslel jsem to tak, že by některý(každý druhý) z 021 byl zároveň řídící.......
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 12:40:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný výhled z vozu nestačí, musí mít třeba určitou pevnost, což skříně 021, "vyrobené" hlavně z vrstev barvy :-), nemají.
Krom toho, Vmax.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 12:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem to tak, že by některý(každý druhý) z 021 byl zároveň řídící.......

Radši ne. Pak sy se mohlo na idnesu objevit třeba něco takového:

"Řidič mopedu Babetta nerespektoval výstražná znamení a na přejezdu u XYZ vjel přímo pod projíždějící spěšný vlak. Po srážce došlo k totální destrukci řídícího vozu, ve kterém zahynulo 28 cestujících a strojvedoucí, dva cestující přežili s těžkými a babetista s lehkými zraněními...."

Konec fikce.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 12:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaza: 035 jezdí pod křídly DKV Brno, PJ Veselí nad Mořem, pravděpodobně TS 862. Pokud zrovna neprochází vyvazovačkou, aktuální zprávy od dépéováckách zachvátčiků nemám.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 15:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mot. vozy 820 byly vyřazeny kvůli korozi skříně - předpokládám, že 020 měly skříň na chlup stejnou - proč nebyly vyřazeny i ony a místo toho se jím dostalo této pochybné rekostrukce???
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 19:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzasl:

Myslím, že důvodem rekonstrukce vozů 020 byly - jak jinak - peníze. Bylo to totiž levnější, než nové vozy. Při výběru vhodných vozů pro rekonstrukce však mnoho vozů "padlo za oběť", protože se zjistil katastrofální stav koroze... Pamětníci říkají, že vhodnými k rekonstrukci byly shledány ty vozy, jejichž skříň nebylo možno propíchnout ocelovou kramlí.
Rendben Üzemelt !
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 19:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842.035 jezdí, v neděli jsem ji osobně viděl odjíždět z Brna s Os4113.
Rendben Üzemelt !
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za info.
Martin
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 16:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"škoda, že na řídící vozy nebylo vzpomenuto už při rekostrukci vozů 021"

Spíš zaplaťpámbu. Ono to reko z Bixů byl spíš takovej akt zoufalství. Na nové vleky nezbyly love a když se např. v Turnově zjistilo, že Bh nebo Bp (ex Bai Smíchov) za qatrem opravdu topit nebudou a vytahat "odkudkoli co se najde" od 053 přes 020 po 010 není úplně ono, tak se honem hledalo něco aby s tím šlo aspoň nějak jezdit...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

035 dokonce měla tu čest vézt moji osobu v úterý ku Brnu. Tedy normálně provozní.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 14:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na vlaku Os24805 Jihlava-Znojmo qvatro 842 014 ,viděno v Mor.Budějovicích(to jen aby nestála řeč)
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 12:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatuchlé vody kolem řady 842 snad rozčeří 842.010, která při dílenské opravě dostává komplet nový lak.
A zkrátka nepřijdou ani jihočeši, také na 842.028 se schrastil nějaký groš a bude přelakovaná.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 12:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aspoň se ty vybledlotiny trochu rozjasní
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.231.241
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 17:10:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AL.L.
A jak se na případné rekonstrukci vozu na řídící projeví jeho Vmax? Tedy přesně řečeno jaký je rozdíl v tom, když vůz s určitou Vmax jede před lokomotivou (rekonstruován na řídíci) nebo za lokomotivou (jako dosud)?

PS: Tím se nestavím za rekonstrukci 020 na cokoliv (vyjma průchodu recyklačním cyklem Kovošrot Tlumačov - Mital Steel).
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 20:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prdel je ale v tom, že ty vybledlotiny jsou u řad 843/043/943. Starší 842 mají jiný typ nátěrových hmot a i proto jsou o poznání lepší, navzdory věku !
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 10:13:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radeček: 020/1 i 920/1 omezují (by omezovaly) rychlost stejně (na 90). Někdy to nevadí, někdy jo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22530
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 11:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

90? Ta stávající 80 je za přijatelné peníze odstranitelná?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 22:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní R 892 pri průjezdu Hlubokou n/V.
842 029
Pietro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842 010 dnes na zkušební jízdě ve Bzenci
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 09:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 24805 jednička!
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5048
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 10:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

umí/bude umět 954 mluvit s 842?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 11:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skluz je Krysolete lepší, páč je to externí signál z A3 do regulátorů převodovek. Porucha převodovky je její vnitřní signál s indikací na stanovišti.
Jasně, řazení ovlivním palivovou pákou (nastavením paliva), jenže zrovna na té Zdické to vychází, že když ho stáhnu tak abych držel 75, tak si přeřadí a pak musím zbytečně přidat palivo. Někdy tu rychlost udrží a jedu na 4, ale někdy ne, rychlost klesá a podřadí, jak už jsem psal...
Zdraví Martin
P.S. to si myslí většina projektantů mašinek, že do řízení máme co nejméně kecat...
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 16:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel už i u 842 začíná platit co kus to originál. Třeba některé mají indukční koncáky směru jiná má zas elektronické ovládání hydrostatů a vůbec, když se člověk podívá do HR, tak vždy najde nějaké unikátní relátko.
Například 004 z nějakého důvodu občas ulítne do max. toček a dá se stopnout jen nouzovým stopem. Je zvláštní, že páka se dá do výběhu, ale převodovky svítí, že jsou připojeny, i když by být neměly a to i po tom velkém stopu. Z opačného stanoviště to nedělá...
Zdraví Martin
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.211.27
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 12:09:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Indikace fírovi k ručnímu řazení převodovky:
když uvážíte, na čem všem závisí bod řazení (otáčky dieselu, rychlost vozu, palivo), tak by ten fíra musel mít v hlavě kompjútr, aby to správně spočítal :-). Já bych to fakt raději nechal na tom křemíku.
MARTAS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.234.58
Odesláno Středa, 14. června 2006 - 22:13:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aleš Liesk.: Jenže on ten křemík nezná sklonové poměry, hmotnost vlaku, kondici dieselu a teploty vody motoru a oleje převodovky. Možnost mírně zasáhnout do režimu převodovky strojvedoucím považuji v provozní praxi za velmi vhodnou.
Ad Krysolet : vzhledem k pružnosti dodavatele nového řídícího systému na prototypu bych tu možnost úpravy řízení na blokaci řazení převodovky strojvedoucím ještě neházel do žita.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 12:41:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak třeba teploty křemík zná (když je maluje po displeji :-). Kondici dieselu sice aktuálně ne, ale třeba MAN ji hlásit umí (a ne jako "fuzzy" pojmy dobrá - jde to - šrot, ale třeba jako frikční moment motoru či skutečný moment motorem dodávaný). Na rozdíl od třeba zbytečného přechodu série - paralel mi přeřazení navíc (pod kopcem) takové brutální nepřijde.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 20:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: není to přímo do regulátorů převodovek, ale do interface A 37/38. Signál o skluzu i o poruše je přiveden na stejný vstup. Řídící jednotky převodovek nedostávají přímo signál o skluzu či poruše, ale dostanou povel neřadit nahoru, příčina je nezajímá. Takže nějakým přepínátkem by bylo možné tam (do A37/38) ten signál přivést ještě třetím způsobem. A možná by nebylo od věci zároveň přepnout regulátory trakce do funkce regulace otáček - ale to je jen momentální nápad...

AL: já nehoruju za manuální řazení. Možnost částečně ovlivňovat řazení rychlostních stupňů u 842 strojvedoucí má, ale musí se spolehnout toliko na svůj odhad polohy palivové páky a řadícího pásma převodovky. Technicky zdatní piloti by pak měli možnost oblažit cestující daleko plynulejší jízdou. Pro strojvedoucí blížící se svým naturelem spíš řidičům zemědělské techniky by tam ten křemík byl pořád. Mimochodem, pořád jste mi nevysvětlil, k čemu jsou dobré ty dva rychloměry vedle sebe.

Jinak, aby nedošlo k mejlce: já se tady vykecávám pouze z pozice rádobyodborníka, kterým ovšem skuteně nejsem - s kvatry se setkávám pouze jako cestující převážně cestou do/z práce. A "traktoristi" jezdící stylem "rozjezd na 80, výběh, při 70 opět plné palivo (připojení převodovek na 4B, podřazení na 3B, po chvíli opět přeřazení na 4B) a po dosažení 80 opět výběh" mě neskutečně štvou .
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 08:48:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet a 2 rychloměry:
nevím, já tam nedával ani jeden :-). Ale jak už bylo řečeno, doufá se, že by mohlo z nebe spadnout BSEčko a pak by tam byl PTměr.
Martas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.234.58
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 09:05:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.L. Ty teploty zná pouze křemík český, který je skutečně vykresluje na displeji. Řazení převodovky obstarává křemík anglický, tomu ty hodnoty není jak předat a ani by je neuměl ve stávající verzi zpracovat.
Martin2: Ono to přidržení stupně při přepnutí na I° asi funguje, protože inteligentní řadič převodovky nazná, že fíra je trouba a ochrání se sám. Ale já osobně jako fíra bych si to přepnutí netroufnul.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:55:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se chtělo (jako že se zatím nechce), tak by se ty funkce křemíku čajového daly převést do křemíku pivního a pak by to šlo :-)
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže já Aleši neřeším, co by šlo, pro mne je podstatný současný stav. Mám-li být jen řidičem, tak ty a ostatní konstruktéři musíte dělat pořádná blbuvzdorná vozidla. Která nás za jízdy nebudou obtěžovat hláškami typu : porucha WC, na 471 nebo nadměrná teplota výfukových plynů na 843. Doopravdy nevím v čem jsou tak důležité za jízdy vlaku. Že už se to teď nezobrazuje je dobře, ale nedokážu pochopit proč se tyto hlášky vůbec zobrazovaly na základní obrazovce. 842 je ten samej případ, převodovku z vnějšku nezajímá nic než poloha palivové páky. Opět nechápu, proč se k ní z výroby nedodaly další signály třeba o provozních stavech motoru. Díky takovým nedodělkům pak vznikají dráze zbytečné problémy...
Zdraví Martin
P.S. tak se Aleši někdy svez na 200 s 842 a jedním nebo dvěma vleky abys vyděl jak kvalitní křemík je zde použit. Jen tě musím upozornit, že nám nyní hodně 842 stojí, páč mají špatné motory a hodně vařily, i když chladily naplno...
M_G
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.226.212
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 17:06:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak ty a ostatní konstruktéři musíte dělat pořádná blbuvzdorná vozidla
nejsem sice AL, ale i on asi musí dělat to, co si pantáti objednají, schválí a zaplatí. Do toho se někdy namotají zajížděči, kteří chtějí indikovat kde co a to hned.
Mnohdy v ceně vůbec není blbovzdornost zakalkulována.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 01:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ale to jestli se bude na monitoru ve 130km/h zobrazovat porucha WC nebo za jízdy na 843 zobrazovat nadměrná teplota výfukových plynů se kterou nic neudělám je věcí čistě programátora a osoby jež koordinuje celý projekt. Ať mi nikdo neříká, že se to zobrazuje z požadavku dráhy. Můj čistě uživatelský názor je tento:
1) ihned by se mi měla zobrazit porucha typu: např. malý tlak oleje nebo požár...
2) někde dole jen nápis závada, na který když kliknu (až bude čas, třeba budu stát) se zobrazí, netekoucí voda na WC...
3) u závad typu porucha dveří, nevím. Zda by stačil nápis závada, protože se může stát, že nejdou otevřít nebo zavřít a je problém. Zde by to ukázala až ta praxe...

Jinak s tím řazením to je docela zajímavé. U busů do města se houfně montují automaty, ale do autobusů meziměstkých se zpravidla montují ruční převodovky. Že by drážní pokrokové názory ještě nedorazily na silnici? Nebo je ještě nějaké jiné vysvětlení, které nevidím... Jsem velký přívrženec automatů na dráze, ale musí to fakt být automaty. Na 810 jsem jel v Ačku párkrát a stačilo mi to. Na 842 už to je o mnoho lepší, ale stále tam jsou nedodělky...

Zdraví Martin

P.S. kolikrát kdo musel v nějakém moderním autě vypínat zapalování nebo dokonce odpojit baterky, protože se mu zbláznila elektronika? Na 842 je to docela běžná praxe. Na 471 zas při rozpojení dost často nešla některá jednotka přes 10%pT. Co jsem slyšel, tak na 843 vypnutí baterek také odstraní dost závad, ale s těmi nemám moc zkušeností...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 08:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S. kolikrát kdo musel v nějakém moderním autě vypínat zapalování nebo dokonce odpojit baterky, protože se mu zbláznila elektronika?

No, na autě ne, ale u autobusů MB Conecto u ČSAD Ústí nad Orlicí jsem to viděl několikrát.

Pokud by byly silnice tak rovné jako koleje a provoz na nich předvídatelný jako na dráze, tak by i meziměstské busy mohly mít automaty.

Mmch. to zmíněné Conecto má převodovku ovládanou joistickem. Je pouze softwarová záležitost udělat z ní automat.

Nové automobily s automatem mají nějkou tu Fuzzy logiku, která pozná sportovní/úsporný režim a taky rovinu/kopce a podle toho přizpůsobí dobu řazení, takže by se dnes nemělo stát, že by to při špatné kombinaci rychlosti a plynu řadilo zběsile nahoru/dolu.
Takže do 842 by stačilo přidat tlačítko "kopce" aby převodovka řadila na vyšší stupně až při vyšších otáčkách.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 09:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl

Na 842 je přepínač řazení s polohami:
1) Těžký rozjezd
2) Rovina
3) Hory

(Příspěvek byl editován uživatelem Mallard.)
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 18:28:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...vypínat zapalování nebo dokonce odpojit baterky...
u autobusů Renault Agora (Citybus) vcelku běžná záležitost.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 09:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže koukám, že pro velké zákazníky - dráhy, dopravní podniky to výrobci asi víc ošidí, protože si s tím jejich zaměstnanci nějak poradí. U osobních aut si to zřejmě nikdo nelajsne, protože jen málo lidí by vědělo co s tím. To je docela smutné.
Ten přepínač tam je, ale stejně to není ono, protože když se stáhne palivo na určité procento, tak převodovka přeřadí. Takže by bylo také možno zřídit přepínač, jímž by se zablokoval signál od paliva v maximální poloze, i když bude třeba na 20%. Při větším stoupnutí rychlosti by se normálně přeřadilo, aby se nepřetočil motor.
Zdraví Martin
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 10:40:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: k těm poruchovým hláškám bych něco povědět mohl. Třeba zrovna "Vysoká teplota výfuku" je něco, co může vést k požáru a fíra JE schopen to ovlivnit (omezením výkonu motoru). WC sice fíra přímo neovlivní, ale může v příhodném místě požádat o doplnění vody. Poruchy jsou rozděleny do 3 tříd podle závažnosti, to WC je zrovna v té nejnižší.
Jinak poruchy se vymýšlejí spíš při tvorbě řídicího systému, dráha ani výrobce vozidla toho moc nevědí (např. na 843 bylo výrobcem požadováno sledovat 14 poruchových vstupů, z toho ještě 1 byl zcela blbě, nakonec jich je 150. Na Finovi jich je už 240).
842 ani 471 nevím, v tom namočený nejsem.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 14:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
nám nyní hodně 842 stojí, páč mají špatné motory a hodně vařily, i když chladily naplno.

Období kvetoucích topolů? Je třeba při každé nulce profukovat chladiče (práce vhodná pro muže ve výkonu trestu ).



Ten přepínač tam je, ale stejně to není ono, protože když se stáhne palivo na určité procento, tak převodovka přeřadí. Takže by bylo také možno zřídit přepínač, jímž by se zablokoval signál od paliva v maximální poloze, i když bude třeba na 20%. Při větším stoupnutí rychlosti by se normálně přeřadilo, aby se nepřetočil motor.

Pokud by byly regulátory ve funkci regulace otáček, měly by být otáčky motorů přímo úměrné poloze palivové páky (podobně jako při odpojených převodovkách). Překročení maximálních otáček by měl zabránit odstředivý regulátor v palivovém čerpadle. Mohlo by ovšem dojít k přetočení motorů například při jízdě po spádu, takže jako vhodnější ochranu bych viděl odpojení převodovek při překročení maximálních otáček.
Viděl jsem případ, kdy jedna převodovka nepřeřadila (důvod neznámý, nedošlo ke skluzu ani poruše) a jeden motor pak vysoce řekročil maximální otáčky (bylo to na blokovaném stupni). Kupodivu přežil bez újmy na zdraví.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 14:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AL: Ale jak už bylo řečeno, doufá se, že by mohlo z nebe spadnout BSEčko a pak by tam byl PTměr.

Anebo nešlo by to i bez nemoci šílených učitelek? Na displeji by naskakovaly hlášky typu "přibrzdi o tři zoubky - teď to o dva povol"...
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 16:27:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte něco jako regulátor s akustickým ovládáním brzdy, jako je na Pravém Italském Pendolínu?

Jinak v Břeclavi se právě teď 00dvojka 00jedničkuje.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 14:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte něco jako regulátor s akustickým ovládáním brzdy, jako je na Pravém Italském Pendolínu?

V případě překročení nastavené rychlosti začne vydávat pazvuky nebo synteticky řve "brrrzdi, trrroubo"?
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 02:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco podobného jsem si myslel, že by to mohlo znamenat s tím požárem, ale když se to zobrazovalo stále i po opravách tak to trošičku pozbývá na účinku... A dělalo to asi od 70%
To už se mi také stalo, že Áčko přeřadilo na poslední stupeň a Béčko ne. Ještě, že to bylo na rovině s vlekem. Opět pomohlo velké cvak s klíčem řízení...
Zdraví Martin
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:11:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při překročení o několik km/h (dřív je to "zbytečné") zadá dynamiku. Když dynamika nestačí a rychlost pořád roste, tak zazvoní zvonec (a pohádky o regulaci je konec, no ona vlastně žádná ani nebyla). Takže spíš za "a".
Horší, než jste čekali.
:-)
Vlamu842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte někdo jak na tom budou 842 v GVD 2006/2007? Bude nějaké stěhování nebo změny?
Máte fotografie motorového vozu 842? Chcete se svými fotkami podílet na tvorbě webu? Posílat můžete na vlamu842@seznam.cz
Díky Vláďa Musil
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 12:06:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlamu: nechci se vás nějak dotknout, ale nějakou fotku 842, kde by nevypadala jako 842.9, nemáte?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5125
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 12:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842.9 - to bude kupovat JHMD?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace