K-report
 

Archiv do 13.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 13.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 09:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Jednak si myslím, že finance budou problémem ještě větším než u IV.C. takže mluvíte o možnosti, jejíž pravděpodobnost je skoro nula.. neboli nemá smysl se o ní bavit. Plus mi přijde (i když nejsem odborník), že všechno zužujete jen na stavební práce..

Co stavební povolení, geologický průzkum, majetkové poměry, atd. atd.

Ohledně toho "hadrhausu" nemyslím, že by lidé jezdili do podobných zařízení přednostně metrem, zejména ne tak často, aby ho to "velice využilo" (cituji).
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 10:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

no tak finance samozřejmě jsou a budou největší problém, to je fakt, tudíž veškeré další fantazie odpadají

to že je v Praze xx míst s mnohem horší dopravní obslužností než Praha 6, a xx míst kde by bylo metro vytíženější než na Červeném vrchu, bílé hoře, dědině, motole, ruzyni, o dm nemluvě

hadrhaus je směšný argument, přijde mi, že za každou cenu se snažíte slepit důvody, proč na DM metro - ale u průhonic máte obchodní zónu dávno, a cpe tam někdo metro ?!

kdyby bylo prodloužení A posuzováno věcně a nikoli politicky, tak nejspíš vyjde, že nejdřív se postaví do veleslavína bez ČV, a potom do Řep a Zličína bez motola a bílé hory.

ještě předtím ale peníze půjdou na řešení jiných problémů VHD, než je prodloužení A
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 11:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tentokrát souhlasím s Dalim, že časová a prostorová omezení uzavírky Dejvické při výstavbě metra lze celkem slušně minimalizovat.
1. Nebude to trvat rok (na Proseku si to lze dovolit, ale polovina čerstvě budovaného podjezdu pod Chlumeckou na Černém Mostě byla hotová za pár týdnů).
2. Dva pruhy v obou směrech lze zachovat. Dá se použít tramvajový pás (jen ty tramvaje to holt odnesou). Taky se dá jezdit dohromady ve třech pruzích, ráno ve dvou pruzích do centra a odpoledne z centra (i když se to asi nikdy nedělalo). Ve směru do centra lze pro odklon v dolní části Evropské použít i ulice Zavadilopvu, Velvarskou a Generála Píky. A na Veleslavíně je dost místa na dočasné přeložky, které se otevřeným částem stavební jámy vyhnou.
3. A konečně - automobilová doprava má obrovskou schopnost samoregulace. Když se někudy ta auta neprocpou, tak tam prostě nepojedou. Někdo to bude kličkovat vedlejšími ulicemi, někdo si posune pracovní dobu, aby "předběhl" ranní špičku, čímž se tato rozloží na delší dobu, někdo to objede Petřinami, Patočkovou nebo Lysolajemi, někdo třeba zkusí vlak...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 11:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Doprava do Kladna? Nezajímá!!!
Doprava do "Hadrahausu"? Velmi důležitá!!!
Tedy prodávat letiště kvůli tomu, aby se z toho platila výstavba metra, které přiblíží nakupující takovým nákupním centrům, které do toho nedají ani korunu, zatímco na pravidelně dojíždějící z Kladna se z vysoka hází bobek, tak to je fakt super.
...hele, polib si dědu...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 13:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Objet Petřinami? V létě bylo možné opustit Petřiny směr západ jen buď přes Evropskou a to až přes Bořislavku nebo přes Vypich. Netýkalo se cyklistů.

Výjezd z Petřin východním směrem uzavře ve stejnou dobu (!?) velestavba městského okruhu. To bude skvělý souběh staveb. Metro na Evropské a stavba polotunelů silničního okruhu v úseku Patočkova - Letná. Touží po tom 15 obyvatel P6 z 10. Podle všeho (chci říci podle předvolebních billboardů) proběhne současně i stavba TT Kulaťák - Suchdol. A vlastně stačí dát dohromady trochu víc peněz a délky uzavírek se zkrátí jen na naprosté minimum.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 14:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p:
Bylo by naprosto nesmyslné prodloužit metro do Veleslavína bez stanice na Červeném vrchu. Kromě starého sídliště je tam i nové sídliště a metro je dost atraktivní dopravní prostředek pro bohatší obyvatele Červeného vrchu. Kromě toho zde budou autobusové zastávky pro dopravu ve směru do Horoměřic a Nebušic.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 14:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

metro je dost atraktivní dopravní prostředek pro bohatší obyvatele Červeného vrchu
...zatímco střední a nižší vrstvy jezdí nasardinkováni v přeplněných autobusech plazícími se od semaforu k semaforu.

V jedné takové zemi jsem to tak opravdu zažil. Vozil jsem si zadek relativně prázdným metrem a párkrát ze zájmu zkusil sardinkováni v souběžném trolejbusu. Leč místní zlatá mládež nechápala naší oblibu jezdit metrem a plazila se všude taxíkama! I na vzdálenost 300 metrů a vlezné nebylo malé.

Docela by mne zajímalo 10 nejbohatších lidí světa či Prahy, kteří cestují metrem :-)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 15:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner:

nejsem si jist, protože jsem neviděl konkrétní čísla a zdroje, odkud ta čísla vycházejí
uvítal bych nějakou seriosní studii, kde by byly uvedeny předpokládané obraty cestujících, něco ve stylu Č. Vrch: počet obyvatel v docházkové vzdálenosti (2min, 5min, 10min, nikoli buffer ale na základě reálné situace), počet cestujících současnou VHD (bus+tramvaj), předpokládaný podíl těch, kteří z bus a tram přejdou na metro, počet a vytíženost těch busů od horoměřic (mimochodem, za dejvickou nebude pásmový provoz ? nebylo by pro lidi z horoměřic výhodnější, kdyby jejich bus jel až na dejvickou, když se to tam radikálně uvolní ?)

Takto obecně (je tam sídliště) si totiž zdůvodním stavbu stanice metra téměř kdekoli - jenomže musím uvažovat a)cenu samotné stanice b)náklady na provoz stanice c)vedlejší účinky - prodloužení jízdních dob a zneatraktivnění metra pro ty, kdo ho potřebují více a do centra to mají dále (třeba řepy)

Abych pak nestavěl za miliardu dvě stanici s obratem cestujících 1400 nástupů a 210 výstupů za hodinu v ranní špičce ...
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:41:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: S názorem na zrušení, resp. nepostavení stanice Horoměřická (Č. vrch) s Vámi absolutně nesouhlasím. Má-li se prodlužovat metro A, je tato stanice velmi potřebná.

Pro zajímavost dávám odkaz na diskusi http://www.praha6.cz/forum/read.php?f=5&i=2990&t=2990, kde naproti tomu chtějí podél Evropké více stanic metra

S tím taky zásadně nesouhlasím, stanice Horoměřická, Veleslavín, Petřiny považuji za vhodně zvolené.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: A konečně - automobilová doprava má obrovskou schopnost samoregulace.
To bohužel neplatí pro autobusy, ty si tu půlhodinu budou muset odstát, nemohou jet jindy a jinudy.
A jejich cestující budou ztratí tak víc času, než kolik jim za celý život přidá 1-2 minutové zkrácení cesty skrz metro.
Jestli se současně bude dělat Patočkova, tak ani nepůjde kudy jinudy jet.

(Příspěvek byl editován uživatelem iiii.)
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 22:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kompromisní řešení, podle mého reálné (v horizontu 20 let) by bylo metro do Veleslavína (na Petřiny, do Motola, časem do Řep...) a zdvojkolejnění tratě z Veleslavína do Kladna. Osobáky(zrychlenky) od Kladna by ve Veleslavíně končily, R a Sp by pokračovaly po jednokolejce na Masaryčku.
Pokud by letiště uš nešlo busama, napojilo by se taky na trať. ani by nebylo potřeba prodlužovat TT za Div. Šárku, z Dědiny a St. Ruzyně by jezdily busy do Veleslavína.
Pokud by metro nezvládalo situaci, přistoupilo by se později k částečně tunelovému prodloužení železnice z Veleslavína do centra.
Blízko Vypichu (jižně od Bělohorské) by mohl být terminál busů přijíždějící po Karlovarské spojený eskalátorem s stanicí Motol.
Určitě by tohle všechno vyšlo levněji než Chalupoida navíc by to mělo větší přínos i v nedokončeném stavu

(Příspěvek byl editován uživatelem iiii.)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.151
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 23:27:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Osobáky(zrychlenky) od Kladna by ve Veleslavíně končily, R a Sp by pokračovaly po jednokolejce na Masaryčku."

Podle toho obrázku, který sem někdy včera či předevčírem dal Miki, to vypadá, že se stanice Veleslavín bude muset trochu zahrábnout a změnit na zastávku.

Zrychlenky od Kladna končící ve Veleslavíně by se trochu míjely účinkem. Pokud by měla zůstat jednokolejka z Veleslavína na Masaryčku, tak by po ní měly přednostně jezdit právě zrychlenky z Kladna. Za prioriotu č.2 bych považoval spěšňáky z Rakovníka, protože taky obsluhují relaci Kladno-Praha.

Rychlíky z Chomutova, pokud by se kapacitně nevešly, můžou jezdit po Semmeringu. Nebo ještě lépe R přes Žatec zrušit, a místo toho ve špičce posílit ty R, co budou jezdit přes Ch.,město, Jirkov,z., Most, Teplice, Ústí.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 10:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Bručoune.... co vzdálenosti přes Ústí a cena???
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 17:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka:
Můžu Vás odkázat na nedávnou diskuzi, kterou jsem o tomto s Bručounem vedl. Myslím, že to byl chlívek "GVD 2007". S jízdami R po Semmeringu souhlas. A ještě bych vyžadoval příjezd do nějakých rozumných rozjezdových skupin na hlavák, ne tak blbě jako letošní R 833 a 835.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.144
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 18:18:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka: Od GVD 2007 tak bude jezdit docela dost vlaků. Bohužel bez jakéhokoli tarifního opatření typu "lze použít i jízdenku platnou přes Žatec, resp. Louny". Neboli R přes Žatec asi postupně zcela vymizí, aniž by se ČD pokusily pro nové vlaky přes Ústí získat cestující.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 21:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si trochu "zachalupoidil" a přišel jsem na to, že chudáci v Břevnově nemaj metro, tak jim tam protáhnu alespoň rychlodráhu, když jí nechtěj na Ořechovce. Samozřejmě tunelem. Vyjíždět to bude za Veleslavínem a na Petřinách bude přestup na Áčko, které táhnu dál do motola a Řep. Co bych neudělal pro voliče.
 
...hele, polib si dědu...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 22:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: nádhera! Rozesílej to na všechny strany a při příštích volbách to slibuje nejedna strana! Jediné, čeho se obávám, že by se pak ukázalo že metro není potřeba. Schválně kolik by měřil ten tunel pod Břevnovem
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 23:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už bude mít Metrostav razicí štít na Bílé Hoře, tak ho šoupnou kousek vedle do Dolní Liboce. Tunelový oblouk Liboc - Dejvice je za chvíli hotov. Až to bude v provozu, tak přestup na Petřinách v podzemí taky není k zahození.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 23:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, nejdřív trať, potom metro. Metro nejřív v úseku Zličín-Veleslavín jako napaječ k trati. (á la berlínská U55) Mohlo by se to stavět jako prodloužení B, která by se nakonec s A spojila .
optimista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.19.66.223
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 01:51:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jeste nezapomenout na druhy vystup k vojenske nemocnici :-)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 07:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Tunel by měl od Hradčanské, která by byla dle dřívějšího projektu také pod zemí přibližně 5 km. Původně jsem to chtěl táhnout přímo pod Vojenskou nemocnicí se zastávkou, ale Břevnov se mi zdál lidnatější... Nebo to mám přepracovat, přeci jenom lidi by mohli slyšet na to, že "příští stanice Vojenská nemocnice".
...hele, polib si dědu...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 07:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě jsem zapoměl. Místo původní Buštěhradky tam bude asfaltka, která se využije při stavbě metra pod Evropskou jako objízdná trasa. Myslím, že přátelé "ze Sdružení" budou mít radost. Potom by tam mohla být cyklostezka, ale to se zase nebude líbit Dalimu, protože to jsou lukrativní pozemky určené k výstavbě.
...hele, polib si dědu...
optimista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.19.66.223
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 09:14:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vojenska tomu doda nadeji na realizaci, ale druhy vystup Brevnov je take velmi dobry napad. Pro Brevnov stejne od jiste doby neni ani v te nejodvaznejsi fikci budoucnosti nic jako metro, ani dalsi tram... Tohle se mi moc libi.
Jo a teleso Bustehradky... Tam mela byt Dejvicka radiala, ne?
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 9-2002
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 14:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapo, jste se toho nekdo chyti a zacne se stavet...
ICQ 268-987-545
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 15:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak snažím se všemožným o nemožné.
...hele, polib si dědu...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 16:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vymyslel jsem, jak to všechno vyřešit - a možná to ani není blbost.
1/ 1 centrální nádraží není nutné, je však fajn; Masna a Wilson zkrátka nejsou jedno nádraží.
2/ Chalupoida je blbina, ale metro A má smysl (zatím) alespoň do Veleslavína, výhledově do Řep.
3/ metro D na od nám. Míru na jih je o.k., ale stanice Hl.n. na Žižkově a vedení dál k Ohradě je nesmysl. Daleko lepší by bylo zavést D na NámRep - (a pokud někam dál, nejspíš (výhledově) do Bohnic, které mají jen autobus k přetíženému C).
4/ Z Kladna musí jezdit vlaky do centra Prahy, ovšem taky do P6. Přes Semmering je to nouzovka.
5/ Letiště má mít (rychlo)dráhu a napojení na dálkovou dopravu (ať už s přestupem na hl.n. či přímo, např. Ruzyně - hl.n. - Ostrava. Přes Semmering je to ale nevhodné (pustina, oklika).
6/ Masnu tedy opustit. Ale nahradit ji podzemím pod Churchillem je bída a změna spíš k horšímu - a umístění pod nást. 1-2 je problematické.
7/ které tratě budou po dostavbě N.spojení potřebovat Masnu? 120 nezbytně, 091 téměř nutně. Vše ostatní lze teoreticky brát přes HlN. Znamenalo by to ale, že se část NS stavěla zbytečně.
---a proto:
A/ Buštěhradku opatřit odbočkou na letiště, zdvojkolejnit a ve směru od Kladna před Hradčanskou zakopat; ve stanici Letná se připojí cca 1200m dlouhá zakopaná (stačí jednokolejná) spojka od Bubenče)(a výhledové D od Bohnic); tunel pod Vltavou; stanice NámRep; stanice HlN, nejspíš pod C(?) kolmo ke stávajícím kolejím.
B/ a dál: obloukem do stanice Žižkov s vestibuly k zas. Lipanská a na Prokopovo nám. (čili Žižkov o "metro" nepřijde); nu a ostřejším pravým obloukem do zast. Karlín (posunout k Sovově až Korybutově ul.) - a odtud již možno jet do Vysočan, Libně, Malešic, Ostravy, Brna, Budějic atd. atd.
C/ Déčko by z nám. Míru pokračovalo do společné stanice s "rychlodráhou" a s ní dále na NámRep, kde by blo (zatím) ukončeno.
D/ Masna, triangl, Negrelliho viadukt a CELÉ Bubny by byly volné.
E/ linkové vedení: nemám vyjasněno, spíše otázky: třeba: co 15min. Kladno - Dejvice - centrum - Žižkov - Libeň - 011, co 15 min; propojení 231 - 221 a 070 - 210 zachovat. Co se 171? Konec na HlN? Vlaky od letiště asi ukončit v Libni.
091: co 30min. směr Holešovice - Libeň - Malešice - Hostivař, co 30 min. směr Letná - centrum - Libeň - Malešice - Hostivař?
---
zatím vše. Hm?
 
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 18:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A myslíš, že se to do olympiády stačí?
A)Chalupa zdvojkolejnění přes Ořechovku ztěží povolí, proto tedy přes ten mnou navrhovaný Brežněv. To zahrabání v Blbenči si nedovedu představit.
B)Když on ten Žižkov by tu stanici metra potřeboval možná trochu jinde. Vítkov bude jak ementál.
C)Společný tunel? Čím by se tam jezdilo, aby to bylo kompatibilní.
D) Dali bude mít radost, konečně se uvolní veškeré pozemky.
Na Negreláku bude objížďka pro ucpanou Magorstrálu.

Když nebudu mít večer co dělat tak také ještě něco vytvořím. musí bejt.
...hele, polib si dědu...
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 12:17:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Negrellim pojízdná kavárna!! Skutečně návrh ze 70. let. Nemůžu to ale najít, při stěhování jsem o některé věci přišel. Zrovna tak o návrh dvoupatra Wilsonu a další. Ale možná, že si někdo dříve narozený vzpomene.
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 12:22:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak projektujte dál
Je to smysluplnější, než návrhy některých dopravníchodporníků
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.24
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:51:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walbrzych: Z toho Vašeho projektu vypíchnu body se kterými souhlasím.

"2/ Chalupoida je blbina, ale metro A má smysl (zatím) alespoň do Veleslavína, výhledově do Řep."

100% souhlas.

3/ "metro D na od nám. Míru na jih je o.k., ale stanice Hl.n. na Žižkově a vedení dál k Ohradě je nesmysl. Daleko lepší by bylo zavést D na NámRep"

S touto částí 100% souhlas. Protože tím by zůstal zachován systém "z kteréhokoli místa v Praze na kterékoli jiné místo v Praze maximálně na 3 přestupy (typicky bus-metro-metro-bus).

Pokud by se realizoval oficiální projekt metra D, tak budou existovat místa, která budou spojena pomocí 4 (!!!) přestupů, schéma bus-D-C-B-bus. 4 přestupy, to je v rámci jednoho města naprostá katastrofa.
Ani ty tři přestupy nejsou nic moc. mám zkušenost s několikaletým dojížděním z Vokovic na Zlíchov, tehdy jedině tram-A-katakomby-B-metro-tram. VHD od domu k domu téměř hodinu, autem 20 min.

"4/ Z Kladna musí jezdit vlaky do centra Prahy, ovšem taky do P6. Přes Semmering je to nouzovka. "

Nebýt slova "musí", tak 100% souhlas. Já bych tvrdil jen "je maximálně vhodné".

Váš projekt jako takový považuju za takové pěkné sci-fi. Bylo by to rozhodně funkčnější, než chalupoidy a jiné blbiny. Považuju to ovšem za finančně zcela nereálné.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:02:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svět je ovšem zase o něco dále. Letiště bývají obsluhována nejen rychlodráhou, ale i spoji dálkové železniční dopravy. Stanice na letišti by měla být alespoň 4-kolejná, dálková doprava by měla jezdit přes Semmering a rychlodráha přes Dejvice. Trať přes Rudnou by byla záložní. Ale toto není z mé hlavy, před pár lety jsem to četl - snad v Dopravě.

Myslím, že pro začátek by stačilo postavit odbočku Ruzyně - letiště a provozovat rychlodráhu s ř. 749. Myslím, že by obyvatelé Prahy 6 začli podepisovat petice za výstavbu rychlodráhy.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jen abyste nedosahl praveho opaku-zacne se podepisovat petice za zruseni trati :-( Ne zeby se mi ciste ze sotoduvodu nelibily dunici zamraceny hned za domem (posledni v pravidelne doprave jezdily na tehdy R832 nekdy pred 5ti, ne-li vice, lety), ale ostatni by to asi neocenili. Jinak uz jsem to jednou psal-bez investice alespon do ZZ, castecnych oprav svrsku, nekterych umelych staveb (napr. most pres Gymnazijni) a vyhybny v useku Dejvice-Veleslavin slusnou dopravu na letiste + soucasne vlaky do/z Kladna provozovat z duvodu nizke propustnosti trati nepujde.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se podíváme na předvolební kampaň primátora Pavla Béma, která je nepochybně hodně slibotechnická, pak ale významné místo v ní zaujímá právě metro. Viz například billboard s jednoduchým textem Pavel Bém - nové metro. Čili, ten kdo propaguje výstavbu metra kamkoliv, má podle všeho šanci uspět. Racionalitu v tom hledat nemusíme, ale heslo Chceme metro a ne rychlodráhu do kampaně zapadá a razí ho značně populisticky další strany a hnutí.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 17:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Ad Bém - stačí se podívat na další jeho plány (neznám všechny) - dostavění Staroměstské radnice, Olympiáda, atd. atd.

Myslím, že to mluví za vše o směru, kterým se pan Bém vydal..
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostavění Staroměstské radnice? Mein gott! Je o tom někde něco?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1934
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 19:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bém a jeho slibotechnické plakáty: Bez komentáře.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 19:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou dostavbou Staroměstské radnice bylo lidu předloženo, že prý je náměstí neuzavřené. Kdo se tam podívá zjistí, že to dnes už není tak úplně pravda. Zajímavé je, že se magistrát právě zbavuje atraktivních domů, kde sídlili úředníci a z nich je na Staroměstské náměstí vidět. Ovšem pokud jim do výhledu postaví Radnici (ovšem už ne pro úředníky), tak část atraktivity ztratí.

Je také zajímavé, jak se pravicový politik (nebo ne?) dovolává pro své slibované velkozáměry (metro, dálnice, olympiáda) peněz státu a EU.
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:08:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"metro D na od nám. Míru na jih je o.k., ale stanice Hl.n. na Žižkově a vedení dál k Ohradě je nesmysl. Daleko lepší by bylo zavést D na NámRep

S touto částí 100% souhlas. Protože tím by zůstal zachován systém "z kteréhokoli místa v Praze na kterékoli jiné místo v Praze maximálně na 3 přestupy (typicky bus-metro-metro-bus)."


Proč ne - při té příležitosti mě napadlo, zda by nešla trasa D z podzemí hlaváku ukončit (samozřejmě po určitých stavebních úpravách) přímo na Masarykově nádraží (jižních kolejích, tuším č. 1 a č. 2...)
Výhody: přestup z D na B, parádní přestup na tram, propojení Masaryčky a Hlavního nádraží.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 09:27:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Olympiáda. Když se na to podívám ze zcela pragmatických důvodů, tak ten nápad není ze strany Béma a spol. zas tak špatný. Doposud se všechny potřebné investice, zejména dopravní, v Praze a okolí odsunovaly, neboť byla "důležitější" dálnice do polí na Moravě, továrny v polích v Sev. Čechách kde stejně místo místních pracují cizinci (jaksi nám to snížení nezaměstnanosti nevyšlo soudruzi, že) atd. Je jasné, že bude-li např. v 2020 v Praze olympidáda, bude dán nepřekročitelný termín (jinak by to byla neskonalá ostuda státu a de facto kolaps na mezinárodním fóru) pro dokončení R1, R29 čili MO, dostavby letiště, tras A, D atd., čili dokončecí všeho co by bylo potřeba, jenže se jaksi pořád odkládá. Prostě v té chvíli už nebude kam couvnout a bude se to muset konečně postavit. A v tomhle je zřejmě Bém velice pragmatický.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 09:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali - souhlas - Bém ví, že kdyby měla být Olympiáda, tak se budou muset do Prahy nacpat velmi velké peníze, kdo by je nechtěl..

S těmi dosavadními financemi a dálnicemi moc nesouhlasím. Stačí se podívat na mapu ČR. Z Prahy vede snad 10 dálnic (a rychlostních silnic).. ve zbytku republiky jen tak občas někde něco.. a to se netýká jen dálnic.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě pokud Praha dostane olympiádu, zrušíme zvláštním výnosem všechny zákony, které zdržují výstavbu MO, R1, z důvodů ochrany světovosti ČR (a nepřekročitelnosti termínu OH) zavedeme vyjímečný stav a sekeru, kterou při stavbách zbytečných megalostaveb vytvoříme, zakopeme někde v polích.

A že nebude kam couvnout? No Praha může čerpat jen to, co je Prahy. Regiony těžko schválí nějaký penězovod na Prahu. Navíc, když tak jistě zatlačí aby část OH byla i u nich a hned se podle této logiky postaví místo metra odsunuté nádraží v Brně.

Sportovní soutěže jsou kšeft především pro firmy. Tak jak žvaníte o cizincích v severních Čechách (kolikpak jich máme v Praze?), tak je podobně jisté, že ti, co se nabalíkují, budou také cizinci.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezapomeňte, že je potřeba také zmodernizovat Buštěhradku s odbočkou na letiště....
...hele, polib si dědu...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Jistě že Ukrajinci Dalimu v Praze a okolí nevadí, protože kdo by pak tak levně stavěl ty jím opěvované megastavby.
...hele, polib si dědu...
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bém prohlásil, že chce referendum. I kdyby bylo, tak tipuju, spíš že Olympiádu odmítne. Ale kdyby ne, tak jím pak bude argumentovat a VŮBEC nepochybuju o tom, že svoje peníze na Metro, letiště atd. dostane.

Co se týká Buštěhradky, tak můj odhad je, že po případném dotažení Metra na Dlouhou Míli se tato stane její konečnou stanicí a pokračování do Prahy bude zrušeno a demontováno.
Přesně tak jak si pan primátor a pan Chalupa přejí.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ja predevsim doufam, ze fyzicke zruseni celostatni drahy neni az tak jednoduche, jak by se mohlo zdat - nepredpokladam, ze Bustehradka patri do mistnich drah. Muj odhad je, ze se nebude dit nic - na Bustehradku se nesahne, na chalupoidu nastesti nebudou penize. Tipuju si, ze vysledek bude takovy, ze potreba resit dopravu letiste a Kladna vyvola modernizaci a castecne zdvoukolejneni Semmeringu, a vsechno bude jezdit tudy. Chalupa a spol. tak splace nad vydelkem, nebude mit ani metro, ani rychlodrahu, a mistni demagogove muzou zacit sepisovat petice "Chceme aspon tu rychlodrahu" a podobne :-)
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Pokud bude Olympiáda, tak právě peníze na chalupoidu budou.. Občas mi přijde, že ani nejde tolik o Olympiádu, ale o tyhle stavby a nejen o ně.. prostě jde o ty prachy a možnosti, který to sebou přinese.

Už jsem psal dříve - pokud bude Klaus na Hradě, Bém v čele ODS a Chalupa v čele P6, nevidím sílu, která by zrušení dráhy zabránila...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:28:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ale:
1. Je-li v Praze a přilehlých okresech (P-Z, P-V) míra nezaměstnanosti kolem 3 % a pracují zde ještě cizinci, to znamená, že je tu OBJEKTIVNĚ nedostatek vlastních pracovních sil (3 % se považují za "zdravé" % pro ekonomiku, jedná se prakticky o přirozenou fluktuaci a notorické neděláky). Je-li např. v Sev. Čechách 15 či 20 % nezaměstaných i přes výstavbu nových továren atd. ve kterých pracují cizinci, pak je chyba v projektech, resp. státní sociální podpoře (čili proč bych šel dělat, když můžu doma být a na černo si přivydělat a brát podporu). Ale to se nepatří, nicméně je to fakt na který poukazují i zahraniční finanční experti.
2. Statisticky dokázáno jest, že nejzatíženější komunikací v ČR jsou průtahy přes Prahu (vede Jižní spojka, SJM atd.). Proč asi. Protože kromě historicky vzniklé radilání dopravní stítě (po tisíc let) jž skoro století chybí dálniční obchvat okolo města - plánován počátkem 30. let 20. století, leč nepostaven. Čili jak někdo někde napsal i u stavby dálnic by se mělo postupovat tak, že nejdříve budu stavět úseky nejvíce zatížené a následně postupovat k těm méně zatíženým.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:29:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokrač:
3. Základním problémem dostavby R1 jsou v první řadě finance (bude se jednat o jedno z nejsložitěšjích dopravních inženýrských děl v ČR - např. křížení R1 x R4 x 101 atd. a přechod Vltavy a Berounky 2,5 km dlouhou estakádou spolu s přiléhajícími téměř 2 km dlouhými tunely na každé straně se vyrovná stavbám v Alpách), pak až povolovací postupy. Jsou-li finance, lze na druhé straně tlačit na úřady a orgány aby postupovaly dle zákona, dodržovaly zákonem stanovené lhůty a při použití skutečných specialistů (techniků i právníků) rychle zákonnými prostředky eliminovaly mnohdy neodůvodněné či spekulační akce tzv. "zelených" (mnoho problémů vzniká chybami v postupech úřadů, nikoliv ve vlatních zákonech). Samozřejmě, musí být i politická vůle se postavit problému čelem, na druhé straně, když nemám peníze, tak proč bych si kálel do vlastních bot, ono to počká do dalšího volebního období ....
Ad Chichi: Už jsem to opakoval několikrát. Praha a P6 má ruku na tlačítku prostřednictvím příslušných stavebních a dalších úřadů a navíc Mag. je ještě de facto krajem. Čili s tou železnicí nikdo nehne, dokud tyto dvě entity nebudou chtít. Z vlastních zkušeností vím, co říkají lidi ve 119 či na Dejvické v metru, když musí vystupovat a přestupovat... Už aby to metro vedlo alespoň do Divoké Šárky. Autobus 119 či KLIDu nebo jak se ten paskvil jmenuje jedoucí rychlostí cca 10 km/h po ucpané Evropské je zážitek.
A jedna kontrolní otázka? Proč Kladeňáci jezdí tramvají či busem MHD do Divoké Šárky a tam přestupují na svůj bus??
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Pokud bude referendum o olympiádě jen v Praze (a o jiném se nemluví), tak to bude ještě méně vypovídající, než referendum o odsunu nádraží v Brně. Pokud se totiž Praze podaří přetáhnout peníze, regiony by se k tomu měly vyjádřit rovněž a nejen Pražáci. A ještě jistě nějaký mazaný právník vymyslí mazanou otázku.
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 13:58:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prileju si do ohne, pokud neni nekde nehoda tak se mi jeste nestalo, abych z BUSu KLIDu (s paskvilem souhlas) nestacil prestoupit na TRAM, kterou mijime po cca zastavku Cerveny vrch.

Proč Kladeňáci jezdí tramvají či busem MHD do Divoké Šárky a tam přestupují na svůj bus??
Protoze Divova Sarka je v jinem pasmu nez Dejvicka.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 14:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali, Zdeněk1: Kladeňáci jezdí MHD do Divoké Šárky a tam přestupují na svůj bus ??????

Jste si jisti, že jezdí z Dejvické a ne třeba z Veleslavína, Červeňáku a spol. ? Neznám nikoho takového a vzhledem k počtu lidí nastupujících v Šárce ani nemyslím, že by to tak bylo..

Ucpaná Evropská je také jeden z důsledků blokády rekonstrukce železnice, jak všichni ví, jak to ví i pan Chalupa, jen se této myšlence podvědomě brání..
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 14:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekdo tak jezdi zrejme proto, protoze busy na Kladno nejsou v PIDu, tak aby usetrili za jizdne (pac pasma P+0 maji stejne, tak proc stejnou cestu platit dvakrat). Btw netusim, kolik ten rozdil dela. Nicmene, pokud srovnam pomer nastupujicich na Divoke Sarce a na Dejvicke, tak jich zas az tolik neni.

Co se tyce te olympiady, muj nazor je, ze
a) je hodne mala pravdepodobnost, ze by ji Praha dostala
b) i kdyby se to nahodou nedejboze stalo, tak to driv jak za 20 let nebude. Davno predtim bude nutne dopravu na letiste a do Kladna vyresit, a to ponekud jinak, nez DM+chalupoida nebo este vic busu na Dejvickou.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 15:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Je hezké se ohánět spekulacemi "zelených", když obdobně (to jsem Zelené urazil) se chovají "nezelení" z "krtčího sdružení".
...hele, polib si dědu...
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Praha se hodlá ucházet o Olympiádu v roce 2016 a 2020. Navíc by se Metro určitě dokončilo před jejím začátkem.

Jinak by to byla "neskonalá ostuda státu, kolaps na mezinárodním fóru" atd. atd.. jsem si jist, že by pan Bém argumentoval stejnými slovy jako pan Dali.

Nicméně je také pravda, že na začátku roku byla v Praze oficiální diskuse o železnici, která stanovila, že pokud se do 2 let nepodaří prosadit modernizaci Buštěhradky přes P6, bude se hledat jiné řešení.

Pak ovšem přišla metro-ofenzíva pánů Béma a Chalupy, kteří mají zjevně zcela jiné plány.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 18:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: To je prosté. Zjevně betonová lobby potřebuje nějakou větší stavbu, než jen "blbou" rekonstrukci trati. V této souvislosti očekávám jak dopadne tunel Praha-Beroun. Tam už se prostaví celkem dost, takže úspěch by mohl být zaručen.
...hele, polib si dědu...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.188
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 19:45:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Už jsem psal dříve - pokud bude Klaus na Hradě, Bém v čele ODS a Chalupa v čele P6, nevidím sílu, která by zrušení dráhy zabránila..."

Skoro bych se vsadil, že ke zrušení trati nedojde. Je to celostátní dráha, a takové se ruší opravdu obtížně. Tato je zřejmě nejzatíženější jednokolejkou v celé ČR, taková se ruší ještě obtížněji.

"Praha a P6 má ruku na tlačítku prostřednictvím příslušných stavebních a dalších úřadů a navíc Mag. je ještě de facto krajem. Čili s tou železnicí nikdo nehne, dokud tyto dvě entity nebudou chtít."

Místní úřady můžou zabránit zdvojkolenění a modernizaci spojené s přeložkami. Nedokážou zabránit elektrifikaci a optimalizaci ve stávající stopě. O to bych se taky klidně vsadil.

"Už aby to metro vedlo alespoň do Divoké Šárky."

Ona má chalupoida vést přes Divokou Šárku? Tak to slyším poprvé.

"Proč Kladeňáci jezdí tramvají či busem MHD do Divoké Šárky a tam přestupují na svůj bus??"

Asi aby ušetřili. Ale to je zanedbatelná menšina, většině to nepohodlí nestojí za to. (srovnejte počty nastupujících v Šárce a na Dejvické)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 02:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zadané jméno je příliš podobné jinému registrovanému uživateli diskusního systému.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 02:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale dnes mi jeden majitel pozemku u Libočáku potvrdil, že na pozemku má sloup tlf (funkční do letoška), který už nemusí udržovat, ale je to pozústatek přeložky cca 1960. Ta trať je až po Veleslavín díky té přeložce bez problémů dvojkolejná (nesebere metr zahrádky!) akorát to nikdo (no Bém asi ne) nežádá. Jinými slovy z Hostivic po Veleslavín se může jezdit dvojkolejně na pozítří a bez přejezdů! A navázat na metro. Uf dále to přes zahradnictví bude formálně o něco složitější, ale to metro po Veleslavín asi bude, akorát se musí Velelslavín zakopat (dle plánů pár metrú pod zem)
dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 11:29:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

As Bručoun: A přes Divokou Šárku nepovede, ale na DM je to jenom 1 km ... Chtěl jsem jenom říct, co si lidé myslí .... čili proč mám někde v "centru" přestupovat a pak se masit v busu jedoucím krokem, když metro je daleko pohodlnější ....
A co se týče povolení opravy trati. Ono stačí, když budou pražské úřady vyžadovat odlučnění na úroveň požadovanou EU, nezasahovat do urbanismu města (čili žádné stěny či valy rušivě působící ve vilové čtvrti), odstranit úrovňové přejezdy atd. A nakonec účastníky řízení budou i ti vlastníci pozemků okolo trati .... Takže ono to tak snadné není a v zastavěné části města se vždy najdou spousty důvodů jak zdržovat a zdržovat a požadovat "zahrabání" trati v délce několika km. A bez povolení tak akorát mohou dotahovat šrouby na spojích, vyměňovat pražce a osekat křoviska okolo trati ....
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 11:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dali: Ja stale nechapu, proc Vam Bustehradka tak lezi v zaludku a proc naprosto zaslepene preferujete chalupoidu v te silene nesmyslne vyhlidkove trase, ktera naprosto miji velke sidelni celky, kde by metro melo smysl (kdyz uz, tak napr. Repy). Vrele bych Vam doporucil podivat se do velkych mest ve skutecne civilizovanych zemich, jak tam vypada mestska a primestska doprava vcetne dopravy na letiste. Namatkou z vlastni zkusenosti Vam muzu doporucit Stockholm nebo Kodan, at mate velikostni srovnani s Prahou. Pak treba prokouknete.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace