K-report
 

Archiv do 20.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Fotografování + fotografové + fotografie » Staré archivy » Archiv do 20.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 10:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Smim se ptat, ktereze osmero jsi cetl? Neni to nejaka prehistoricka verze, ktera byla mezitim 3x prepracovana?

Lubos_ct: Presne tak, prezentovat lze v nespocet galeriich na netu. Je to kazdeho volba. Osobne nechapu, co vsichni resi a proc si kazdy mysli, ze fotka, ktera nebyla prijata na ZP, je automaticky spatna fotka

Prectete si prispevek od Jeny, ten vyznam "pravidel" pochopil vice nez dobre.

Lidi, co spravujou různé servery by mohli vyprávět, jaké "hrůzy" jim někteří posílají...
Je libo nejake vzorky?

Mozna pak by nekteri pochopili, ze takovato "pravidla" jsou pro lidi, kteri drzi fotak poprve v ruce, NUTNOST. Ze bude nekdo "pravidla" zesmesnovat a ukazovat na nich, jaky je machr, kdyz se jimi neridi, to je vec jina, bohuzel pramenici z neznalosti reality.
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 10:49:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat_snina: Proti tomu osmeru se hned na začátku zvedla vlna kritiky, momentálně už není aktuální a jeho autoři myslím v týmu ŽP nepůsobí. Jasně že nelze udělat šablonu na "správné" focení. Ale říkám, podívejte se na vlakpage, co tam dávají za hrůzy kluci, kteří dostali pod stromeček digitál na 3000,- a jdou poprvé fotit vláčky. Pro ně jsou rady typu "ať ti netrčí ufiknutá lampa z komína" nebo "foť radši z nasvícené strany" (v případě digikrabiček obzvlášť důležité) atd. jsou neocenitelné - vím to z vlastní zkušenosti. Díky tomto základu jsem se naučil během cca 3 let při focení vlaků aspoň trošku přemýšlet a sem tam se mi povede fotka, na kterou jsem hrdý. A nemusí být za každou cenu v souladu se všemi pravidly ŽP. A v poslední době se i v galerii ŽP objevují kousky mimo tato pravidla a přitom velice povedené.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 11:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kubíček: OK, stejně si myslím že celá tahle debata je ale úplně ujetá. Jasně že nějaké dobré rady a zásady by měly existovat, ale na druhou stranu - focení vlaků většinu z nás (vás) neživí, a i proto je to jen a jen zábava. Mimochodem při hlubším zamyšlení dost nepochopitelná... Ani já jsem zcela nepochopil, proč vlastně vlaky fotím a přitom fotím (nejenom vlaky) 20 let. Mimochodem každý časem pozná, že zajímavá může být i nenasvícená fotka panťáku, z kterého rostou lampy. Protože třeba ten stroj druhý den po nafocení shoří, nádraží se přestaví, změní se nátěr nebo se na dané trati přestane vyskytovat. K tomu, abychom tvořili fotky na umělecké úrovni nemá většina šotoušů (fotičů) technické vybavení ani talent. Takže zbývá fotka dokumentační - a na ní by spíš měl být zajímavý obsah a forma je až na druhém místě. Při focení podle (šoto)pravidel by bylo dobré také přemýšlet, jestli ta fotka bude za pár let jenom hezká, nebo také zajímavá obsahem. Osobně mi jde o to druhé. Když jezdil po 010 šestikolák za šestikolákem, také se někteří nad focením něčeho takového ofrňovali ... a kde jsou šestikoláky dneska.

A co kdo dává na jaký web - nezlobte se milí kolezi, ale to je přece úplně jedno.

A tak...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 12:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nick - Mozna pak by nekteri pochopili, ze takovato "pravidla" jsou pro lidi, kteri drzi fotak poprve v ruce, NUTNOST. Ze bude nekdo "pravidla" zesmesnovat a ukazovat na nich, jaky je machr, kdyz se jimi neridi, to je vec jina, bohuzel pramenici z neznalosti reality.

Ale nejsou nutnost... Tvoje šotouší realita se (zcela bez urážky) nějak moc nekreje s tou realitou reálnou... Kdekdo, kdo má dnes digiťák - tedy vlastě všichni můžou fotit milióny fotek ... a kvalita bude různá. Navíc naučit se fotit s digitálem je něco úplně jiného než kdysi kinofilmově - je to mnohem jednodušší: úpravy ve foťáku a v PC, možnost naflákat x zkušebních snímků a tak. Vůbec nechci naznačovat, že kdo nefotil na kinofilm nemůže fotit dobře. Ale prostě opakování matka moudrosti a přitom žádný učený z nebe nespadl. Stejně si ale pořád myslím, že šotopravidla (ať sebelépe myšlená) jsou zvrhlost. Chtěl jsem se rozohnit víc, ale musím se vrátit do pracovního procesu. Howgh!

Při případných reakcích na moje kacířské názory prosím nejprve přečíst heslo v mém podpisu.

(Příspěvek byl editován uživatelem vihorlat snina.)
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 12:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A koukám, že si odporuju :-):-):-) jednou píšu, že rady ano, podruhé, že je to zvrhlost. Tak upřesním - dobré rady ano, ale přímo jako pravidla a jejich nesmyslné zobecňování ne. Hlavně opakuju, že špatně je upřednostňování kvality vhledové před obsahovou.
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 13:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další tipovací soutěž ...

 

... tohle by mělo být snadnější jak ten zajíc na jablonecké!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3408
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 13:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Duš: Horní Lipová...
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 13:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hadanekchtivi snad jeste prominou jednu reakci

Vihorlat_snina: Nikde se nepise, ze by to byla striktni pravidla. Obavam se, ze to nejsou lidi ze ZP, kdo tyto rady nesmyslne zobecnuje

Realita je asi takovato:
 
Takovych a podobnych fotek o nicem chodi denne spousta. Co s nimi? Mas vicemene 3 volby:

1) zrusit vyber, do galerie prijimat vse a mit tu dalsi vlakpage
2) denne resit s kazdym autorem zvlast, proc se ti ta ktera fotka nelibi a proc ji neprijmes
3) sestavis nejake rady pro zacatecniky, ktere jim poslouzi jako pocatecni berlicka, nebo aspon predem vedi, s cim neuspeji

Na ZP jsme po spatne zkusenosti s 2) zvolili 3). Je nad slunce jasne, ze se tyto rady netykaji lidi, kteri jiz maji neco nafoceno, maji vlastni styl i napady, nejsou tedy jen obycejnymi mackaci s krabickou na mydlo. Stale tedy nechapu, proc se to (zvlaste tady) tolik resi
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 13:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šotouši! Jdu mu po stopě, dnes jsem ho ráno vyčmuchal na role!
 

Pro jistotu jsem vylepil upozornění i po Bétéčkách...
 

Ofenzívě zdar!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3409
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 15:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat: já bych řekl, že to nemyslíš špatně . Ale zapomínáš na jednu věc. Dobře si naznačil, že drtivá většina z nás fotí pro radost a je tedy každého věc, jak fotí. Hlavně že z těch fotek "má radost". To je naprosto v pořádku.
Ale v okamžiku, kdy hodlá své "dílo" dále někde prezentovat, má dvě možnosti. Buď se přizpůsobí (názorům většiny, požadavkům adminů toho kterého webu atp)" nebo se obrní "hroší kůží" a dokáže, že jeho dílo není o nic horší, než to, co je k vidění většinou. A to bývá těžké. To máš podobný jako v umění. I když - tady, jak to tak někdy pozoruju, zde jsou snad možnosti neomezené.

Spíš bych to přirovnal k železničnímu modelářství (ať zůstaneme v "oboru"). Pokud si stavíš vláčky sám pro sebe, dělej si to jak chceš. Klidně si "vytuň" brejláka nějakým "spojlerem" a natři ho na růžovo s beruškama. Klidně stavěj domky na střechu. Ale pokud se budeš chcít zůčastnit nějaké soutěže (výstavy), musíš holt počítat s tím, že nemáš moc šancí na úspěch, neřku-li, že tvůj pohled na to, jak by taková "správná mašinka" měla vypadat, se asi bude diametrálně odlišovat od toho, jak na to bude pohlížet většina.

A stejně to je i s tím legendárním "osmerem". Zde bylo řečeno - pokud chceš u nás (na Želpage) uspět, snaž se dodržet daná pravidla. Jinak moc nepočítej, že tu fotku zveřejníme. A proti tomuto můžeme (řečeno slovy mistra) možná protestovat, možná nesouhlasit, ale to je tak, co s tím můžeme dělat. A vzhledem k tomu, že se i tam objeví moc zajímavé kousky, zcela se vymykající se všem pravidlům, ono to ani tam s tou "šablonovitostí" nebude zase až tak žhavé...
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 17:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena - souhlas víceméně od začátku do konce.
Nechci přece napadat ŽP a znevažovat jejich kritéra, také si tam galerii prohlížím - i když se občas u některých komentářů pousměju (i hořce). Samozřejmě je věc každého admina, co si na web pustí a co ne.

Dovolím si jen lehce polemizovat s myšlenkou "fotka o ničem". To nikdy neříkej ... následující fotky byly v době pořízení taky fotky úplně o ničem. Nemají sice ambice někde viset na webu, ale po letech už zase úplně o ničem nejsou:
 
 
Na první fotce Frýdlant 1991. Naprosto běžná fotka, dala se tam tehdy udělat každý den - kocour i 810 odporně unifikovaná. Ale dneska je depo off, navíc tady ten kocour má ještě Kryšpína a lité tabulky ČSD. Ta druhá fotka je opravdu skoro o ničem. Navíc je technicky ošklivá. Ale je focená v zimě 1989/90 a tehdy to byla jedna s prvních mých fotek, na které má mašina zamalovanou rudou hvězdu...

Takže to takhle ukončím a vznesu DOTAZY k tématu téhle diskuse:

Když už fotíte vlaky, hledáte si fotofleky a čekáte na pěkné záběry? Nebo naopak šlehnete cokoliv na kolejích v okruhu 5 km kolem vás? A je vaší prioritou fotit nějakou řadu nebo trať nebo je vám to putna?

(Příspěvek byl editován uživatelem vihorlat snina.)
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 17:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že jeden mluvíte o voze a druhý zas o koze. "Pravidla focení na ŽP" vyšla cca rok a půl zpět a ihned po uveřejnění byla podrobena kritice. Takže i stažena. Dnes na ŽP existuje ve složce něco podobného v sekci Nejčastější otázky a odpovědi a v bodu 6 se píše jak by asi mohla vypadat taková plus minus dobrá průměrná fotka. To že je i může bejt i jinej uhel či cokoli jiného, to nikdo nepopírá, ale nebývá to občas to pravé ořechové.

K dnešnímu datu aktuální zde zmiňovaný bod
6. Jaké jsou podmínky přijetí?

Aby mohla výt vůbec fotka přijata do schvalovacího procesu, musí splňovat základní technické podmínky specifikované v bodu 2 a na stránce určené pro vkládání fotografií. Samotné ztvárnění fotky je na vás - nejsou dána striktní pravidla, jak by měla fotka vypadat, měla by však dodržovat rámcová pravidla:

* kompoziční (hlavní motiv - lokomotivu - pokud možno neumisťovat do středu ale volit raději tzv. zlatý řez (dělení snímku na třetiny a umisťování hlavních motivů do jejich průsečíků), vyvarovat se nevhodně trčícím objektům ze střechy vozidla, omezit rušivé objekty odvádějící pozornost od hlavního motivu, zamezit kolizím vozidla s dalšími objekty, jako jsou sloupy nebo další objekty tvořící součást dráhy, nefotografovat tzv. "natěsno" - ponechat dostatek volného místa okolo vozidla, aby fotka nepůsobila stísněně, nebo naopak adekvátně snímek ořezat, aby na druhou stranu nepůsobil příliš volně, utopeně; velmi často nepřijatelné jsou řízlé linie, příp. objekty - koleje, souprava, sloupy trakčního vedení...)
* technická kvalita (ostrost, šum) by měla být na dobré úrovni
* barvy by měly maximálně odpovídat realitě
* je požadován kvalitní násvit vozidla - nefotografovat proti slunci, není-li to uměleckým záměrem, nebo s příliš bočním násvitem, neboť pak vzniká tzv. "vypálená" obloha, kdy zaniká její kresba a vidět je jen bílé volné místo; fotka pořízené bez slunečního násvitu (za zatažena) jsou přijatelné, pokud nemají "přepálenou" oblohu a tmavý spodek
* nepřijatelné je dále "kácení se", kdy reálné vertikály nejsou vertikálami na fotce
* fotka nesmí vykazovat deformaci - sbíhavost liní směrem nahoru, tzv. "flaška" (rovnoběžné vertikály tvoří písmeno A), příp. dolů při sklopení objektivu (ve tvaru písmene V), rybí oko typické pro malou ohniskovou vzdálenost - vypuklost středu fotky (pokud není uměleckým záměrem), soudkovitost (rovnoběžné vertikály tvoří spíše písmeno O).
* Na fotku nepřidávejte dodatečně další prvky (rámeček, datum, jméno, popis, logo atd.)



Jinak jsme vybral pár fotek u kterých by se dalo říci že ctí "pravdila" dle bodu 6.

http://www.zelpage.cz/show.php?image=749438 - Mirko
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/small/749265.jpg - Railman

http://www.zelpage.cz/show.php?image=749393 - Adam

http://www.zelpage.cz/show.php?image=749106 - M.Hrubeš

http://www.zelpage.cz/show.php?image=749268 - Mirko

http://www.zelpage.cz/show.php?image=749183- railman

http://www.zelpage.cz/show.php?image=749180 - Aktuel

Myslím že ani jedna fotka není špatná a řadím je k těm lepším co na ŽP je.
* * *
Usmívej se! Bude Hůř
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 17:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Tak, tak Tuším je to 831.110 ...
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už fotíte vlaky, hledáte si fotofleky a čekáte na pěkné záběry? Nebo naopak šlehnete cokoliv na kolejích v okruhu 5 km kolem vás? A je vaší prioritou fotit nějakou řadu nebo trať nebo je vám to putna?

Nedávno jsme se shodli s jedním kolegou že pokud člověk fotí bez auta, řadí se focení k fyzicky nejnáročnějším sportům :-) . Tohle jsme konstatovali poté co jsme úsek běžně chozený zrychlenou chůzí cca za 45-50 mint běželi kvůli zprávě o tom že se k fleku blíží dvě auta za 30 minut - jsou to asi 3-4 km, myslím tím usek Dětřichov - flek na Odklon z Olmika. Poté poklus na Maňas na 2km vzdálený flek. Zpět opět poklusem zakončený sprintem na Rychlík a poté již jen přesun BEZ AUTA ZA 45 MINUT DO BRANTIC - ten den jsem byl rád že sedím ve vlaku.
* * *
Usmívej se! Bude Hůř
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JENA: usek Horní Lipová - Ramzová?

nebo Lipová Lázeň - Horní Lipová?
* * *
Usmívej se! Bude Hůř
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz. Sice není přímo k focení ale je to něco příbuzného. Kde by se dala sehnat jakás takás slušná hudba k videu o železnici (něco jako je třeba na stránkách Parsu u té jedoucí 812 - prostě vlaky (R, šestikola s uhelkama apod) jezděj kolem a chtěl bych to podbarvit vhodonou hudbou)? Rád bych nějak slušně upravil do uceleného formátu video co jsem natáčel od r.2003 o jednom dnes již neexistujícím úseku u Čeké Třebové. Děkuji
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3410
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 20:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakuza: podle mě to je úsek L.Lázně - H.Lipová, někde kousek od předvěsti žst. H.Lipová. Dost možná, že to autor fotil přímo od nádraží, ale vzhledem k tomu, že to je "podhledovka", tak spíš ze stráně směřující od nádru směrem k silnici v "údolí"... Zase tak dobře to tam neznám...
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 20:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakuza + Jena: je to trať. úsek Lipová Lázně - Horní Lipová, přibližně někde v kilometru 28 ... Focené z cesty k "výhybně kamenolom"
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 16:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 466.0007 + Bix + BixPost

14.10.2006

Poslední fotovlak do Ždánic

detaily: http://www.webpark.sk/traffic/pfy/zdanice735.htm
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
mc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.212.123
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:38:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnd: a co třeba poryv větru, u té 751.210? Nikdy jsi neviděl tvořící se závěje za jasného počasí?
Ale pravda, napomohl jsem tomu

PS: pamatuju, jak kdysi -před pár lety- u Rudné a v okolních končinách právě při takovém počasí vyrostly během chvíle i 2 metry vysoké závěje. Podobně i trať u Raspenavy a všude, kde jsou přilehlá rozlehlá pole.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.203.204
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 18:51:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotografická soutěž Idnes k jedné neobvyklé cestě:
http://cestovani.idnes.cz/igcechy.asp?y=igcechy/cestakolem_soutez.htm
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 21:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glexovi:

Nedávno jsem zpracovával jeden svůj exotický železniční zážitek a k záběrům z jedoucího vlaku (jiné v mém případě prakticky nebyly) jsem použil od J. M. Jarreho skladby z alba Magnetic Fields. Dopadlo to podle mého soudu dobře, ale těžko říci, zda by to bylo stejný u opačné kompozice.
Stínovlas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šotomilice se nezastaví před ničím ani před polem osetým ozimým obilím, ba ani před motorovým vozem M240
 .Krysolete, není úniku, "dostanem tě"
Se 749,751,851 a T478.1002 na věčné časy a nikdy jinak.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 19:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já přikládám protipohled ze stráně...

 
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 20:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyhlašujeme soutěž, i když nevím o co :-) Třeba o originál té fotky, i když je ze staré digikrabičky, tudíž nekvalitní a proto doporučuju se výhry zřeknout
Otázka zní: Kde fotka vznikla? (Kdo tam byl, tak neprozradí )
 
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 07:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Většině šotografů nespíš uniklo, že v soutěži Czech Press Photo v kategorii "Každodenní život" výhral 1.cenu Jan Zátorský se sérií Žijeme s vlakem. A myslím, že nesplňuje téměř žádné šotopravidlo
http://czechpressphoto.cz/2006/data/084K11_01Zatorsky.jpg
http://czechpressphoto.cz/2006/data/086K11_03Zatorsky.jpg
http://czechpressphoto.cz/2006/data/087K11_04Zatorsky.jpg
http://czechpressphoto.cz/2006/data/088K11_05Zatorsky.jpg
http://czechpressphoto.cz/2006/data/089K11_06Zatorsky.jpg
http://czechpressphoto.cz/2006/data/090K11_07Zatorsky.jpg
http://czechpressphoto.cz/2006/data/091K11_08Zatorsky.jpg
http://czechpressphoto.cz/2006/data/092K11_09Zatorsky.jpg
Prográmky pro BAHN
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 12:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirkas:To ja jedo ted 14.10. naposledy do Žďánic že?No určitě to někde na téj trati je - ale přesně nevím kde...
ŘADÍM SE MEZI ŠOTOUŠE!!!

E-MAIL:ckd.zlin@seznam.cz



Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 17:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se nám opět zadařilo. Klasicky v Brně:
 
 
sám voják v poli u Tetčic:
 
Zeman objímá na Vysočině stromy, šotouši sloupy (u Náměště):
 
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolete, není úniku, "dostanem tě"

Chachá!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Málem bych zapomněl - jeden kus byl odstřelen taky u Okřech:
 
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3425
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: máš nějakou představu, kolik "trofejí" už máš??

Šari: není...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: nevím, povětšinou jsou to neznámí a často také neidentifikovatelní vojíni. Zákeřně si totiž drží před tváří svůj aparát, aby zůstali nepoznáni.
Tridvatri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 7-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chachá?


"Poslední známý výskyt" hledaného odpadlíka neznámo kde - 31.září
 

a máme i další
http://lokomotivy.fbi.cz
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3426
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: a víš že se jim nedivím?? No - si to vyzkoušej sám - fotit něco (aby to vypadalo k světu) držíc fotoaparát, řekněme, v před sebe natažené ruce... (nedívajíc se u digitálu na displej)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3427
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS: ta zmínka o maskování a vojínech - to mi připomělo - když jsme v sobotu dojeli s pištou do Ždánic, tak jsme hóódně překvapili skupinku mladíků, hrajících si v těch ruinách na vojáky. Co se oblečení a maskování týče, tak by jim mohli profíci snad i závidět, kvéry pravý asi neměli... Ale sranda byla, že příjezd vlaku je vyděsil/překvapil natolik, že zbaběle prchli "do polí"... (po čase se nesměle vrátili a vyčkávali, až jim vetřelci opět uvolní "bojiště"). Je pravda, že vlak bylo asi to poslední, co na tom nádraží očekávali, ale jako správní "vojáci" měli počítat s každou eventualitou. Na druhou stranu - těžko říci, jak bychom na případnou "minometnou palbu" reagovali my...

(Příspěvek byl editován uživatelem jena.)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak kdo jste z Prahy ,taq doporučuju kouknout na velkoformátové fotky co jsou vystavený v parku na Kampě. O železnici moc nejde ale to free a hlavně hoodně dobrý fotečky ze světa ......
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: ale jó, občas to taky zkouším.

Ještě sem hodím jedno foto. Sice jsou to autíčka, ale je to z vlaku a na nádraží, tak mi to snad bude odpuštěno. Ale uznejte sami, že takové setkání výrobků socialistických automobilek se hned tak nevidí. Jen škoda toho escorta, radši tam místo něj mohl být žigul nebo moskqič...
 
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 19:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena : Se smejes :-) ale kdyz sme meli cyklolinku k-103, tak dispecer(ja) , musel odklonit dopravu z duvodu strelby na trase :-)) .
Nekam do lesu okolo Marianskyho udoli si sla hrat parta asi 30 lidi oblecenych budto do uniforem, nebo maskacu . Sem si rikal co se deje, kdyz sem vypravoval ruzny kurzy a jich tam furt pribyvalo.

Kdyz se vydali na cestu, tak akorat bylo slyset strelbu do stromu, listi.. Meli ty klasicky kulickace. Solidni napodobeniny.
Makonec to odnesly 4 kurzy ......
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Igi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 20:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hehe, zdravím Krysolete asi sme se fotili zároveň.... ,když natom sloupu se tak pěkně leželo (ležící , ale nespící toť Igi připraven jest).
Foťák sem měl dlouho v ruce neb sem čekal na správnou kompozici.
 

Ale bestak jste se schoval... co?
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 21:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krysolet a automobilový průmysl zemí RVHP: Na mnou prezentovaných fotografiích máte možnost shlédnout dva účastníky závodu "Memoriál Ericha Honeckera" při jejich zběsilé jízdě několik kilometrů před cílem pod sochou rudoarmějce na Rudém náměstí v centru Brna, kde si na volném prostranství pod sousoším mohli kolemjdoucí prohlédnout výstavu výdobytků socialistického hospodářství (za všechny jmenujme kupříkladu moderní počítač IQ 151 z národního podniku Metra Blansko).
 
 
 
 

A aby zde přítomní pionýři a svazáci neměli pocit, že narušuji svým příspěvkem jednotu železniční diskuze, dovolím si vložit ještě jeden obrázek, již k tématu - moderní východoněmecký vůz Wartburg, nově s čtyřtaktním motorem, přejíždí přes hlavní železniční tah z Brna na Jihlavu.
 

P.S. ad maskáče: Nechápu, jak někdo, kdo není voják, může chodit v maskáčích. Fakt nechápu
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Igi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 21:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar Doktore, kdepak je ta naše slavná trojka... Igi Tvigi a Sigi. Chtělo by to někdy vyrazit na společné šotofoto...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 00:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K vyluštění Jirkasovi hádanky o zajisté hodnotnou cenu se nikdo nemá, přihodil bych tedy nápovědu
 

Igi: Zdravíčko, tož můžeme někam vyrazit. Jen se obávám, že jsem veškerý letošní čas pro šocení vyčerpal. Na přelomu měsíců 10/11 budu vědět co a jak.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 08:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dr.: vyzdvihuju snímek č. 4, na kterém se srabant vjíždějící do Ostopovic ztrácí v typických oblacích modrého dýmu. Fotograf ve stíhacím vozidle používal dýchací přístroj nebo se následně léčil z otravy traboplynem?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 08:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igi: není šotoušstvu přáno pohlédnout mi do tváře!
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 19:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Fotograf ve stíhacím vozidle západoněmecké provenience dýchacího přístroje neužil, anžto trabantoplyn považuje za opojnou vůni. Není nic krajší, než-li exhalace z dvoudobého spalovacího motoru.

P.S. Typické oblaky dýmu je ve skutečnosti typicky zasraté čelní sklo stíhacího vozu .

P.P.S. Krysolete, byl jsi některým z účastníků nedávné jízdy M 240.0113 po zrušených lokálkách?
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 18:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: ten Wartburg není 4T, jako majitel Trabantu se v tom vyznám, 4T poznáš podle jiných disků, tyhle by na 4T neseděly, maska je trochu jiná a hlavně má boční malé kulaté blinkry, tohle je klasika 2T a možná nesmrděl, páč používá jako já lepší olej oproti tomu Trabíkovi co tam máš nafocenýho

Ta hádanka je lehká, já vím, ale nepovím
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 00:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor, post post scriptum: tuto informaci nelze v tuto chvíli potvrdit ani vyvrátit.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 01:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slabá úroda...
 
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 20:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: Ach ták. Díky za upřesnění, já myslel, že face-lift masky šel ruku v ruce se zečtyřtaktněním. Jinak vše nejlepší k svátku vinšuju a jako dárek připojuji snímek svých trabantů na pozadí s panoramatem Vysočiny:
 

Krysolet: A kdy bude možno potvrdit či vyvrátit? Já že bych konečně odhalil identitu tajmeného šotolovce. Vím o jednom maloměřickým, který se zúčastnil, tož jestli jsi byl třeba s ním...
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 23:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor:
Dobrej fotoflek:-) a vlastně
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 00:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdy bude možno potvrdit či vyvrátit?
No tuto otázku odpoví můj tiskový mluvčí Fanda Kocórek!

Já že bych konečně odhalil identitu tajmeného šotolovce.
No to určitě! Tak zjednodušit ti to zase nemůžu.

Nějaké novinky:
Šocení není výsadou nejmladší generace. Viz dnešní úlovek ve stanici Zastávka:
 

Vidím dobře? Je tam?
 

Trošku se přiblížíme a... Jo, nepletu se, máme další kousek. Lup mu prášek!
 
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 08:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: ta vysočina je boží nápad

dík
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 14:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Barevný podzim a jasné počasí táhnou šotičstvo do terénu.

Stromolezec u Vysokých Popovic:
 

Troubsko:
 

Sřelice dolní:
 

Mor. Bránice:
 
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 14:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další fotka by se hodila spíš do "koček", ale tam by to asi v záplavě dvounohých zapadlo, tak ten obrázek prsknu sem:
 
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 15:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Co nějaká slečna/dáma, už je taky ve sbírce? Nebo pořád jen pánové fotiči?
ICQ -> 21 65 33 068
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 16:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: pohlaví toho kotěte jsem nezkoumal, ovšem polní šocení je zřejmě čistě pánská záležitost. Žádná šotička zatím odstřelena nebyla.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 16:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Čistě pánská určitě ne - pár žen šotiček už jsem spatřil, dokonce i na trati. Ale asi se nevyskytují na těch správných místech. A pak jsou samozřejmě i jedinci, u kterých si člověk není pohlavím jistý :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 18:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B.: zatím jsem neměl to štěstí. Po brýlofcích baby zřejmě nepasou...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 19:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolete fandím ti,jen tak dál,asi začnu do práce taky nosit foto...zatím mám jen jedny šotouše a jedny krávy....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace