K-report
 

Archiv do 27.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 27.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 23:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner:
nevím zda bydlíte poblíž Evropské ulice, ale pravděpodobně ne, když uvádíte že stavbu metra z Dejvické považujete za nepotřebnou. Rozhodně v tomto směru žádným dopravním odborníkem nejste.

Bydlím zrovna ne, ale vyskytuju se tam cca 4 dny v týdnu a musím říci, že celá Evropská je v pražském měřítku oáza klidu a pohody - jsou desítky výrazně drsnějších míst. Asi tu někdo zapomíná, že do Veleslavína i na Petřiny vedou rychlé a kapacitní tramvajové trasy na vlastním tělese. Rozvoj v této oblasti považuju sice za plošně značný, ale charakteru pro MHD nic moc. Už vidím, jak obyvatel luxusních domků u Libočáku ťape 5 minut na tramvaj a ve Veleslavíně přesedá na krtka, obdobně jako kancelářský hlodavec v prosklených krabicích s hlubokými podzemními garážemi, že.

Kdepak, význam MA do Veleslavína a dál je pouze ve zkrácení busů a parkování, což je na ty miliardy trochu málo.

P6 si zkrátka usurpuje obrovský a neoprávněný vliv v rámci celého města a místní obyvatelé si zvykli naříkat na něco, o čem se lidem za vodou ani nezdá... Bohužel za stávající politické situaci jim to nikdo nezatrhne. Proč nejsou tak draví zastupitelé P4?
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 08:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oh boze, tohle je skutecne neverending story...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 08:36:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Masinka: Evropská není oázou klidu, ale jedem velký prů.ser. Ráno směrem do města je od 7 ucpaná, odpoledne směrem z města je opět ucpaná a de facto končí nikde (na kulaťáku). Prakticky na hranici zastavěné části máte letiště, novou komerční zónu (včetně budované největší hadrárny ve Střední Evropě mezi Tuchoměřicemi a Přední Kopaninou) a dvě dálnice ústící do Prager Autobahn Ring. Tady se už neřeší jenom Kladno, ale celý severozápadní sektor Pražského metropolitního regionu. A existuje možnost, jak nabídnout alternativu IGK a bus - metro - v místě, kde nebudou velká P+R či bus terminály ekologicky a urbanisticky zločinem. Jak správně uvádí Ondřej Wagner - chci-li dostat automobilistu do VHD, musí být rychlá, přiměřeně komfortní a hlavně jezdit v krátkých intervalech aby do jisté míry suplovala "stupeň" volnosti daný IGK. Nejsme za totáče, abychom "jenom" odvezli substrát (převážně dělnictvo a pracující inteligenty) v narvaných (a tedy i "ekonomických" prostředcích) na místo "pracovního procesu" a zpět. Tady proti de facto stojí dva konkurenti v tržní ekonomice a probíhá konkurenční boj IGK x VHD. Chci-li omezit IAD v centru města (zóny, mýtné atd.) což je určitě společensky a ekologicky dnes žádoucí, musím nejdříve nabídnout SROVNATELNOU možnost, dnes se nemůžete chovat jako Stalin či Hitler - kdo nesouhlasí, zlikvidovat. Prostě to je fakt. A o urbanistickém vlivu metra na okolí nmá cenu se rozepisovat, to se snad dnes už i učí na fakultě architektury ...
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 08:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:P6 si zkrátka usurpuje obrovský a neoprávněný vliv v rámci celého města

Nevidím do toho a možná máte pravdu, nicméně se většinu času pohybuju na P5 a přijde mi, že když porovnám P5 a P6, tak pětka udělala za poslední roky mnohem větší skok kupředu.. a to nemyslím jen oblast kolem Anděla.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 08:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o přetížení IAD, pak jsou na tom nejhůře Praha-2 (nejzatíženější úrovňové křižovatky) a Praha-4 (nejzatíženější komunikace prochází přímo blokovou obytnou zástavbou)

Evropská je v tomto ohledu jen jednou z desítek rušných ulic. Je s podivem jak místní politici bojují za nerealizovatelné metro, ale tiše mlčí například o preferenci tramvají - na Evropské, kde je TT na vlastním tělese, není ani jedno SSZ s preferencí!

Zejména v Řepích, ale i na Bílé hoře je v tomto směru také co zlepšovat.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 09:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

Lžete tu všem do očí ... Evropská je v pražském měřítku opravdu oázou klidu - třeba ve srovnání s magistrálou, kde máte 3+3 pruhy v blokové zástavbě rozdělené plotem, 100 000 aut denně, ve špičkách to stojí a zbytek dne a noci jede!

Metro - v Vámi prosazované chalupoidní variantě není rychlé a (navíc s přestupem na DM) výrazně méně komfortní než vlak, a chalupoida je přesně ten urbanistický zločin.

přesně Vy se chováte totalitně - substrátu z Kladna zrušíte možnost parkování, jen aby jste substrát nacpal do metra, které by v úseku DM - Veleslavín zelo prázdnotou, a v centru je už teď neuvěřitelně přeplněné. Zkuste se tím metrem někdy projet, než tu budete pustě lhát.

O urbanistickém vlivu metra tu nikdo nepochybuje, ale nedělejte si z toho modlu:
http://metroweb.cz/metro/stanice/linka_b/SD/P1010013.JPG

http://metroweb.cz/metro/stanice/linka_b/SD/P1010008.JPG


a denně si opakujte - v Praze je mnoho dalších míst, kam je metro potřeba prodloužit dříve, než na Dlouhou Míli

protože jak se zdá, bohorovně a sebestředně tyto argumenty přehlížíte ...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 09:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale tiše mlčí například o preferenci tramvají - na Evropské, kde je TT na vlastním tělese, není ani jedno SSZ s preferencí!
Na Evropské přeci tramvaje jezdí v podélném směru shodně s hlavním proudem tramvají. Nikdy jsem na Evropské nezaznamenal, že by tam tramvaje měly nějaký problém kvůli SSZ. Takže si spíš myslím, že preference na Evropské by dopravní situaci spíš zhoršila než zlepšila (minimální zlepšení pro tramvaje, velký dopad pro auta (z napojujících se směrů - už tak někdy stojí řada aut skoro na Jenerálku))
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 09:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
já si myslím, že preference by zlepšila průjezd jak pro tramvaje, tak i pro příčný směr - podélný směr dostane volno podle tramvaje, a příčný toho volna může mít více

nevím co myslíte tím problémem, pro mne je problém, že ta tramvaj zbytečně brzdí a čeká tam, kde mohla plynule projet
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 09:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Evropská - vyjímečně zatížená ulice ? Zatížená ano, bohužel však nic zvláštního v pražské realitě, je tu mnoho bolavějších míst - viz mapy zatížení hlukem z iad a tramvajové dopravy:

http://envis.praha-mesto.cz/(whpi0445alxmpc3o4d4hpt55)/rocenky/Pr05_html/img/b5_02.gif
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 09:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podélný směr dostane volno podle tramvaje, a příčný toho volna může mít více
Pochybuju, že policie na Evropské schválí víc volna pro příčný směr - na Evropské funguje prostě zelená vlna pro IGK a pochybuju, že by se našla politická vůle to změnit.

nevím co myslíte tím problémem, pro mne je problém, že ta tramvaj zbytečně brzdí a čeká tam, kde mohla plynule projet
Kolik je na Evropské míst, kde tramvaj může plynule projet semafor? 3 (Horoměřická zc, Gymnazijní zc, Šárecká dc)? Všude jinde je stejně před křižovatkou zastávka a tramvaj tam musí zastavit tak jako tak.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 10:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Takže de facto potvrzujete moji tezi, že by se metro prodlužovalo jen kvůli parkovišti pro auta. Za tu nehoráznou sumu je to zbytečný luxus, železnice tuto úlohu může zastat obdobně, levněji a zároveň umožnit spojení s Kladnem.

největší hadrárny ve Střední Evropě mezi Tuchoměřicemi a Přední Kopaninou
Sice nevím, co je to hadrárna, ale můžu zrovna tak oponovat největším kuřecím kombinátem od Baltu k Jadranu v Libuši, kam metro ještě dlouho nepovede...

A o urbanistickém vlivu metra na okolí nemá cenu se rozepisovat, to se snad dnes už i učí na fakultě architektury
Vy jste asi obyvatelem P6, že? Z mé spotřební daně za pivo nehodlám dotovat imaginární urbanistický rozvoj okolí Vašeho bydliště, to se nezlobte. Jak píše Radek_p, nejprve je třeba obsloužit už dnes kritická místa. Navíc fakt nevím, kde chcete tento "rozvoj" realizovat, snad v Šárce, snad hodláte pobořit vilové čtvrtě, přesunout pomník z Bílé Hory, nebo máte na mysli nějakou zástavbu na Dlouhé Míli, kterou bude z jedné strany omezovat letiště?

Mnohonásobně větší rozvoj probíhá v mezerách mezi sídlišti na P4, kam nezbývá než se mačkat v kapacitně vyčerpaném Céčku nebo po magistrále. Tu vaši Evropskou časem stejně nahradí Břevnovská radiála.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 10:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Radek_p: z jake stanice jsou ty fotografie? Luka? Nemuzu to poznat. Jinak je to teda dost drsny, ale nemyslim, ze by si diky tomu prestal Dali delat modlu z urbanistickeho vlivu metra na okoli. Spis snese naprosto jine "argumenty", kterymi takovy stav obhaji.
Jinak co se tyce Evropske, nemyslim, ze by byla situace pro tramvaj tak spatna - zrovna tady preference neni az tak treba (jezdival jsem tudy denne). Diky temer pravidelne se stridajicimi zastavkami pred a za krizovatkou prejede tramvaj naraz dve krizovatky diky zelene vlne pro IGK. Vetsinou to trochu drhne ve spickach, kdy jede vic tramvaji za sebou a IGK pri odbocovani pres tramvajovy pas na nem zustanou. Ovsem pricne smery by si delsi volno skutecne zaslouzily, zvlast ve spicce.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 10:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p, 218: Šikovnej řidič tramvaje preferenci na Evropské nepotřebuje. Bohužel se v posledních letech zhoršuje kvalita řidičů. Staří praktici věděli jak jet, aby stíhali odstanicovat během zelený a odjet na její konec nebo naopak stanicovat během červený a odjet na začátku zelený. Jezdil jsem tu takřka denně od roku 1968 do roku 2005, jasný?
Ostatní: Metro nemůže a nebude řešit problémy Kladeňáků. Tak jako B neřeší problémy Nymburčanů a Černošičáků kupříkladu. Chalupoida ale řeší problémy P6, jasný? Chalupoida kupříkladu způsobí že z Červeňáku do Motola nemusíte přes Hradčanskou nebo Liboc.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 11:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Šikovnej řidič tramvaje preferenci na Evropské nepotřebuje.
Však proto jí tam ani nechci. On ten pozitivní efekt by byl stejně minimální, už tak je na Evropský zelená skoro pořád. Jediný místo, kde to má smysl, je výjezd ze smyčky DŠ.

For all:
Chalupoida není ideální řešení dopravy, ani asi není tou nejpotřebnější stavbou. Ale: Snad se shodneme na tom, že linka metra by měla být nejvíc zatížena uprostřed a směrem ke konečným by mělo zatížení klesat - B i C tak vypadají už dnes. jenže A v současnosti vypadá tak, že vytíženost má vpodstatě podobu trojúhelníku - na jednom konci maximální (DE), na druhém minimální (HO). O tom svědčí i to, že Dejvická je nejvytíženější stanicí metra co do nástupu/výstupu cestujících.
Ono než se to postaví, tak to ale bude trochu trvat, takže se postaví alespoň Motol (ten je potřeba) a obsluha letiště se snad do té doby vyřeší železnicí:-).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 11:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM, 218:

já si myslím, že SSZ bez preference je v roce 2006 ostuda ... řídit provoz nastavením zelené vlny a doufat, že se s tím tramvaj "nějak" sveze, to se mi hrubě nelíbí - zavedením logiky na SSZ by byl umožněn plynulý průjezd tramvají a zároveň by bylo možné dát více volna pro příčný směr. Že tu je politická vůle nechat zelenou vlnu pro IAD je trapné, když město oficiálně deklarovalo preferenci VHD a navíc vzniká jen taková situace, že IAD volně projede po Evropské a ucpává ulice blíže centru. Právě proto by zastupitelé P6 mohli obrátit svou pozornost tímhle směrem, když jim tak jde o kvalitní hromadnou dopravu na šestce a blaho cestujících :-)) Řešení volna pro tramvaje po odstanicování snad existuje ?

To že A nemá končit na Dejvické tu snad nezpochybňuje nikdo, ale trasu Chalupoidy a míru její potřebnosti ve srovnání s jinými bolavými místy v Praze ... tady vychází Chalupoida jako špatný vtip.

Má snad 80 000 Jižní město metro k Thomayerce ? A nejvíce lidí do Motola jezdí z Červeňáku ? Promiňte, ale toto bych jako argument o potřebnosti A v chalupoidní variantě opravdu neuváděl.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 12:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má snad 80 000 Jižní město metro k Thomayerce ? A nejvíce lidí do Motola jezdí z Červeňáku ?
Thomayerka je 1 (-2) stanice busu od metra.
To metro A jaksi nepovede k nemocnici jen od ČV, pro cesty do Motola bude použitelné defacto pro všechny směry kromě těch, které pokrývá západní větev B.
Na druhou stranu sohlasím, že I.D je v současnosti potřebnější stavba. Ale Bém nám slíbil, že to chce postavit najednou, tak ať se činí:-D.
Btw. kam jinam chcete vést A z Dejvické jinam než na ČV a Petřiny? (minimálně tahle část chalupoidy je normální, potažmo vlastně až po ten Motol; to otočení zpět na sever je věc jiná:-)).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 12:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radku p, nic ve zlým, ale to je takové jednoduché šotoušství, preference MHD za každou cenu a všude. Občas je třeba preferovat auta, aby nezdržovala MHD. Nepreference aut na Evropské by vedla ke zdržování spousty MHD: 119,218,161,254,312,216,316,356,AE. Vidíme, co uměj blbě nastavený semafory ke smyčce DŠ - auta stojí až k vozovně.
Já si myslím, že ona chalupoida bude postupovat tempem úměrným její důležitosti a že D dostane přednost. Jinak vedlo-li by prodloužení A pod Evropskou, zrušil bys tam TT? A lidi z Petřin a Motola - dál na Hradč., nebo bys vybudoval novou komunikaci příčně někam k Nádr. Vel.? To by bylo radosti. Ovšem JM má alespoň přímé spojení s FTN.
A nakonec ODJAKŽIVA bylo prodloužení A trasováno nejméně na Petřiny, čili chalupoida je jen trošku víc vydutá. Ale NIKDY prodloužení A Petřiny míjet nemělo. Tak já nevím, čemu se tu furt kdo diví.
Budoucnost patří bagrům!
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.0.174
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 12:29:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že existuje vysoká míra shody o prodloužení metra A do Veleslavína. Dále na Petřiny a do Motola - stále ještě je hodně účastníků této diskuse (včetně mne) pro. Tak proč, u všech Bémů a Chalupů, nezačaly přípravné práce aspoň na tom úseku do Veleslavína? A současně by se mohla budovat modernizovaná dvoukolejná žel. trať na místě dnešní dosti zanedbané Buštěhradky jako kapacitní spojení centra Prahy s Kladnem a s letištěm. Co bude za Motolem, to už nás v této chvíli tolik pálit nemusí. Pokračování přes Bílou horu na DM a na letiště považuji za nesmysl, ale kde v té době budou Bém s Chalupou a kde budeme my? Někteří z nás budou rádi, když se jako starci nad hrobem svezou aspoň do toho Motola.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 12:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příjezd metra na Petřiny od severu má k ideálu daleko, a díky tomu se moc doprava nezrychlí (zakopání, oklika). Celkem oprávněně na tom bude hůře Ořechovka, kterou mine. Zajímavé je také minutí TT na Bělohorské bez jakékoliv návaznosti a přestup možná jednou až na Bílé Hoře, čili ani ta TT nemá možnost udělat tu větev do Řep.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovičko, prokristapána, přestaňte s těma zkušenostma z doby, kdysme všichni byli já pán, ty pán a ve vilách na Ořechovce bydleli nuceně nastěhovaní nájemníci. Dám ruku do ohně za to , že NIKDO na Ořechovce nestojí ani o tu 216, natož o metro. Ani komunisti nepředpokládali, že by metro nějak vedlo jinak než okolo Ořechovky.
Jinak, ona bělohorská vede spíš po okraji aglomerace. Uprostřed je spíš Patočkova s busama. A busík z Větrníku kolem zadku ÚVN ke Kajetánce, to bude napaječ!
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Petřiny: ideálnější by bylo metro v menší hloubce, ale problémem je terén v oblasti.
Ořechovka: nejde o zas až tak dopravně důležité místo (což dokládá i frekvence 216), tam bohatě bude stačit tramvaj); jednoznačně je důležitější vést metro přes ČV.
Vypich: Tam je to obrovská škoda. Zajímalo by mě, zda by bylo možné vybudovat stanici tak, aby jeden výstup směřoval k nemocnici, druhý na Vypich k (třeba i posunuté) tramvaji. To, že by takové umístění stanice neumožňovalo pokračování na DM, by až tak nevadilo.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda ona přes Ořechovku jezdí hlavně tramvaj a v intervalu slušném. 216 se akorát zařadí do automobilní zácpy a je doplňkem. Ono původně se M-A mělo větvit (a trochu dříve) a ne kličkovat.
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:39:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Zrušení TT určitě ne (vozovna), ale s velkou pravděpodobností omezení tram. provozu.(Viz Pankrác.) A na Petřinách také jistě radostí vyskočí z kůže, až jim místo tramvaje každé tři minuty (tedy kdyby DP ideálně uměl proložit JŘ) pojede jedna tramvaj za deset minut a uprostřed sídliště bude jedna stanice metra.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parvus: Tak proč, u všech Bémů a Chalupů, nezačaly přípravné práce aspoň na tom úseku do Veleslavína? Asi proto, že jsou na světě (i v Praze) důležitější věci. Metro by v tuto chvíli nebylo ani kdyby byla všeobecná shoda kudy a jak.
Co se týče Veleslavína, měl by se udělat tak, aby větvení na letiště bylo možné tam.
Ad Vypich: Tam by se dal taky umístit terminál budů přijíždějících od KV
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: No to jo ta tram, ale moclipak lidí tam vystupuje? Ale jo, no dobře... :-)
Vlk: jenže docházková vzdálenost na metro je pro kaštany akceptovatelná podstatně delší než na tramvaj - to je známá věc, která bude fungovat i na Petřinách. V Karlíně máte na 2 stanice tram 1 metra.
Iiii: Obávám se , že až někdo řekne s tím busákem to co ty, povstanou ekoteroristé, že z toho smradu umře Hvězda (ze smradu z busů, ne z ekoteroristů)
Budoucnost patří bagrům!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM, 218:

Nejspíš A vést do Řep a na Zličín ... a kde bude cestou stavět, to ještě spočítat, možná vyjde že ČV, Petřiny, Motol ano, možná vyjde že něco z toho ne.

Nevidím důvod, proč u tak velkého projektu (který po dostavění nezměním) nejdříve neudělat hlubší analýzu. Jsou k dispozici data ze sčítání, z nejrůznějších dopravních průzkumů, půjde docela přesně určit, co která stanice kolika obyvatelům přinese a co to bude stát. Půjde i dobře odhadnout, kolik je kde pozemků využitelných do budoucna, a dopočítat i teoretické budoucí zatížení.

Pokud budou na Evropské osazeny kontakty a řadiče, lze už provoz řídit i podle aktuální situace, neřeknu kdyby to měly být horentní sumy - ale tady se nakreslí stavba za desítky miliard bajoko do mapy, vyhazují peníze za studie k olympiádě atd. a tohle proti tomu nic nestojí.
Potom by šlo řešit i preferenci busů, v nejhorším případě by se ukázalo, že pro část dne je efektivní preferenci vypnout a jet podle pevného programu.

Zde je odkaz na mapku dopravně kritických míst v Praze. Myslím, že vidět Evroskou na předních místech je naprosto neobhajitelné.

http://www.udipraha.cz/rocenky/rocenka05/mapy/m203.gif
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 14:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: nemyslím na pláni před oborou, ale na jih od Bělohorské, tam co je ohrada. Taky je tam nějaká polopříroda, ale ještě ji nikdo nestačil objevit a začít chránit. Stačí malý terminál (108,164,347 něco z Břevnova, to co přijede po R6)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 14:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta polopříroda (lesíky, sady) měla jiné poslání. Byl to povinný cíl všech pochodových cvičení. Proč? To dodnes netuším. Pak do té polopřírody začla vyvážka z metra. Takže žádný ochranář tam neměl co objevovat.

Nezastavěná pláň mezi Vypichem a Hvězdou nebyla holá kvůli spartakiádám, které se také třeba 10 let nekonaly, ale zase to byl prostor pro shromáždění obyvatel v případě ohrožení. Zda plní alespoň část nějaké takové poslání dnes, či už je to určeno jen k tomu pouštění draků, jen hádám.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 14:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docházková vzdálenost na metro je pro kaštany akceptovatelná podstatně delší než na tramvaj Jenže to chce se podívat na mapu. Už vidím jak bude lid bydlící kolem stanice Větrník nadšený, že půjde pěšky někam, odkud teprve pojede stejně dlouho do města. Samozřejmě kdyby se áčko k Petřinám blížilo ze smyslplného směru asi by to bylo jinak. To ale bylo v oficiálních plánech kolem roku 1970. Navíc ani to metro nebude mít v období, kdy bude slabě jezdit tramvaj nějaký skvělý interval.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 14:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p: Já se právě obávám, že chalupoida je výsledkem právě vědeckých průzkumů, disputací odborníků a politiků a jako taková je kompromisem, asi jako když kočička s pejskem vařili dort. Myslím že úplně všechno o dopravních proudech na P6 bylo řečeno a poznáno, ona to zas taková džungle není a že kdyby se na všechno zapomnělo a začalo od nuly, bude po dvaceti letech diskusí výsledkem co? (Chalupoida)
Borovička: Jojo, taky jste tam chodili? :-))) No jen aby tam něco neobjevili archeologové. Ale myslím, že by tam moh klidně žít chřástal, to je takový prase, když prej žil i ve vojenskym újezdě. Radši pojďme vod toho, třeba to tu čtou i ekoteroristi.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 14:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Ale no tak kruci, pak by zas vynechávalo kus Červeňáku a Velekravín. Tak asi budeme muset větvit na Dejvický a jaký by asi tak mělo na těch větvích intervaly? 20 minut? Pod zemí je úplně jedno, z jakýho směru se blíži. K Letňanum se taky neblíží z nějakého extrasmysluplného směru a jaký zavládne nadšení, až se doblíží!
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 15:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Větvení áčka bylo v těch plánech na Malostranské.
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.0.174
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 16:28:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: "Asi proto, že jsou na světě (i v Praze) důležitější věci. Metro by v tuto chvíli nebylo ani kdyby byla všeobecná shoda kudy a jak."

Dobře, mně osobně na prodloužení M A tolik nezáleží. Jenom že metrochcáči stále naříkají, že pokud bude rychlodráha do Kladna a na letiště, zůstane konečná A na Kulaťáku. To mi přijde hodně, ale opravdu hodně demagogické.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 19:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

a já se obávám, že Chalupoida naprosto není výsledkem nějakého dlouhodobého, pečlivého a otevřeně obhajitelného srovnávání variant vedení A dále na západ. Kdy se vůbec Chalupoida vynořila ? bylo to vůbec dříve než rychlodráha ?

Chyby a nejasnosti v plánování trasy jsou taktéž u D - tragický omyl s původně zamýšleným ukončením na Míráku, v případě neexistence křižující tt zcela zbytečná stanice Olbrachtova, nedořešené umístění stanic a návazná doprava na jihu. Na druhou stranu tady alespoň existuje jasný a obhajitelný záměr - umožnit rychlou a spolehlivou dopravu ze sídlišť na jihu, navázat na novou trasu příměstské linky, odlehčit trase c, zajistit alternativu k nuselskému mostu.

Chalupoida je vedena záměrem naslibovat metro na každém rohu a zároveň nahradit příměstskou železnici.

Jisté je to, že Dejvická má mimořádně velkou frekvenci cestujících, vždyť se tam koncentrují ČVUT, VŠCHT, obytná zástavba, tt, busy + mimopražské busy,+ dojíždějící iad z okolí Prahy, ale jakákoli stanice A dále na tom bude řádově hůře, a Chalupoida kombinuje snad všechna negativa - je mimořádně drahá, jízdní doby z okraje budou dlouhé, a ze stanic uprostřed prakticky srovnatelné se současným stavem, přičemž umístění stanic je takové, že většina bude nevytížená a tudíž jejich budování jsou vyhozené peníze.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7638
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 20:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - jenže docházková vzdálenost na metro je pro kaštany akceptovatelná podstatně delší než na tramvaj - to je známá věc,

To je známá věc kde - na Litoměřicku?

Pro mě osobně je pražské metro svojí docházkovou a fárací vzdáleností mimořádně odpudivé.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 20:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi:
Je to polní výstup na Stodůlkách, kde měly stát popořadě paneláky, RD a národní fotbalový stadium, nicméně urbanistický vliv metra nějak selhal

218:
Snad se shodneme na tom, že linka metra by měla být nejvíc zatížena uprostřed a směrem ke konečným by mělo zatížení klesat.
Tak to se teda neshodneme, pokud je město od centra rovnoměrně rozložené, může to platit. To ale není případ Prahy a nepovedu metro "nikam" jen proto, aby byl uspokojen takový požadavek.

Pravus:
A současně by se mohla budovat modernizovaná dvoukolejná žel. trať...
Proboha kdo to zaplatí?! Ministr Tlustý určitě ne. A také proč? Když rychlodráha nabídne 20 minut interval, luxusní přestup na Hradčanské, Vltavské a NR? Chcete snad stavět ono metro kvůli zástavbě na P6? Z ČV i Petřin je spojení do města báječné, z Dědiny ucházející a zbylé stanice ani nestojí za zmínku - tři paneláky ve Veleslavíně, nemocnice v Motole a vilky na BH, to je zástavba pro smích!

Další problém tu byl zmíněn - prodloužení intervalů na povrchu zhorší spojení z DŠ, FTVS, Hadovky a půlky Petřin.
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.0.174
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 07:52:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: No dobře, vždyť já netvrdím, že metro A by se mělo prodlužovat hned. Jinde jsou tratě metra potřebnější. Ale dlouhodobě je konečná na Kulaťáku anomálií. Otázka zní, kam prodlužovat? Podle mého názoru na letiště rozhodně ne. Zbývají tedy jen ty Petřiny (v kratší verzi jen veleslavín).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p: Chalupoida je jen prohloubení odedávné vize, kam má M.A vést, opravdu až po Vypich mě vedení nepřekvapuje, nějak mám pocit, že od dětství to znám právě todle...
D z Míráku by se mělo otočit na Karlák - to je jediné definitivní řešení zklidnění Ječné.
McB: V některých okamžicích se v tobě probouzí militantní individuální gumokolista a líný chodec. Známo je to všude , kde metro začalo jezdit. Podívej se na atrakční obvod stanic Opatov, Háje, Chodov , Hůrka , Lužiny a na to, kde jsou zastávky busů a jak jsou využívané.
ale např. i zastávka Rooseweltova a s ní i celá linka 125 byly zrušeny, protože lidé začali docházet na Dejvickou. Proto v Lotyšské stačí jedna prázdná linka. Proto okolo Ládví bude stačit taky jedna (i když asi jezdit budou dvě).
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
To ale není případ Prahy a nepovedu metro "nikam" jen proto, aby byl uspokojen takový požadavek.
Kdyby to metro vedlo z DE na Jenerálku, tak by se dalo hovořit o vedení "nikam". Ale nějak si nemohu spojit "nikam" s 90tis. pražskou městskou částí (P6). Pole nezačínají na Hadovce, ale až za Dlouhou mílí:-))).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.123
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:33:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečná na Dejvické je skutečně anomálie. Množství busů je ukončeno jen provizorním způsobem na různých místech Kulaťáku (143, 180, 340, 350, A22, A23, A55, A56, Exprescar, Pohl). Pokud nejste místní, tak vám bus během obíhání náměstí a hledání zastávky dost možná ujede.

Nejkřiklavější případ jsou zastávky směr Kladno, kde autobusy téměř nepřetržitě vrčí a smrdí přímo pod okny bytů. Provizorní zastávky vznikly několik málo let po zprovoznění stanice v roce 1980(?), což už je téměř 30 let, čili víc než dočasný pobyt sovětských vojsk. Takže je na čase s tím pohnout.

Myslím, že vykopnutí metra A z Dejvické o kousek dál by bylo rozumné řešit prioritně. Ale jen do Veleslavína, případně až na Petřiny (2, resp. 3 stanice). Pak by se měla stavba metra na dlouhá léta či dokonce desetiletí přestěhovat do jiných částí Prahy. Prodloužení trasy A z Veleslavína, resp. Petřin, dál do Řep počká klidně dalších 20 let, protože Řepy jsou velmi slušně oblouženy tramvají.

Pokud jde o obsluhu Dědiny, tak tu bych si dlouhodobě představoval tramvají, což je řešení odpovídající velikosti sídliště. (Dědina má asi 8000 obyvatel, to je asi jako Zbraslav nebo Radotín, nebo polovina Horních Počernic.) Ve Veleslavíně by byl přestup jak na metro, tak na "rychlodráhu".
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.123
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:35:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"obávám, že chalupoida je výsledkem právě vědeckých průzkumů, disputací odborníků a politiků a jako taková je kompromisem, asi jako když kočička s pejskem vařili dort."

Nene. "Vědecká" varianta metra A je Dejvická-...-Petřiny-Vypich/Motol-(Bílá Hora)-Řepy-Zličín. (varianty SÚRM).

Chalupoida je politická varianta, dopravním odborníkům navzdory.
Ze stanic Motol, Bílá Hora, Dědina a Dlouhá Míle ani jedna nebude mít frekvenci opravňující vynaložené peníze. Ani letiště nemá frekvenci na metro, nadto se dá řešit železnicí. V Praze zbývá příliš mnoho restů v dopravní obsluze existujícícho města, než aby krtek vyrazil dobývat pole v okolí.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: V podstatě 100% souhlas. Metro k Nádraží Veleslavín potažmo na Petřiny. Pro obsluhu Dědiny (a Dlouhé Míle) postačí TT.
Jinak ta Dejvická je opravdu děs, autobusy odjíždějí z asi 8 zastávkových sloupků rozstrkaných po celém náměstí. To by sice mohl vyřešit terminál, ale ten nikdo na DE a)neprosadí, b)nezaplatí, protože všichni počítají s budoucím prodloužením metra.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.180
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:04:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"D z Míráku by se mělo otočit na Karlák - to je jediné definitivní řešení zklidnění Ječné."

No, já tvrdím že pro řešení přestupů z D by bylo lepší protáhnout D z Míráku přes hlavák na nám. Republiky. Opustit hlavák bych viděl jako velmi nešťastné, dneska se dá od vlaků jet jedině metrem C, nebo jít přes ten hnusný park na několik málo tramvají.

Přesto mi Vaše trasa přijde lepší než oficiální, protože by měla přestup na A,B,C.

"... celá linka 125 byly zrušeny, protože lidé začali docházet na Dejvickou. Proto v Lotyšské stačí jedna prázdná linka."

Ne tak docela. 125 byla nevyužívaná spíš proto, že měla kvůli zácpám na letné a v tunelu zcela neskutečnou jízdní dobu. Jedna tramvaj z Podbaby stačí proto, že busy dříve ukončené před Internacionálem byly byz vyjímky prodlouženy na Dejvickou.

218: Souhrnné číslo za celý obvod mate, zde počty obyvatel pro městské čtvrti za rok 2001:
PRAHA 6 BŘEVNOV 23450
PRAHA 6 BUBENEČ 15724
PRAHA 6 DEJVICE 22685
PRAHA 6 HRADČANY 1267
PRAHA 6 LIBOC 4389
PRAHA 6 LYSOLAJE 1012
PRAHA 6 NEBUŠICE 2006
PRAHA 6 PŘEDNÍ KOPANINA 398
PRAHA 6 RUZYNĚ 7797
PRAHA 17 ŘEPY 23096
PRAHA 6 SEDLEC 703
PRAHA 6 STŘEŠOVICE 6671
PRAHA 6 SUCHDOL 4592
PRAHA 6 VELESLAVÍN 6151
PRAHA 6 VOKOVICE 10913
značná část Břevnova + většina Veleslavína = Petřiny
část Liboce + většina Ruzyně = Dědina
většina Vokovic = Červený Vrch

Když si to detailně rozeberete, tak zjistíte, že kromě Petřin a Řep půjde o metro do nikam.


"prodloužení intervalů na povrchu zhorší spojení z ... půlky Petřin."

To není pravda, to je jen mlha vypuštěná Borovičkou, který je mluvčí menšiny ve starých bytovkách za Ankarskou ulicí. Zhoršení nastane nanejvýš pro 10% obyvatel celého sídliště.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád se točíme dokolečka. Metro chcete z Dejvické vyhnat kvůli busům a vymýšlíte místo, kam ho vést. Z Petřin nebo ČV se snad dnes jezdí špatně? Proč tam tahat metro za miliardy, když terminál pro busy a P+R snadno postavím i u rychlodráhy? Smiřme se s tím, že Dejvická generuje ohromnou frekvenci sama o sobě (školy, úřady) a dopravy od Suchdola se tam taky nezbavíte.

Bručoun:
No dobře, na Petřinách to nebude třeba tak markantní, ale například sídlák na Červeném Vrchu z toho dobře nevyjde - první stanice je na samém kraji na dnešní Horoměřické, druhá pak daleko za sídlištěm ve Veleslavíně. Tj. zlepšení nula, ba dokonce záporné.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Vždyť říkám, že smysl má ČV, Petřiny, potažmo Řapy (ale ty už jsou trochu z ruky) Co se mi snažíte dokázat? Já se jen snažil vyvrátit Masinkovi jeho tvrzení, že metro z DE dál by vedlo nikam. Já nechci tahat metro do polí na DM, alespoň ne v nejbližších cca 20-30 letech.
Navíc všichni ti ostatní obyvatelé P6 a okolí (Dědina, Nebušice, Př. Kopanina, Vokovice, kladenské busy atd.) by na tohle metro byli taky napojení. De facto celá P6 kromě Starého Břevnova (doprava přes HR/MS) a Suchdola (přes DE).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč tam tahat metro za miliardy, když terminál pro busy a P+R snadno postavím i u rychlodráhy?
To je ovšem založeno na ne zcela jistém předpokladu existence rychlodráhy. P6 a potažmo celá Praha (jelikož Bém a Chalupa jsou jedna ruka) rychlodráhu zatím docela úspěšně blokují. Pokud tedy rychlodráhu via buštěhradka zavrhneme vychází nám rychlodráha via semmering a vozit lidi z Dědiny do centra semmeringem...
Co se týče ČV, tak pokud vím, tak ta stanice má mít jeden východ na Horoměřickou, druhý do sídliště (směrem k Delvitě).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: Jakkoli příznivec železnice si nemyslím, že by lidé vítali přestup do vlaku na DM. To už radši pojedou tím dlouhým metrem. Ovšem nucený přestup na DM je špatný tak jako tak.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 10:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: A hele!!! To s tím Borovičkou je zajímavá info. Zakládá se alespoň částečně na jakémsi náznaku možnosti, že by to za určitých okolností mohlo třeba z jistého úhlu pohledu vypadat jako jedna z forem pravdy?
Budoucnost patří bagrům!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Druhá fárací šachta u Delvity - tak potom OK, o té jsem nevěděl

Samozřejmě, moje úvahy vycházejí z realizace rychlodráhy, takže jejich reálnost je téměř mizivá.

Kladnauer:
O co je 471 na DM horší než metro? To jsou jen předsudky vůči železnici (dnes oprávněné). Lidi z Kladna přímo vlakem, ostatní přehopsají a vlak je vysype na Hradčanské - Vltavské - Masně.

Káem:
A nakonec ODJAKŽIVA bylo prodloužení A trasováno nejméně na Petřiny, čili chalupoida je jen trošku víc vydutá.

Pořádně úchylná byla i verze, otištěná v knížce Pražskoe mětro ´78. Tam je ale excesů v metru, železnici i na silnicích trochu více...
 

Autobusová doprava je evidentně vyřešena busovým monstrnádražím v prostoru dnešní (zrušené) stanice Dejvice.
 
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: 471 neni horsi nez metro, ale je to pro mnohe prestup navic na neco co jezdi tak 1x za 15 minut v nejlepsim pripade a z ceho budou muset nejspis zase prestupovat. Metro ma prece jen sirsi zaber a bude jezdit (ciste teoreticky) casteji.

Nicmene opakuji, ze prestup na DM je spatne tak jako tak na cokoli.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.103
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:28:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: "Co se mi snažíte dokázat? Já se jen snažil vyvrátit Masinkovi jeho tvrzení, že metro z DE dál by vedlo nikam."

Myslím, že se téměř 100% shodneme na tom, kam je třeba metro prodloužit, asi i v tom jak zorganizovat návaznou dopravu. Asi se neshodneme v důvodech, ale to snad tolik nevadí.

Podle mě je metro do Veleslavína na jedné straně velmi potřeba, z důvodu nutnosti přesunutí přestupního terminálu z absolutně nevhodného místa na místo vhodnější.
Na druhé straně jde opravdu o metro téměř nikam, lidí v pěším dosahu stanice Veleslavín bydlí velmi málo, Horoměřická je sice lepší, ale taky žádná velká sláva. Osobně považuju prodloužení do Veleslavína za významné jen kvůli (velmi potřebnému) odlehčení Dejvické.

Proto se mi jeví jako vyváženější varianta až na Petřiny. Stanice Horoměřická (sídliště+přestup z busů), Veleslavín (výrazný přestupní terminál) a Petřiny (velké množství lidí v pěším dosahu) dohromady už mají šanci metro nějak naplnit.


Káem: přečtěte si dávnější Borovičkovy příspěvky, a uvidíte že je to tak. Důvody, proč Borovička tak vehementně hájí zájmy této menšiny, ovšem neznám.


Masinka: "terminál pro busy a P+R snadno postavím i u rychlodráhy?"
Jenže "rychlodráha", tím že neřeší (a nemůže řešit) vnitroměstskou dopravu, bude mít delší intervaly, než je obvyklé u metra. P+R by proto nejspíš nebylo moc využívané, a lidi by dál parkovali se svými plechovkami u Dejvické a Hradčanské.
Přípojnou VHD ve směru z Prahy lze bez problémů náváazt na vlaky. Ve směru do Prahy je to nereálné kvůli nevyhnutelným nepravidelnostem v silniční dopravě. Vlak by byl jako návazný pro více busů, mimoto vlak poveze své vlastní cestující. Ideální čekací doby v daném případě nevymyslíte, vždycky byste někoho nepříjemně zdržoval.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:29:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Masinka: Ano, máte pravdu. Původní řešení předpokládalo likvidaci Buštěhradky, v jejím koridoru měla vést tzv. Veleslavinská radiála a kolem Hradčanské a přes Stromovku dnešní MO (dokonce v úseku přes Stromovku se uvažovalo o patrovém nadzemním vedení dálnice jako v USA). Hradčanská měla mít velké bus nádraží (přímo napojené na MO). Doba se změnila a je snaha vytlačovat tyto druhy dopravy ven z centra a pozemky využít účelněji. MO v tomto úseku jde pod zem, přes Stromovku se postaví ekologicky akceptovatelná Blanka. Veleslavínská radiála nebude, místo ní bude Břevnovská a též v podstatné části intravilánu podzemní.
Mě tady u oponentů metra chybí jedna zásadní věc. V civilizovaném světě na západ od nás je snaha omezovat IGK v centru měst a děje se to ekonomickými nástroji (mýtné, placené parkovné atd.) a tlačit tuto dopravu ven na periferie s přestupem na kulturní VHD - DM má ideální místo pro velká P+R či přímo parkhausy (okruh R1, dálnice R6 i R7 navíc lze očekávat i další vozy od Horoměřic atd. poté co bude postaven R1 a 240 napojena u Horoměřic atd.). Aby byla VHD atraktivní, musí jezdit ve velice krátkém intervalu - předpokládáte že bude vlak jezdit jako metro každých několik min. aby se vyrovnal volnosti dané IGK a "donutil" gumokolisty přesednout? Zapomeňte už konečně na převoz dělnictva ala Kuba ve "vytížených" vlacích s intervalem sobího spřežení na Aljašce.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Zapomeňte už konečně na převoz dělnictva ala Kuba ve "vytížených" vlacích s intervalem sobího spřežení na Aljašce.
Nono, za Petřiny by stejně jezdil krtek asi pásmově, takže s žádnými dvěma minutami u metra nelze počítat. Kamenem úrazu rychlodráhy je míjení Dejvické, ale šikovný výstup z Hradčanské tohle území obslouží poměrně dobře, vůbec bych se při zahrabání vlaku nebránil ani přesunu tramvaje od Prašňáku do Dejvické ulice. Spojení na metro B a C zajistí vlak stejně dobře jako metro. Rychlodráha mi zkrátka připadá jako rozumný kompromis zejména po finanční stránce, zařídí toho víc než metro. Teprve až bude jistá nereálnost rychlodráhy, budu ochoten připustit metro v nejkratší trase pod Evropskou nebo po trase Dejvická - ČV - Petřiny - Letohrádek Hvězda - Ruzyně - DM - Letisko, chalupoidu ovšem nikdy!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.84
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 12:19:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Zapomeňte už konečně na převoz dělnictva ala Kuba ve "vytížených" vlacích s intervalem sobího spřežení na Aljašce."

Na tratích 011 Č.Brod-Praha, 171 Řevnice-Praha a 221 Strančice-Praha Ropid zcela vážně počítá s intervalem 15 min. ve špičce. Pokud mám správné informace, tak se uvažuje i o intervalu 30 min. mimo špičku. To je pro příměstskou dopravu slušný interval, nevím proč mluvíte o sobím spřežení na Aljašce.

Lze důvodně předpokládat, že v případě dvojkolejné "rychlodráhy" Kladno-Dejvice-Praha bude interval 15/30 zaveden taky. Dříve se sice uvažovalo o špičkovém intervalu 20 min. ale to ještě nikdo nevěděl, že se půjde na 15 min. na ostatních tratích. Nyní by byl 20 min. interval nekompatibilní.

Zůstává sice otázkou, zda by šlo o proklady zrychlenka/courák, nebo zda by těch 15 byly všechno zrychlenky a úsek Hostivice-Kladno vymetal občasný courák navíc. To ale je z pohledu pražáka detail.

Pokud by se vystavěla i odbočka na letiště, tak lze důvodně předpokládat stejný interval jako na Kladno, t.j. 15/30, s tím že letištní špička by mohla být výrazně delší než kladenská. Na letiště si umím představit i celodenní a celotýdenní interval 15 min., to už je otázka poptávky ze strany cestujících a financování.

Trošku problém je, v tuto chvíli v ČR nejsou žádné menší soupravy než 471. I to se ale dá do budoucna řešit nákupem vhodných souprav. Protože pro stávající jednotky 471 bude výkonů nepochybně dost. Rozhodně by po nákupu menších souprav nepřebývaly.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 12:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jednoduše - jedna stanice pro sídelní celek Petřiny, kde jsou dnes stanice 3 (tramvaj) a v minulosti docela dobře fungovala i autobusová 4. (nyní ale jen l.191 jede "do města") jedna stanice metra plnohodnotně nenahradí. Porovnejte si úsporu času úseku Obchodní dům - Hradčanská, u tramavje a metra spočtěte sfárání a vyfárání (pro cestu až do centra počítejte třeba jen sfárání). Co udělá přírůstek 5 až 10 minut docházky? A hlavně co za ty miliardy zlepšíme?

Kolem stanice větrník 10% nebydlí, to přidejte (3 věžové domy).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: čísla hovoří za vše. Možná bych dodal, že u k.ú Břevnov bude asi většina "Starý" Břevnov, tedy kolem Patočkovy a Břevnovské, kterým metro nepomůže.
Mašinka: Koukám že i 70. léta měla své "chalupoudy"
Dali: A je vůbec správné cpát 30% rozpočtu města do dopravy? Nebylo by jednodušší zavést mýto, které by pokrylo náklady silnic, mírně až přiměřeně zdražit MHD, zvýšenou poptávku po MHD řešit nejprve masivním posílením busů a tramvají, preferencí vůči IGK (pref. pruh pro busy na Evropské a pod. ulicích). Vím že je to utopie, ale metro na letiště je stejná. Jinak jak jinak se bude řešit doprava po 20 let, dokud ještě metro nebude?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Petřinám: Kolem Větrníku nejsou jenom tři paneláky, ale hlavně studentské koleje, které asi budou generovat větší poptávku po MHD než stejně velká osídlená oblast. Kdyby se tam dal umístit druhý vestibul, tak by se tomu trochu pomohlo. Na Větrníku bydlí hlavně studenti fildy, práv a FSV, pro něž je ideální 18 až do centra.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak u kolejí jsem v obraze méně, a možná pořád vzpomínám dobu, kdy na Petřinách koleje nebyly (reálně ji nepamatuji). Ale od kamarádů studentů vím to, že bydlí čím dál víc po privátech a koleje slouží jako hostel, kde je úplně jiná poptávka po dopravě. Nedávno zrušená menza Větrník trend potvrzuje. To kdyby vám někdo chtěl hustit do hlavy potřebu metro na Strahov :-)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ještě druhý vestibul by pomohl hodně - hned by se vylepšil negativní efekt místo tří stanic jedna. Ale pokud je trendem dostat metro co nejrychleji kličkovat někam do polí, tak otevření dalších vestibulů nečekejte. Mám za to, že výstavba druhých vestibulů by byla mnohde užitečnější než některé v současnosti naplánované stanice.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koleje:
Větráky mají dohromady 1652, Hvězda 1768 lůžek . Studenti to teda nevytrhnou, přestože by pro ně MA} do centra bylo stejně ideální, jako 18.
http://kam.cuni.cz/KAM-47.html

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace