K-report
 

Archiv do 31.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 a 252 » Staré archivy » Archiv do 31.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 14:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No zde je první a největší překážka. Výkup pozemků. Dnes Vám nikdo nic nedá zadarmo a výkupy jsou kolikrát podstatně dražší než samotná stavba.

Ono to totiž vypadá divně,když mám skororovné pole a na něm se klikatí trať a vlak tam jede 60.
Takových tratí je u nás nespočítaně. A daleko důležitějších než tato spojnice, která se v nákladní dopravě dá daleko učiněji nahradit tratí přes HB a spojkou z Pohledu do Šlapanova.

A skočim ještě k tomu slovíčkaření. Ano zde již jste to řekl správně. Do vozidlového parku lokomotiva patří. Do vozového ale nikoliv
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 16:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No zde je první a největší překážka. Výkup pozemků. Dnes Vám nikdo nic nedá zadarmo a výkupy jsou kolikrát podstatně dražší než samotná stavba.

Ano to je velký problém ,teda pokud se nechceme dobrat vyvlastnění.Ikdyž tato humusoidní praktika by občas byla i přínosem.Je ale potřeba s tímto něco udělat a nezaleknout se toho.Pokud už mám tedy do něčeho nacpat peníze ,tak ať to za něco stojí.Protože jak se jednou udělá 240 ve stávající stopě-obzvláště v úseku Okříšky-Zastávka,pak to bude jasně na několik let zakonzervováno a nikdo s tím už nic dělat nebude.Jinak je taky potřeba se zabývat otázkou,proč je malá přeprava osob mezi Jihlavou a Třebíčí a proč jezdí málo lidí mezi Jihlavou a Brnem(jihlaváci do Brna).Tyto relace totiž díky nečinosti na trati 240 zcela požrala autobusová přeprava a pokud se stav nezlepší,pak bude požrána i relace Třebíč-Brno.Toto jsou opodstatněné hrozby.Když se na to vyprdneme,tak zde za pár let můžem nasadit regionovu a jen hloupě vzpomínat.Relace vámi zmiňovaná Parhubice-Hradec ohrožena není,protože jde o pár kilometrů a tam ta výhodnost jezdit vlakem bude vždy.Ono dostat se z centra do centra je při dnešním provozu problém.(tak mě zase můžete zežrat argumenty :-) )
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 20:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlaky na trase Brno - Jihlava - ČB spasí jedině až VRT Brno - Praha se sjezdem u Jihlavy, spolu s koridorem z Veselí do ČB by už pak JD mohla stát za to. Nákladní dopravu lze vyřešit obnovením spojky tratí 238 a 250 na okraji HavlBrodu + elektrifikací úseku od spojky do stanice HB. Pro dopravu Brno - Třebíč bude stačit koridorizace Brno - Zastávka, ve zbytku uvedení do normového stavu a nasazení naklápěček. Jihlava - Třebíč je tak malá frekvence kvůli mizerné nabídce spojů a poloze jihlavského nádraží. Zaústění třebíčské trati na městské nádraží, zcivilizování městského nádraží v Jihlavě a v Třebíči, návazná MHD a busy, hodinový takt R/Sp, systémová jízdní doba 30 minut a návaznost na rozjezdy vlaků a busů v Jihlavě a v Třebíči a cestujících bude, že nebudete vědět, co s nimi.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 20:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesměle připomínám, že 60 není na 240 kvůli klikatosti i když to zde pár jedinců tvrdošijně odmítá. Podle mě by se měla především zdvojkolejnit relace Střelice-Zastávka, což by trať úžasně uvolnilo. Pokud se podaří zvednout průměrnou rychlost rychlíků z 55 km/h na 75 km/h, což je součástí projektu elektrizace, bude to úžasný počin za "pouhé" 4 mld. Jízdní době Třebíč-Brno pod 1 h (cca 50 min) totiž autobus konkurovat nebude a automobil stěží.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 12:19:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plně souhlasím, myslím že si málo kdo uvědomuje že dostat se autem z centram Třebíče do centra Brna za cca 50.min je nemožné (samozřejmě beru variantu že řidič dodržuje předpisy). To samé platí o variantě Třebíč - Jihlava a zvláště až se dodělá přeložka na nádráží Jihlava město. Záleží také jaké soupravy budou ČD používat ale doufám že i to bude ok.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 20:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku z jiného soudku. Dnes, tj. 13. října jsem jel z Prahy hl.n. do Mor. Budějovic R 1519. Vcelku pečlivě jsem sledoval obsazenost. Praha - Kolín 90%, Kolín - Světlá 70% Světlá - Jihlava 50% a Jihlava - Mor. Budějovice cca 40%. Myslím si, že to není tak špatný výsledek, že by ČD se měly zamyslet nad jeho rušením. Spíše by měly tento spoj zrychlit - jízdní doba je katastrofální - vlak téměř ve všech stanicích stojí neúměrnou dobu - jako příklad uvedu Kutnou Horu, Luka nad Jihlavou a další, lokomotiva se dává 2x jiná. Už z Havl. Brodu jel brejlovec, i přesto, že je trať zadrátovaná až do Jihlavy... Nu což, někde se šetří, někde zase rozhazuje - pak se nedostává a je třeba rušit.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 22:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že by byla potřeba nějaká kvalitní spojnice jižních Čech a jižní Moravy, ale trať Brno-Jihlava-České Budějovice-Plzeň mi přijde dost klikatá už jenom vzhledem k poloze těchto krajských měst, možná by se mohlo uvažovat o trati přibližně v trase českomoravské transverzálky s tím, že by se v Pelhřimově odpojila do Humpolce a dál přes Havl. Brod do Brna. Je ale pravda, že tahle trať by se vyhla větším městům, ale spojka Pelhřimov-Humpolec by se podle mně docela hodila, ovšem stejně jako spousta dalších věcí
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 11:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera večer prototyp T 478.1001 opět vyjel na mimořádný vlak. Ve 22 hod stála zapřažená na cisternách ve Střelicích.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 13:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111:A R1518 je na tom ještě líp..když teda nesjou prázdniny...Dokonce jsem posílal mail na ČD jestli to náhodou není alespoň v případě R1518 ukvapené,ať zavedou aspoň místo něj v neděli krom velkých prázdnin Sp s krokodýlem do Brodu a odpověď?-objednavatelem dálkových vlaků je ministerstvo dopravy a toho neobjednalo,kdyby ano tak by ČD neměly nic proti zavedení vlaku....Tak že nic no...Takže další odliv zbytečku cestujících.Nu což nenadělá se nic
Ta loko na fotečce je 751 054 v Jaroměřicích n./R.-trať 241
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 18:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda: Proč jste neposlal mail na ministerstvo? ČD jezdí ty spoje, které si ministerstvo, kraje, příp. někdo jiný objedná. Výdělečných spojů je hodně málo a R1518/1519 mezi nimi není.
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 11:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nevíte jaká brejle má tento víkend znojemský rychlíky?
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 13:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr:Tak já to jen zkusil,jestli vůbec něco napíšou.Neříkám že 1518/1519 jsou super vytížené,ale hlavně ta 1518 si tak mimo léto špatně nevede je to celkem škoda.Ale jinak to řešit nebudu,já tam pravidelně nejezdím!No a když to chcou zrušit ať si to zrušijou,akorát si odradí další cestující(že už jich je fakt pomálu)....Autobusy tam stejně jezdí,kdo je línější a zároveň při penězích tak může autem a nebo dobrodruzi vlakem kombinací Os a pak R do Práglu...Jen by mě zajímalo jak dráhy pořád vykřikují o kolik lidí vezli víc,tak kde je vezli...Jestli je to jen z okolí Prahy a pak ve směru na Ostravu...Protože já aspoň tady na Třebíčsku/Jihlavsku vlaky narvaný krom nedělních a pak v prac. dny ve špičkách třeba z Třebu na Brno neznám.....
Ta loko na fotečce je 751 054 v Jaroměřicích n./R.-trať 241
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 16:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
 
 
Pozdrav z trati 241...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S novým GVD by se měla stát minulostí ještě jedna zajímavost mající souvislost s tratí 240 - už nebude jezdit na vlacích 662 a 663 lůžkový vůz. Pokud se nepletu, tak je to poslední spací vůz jedoucí u nás po neelektrifikované trati. Od příštího roku už tedy budou lůžka/lehátka/hospody svištět jen pod měděnými dráty.
 
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 18:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda: hlavní nárůst dopravy dělá příměstská doprava v okolí velkých měst, zvlášť tam, kde je IDS umožňující kombinaci VLAK - BUS - MHD na jednu jízdenku. Před zavedením IDS JMK se svozem cestujících z obcí mimo železnici k nejblžšímu nádraží se o přeplněných šestivozových osobácích v dvacetiminutovém taktu ani nesnilo. Plus samozřejmě koridory, kde se dosahuje slušných JD.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 22:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s tím, že Os jsou na 240 o víkendech zaplněny málo. "R" se to ale netýká - včera jsem jel v 15:25 z Brna a v BéPéčkách byly všechny oddíly zaplněny 2-3 cestujícími. Průměrná frekvence cestujících v úseku Třebíč-Brno je tedy vysoká. Potvrzuje to i výše tržeb v pokladnách žst.Třebíč. Ze strany ČD či MD by bylo nesmyslem rušit bez náhrady jakýkoliv rychlý spoj z Třebíče na Brno.
Úsek Třebíč-Jihlava doplácí na přístup kraje Vysočina, který preferuje autobusovou dopravu a nepočítá se zavedením IDS.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 22:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se omluvit Pardubičákům za to jak sem se o nich vyjádřil.Koukal sem totiž na jejich plány vedení trati z Pardubic na Hradec do Liberece.Sice to nemá s tratí 240 nic společného,ale řeknu vám pár základních dat a můžem si poslintat ;).nejvíce mě zaujalo vedení "modernizace jih".V některých úsecích je plánována rychlost až 160 km/h.celá stavba má stát 13,5 mld a zvýšení počtu cestujících o 4000.Zůstane v nezávislé trakci a pro 854+054 je počítána jízdní doba do hodiny(úsek HK-Li).Ta 160 je počítána spíše v (Pa-HK).Cena versus lidi .to je moc pěkné.Taky bych to bral na 240........
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 11:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

By mě zajímalo, které vozidlo nezávislé trakce jezdí 160. U ČD o žádném takovém nevím.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:03:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy zde uvedl příklad z praxe který by mohl zavřít pusu těm co zde furt nadávají jak plánované úpravy do 240 jsou vyhozené peníze! Na trati 240 by dle mne stačila rychlost 100-120km/h a zájem cestujících by byl velký!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26603
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:
Jak moc je to jisté?
Na druhou stranu by se to hodilo - konečně by se dal R 662 (ale i R 663) posilovat (tím neříkám, že se tak stane) bez potřeby dalšího naftožrouta...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jirka:Rychlosti 160km/h by bylo dosahováno plánovaně mezi Pardubicema a Hradcem(pod drátama) a mezi Turnovem a Libercem(nezávislá trakce).Jinak v úsecích mezi Hradcem a Turnovem je naplánováno asi v rozmezí cca 80-120km/h v této variantě(jižní modernizace) za 13,5 mld.Ano bylo zde zcela správně reagováno na vozidla nezávislé trakce a jejich rychlosti.Propočty byly dělány na vozy 854 versus Regioswinger(max 160km/h).Rozdíly byly v řádech minut,ve skutečnosti bych je odhadl na daleko větší,protože 854 ve své max rychlosti 120 mně připadá jako dobré sci-fi.Rychlíky by byly v taktu jedné až dvou hodin.Jen pro zajímavost ,varianta klasik(řada 754) na rychlíky byla zamítnuta,protože jízdní doby by neúměrně vzrostly.Nárůst cestujících o 4000 mně připadá jako VELMI SLUŠNÉ!!!!Tak nevím ,proč by to na trati 240 nešlo???Zde je potenciál větší dle mého soudu.Pokud se do Brna z Jihlavy dostanu v čase kolem jedné hodiny,pak vlak bude vítězem nad gumokoly.Jinak to nemá cenu.Chce to jen racionální projekty.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 17:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím souhlasím. Ale zase na druhou stranu elektrizace trati 240 spolu s výstavbou napojení trati 240 od Malého Beranova přímo do Jihlavy-města umožní vést rychlíky v relaci České Budějovice - Jihlava - Brno bez přepřahu.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 18:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No přímé napojení trati 240 do nádraží Jihlava Město beru spíše s rezervou.Jihlaváci si nejsou schopni opravit tu hrůzu,která má být vstupní branou do města,takže pochybuji o projektu bezúvraťové 240.I když je fakt,že by se Jihlava Město mohla přidat do projektu živá nádraží a udělat tam z toho opravdu kvalitní nákupní zónu.Náměstí už zaplácali šikmooký.Dále by se muselo přetraťovat celé nádraží a vybudovat krytá nástupiště.Což je nemalá finanční částka.Nákladní koleje bych zrušil a udělal bych z toho pouze osobní centrální nádraží pro Jihlavu.Jako kdo tam byl tak mně dá určitě za pravdu ,že je to děs
Atsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 21:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krysolet: koukám do posledního obtahu "áčka" 06/07 a WLAB na 662/663 je tu stále...
RiC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 22:51:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení pánové tak projekt na komplexní přestavbu nádraží Jihlava město byl již schválen magistrátem města Jihlavy v březnu 2006. Od ledna 2006 probíhalo připomínkové řízení. Projekt má dvě etapy. Tou první a jednodušší mají provést ČD - tedy komplexní přestavbu kolejiště stanice Jihlava město, vybudování 3 krytých nástupišť, podchodů, elektrického předtápěcího zařízení pro soupravy, nové zabezpečovací zařízení ovládané dálkově z Jihlavy hlavního. Největší zásah bude do budov a to zbourání všech historicky cených budov, na nádraží pouze zůstane stát výpravní budova!
Pak začně 2 etapa a to výstavba dvouproudové komunikace od kruhového objezdu Havlíčkovy ulice - průtah po zbouraném Skladišti ZNZ - vybagrování hlubokého zářezu ve stráni - pod obytnou budoovu ČD - za výpravní budovou - dále prostorem po zbouraném Celním úřadu - zbouraným staničním skladiště a rampou - zbouraným ST.1 - celkovou zbouranou plochou SNV a vyústí do kruhového objezdu Jiráskovi ulice (vedle Ferony). Tento silniční obchvat investuje město Jihlava a s jeho výstavbou se má stále začít v březnu 2007! dle projektové dokumetace. Zde totiž město Jihlava tlačí na ĆD aby do tohoto data uvolnilo prostory plocha nádraží Jihlava město pro výstavbu nutného obchvatu na uvolnění přetížené ulice Jiráskova od nákladní kamionové přepravy a autobusů. V prostoru bývalého skladiště stanice Jihlava město má být přestupní terminál na MHD a parkoviště.
RiC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 22:52:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování předchozího příspěvku - rozděleno pro velikost:
A zde nastávají určité nedostatky projektu. Ovšem k městskému nádraží mají zajíždět po nové komunikaci pouze dvě trolejbusové linky a žádné autobusy fy ICOM, která nesouhlasí s vedením svých linek okolo přestupního terminálu a nadále trvá na svém autobusovém nádraží v ulici Jiráskova. Také nádražíJihlava město jako osobní nádraží nebude obsazena výpravčím (úsporný program ČD) pouze jednou pokldaní a ČDcentrum nadále zůstane v Jihlavě hlavním.
Takto ČD měly uvedené objekty na městském nádraží uvolnit do konce tohoto roku, což se zatím nestalo. Také byl v původním projektu navžen nadchod nad celým městským nádražím ve směru Kaufland se sestupny na nástpiště. Zde si však ČD vynutily výstavbu podchodu, což v silném žulovém podloží (zjištěno již při výstavbě výpravní budovy v srpnu 1886) projekt možná prodraží ještě o dalších max. 10 miliónů.
ČD v současné době se spíše zaměřují na projektovou přípravu a čekají na přídel investičních prostředků od SŽDC na modernizaci zabezpečovacího zařízerní stanice Jihlava hlavní, aby ušetřilo 40 pracovníků a projekt přestavby stanice Jihlava město stále odkládají ikdyž město Jihlava na tom stále trvá aby stavba byla zahájena v březnu 2007.
Takže kdo chce ještě dokumetovat původní vzhled stanice Jihlava město necht neváhá a fotí. Za rok to již zde stát nebude.
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 23:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi autobusy ICOMu selhává krajský úřad. KrÚ má dát ICOMu podmínku - budete jezdit na terminál u Měststkého nádraží, pokud nebudete chtít, my si objednáme a zaplatíme jinou firmu, která bude ochotna tam jezdit.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 00:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atsch: tak to se omlouvám za šíření bludu vycházejícího z poněkud vyčpělé informace. Ovšem o vytíženosti lůžka v úseku Starobrno - Budvary a zpět mám vážné pochybnosti. Sice nemám k dispozici žádné ofic statistiky, ale např. v sobotu z Jihlavy v 663 jediný cestující, v pondělí pak ani noha. Bývá to i lepší?
 
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 09:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Aspoň v létě snad jo. Několikrát jsem viděl v K.Řečici, jak skoro z každého okna někdo vyčumuje (R663). A že by jeli lůžkem jen do Hradce, to asi ne...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26645
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 15:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tam občas někoho (krom průvodce ) v Budějcích nastupovat vídám... Občas i třeba 10 lidí.
To ale neřeší trasu přes JH, Jihlavu a spol., z těch stanic frekvenci samozřejmě neznám :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 16:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I z Jihlavy jezdí celekm dost Slováků,obzvlášť před nějakým delším volnem a tak.Ve všední den nic moc....
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 00:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím líp, že v tom někdo jezdí. Ten pojízdný hotel tam vidím rád, jsou z něho cítit dálky...
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 10:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z tisku:

Železnice slaví, modeláři vystavují

ROSICE

Speciální výstava ke 150. výročí vzniku rosické uhelné dráhy začíná dnes na zámku v Rosicích. Modeláři z kočárkárny předvedou železniční modely a další věci vztahující se k železné dráze, k vidění budou ale i modely letadel, lodí či figurek. Výstavu, která je otevřená každý den do 29. října, doplní i série přednášek a besed s tématy modelařina, vojenská technika a jiné.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 09:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Krysolet: Na 662, 663 je toho lůžka škoda, pokud nebude jezdit. Mám z neoficiálních informací, že průměrná jeho obsazenost je 40 - 50%. To určitě není tak zlé.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 15:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan5:
Pokud Atsch říká, že to jezdit bude, tak to jezdit bude.

V pondělí viděno na vlečce sila v Krahulově větší množství rakví:
 
Rovněž v Miroslavi je plno, dnes dopoledne jely dvouosé rakvičky do Hodonic a ve Střelicích stojí ókádéčka. Tolik zprávy z nákladní dopravy.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26711
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 20:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To lůžko mě těší i netěší zároveň...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 16:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem jel lúžkem z Budějovic do Košic na jaře a musím uznat že na nevytížedost si rozhodně nikdo stěžovat nemůže.V Budějovicích nastoupulo asi 10 lidí další přistoupili v Jindřichově Hradci,Jihlavě a v Brně.Tam bylo lůžko obsazeno na 70-80%Když jsem mluvil s průvodcem tak ten si pochvaloval docela dobré obsazení.Zná prý lůžka která jsou podstatně prázdnější.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 16:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak jak to vypadá s výlukou na trati do Jihlavy?
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 19:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofando, neviděl jsi náhodou v pátek nebo dneska co jelo na R 1519 / 1518? Nebo nevěděl by případně někdo jiný?
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 19:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šošon:tak tě budu muset zklamat,ale tentokrát nevím,která nulka nám tudy projela,jestli zůstala 144,nebo jiná....
Ta loko na fotečce je 751 054 v Jaroměřicích n./R.-trať 241
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 19:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda: O.K. Ty jsi takovej místní špion, tak jsem to zkusil, jestli jsi náhodou nebyl u trati, když bylo hezky.
Jinak ta barča, co ji máš v nicku je focená na Bohušičáku?
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 19:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat, netušíte někdo, jaký mají ČD ceník pro zvláštní jízdy? Tzn. pokud bychom se se známými chtěli projet například v 810 po 252?
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 08:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Bůh Ti žehnej, synu, za tyto příznivé zprávy
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Railwalker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 11:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile atha: Já bych možná vyzkoušel T-211.0689 na www.t211.cz bylo by to podle mne levnější.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 14:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze sobotních zpráv rádia Blaník: "Dnes byl zahájen elektrický provoz na trati Šatov -Retz."

Mě se to moc nezdá - může někdo potvrdit nebo vyvrátit? Díky.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 14:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regent:
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Rozumím
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile_atha: Hrubým odhadem tipuju, že takový výlet 810 po 252 by mohl stát cca 15 000 - 20 000. Sice to střílím dost od boku, ale už mám jakousi zkušenost s takovýma jízdama. Doporučuju nejdřív se zkusit obrátit na už zmíněnou stránku o T211.0689 nebo na KPKV s M240.0113. Sice netuším, kolik si řeknou, ale intuice napovídá, že to bude levnejší než 810 od ČD, zvlášť když by se na Tišnovku musela stejně dotáhnout.
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 18:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní R 664 Petrov měla 750 275, pak musela jet do HB, protože jestli jsem viděl dobře, tak měla R 1519 do Znojma. Dneska byla poslední šance vyfotit si znojemskej rychlík, v neděli už pojede za tmy. Pak snad jedině se stativem nějakou stanicovku...
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 15:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tisková zpráva Rakouských spolkových drah k elektrizaci trati Retz - Znojmo (německy):

odkaz
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regionovy na Vysočině:
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=39710

Memorandum o spolupráci ČD a kraje Vysočina
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=39709
bub
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.79.22.77
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:46:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všimněte si,že v konečné verzi GVD NENÍ přípoj v Jihlavě mezi os ze Znojma 7.40 a odj na H.Brod 7.30,tzn poslední vhodné spojení Zn s Prahou pohřbeno/po 1518-1519/
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 13:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyní mohou firmy Čas, Psota, Connex Pha a Fedorka slavit konečné vítězství. Spojení bylo (nikoli jejich zásluhou) definitivně domrveno! Čest jeho památce!
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 13:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jestli bude jezdit spěšňák 1921 ze Znojma. V návrhu GDV je zaveden až z Hrušek.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 14:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá věta z Lok-reportu:

Auf tschechischer Seite wird in weiterer Folge eine Elektrifizierung von Znaim (Znojmo) nach Iglau (Jihlava) angestrebt und damit eine weitere durchgehend elektrifizierte Eisenbahnverbindung zwischen Österreich und der Tschechischen Republik hergestellt.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 14:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Thomas11: Z ani do Znojma nebude v novém GVD jezdit žádný spěšný vlak ani rychlík
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 17:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Nemohl byste tu "zajímavou větu" přeložit. Zatím je pro mě zajímavá jen tím, že je německy. :-(
Díky
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 18:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si to přeložit za Nutse:
Na české straně budeme následně usilovat o elektrifikaci ze Znojma do Jihlavy a tím o vytvoření dalšího kompletně elektrifikovaného železničního spojení mezi Rakouskem a ČR.
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 18:43:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add bub - tak teď si toho konečně všimnuli...

ale vážněji - je to špatné trasování, ale zde těžko může být důvod k rozdmýchávání vášní proti regionálním obchodníkům či konstruktérovi grafikonu. Jako všude na jednokolejkách je to tu vždy něco za něco. Tady se udržela trasa 24803 (přípoj od 1661 v Okříškách a příjezd do Znojma na půl osmou a to celé vcelku bez roztržení v MB) a tím dostáváte buď stávající křižování s 24804 v Jaroměřicích a nebo o mnoho dřív na křižování v Kojeticích - to ovšem k malé radosti školáků. A jádro pudla je pak v novém R 861 do Brna (který mimochodem tady byl některými vychvalován) proti kterému 24804 v dnešní trase neprojede. Pro dálkovou dopravu je 861 možná dobrý, ale na Vysočině dokonale bourá optimální příjezd školních vlaků jak do Jihlavy, tak Třebíče, o ztraceném spoji od Znojma na Havlíčkův Brod ani nemluvě.
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 18:57:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče 1518 - alespoň malou náhradou snad bude nedělní urychlení 4814 jako 4884 z Okříšek do Jihlavy (s rychlým přípojem od Znojma), aby byl přípoj na R 1514 - poslední posilový R do Prahy.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace