K-report
 

Archiv do 16.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 842 » Archiv do 16.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 08:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Plzeň76: Díky za zajímavý příspěvek!
Jen by mě zajímala ještě jedna věc. Slyšel jsem, že stačí jen menší porucha převodovky a musí se až do Břeclavy a při větší poruše někam do Rakouska. Je to pravda?
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 12:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že ty motory na tohle nesjou stavěné. A pokud se překračuje doba jejich MVy, tak to takhle dopadá. Osobně jsem zažil případ, kdy byl motor odstaven s tím, že jeden diesel ztrácí olej. Což dílna opravila tím, že jej pouze dolila a pustila do provozu. A nedlouho na to se zadřel. Budiž, když je to ekonomičtější... S elektronikou jsme tady v ČB problémy měli. Na 842.030 se jeden čas vždy začal přetáčet "A" diesel a nešel stopnout normálně ani nouzovým stopem. A obtokový kohout byl zavřený!!! Při stažení paliva na volnoběh a po shození baterek držel ještě nějaké otáčky (dle otáčkoměru před schozením baterek nižší než volnoběžné a celý stroj se chvěl, pak asi po dvou minutách sám chcípnul). Toto dělalo vždy, když se rozsvítila porucha převodovky. A bylo to náhodně. Vždy bylo třeba zastavit, shodit na chvíli baterky, odpojit diagnostiku poruch převodovek a poté uvést vše do původního stavu. A zase to chvíli jelo. Jenže jsem tuto závadu zažil asi 20x za cestu z Mostu do ČB. Celkem jsem tohle zažil asi na třech šichtách a tehdy se tím popsala půlka knížky oprav. Po asi dvou týdnech hledání závady se přišlo na to, že byl nalomený drát od čidla otáček, který by měl dávat informace do elektroniky. Nedavno toto začala dělat i 842.012. Ale pouze z jednoho stanoviště. Ovšem opět nikdo neví z jakého důvodu tomu tak je.
Klimatizece je řešená opravdu nešťastně, proto jsem se ptal, zda tedy vůbec ještě někde funguje. Odpověď od Krysoleta mě nepřekvapila. Co se týče dveří, tak to je velmi častý zdroj problémů, ale řekl bych, že se to dá většinou snadno opravit a nebo s tou závadou i dojet. Bohužel u ČD je trend prodlužovat kilometrické proběhy mezi pravidelnými prohlídkami. A nikdo si neuvědomuje, že čím je stroj starší, tím kratší by ty proběhy měly být. Potom to takhle vypadá. V případě 842 to třeba nebude zas tak moc akutní, ale i tak. Nemluvě o přístupu dílny. Musím ale uznat, že to co napsal kolega 76Plzeň o jistém strojvedoucím, je opravdu extrém. To jsem tedy ještě nezažil
Budějčáááááák z Českejch Budějccc
76Plzeň
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.41
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 16:02:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravy převodovek Alison jsou skutečně centralizované (Licence od General Motors) v Břeclavi. To je nutnost hlavně kvůli diagnostice (určitě nebyla levná) a navíc břeclavák si hýčká 842 od narození. Ono s převodovkou jako takovou se stejně na koleni nic dělat nedá, ale posílat do Břeclavi tekoucí olejovou hadici na opravu se mi poněkud ekluje. Pravda, hadice leteckého typu s kovovým pletivem na 160°C a 10atm, každá Mototechna nemá. Bohužel i Břeclav je závislá na dodávkách ND od překupníků (=Zásobovacího centra ČD), které si s rychlostí dodávek hlavu neláme. Budete-li chtít díl přímo od Alisonu (zastoupení ve Vídni), není problém do 48h ho máte na stole. Ale platí s hotově Eurem, nikoli vzájemkami...
Zpočátku nám 842 taky často utíkaly na max otáčky, ale dělaly to hlavně vyčvachtané unašeče bowdenu (takové to s tím podlouhlým trojúhelníkovým otvorem) na palivové páce a vymlácené klouby na táhle od krokáče k vstřikovacímu čerpadlu.
Jinak závady typu nalomený drát, studený spoj, občas někde něco se hledají gh. Ale to umí i obyčejná 810, když třeba "občas nestartuje", "občas nepíše VZ" a je třeba prolézt celou kabeláž...
P.S. kdo odnaučí 842 žrát chladičema trávu, listí a pyl ??? Muší pletivo moc nepomáha. Zn: Tučná odměna nemine...
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 19:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chladiče tam jsou dost něšťastně umístěné. Myslím si, že kdyby byly ve stropě jako v případě M286 a M296, tak by s chlazením nebyly takové problémy. Ovšem opět by se muselo vést potrubí přes nějaký kus motoru
Budějčáááááák z Českejch Budějccc
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 10:28:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blofeld:
Proč ale nejsou takové problémy na nákladních autech, nebo autobusech ?
Protože tam motor málokdy jede na plný výkon, navíc bývá motor obvykle nastaven na nižší výkon (do 250 kW). Připomínám, že návrhový výkon tohoto motoru byl 147 kW...

Není tam čistě náhodou mechanický přenos, kde se výkon nehoní vrtěním v maximálních možných otáčkách ?
Ech, jak si představujete dosažení jmenovitého výkonu při např. polovičních otáčkách?

Ale zařazením příslušného převodového stupně, kdy v optimu točivého momentu ani spalovák nedusím, ani z něj neždímám první a poslední ?
No ale to pak neodebíráte výkon požadovaný, ale výkon, který vám spalovák při daných otáčkách milostivě poskytne. Naopak, optimálního zatěžování lze (prakticky) dosáhnout pouze u elektrického přenosu, kdy k požadovanému výkonu určíte optimální dvojici [otáčky, moment].
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 20:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a) děkuji za zodpovězení, líp to říci nešlo
b) otázkou je, nakolik (jak častou, jak dlouze) chci jmenovitý výkon motoru využít. Nebo snad chcete tvrdit, že "brejlák" furt točí svých 1100 otáček krát minutu na mínus jedna ? Nebo 742, 749, 810 či 831 ? Narozdíl od řad 842 a 843 asi ne, ovšem to je má zkušenost
c) trochu jsem to zamotal, ctěné Zelené patro má pravdu, zde se staženou uháňkou tiše mizím a už mlčím.
d) jinak souhlas s el. výkonem, který mi však na motorové vozy přijde až trochu robustní a těžký (i když zase hoooodně unese). Ale to už záleží na výkonové kategorii a provozním určení.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 10:15:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, zažil jsem párkrát brejlovce na maximum (po dobu řekněme minuty, dvou, než se rozjel z té 30, kdy to tam nasype všechno, na požadovanou rychlost a výkon snížil). Není vyloučené, že do stoupání s těžším vlakem to může odebírat i déle.
Ale ještě jsem nezažil autobusáka, který by jel na 2000 otáček a s plným plynem déle než půl sekundy :-)
Z hlediska honění do otáček (byť po většinu doby s neúměrně menším momentem, než je ideální) je "nejhorší" hydrodynamika. Holt vstupní charakteristika měniče je svinstvo a třetí mocnina je třetí mocnina...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 10:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš: Holt vstupní charakteristika měniče je svinstvo a třetí mocnina je třetí mocnina...

Jako požadavek to není ve světě zdaleka ojedinělé. Lodní šroub má výkonovou charakteristiku úplně stejnou (taky hydrodynamika) a přitom lodní motory jsou schopny na 90% MCR (max. travalý) jet ne minuty, ale celé dny po dobu až 95% životnosti motoru (zbylých 5% můžou na 100%).

Jde tedy jen o to pro danou aplikaci vybrat správný motor a příslušně ho nastavit. Vytůnit automobilový motor o čtvrtinu a pak ho namontovat do lokomotivy (navíc s nedostatečným chlazením) asi nebude zrovna správný příklad. Ale to si musí rozmyslet výrobce motorů, kdo jiný tomu má rozumět?
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 12:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pondělí jezdila 842+něco při napěťovce Beroun-Řevnice. Použila se ta, která má normálně tu velkou pauzu z předešlého dne 18:00 do aktuálního dne 15:00.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 19:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivo: Použila se ta, co zrovna byla
Budějčáááááák z Českejch Budějccc
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 21:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem byly snahy yplnit u 21hodinovou pauzu tím, že by protočila několik obratů na Březnici, nebo přes Rudnou do Prahy, jenže Pražáci byly proti, protože by přišli o výkony
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24913
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 21:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejen to, platilo by se víc i za DC.

Nasazení na napěťovky na 171 je vcelku pravidelné opatření.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 22:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šlo o sestavu 842+042+010+810, jednu cestu to ale muselo jet 810 napřed (842 to tlačila) což je přý technicky skoro nemožné. Ale prý se tak jezdilo jeden čas na trati HC-Tábor, 810 vlaková a 842 postrková.

V reprízovaném pořadu Kupé figurovala dvojice 842.013+842.015
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 22:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivo: proč by to nebylo technicky možné? Taková sestava není ničím vyjímečná.
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 09:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem viděl dokonce v roce 1985 při návozu účastníků spartakiády na cvičení v Uherském Hradišti zvláštní vlak v sestavě 810 + 2xBix + 810 + 5xBix + 851 a také to jelo. Samozřejmě ta 851 na postrku zabírala pořádně.
Ivo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 20:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:
Před pěti lety mi někdo říkal, že při soupravě typu 842+2*010/012+810 musí být vždy 842 vpředu. Nehledě na nápis na 810 a přívěsných:"Vůz musí být zařazen jen na konci vlaku"(myšleno na větších vozech). Také jsem i viděl, že 842 zaskakující za POSTRKOVOU 810 jela jako PŘÍPŘEŽ vlakové 810. Byl to dnešní Os 8145 České Budějovice - Volary dne 4. a 8.6.2001. Tehdy vyřešili dvě věci najednou:budějovičtí strojvůdci, kteří se zaučovali na 842 před novým GVD, ve kterém byly 842 dislokovány a nasazovány vv DKV České Budějovice, získali o nějakou tu zkušenost navíc a zároveň to vyřešilo záskok za chybějící 810 (konkrétně 810.108, která byla tehdy v dílnách). Místo 810+010+012+842 jela 842+810+010+012. 842 po vystoupení cestujících ihned přeposunovala v Kájově na vedlejší kolej, aby uvolnila cestu té 810
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 21:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten nápis "vůz smí být zařazen jen na konci vlaku" už z vozů mizí. Zhruba před těmi 5 lety jsem viděl soupravu 843+020+742. Výpravčí tehdy podotkl, že to ještě neviděl, ale předpis to vlastně umožňuje. Od té doby jsem 742 na postrku MOs vlaku viděl nespočetkrát. V Bridellově fotogalerii je dokonce fotka 810 na přípřeži klasiky s brejlovcem
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 21:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Bridellově fotogalerii je dokonce fotka 810 na přípřeži klasiky s brejlovcem
cca v roce 98 jsem viděl soupravu rychlíku Junák v Táboře v sestavě brejlovec+klasika+810.Možná to byla jen nějaká vyjímka nebo to v nějakém useku(od Jihlavy)jezdilo pravidelně..?nevim.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 08:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minulý týden prý probíhala výluka Obrnice - MOst a R 891 a 890 (Bezdrev) jezdil odklonem přes Zlatníky (?). V Obrnicích dostal na závěs/postrk tranzistora, který ho pak dotáhnul do Mostu. Ráno to bylo obdobné
Budějčáááááák z Českejch Budějccc
Interviuk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 08:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo 121,122,123,141
nick(slanecek)quick.cz
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 21:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela nedavno jsem na 323 zazil sestavu Brejlovec + 4* Bt nebo Bdt279 + BDs a ve Frydku za nas pripojili 810 + 010, cimz se 810 dostala mezi BDs a 010...
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 21:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela nedavno jsem na 323 zazil sestavu Brejlovec + 4* Bt nebo Bdt279 + BDs a ve Frydku za nas pripojili 810 + 010, cimz se 810 dostala mezi BDs a 010...

To je běžné, nejen ve Frydku-Mistku
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Tomášfanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemáte někdo představu jak je to s 842 v Klatovech ? je tam nějaká domovská a nebo jsou všechny Plzeňské ? mám pocit, že 842-006 je zřejmě domovsky KT
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minulý tejden jsem si byl obhlídnout svůj budoucí rajon v Klatovech a viděl jsem 842006, 842021, 831136, 831217 myslím? Vše sólo kromě 842 na Rudu. Na Domažlice v 1520 ta eko 831, z Domažlic 810028. 742016 a 032 = Mn z Plzně a spousta dříví kdoví odkud. 810 ala 831 = KT, 810 = Bělá nad Radbuzou, 842 = Plzeň, fírové KT.
PeS
Tomášfanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a který vlaky jely ty 831 na Rudu ? no ty 842 mají být v Plzni to vím, i jsou tak kreslené TS jenomže ta 842-006 jezdí na Rudu až moc a naprosto jinak než nakreslené TS ...
Petrpes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vše sólo kromě 842 na Rudu.
PeS
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 09:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě mají být všechny 842 v Plzni. Jinak ta 842.006 co jí vídávám, tak jezdí všude...Ruda, Domažlice, Žatec.
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 10:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášfanda: V Klatovech opravdu žádnou 842 nemají. Celej fígl je v tom, že vzhledem k jejich nedostatku se prostě nevyměňují denně, ale jenom v případě, když je to potřeba (tzn., že na 17544/17547 KT-DO-KT jezdí 831, na 7408/7415 PLZ-DO-PLZ jezdí 742 a výměna v DO se nekoná). Víc v tom nehledej.

842-006 jezdí na Rudu až moc a naprosto jinak než nakreslené TS ...

To snad ani nejde, vždyť jedna 842 vyjezdí na Rudu v podstatě všechny "mimobrejlovcové" vlaky.
Tomášfanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 17:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm, T4783363: díky :-) no já vím že mají být v Plzni ale za celý víkend jsem v Rudě nepotkal nic jiného, než 842-006 která navíc ke zdechnutí nemá daleko :-))). ty rozjezdy jsou příšerné a to už to vypadalo v pátek, že zůstaneme na Brčálníku a nerozjede to :-)
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 10:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášfanda: Máš pravdu, že ke zdechnutí nemá daleko...taky se mě to tak jeví!

Přidám s 006 takovou perličku. Asi před 3 týdny jedné soboty večer jsme jel z Domažlic do Plzně, 842.006 + 2xBtx. V Plzni na Jižním Předměstí nešli otevřít levé přední dveře...ale průvodčí byla v některém z Btx a než napadlo cestující zabušit na strojvedoucího, tak se milý vlášek rozjel a asi 2/3 těch, co chtěli vystoupit, jeli až na hlavní.
Copak asi kdyby se to stalo na nějakém Rychlíku.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 22:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se v oblasti Domažlic a Klatov motaly 842.021, 023, 024, přičemž jeden motor 024 kouřil jak sergej.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 09:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo...člověk za ty leta už pomalu zapomněl, jak Sergej kouřil.
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 19:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady to nějak zamrzlo, přihodím k dobru aspoň malé info: Ládik (842.008) je na "výstavce" na plzeňském hlaváku, bude tam zřejmě i zítra v rámci dne železničářů. Takhle to dopadá, když je na Žatec nepřetržitá výluka...
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 21:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pepa_kox: Na té výstavce jsem byl...avšak co jsem viděl modro-bílý dým při chodu motoru, tak bych řekl, že dlouho nevydrží.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 16:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak takhle vypadá replyšizace.Hezky to oživilo fádní interier.Foceno v Zastávce u Brna na oslavách.O úpravě sedaček sem nevěděl(těmito vozy nejezdím),tak sem na to celkem čučel ;)
 
 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26122
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 01:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobný barevný vzor se teď asi dává do všeho...

Nám tohle dávají do AB, BDs (kde to vypadá poměrně pěkně), ale i Bmee, kde se toto barevné schéma moc nehodí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5377
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 10:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hádanka: kde je tohle focený?
kdo to uhádne, tak se tam může jet podívat
 
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.44
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 10:34:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Mirovicemi a Myslínem?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5378
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 13:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 16:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Není to někde Mezi Berounem a Rakovníkem??? Tam jsou ale kopce, tady žádný vidět nejsou
Budějčáááááák z Českejch Budějccc
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26163
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. září 2006 - 23:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To spíš vypadá jak někde u Obrataně...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 07:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Tak tam jsem taky nebyl
Budějčáááááák z Českejch Budějccc
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26175
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 13:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak si tam, doufám, 10. prosince doplníš seznání
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 19:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Teď Ti nemůžu nic slíbit. Však určitě víš proč...
Budějčáááááák z Českejch Budějccc
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5379
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 10:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ani tam to neni.
je to opravdu těžká hádanka.
třeba pmůže datum: 3.7/94
řešení udám v pondělí.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 12:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo tak kde to je?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5397
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 12:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady :-)
 
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 12:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sem zvědavej co z té zatáčky ještě vyjede
Jinak samozřejmě nevím, tak som zvědavý...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5398
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 13:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už tam nevyjede nic
jinak ta hydra je varská.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2329
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 22:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: už tam nevyjede nic Že by někde na loketské?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5401
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 08:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trefa.
je to h. slavkov.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.192.21
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 09:00:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tam dělalo kvatro?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5405
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 09:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šotozájezd.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26361
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 15:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tam dělalo kvatro?

Kvatřilo
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 11:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R992 Plz-Cho dnes 842.008 Ládik
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
Karelll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.80.83
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 08:47:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842 004 se včera po točení kol v UNL vrátila zpět do Budějc.
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 07:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842.003 je po opravě ve Veselí zpátky. Má obnovený nátěr (lak II, pro ty co to zajímá - 10.06) a vepředu nalepené jméno Petra...
Viděna včera v Břeclavi na 4. nástupišti, vypadala, že poveze 4524.
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 20:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_p: užžžžžžž ? Parada už sa teším
--> ŠOTING 4EVER !!! <--

810 The best of motorové vozy
14Tr The best of trolejbusy

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz

Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 19:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_p: kvatro Petra jezdí aji Břeclav - Znojmo
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 08:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Thomas11: hlavně tam, že ano, dokonce už od roku 1993, jako břeclaváka mě o tomto netřeba poučovat


(Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_p.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace