K-report
 

TEŽ Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » TEŽ « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 25.srpna 2006Nodes60  25-8-06  21:54
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 23:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mbican

Mno já nevim taq 1986-87. A kde to je nevim,ale protože sme bydlely na Zrubech taq asi jo pač fPopradu to nejni .....jo a jezdily sme pak lanoffkou na Hrebienok což byl pro samozřejmně taky zážitek)))
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 01:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nodes:

Prepac, ale zda sa mi to ako uplna blbost.
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 11:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mbican: Nechci se přít, ale všechny jednotky jsou otočeny kloubem ptg vpřed směrem z Popradu, takže se buďto otáčí otáčí vše najednou nebo se neotáčí, což mi přijde pravděpodobnější. :-)
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 15:41:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud mám informace, tak staré motoráky se dřív otáčely na trianglu ve Velkém Slavkově. Ale trojdílné jednotky se na něj nevejdou, takže ty se asi už neotáčejí.

Červená barva je náchylnější k blednutí - je to asi dané tím, že pohlcuje víc energie, než jiné barvy (z fyzikálního hlediska) a skoro každá u nás vyráběná barva tak dost rychle bledne. Proto obdivuji zubačku anebo lanovku na Hrebienok, které neblednou ani po tolika letech.
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 17:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trianglu ve Velkém Slavkově se otáčely soupravy stará jednotka + ozubnicová jednotka + stará jednotka při převozu zubačky do popradského depa (kdysi v Dráze nebo ŽM byla i fotka). Takže nové jednotky se tam musí vejít také.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 19:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K malému Indovi: Myslím si, že to je opravdu ve Starém Smokovci. Přikládám letošní fotku a budova vzadu i nádraží souhlasí.
 
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 13:39:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Triangl ve Slavkově je vidět z vlaku. Délka koleje před výhybkou je tak na starý jednodílný motorák. Třídílná jednotka by se tam musela otáčet po částech - a na její rozebírání tam nejsou zařízeni. Zubačka se tam určitě musela točit rozpojená.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 14:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rrosta:
Pamatas si v ktorom cisle Drahy bola ta fotka?
vyriesilo by to nas problem s trianglom.

--------------------------------------------------

Dlzka zubacky: 33 200 mm
Dlzka 420: 37 534 mm
Dlzka 425: 32 984 mm

--------------------------------------------------

Blednutie zubacky:

Zubacka ma velmi kratku jazdnu dobu, vacsinou je to trasa z juhu na sever a v Strbe je nastupisko v budove. Jednotky su deponovane tiez v budove.

Obdobne to plati aj o lanovke na hrebienok.

Cize za ten kratky cas jazdy u oboch vozidiel nie je ani cas na vyblednutie. jednotky 420 a 425 su ovela dlhsie vystavene slnecnemu ziareniu a to plati aj o depe.
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 21:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co sa tyka zubacky, vsimol som si, ze odtiene jej terajsieho laku su ine, ako si ich pamamtam z predchadzajucej navstevy.

MBICAN: Kus somr ozmyslal nad tym blednutim. Co take mestske elektricky? Tiez su vystavovane slencnemu ziareniu aj nepriaznivemu pocasiu, napriek tomu napr. v Prahe som nevidel jedinu vyblednutu.
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 09:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde byla ta fotka si už bohužel nepamatuji. Ani zda to bylo v Dráze nebo ŽM, natož v jakém ročníku. Jen vím, že tam byla ta fotka z otáčení na trianglu. Prý to má důvod v tom, že zubačku při opravě v depu potřebují mít dveře na jiné straně, než by přijela ze Štrby neotáčená. Ještě by mě ale zajímalo, jak se zubačka zpět zavádí na ozubcici. Na Štrbském Plese není zaváděcí hřeben (jako třeba v Kořenově nebo Pohronské Polhore). Tak jak při nájezdu najede ozubené kolo na hřeben, aby to nepolámalo zuby na kole. Toto i to s tringlem by nám ale nejlépe vysvětlil někdo místní. Pokud někdo takový na tuto forum chodí.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 10:39:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mbican: s tou jízdní dobou to je jasné. Navíc je také fakt, že mimo 'pracovní dobu' jsou jak zubačka tak lanovka schované pod střechou a mimo sluneční zaření (to se týká i tramvají), zatímco jednotky v Popradu jsou z velké části odstavené venku na slunci.

K těm délkám jednotek: zubačka se dá snadno rozpojit. Potom je délka jednoho vozidla poloviční a tak se vejde na triangl. Trojčata se dají rozpojit jedine v depu ale ne ve Slavkově. Triangl byl postavený snad někdy v padesátých letech pro staré motoráky EM 48.0 a EM 49.0 a jim odpovídá svojí velikostí.

By bylo zajímavé porovnat severní a jižní stranu jednotek - jak moc se liší barva a jestli je ze severu obrostlá mechem :-).
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 11:29:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zavádění zubačky na ozubnicový hřeben: před časem to tu někdo popisoval v jiné diskusi a u jiné zubačky, kde mají zaváděcí díly sešrotované. Je nutné ručně nastavit polohu ozubeného kola vůči hřebenu - tedy práce pro sebevraha, který si vleze pod mašinu. Jak tohle nastavují na Štrbském Plese, to nevím - tam by se pod podvozek nevešlo snad ani dítě.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 16:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hladal som v Drahe fotku z otacania zubacky, ale mam prefotene len pre man zaujimave clanky a nenasiel som to. Nasiel som ale jednu z moznosti ako ma vyzerat nova lokomotiva zo skodovky (draha 7/99). Dam to do SK diskusie.

A na ten triangel sa asi pojdem pozriet osobne v 9/2006.

O tom otacani zubacky sa pise v atlase ZM.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 08:50:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zmar: Domnívám se, že tatranská štrbská zubačka mimo ozubnici (tedy na adhezní trati) vlastní silou snad ani jezdit nemůže. Pak i problém "nájezdu na ozubnici" na provozovaném úseku zubačky ztrácí smysl.
Na triangl ve Velkém Slavkově se starší tříčlánková EMU 89.o za účelem otočení určitě vejde, Mbican Vám to může přeměřit.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 11:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Jak mi říkal mašinfíra zubačky, kola nejsou poháněna, jen drží vůz na kolejích. Poháněna jsou jen ozubená kola, která při cestě dolů rekuperují proud do baterií. Potvrzuji tím Vaše slova, že sama jezdit adhezně nemůže.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 01:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prestavba a modernizacia TEZky sa uskutocnila okolo roku 1982, vtedy uz desat rokov jazdili 420-ky, takze urcite bol triangel prisposobeny pre tieto jednotky. takze by nemal byt problem ani so zubackou a 425kou.
Ale zistim si to priamo na mieste.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 18:18:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za přeměření trianglu budu vděčný. Samotného mne to dost zajímá. Momentálně je na težce další atrakce - obnovuje se most přes Poprad u zastávky Popradské Pleso. Předpokládám, že zanedlouho bude další výluka, při které se tam usadí nová mostní konstrukce.

Zubačka skutečně nemá žádný adhezní pohon, ale to neznamená, že by se tím odstranily potíže s nájezdem na ozubnici. Jen mne napadlo, že zubačka má asi v podlaze poklopy, které slouží pro přístup k motorům v podvozku. A tudy se možná může nějak ručně pootáčet ozubeným kolem při nasazování na ozubnici.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zmar: Pro ilustraci zmíněný most přes Poprad dne 3.8.2006
 
 
 
 
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 17:01:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle most vlastně vysvětluje, proč byly po polomu postaveny v polomové oblasti ty tři nové mosty. Důvodem nebylo nějaké fatální poškození od padajících stromů, ale traťováci prostě využili polomovou výluku. Zřejmě se tak budou postupně obnovovat i další mosty. Vlastně ani nevím, jestli ten most přes Poprad byl původní z roku 1912 anebo už předtím někdy dostal novou konstrukci ? Teď už si ho neprohlédnu :-(.
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 22:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

965 uz je v prevadzke. Na pohlad sa ani exterierom ani interierom nicim neodlisuje od ostatnych.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 08:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky sem něco dodám Anděl na horách
 
 
 .
Ještě jsem koukal že v 31 minutě projede na vzdáleném přejezdu krátký motorák s nákladem(tuším že 2vozy z toho jeden 4osý).Jelikož je to hrozně daleko a nedá se to kvalitně sejmout nemá někdo fotku krátkého(asi 2nápravového)motoru?A TEŹka měla opravdu 4osé nákladní vozy??
 
 
 
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 07:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, čtyřnápravových nákladních vozů bylo na TEŽ celkem ke třiceti (plošinové, uhláky), nejstarší z roku 1917 (letní vleky vznikaly na podvozcích z nich), mladší z počátku 50. let. Několik nákladních vozů starší generace (nové byly pro pracovní účely stavěny na přelomu 80. a 90. let) se snad ještě stále vyskytuje v popradském depu.
Dvounápravových motorových vozů bylo kromě počátečního období k dispozici pět, z toho tři osobní (pozdější M 28.0 ČSD) a dva označované jako "pošta" - starší M 25.0 a novější M 26.0. Byly mnohokrát vyobrazeny v různé literatuře o TEŽ.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 01:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

letní vleky vznikaly na podvozcích z nich),

Letní vleky - a jak to, že v Andělovi jezdily i v zimě? Viz Georgeho horní 3 záběry.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 20. září 2006 - 08:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Největší frekvence byla v létě, kdy vozový park nestíhal a na doplnění se postavily ty otevřené vleky. Nejsem takový pamětník, abych znal dopravní poměry v zimě na začátku padesátých let, je možné, že otevřený vůz byl použit speciálně kvůli filmařům. Po dodávce nových Calm/u ze Smíchova v polovině 50. let (od r. 1953) snad mohlo být krytých vleků relativně dost.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 08:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_tisíc_sluncí: to víš tenkrát byli lidi zvocelený...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3702
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 08:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě to tenkrát použili jen kvůli filmu, aby se daly pořídit atraktivní záběry, jak se Anděl v kožichu spokojeně rozhlíží z vlaku. Ve skutečném provozu by cestujícím asi mrznul úsměv na rtech (doslova).
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 11:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, tak nějak to asi muselo být. Ale bylo by krásný, kdyby takové vozíčky měla TEŽ k dispozici i dnes.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 07:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postavit repliku by snad nebyl velký problém. Má to jen dva háčky - chtít a mít řím to tahat. V Tatrách by se přitom pro nostalgický provoz krásně užily elektrické vozy z již dávno zrušené el. dráhy v Aradu, hodně podobné původním vozům 4 - 6 TEVD (pozdější řada M 48.0) a se stejnou el. výzbrojí...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 08:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A existují ještě? Ta příměstská dráha skončila snad někdy v roce 1995.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka

Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.132.22
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 15:40:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy existují ve vozovně Gyorok. Jak motorové, tak vlečné. V hale mají pár muzejních a zbytek je venku a chátrá a hnije a některým už se začala prohýbat a propadat střecha. Nabízeny na TEŽ prý byly, leč prý nebyl zájem...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 07:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mchch, že by jsme si obnovili v Plzni Pionýrskou železnici....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 08:22:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová pošta dřív tahala jeden velký letňák a EM 49.001 jezdívala se dvěma. Myslím, že dva letňáky by se ještě pořád daly postavit na existujících spodcích nákladních vozů (víc jich tam už určitě nezbylo). A vůbec nejzajímavější by byla stavba letňáku na spodku nových plošiňáků s tlakovou brzdou :-). Z historického hlediska je to prasárna, ale odpadly by potíže s povolením provozu vozidla pro osobní přepravu bez průběžné brzdy (k tomu měli bezpečáci moooc velké výhrady).
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 06:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Huncovciach, pri Kežmarku veselo pracuje pôvodná vodná elektráreň, už 96 ročná. Pracovala ako napájacia elektráreň pre TEŽ. V udržiavanom stave si personál chváli poctivú prácu vtedajších výrobcov a odborníkov. V tom čase ešte nepoužívali zváranie. video.http://aktualne.centrum.sk/domov/media.phtml?id=39236
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 07:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen doplním, že úplně původní vodní elektrárna pro TEŽ (a ještě předtím pro trolejbus) byla ve Velké.
VKŽ Poprad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.218.129
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 19:40:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veterán klub železníc Poprad v spolupráci so ŽSR a ZSSK Vás pozývajú dňa 8.10.2006 na podujatie pri príležitosti 110. rokov ozubnicovej železnice Štrba – Štrbské Pleso, ktoré sa uskutoční na tratiach Tatranských elektrických železníc a Ozubnicovej železnice.
Program akcie je nasledovný:

08.30h - zo žst. Poprad – Tatry odchod historickej električky Kométa spolu
s dvomi prívesnými vozňami
09.42h - príchod Kométy na Štrbské Pleso
12.20h - vypravenie slávnostnej zubačky na Štrbské Pleso
12.34h - príchod zubačky na Štrbské Pleso
12.45h - privítanie a príhovory pozvaných hostí
13.00h - pripojenie vyhliadkového vozňa k súprave Ozubnicovej železnice,
prezentácia súprav, fotenie v dobových uniformách a mnoho ďalších
14.45h - odchod zubačky do Štrby
15.19h - odchod Kométy do Popradu

Počas akcie si môžete zakúpiť pohľadnice a predmety so železničnou tematikou.

Cestovné :
-
dospelí / deti

Poprad – Starý Smokovec
30 Sk / 15 Sk

St. Smokovec – Štrbské Pleso
30 Sk / 15 Sk

Poprad – Štrbské Pleso
60 Sk / 30 Sk

Na ozubnicovej železnici platí normálne cestovné!
Cestovné je rovnaké i pri spiatočnej jazde!



Cestovný poriadok:

Cestovný poriadok Kométy: -
Poprad-Tatry 8.30h
Veľký Slavkov 8.42h
Pod lesom 8.53h
Starý Smokovec 9.04h
Tatranská Polianka 9.14h
Vyšné Hágy 9.27h
Štrbské Pleso príchod 9.42h


Štrbské Pleso odchod 15.19h
Starý Smokovec 16.02h
Poprad - Tatry 16.26h


Cestovný poriadok zubačky:
Štrba 12.20h
Štrbské Pleso príchod 12.34h
Štrbské Pleso odchod 14.50h
Štrba 15.07h
Na zastávkach zastavujeme na znamenie!
Po dohode s vlakovým personálom je možné urobiť fotozastávky.

Tešíme sa na Vašu účasť!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 20:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen Měštští sloni ale i 425 si dovede postavit hlavu. Tady před Vyšnými Hágy se šprajcla 425.959 a ne a ne a ne. Po 40 minutách se nakonec podařilo, v trakčním modulu fíra nespočetněkrát mačkal nějaké tlačítko.
 
 

Jinak konstruktéra bych vozil za trest na sedačkách u trakčního modulu. Takový odporný kravál, kterému tam jsou cestující vystaveni, to se musí hledat. Kdyby to byl padesátiletý šrot, dá se to pochopit. Ale u nového vozidla je to tragické. Jinak další vymoženosti, jako natřískané jednoduše vedené vlaky, bágly po podlaze, protože police se zdály manažerům zbytečné, zpoždění a další vymoženosti doby, vše po staru, žádná změna k lepšímu. Místo slavnostních a historických jízd byste se měli zamyslet nad tím, jak zlepšit to, co jezdí normálně.
Jinak NAD z Popradu do Smokovce, to byla síla. Lidi stáli před autobusem jak pitomí a čekali na sprivodcu, bez sprievodcu se nesmělo nastoupit, aby se náhodou někdo nesvezl bez lístku. A coby tam sprievodca přišel v předstihu, stačí akorát, žejo. Buzerace first class. Zlaté ČD při výlukách. Pak se šoféru NAD zachtělo cigára, tak si ho prásknul, samozřejmě dopřál všem vpředu sedícím cestujícím dosyta. Zcela typickou byla absence jakýchkoliv informačních tabulí na autobusech NAD, odkud kam jedou. Prostě Mongolsko. Při zastávce v Dolnom Smokovci, když tam autobus už nějakou minutu stál a túroval motor, bo přijel o něco dřív, vyběhl z baráku domovec, co vypadal jako bezdomovec a vletěl do autobusu a začal vcelku oprávněně těmi nejšťavnatějšími výrazy častovat osazenstvo zato, že mu tam dýmí do okna. No a perličkou na závěr byla málem srážka s osobním autem při otáčení autobusu na parkovišti ve Smokovci. Prudké dupnutí na brzdu to zachránilo, ale kaštani letěli na hubu. Prostě paráda, u zvláštní jízdy bych pro pobavení obecenstva doporučil všemi deseti rovněž NAD Poprad - Smokovec.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 23:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

absencia prechodovych dveri - ako u 840ky, batozinovych polic a klimatizacie v danom vozidle chyba. no hold manazment zssk.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 14:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad VKŽ - íííí to jste si tu akci nemohli udělat o víkend dříve ???...... Teď už se znovu na Slovensko nepoženu. Škoda, tak snad příště.
Jinak už se to tu probíralo - zejména police na bágly + WC jednoznačně těmto vozidlům chybí.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
VKŽ Poprad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.218.129
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 19:22:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M_k Jak by jsme přes výluku dostali Kometu????
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 23:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no napriklad tak ako ste dostali 425.95 z vrutok do popradu... bola by to aspon trosku zmena oproti beznym vyletom Komety na trati. :-)))
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 21:59:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těm tatrapacků toho chybí podstatně víc, než jen police a WC. Chybí jim například pohon na všechny nápravy (= lepší adheze). Chybí jim rovnoměrné rozložení hmotnosti na všechny nápravy (= míň by huntovaly trať). Chybí jim vkusný design, na který by se dalo dívat. Ale to všechno, co se na nich ušetřilo si dost jistě někdo vynahradil jinou formou, protože jednotky sice byly už v době výroby morálně zastaralé o jednu generaci, ale zato jejich cena byla naprosto aktuální.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 8-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak dopadla jízda Kométy v neděli 8.10.? Údajně nevyšlo počasí.
ICQ: 155-617-186
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 21:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, příznivci tratí TEŽ, mohl bych někoho z Vás poprosit o fotku loko 706.951 či 952 pro účely atlasu motorových lokomotiv http://motoloko.vlaksim.cz ?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 18:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TLD a.s. Vysoké Tatry odkladajú podľa rozhlasovej správy z SRo Slovensko na zajtra určené otvorenie zimnej sezóny.Na svahoch nie je sneh a podľa počasia, zrejme do Vianoc ani nebude. Mimochodom, pod N. Tatrami zostali aj sťahovavé vtáky, ktoré sa živia rastlinou potravou. Zrejme ich pomýlilo počasie a dostatok semienok, ktoré sneh a mráz ešte nezakryl.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 09:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Off-topic:
Rk_kn: Příroda je holt pomatená. Nám teď opřed barákem začaly růst sedmikrásky. V kontrastu s vánoční výzdobou za oknem to vypadá opravdu zvláštně.
On-topic.
ICQ: 155-617-186
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 12:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už dávali v tv spravodajstve šoty o podnikateľoch, majiteľoch lyžiarskych stredísk, ako plakali nad počasím a ušlými ziskami. Sľúbili na Luciu, 13.12. nejaké sneženie, tak uvidíme !
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 19:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vo V. Tatrách, dnes 16.12.2006 otvorili zimnú sezónuodkaz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace