K-report
 

Trať 144 - Loketská místní dráha o. s. Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 144 - Loketská místní dráha o. s. « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 18.dubna 2006Mzitka60  18-4-06  17:39
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Wikiing
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:56:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

áš příspěvek je příliš krátk
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hupi: No jo, no, díky.:-)

W: Ale to víš, žádný neni, jenom nás napadlo, proč si nevyhodit pár milionů z okna.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 20:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Wiking: místo rýpání to máš veřejně na webu
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi to znáte, ale kdyby náhodou ne, tak tady je 1. návrh JŘ 06/07 pro trať 144. S úsekem Loket - Loket předměstí se tam tak trochu počítá, pokud ...
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 11:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě si myslím, že i prodloužení vlaků do Lokte-předměstí je pokrok, minimálně bude jakási údržba tunelu a mostu přes Ohře.Samozřejmě kdyby bylo i těch dalších několik km, bylo by to lepší.....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21544
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 11:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jde o to, zda SŽDC na tento úsek někomu vůbec přidělí kapacitu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
fispav
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.3.74
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 16:20:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po přečtení celé Studie proveditelnosti "Obnova tratě Loket-Krásný Jez"z ledna 2006 se ptám, jaké odborné,respektive profesní zaměření mají členové zpracovatelského týmu.Celá studie na mne dělá dojem ten,že zprovoznění tratě nebude až tak finančně obtížné a ani zajišťování následné řádné údržby a oprav celého úseku nebude tak obtížné.Je škoda,že zpracovatelé studie se neseznámili s ekonomickou studií na zprovoznění tratě Krásný Jez-Nové Sedlo z dubna 2002 vypracovanou společností VIAMONT,a.s.Zde se hovoří o nákladech na uvedení tratě do provozuschopného a bezpečného stavu ve výši cca 208 milionů Kč.Sice lze mnohé pomocné práce zajistit svépomocí,ale nic naplat většina prací na svršku,spodku,umělých stavbách a dalších zařízení musí provést odborná firma garantující kvalitu prací.V uvedeném materiálu se stále sice opakuje fakt,že trať prospěje regionu zejména turisticky,což je jistě pravda,ale současně zde není písemně doloženo projednání budoucího finančního přispívání obcí a kraje na provoz.Dále je iluzorní si myslet,že stát přes SFDI bude dotovat rekreační trať, když se na ní nebude zajišťovat základní dopravní obslužnost území.To znamená pravidelný vlakový provoz těžko slučitelný se šlapadly.Také dotace z fondů EU je podmíněna jak splněním určitých podmínek,ale zejména je nutno zajistit tzv. národní podíl-např. u SROP bývá ve výši 25% celkových uznatelných nákladů.Nemohu se ubránit pocitu,že fandovství při zpracování této studie proveditelnosti převážilo nad racionalitou a snížilo hodnotu podkladu.Kontakt: fiserp@atlas.cz
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 20:14:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fispav :Eh...Ano, tak toto napadlo již více lidí
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 01:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Zubrnice neexistují?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 08:35:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám určité obavy, že výše zmíněné prodloužení úseku provozovaného ČD bude zároveň doprovázeno redukcí kolejiště v žst. Loket "hlavní nádraží", kde na uvolněné nádražní ploše by mohlo vzniknout třeba velké parkoviště pro auta a autobusy - návštěvníky Lokte. Nebo komerční zástavba - je vůbec v Lokti nějaký Lídl?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 13:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi není. (Loket má zhruba 3 200 obyvatel)

Fispav: Samozřejmě, současná lesní školka má podstatně větší přínos a Zubrnice ani JHMD neexistují a reálnost našeho záměru nám nikdy nepotvrdily. Už jenom zbývá dodat, že by to měl dělat Baustav.
fispav
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.3.74
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 14:16:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím,že diskuze se ubírá špatně.Z příspěvků H_K i Petra Šimrala cítím ukřivděnost.Otázka nezní,zda-li je záměr obnovy tratě reálný,ale za jakých podmínek je uskutečnitelný.Zda chci mít muzejní dráhu s občasným provozem jako v Zubrnicích nebo dráhu s denním provozem zajišťující základní obslužnost kraje jako v případě JHMD.A z tohoto pohledu na problematiku mohu kalkulovat s možnými finančními zdroji nejen při obnově, ale i při zajišťování nísledné provozuschopnosti dráhy.V obou případech však je nutné řádně obnovit zejména umělé stavby na této trati,z nichž mnohé jsou v havarijním stavu.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 14:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde je již jasně rozhodnuto. Pokud vůbec, tak se bude jednat o trať s občasným muzejním provozem kombinovanou s velodráhou. Nikdo kromě těch, kteří mluví o požadovaných penězích neuvažuje o veřejné dopravě dál než do Lokte předměstí. A proto můžete cítit ukřivděnost. Holt počkáme, až to konečně spadne
Shark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 16:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to už v Zubrnicích dosáhli na obnovení statutu dráhy? Ale i tak můžou sloužit jako ukázka údržby tratě vlastními silami.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 19:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Zubrnicích je problém v tom, že to kdysi kdosi zrušil, to se na 144 ani na JHMD nestalo.

fispav: Nevím, kde vidíte ukřivděnost. Pokládáte otázku, na kterou je ve studii jasná odpověď, a studii jste přece podrobně četl. A definujte pojem "obnovit umělé stavby" a "mnohé", pokud chcete dokázat, že se vyznáte.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 20:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No abychom v Zubrnicích dosáhli statutu dráhy, tedy provést její rekolaudaci, musí iniciovat stavební řízení její vlastník, což ZMŽ stále není.
K velodrahám - už jsem to tu psal, provozujeme už asi 5 rokem téměř denní provoz manuálně poháněnou drezínou po dozorovaném úseku dlouhém cca 50 m. Po těchto zkušenostech mě jímá úpřímná hrůza, co by lidi na drezínách vyváděli, pokud by s nimi jezdili samostatně po trati. Jak to dělají v zahraničí, nevím, ale v tuzemsku si to s průměrným vzorkem návštěvníků neumím představit. My jsme spíše kalkulovali s provozem drezín s motorovým provozem, kde je pro menší skupinku (1 rodina) vždy řidič, který kromě vlastního řízení, dozoru zajistí i výklad a jiné služby. Další podmínkou je pak důsledné oddělení drezínkového a klasického železničního provozu a to zejména prostorově.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 10:55:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tu diskutuje o drezínovém provozu, možná by bylo lepší uvažovat o 2 variantách (postupně realizovatelných etapách):
a) Provoz šlapacích drezín (pod dozorem) pouze na určené koleji (z obou stran opatřené zaražedly z pražců) - v rovinaté žst. Horní Slavkov.
b) Provoz motorových drezín (vyhlídkové jízdy s kvalifikovaným řidičem, na objednávku) - na zbylém úseku svažité širé trati.
Provozní zázemí pro drezíny obou kategorií by mohlo být v obnovené stanici Horní Slavkov.
Ty šlapací drezíny by mohla podpořit nějaká organizace nevidomých a slabozrakých, nadace konta Bariéry apod. - argumentovat tím, že slepcům zde bude dána možnost zajezdit si (pod dozorem) na kole.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 08:01:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve "vyspělejším" (západním) zahraničí se opravdu některé ty drezínové dráhy chlubí tím, že se tam na těch šlapacích drezínách mohou svézt nevidomí (pochopitelně s doprovodem vidoucího). Většinou se ale tyto velodráhy vyskytují v rovinaté krajině.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 19:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento režim by byl asi opravdu nejzajímavější.

Jinak, do diskuze, z webu vlastníka tratě N. Sedlo - Krásný Jez (SŽDC, s.o.):

PŘEDMĚT ČINNOSTI
- hospodaření s majetkem vymezeným v § 20 zákona č. 77/2002 Sb.
- zajišťování provozování železniční dopravní cesty
- zajišťování provozuschopnosti železniční dopravní cesty
- zajišťování rozvoje a modernizace železniční dopravní cesty
- hospodaření s vymezenými závazky a pohledávkami Českých drah, s.o., existujícími ke dni vzniku ČD, a.s.
- přidělování kapacity dopravní cesty na dráze celostátní a regionální ve vlastnictví České republiky


Docela by mě zajímalo, do které z těchto činností spadá provozování lesní školky mezi Loktem a Krásným Jezem, nezajišťování úrdžby ani bezpečnostních prvků na mostních objektech a ignorování nabídek rešení externím subjektem.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:46:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s tím, že po Praze začínají opět jezdit rikšy, resp. rikšové (?) - viz www.velotrixi.cz mě napadlo, že od tohoto vozítka (mohlo by být širší) by se dala relativně jednoduše odvodit kolejová verze (právě pro trať Loket předměstí - Horní Slavkov - Krásný Jez, případně i jiné). Pouze místo řiditelného předního kola by byla také náprava (kola asi nejlépe s ochrannými blatníky) + na zadní nápravě také ráfky s okolky.
fispav
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.3.74
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:35:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:-Omlouvám se za nevhodnou formulaci "obnovit umělé stavby", kdy jsem měl na mysli "obnovit funkčnost umělých staveb". Jinak pod pojmem "mnohé" mohu dokumentovat např. následující mostní objekty v havarijním stavu:
-v úseku Krásný jez-Horní Slavkov v km 2,337 kamenný klenbový most s dezolátní hydroizolací a vyluhovaným pojivem kamených kvádrů, v km 6,704 kamenný klenbový most s protékající vodou pilířem č.1 s trhlinami v klenbách a pilířích, podobný stav u mostu v km 7,120
-v úseku Horní Slavkov-Loket v km 11,112 kamenný klenbový most s dezolátní hydroizolací včetně výluhů, most v km 11,688 má zdevastovanou ocelovou konstrukci s chybějícími mostnicemi a podlahami včetně popraskaného zdiva opěr. Stačí?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 16:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. Souhlasit se dá s prvními dvěma, máme zhruba postup, co s tím, velký problém je hlavně ten 6,704, jinak na to monstrózní investice nepotřebujete. 11,688 vzniknul po zpracování rozpočtu, nicméně nebyl by zásadní katastrofou. Náš rozpočet pro zprovoznění byl asi o milion vyšší, než ten od SDC. Oni zpracovali také více variant, než jen koridor (víceméně), který se pak většinou jako jediný prezentoval. Petr kdyžtak doplní nebo opraví, snad si ty čísla pamatuju správně.

Nicméně vlastník se stejně ještě rozhoduje, jestli to vůbec potřebuje nebo ne (už rok), tak co řešit.:-)

Jinak bych dodal, že ten levný rozpočet od SDC asi s tím mostem v 6,704 nepočítal, byť to byl úsek Loket - Stasis.

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 08:28:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že výše zmiňovaná drezínová dráha (s provozem motorových drezín - viz též článek o nové motorové drezíně pro dochovaný úsek úvraťové lsní železnice nezi Oravou a Kysucemi na Slovensku, publikovaný v Dráze č. 5/2006) - to je jediná šance, jak by mohla trať mezi Loktem předměstím a Krásným Jezem překonat nynější období "nenávisti mocných" vůči kolejové dopravě. Toto období může ještě trvat i několik desetiletí. Bohužel, ti co rozhodují, jsou v drtivé většině Automobilisty, často i jinak spřažení s gumovýma kolama.
Pamatujme ale na Čínu a její spotřebu cínu , jakož i jiných nerostů, která strmě stoupá. Čína např. v tichosti skoupila prakt. celý český export železného šrotu na 10 let dopředu. Možná také proto se naše železnice a jejich vozidla tak usilovně šrotují, zatímco Číňani expandují železnicí do tibetské Lhasy. Až se v oblasti obnoví těžba nerostů (cínu, časem možná i uranu) a vyvstane potřeba k životnímu prostředí šetrné a přitom kapacitní nákladní doprava, budou výše uvedené náklady na opravu mostů a trati směšné vůči investicím do důlního provozu, resp. jeho obnovy. Možná už nyní by se (v případě plynulé těžby, obnova jednou již zavřených dolů ještě ne) dobývání cínové rudy na Hornoslavkovsku vyplatilo.
Jakmile ale jednou dojde k vytrhání kolejí (a jejich odprodeji jako šrot třeba do Číny), je všechno v . Nefandím tudíž myšlence zřízení cyklostezky po tělese dráhy zbaveném kolejí.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 11:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Cogwheel - zní to rozumně, jezdit a po kolejích cokoliv, aby šlo vrátit železniční provoz. Jenže mě už dnes nikdo nevymluví, že v tom jsou nějaké jiné zájmy, vlastník - stát - potažmo SŽDC řadu let porušuje zákon tím, že se "nestará o svůj majetek s péčí řádného hospodáře", a navíc z neznámých důvodů blokuje prodej zájemcům.
K cínu - doporučuji knihu o cínovém hornictví v Krušných horách, mnohem větší a lepší zásoby této suroviny leží v jiné části kraje, v oblasti při hranicích s Německem mezi Jelení-Přebuz a v nejbližším okolí. Průzkumy v této lokalitě probíhali před válkou, za války se zde ruda již těžila, upravovala. Na místě jsou dochovány zbytky konstrukcí, koncentračního tábora, a to včetně kolejí drážky pro dopravu rudy. Nakládka na železniční vozidla probíhala v Nejdku, Vysoké Peci a Nových Hamrech. Zásoby jsou zde nevytěžené, čekají na vhodnou dobu.Doly v jižní Americe však tuto surovinu zatím dodávají za nesrovnatelnou cenu, takže ještě asi čekat budou.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 11:44:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka : ad 1, ods. Stav se na kávu, dozvíš se víc.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 12:46:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka: Tu knihu o historii dobývání cínu v Krušných horách samozřejmě mám. Objekty u Rolavy z doby německé okupace také pěkně (odborně, ne fantasmagoricky) popisuje jedno starší číslo sborníku "Krasová deprese".
Ve vzdálenějším časovém horizontu ale opravdu, ekonomicky víceméně stagnující nepřelidněná Evropa budoucnosti, ležící v mírném klimatickém pásmu, by mohla být nejen skansenem a letoviskem pro bohaté Asiaty, ale i jejich surovinovou základnou. (Já už ze toho nejspíš nedožiju, ale dnešní děti možná ano.)
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 17:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.dopravni.net je článeček k trati 144 z MF Dnes opatřený komentáři....
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 13:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z tisku:
Slavkov požádá o zavřenou trať
UDÁLOSTI

HORNÍ SLAVKOV

O bezúplatný převod chátrající železnice na město požádá Horní Slavkov. Město má v úmyslu trať zdarma převzít a v celou ji s pomocí dotací přestavět na cyklostezku. Problém je, že Správa železniční dopravní cesty nabízí tuto trať za sedmnáct milionů korun. „Chceme na ně zatlačit, aby město mohlo dostat trať bezúplatně,“ řekl starosta Petr Hanzík.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - karlovarský kraj

Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
protivneotazky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.7.18
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 17:38:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud vím, tak pan Hanzík byl léta bojovníkem za zachování železničního provozu. Na čí nátlak změnil názor??? Nebo za kolik???
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 20:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za 8 let marného přihlížení... Stejně je to jedno, ze zákona dráha nejde zrušit, je-li zájemce o provozování dráhy, a ten je a SŽDC o něm ví. A starostovi se bohužel nedivím ani trochu.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. září 2006 - 21:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se divím, protože trať z Lokte do Bečova by mohla Slavkov zatraktivnit. Jestli jim vyhovuje, že nyní je to pr..l světa..... tak proč ne
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 10:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jděte ho přesvědčit osobně, že se má po 8mi letech znova rozebíhat hlavou proti zdi - on se z počátku snažil ze všech nejvíc o obnovu provozu. Možná se teď jenom podíval, co z toho má. Jinak má docela rozumné názory, takže starostovo "pominutí mysli" bych jako příčinu skutečně neviděl.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 17:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě že vím, že se snažil, a hodně. Proto mě to překvapuje.....
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.240.83
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 10:20:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicméně konečné slovo je na SŽDC, tedy státu. A stát má hospodařit efektivně. Čili :
1, cyklostezka je výrazně dražší než konvenční dráha
2, za 17 MKč to nikdo nechce
3, soukromý subjekt se nabízí, že to zabezpečí za své - čili ne z našich daní
4, stejně tam potečou Mkč i jen na pouhé zabezpečení umělých staveb.

Chválně vynechávám některé další faktory,které také nelze opomenout.
Tak jak to asi může dopadnout ?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 11:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja tipuju dalších 10 let lesní školky, stát to nedá z ruky a zároveň ani neobnoví.

Např. zpráva SŽDC za 1. čtvrtletí 2006:

b) Provozuschopnost železniční dopravní cesty

SŽDC vykonávala, ve smyslu zákona č. 77/2002 Sb., funkci vlastníka majetku státu, který tvoří železniční dopravní cestu.
Vlastník dráhy je povinen zajistit údržbu a opravu dráhy v rozsahu nezbytném pro její provozuschopnost a umožnit styk dráhy s jinými drahami.
Zajištění provozuschopnosti železniční dopravní cesty představovalo zabezpečení technického stavu majetku, který zaručoval bezpečné a plynulé provozování dráhy
V I. čtvrtletí 2006 byla železniční dopravní cesta v provozuschopném stavu.Prostřednictvím smluvních provozovatelů dráhy byla zajištěna pravidelná údržba a opravy majetku, který tvoří železniční dopravní cestu.


Snad radši bez komentáře...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 18:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. H_k - dá se tohle někde najít?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 20:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, na webu SŽDC ( www.szdc.cz ) - na hlavní straně záložka "Aktuálně", zpráva za I. čtvrtletí 2006. Nečetl jsem všechny, možná je to i v ostatních.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26255
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 22:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Pravděpodobně je pro SŽDC trať v provozuschopném stavu, avšak RCP Ústí nad Labem tam vyhlásilo výluku pro odstranění nedovoleného technického stavu železničního svršku a umělých staveb tratě Krásný Jez - Loket na základě žádosti vrchního přednosty SDC Karlovy Vary s předpokládaným termínem konání výluky 11.12.2005 – 9.12.2006, která navazuje na výluku dle ROV 8301 dle č.j. 44/2004 –o18-18/3 – OPŘ ze dne 26.11.2004 vydané OPŘ Ústí nad Labem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.105
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 08:33:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar mrkvoide ! Jak si na to přišel ? To je jako rotační, symetrická mrkev ??
Máš jinej mobil, nebo zpráva nedošla ?
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 08:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. H_k a MZ - děkuji za informace, není nic jednoduššího než se zeptat u zdroje, budu informovat. Zpráva je již za I. pololetí.....
Našel jsem tam i další perličky, jako že byly zrekonstruovány přejezdy v km 94,5 a 95,2 trati Kladno - Chomutov, abych se dočetl ve složce veřejná soutěž, že uzávěrka Veřejné soutěže na tyto přejezdy je 19.9.06...}
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26279
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 10:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W:
Mobil mám (zpráva dorazila dokonce dvakrát těsně za sebou), ale jaxi zůstal doma, takže už jsem ani nereagoval... Stejně jsem byl fuč a za chvíli mizím zase...

Teď ale snad budu na příjmu a měl bych mít víkendy volnější, tak se když tak trošku předem ozvi. Našlo by se i pár dalších zájemců.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.105
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 11:09:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, třeba Chich To je nezapomenutelná figurka :-))))

ale teď zas nevycházejí víkendy mě, spíš bude něco jednodenního na Mostecku. Orlí Spár už netrpělivě podupává a já dostávám abstinenční příznaky :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26281
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 11:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chicha stejně bytná nepustí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.105
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 16:02:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslíš tu šéfovou na finančáku, co mu drží finance i doma ??
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5388
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 17:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem zvědavej na tebe po listopadu
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 10:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mimochodem, souběžná silnice mezi Údolím a Horním Slavkovem se rekonstruuje za 150 milionů Kč..... z toho 91 je z fondů EU. Tato částka by zřejmě stačila i na obnovení provozu železnice.... je to prostě jen o prioritách kraje, které evidentně železnici podporovat nechce, i když tvrdí opak
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 08:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že to není o problému podpory, ale o problému vlastnictví. Na silnice, které jsou na rozdíl od dráhy ve vlastnictví kraje si peníze půjčil u banky a zbytek sehnal ve fondech. Chtěl bych vidět banku, která by ti půjčila na něco, co neni tvoje. Takže pokud jde sehnat peníze z EU na silnici, na železnici by to bylo určitě při zásadách politiky EU ještě jednodušší. Jenže jsme u staré dobré socialistické ČSD, či ČD, či SŽDC, či to je jedno jak se ten šílenej podnik jmenuje, kde prostě nikdo nic udělat nesmí a nemůže a hlavně nechce a stejně má největší výhody v ČR.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 15:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím,že byť trať je definovaná jako regionální, není ve vlastnictví kraje. Ale jde o to, že kraj stát nenutí, aby s tratí něco dělal. Nebo snad podal žalobu na SŽDC, že se nestará o státní majetek?
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 07:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímně řečeno, když znám ty právníky, tak ať raději žalobu nepodává. I když ty právníci státu jsou taky docela esa
A tlak na stát by spíš měl pocházet od poslanců, to by měl být jejich úkol, kraji je totiž skoro jedno, co dotuje. Vyjde ho to skoro stejně. A upřímně, lidi raději pojedou busem do centra než vlakem na kopec
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3737
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 08:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímně řečeno, když znám ty právníky, tak ať raději žalobu nepodává.

No hlavně kraj není aktivně legitimován k tomu, aby podával na SŽDC jakoukoliv žalobu ohledně stavu tratě - taková žaloba by musela být zamítnuta.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5416
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 09:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

simtě, kraj se stará o to, aby měl novou audinu, špiona v bruselu a mohl městu vary dotovat dostavbu kdejké píčoviny. nějaká lokálka u lokte.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 20:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.dopravni.net je článek o aktuálním fyzickém stavu této trati včetně fotogalerie, ukázky nařezaných kolejnic apodobně.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 18:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v pátek v 11 hodin je v Lokti-předměstí slavnostní otevření části tratě z Lokte a nové zastávky. Součástí má být i tisková konference, kde odpovědní jistě odpoví i na otázky kdy bude zprovozněn zbytek tratě,který zřejmě omylem zapoměli uvést v novém jízdním řádu
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 23:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo je "odpovědný"? "Omylem" v jízdním řádu nezmizela určitě, je to poprvé po asi osmi letech, to opravdu omyl nebude...
pk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.236
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 12:43:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono jaksi "omylem" těch tratí v novém jízdním řádu zmizelo podstatně víc, po celé síti ...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 16:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No u některých tratí se ví, kdo to zavinil - například 164a165 tzv. soudruzi z ODS pod vedením pana Šulce, přes nesouhlas obcí........
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 16:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2006120507
je krátký článeček a několik fotek z dnešního slavnostního zprovoznění do Lokte-předměstí

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace