K-report
 

Trať 220/221 - čtvrtý koridor... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Trať 220/221 » Trať 220/221 - čtvrtý koridor... « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyPoborskiii2640 45   
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii: To si teda nedovedu představit v v Pyšelích...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5544
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: já jo, akorát mi tam v tom bohužel nějak překáží ta hospůdka, ledaže by se vměstnala mezi obě trati. To protnutí tratí je sice nakreslené divně, ale jinak trasa je ve výhledu, takže v té mapě, navíc v tomto měřítku, milimetr sem tam nehraje roli, tam nelze vměstnat detaily.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...teda měl jsem na mysli okolí Nespek a Poříčí n. S, co na to řeknou tamní domorodci.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5545
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že ta trasa protíná akorát chaty, takže domorodci o bydlení nepřijdou. Co se týká krajinotvorby (přemostění Sázavy), tak to netuším.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 15:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, podívejme se jakou rychlostí se u nás staví. Prioritou pro je dostavba dálnic a R a rekonstrukce tratí na tzv. koridory. Pokud se nekdy začne delat VRT, urcite se bude jednat o jiné směry a tato přijde na řadu až daleko později. Nehledě na to že už teď je rychlost 250 směšná. Co bude za min. 15 let kdy se začne něco takového dělat? Možná se tím sveze jako starý dědkové
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5546
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 19:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně ze Strančic: dnes ráno byly přemístěny autobusové zastávky zpět k nádraží, výstupní je pro všechny linky u lávky, nástupní pro 461 a 469 u lávky, nástupní pro 490 a 494 před staniční budovou.
Dnes byl další termín pro spuštění výtahů, ale nějak nevím, teď večer výtahy rozhodně nefungovaly. Nicméně někdo s nimi hýbal, protože jsou zaparkované v krajních polohách, zatímco dosud stály někde mezi. Také byly jejich dveře zbaveny ochranných fólií.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Greyfin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak mi na těch mapách nehraje číslování trasy. Copak od Bene do Tábora je to 221 ?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5549
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 22:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Si Středočeši trať označili 221, zatímco 220 nechali Jihočechům. Myslím, že to je jedno. Nicméně v té mapě územního plánu a i v textové části je mnohem víc překlepů, našel jsem hlavně v označení silnic a obcí. Když jsem místo Strančice uviděl Stránčičce, tak mě to taky trochu nadzvedlo. Zpracovatel si mohl dát na takové překlepy pozor, dyť na tom dělal několik roků.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 12:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strančice/Strýnčice je oříšek se kterým si ani nevědí rady místní. Dokonce i na silničních ukazatelích byly k vidění obě verze
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5555
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 13:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Strančice/Strýnčice - no tys to tedy završil, mi šlo především o to Stránčičce. Problémy s čárkou jsou furt a budou zřejmě vždy, protože není zatím žádný důkaz o původu názvu obce (stráň vs. strana). Nicméně tradice je ta, že se to píše krátce a vyslovuje dlouze, v tom pak vzniká ten zmatek, že si mnozí myslí, že se píše i dlouze.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 13:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Poborskii:Trochu si mě navedl kouknout se taky na územní plán Prahy a tam je toho taky mnoho zajímavého mj. jakým stylem bude (v budoucnu)nahrazen Benický přejezd. Ale stojí zato si prohlédnout celou Prahu(tramvaje,metro,rychloKladno atd.)
Praha
Gatto nero
www.pendolino.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5556
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 14:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík: jj, sice je to trochu off-topic, ale za povšimnutí především stojí naprosto nesmyslná trasa okruhu R1, ze které se mi dělá akorát tak špatně, v mapce zelená, modře jsem dokreslil původní trasu, která se nelíbila Petrovicím a místní modroptačí klika spolu se stejně zbarveným magistrátem jí odsunula naprosto nesmyslně za Prahu, kde ale bohužel taktéž vládnou modrý ptáci, takže nikdo z místních obyvatel nemá šanci na jakýkoliv odpor. Ke všemu vedení města Říčany mne z neznámých důvodů naprosto rezignovalo na jakýkoliv odpor, přestože mělo zpočátku velké řeči. Bez zajímavosti není, že přesně v trase toho odsunutého okruhu měl být původně tzv. zelený pás (koridor), který měl obkroužit Prahu a oddělit satelitní sídliště od vlastního města (popř. je do sebe začlenit). Nyní místo něj povede dálnice, skutečně povedená koncepce.
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 15:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen poopravím, nelíbila se nejen petrovicím ale i Újezdu, jižní části Jižního Města, především kvůli Miličovskému lesu. Jediný kdo byl pro byl chvíli Šeberov, ale i tam jsou dnes proti. Jinak si myslím že je trasa optimální. Ono by se dalo říci že okolí Jesenice - Průhonic je to jak v Praze... Ten okruh by měl vést až za Prahou. Přičemž hlavní směr využití bude D1 a pak po okruhu... a to směrově vychází celkem slušně... když se na to podíváme z pohledu vazeb D1-D5 a D1-D11.
http://www.metroweb.cz
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 16:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo: Nicméně tradice je ta, že se to píše krátce a vyslovuje dlouze.
Ze základní školy v Ostravě: Děti, pamatujte si, že ve slově krava se piše dluhe a vyslovuje se to dluze: krava.

Jinak ten okruh mě až zas tak neuráží, v zásadě souhlasím s Tomem.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 16:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl, že problémy dělá to, že první úsek pbchvatu - Černý most - Běchovice - je postaven příliš blízko centra.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5557
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 17:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně ze Strančic: na lávce jezdí tři výtahy ze čtyř, nefunkční je výtah u točitého schodiště. Jsem zvědavý, jak dlouho vydrží v kabinách to zrcadlo.
Zastávka linek 490 a 494 se posunula o kousek dál před technologickou budovu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5558
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 17:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom: kolem Prahy vede silnice II/101, která se plánuje rozšířit a místy nově vytrasovat, ta bude sloužit jako vnější okruh. V takové vzdálenosti od centra, jako je na jihovýchodě navržen, nemá okruh R1 co dělat. To je skutečně dopravní nesmysl vynucený pouze tím, že ho dotyčná sídliště nechtějí mít u sebe. Milíčovský les nemůže být důvodem, aby se zničil navrhovaný pás zeleně o mnohem větší rozloze. V původní trase okruhu stejně budou postaveny komunikace (přivaděče) k okruhu a k dálnici D1, s jedinou výjimkou úseku kolem Milíčovského lesa, ovšem je otázkou, jak dlouho toto omezení v územním plánu vydrží.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 23:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Sorry, ale nemůžu jen nečině přihlížet, jaké nesmysly tady plácáte. Trasu R1 přes Petrovice právě modří ptáci na magorstrátu prosazovali nejvíce. Byli to především "prostí" občané Petrovic, části Jižního Města, Újezda a Křeslic spolu s křeslickým starostou, kteří vehementně za jižní variantu bojovali - a myslím, že správně.
Ničit zeleň u Říčan je sice možná smutné, ale tady žádná jiná v podstatě pro mnoho obyvatel není. Navíc moc zeleně tedy v koridoru jižní trasy R1 nevidím. V tom lesejčku u tratě mezi Kolovratama a Říčanama jsem párkát byl a že by tam pochodovaly davy důchodců, či rodinek s dětmi jsem si teda fakt nevšiml.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 00:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím souhlasit s Poborskiiim. To oddálení je naprosto nesmyslné. Způsobí to, že okruh bude nepoužitelný pro Pražany jedoucí z jednoho okraje města na druhý. Také spojení D5-D11 a D8-D3bude muset být realisováno po severní a západní části okruhu, které tím budou zbytečně zatíženy. K tomu stejně v půlce trasy budou přivaděče, které se tak postaví naprosto zbyrečně navíc. Jinak problematické se stává také napojení D3, na kterou budou muset lidi z východní části města zbytečně jezdit po městském okruhu, takže doprava bude zbytečně protahována širším centrem, odkud ji měl vnější okruh částečně odvést. Také investičně bude výstavba o hodně dražší, než se počítalo pro předchozí variantu. R1 měla ulehčit Jižnímu městu od průjezdné dopravy ze směru Spořilov - Petrovice. Lidé odtud tím pádem byli sami proti sobě, když protestovali kvůli Milíčovskému lesu, kde měl být stejně hloubený tunel, a to pouze na okraji, kde by nezasahoval ani trochu do vlastního lesa. Dnes se už s tím nic nenadělá. Poborskiii má pravdu, že spojení obcí těsně za prahou má zajišťovat tzv. Aglomerační okruh II/101 a posunutí Pražského okruhu na jeho úroveň bylo velkou chybou. Ta se ukáže, až budeme za 4 roky znát intenzity dopravy.

Jinak starostové s těch malých obcí proti tomu bojovaji jen proto, že chtěli co největší procento z území obce využít na výstavbu rodinných domků. Což se už dnes ukazuje jako pravda. Viz změny v ÚP.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rzeczpospolita.)
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 00:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky sem bojoval :-) Bydlím hned u Milíčovského lesa. A o JVK je lepší nemluvit. Nicméně ať tak či tak příští rok se začne stavět část Vestec - D1.

Jinak je stále zamýšlena jakási účelová komunikace mezi petrovicema a D1 ... ale je tu poměrně tvrdé jádro, které proti tomu bojuje.
http://www.metroweb.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 14:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita:
Nesmysl. Zejména co se týče třeba spojení D3-D8. Mám sto chutí říct, aby jste si řešil dálnice v Polsku a nekecal do pražského okruhu, o kterém evidentně nemáte moc potuchy.
Nechci ale, aby tu před Vánoci zbytečně houstla atmosféra, takže jen dodám - ať si Poborskiii a spol. myslí co chce, už se k tomu vyjadřovat nebudu. Jen jsem chtěl, aby tu zazněl také jiný názor. Já jsem za současnou situaci rád.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5559
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 14:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: vůbec jsem nezmiňoval lesík mezi Kolovraty a Říčany, ale původně v územním plánu navrhovaný pás zeleně (lesa) kolem Prahy o rozloze řádově v desítkách kilometrů čtverečních.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 15:55:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: souhlasím, Poborskii si nevidí do úst. "Navržený pás zeleně" není totéž, co skutečná zeleň těsně vedle sídlišť, navíc u tzv. JV-K jde o projekt prastarý, který vůbec nepočítal se současnou zástavbou. Myslím, že pokud o tom člověk něco ví, páně P. a spol. výlevy nemůže brát vážně. Pokud jde o modroptáčníky a např. volby do senátu, kšefty s pozemky a postoj Magorstátu je to známá věc a poněkud neladí s P. dikcí.
Obyvatel Horních Měcholup
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 17:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsme na fóru Trať 220/221 - čtvrtý koridor...
IV.koridor-2.etapa aktualizace 20.12.2006
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5560
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 20:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejde o to, jakou barvu mají ti, co o tom rozhodli, padlo to zrovna na modré, tak padlo. Jde o to, že to rozhodnutí je čistě politické a není jakkoliv odborně podložené (dopravně, ekonomicky, ekologicky). Neexistuje jediné pozitivum, které ta výsledná trasa dotčenému území přinese, jenom negativa. Ani zde není obsažen žádný kompromis. Kilometr vzdálené město Říčany (a značně se rozrůstající) je na svém místě již několik set let a tento návrh s ním přesto nepočítá vůbec ani teď, proto je argument o tom, že projekt varianty JV-K nepočítal se současnou zástavbou, zcela směšný.
Nejsem obyvatel Říčan, okruh se mne přímo nijak nedotkne narozdíl od zdejších diskutujících z Horních Měcholup a Petrovic (osobně se jim nedivím, že okruh pod okny nechtějí, taky mám dálnici kilometr od baráku a slyším jí nonstop a občas i cítím), ale na svém názoru a argumentech trvám.
---
Plešoun: jj, trochu jsme se odchýlili od tématu, hned zpočátku jsem to naznačil, ale dopravního řešení této oblasti se diskuze nadále týká. A vlastně se stále jedná o stejný tranzitní koridor, tj. E55 (resp. připravovaný X. panevropský), kterého je 4. železniční tranzitní koridor součástí, takže jsme zas tak daleko neutekli.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 20:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: kašli na ně, na anonymy škaredý...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 21:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom: Ano, lepší je o JVK nemluvit, protože od fanatických příznivců sdružení Optim-Eko hrozí lynčování. Jinak je pravda, že tato diskuse je bezpředmětná. O všem je dávno rozhodnuto. Bohužel mi to připadá, jako klasická ukázka sobeckosti a následně populizmu politiků. Nechci, aby dálnice vedla v mojí blízkosti(i v tunelu), tak si prosadím, ať jí má pod okny někdo jiný, nejlépe někdo slabší, kdo se nemůže tolik bránit, například malá obec za Prahou. JVD prostě zbytečně tahá negativní dopady velkoměsta daleko za jeho hranice do dosud neporušené krajiny, která se díky tomu, že po ní vede tranzitní komunikace za pár let vyplní sklady a halami, jak se to už stalo podél D1 až k 15. km.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 21:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do všech skupin, do kterých jsem kdy přispěl píšu:
Přeju Vám všem krásné prožití Vánočních svátků, pravého českého Ježíška s bohatou nadílkou, kaprem a salátem, a zachovejte přízeň i do Nového roku, ve kterém, jak doufám, budeme mít všichni samé úspěchy.
IV.koridor-2.etapa aktualizace 20.12.2006
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 21:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Já na svých argumentech též trvám. (takže se nehneme ani o metr)

Zdeněk:
Cooo???

Jinak - VŽDY bude JAKÁKOLIV DÁLNICE/RYCHLOSTNÍ SILNICE někomu VADIT.

Howgh.
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28721
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 00:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŽDY bude JAKÁKOLIV DÁLNICE/RYCHLOSTNÍ SILNICE někomu VADIT

A zároveň budou vždy téměř všichni požadovat, aby ji měli co nejblíže.


Do všech skupin, do kterých jsem kdy přispěl

Tak to radši dělat nebudu
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 14:10:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Plešoun: máte pravdu
Ad Zdeněk: vy jste teda komik...
Jen dva odkazy: http://pes.fsv.cuni.cz/projekt_lobby.html#_Toc481487238
http://www.prahapetrovice.cz/files/SluzbyInformace/Zpravodaj/zpravodaj_2004_05.pdf

Hezké svátky
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 21:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde všude bude mezi Pha a Benešovem protihluková stěna?? Nejakej odkaz na mapku by nebyl ?? Klidně i kus za Benešov ....

Dneska jsem jel za našima do Benešova a přišlo mi to že celou cestu čumim akorát do zdi ......a bude hůř.....
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 09:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnd: Mapy mám, někdy je předělám do zveřejnitelné podoby (je to hluková studie s navrženými opatřeními a je to hrozně podrobné).
Zatím koukni na textovou podobu Benešov-Strančice tady>>
IV.koridor-2.etapa aktualizace 20.12.2006
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 12:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plešoun dík:

Rodiče ted bydlí ve vsi po levý straně před Bystřicí a jesli tu stěnu postavý i tam tak z pěknýho ohledu do krajiny to bude hnus.
Přímo u kolejí nebydlim,tak to nemuůžu moc krytizovat,ale čumět po zbytek života do zdi bych teda nechtěl, a to bydlim v paneláku a jsem na ledcos zvyklej .....
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5562
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 14:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost hrozný to bude v Mnichovicích, myslím tedy, co se týká výhledu z vlaku směrem do údolí. Přes PHS už nikdo nikdy Mnichovice z vlaku neuvidí, leda možná skrz ten kousek u přejezdu. Pro samotné Mnichovice to nebude tak hrozné, protože trať je ve svahu a většina domů na Božkově je nad PHS, takže ta jim ve výhledu bránit nebude.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 14:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pohled z protejšího kopce bude na tuhle zed taky krásnej ......
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 16:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uff, tak jsem upravil zatím mapku PHS Čerčany-Strančice. Benešov-Čerčany až bude chuť . No tak v týdnu.
Původní článek s novou mapou
IV.koridor-2.etapa aktualizace 20.12.2006
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 17:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K předchozímu příspěvku: v 17:47 jsem tam dal i Benešov-Čerčany. Teď už můžu na pííí...
IV.koridor-2.etapa aktualizace 20.12.2006
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 21:33:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Plešoun: Je to horší, než jsem myslel. Vzpomněl jsem si na jeden starší nápad. Nenašel by se někdo (pokud už se nenašel), kdo by ze stanoviště natočil jízdu po předkoridorové trati? Chce to povolení na mašinu a techniku... Asi bych nebyl sám, kdo by za CD (DVD) rád zaplatil.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 22:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Kunt: někdy v létě jsem nad tím vážně uvažoval. Nebyl by pro mě problém projet na stanovišti z Bystřice (nebo raději na rychlíku z Olbra) do Prahy na stanovišti (víte, co mě živí). A po roce znovu a po skončení stavby opět. Ale je tady ta potíž, že nevím, jestli si to jako "loajální" můžu dovolit zveřejnit. Nehledě na ten hodinový objem dat...
Ale zase jste mě navnadil a zjistím.
Nebo nějaký fíra z rychlíkového esa mezi námi?
IV.koridor-2.etapa aktualizace 20.12.2006
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.127.10
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 10:12:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že by se to třeba dalo domluvit i oficiálně. Ale nemám sílu to jít domlouvat...
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 15:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách CD jsem v sekci akcni nabidky nasel Hagen - Praha za 29 eur. Cislo vlaku ma byt 1449. V jizdnim radu sem zadny takovyto vlak nenasel, a po mestu se na internetu slehla zem. Nevite nekdo vice?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5570
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jedná se o přímé vozy na vlacích Kopernikus NZ 378/1448 Praha - Berlin - Hagen - Dortmund a NZ 1449/379 Hagen - Berlin - Praha (u nás jako R). Hagen je 20 minut od Dortmund Hbf, je to přestupní stanice na ICE.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No zkus jinou diskuzi, protože tento vlak na trati 221 nejezdí. Abys neřek, tak je to Kopernikus 1449/379. Do Berlina se totiž jmenuje Saturn, proto i to číslo vlaku
Gatto nero
www.pendolino.cz
Manech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 17:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5573
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 13:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strančické výtahy po týdnu provozu:
ten nejdůležitější u staniční budovy stále nefunguje, u toho na 1. nástupišti jdou velmi ztuha dveře, takže se jim musí občas násilím pomoci, ten na 2. nástupišti už nefunguje - večer zůstal stát nahoře s otevřenými dveřmi (resp. v průběhu celého týdne se dveře špatně dovíraly, zavřely se třebas až napotřetí), poslední výtah funguje bez problémů, akorát uvnitř nesvítí displej s číslem podlaží. Mimochodem z vnější strany je pouze výtah na 1. nástupišti opatřen displejem s číslem podlaží, ostatní výtahy ho nemají.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5577
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktualizace: tak už funguje pouze jeden výtah, ten zadní, na všestarské straně. Výtahy na 1. a 2. nástupišti jsou už také zaparkovány mezi patry.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 21:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se byl podívat z Prahy do Strančic. Věci se stavbou koridoru výrazně zlepšily, ale mám několik postřehů.
1)Žabotlama, kterou jsem jet na starém svršku tak strašně házela a drncala, že jsem myslel, že vykolejíme.
2)Svahy podél celé trati, zam, kde nejsou geotextilie tečou do nově vybudovaných odvodů a zároveň zarůstají plevelem metr vysokým.
3)Zastávky Měcholupy a Světice totálně zničené od vandalů. Vím že za to SŽDC nemůže.
4)Věčné téma protihlukových stěn. Ve Strančicích jsem měl čas si prohléhnout nádraží. Samotná stanice je zmodernisovaná hezky, bohužel jsem zjistil, že po dodělání protihlukových stěn bude naprosto odříznutá od života obce. Lidé, kteří se kdysi dívali na ruch na stanici nyní budou čumět do zdi. Ale nevím, znám pouze, jaké to je, když vám pod okny jezdí tramvaj, takže nevím, co bych si radši vybral. Jestli snížený hluk z modernisované trati, nebo Zeď.
5)Ve Strančicích i jinde jsou ve značně nehotovém stavu chodníky a komunikace. Doufám, že se to dodělá do konce výstavby, i když jsem si myslel, že tyto věci nebo protihlukové stěny by měly být hotovy současně s dokončením kolejí.
6)Ve Strančicích máte hezké sluneční hodiny. Takové jsem jěště neviděl.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5581
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 21:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 1) to je zcela normální stav už několik let
ad 5) předpokládám, že v březnu se stavbaři vrátí, hlavně přednádražní prostor ve Strančicích (kolem lávky) je dosti nepochopitelný, ve Světicích nejsou vůbec dokončeny přístupové cesty
ad 6) podobné hodiny od stejného autora jsou v Říčanech kousek od gymnázia
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28850
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 22:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávky Měcholupy a Světice totálně zničené od vandalů. Vím že za to SŽDC nemůže.

To není až tak pravda. Např. taková kamera v antivandalské úpravě (navíc tzv. skrytá - laik a běžný vandal to obvykle opravdu nepozná) stojí už pouze kolem čtyř tisíc.
Samozřejmě by samotná kamera nestačila a s dalším vybavením (přenos, záznam) už to může vylézt na statisícové částky. Ale myslím si, že by se to snad vyplatilo.


4)Toť otázka - podle mne je to o zvyku. Já bych třeba zeď nesnesl (i kvůli výhledu na Bezdrev a Blaňák), na přejezdu to naštěstí ani nejde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 23:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad protihlukovky:
Jak na to tak koukám, tak moc fotek z této trati, aniž bych tam nějakou protihlukovku měl, už neudělám...
Není týden ten, kdy nepotkáš blbce každý den.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 14:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm asi si budu muset vymezit dost času na fotodokumentaci tratě 221 . Jak tu někdo psal.je to horší než jsem čekal ....ad Plešoun mapka OKa)))
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5588
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 19:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se tu před časem zmiňoval odpor proti podchodu v Senohrabech, tak jsem objevil článek v Senohrabské hlásce 10/2006, bohužel jiná čísla nejsou na webu k dispozici:
 
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 20:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu, co mají proti podchodům. Podchod je pro substrát pohodlenější, protože se jím překonává menší výška (je li nástupiště v úrovni terénu či mírně nad. Bezpečnost a čistotu lze uhlídat kamerami. A ještě otázka ceny, je levnější podchod, nebo nadchod se zastřešením? A co údržba (lakování konstrukce nadchodu, nebo omývání dlaždic v podchodu)?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 11:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nepochybně je levnější nadchod, prakticky "jen" ocelová konstrukce, na rozdíl od masivních betonových stěn podchodu, kde musí být i dobře provedena izolace. V případě Senohrab by nemusela být lávka ani tak designově výrazná, jako ve Strančicích, neboť taková pomyslná lávka v Senohrabech by byla "utopena" v zářezu, resp. odřezu nádraží, prakticky odnikud neviděna. Na druhou stranu je lávka z hlediska těch, kteří ji používají, mnohem více vystavena nepříznivým povětrnostním podmínkám, zejména v zimě. Takže z tohoto hlediska je lepší podchod, navíc, ten se dá přeci jen levněji udržovat - dlaždičky lze relativně snadno omývat.

Možná by stálo zato i zvážit psychologické hledisko, kdy je člověk v případě lávky "konfrontován" s faktem, že musí nejprve nahoru (tj. "velký" výkon), což spousta lidí nemusí "unést". Do podchodu seběhne téměř každý. A je zásadní fakt i s tou menší překonávanou výškou.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5591
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 11:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Srovnávání se Strančicemi je problematické, především je tu problém s vysokou hladinou spodní vody, proto zde nemůže být podchod, dále historicky zde lávka byla vždy a jen byla nahrazena lávkou novou a pak lávka neslouží jen k přístupu na nástupiště, ale řekl bych, slouží hlavně k chodu obce.
Co se týká výšky, tak ať si jdou senohrabští do Strančic poslechnou dennodenní nadávky cestujících kvůli šlapání po dlouhých schodech a kvůli nefungujícím výtahům. A také by se měli podívat na nový podchod do Uhříněvsi, ten je s tím senohrabským asi tak srovnatelný.

(Příspěvek byl editován uživatelem Poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 11:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale co. Ve Stránčicích mají podchod, tak my chceme taky. Jak prosté!
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 13:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Stránčicích mají podchod, tak my chceme taky.

Jo? A od kdy?

Nic není jisté...

http://www.brnosim.wsite.biz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 20:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: dobrý, to neřeš, ten pán je tu prvně a nezná trať
IV.koridor-2.etapa aktualizace 20.12.2006

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace