K-report
 

Archive through 05.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektrizace tratí » Staré archivy » Archive through 05.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 15:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, vystihl jste vnitrni problemy celkem presne.

hustota energie je úměrná pevnosti v tahu lomeno hustotou.

Coz je duvod pouzivani kompozitu, ktere pri srovnatelne pevnosti v tahu maji vyrazne nizsi hustotu nez klasicka ocel.
Jinak japoncici se uz pry dohrabali k setrvacniku s kapacitou 10 kWh.}
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 18:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní Report ( krajské studio ČT Ostrava ) v 18:00 hod.
Zastávka Ostrava centrum (Stodolní) by se měla začít stavět paralelně s elektrizací tratě. Město dalo souhlas, vybuduje podchod pod tratí, ostatní náklady zajistí SŽDC. Konečně začíná svítat na lepší časy a snad se Havířov konečně dočká přímého spojení s centrem Ostravy a oslabí se tak přesycená autobusová doprava.
Mohlo by teoreticky vzniknout i přímé spojení s Opavou. Pro 460 nebude žádný problém úvrať v O.Svinově.
Některá stanoviska občanů byly i negativní, že je to blízko od středu i hl.n. Doufejme, ale že pozitiva převáží.
Ovšem na druhé straně projít Stodolní ulicí večer po setmění bude vyžadovat trochu odvahy
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 19:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: Tak alespoň se něco hýbe. Říkali tam kdy by to tak mělo být?
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 20:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom tak všeobecně, počátek někdy koncem roku 2007. Asi po dokončení opavské tratě a žst. Bohumín.
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 21:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě na jaře se pro elektrizaci Ostrava hlavní - Kunčice uváděl termín 12/2005 - 12/2007.
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 23:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to tak bylo, bylo by to jen dobré. Čím dřív, tím líp.
Jinak v 70. létech se uváděl termín 1982...
Tarify ĆD i ZSSK v novém GVD
Přechod cestujících od vlakové dopravy do autobusové ještě snadnější!
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2005 - 16:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Používají se u nás v trakčních transformovnách nějaká speciální zapojení transformátorů, např Scottovo?? A používají se tvz. symetrizační prvky,?
Tridvatri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 20:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.zelpage.cz/

Modernizace trati by rovněž měla zlepšit životní prostředí v Ostravě,elektrizací dojde ke snížení škodlivin,hlučnosti a odstranění exhalací.

pravda ony 754 a 742 pod drátama jsou ekologičtější než bez nich:-)
http://lokomotivy.fbi.cz
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 12:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskuující,
domníváte se, že by bylo možné po elektrizaci úseku Ostrava hl.n. - Ostrava Kunčice vést vlaky např. z Prahy po trase Ostrava Svinov - Ostrava hl.n. - Ostrava centrum - Ostrava Kunčice - Havířov a dále do Žiliny? Potom by možná bylo vhodné vést rychlíky z Brna z Ostravy hl.n. přes Bohumín a Karvinou do Českého Těšína. Děkuji za odpověď.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 13:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner: Podle mě by to nebylo od věci, jelikož 10. největší město ČR Havířov (chcete-li Lidobudovatelov nebo Zápotockéhograd) nemá takové železniční spojení se světem, jaké by si zasloužil. Určitě by si spojení například s Prahou zasloužil více než nějaký Bohumín nebo Karviná (i když je Karviná okresním městem (a to má méně obyvatel než již zmiňovaný Havířov)). Ono se i plánovalo (možná i plánuje) zavedení osobních vlaků v trase (Opava) - Ostrava-Svinov - Ostrava hl.n. - Ostrava-Centrum - Ostrava-Kunčice - Havířov - Český Těšín, takže nevím co by mohlo zavedení rychlíku, expresů, InterCity a ještě kdoví čeho přes Ostravu hl.n. a Havířov zabránit.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 01:53:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vím od místních, havířovští to mají většinou na dráhu velmi daleko (do Ostravy jezdí busem), i když právě na dlouhé cesty (Praha/Brno) jim je vlak asi dobrý (třeba s přestupem ve Svinově). Bohumín je sice malé město, ale vystupují tam i občané Orlové, Lutyně, případně Rychvaldu. Navíc tam končí levostranný provoz (vhodné místo pro uknčení rychlíků). Karviná je menší, ale je lépe přístupná od dráhy.

Pokud budou jezdit přes Havířov "průjezdné" osobáčky vedené řadou 471 Opava Východ - Ostrava-Svinov - Ostrava hlavní - Ostrava-Kunčice - Havířov - Český Těšín, bude hrozit přesměrování vlaků z 323 na Svinov, tedy likvidaci dosud dobrého spojení Frýdlantu a Ostravy středu/hlavního. A bude jistě zajímavé pozorovat 754 ve Svinově ...

Další možností by mohl být interval obou spojení 1 hodina, a další varianta Opava - Svinov - Vítkovice - Havířov a Svinov - Vítkovice - Kunčice - Frýdlant/O, také v intervalu 1 hodina. Jednou by se setkaly v Kunčicích vlaky od Svinova na Havířov a od Ostravy-hlavního do Frýdlantu, po půl hodině od Svinova na Frýdlant a od hlavního do Havířova. Mimo špičku by fungovaly pouze dvě linky (Opava - Svinov - Havířov a Ostrava-hlavní - Kunčice - Frýdlant), cestující z Opavy do centra Ostravy by si buď ve Svinově přestoupili a jeli na hlavní a dál MHD, nebo rovnou MHD ze Svinova (linka 37). Protože je lepší, mají-li cestující z Opavy do Moravské Ostravy použít linku 37, než by cestující z Havířova do Opavy měli jezdit oklikou přes celou Ostravu. Přípoje v Kunčicích (Frýdlant/Svinov, Havířov/hlavní) by měly být zaručeny.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 15:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z cestujících, kteří jezdí od Frýdku-Místku asi 20% přesedá na Svinov a 80% pokračuje dále na Střed. Nemyslím, že by se ČD chtěly nějakým nezaručeným přestupem připravit o takové množství cestujících. To spíš budou, těch pár let než se postaví elektrika na 323, jezdit 754 pod dráty. Drahám v tomto směru nekonkuruje jenom autobus, ale hlavně silnice R56. V Kunčicích by ještě docházelo ke křížení tras vlaků, takže by docházelo ke zbytečným stáním. Interval jednou tam a jednou tam se zase plete.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 23:37:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jste to napsal chybně. Standardní spojení Frýdlant - Kunčice - Moravská Ostrava - Ova-hl.n. by jezdilo nadále, v hodinovém taktu celodenně, stejně tak spoje Opava - Svinov - Havířov - Český Těšín., obojí, pokud možno 471. Ve špičce by navíc jezdily spoje Opava - Svinov - Ova hl.n. - Kunčice - Havířov (460, nebo 471) a (Studénka - Svinov -) hl.n. - Mor. Ostrava - Kunčice - Frýdlant/O (163 do Kunčic, dále 754). V Kunčicích by byl čas na přestup a přepřah, nebo by tam vlaky od Studénky končily (dosud v Bohumíně), a dále by jel motorák 842. Naopak rychlíky bych nechal jezdit do Bohumína (většina Ostravy je dosažitelná z hl.n. nebo Svinova).
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 17. prosince 2005 - 17:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že se časem dočkáme na trase FM-OV celodenního intervalu 30 minut. Ten potenciál tady určitě je.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 00:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pokud Hyundai postaví svou továrnu v Nošovicích, tak těch cestujicích z OV do FM bude ještě víc než je teď. V tomto případě by nebylo od věci elektrifikovat a popřípadě i zdvojkolejnit trať do Frýdku-Místku.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 12:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však stát říkal, že pokud Hyundai přijde do Nošovic, zaplatí dopravní stavby v okolí, aby tam bylo co nejlepší spojení. Doufám, že nezapomene na železnici. Ono vozit všechny ty auta kamiónama asi nepůjde a přes den vlakem na trati 323 to taky nebude nijak lehké. Zdvojkolejnění a elektrifikace by pomohlo. Ve špičku by se mohly zavést i spěšné vlaky FM-OV, záleží na počtu cestujících. Škoda, že se při rekonstrukci frýdeckého nádraží nepostavilo 3. nástupiště, jak se uvažovalo. Teď by se hodilo.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 20:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, to 3. nástupiště bude po elektrifikaci chybět. Hlavně jestli bude na trase FM-OV ten 30 minutový celodenní interval, protože všechny vlaky od Valmezu budou nejspíš končit ve FM.
A pokud bude chtít stát co nejlepší spojení, tak by se měly rychlíky a ÍC-ečka co končí v Bohumíně přesměrovat do Frýdku-Místku.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 21:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měla by se postavit trať rovnou na Slovensko pro zaměstnance,neb prý Češi nechtějí makat!!!!!
Jak se bude řešit napojení vlečky??
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 22:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napojení vlečky je slušně vidět zde: http://www.kr-moravskoslezsky.cz/zip/hyundai.pdf

Ve FM bude ještě jeden velký problém a to pokud pojede vlak od Nošovic do Ovy s úvratí ve FM. Z tratě 322 se dostane pouze na koleje 1,2,3, což jsou koleje s nástupištěm, které by bylo dobré nechat volné pro osobáky.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 09:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující,
domníváte se, že v případě investice firmy Hyundai v Nošovicích by bylo vhodné také elektrizovat trať Frýdek - Český Těšín a myslíte si, že by doprava dílů do Žiliny mohla vést také po této trati? Děkuji za odpověď.
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 11:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že elektrifikovat trať Frýdek-Místek - Český Těšín by nebylo nutné. Nevím jestli je tato trať vůbec stavěná pro nějaké těžší náklady. Vozit díly do Žiliny po této trati nemá žádný význam, protože by stejně v Těšíně byla úvrať a musela by se přepřahat lokomotiva z jednoho konce vlaku na druhý. Bez úvratě by mohly jezdit vlaky teoreticky v trase FM-Kunčice-Svinov-Bohumín-Těšín a dále na Slovensko, ale vlaky na Slovensko budou jezdit asi trasou FM-Kunčice(tam přepřah)-Havířov-Těšín-směr SR.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 17:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že by bylo dobré elektrizovat i trať 322, hlavně pokud by se vozilo převážně na Slovensko. Pokud by se vozilo na Slovensko přes FM, tak by byla úvrať jak ve FM, tak v Kunčicích. Pokud by se jelo přes ČT, tak by byla úvrať jenom tam a bylo by to jak kratší, tak rychlejší. Na 322 taky není takový velký provoz osobáků. Přes ČT se dá taky přímo jet do Polska. Z Nošovic bez úvratě se dá jet na Slovensko přes Valmez a Púchov.
Kdyby se trať 322 elektrizovala, určitě by prošla i nějakou rekonstrukcí, aby zvládla těžší a rychlejší provoz.

Otázka taky je, jak vozit zaměstnance do této továrny. Největší proud bude od FM a využití železnice se k tomu přímo nabízí. Mohl by jezdit nějaký vlak z nádraží FM přímo do továrny, s návazností na vlak z Ostravy a od Frýdlantu. Pokud by byla trať 322 elektrizovaná, mohla by tam jezdit nějaká elektrická souprava, možná i vlakotram. Osobák FM - ČT by mohla jezdit také nějaká menší elektrika.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 19:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak by jsme se měli v ČR dočkat i třetího napájecího systému pro elektrické lokomotivy. Jde o napětí 15kv, 16,7 Hz. Mělo by se jednat o úsek Znojmo-Šatov-Retz, úsek z Retzu do Šatova má být eletrizován v roce 2006 a úsek ze Šatova do Znojma v roce 2008. Viz článek: http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1036
Tak se snad dočkáme v roce 2008 ve Znojmě i Taurusů.

(Příspěvek editován uživatelem havo prosinec 28, 2005)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 23:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Druhou kolej a dráty z Ovy do FM/Frýdlant by to určitě chtělo - půlhodinový takt na jednokolejce je vražedný, nehledě na solidní nákladní dopravu. Továrna posílí jak osobáky, tak náklady.

Dráty skrzevá Hnojník jsou ale celkem k ničemu. Kilometrická úspora není nijak zásadní, kapacita malá a velká trať na dohled. Případných pár vlaků diesel bezpečně odveze.

Hezké budou odklony po 323 a 322 při nepřetržitých výlukách během drátizace Ova - FM
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 00:31:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nošovice:
1. otázky - Nošovická výrobní zóna bude připojena trianglem (od FM i od Hnojníku)? Bylo někde výslovně řečeno, že se urychleně připravují investiční akce na trati FM - Kunčice? Kdo bude dodavatelem plechových svitků a dalších hutních výrobků pro Hyundai? Jak moc je pravděpodobné, že bude Hyundai využívat služeb nikoli ČD, ale OKD-D, nebo jiného externího dopravce?

2. vlastní názor - Spojení přes ČT by bylo teoreticky možné využít pouze pro lehčí nákladní vlaky (Vn, vyrobená auta na Slovensko, do Maďarska a Polska, případně dále na jihovýchod), a to stávajícími prostředky ČD (742, případně 2*742), nebo prostředky OKD (740, nebo 2*740, případně 744 - ČMKS jich ochotně vyrobí dostatečný počet). Spojení do Trnavy přes Valmez a Půchov by nebyl nesmysl, pokud by vlaky jedzily pravidelně a nejlépe v noci. Jediná úvrať by je čekala v Púchově (opět si je lze lépe představit spíše v režii OKD-D+BRKS, využití elektizace by znamenalo přepřah ve ValMezu na 163 ČD, a v Půchově na 363 ŽS Cargo!). Do Polska (hotové automobily) by bylo možné jezdit via FM - Kunčice - hl.n. - Bohumín - Petrovice. Osobní doprava je závislá na zájmu Hyundai o zaměstnanecké přepravy do vlastního areálu, a dotacích kraje na nová vozidla. Jinak se může stát, že hlavní břemeno osobní dopravy ponesou autobusy (jako na Novou Huť).
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 00:45:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Těch vlaků by nemuselo být pár, ale diesel toho odveze hodně (Nymburk - MB - Liberec). Nejste náhodou z Pustkovce, jako já? Co se týče půlhodinového taktu, jednokolejka je pouze na "venkovském" úseku tratě od Vratimova, tedy 12 km.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 00:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav: Nějaké odpovědi: Ano, Nošovická zóna bude připojena jak od FM tak od Hnojníku. Stát pouze slíbil, že s příchodem Hyundaie dá peníze na urychlený rozvoj dopravní infrastruktury. Většinou se jedná o silnice, můžeme jenom doufat, že se nezapomene na železnici. Hutní firmy v kraji se na Hyundai už třesou. Válcovny plechu ve FM jsou nejblíž.

Uvažuje se o výstavbě železniční zastávky u továrny na trati 322.

Masinka: Hlavně bude zajímavá náhradní autobusová doprava pro 10500 cestujících. Otázka ovšem, kdy se toho dočkáme.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 12:37:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_Širc: Případná NAD by byla provedena co nejúsporněji, tedy absoulutní výluky v noci a o letních prázdninách, druhá "Opava" nás nejspíš znovu nečeká, byla by to ještě větší zátěž.

Z hl.n. na Vratimov je dvoukolejka, tam to půjde řešit výlukami pouze jedné koleje, a odřeknutím části vlaků, nebo jejich odklony přes Svinov, popř. posílením AD DPO z centra k nádr. Kunčice/Vratimov. Dále k FM to bude náročnější, a proto se tam bude kopat až po dokončení elektizace dvoukolejného úseku. Tedy nedotkne se území města Ostravy.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 15:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav: nepřipadá Vám trochu složit jet FM - Kunčice - hl.n. - Bohumín - Petrovice?

Nebylo by jednodušší jet přes Svinov nebo již přes zmiňovaný Těšín?
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 22:03:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Znojmu - jaká je vůbec reálná obsazenost Sp vlaků do Vídně ze Znojma? Mám pocit, že například na trati Znojmo - Okříšky dochází spíš k úbytku vlaků a cestujících. Kraj Vysočina sice deklaroval zájem o elektrizaci trati Okříšky-Znojmo, ale reálněji se k realizaci spíš jeví vytíženější a zde několikrát probíraná dvěstěčtyřicítka Brno-Jihlava.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 12:03:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Na úseku Kunčice - hl.n. je na spadnutí začátek elektrizace.

AA: Nákladní doprava Okříšky - Znojmo je mnohem silnější než Okříšky - Brno. Osobní doprava je energeticky mnohem méně náročná (i kdyby jezdili brejlovci ještě mnohem víc). Je v zájmu ČR (SŽDC) vytvořit třetí cestu do Rakouska, zatím tu je jen Praha - Benešov - ČB - HD/ČV a Praha - Česká Třebová - Brno/ Ostrava - Přerov - Břeclav, takto vznikne alternativa Praha - HB - Jihlava - Okříšky - Znojmo.

Ovšem má to jeden háček. Nová cesta do Rakous bude potřeba především po dobu budování IV. koridoru, a do té doby se úsek Jihlava - Okříšky - Znojmo elektrizovat nebude, takže odkloněné nákladní vlaky budou vedeny v nezávislé trakci (možnosti jsou zatím tří: 2*742, návrat 2*751, nebo nákup 755).
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.165.195
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 12:52:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěřím na zásadní nákladní dopravu v úseku Okříšky - Znojmo. Shodou okolností máme chalupu u Šebkovic nedaleko této trati. Rozhodně není tak silná, aby si vyžadovala elektrizaci. Doba uhelných vlaků je už dávno pryč.
Elektrizace Brno - Jihlava má o dost zásadnější politickou podporu než úsek Okříšky - Znojmo.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 16:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zelektrizovat trať Okříšky Znojmo bez přemístění zústění z Okříšek do Třebíče je hloupost. Je ovšem otázka zda má elektrizace smysl, o smyslu přemístění zaústění snad nikdo nepochybuje.
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 20:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

UVědomujete si stav zab. zař. v Ostravě hl.n.? Mezi uhelným nádražím (frýdlantská nástupiště) a "hlavním nádražím" je nezabezpečený posun a ještě k tomu následná úvrať. Dosti složité. To by chtělo rekonstrukci.
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 20:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okříšky: To myslíte jako elektrizaci jenom Okříšky - Znojmo bez Jihlava - Brno? Jaký by to mělo význam?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 11:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Význam nemá ani jedno. Tahat drát qůli dvou párům nepříliš vytížených nákladů je samozřejmě pitomost, nějaké výrazné oživení způsobené přítomností měděného špagátu se taky nedá předpokládat.
S AA souhlasím v tom, že elektrizace 240 je politicky tlačenou akcí. Dobře si pamatuju na ty slinty o přilákaných investorech, zvýšeném počtu pracovních příležitostí a celkovém oživení kraje vyblité hejtmanem kraje Vysočina.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18289
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 12:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jihočeský hejtman teď udělal bububu, protože se opět nedá ani koruna na čtvrtý koridor nebo elektrizace velenických, takže to přestane podporovat, tak mu bylo pár milónů přiklepnuto - samozřejmě na velenickou...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.134.2
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 21:02:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu to zformulovat ještě jinak. Elektrizace by měla smysl jedině před rozsáhlými výlukami na Táborsku, tedy v nejbližší době. K tomu nedojde, a tak bude dočasně silnější nákladní doprava zvládána v nezávislé trakci.

Protože, přes Břeclav se všechno nenacpe, a opičárny typu Kolín - Jihlava - Jindřichův Hradec - Veselí nad Lužnicí - Ceské Velenice - Gmünd/ České Budějovice - Horní Dvořiště, by byly ještě dražší. Takhle se v Jihlavě přepřáhne na nezávislou trakci, a ve Znojmě (dosud v Retči) na 1116, nebo co tam jezdí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18309
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobně jako drátizace velenických by se využila snad jedině na odklony během stavby koridoru a to ještě nejspíš jen chvíli...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.40
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:35:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"UVědomujete si stav zab. zař. v Ostravě hl.n.? Mezi uhelným nádražím (frýdlantská nástupiště) a "hlavním nádražím" je nezabezpečený posun a ještě k tomu následná úvrať. Dosti složité. To by chtělo rekonstrukci."

To by teda chtělo. Pak by nic nebránilo spojení ramen Opava-Svinov-Ostrava-FM. Stejně tak by to chtělo důsledněji spojit ramena Jablunkov-Bohumín-Ostrava-Přerov (bez 10 minutových čumění v Bohumíně), a byly by na světě dvě doopravdy páteřní linky ostravské aglomerace. Pak by se ze čtyř hlavních směrů (Opava, Frýdek, Karviná+Těšín, Studénka+Přerov šlo dostat jak na hlavní tak na Svinov bez přestupu, a z těch dvou nejdůležitějších (Opava, Frýdek) navíc ještě na centrum.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reko zab. zař. má být při elektrizaci Hl.n. - Kunčice.

Osobně si myslím, že se spojí rameno z Opavy s ramenem z Havířova a to přes Vítkovice. Frekvence na trati FM-OV je trochu vyšší něž na těch ostatních, takže by se těžko spojovala s nějakým jiným ramenem.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.177
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:02:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Osobně si myslím, že se spojí rameno z Opavy s ramenem z Havířova a to přes Vítkovice."

Na čemž ale Opaváci moc nevydělají. Směřování na hl.n. a centrum a by pro ně bylo daleko výhodnější.
Ve chvíli, kdy budou vlaky Těšína přes Karvinou důsledně prodlouženy na hl.n. a Svinov, bude rameno přes Havířov jasně vedlejší a mohlo by klidně zůstat nepropojené.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže Opavákům to může být celkem jedno. Ve Svinově by byla úvrať, předpokládejme tak 5 až 10 minut stání. Pak by se jelo na hlavní takových 8 minut a pak směrem na Střed což je dneska asi 5 minut. Celkově asi tak 20 minut. Když vystoupí Opavák na Svinově, za 5 až 10 minut je v tramvaji směr Centrum, která jede asi 15 minut. Celkově asi tak 20 minut. Vlaky po městě kraj dotovat nebude a město o to nebude mít zájem, když dotuje tramvaje. A Opavákovi to nepomůže ani tak ani tak. Tomu pomůžou pouze spěšné vlaky (Regionální Expresy) Opava východ - Ostrava Svinov
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě mě napadlo. Něco se mluvilo o využití vlečky Vítkovice - Střed. Právě vlaky od Opavy by se tak daly směrovat bez úvratě do centra, ale časově by to taky nebylo nic moc. Úspora max. 5 minut.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.150
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 23:39:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ve Svinově by byla úvrať, předpokládejme tak 5 až 10 minut stání."

Proč? Elektrická jednotka tu úvrať musí zvládnout za 3 minuty! JD Svinov-hl.n. je dnes 7 min. Stání na hl.n. stačí 2 min. Hl.n.-centrum předpokládejme 4 min. To je dohromady 16 min. rozdíl mezi příjezdem na Svinov a na centrum. Nic rychlejšího nevymyslíte. A je to přímo, bez přestupu.
REx by pochopitelně taky pomohly. Pokud by to byly el. jednotky jedoucí též na centrum, tak by to bylo úžasné spojení.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 00:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

okříšky:to jako dát drát do Znojma???no tak to může myslet jen člověk,který tam v životě nebyl.nákladních vlaků není mnoho,ale je tam tragicky málo cestujících.za první republiky to byla hlavní trat do wídně z prahy a ted je to taková lokálka,která nemůže konkurovat silnici z jihlavy do znojma.všechny tratě na vysočině by potřebovaly především narovnat a podstatně zvýšit rychlost nebot rychlosti kolem 60 km/h jsou k smíchu.elektrifikace bez zvýšení tratové rychlosti je k ničemu
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 16:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby to stihli za 3 minuty (vždy tam ale bývá rezerva), tak to stejně nikdo nezaplatí. Kraj zajímá, jak dostat lidi do města, ale po městě už to jeho starost není. Já jsem si taky myslel, že to bude kraj zajímat, ale asi před týdnem jsem byl na krajském úřadě vyveden z omylu.

A kde by ty jednotky končily. Na Středu není místo, Centrum nebude asi o moc prostornější, V Kunčicích nebo by jely do Havířova? Co by pak jezdilo přes Vítkovice?
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 16:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U REx jako doplňku osobní dopravy by se dalo uvažovat o tom, aby vedly přes Střed
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 19:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kraj zajímá, jak dostat lidi do města, ale po městě už to jeho starost není.

Při vhodně nastaveném produktu by se dalo u něčeho jako REx vlaky uvažovat i o čistě komerčním provozu (tj. bez dotací), čímž by nějaký postoj kraje byl tak trochu mimo. Ale do toho se asi nikomu chtít nebude.
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 20:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc:
Kraj to sice nezajímá, ale právě proto, že ho to nezajímá, může jet ten Os ze Svinova do Kunčic klidně přes střed. Časová ztráta bude zanedbatelná, kilometrická vzdálenost je jen o 1 km delší, takže to kraj o moc dráž nevyjde - klidně můžou být dotace stejné.

Třeba se také mohou směry Vítkovice/střed střídat, ale byl by v tom nejspíš zbytečný zmatek.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.169
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 20:54:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Kraj zajímá, jak dostat lidi do města, ale po městě už to jeho starost není."

Bohužel to tak v praxi funguje, já vím. Ale starost kraje to víceméně je. Přestup na okraji města je odůvodnitelný ještě tak u autobusů ve velkoměstě, ale ne u železnice, pokud do centra vedou koleje. Stejně tak je to i starost města, ale to se taky obvykle tváří, že ho to nezajímá.

ad ukončení jednotek: Měl jsem na mysli Frýdek, výhledově Frenštát. Neboli dvě průjezdní linky, psal jsem to někde výše. (Musely by ale být dobře vyřešené oběhy, aby hromadění souprav probíhalo spíš v Opavě, než ve Frýdku.) Na Vítkovicích bych nechal vše beze změny (Svinov-Těšín).
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 23:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S oběhy bych si hlavu nelámal. Elektrizace 323 by neměla význam jenom do Frýdku, aspoň do Frýdlantu nebo Frenštátu. Do Opavy by pak mohla jezdit každá druhá souprava od Frýdku. Opava - Ostrava asi interval 30 minut mít nebude.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Joe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.173.68
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 08:10:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrifikaci trate Retz-Jihlava by byl nejlepsi strategicky krok od spravy zeleznicni dopravni cesty,vzhledem ktomu ze prez CR netranzituje ani jeden nakladni vlak Nemecko-Rakousko(coz za komunistu nebylo a pres Znojmo jezdil par Nex Rakousko-Nemecko a pote co prevedli tenro par pre Breclaclav (asi o 40 km delsi)kvuli oprave znojemskeho viaduktu,tak nas Rakusaci s Nemcama zacali objizdet trasou ktera je asi o 150 km delsi )-k poslednimu takovemu bonbonku diky(politice CD)doslo v Roce 2001 kdy kontejnerove vlaky Bremerhaven-Wien pres Breclav(asi o 40 km delsi)byly odlkloneny Nemecko-Rakousko primo.Vzhledem ktomu ze od roku 2007 dojde k liberalizaci nakladni dopravy tak CD budou rozdrceny ,pak si Nemci z rakusakama zacnou vozit svoje vlaky prez nas,stejne jako vlaky od nas a k nam a samozrejme k tomu budou chtit pouzit nejkratsi cestu.Jeden takovy mali priklad:TPCA obcas vypravy vlak do Rumunska ,a protoze CD nebyli schopny nabidnout vlak ktery by prubezne projel prez Znojmo( tema bezkama by to tam klildne mohlo jet 3dny ,tak si to posilaji pres Breclav a prez Znojmo chodi jen prazdne vozy ,nedokazu si ani predstavit o kolik zakazek timto myslenim CD prichazi
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.138.201
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 09:45:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Joe: - náklady na elektrizaci + zisk z nákladních vlaků via Znojmo ve střednědobém výhledu (15 let) - variabilní - fixní náklady, jak to asi vyjde? Zkusím se zeptat u nás na fakultě PhDr. Fuchse
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 10:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace Retz - Jihlava
Pokud by bylo možné pro nákladní transitní dopravu využívat trať - Děčín st. hranice - Děčín východ - Mělník - Lysá nad Labem - Kolín - Havlíčkův Brod - Jihlav - Znojmo - Retz - Vídeň, potom by jistě elektrizace byla důležitá. Ale zároveň by asi opravdu bylo nutné upravit trať, aby se zrychlila. Taktéž by potom mohly být přes Jihlavu vedeny některé rychlíky z Prahy do Vídně, které by zajišťovaly dálkové spojení Jihlavy a Znojma s Prahou a Vídní.
Elektrizace trati Ostrava - Valašské Meziříčí
Asi v prvé řadě by trať byla elektrizovaná do Frýdku, později do Frýdlantu. Další elektrizaci by bylo vhodné vést až do Valašského Meziříčí, i když mi je jasné, že frekvence cestujících v úseku Frenštát pod Radhoštěm - Valašské Meziříčí by byla nízká. Ale ukončit elektrizaci je vždy lepší v dopravním uzlu.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 10:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A máme tady zase další pohádku: proč bych tahal vlaky přes Znojmo do několika kopců, když to můžu zapřáhnout do jediné tramvaje třeba v Bremenhavenu a přes Drážďany, Lysou, Pardubice a Brno budu ve Vídni rychleji a hlavně bez potřeby postrku z Kutné Hory až do Vídně.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 10:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

, jeste bych Te doplnil - proc bych to vubec tahal pres nejake Cesko (a tedy pobyt na hranicich), kdyz mohu jet - tak jako se dneska jezdi - bez preprahu, kontrol a s firama mluvicima stale stejnym jazykem (a stejnym jako vsichni vypravci, dispeceri atd na trati) od more az do te Vidne?

Mimochodem, co si pamatuji, diky politice nasich politiku prisly CD/ZSR v lednu 1993 asi o tretinu tranzitu.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 11:32:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože to může vyjít levněji. Ale to je jen jedna relace - navíc podle které se to vůbec posuzovat nebude. Je to čistě politické rozhodnutí - a tak jestli rakouská strana chce dráty do Znojma, nechť si to také plně uhradí.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 12:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že dříve jezdily nákladní vlaky přes Znojmo do Rakouska bylo také dáno poněkud větším vytížením ostatních tratí. A tato situace v podstatě dnes nemá možnost nastat, doby kdy se vozilo zboží sem a tam, v podstatě neexistence automobilové konkurence je pryč.
Dráty do Znojma chtějí Rakušáci jen kvůli odstranění přepřahů v Retzu a myslím si že to je docela dost velký luxus.
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 12:17:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že nevýhoda delšího spojení přes Břeclav je vymázaná vyšší rychlostí.A o tu jde především.Elektrizovat trať přes Znojmo v současném stavu je nesmysl.To by chtělo ještě kompletní GO svršku, směrové úpravy, ZZ apod.Pak otázka propustnosti-je to jednokolejka, což zase snižuje faktickou rychlost dopravy.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace