K-report
 

Archive through 14.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Fotografování + fotografové + fotografie » Staré archivy » Archive through 14.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 11:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak taky přidám svou trošku do mlýna...

Johny Z: řekl bych, že tvůj názor, že než kalendář Následky vlakoholismu tak raději nic je až příliš kategorický, ale máš na něj právo

Mě se Zdeňkův kalendář líbí a stejný názor zastává i většina lidí co znám a přišla s ním do styku. Sice se občas vyskytla nějaká ta výtka, ale v globále vyšlo hodnocení velice pozitivě. Výtky se týkaly zejména absence nějaké té páry (ale vím, že je autor nefotí, takže po této stránce mají asi smůlu) a pak někdy příliš velkému kontrastu barev (hodně to je vidět u té 140.004, ale zase vím, že to částečně zavinila i tiskárna). Vzhledem k tomu, že taky vím, že si kalendář kupují i lidé, který vlak rozeznají akorád na modrý, zelený a parní, tak s tím problémy asi nemají.

Co se ostatních vydaných kalendářů tyče - již tradičně má hodně hezké kalendáře SaxiRadim , vytknout by mu šlo pouze občas "uříznutí" soupravy u snímků kde to je trochu ke škodě (čehož si ale asi laik moc nevšímá) a připadá mi, že jsou některé obrázky trochu zrnité (co sem měl možnost nakouknout do nového na rok 2006, tak pokud mě paměť nešálí, tak např. ten hektor).

Z dalších zde zmíněných - Konec páry v Čechách sem neměl tu čest zatím shlédnout a kalendář Proměny železnice mě osobně teda moc nezaujal.

Takže jak vidno - každý má jiný vkus, což je jen dobře. A ještě lépe je to, že je nabídka dostatečná skoro pro každého.
L_O_K_O_M_O_T_I_V_A
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.3.55
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 12:40:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím vás pánové,

UF......díky za ráznou kritiku,beru k zamyšlení!......Todle si asi za rámeček nedám.

ad Johny Z)
Apropo než budu reagovat na Vaši plnotučnou kritiku, dovolím si zde připomenout rčení:" Vše zlé je i pro něco dobré!"....jak tak o tom dlouze přemýšlím, myslím si,že bychom přecejen nějaký ten kšeftík spolu udělat mohli.Já Vám kalendář nabídnu za super cenu a Vy jej koupíte pro svoje nepřátele!Dáte jim tak najevo svoje totální opovržení.......

na mě působil příliš křiklavě. Veliké.... Ano jsem si vědom barevného přesycení některých fotografií, ale jelikož je to moje prvotina, nybyl jsem schopen z monitoru počítače tento stav rozpoznat. Dělat si kontrolní nátisk by znamenalo další finanční zetížení nákladu.Vydal jsem se tedy cestou nejmenšího odporu.

zachycující všední (?) provoz...je Vám doufám jasné, že námět s parní lokomotivou zaujme vždy o něco více(bez rozdílu jestli je foto "dobré" a nebo "špatné") než lokomotivy z běžného provozu(ikdyž počkejme cca dva roky a i tyto fotografie z mého kalendáře budou stejně obsahově hodnotné)!
Ne nebál jsem se přijít se svou kůží na trh a vydal jsem kalendář s motivem současného provozu. O to těžší mám startovní pozici zaujmout i obyčejného laika, či v lepším případě přetáhnout zarytého páraře na součastnost.Nemyslím si, že téma současného provozu má být tématem, kterým budeme opovrhovat.

....pokračování dále.............
L_O_K_O_M_O_T_I_V_A
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.3.55
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 12:48:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..............pokračování..................

S myšlenkou v prvé řadě zaujmout i laika, jsem do tohoto nákladu vstupoval. Vybral jsem 13 fotografií, které jsou dle mého mýnění po stránce kompoziční a obsahové velmi kvalitní. Já dělám fotografii né proto, aby člověk poznal jestli je na fotce rychlík a nebo osobák, ale proto že chci lidem nabídnout jiné a nevšední pohledy, které obyčejní cestující jen stěží mohou někdy vidět. Zaujmout je má především kompozice, nálada snímku.....atp., že se mi to dle vašich reakcí moc nepovedlo je druhá věc, která mne samozřejmě mrzí.


Křiklavě zdůzazněné hlavní téma
Jistě tato forma připomenutí myšlenky a názvu kalendáře je jaksi nešťastně vymyšlená, ale já se za svoje šotouštví rozhodně nestydím. Apropo, na trhu je možné se setkat i s mými kalendáři, které jsem dělal pro zákazníka, kde na kartonu byl text dle jeho požadavků. Jsou tedy i jiné možnosti, jak zde byly uvedeny v příspěvku od SAXIRADIM. Je jen Vaše nevědomost, že Vás něco takového nenapadlo.

Poměrně vysoká cena cca 185,- Kč
Tady jste se trefil kladívkem na hlavičku! Cena "185-195" se kterou byly kalendáře uvedeny na trh byla opravdu příliš vysoká, nepromyšlená a tak jsem ji musel poopravit!

Velice se tímto omlouvám všem, kteří nelitovali této sumy a kalendář si zakoupili.Mohu Vám slíbit, že v příštím roce budu kalendáře dodávány od začátku již s nižší cenou. Děkuji Vám za pochopení.


Žádný prodejce Vám nebude distribuovat zboží ke konečnému spotřebiteli za nulový zisk. Je tedy i v tomto případě na vině Vaše nevědomost, že jste kalendáře nakoupil za koncovou cenu!Banální obchodní informace!

dilema rozřešit.....vidím, že jste alespoň trochu o mém kalendáři uvažoval!


...........pokračování dále...............
L_O_K_O_M_O_T_I_V_A
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.3.55
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 12:56:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.....pokračování..................

Prostě obrázky, které má každý laik možnost vidět kdekoli a ničím ho nezaujmou.
Mrzí mne pane, ale zamozřejmě u všech neoslovených zájemců, že jsem se netrefil do vkusu. Za svými fotografiemi si přesto stojím a jsem rád, že se mi to podařilo zrealizovat. Jak jste trefně poznamenal:"Můj kalendář si své zájemce určitě najde!"

příště si snad budu muset malým nákladem vydat kalendář vlastní
Ano s tím s Vámi plně souhlasím. Jděte do toho a vydejte svůj kalendář! Možná zjistíte sám za sebe co to obnáší. Trefit se do vkusu všech prostě možné není. Prožijete nové, dobré i špatné poznání a pak i Vaše kritika třeba nebude tak sirová a anonymní.

Ještě jednou tedy díky za Váš upřímný názor a budu jen doufat, že volba fotografií v příštích letech bude pro Vás o mnoho zajímavější.

ad Doktor)

protože tě od vidění znám a viděl jsem letmo i tvé fotografie, tak tvá kritika mne opravdu mrzí. Nechci se jen obhajovat a tak budu pouze doufat, že v následujících letech bude můj výběr fotografií zajímavější opravdu pro všechny!

Apropo o jakou mikuldu šlo? Smím-li se ptát?


Panové díky.

Popřeji Všem duševně bohaté vánoce a do nového roku 2006 zdraví. To jediné opravdu člověk potřebuje. Nám fotografům i dobré světlo.

Zdeněk Ulrich
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 17:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LOKOMOTIVA: Jejda - nechtěl jsem, aby můj příspěvěk vyzněl jako nekompromisní odsouzení kalendáře, jen jsem chtěl podoknout, že byly vybrány fotografie spíše průměrné s přihlédnutím k tomu, jak dobře fotíš. No a sytost a vyvážení barev bez zkušebního tisku je opravdu sázka do loterie. ...výběr fotografií zajímavější opravdu pro všechny... - myslím, že všem se nikdy nezavděčíš. Mohu-li mluvit za sebe, spíš bych si jako zákazník vybral bežný provoz. Železnice není jen pára, snažil bych se běžný provoz podat tak, aby byl přitažlivým i pro nešotouše.

Smíš se ptát . Šlo o Mikulášskou jízdu KPKV (Sázava - Přibyslav). Foto motoráku M 240.0113 nyní ve službách KPKV - tipujte kde a kdy tento snímek pořízen .
_______________

off-topická poznámka po čarou:
Žádný prodejce Vám nebude distribuovat zboží ke konečnému spotřebiteli za nulový zisk. Bohužel kvůli s. Rathovi a s. Paroubkovi tak se bude dít v lékárnách než tyto zkrachují .
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Johny Z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 19:06:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Padlo několik otázek, tak tedy pouze malé upřesnění.

ad SAXI) Neuvedl jsem, že od počátku jsem měl jasnou představu o rozměru. Tedy formát cca 320x420 mm na výšku. Tím jsem byl limitován na ony tři druhy, mezi kterými jsem se rozhodoval. Nevím o tom, že by SAXI takovýto rozměr nabízelo, resp. ty co jsem viděl měly rozměr jiný. Proto byly z rozhodovacího procesu vyřazeny jako první, vůbec jsem je neprohlížel a nemohu se k nim vyjádřit. Zvláštní ? Ano, rozhodnutí o koupi bývají někdy iracionální, a někdy rozhodují i daleko menší banality.

ad jednání) No jistě, ale od určitého počtu kusů. Desítky partnerů z oboru jsme realizovali "civilními" předměty. Zde se jednalo o řádově jednotky pro lidi "mimo". Vždyť i pomyslný "vítěz" tuto službu nabízí, http://www.carpe-diem.cz/nakladatelstvi/Objednavka.htm . I přes to jsem si vyslovil ústní důtku, a možná si i šáhnu na peníze :-). A že jsem si to dal k plné úhradě ..., no samozřejmě :-).
Johny Z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 19:07:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad "to už raději nic") Vícekráte zmíněno, proto raději znovu vysvětlím. Neskutečným způsobem mě irituje nový "módní" kult sebeshazování, sebemrskačství a sebeoznačování za šotouše. Přijde mi neskonale úchylné takto degradovat svého koníčka, a s tímto názorem jsem již na K-reportu několikrát vystoupil. Proto je pro mě absolutně nepřijatelné tímto způsobem prezentovat firmu před laickou veřejností a to byl ten nejpádnější důvod. Proto jsem uvedl, že než se celý rok "hrdě" prezentovat jako úchyl, tak raději zvolím "civilní" předmět. Něšťastné slovo "vlakoholismus" chápu jako synonymum "šotoušení" a bohužel, ironie na papíře nefunguje.

ad rázná kritika) Bohužel je to vlastností písemného projevu, který je limitován délkou. Slova možná vyzněla stroze díky snaze o stručnost, jasnost a heslovitost. Povšimněte si, že žádný ze třech vzorků není bez chyby, o všech třech jsem vážně uvažoval a osobně sám pro sebe bych si koupil kterýkoli z nich. Jak a proč se umístili na kupním žebříčku jsem uvedl, co nakonec rozhlodlo také. O odstavec výše je popsáno co byl naprosto fatální důvod, podotýkám že pro mnou uvažovaný účel. Je zajímavé, že i sám autor se s mnoha postřehy ztotožňuje, a sám je vidí jako oprávněné. Jednak to svědčí o tom, že nejsem úplně mimo, jednak o tom, že sám dobře ví, čeho se příště vyvarovat. Takže příští rok možná dojde na Vaši první větu, a skutečně si Vaše kalendáře koupím. Jenom s tím rozdílem, že jimi podaruji své přátele. Máte to ve svých rukou ...
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 20:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový laický dotaz.Fotím klasicky na kinofilm a když fotím jedoucí vlak za jasného slunce,tak se mi občas stává,že fotka není na 100% doostřena.Mohli byste poradit,co dělám špatně?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 21:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pri fotogrsafovaní pohyblivých objektov je potrebné používať vyšší čas expozície. Záleží aj od vzdialenosti od objektu. Rozhoduje totiž uhlová rýchlosť. A tá je vyššia pri menšej vzdialenosti od objektu. Napr. mala by byť viac ako 1/200 s. Samozrejme to vyžaduje aj nastavenie správnej hľbky ostrosti. V takýchto prípadoch je najlepšia jednooká zrkadlovka, nakoľko môžme sledovať priamo cez objektív ostrosť. A pri vyšších expozíciách je potrebné použiť aj vyššiu citlivosť, nakmenej 200ASA, 24Din.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 25. prosince 2005 - 22:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dám příklad;fotím za polojasna écéčko při 160km/h a fotka je jasná.A pak za jasna vyfotím mašinu při brždění ve stanici a není tak osté jak écéčko
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 26. prosince 2005 - 08:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Keď sa používa objektív s ohniskovou vzdialenosťou vyššou, napr 100mm a viac, tam je krátka hľbka ostrosti. Keď fotografujeme objekt, ktorý je bližšie, zrejme sa dostane už za hranicu ostrosti.Vtedy je potrebné použiť objektív s kratším ohniskom, priemerne 58 mm. Na niektorých objektívoch táto hĺbka bola vyznačená. Najlepšia je jednooká zrkadlovka, kde vidíme cez hľadáčik to isté, ako to prejde na film. A vtedy sa dá zistiť aj ostrosť.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznejte se, kdo z vás fotil včera (1.1.) kolem poledne v Bezpráví? Viděl jsem tam (z R705) tři fotiče ;)
ICQ: 155-617-186
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 09:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý_hektor: Musím říct že se mi stává to samé. Fotka sice není neostrá ale lehce zrnitá.
fghjkloi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.162.195
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 13:49:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub: Debilní otázka!!!!!!!!!!!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 15:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fghjkloi: hlavně, že ty máš inteligentní nick - anonyme !!!
fdsgrtj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.162.195
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:09:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víš co šantrůčku jsi do.........
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:56:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takový dotaz. Pro dokumentační potřebu různých technických zařízení potřebuji zakoupit digitál. Zdůrazňuji dokumentační potřebu zapezpečovacího zařízení apod. Technicky dokonalé fotografie z běžného provozu na železnici hodlám stále pořizovat analogově. A teď tedy ta rada. Digitálů jsou kvanta. Na nějaké výkolejky a zrezlé kusy kolejí nepotřebuji 8 megapixelů. Co byste doporučovali obecně - tak v relaci zhruba 5000 Kč ? Máte někdo zkušenosti třeba s Minolta Dimage Z10 ?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 15:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: řekl bych, že jakákoli lepší krabička ti bude vyhovovat. Já si onehdá na nafocení výstražníků VÚD půjčil podobný stroj od bráchy a byl sem spokojen.
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skus třeba Canon Powershot A520. Kolem 5000 se dá sehnat i A510 a umí to celkem solidní fotky

http://www.spongilit.webz.cz/aaa.soukrome/soukrome.htm
* * *
Usmívej se! Bude Hůř
Nikki N,
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.167.125
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:20:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakákoli lepší krabička vyhoví, ale jako fanda značky Nikon bych doporučil Nikon Coolpix 4600
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.191.149
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:24:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na "dokumentační potřebu" mám vedle klasické Minolty Dynax ještě Konicu KD-220Z (dvoumego, 3x OPTICKÝ zoom, blesk, makro, samospoušť, video bez zvuku) a bohatě stačí i pro publikaci na internetu (viz např. http://spz.logout.cz/foto2006/cs2_396_466si_toha.jpg - 50% zmenšení a další 20% komprimace původního jpeg). Svého času v drážďanském MediaMarktu za 70 éček (samozřejmě plus karta aspoň 128 MB, baterky a nabíječka). Prakticky jediné, co se mu dá vytknout, je slabší práce v extrémních podmínkách (sněžení, mlha) a za horších světelných podmínek, ale to se dalo čekat a kvůli tomu jsem si ho ostatně nekupoval :-)
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T.: to by docela šlo - taky vážně uvažuju o nějaké pohotovostní kapesní miniatuře, přičemž pro stále vzácnější případy šotoušení bych zůstal věrný Dynaxovi.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:39:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S jakými e-shopy máte nejlepší zkušenost ?
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 23:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak MINOLTA končí s foto-přístroji,naštěstí bude pokračovat pod zatím kvalitní značkou SONY!!!
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 09:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram

Ale pouze zrcadlovky, kompakty Sony převzít nechce...
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jeden dotaz: Když dám vyvolat film do klasického minilabu nebo do digitálního, je vyvolávací proces filmu stejný? Nebo se používá pro klasiku jiný a pro digitální také jiný?
ICQ -> 21 65 33 068
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Film se vyvolává vždy stejným příslušným procesem pro daný druh materiálu, ať už je to v jakémkoli minilabu nebo třeba doma ve fotokomoře.
Je to vždy chemickou cestou. V žádném počítači se film vyvolat nedá.
Vyvolaný film se ale snadno zpracuje na digitálním minilabu (ten si ho naskenuje a pracuje s ním jako se soubory z digiťáku.)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Díky za vysvětlení, já tomuhle nerozumím :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: Zatím jedinou a dobrou zkušenost mám s e-shopem centrumnakupu.cz (odnož portálu centrum.cz). Mám od nich hi-fi věž za 7,5 litru (v obchodech byla za 9,5-10). Dovezli mi ji až před barák a šlape jak má, vše s odpovídajícími náležitostmi.
ICQ: 155-617-186
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 15:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking - já mám taky Konicu-Minoltu DiMAGE Z10 a je to úplně SUPER stroj...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 20:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu 22.4.2006 se uskuteční (v případě dostatečného počtu účastníků) poslední - rozlučková - fotojízda smíšeného vlaku vedeného parní lokomotivou 213.902 po trati Sázava SaZ - Přibyslav SaZ. Pozůstatek bývalé trati Brno - Havlíčkův Brod (nyní vlečka) čeká v brzké době zrušení a zřejmě fyzická likvidace.



plakát ve větším
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 21:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V případě nefunkčnosti předchozího odkazu na zvětšeninu plakátu klikněte zde. Měl-li by někdo zájem o plakát maximálních rozměrů (2800 x 2045px), nechť dá vědět via mail.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Lauda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.171.23
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 07:58:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: "půjde tedy o rozlučkovou jízdu s množstvím fotozastávek pro fotografy"
Nějaká rozlučková jízda pro normální lidi za normální peníze (780 CZK je cufíl) by se nenašla? Dík.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 23:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lauda: Zatím o ničem jiném nevím.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Van
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 09:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V kalendáři akcí je ještě předposlední jízda s M131.1081 - opět při dostatečném počtu účastníků a za 250 Kč,což je jistě přijatelnější.Mělo by to být 25.3.2006
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 14:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brý den pánové . Chtěl bych se jen tak ORIENTAČNĚ zeptat, kolik by stál takový šotostroj střední třídy, který by se hodil na pořizování kvalitních šotografií. Jsem pořád ještě závislí na kapesném, ale peněz mám víc než dost . Nepište proto prosím nějaké foťáky za 100 000,- Euro. Předem dík, váš budoucí kolega (byl foooooor).
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 15:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: Sice Vám nebudu radit s výběrem fotoaparátu, k tomu nemám předpoklady :-), ale měl jste alespoň uvést, jestli chcete fotit normálně nebo digitálně. To je zásadní věc, ve které by mělo být jasno před samotnou koupí foťáku.
ICQ -> 21 65 33 068
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 18:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

digitálně. Normálně je to moc drahy a bez skeneru to nedam do pocitace(i když skener mám). S výběrem foťáku ani radit nechci . Jenom kdyby tady někdo mohl napsat takovou normální cenu, abych se pak mohl zajit podivat do obchodu a nemusel rozdejchavat když se podivam na cenovku
nikoňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.233
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 18:24:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trupman: já osobně doporučuji digitální zrcadlovku Nikon D50. To je nejlepší stroj se kterým jsem se zatím setkal. Se vším všudy se dá sehnat okolo 25000,-
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 18:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně to pleskám na kinofilm. Asi před rokem jsem si koupil Nikon F55 za necelých 5 000 Kč a nemůžu si ho vynachválit.
Jest škoda každého stroje.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 22:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikon D50 je za ty peníze fakt plně dostačující. Taky jsem si ho nedávno koupil & zoom 18-55 a to celkem za 19,990Kč. Ostatní optiku používám od kinofilmového F80, protože fotím oběma souběžně. Do archivu na profi filmy, pro web a běžnou potřebu na digi.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 11:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo prosím poradit,jak do příspěvku dostanu fotku větší,než je maximální požadovaná velikost,t.j. 320/240 a 30kB?
Fotím na rozlišení 1600/1200,takže snímky mají kolem 400kB.
Asi dost blbý dotaz,ale počítače nejsou zrovna moje hobby.
Díky.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 12:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musí se zmenšit pomocí nějakého programu. Např. Photoshop, z freeware třeba Irfan Wiew. Myslím, že prohlížeč implementovaný přímo ve Windows XP to umí taky.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 17:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook: Nejde to...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
L_O_K_O_M_O_T_I_V_A
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.3.55
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 13:16:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět vás všechny po dlouhé době zdravím,

hledám pro vydání kalendáře s železniční tematikou na rok 2007 fotografa, který se specializuje na parní lokomotivy. Po dlouhé a promyšlené úvaze, jsem odhodlán věnovat cca dva kalendářní měsíce parní trakci.Prosím tímto všechny případné zájemce o velmi kritické zhodnocení svých fotografických výtvorů, a zaslání ukázky v elektronické podobě na adresu pobuda@email.cz. Hlavní podmínkou je fotografie orientovaná na výšku. Přednost budou mít snímky pořízené na barevný(podmínkou) inverzní materiál(není podmínkou). Vítězný kandidát bude po domluvě finančně ohodnocen.

Děkuji vám za váš zájem.

Hezké fotky všem.

S pozdravem

Zdeněk Ulrich
Premyslav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 18:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.854.wz.cz/soutez/soutez.htm Soutěž o nejlepší fotku 854.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 18:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dnešku jsem o jeden den dovolené chudší, ale o spoustu fotek bohatší, tomu říkám povedený den.
Razil jsem původně na lochnesky a nějaké 122/123 mezi Stratov a Ostrou, počasí naparádu, lochnesky kromě 080ky tuším nepočmárané a náklady jezdily furt. V ostré mě zaujal "PRAGOTRON" u druhé koleje, jen to nešlo moc vyfotit...
Pak jsem se přesunul přes Poříčany na Tuklaty, jenže kde tam fotit, tak jsem vzal v zastávce pinďoura 006 a nějaký zdvojený 471ky a jel do zast.zeleneč, taky dvojičky, ale 451, to už je lepší.

Prostě supr den :-) Ten Stratov je dobrej na dopoledne, se tam určo ještě někdy vydám (dokud nezaroste pole)
560.013:KU SPOKOJNOSTI SLÚŽIME UŽ 30 ROKOV
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 15:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno tu jela diskuze o digitálech, taky jsem uvažoval o Olympusu E-500 DoubleKit, ale nakonec jsem potřeboval i nový mobil, starý odcházel a coby 5tiletý zákazník červeného operátora jsem si teda vzal za to mobil, vyšel levněji než obvykle a fotí pěkně, dokonce si troufám tvrdit, že digitál by mi byl k ničemu, když jsem byl fotit, tak jsem si uvědomil, že stejně bych ty pěkné fotky dělal na klasiku a digitál bych měl jen tak na blbnutí, no a to s tím mobilem taky jde.
Je to Sony Ericson K750i a má 2MPX foťák, a celkem 4 režimy (Velikost fotografie).

1) Malá.............160x120.........snímek cca 10kB
2) Střední..........640x480........snímek cca 50kB
3) Velká...........1632x1224......snímek cca 220kB
4) Velká kvalitní..1632x1224......snímek cca 386kB

Totiž i u těch malých a středních jde nastavit velká kvalita, ale to je zbytečné. Má to i režim ZOOM a zesvětlení, je to celkem dostačující na blbnutí

Pár foteček:

02_03_06: světlejší

tmavší


03_03_06:
Europäischer Lokführerschein

350.001 s jedním týpkem z Valtic

Odvozní panťák z práce domů :-)

cedula

jidelna

IDS JMK


(Příspěvek editován uživatelem lukash březen 03, 2006)
560.013:KU SPOKOJNOSTI SLÚŽIME UŽ 30 ROKOV
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 11:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha já to dal do jiné skupiny a pak jsem to překopíroval a tam vymazal, takže se smazaly i uložené fotky, tak repete :-)

Pár foteček:

02_03_06:
světlejší


tmavší


03_03_06:
Europäischer Lokführerschein


350.001 s neidentifikovatelným objektem z Valtic


Odvozní panťák z práce domů


cedula


jidelna

560.013:KU SPOKOJNOSTI SLÚŽIME UŽ 30 ROKOV
Pepa_zilvar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 19:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten objekt z Valtic by si měl brát do kolejiště pokrývku hlavy. Odlesky mohou způsobovat falešné světelné návěsti, tzv. fantomy.
Chudák J.S.....
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 00:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, obvykle se při focení k železnici moc nedostanu, ale občas i výjimka nastane... :-)

http://spock.site.cz/tmp/newpages/data/photogallery/gallery/IMG_0079.jpg

Schválně, kde je to focené?

V dálce se začíná ozývat pravidelné klapání, které neustále zesiluje. Za okamžik už je slyšet i hukot lokomotivy a najednou je celý vlak pryč, dříve než si ho stihnete pořádně prohlédnout.
Dif-tor heh smusma
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 06:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spock: Ostrava?
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 08:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spock:
Střekov - pod hradem u zdymadla.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 09:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, Střekov. Škoda, že tam není zachycena silueta hradu. Byla by to pak parádní fotka
Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 11:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně, Střekov, hned vedle zdymadel :-)
http://spock.site.cz/tmp/newpages/data/photogallery/gallery/zdymadla.jpg

S tím hradem.. no, to je trochu problém, protože ten hrad je opravdu vysoko nad tratí...
Ale mohl bych zkusit zase až tam někdy za půl roku budu, vlaky tam jezdí každou chvíli... možná by byla v tomhle ohledu lepší fotka z druhého břehu, ale tam se zase těžko dostanu když už budou zavřený přehod přes zdymadla...
Dif-tor heh smusma
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 15:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím hradem.. no, to je trochu problém, protože ten hrad je opravdu vysoko nad tratí...

Tak problematicky bych to s tou výškou neviděl



Za více peněz méně muziky ... Motto DP hl. m. Prahy od 1.7.2005

Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat...
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 16:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem chtěl taky hádat, to ste to neměli hned prozradit :-( Jo podle té lávky nas štrekou by se to dalo poznat .)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 17:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o místo odkud fotíš. Tam kde jsem byl já to problém byl.
Dif-tor heh smusma
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 21:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pod Střekovem se fotí docela dobře. Buď musí člověk stát až u Labe, jako pravděpodobně Vašut, nebo na těch rezivějících a rok od roku méně stabilních plošinkách u trati, kde jsou zajímavé buď téměř čelní snímky vlaků od Ústí nebo takovéto snímky vlaků na vzdálenější koleji (do Ústí):
460.075 / 076 Os 6412 460.075 / 076 Lysá n.L. - Ústí záp.

Pokud náhodou není výluka, tak se na této koleji dají fotit především obusměrné jednotky, které jsou pochopitelně stejně fotogenické z obou konců stejně.
M.T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.41
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 22:01:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vašut: jestli je to možné,prosím o zaslání té pravděpodobně 163081 po Střekovem ve větší velikosti.A kdy vznikla? Díky. tarkos@karneval.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace