K-report
 

Archive through 16.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektrizace tratí » Staré archivy » Archive through 16.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2921
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete mi říct, kde ještě jste viděl na koridoru 810 či podobné příšery

Podobné "příšery" jezdí např. mezi Dětmarovicemi a Petrvicemi u Karviné, Dečínem a Prostředním Žlebem. A to už dokonce od dob, kdy se mám o koridoru ani nesnilo. Z dalších nekoridorových ale zadrátovaných tratí obluhovaným v os. dopravě takřka výhradně mot. vozy by šly jmenovat např. Bílina-Úpořiny, Děčín-východ-Ústí nad Lebem-Střekov a znalci by jistě doplnili další....
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja jsem sice presne nepochopil (a ani se moc nesnazil), o co "Nadrazakovi" jde - ale z dalsi diskuse se mi zda, ze se jedna o to, ze na zadratovanych tratich musi jezdit jen elektricke vlaky, protoze jinak je to plytvani drahou dovozovou naftou.

Takze - pokud dojde k nejake dalsi liberalizaci ci privatizaci - on a jemu podobni dostanou infarkt, az zjisti, ze soukromnici jezdi s dieselem ne kousek, ale treba desitky az stovky km pod draty a nedbaji doporuceni (drive zavazneho prikazu) Strany a vlady.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 13:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, tak: Dle drážní logiky je přeci elektřina zadarmo a nafta za peníze.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 13:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tratim kolem Rudoltic uz tu vsechno zaznelo, ja bych jen dosal, ze nevidim problem v tom, aby v useku Trebova-Rudoltice existoval "soubeh" dvou osobakovych ramen, rekneme Pardubice-Lanskroun a Ceska Trebova-Zabreh. Ukonceni vlaku od Zabrehu v Rudolticich a tam prestup povazuju za zbytecne odhaneni zbytku cestujicich (byt nepochybne vetsina jich ma PJD) a kapacitne se to tam urcite vejde.

Atj, Bram: uz pred casem se na vlaky.net nejaky pravoverny schotousch rozciloval, ze "na co sme tedy elektrifikovali Strbskou rampu, kdyz si tam dneska jezdi BRKS se cmelakama".
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 14:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrte, já vím, že situace trati okolo Rudoltic zde byla probírána, ale jak vidíš, tím to není možné skončit a je nutné zejména NÁDRAŽÁKŮM polopatě a stále dokola vysvětlovat to, co je přínosem pro lidi. Modrý mozek ( pokud se vůbec za mozek dá považovat ) je velmi pomalý mozek.
JGCP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.81
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 14:53:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je divné,pane Pospíšile,že Vy,takový fanoušek parních lokomotiv,mluvíte takhle špatně o nádražácích.Nebo jsem jen špatně porozuměl,že nejde o všechny,nýbrž jen o výše diskutovaného?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 16:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má snad něco moje fandovství parním lokomotivám snad do činění s oblibou lidí v modrých uniformách? Já mám mezi svými známými také lidi pracující u dráhy a vážím si jich. Ale tady jde o něco nepatrně jiného: Drážní myšlení se bohužel ke každé, byť okolnostmi vynucované změně navenek staví následovně: Tak se to nikdy nedělalo, to nejde atd. A nesnaží se najít důvody proč to jde. naopak se změnám snaží zabránit. Viz diskuse s Nádražákem výše.

Bohužel paušální označení nádražák tím pádem již dostalo poněkud hanlivého nádechu. A diskutující Nádražák výše je toho žel bohu důkazem.

Jinak JGCP, když mne jmenujete ( tu přezdívku jsem si nedal jen tak pro nic za nic ), nechtěl by jste odtajnit i sám sebe? Jméno Josef Gargula ve vašem mailu mi nic neříká...........
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20096
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 16:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že myšleni byli tzv. nádražníci a kolejníci, tedy zde zejména výše diskutovaný ukázkový exemplář.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 16:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zcela správně. Nádražníci a kolejnící. Ale diskutující si osvojil přezdívku Nádražák.

Ale na druhou stranu, díky takovým lidem jako je Nádražák se na nádražáky pohlíží dnes skrz prsty.
Nevěřím již tomu, že se někdy vrátí doba, kdy začít pracovat u dráhy znamenalo i polepšit si ve svém společenském postavení.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 16:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snažil jsem se odpovědět všem, kteří reagovali na můj příspěvěk, tak doufám, v této odpovědi najdete odpověď na váš příspěvek. To co zde někteří tvrdí jsou z odpuštěním prostě naprosté pitomosti!.. 1. prodloužení jízdní doby u 810 v úseku Zábřeh-Rudoltice opravdu není 15 min, ale pod 10 rozhodně nejde-připočítejte si prosím rozdíl zrychlení - nemůžete totiž srovnávat rozjezd 810+010 a rozjezd peršingu se 4 Btčky. 2. Ano opravdu si myslím, že elektrifikovat tratě s rychlostí do 80 km/h bez zvýšení rychlostí na této trati nemá smysl elektrifikovat. 3 do Lanškrouna přímo nejezdím, ale jezdím každý den ze Zábřeha přes Rudoltice, takže občas vidím, kolik lidí vysedá z té 810+010 a někdy by mi na to stačili prsty obou rukou. 4. - vy asi neřešítě několika miliardové ztráty každý rok (neříkám, že si za to nemohou svoji koncepcí ČD dráhy většinou samy), ale pokud jsou tyto ztráty tak obrovské, chtěl bych vidět, odkud byste vy chytráci brali peníze na zelektrizování každé lokoálky v republice !!! Nevím jak vy, ale já si myslím, že nejdříve se opravují ty nejvytíženější tratě (třeba dobrým příkladem je Zábřeh - Šumperk, kde je NESROVNATELNĚ VĚTŠÍ FREKVENCE CESTUJÍCÍCH( a přesto tato trať není dodnes elektrifikována) ) a pak teprve ty ostatní tratě menšího nebo malého významu !!! 5. Namysli jsem měl jednotky 471 a právě proto, že si nemůžeme dovolit kupovat elktrické jednotky pro každou trať nemá v tom případě smysl tu trať ani elektrifikovat, tak už to prosím zkuste pochopit!6. Já absolutně nezastávám názor, že něco takhle bylo a musí to tak být už navždy-dokonce já sám toto tvrzení nenávidím, ale za součnasného stavu vozového parku v rychlíkové (nebo celkově osobní) dopravě+obrovské ztráty ČD, si nemůžeme dovolit vyhazovat peníze oknem za nesmyslné projekty. Pokud by ČD dobře prosperovaly, potom se klidně o takovýchto věcech můžeme bavit a věřte mi, že proti tomu nic mít nebudu. 7. Je snad logické, že pokud někde udělám elektriku, pak tam budu jezdit na elektriku a ne 810!! Ale jak vidím, asi tomu moc nerozumím, protože někdo je "trošku" jiného názoru..8.K přestupu v Rudolticích na Zábřeh (Třebovou) se radši ani nevyjadřuji, protože toto je opravdu nebetyčný nesmysl !!! 9. Další narážky proti nádražáků si mile rád poslechnu, tak jen pokračujte :-)
efert
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.247
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:21:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jste docela zcestovalý, mohl byste tedy prosím uvést přibližný odhad počtu cestujících ve vlaku ze Zábřehu do TŘebové, samozřejmě myslím ty osobáky, nebyl by na jednu 810, ptám se protože samotná 810 už by byla rychlostně konkurenceschopná. Předpokládám, že to nebude moc slavné.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"jezdím každý den ze Zábřeha přes Rudoltice, takže občas vidím, kolik lidí vysedá z té 810+010 a někdy by mi na to stačili prsty obou rukou."

A já zas jezdím občas ČT-Zábřeh (a opačně) a k součtu cestujících v osobních vlacích na tomhle úseku(163+4xBt) by mi stačily prsty na jedné ruce. V 810+010 ve směru Šumperk/Lanškroun je zas věčně přeplněno.
Např jeden odpolední spoj s Třebové si veze přímé vozy (810+010) do Lanškrouna. V Bt do Zábřeha pusto prázdno, v krabičce by chlup nepropadl.
Vy máte jiné zkušenosti, ale revoluční myšlenka, že by se dráhy v řazení souprav (163 vs. 810) řídily aktuální poptávkou cestujících v určitém čase zřejmě u nádražníků v úvahu nepřipadá. Čili buď jen jedno nebo jen druhé, kombinace vyloučena.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Nádražák, bod 7: Právě že ne, budu jezdit s tím, co je ekonomicky výhodnější a jestli si to předtím případně zadrátuju a zjistím že jsou mi ty dráty k ničemu tak jsem ... a neměl jsem to vůbec dělat. Hlavně že předtím poukazujete na ztráty ČD.

(Příspěvek editován uživatelem bugear březen 02, 2006)
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. Řekl bych, že na trati dlouhé 28 km by rozdíl 10 minut nebyl - sólo 810 by to dle mého názoru za 30 minut zvládla bez problémů. Také nezapomeňte, že ta lepší akcelerace je za cenu mnoha tun navíc a spousty energie navíc.
2, 4 a 6. A co třeba velmi vytížené regionální tratě s velkou frekvencí cestujících a ještě dvojnásobným potenciálem cestujících jako jsou 291, 331 (min. Otrokovice-Zlín), 120 (Pha-Kladno)? Ty podle Vás není třeba eletrifikovat i za cenu nízké TR? Nikdo tu navíc nechce eletrifikovat každou lokálku - nevím, kde jste na to přišel. Navíc eletrifikace by financovaly SŽDC a EU, tj. nikoli ČD.
7. Tratě se také nemusí eletrifikovat/modernizovat kvůli regionálním vlakům, ale také (a často hlavně) kvůli rychlíkům a nákladům. A úsek Zábřeh-Rudoltice by se bez nákladů a rychlíků neeletrifikoval (a možná i zrušil), stejně jako další tratě jako 020 (alespoň část), 196, 220 (Benešov-Tábor), 225 a další.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj příspěvek č.596 je směrovaný samozřejmě Nádražákovi.
Efert
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.247
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:52:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl by někdo odhad, kolik pěněz by to stálo, udělat dráty do Lanškrouna? Nebylo by to pár desítek miliónů? Jinak se zeptám, má trakční měnírna pro úsek Česká Třebová- Zábřeh takovou kapacitu, aby utáhla ještě dalších 5 km do Lanškrouna?
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: Ale teď pravdu: to, co píšete myslíte vážně, anebo si z nás děláte vtípky?
Liberté! Égalité! Sexualité!
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nádražák: Ztráty ČD jsou způsobené stavbami na tratích? ČD platí elektrizaci tratí? Já myslel, že to dělá SŽDC.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připouštím, že v úseku Rudoltice-Zábřeh, není frekvence cestujících nijak vysoká + - 30 cestujících, ale nemůžete ani po těchto odvážllivcích chtít, aby jezdili 40 km 810, když to není nezbytně nutné. Navíc musí být zachován určitý takt, protože se jedná o koridorovou trať ať už se to někomu líbí nebo ne. V Němeceku nikoho nezajímá, jestli tím vlak jede 5 lidí nebo 500, prostě jsou tu intervaly a podle nich tyto vlaky jezdí. A připusťme, že u Os vlaků mezi dopravní špičkou a normálním časovým obdobím není moc rozdíl co se týče počtu cestujících. U R/Ex a podobně je to o něčem jiném, tam je letos počet vlaků ve špičce bohužel omezen. Dále je naprosto jasné, že je nutné udělat výpočty, kolik by se elektrizací dalo případně ušetřit a zda se to tedy vyplatí, ale podle MÉHO názoru třeba na takto krátkém úseku jakým je Rudoltice-Lanškroun, navíc s tak malým počtem cestujícíh, by se to evyplatilo. Jinak za 30 minut jede ze Zábřeha do Rudoltic klasická souprava, takže 810 by to určitě na 100% takto rychle nestihla. Tratě s velkou frekvencí cestujícíh je však určitě třeba elektrifikovat, ale to už jsem zde jednou uvedl! Podle Vás není trať Rudoltice-Lanškroun lokálka ?? Pokud by se elektrifikovalo tady, za chvíli se to bude dělat do jiných vesnic, ale čím tam chcete proboha jezdit??? Jistěže modernizace tratí probíhá i kvůli nákladní a rychlíkové dopravě, ale kolik nákladů nebo dokonce rychlíků jede do Lanškrouna ??? Takže toto asi také nebude ten důvod, proč elektrifikovat tuto trať. Nechápu však, co jste měl na mysli tím "Zábřeh-Rudoltice by se bez nákladů a rychlíků neeletrifikoval (a možná i zrušil", můžete to nějak rozvést?
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já někdy tvrdil, že:"Ztráty ČD jsou způsobené stavbami na tratích"?? To opravdu nevím..SŽDC jako státní podnik je podle mého názoru dotována státem (výstavba tratí, elektrifikace). ČD jsou však rovněž dotovány ze státu => stejný zdroj přijmů => je jedno, jestli to zaplatí ČD nebo SŽDC, protože to stejně nakonec hradí stát. Opravte mě, jestli se pletu a teď to myslím bez ironie
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro porovnání rychlosti 810 a něčeho rychlejšího doporučuju ranní vlak z Veřovic do Ostravy a srovnat jeho časy s jinými v úseku Studénka - Svinov (trať 270). Pokud si dobře vzpomínám jezdí tam 810 + 2*010. Že by ta ztráta byla nějak zvlášť velká se mi nezdá.

ale nemůžete ani po těchto odvážllivcích chtít, aby jezdili 40 km 810

Úsek Ostrava,hl.n. - Kojetín přes FM má 133 km. A copak tam asi jezdí? 810
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Úsek Ostrava,hl.n. - Kojetín přes FM má 133 km. A copak tam asi jezdí? 810" jen a pouze 810?? - to myslíte opravdu vážně? pokud ano, tak to je něco šílenýho !!!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc musí být zachován určitý takt, protože se jedná o koridorovou trať ať už se to někomu líbí nebo ne.

Ááá, takt, vždy, všude, za všech okolností, bez ohledu na požadavky cestujících. Máme tu nové drážní dogma...

V Němeceku nikoho nezajímá, jestli tím vlak jede 5 lidí nebo 500, prostě jsou tu intervaly a podle nich tyto vlaky jezdí.

Německo je snad vzorem správnosti?!?

Jinak za 30 minut jede ze Zábřeha do Rudoltic klasická souprava, takže 810 by to určitě na 100% takto rychle nestihla.

A co by se tak hrozného stalo, kdyby to nestihla?

Podle Vás není trať Rudoltice-Lanškroun lokálka ?? Pokud by se elektrifikovalo tady, za chvíli se to bude dělat do jiných vesnic


Je. Ovšem to, jestli daná trať je, anebo není lokálka, nemá na smysluplnost její elektrizace žádný vliv.

Nechápu však, co jste měl na mysli tím "Zábřeh-Rudoltice by se bez nákladů a rychlíků neeletrifikoval (a možná i zrušil", můžete to nějak rozvést?

A co je na tom tak nepochopitelného. Dobrá, zkusím to napsat jinak: Kdyby dálková doprava nebyla vedena po této trati, tak ta by nyní byla ve špatném stavu, s NTR tak 50 km/h, šesti páry vlaků sólo 810 a permanentně navržená na ukončení provozu...

SŽDC jako státní podnik je podle mého názoru dotována státem (výstavba tratí, elektrifikace). ČD jsou však rovněž dotovány ze státu => stejný zdroj přijmů => je jedno, jestli to zaplatí ČD nebo SŽDC, protože to stejně nakonec hradí stát.

Jedno je kolečko od trakaře. U každé z těchto organizací (ČD, SŽDC) je jednoznačně stanoveno, za jakých podmínek a z "jakého šuplíčku" dostává veřejné peníze...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4. - vy asi neřešítě několika miliardové ztráty každý rok (neříkám, že si za to nemohou svoji koncepcí ČD dráhy většinou samy), ale pokud jsou tyto ztráty tak obrovské, chtěl bych vidět, odkud byste vy chytráci brali peníze na zelektrizování každé lokoálky v republice !!!

Stát dotuje ještě více ztrátovější věci, než je ČD. Ale o to nejde.
Výstavba nových tratí nebo elektrifikace přece vůbec nesouvisí s dluhem ČD. SFDI (jehož součást je SŽDC) má za úkol stavbu nových silnic, železnic atd. A na takové věci dostává peníze.
ČD dostávají peníze na pokrytí ztráty z veřejné služby, kterou vykonávají. Tyto dva druhy peněz bych v žádném případě nespojoval. Vůbec spolu nesouvisí (jabka a hrušky) Rozhodně to, že mají ČD ztrátu nesmí být důvodem pro neelektrizaci tratí.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nádražák: Doporučuju zejména spoje v sobotu a v neděli, ale i přes týden člověk narazí na 842 + několik 010.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neexistuje nějaká prezentace či nějaké novinky,které byly prezentovány ve Velenicích minulý týden?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A bylo li velmi husto a černo, tak se dalo z Prahy přes Chomutov dojet do Karlových Varů v přívěsu 010. Sám jsem to měl možnost na vlastní tělo okusit. Je to asi 170 km.

Nádražáku, přečtěte si můj příspěvek 585, kde vám popisuji ranní situaci na daleko vytíženější trati, jde o trať Praha - Beroun. Ta trať nemá přitom autoblok a mezistaniční úseky tu jsou dlouhé.

Trať Zábřeh - Rudoltice naopak "trpí" hustým provozem os. vlaků v dvouhodinovém intervalu, ráno a odpoledne doplněném o jeden vlak, naopak dopoledne je tam čtyřhodinová díra.
Jentak mimochodem vám Nádražáku také uniká, že Lanškroun není vesnice.

A elektrizace se nedělá jen kvůli nákladům a rychlíkům, toho by jste si také už mohl ráčit všimnout.

Jedna lokálka se má také elektrizovat - jde o trať Lysá nad Labem - Milovice, traťová rychlost je tam 70 km/h.
Proti elektrizaci této lokálky v současné podobě ovšem protestuji, zde je to ovšem dáno tím, že jednou se má stát součástí v podstatě koridorové tratě do Liberce a nebylo by vhodné ji za pár let po elektrizaci zgruntu předělávat.

A laskavě už zkousněte fakt, že to co dříve byla lokálka a něco jiného hlavní trať, si klidně časem své postavení mohly prohodit.

Namátkou uvedu příklad: Trať Okříšky - Znojmo, dříve hlavní trať s provozem mezistátních ( ještě dřív ale vnitrostátních ) rychlíků do Vídně je dnes provozně ta nejposlednější lokálka.

A některé trati, které jsou po stavební stránce lokálky, jsou významem tratěmi hlavními, například Liberec - Česká Lípa.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: V Němeceku nikoho nezajímá, jestli tím vlak jede 5 lidí nebo 500, prostě jsou tu intervaly a podle nich tyto vlaky jezdí.

Je v Německu provozována trať, respektive regionální osobní doprava, s takovou malou frekvencí cestujících (na poměry lokálky)?


Podle Vás není trať Rudoltice-Lanškroun lokálka ?? Pokud by se elektrifikovalo tady, za chvíli se to bude dělat do jiných vesnic, ale čím tam chcete proboha jezdit??? Jistěže modernizace tratí probíhá i kvůli nákladní a rychlíkové dopravě, ale kolik nákladů nebo dokonce rychlíků jede do Lanškrouna ???

Jestli, zde reagujete na mě tak: Podle mě je tato trať lokálkou, tj. tratí regionálního charakteru s průměrnou frekvencí cestujících. Tuto trať nechci eletrifikovat, tj. prozatím nikoli, protože je v Čechách velká spousta žhavějších adeptů - nikdy jsem neřekl, že chci tuto trať eletrifikovat. Navíc jsem řekl, že "Tratě se také nemusí eletrifikovat/modernizovat kvůli regionálním vlakům, ale také (a často hlavně) kvůli rychlíkům a nákladům.", tj. jsou tratě, kde by byla drátizace na místě a není tam žádná nebo minimální nákladní a dálková doprava - například 290 (Olomouc-Uničov), 291, 120 (Pha-Kladno), 331 atd.


Nechápu však, co jste měl na mysli tím "Zábřeh-Rudoltice by se bez nákladů a rychlíků neeletrifikoval (a možná i zrušil", můžete to nějak rozvést?

Chtěl jsem tím říci, že pokud by nákladní a rychlíková doprava byla vedena z Čech na Střední a Severní Moravu po jiné trati (například po přeložce ČT-Zábřeh), tak by zde byla jedna kolej bez drátů s provozem cca 5-ti (maximálně 8-mi) spojů/den v řazení se sólo 810 nebo by se provoz úplně zrušil (v případě rychlíků ČT-Zábřeh po jiné trati).
Tex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 15:16:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dorý den jsou někde na webu dostupné informace o tom jaké výhody má elektrivká trakce oproti motorové.

Já tomu moc nerozumím jen jsem se díval že eletrické lokomotivy mají podstatně větší výkon než dýzlové a tím i lepší akceleraci a také poměr hmotnost/výkon bude asi lepší. Ale takové Siemens Desiro na tom s rychlostí také není špatně a to je to lokálka.... Nemáte někdo takové porovnání? řípadně porovnání trakčních soustav?

Díky

Tex
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 16:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tex: strucne a jasne porovnani trakcnich soustav je zde http://bueker.net/trainspotting/voltage.php

Co se tyka vyhod elektricke a motorove trakce: to se neda takto jednoduse rict. Kdybych to mel strucne shrnout: elektricka trakce umoznuje realizovat vykonejsi vozidla, ale naopak vyzaduje narocnejsi infrastrukturu. Tudiz elektrifikace ma smysl jen nekde.

Obecne, naklady na elektrifikaci musi byt "vyvazeny" benefity z ni plynoucimi. To muze byt vyssi hmotnost vlaku, vyssi rychlost, zrychleni, uspora nakladu na trakcni energii. A podle toho se musi k otazce elektrifikace pristupovat individualne, kazda trat je na tom jinak.
Je zrejme, ze za 100+ let od naruseni monopolu pary na zeleznici se hodne zmenilo. Na zacatku stoleti byla k pare elektrina jedinou alternativou. Motorova trakce se nejdrive uplatnila v motorovych vozech, do cela nakladnich a tezkych osobnich vlaku se v USA dostala ve 30. letech, v Evrope az v 50. Da se rici, ze s postupem casu se rozdil ve "vykonech" elektricke a motorove trakce zmensuje. Na tratich, ktere se pred X desitkami let dratovaly, protoze jinak neslo zvysit jejich kapacitu (uz zde zminena strbska rampa, ale treba i trate pres Alpy), se dnes prohaneji motorove lokomotivy. Podobne driv byla rychla primestska doprava nepredstavitelna bez elektricke trakce. Dnes uz ne, motorove jednotky se uplatni i v primestske doprave.
Samozrejme plati, ze dnes vyrabene elekticke lokomotivy maji vyssi vykon nez motorove. Ale jednak vykon neni vse (ale i adheze, tazna sila...) a hlavne ne vsechny vlaky, trate, potrebuji to nejsilnejsi vozidlo, co je k dispozici.
mořepetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.175.242
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 23:40:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výběrové řízení na centrální adrese s názvem "Komplexní zpracování přípravné dokumentace stavby, včetně zajištění veškerých dokladů pro vydání územního rozhodnutí, s cílem vyřešit elektrizaci železniční trati č.293 stejnosměrnou soustavou 3 kV."
Je celkem zajímavé.
http://www.centralniadresa.cz/cadr/cadr01010Prepare.do?znackaForm=50018117ZR001&jazyk=CZ
Je lepší jednat než mluvit.
Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 00:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mořepetr:studie na drátizaci už dávno existuje...
mořepetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.175.242
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 11:25:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mira:Tohle je už dokumentace pro stavební řízení.To už není jen studie.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 13:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady už přestává veškerá sranda.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Octopus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 14:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže to vypadá jako elektrifikace trati do Šumerka ze Zábřehu v dohledné době?
mořepetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.175.242
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 15:39:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To asi ne,Zábřeh-Šumperk přece patří SŽDC s.o.
Octopus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 15:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co teda s tím? Nějak to nechápu.
mořepetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.175.242
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 16:34:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hybridní vozidlo. Soukromník, přece nebude budovat trakční vedení nad státní nfrastrukturou
http://www.regiotram-nisa.cz/web2005/sp_ce/sp_final/7_2technicke.php
Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 21:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desná tlači aby byly dráty v šumpru.Jinak jsem mel na mysli, že už dlouho existuje studie, konkrétně studie proveditelnosti. To co je na Centrální adrese je fakt vyšší stupeň dokumentace. Ono bez dokumtace pro stavebni povolení nebo územní řízení nelze zadávací dokumtaci vystavit.
Jinak tady někdo mluvil o tom, že se chystá drátizace do Laa an der Thaya. No stožáry už v Laa stojí, téměř až ke šturcu.
Centrální_mozek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 08:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co by z toho měla Desná nevim, ale evidentně ten Šumperk nepochází z hlavy SŽDC . Dneska už neni ekonomicky podložitelná žádná elektrizace, ale stavět se musí... Možná to tu někdo psal, nechylo by se pak pozměnit ramena osobáků:
Přerov - Olomouc - Zábřeh - Šumperk v klasice,
ČT - Lanškroun v motorácích,
(ČT -) Rudoltice - Zábřeh (-Šumperk) v motorech/klasice.

Dráhy by se skutečně mohly odklonit od trasování vlaků striktně podle čísel a charakteru tratí a raději se trochu přizpůsobit současné poptávce.

Miliarda za drátování Šumperku by se ale dala využít úplně jinak a lépe...
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 14:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"1: Přerov - Olomouc - Zábřeh - Šumperk v klasice,
2: ČT - Lanškroun v motorácích,
3: (ČT -) Rudoltice - Zábřeh (-Šumperk) v motorech/klasice."
Přesně to by asi vyhovovalo poptávce. Jen doplním k bodu 1: Bez přepřahů (ergo dráty do Špk)
2: Ale s větší kapacitou než dnes
3: Přímé do Špk od ČT? To mi přijde trochu zbytečný, tolik lidí takhle nejezdí.

"Miliarda za drátování Šumperku by se ale dala využít úplně jinak a lépe..."
Já jim držím palce, z tratě na zrušení a z velké části zničené v r.1997 udělali fungující příměstskou železnici se slušnou frekvencí, od letoška "expandovali" do Zábřeha a třeba to s drátama zkusí ještě dál. Nádražáka z toho asi trefi šlak, ale já bych třeba rychlík (Brno) - Olomouc - Kouty, skipas na ČH sedlo v ceně, od nádru v Koutech kapacitní kyvadlovka ke sjezdovce (ČH sedlo, nový areál v Loučné) taky v ceně, úschova lyží ve vlaku atd. viděl celkem rád.
P.S. Nemusí být v závislé trakci;-)
V.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.5.72
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 22:47:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer pánové, nevím zda-li to už zde šlo, ale tento týden už doopravdy začala fyzicky plánovaná elektrifikace úseku trati Ostrava hl.n. - Ostrava Kunčice.
Dnes v Ostravě hl.n. pracovníci EŽ Praha vyhlubovali díry na základy TP v místech frýdlantského nástupiště.
Elektrifikaci zdar...
Brut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 06:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně té elektrizace OVA Hl.n - OVA Kunčice,
další informace na odkazu
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/58AEAEF2-87D8-462F-B4A1-4E30926856D5/0/ElektrizacetratiOstravaKuncice.rtf

Snad to vše půjde dle plánu
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 21:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SŽDC vydala 9.března 2006 předběžné oznámení zadávacího řízení na stavební práce pro stavbu Elektrizace trati České Velenice - České Budějovice - I. etapa viz oznámení na Centrální adrese
Cituji:
3.5 Stručný textový popis veřejné zakázky: Předmětem stavby je vybudování elektrizace trati, rekonstrukce sdělov. a zabezpeč. zařízení, dálková kabelizace a ústřední ovládání provozu. Stavba obsahuje rekonstrukci žel.svršku a spodku ŽST a části trati, rek.silničních nadjezdů.
4.1 Předpokládané datum oznámení zadávacího řízení veřejné zakázky na stavební práce: 01.05.2006
4.2.1 Předpokládané datum zahájení stavebních prací: 01.09.2006
4.2.2 Předpokládané datum ukončení stavebních prací: 30.06.2009
5.1 Stavební práce: Předpokládaná cena (v celých Kč bez DPH): 934 700 000.00
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 08:27:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tomu rozumět tak, že se stavba jmenuje "elektrizace", ale ve skutečnosti žádnou elektrizaci neobsahuje (protože 1. etapa) a je to vlastně oprava trati před elektrizací?
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 18:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, proč by mě měl trefit šlak? Já proti R Brno - Olomouc - Zábřeh - Šumperk vůbec nic nemám !! Naopak myslím, že s návazností na skibusy či podobně to je sqělý nápad. A co se týče elektrizace Zábřeh - Šumperk, bude do konce března dokončena projektová dokumentace a vlastní stavba by měla být zahájena v roce 2008. Nechápu však, na co tak dlouhý odklad. Že by nějaké problémy se schvalováním či co??
Dyntera
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.213.12
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 08:07:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipnul bych si, že za tím Šuperkem budou spíš peníze. Je ale zajímavé, že se elektrizace do Šumperka není v žádných koncepčních materiálech uvedena. Na mdcr je zpracováván materiál, který se jmenuje generální plán rozvoje dopravní infrastuktury na léta 2007 - 2013. Je to první podobný plán, který řeší i koncepci připravovaných staveb a vypadá opravdu reálně. Z hlediska této diskuze jsou zajimavé následující údaje:
Elektrizace prioritní projekty
Ostrava Kunčice - Frýdek Místek - Český Těšín (2008-2010)
Brno Horní Heršpice - Okříšky - Jihlava (2009-2012)
Hulín - Kroměříž - Kojetín (2010 - 2012)
Retz - Znojmo (2007 - 2009)
Otrokovice - Vizovice (2008 - 2010)
Frýdek - Místek - Frenštát pod Radhoštěm (2013 - 2015)
Týniště n/O - Letohrad (2013 - 2015)
Letohrad - Lichkov st.h. (2006 - 2009)

K tomu jsou vybrané prioritní projekty aglomerační, kde se počítá s elektrizací alespoň částečnou

Praha - Letiště - Kladno (2009 - 2013)
Lysá n.L - Milovice (2006 - 2008)
Hradec Králové - Pardubice - Chrudim (2007 - 2015)
Kutná Hora hl.n. - Kutná Hora město (2011 - 2012)
Brno - Křenovice - Slavkov (2013 - 2015)
Do léta (do voleb) by to mělo být schváleno vč. financování.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 12:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě to nedá, abych si nepoložil otázku, čím se bude jezdit na nově elektrizovaných úsecích, které uvádí Dyntera. Elektrizaci podporuju, to ano, ale obávám se, že ČD zase trochu zaspaly.
Tak třeba úsek Hulín - Kojetín. Je to sice spojka mezi dvěma el. tratěmi (300 a 330), ale: Přímé vlaky v relaci Brno - Kojetín - ValMez by musely nejspíš přepřahat v Hulíně, osobáky Kojetín-ValMez nejspíš zůstanou v motorové trakci a pokud by byly vedeny s přestupem, tak snad jedině zajíždění olomouckých 451 (pražáci rádi přidají další kusy...) do Hulína.

Otrokovice-Vizovice. Dřevnická střela potřebuje elektrizaci jako sůl, o tom není pochyb, ale opět - není mi jasné, čím jezdit. Tady se přímo volá po jednotkách X44, se kterými opět ČD usnuly, nebo něčím jako jednopodlažní 471. Představa, že by tu pendlovala souprava Bdt s mašinami na obou koncích (žehlička nebo peršink), je šílenost.

Pokud by teoreticky byly k dispozici jednotky ř. 444 (nebo nějaké jiné, třeba rakouské Talenty pro 3kV), tak by se daly zavést příměstské spoje, které by propojily hned několik velkých měst. Zlín-Otrokovice-Kroměříž-Prostějov-Olomouc.
ICQ: 155-617-186
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 12:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No elektrizovat trať 323 z Ostravy pouze do Frýdku-Místku je na dvě věci. Hlavní přepravní proud končí až ve Frýdlantě nad Ostravicí. Ve Frýdku-Místku rozhodně není místo na to, aby se zde přistavoval jiný vlak, který by pokračoval dále a vzhledem k blízkosti železničních přejezdů, které hojně využívá MHD, nevidím realisticky ani přepřahy. Ještě k tomu v půlhodinovém intervalu.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 13:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub:
Ta elektrizace Kojetín - Hulín má hlavně význam pro vlaky Brno - Zlín. Rychlé spojení krajských měst. Jen si teď nemůžu ňák vzpomenout, kde jsem to četl :-)))
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 14:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: Rychlé spojení krajských měst

Že mě to hned nenapadlo...
Takže když TIS bude rychle spojovat Zlín a Brno, tak aby pak nejel po soubežné silnici 24Tr - aby se vzájemně nerušili... Aby to nedopadlo tak, že ze Zlína do Otrokovic pojede TIS a proti němu 24Tr po silnici a v momentě kdy se potkají, tak 24Tr "náhle" otevře dveře za jízdy...

Blbá sranda, co? No, nechám toho.
ICQ: 155-617-186
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 09:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák 10. březen: No, já myslel lyžařský rychlík z Olomouce do Koutů, ne jen do Šumperka. A z Vašich předchozích příspěvků jsem (asi nejen já) pochopil, že jste zastáncem strategie ČD "Lokálkou jednou, lokálkou navždy". A trať Šumperk - Kouty nad Desnou byla přece vždycky lokálka, takže by tam kromě 810 nemělo jezdit vůbec nic, ne? Od soukromých dopravců si slibuju opuštění principu, že osobní doprava respektuje stavební pořadí a historický status tratí...
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 21:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já myslel I do Koutů, ale nějak jsem to tam zapoměl napsat. Opravdu s tím nemám problém, protože sice tato trať lokálkou je, jenže v zimě by ji mohlo využít tolik lidí, co nejezdí třeba ani na koridoru (třeba již zmiňovaná trať Zábřeh-Č.T.) Pokud bude zájem, z obou stran ČD-cestující, (popřípadě ze 3, pokud by toto území chtěl na 100% ovládat třeba Connex) určitě by to trati a cestujícím moc prospělo
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 10:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fajn, tak proč máte takový problém s natažením drátů do Lanškrouna a vedení přímých vlaků od Pardubic a Třebové tamtéž? Ten ocásek z Rudoltic využívá celoročně fakt hodně lidí a ČD je zbytečně šikanují buď přestupem nebo jízdou v 810.

Btw: Pokud by se nějaký podobný spoj jako ten do Koutů realizoval, tak ČD a.s. do toho nebudou asi mít co mluvit. Předpokládám, že o něco takového nebudou mít zájem, protože to "nikdy nebývalo".
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 17:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože jsou na řadě mnohem důležitější tratě, které by se měli elektrifikovat. Takový úsek Zábřeh-šumperk není dodnes a vy byste chtěl dělat Rudoltice - Lanškroun? Poněkud nelogické, nemyslíte?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 17:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražáku, uvědomte si, že pod elektrizací si lze představit ledascos. ČD si pod tímto pojmem představují kompletní rekonstrukci trati a elektrizaci zároveň. Když odmyslíme rekonstrukci, tak zbyde samotná elektrizace. Elektrizace lanškrounského cancourku se zcela jistě obejde bez dalších prodražujících staveb, jako je stavba napájecí stanice. Takže samotná elektrizace by neměla být drahá. Navíc neí nutné trolejové vedení dělat řetězovkové, pro zatrolejování této lokálky by zcela jistě postačovalo levnější provedení v podobě jednoduchého trolejového drátu s přídavným lanem u stožárů.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 20:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně si ale myslím, že jsou na řadě důležitější věci než elektrizace do Lanškrouna. Třeba obnova vozového parku...
Komár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.53
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 20:17:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně si ale myslím, že jsou na řadě důležitější věci než elektrizace do Lanškrouna. Třeba obnova vozového parku...

Souhlas, ale obnovu infrastruktury "sponzoruje" SFDI a na vozítka si každý dopravce (nejen ČD) musí vydělat sám
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 09:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je jasný, že jsou důležitější věci na práci. Jenže myslím si, že by hodně lidem pomohly přímé vlaky do Lanškrouna z Pardubic. Já vím, nemusí být nutně v elektrické trakci, ale při současném stavu voz. parku nemáte moc možností. No a zadrátování Lanškrouna je určitě elegantnější řešení než třeba přepřahy v Rudolticích nebo už ve Třebové. Navíc by ty dráty do rozpočtu SFDI zas takovou díru neudělaly. Jinak se nebojte, odborně se pohybuju zcela mimo železnici, takže můj názor má na elektrizaci Lanškrouna vliv 0,00.
P.S. Šumperku se nemůžu dočkat. tam se mě to dotýká osobně:-)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 16:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to snad vypadá, že bysme se mohli konečně alespoň trochu shodnout. Jen by mě zajímalo jak byste reagoval na názory (které zde již několikrát padly), podle kterých by se jezdilo Zábřeh-Rudoltice v 810ce a v Rudolticích by se přesedalo na vlak do Č.T. To, že je to naprosto stupidní nápad mi totiž někteří nechtěli věřit, tak doufám, že bych našel oporu aspoň ve Vás:-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace