K-report
 

Archiv do 26.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Vyrobili jste kolejiště? Plesk sem foto! » Archiv do 26.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3732
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 10:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: To je dané tím, že kdyby to bylo výslovně určeno pro děti do 3 let, podléhá to jiným (náročnějším atestacím), protože jde o hračky pro kojence. Prakticky na všech hračkách je proto upozornění, že "není vhodné pro děti do 3 let"...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
neregPetrs.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 15:26:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží taky na tom, co se z toho uvolňuje za svinstva - takhle tam lípnou cedulku pro děti od tří let a řeknou, že tříleté děti už to cumlat nebudou. Nezáleží na tom, že hračka je evidentně pro batole. Výrobce je z obliga.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 16:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady vlastně vidíme, jakej je ten svět už zblblej. Za chvíli to opravdu dopracujeme k tomu, že na bouracím kladivu bude nápis "nevhodné pro děti do 3 let", na mixéru "nevhodné pro domíchávání betonu" a na mikrovlnkách ono americké "nesušte v tom kočky".

Kromě toho u těchdle výrobků "nevhodné pro..." je takovej paradox (u všech) - totiž samotná ta samolepka s tím nápisem je nevhodná; to lepidlo, kterým samolepka samolepí, taky nebude žádná čistá příroda....
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně.
Charlie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.87.129
Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 20:58:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl jsem upozornění v návodu k žehličce: Nežehlete oblečení přímo na těle! To je taky myslím docela pecka...
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 08:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě vždycky napadne co tu cedulku zapříčinilo.Namátkou by mě zajímalo kterej blb sušil kočku v mikrovlnce,nebo kdo žehlil na sobě oblečení.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5413
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 09:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kočka v mikrovlnce - nejaká ženská v usa. a protože v návodu to nebylo zakázaný, tak vysoudila odškodný.
jo a proč se v mixéru nemůže domíchávat beton?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 15:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože se tam vejde jen malý množství anebo při přidávání ingrediencí by sis zadělal kuchyň A hlavně se to pak blbě meje
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 04. října 2006 - 17:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koupil jsem si stavebnice železničních budov z kartónu, tak se chystám postavit si diorama lok. depa.
 
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. října 2006 - 19:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad návody a zákazy, kdo máte digitál, Canon tuším, tak v návodu u statě autorská práva je doporučení nepadělat s tím přístrojem mince....
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 11. října 2006 - 22:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:

Když jsem to na netu hledal, dostal jsem se k článku profesora právních nauk jedné americké univerzity, který po delším působení v Lovani hodnotil představy Evropanů o punitive damages. Tvrdí, že cat in microwave je čirá fantazie a žádný takový spor ve státech neproběhl, nýbrž to vzniklo jako fáma nejasného původu.

Na druhou stranu touto legendou se inspirovala jedna dobrá žena v Anglii, která s cílem zbavit se jí kočku takto posušila. Dostala cca rok a půl natvrdo.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5433
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 09:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevim, já to mam z netu :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 17:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo+Viajero: Neslo o micrwave cat, ale microwave dog (Asi si to ta peacha spletla s hot dogem)

Jinak debatu s Amikama na tema "tak to melo byt v navodu vyslovne napsany" je kapitola sama pro sebe.
Nekde jsem na netu nabrouzdal na blitky nejaky ho mladyho levicovyho pseudointelektuala o tom, ze by se Amerika (jako USA) melo omluvit Japoncum za to, ze je v Pearl Harboru napadli...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5444
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo návody pro usa. když se dodávaly trolejbusy z ostrova do usa, tak lidi, co dělali návody k obsluze a údžbě tak byli na prážky. neb co normální evropan, né li přímo čech pochopí z 1 stránky, usa to musí bejt aspon 4 strany.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
antonio
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.0.243
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 16:05:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, v Plzni, nákupní centrum Olympia, je vystaveno kolejiště HO. Rozměry cca 3x10m, digitál. V provozu všechno možné:-), nicméně je k vidění celá souprava rudného vlaku z Kiruny od Roca, apod.
 
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 17:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak je ta adresa v pozadí????
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 17:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k tomu kolejišti v olympii jsou tam televize na kterých je přímí přenos ze dvou vlaků:rychlé ICE a hektorem tažené vozy 010-pomalé

potom jsou tam nahrády digitální zvuky atd.
vše je z model trainu v plzni-slovany-modeltrain.cz
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26702
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 18:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Knaipido:
Že by www.modeltrain.cz?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 18:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

maetin zlivsky:ano je to www.modelotrain.cz
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 19:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten sergey v popředí vypadá nádherně jetelózně...
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 20. října 2006 - 19:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebolo by viac fotiek toho koľajiska v tom centre? Niesom z ČR preto pýtam tie fotky.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Stranka(Košicka sekcia) mojich dobrich kamošov http://kosice.ustecketramvaje.com/
Stranka o simTr jedneho mojho dobreho kamoša http://www.mhd24.ic.cz/index.php?c=4
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5474
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 00:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a do gdy to tam bude?
že bych měl onečně nějakej nepivní důvod dojet do pl......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
antonio
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.0.243
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 07:46:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem se z panem majitelem bavil, tak asi do vánoc, ale za pár dní už asi jen o víkendech.
Fedos: Kolejiště není z modeltrainu, majitel je Domažlic, kolejiště bylo k vidění na Chodských slavnostech u něj doma a s modeltrainem je spřízněná duše.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 16:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

antonio:tak to pardon
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Trainmaniak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.60.62
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 11:37:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj. Na http://trainmania.wz.cz/index1.html najdete pod dnešní novinkou nové fotky z dílu 6. Jedná se o čísla 11 až 29.
 
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 22:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainmania - opět tradičně krásné fotky a rovněž tradičně výborně zpracovaná další část kolejiště. Smekám můj trolejbusově modelářský klobouk a jen ze zvědavosti se zeptám, nezvažujete alespoň decentní patinu vozidel? To je tak jediné, z čeho poznám, že to je model, jinak opravdu - jedním slovem nádhera!
Nemám mobil - v dnešní době to lze považovat za luxus.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 15:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznejte se! :-))))
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=Realny_model.jpg
Budoucnost patří bagrům!
Ocik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 18:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to pana Wimmera?
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 19:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj je to pana Wimmera http://www.vlaky.net/servis/galeria.asp?lang=1&id=1151
ICQ 293420751
Trainmaniak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.60.62
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 10:28:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Verusha: Díky z pochvalu. To hřeje. Ad. patina: Máš pravdu. Ale zatím se jí trochu bojím. Až "dodělám" kolejiště ( dá se vůbec kolejiště dodělat?), tak se budu věnovat právě těmto věcem. Ale nejdřív se musím patinování naučit.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 14:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainmaniak - rádo se stalo. Z patiny netřeba mít strach, určitě je o tom všude spousta teorie, ale mě se za mé krátké železničněmodlářské období osvedčilo následující: stačí mít k dispozici šmirglapapír, malý šteteček a barevné křídy. Rez = hnědá + žlutá + oranžová, vápno a podobnej sajrajt, šeď = bílá + černá, ostatní špína = kombinace všeho jmenovaného. Nastrouhat na šmirglpapíru na hromádku, smíchat porůznu dohromady a štetečkem to naprášit na objekt - v tomto případě vůz. Výsledek je zaručený, jenom je holt potřeba mít tu občanskou odvahu a "zničit" (nebo zhodnotit?) takto vagónek mnohdy za pár set korun - z tohodle pohledu se mi nejlíp patinovaly krámy z komisního prodeje za pár korun, leč u hektora za 4000 mi to taky nečinilo problémy. Jelikož jsem modelář - prase, olejové stopy na pražcích a na vozidlech jsem dělal prostě olejem nebo vazelínou. Čmáranice a grafitty zase fixama. Spousta lidí by mě za to asi zabila , takže to nehodlám doporučovat jako vhodný patinovací postup, zvláště na tak pěkné kolejiště, jaké vidím na tom webu. Leč nikdy není nic jednoduššího než vůz zase umýt a odmastit...
Nemám mobil - v dnešní době to lze považovat za luxus.
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:28:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám takovej tip, používám to na střechy lokomotiv, je to zcela triviální, ale efektní. Jen se nebát
Lihové barvy matné(!) v krabičce je asi 5 skleněných lahvinek v plastové vaničce - pouívají se dobře např na figurky. Natřete střechu na černo, hlavně v místech záhybů, pak vemte hadřík namočený do lihu a celou střechu, resp natřená místa omyjte nebo chcete-li otřete. Černá matovka zůsane přesně jako ve skutečnosti prakticky jen v záhybech a vypadá to opravdu efektně. Kolem výfuků nechte víc, nad stanovišti nejmíň. Chce to okoukat z fotek. Černou lesklou lze pak dotvořit olejové skvrny na příslušných místech, to je už ale jiná kapitola. Raději si to zkuste na nějakém starém vraku, ale je to v pohodě - jednoduchý postup - efektní výsledek.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 09:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Leč nikdy není nic jednoduššího než vůz zase umýt a odmastit...
No já bych se bál že to pude i s potiskem nebo že se zničí.Asi je nejlepší provádět první patinu na stavebnicích vozu například rajkách od LPH jičín.Ale ten olej sem nezkoušel a na graffiti doporučuju seříznout špejli do hrotu a obyčejné modelářské barvy lehce ředěné aby neměli uplně dokonalou krycí schopnost.
. Chce to okoukat z fotek.
a dáš sem nějaký??
AV 15-30
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 23:12:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím z fotek skutečnejch lok! I když fotek střech nebejvá na výběr...
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 00:16:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a na modelu by to mohlo vypadat třeba jako na této 754.068 v TT :
 
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 02:48:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem fotil a tahle diskuse je "plesk sem foto", tak plesk:
 
 
 
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 02:50:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a druhej díl z mého domácího království:
 
 
 
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5559
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 10:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 11:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta z PP:opravdu pěkné je to v takovym tom profesionálnim stylu moc se mě to líbí můžeš sem dát ještě nějaké foto a info o kolejišti popřípadě poslat na mail?Dík

Snad už končí doby dětských kolejišť s divně spletenejma kolejema krtincem na placce která má představovat tunel a pseudo lokomotivama od BTTB.Mít na kolejišti brjlovce,810,čmeláka znamená jistě nemalé usilí ale výsledek pak stojí zato.
AV 15-30
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a co teprve mít na kolejišti trolejbusy...
Géčko!
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 08:00:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusy nemám...
Jsou to foto z dokončené části kolejitě (cca 1/4?)
Hodlám nafotit i to rozdělané (sic né toliko líbivé, ale zajisté pro modeláře praktické)
Popis s plánkem taky chystám.
6120: postupně jsem kolejiště za celý jeho dlouhý život měnil a upravoval a jedno z mých přednch mott bylo "méně znamená více" (tím ovšem neříkám, že se mi na nákladní dopravní koleje ve stanicích nevejde dvojče 753 se 14 ti Falls!)
Vlakodrom je to slovo od kterého co nejdál!!!
Musím ale přiznat, že v pravé části se mi klikatí lokálka v horním "krajinovém patře" nad hlavní (jednokolejnou) tratí a to se mi rušit nechce. No více bude k pochopení z náčrtku. Časem dodám.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5566
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 09:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když má člověk místo, tak se to modelaří.....
jinak je to opravdu ovál kolem krtince :-(
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 12:33:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musíš si ho doma vyhádat!
je to boj...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5569
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 12:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když neni kde brát.........
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 09:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:ono to místo je sice duležité ale neni to podmínka aby si nemohl vyjádřit ten profesionální styl jak já řikám.dá se to lehce vyjádřit i na oválu viz kolejiště kubajze(už nevim přesně ten nick) který tady předvedl obyčejný ovál malé nádraží bylo v oblouku s mini vlečkou.Naprosto supr provedená práce kam byla vnesena logika a znalosti z drážního provozu a architektury.A to je to právě to o co jde aby to vypadalo jako zmenšinina skutečnosti a né dětská hračka.Ber to tak že menší kolejiště nepotřebuje tak velkou udržbu a je skladnější
AV 15-30
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 17:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: dík za pochvalu mojeho kolejiště. Fotky z něj si můžete prohlídnout na stránkách pana Litomyského. www.litomysky.cz/KOLEJIST/kolejiste.htm

Zrovna dokunčuji diorama malé výtopny. Až na pár posledních detailů je hotové.
 
 
 
 
 
 
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 18:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubajs:neni zač máme stejnej styl,ono je to dáno taky epochou jakou člověk modeluje a ta dnešní pátá je přeci jen o něco složitější než ty dvě minulé do ktéré zapadá většina vyráběného sortimentu.
Ta remíza je pěkná.Budeš se pouštět do stavby něčeho většího?
AV 15-30
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 18:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, to bych chtěl, jenže v paneláku 2+1 to jaksi nejde. Nenarvu sem ani kolejiště 200x100cm. Ale snad už je na obzoru stěhování. Už mám docela realnou představu jak by to mělo vypadat. Hlavní trať s ryhlíkama a dlouhejma nákladama a z nádraží odbočující lokálku. Prostě modelářská klasika.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5577
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no to se někdo má :-)
ale to místo je fakt dost rozhodující. je pravda, že i na malé ploše se dá udělah něco hezkýho, ale když mam vozidla typu M262, M273, ve výstavbě (asi 10 let :-( ) je pomeranč....
no nic. taky mam nco v plánu.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 00:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:
Pokud si vzpomenu na dřívější doby, kdy jsme také mívali kolejiště, tak s Vámi musím ostře nesouhlasit. Nevím jak teď, ale tehdy se vyskytovaly 2 typy modelařiny: provozu a vozidel. Pro simulaci provozu není potřeba mít do detailů propracovanou krajinu ani superdetailně popsané vagóny, obojí pouze žene cenu kolejiště do astronomických výšek, protože těch vozidel prostě potřebujete hodně. Dřív navíc shánění vozidel bylo problematické. Klidně se přiznám, že mě tehdy, a že je to sakra dávno, bavil víc ten provoz, vymýšlet jízdní řád, přípoje vč. autobusových, přímé vozy, mimořádná zastavení atd. Precizní modely vozidel jsem obdivoval, ale nebavilo mě sám je dělat. Zase je fakt, že po zrušení kolejiště jsem neměl v oboru železnice jak navázat a dneska jsem spíš autobusový šotouš, viz konec konců i můj nick.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 11:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čsad zastávka:ono je to více méně doteď ale pokuď chci simulovat provoz páté epochy na lokálce u čd tak musim mít 810 nebo to co tam jezdí,a né bobinu se zelenym vozem AB v lepším případě nějakej VT od BTTB jen proto že je lehce dostupný.Ta 810 nemusí bejt propracovaná do každého detajlu.Pokuď ale máte směsici vagonů,lokomotiv ruzných epoch a jézdí to všechno dohromady tak teda nevim jakej provoz to má představovat..a na propracovaném kolejišti s propracovánými vozidly se dá jezdít dle jízdního řádu uplně bez jakých koliv problému.A věřte že přijít k vozidlum současným je někdy strašně jednoduché a nemusí to být zrovna za několik tisíc.
AV 15-30
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 14:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na lokálce u čd ... né bobinu se zelenym vozem AB

Pokud to teda dotyčný nemyslí jako formu protestu proti 810.

tak teda nevim jakej provoz to má představovat

To souhlasím, ale u nás bylo tohle dotažené, jezdila a modelovala se epocha 4. Když na EC vlak čekají jako přípoj na osobním vlaku vozy ze 60. let, to nejde, no. Touhu po minulých epochách lze ale řešit vypravením historických vlaků, případně tratí s muzejním provozem. Ovšem nesmí být muzejních vozidel více než běžných, tudy cesta také nevede.

na propracovaném kolejišti s propracovánými vozidly se dá jezdít dle jízdního řádu

Určitě ano, ale než si všechna ta vozidla postavíte, tak se změní epocha a můžete začít znovu. Proto také obdivuji kolejiště, jehož obrázky sem pan Franta z PP vložil. Buď musí ve své modelářské dílně chrlit jedno vozidlo za druhým, nebo se otáčet v práci / firmě, aby si na ně vydělal.

věřte že přijít k vozidlum současným je někdy strašně jednoduché

Určitě nejen mě by ten způsob docela zajímal, pokud teda není tajný.
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 14:15:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nějak to vidím taky! Ve stavu svého LD mám cca 15 lokomotiv. Drtivou většinu jsem koupil hotovou. Něco na burze v Práglu a většinu strojů pak u M.Dvořáčka v Pečkách. Stavěné lok jak říkáte v rozmezí 1800,- až 4500,- na některých jsem dodělal různá vylepšení. Pár strojů mám vlastní výroby z odlitků, ale jak řekl kolega, chcete-li větší nebo velké kolejiště, nezbývá čas na vozidla. Motorové vozy 810 NEMÁM! Je to asi dáno znechucením z mého fírování i na těchto výdobytcích techniky...
Epochu na svém kolejišti jsem se rozhodl nazvat: NEDÁVNÁ SOUČASNOST. Takže to je tak mezi Ep IV a V ?
Ve skutečnosti je to tak, že imaginární vrchní přednosta LD Buková je tak trochu železniční fanda a tak se snaží udržet v provozu pořádné fortelné stroje 720, 750 až 754, 770, 781. Zkrátka je to tak, že mě je líto jak z našich kolejí mizí klasické soupravy na úkor motorů, kapotové lokomotivy nenávratně všude nahrazují 742jky atd, atd...
a tak si tuto bolest hojím mimo jiné i doma na kolejišti...
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 14:22:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: psal jsem to současně s vámi, takže jsem váš příspěvek viděl až po odeslání svého, ale myslím, že jsem tím vlastně navázal...

Jo samozřejmě mě taky vrtá v hlavě, že mám v kontrastu k výše jmenovaným strojům a výhradně celozeleným rychlíkáčům třeba 843 či Tauruse, ale jak říkám "nedávná současnost" a nebo také vzácná osobnost vrchního přednosty depa
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 17:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám v celku jen menší lokálku na které se tu a tam vyskytne SP a jeden pár R vlaku.Takže většinu mého vozového parku tvoří 810+010 dále pak 854,710 a 720 (časem je chci nahradit 714 nbo 742)s 010 nebo 053.Takže takovej tipickej současnej provoz ale ještě cca 3 roky zpět u mě jezdili raguliny se zelenejma vozama AB což mělo bejt něco jako zamračená.Postupně jsem tedy něco nahradil 810+010 a něco 854+053 a čas od času 754 ale to už je svátek tak jako na čd spíš na nějakym tom náklaďáku takže když to shrnu tak z 80% u mě jede 810+010 tak jako v současné utopii na čd.
Určitě nejen mě by ten způsob docela zajímal, pokud teda není tajný.
Právě výše zmíněný motorák VT nebo start lokomotivy od BTTB mají pojezdy které po lehčích upravách pasují do 810 od LPH jičín ten pojezd za moc nestojí ale když je v dobrém stavu jede pěkně a dá se koupit za 200 k tomu stavebnice cca 200 samozřejmě že slepit a nabarvit to člověk musí sám ale je to cca za 500 a jedeto což nikde jen tak neseženete.
AV 15-30
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 17:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, hoši, vy tady mícháte do sebe dvě věci - hraní si a modelaření. Hrát si můžete s čímkoliv (hlavně aby to jezdilo), k modelařině je ale přístup úplně jinej, spíš zaměřenej na detaily a drobnůstky, než na celkovou hlavní funkci - tedy pro nás jízdu maličkatýho vláčku. Často je to taky vidět v různých klubech, kdy na typicky českým kolejišti jezdí buď typicky český vozidla postavený úplně od základů ručně, nebo vozidla cizí, ale o to spolehlivější.

Mmch. český kolejiště, skoro současnost, a bez krabky? Neni to svatokrádež??? Já je taky nemám zrovna v lásce - ale když jsou všude, tak se na ně práší i u mě (tyhle dvě charakteristický lokálkový přibližovadla (nebo vzdalovadla?) mám dvě)... zatímco po kolejišti honím jednoho z mých tří hektorů s manipulákem, bo různý kvedlání s vozama je daleko větší zábava, než nechat po kolejích nudně kroužit osobák (ať je to pára s patnácti dřevákama, sólo krabka nebo něco úplně jinýho).
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5585
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 18:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo, ještě rejpnu do toho místa: když si chci hrát na provoz, tak je potřeba mít kam jezdit. mít manipulační koleje ve stnici/cích, nějakou tu vlečku případně přípojnou lokálku.... to se pak blbne dle gvd. a mě osobně je pak celkem jedno, jestli mi tam jede 4-osý motorák DR nebo M262 (kor když ten podvozek se dá přehazovat :-) ) no a na manipuláku holt mam ještě V100 s většinou DR voagony....
(orientuju se do konce 70-tých let, abych si mohl pořídit štokra vedle toho pomeranče, kterýho odlitek už mám mnoho let... )
... ale mě to tak baví (teda momentálně nemam gde, ale plány jsou
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 18:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak nevim jestli sem mám dát příklady nějakých kolejišť které jsem měl původně na mysli.Ale podivejte se třeba sem http://inzerce.modelbazar.cz/zeleznicni-model/tt/
tam je hned několik takových ne zrovna modelových kolejišť na hraní naprodej dost.Nebudu sem dávat konkretní příklady protože urážet nechci i takové dětské kolejiště dá dost práce.
AV 15-30
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 21:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jako na čd

Tohle je vůbec zajímavá otázka, jestli dělat přesnou kopii originálu, tj. všude mít 810, nebo použít soupravy a vozidla, která bychom rádi na tratích viděli a používat Vaši oblíbenou lokomotivu + 3 x B. Vzhledem k tomu, že 810 je hrobařem nejen železnice, ale VHD vůbec (kdo si jednou koupí auto, nepojede už ani autobusem), tak bych si ji také na kolejiště nepostavil. Alespoň u nás "kouzlo" 810 zafungovalo dokonale, vlaky se dost vylidnily.

Hrát si můžete s čímkoliv (hlavně aby to jezdilo)

My jsme se teda snažili ten provoz opravdu namodelovat, aby byl co nejpravděpodobnější, tomu se už dopředu přizpůsobilo kolejiště. Měli jsme hlavní trať, vedlejší trať a lokálku. Dodnes na to kolejiště rád vzpomínám a hned bych si na něm šel "hrát". Záleží jenom, jestli chcete, nebo nechcete jezdit alespoň trošku reálně.

několik takových ... kolejišť ... naprodej

Když jdou vláčky z domu, je to vždycky smutné. Asi vím, které myslíte, že není věrné, jenže ono je strašně malé na to, aby mohlo být, pak by totiž musel ustoupit ten druhý motiv, který byl pro tvůrce asi důležitější, pravděpodobně odrážel jejich skutečné nebo vysněné představy o místě bydliště. Ale kdybyste se díval na víc fotek detailů tohoto kolejiště, tak by naopak mohlo působit velice dobře.

Asi znáte tento odkaz http://galerie.tt-pics.de/ , pokud ne, tím lépe, máte se na co těšit. Sám to ještě nemám celé projdené. Pokud můžu doporučit, neřiďte se počtem obrázků stylem - jenom 2, vynechávám, jů 30, kouknu se. Občas ty 2 bývají nápaditější než celá galerie obrázků "o ničem". Nechybí ani obrázky rozestavěných kolejišť, tj. možnost se přiučit.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 23:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čsad zastávka:tu stránku neznám,dík škoda že něco podobného není i v čr.Určitě plno povedených kolejišť mohou obdivovat jen jejich majitelé.

použít soupravy a vozidla, která bychom rádi na tratích viděli
určitě plno modelářu taková vozidla má ale nezasahují do každodeního provozu alespoň ne u mě.
AV 15-30
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5593
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 10:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na vlaky net jsou galerie kolejišt....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace