K-report
 

Archiv do 03.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Vyrobili jste kolejiště? Plesk sem foto! » Archiv do 03.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 11:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dám ještě takový dotaz, když dovolíte. Zkoušel jste někdo nebo viděl model nádraží, kdy je staniční budova uprostřed kolejiště? Takové uspořádání má určitě nějaký odborný název, který nejspíš doplníte. Ve skutečnosti vím v ČR jenom o Ústí nad Orlicí, v Polsku jsem si prohlížel Walbrzych Glowny, kde ovšem z jedné strany jezdí osobní a z druhé nákladní doprava. Obhlížel jsem tam autobusovou otočku, která je z boku nádraží. Podle mě musí být takové nádraží strašně vděčné téma, ale myslím si, že jeho model zabere dost místa a není jich tolik, aby jako vzor sloužilo většímu počtu modelářů. Nebo se mylím?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27774
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 11:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stará Paka, Havlíčkův Brod...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27775
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 12:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dále pak Suchdol nad Odrou a Studénka (to jsou ale jen šturcy).

A svým způsobem i Obrataň a Jindřichův Hradec.

Při troše představivosti pak i Ostrava-Svinov.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5694
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 12:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzeň.

odkaz na mapu

A Chomutov, ale tam je na jedné straně osobní a na druhé straně nákladní doprava.n A mám pocit, že snad taky Aš, ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27778
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 12:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vlastně i Plzeň G.n, Plzeň-Jižní předměstí, Liberec...

Asi toho bude víc :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 12:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, odkdy je v Suchdole sturc za "barakem" ? To asi ne, ze.
Dale Vsetaty, Praha Vysocany.
A tusim ze se tomu rika ostrovni usporadani, nebo nejak tak ...
A pokud muzu doporucit, tak si jedte prohlednout prave ten Suchdol - z jedne strany Fulnek + Budisov n/B, z druhe strany Ov - Hranice a pak "podkopce" Novy Jicin (a ten je ze sturcem). A podel pristupove komunikace depo.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27780
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 12:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, vlastně tam je šturc jen u hospody, za budovou je to durch. :-) Díky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5602
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 16:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo ostrovní uspořádání. taky veřovice. je to hezké v odbočné stanici..... jinde to moc nemá cenu. :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 17:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jé, tak "ostrovní uspořádání" není zas taková vzácnost, jak jsem si myslel.

Je pravda, že ve skutečnosti asi moc význam nemá, ale v modelu podle mého názoru docela ano. Každé kolejiště (asi kromě dioramat) má jako ústřední motiv větší stanici, která se většinou umisťuje dopředu. To je celkem logické. Naprosto převažuje umístění tak, že nejblíž k vám jsou koleje, potom nádražní budova a za ní je město. Jenže v realitě přicházíte na nádraží obráceně, z města do budovy a pak ke kolejím. Když v modelu začnete budovou a až za ní položíte koleje, neuvidí návštěvníci to nejdůležitější a pokud chcete vybudovat i kousek města, musíte použít úrovňový železniční přejezd (což někdy nechcete) nebo zvednout silnici na úroveň mostu přes trať, což je už druhý dominantní prvek v přední části kolejišti.

Ostrovní uspořádání nádraží je takový kompromis, pohled je realistický a vlaky můžete mít vepředu. Navíc tak můžete modelovat nákladní dopravu, i když nemáte místo na vlečku, odstavené nákladní vlaky vypadají, že plné čekají na odjezd do místa určení, nikoliv do Kovošrotu. Váš názor ?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 18:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mělo by se odborně opravdu jmenovat ostrovní nádraží. Jinak ještě taky Okříšky a tak trochu i Tábor.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 18:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom Chomutově jsou totiž i dvě budovy, takže se původně jednalo o dvě nádraží. Jinak HO model nádraží Ústí nad Orlicí je v kamuflován v Plzeňském KŽM pod názvem Václavice .

Jinak jste zapoměli na Prahu Vysočany.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 19:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si pamatuji ještě Hranice n.M. před koridorem.Teď si to nedokážu vybavit. Z jedné strany jen náklady nebo vlečka?
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 09:41:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tak já měl taky do nedávna 2 810tky s Bafikem, ale už sem se jich zbavil :-)))
ČSAD to řekl dobře. Prostě modeluji prakticky současnost, jen si jí lehce upravuji směrek k tomu klasickému poctivému, co už ve skutečnosti nenávratně mizí a mám hřejivý pocit, že já nikdy svoje Brejlovce, Zamračené, Sergeje a Dváašendy nepošlu fíru po příjezdu od vlaku odvodnit aby v zápětí odjeli PLNĚ PROVOZNÍ do kovošrotu

S tím, zda si hrajeme či modelaříme bych nepolemizoval. Je to zbytečné. Někdo je spokojený, když mu doma jede německá mašina každých 5 vteřin přes české nádražíčko, cestou míjejíc tunel, kopec, potok, domek, stromy soutružené ze dřeva a rybník z alobalu. Pro něho je to model a hotovo.
A druhý se zase chodí dívat tři dny po pěti minutách na jedno místečko 10x10 cm a svém kolejišti 20 m čtverečích a pak jezdí na kole po lesích a dumá, jestli může růst borovice tak blízko dvou bříz a jestli ten trs trávy, který není v rohu za budovou ani vidět není moc vysoký a jestli by to nechtělo tři stvoly dolepit.
Ani k jedné supině se neřadím (i když k té druhé mi patrně moc nechybí ), ale modeláři jsme prostě všichni...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 13:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

franta z PP:
Hodně lidí bude mít třeba určitě ještě 4-dílné patrové soupravy ze 60. let. Skutečné vozy: http://www.parostroj.net/katalog/ov/clanky/Bpjo/Bpjo.php3 Otázka, co s nima na dnešním kolejišti. Snesou se například s vlakem EuroCity? Dneska už ne, ale před nějakými 5 - 8 lety ještě ano. Pochopitelně ne v původním nátěru ČSD, jenže umí je každý přemalovat? Míru kompromisu si musí každý určit. Kolejiště plné 810 by mě opravdu nebavilo. Ta Vaše "nedávná současnost" se mi ale líbí.

jestli může růst borovice tak blízko dvou bříz a ...

Až takové podrobnosti řešíte? Ale je znát, že si tu práci dáte, opravdu.

Pane Franto, kdy myslíte, že budou fotky z rozestavěné části Vašeho kolejiště? Určitě nejen já se na ně moc těším. Máte už všude položené koleje, nebo opravdu jste zatím v některých částech ještě na začátku?
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:08:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takové věci takhle neřeším, ale znám jednoho, kterej ano!!!
Jo 4-dílná patra Bpjo mám. Předělání jsem už zvažoval, včetně zrušení prostředního čelního okna, ale zatím se to do mezí mých kompromisů bohatě vejde i v původním stavu se žlutými proužky!

PS: tyto vozy dojezdily na trati 323, takže v ČR, v prosici 2002.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 15:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka, co s nima na dnešním kolejišti
Nic,mám je taky v depovym šuplíku společně s několika celozelenýma AB a plno jinejch historickejch vozů který se na trať nedostanou ani jako muzejní protože zas tak historické nejsou.jedině co mi vadí že jsem dal pryč svojí poslední velkou páru cca před pěti lety takže nemám ani čim tahat nějaký větší historický soupravy.Taky přijela ani si neodpočinula a byla prodaná tehdy jí nahradil jeden z ragulinů kterej je dnes sám nahrazen.jó pokrok se zastavit nedá moje kolejiště jde s dobou
AV 15-30
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 16:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

franta z PP:
Ano, to myslím, že v Ostravě se mohla setkat s EC vlakem. Jezdíte s těmi patry? Na fotkách jsem si jich nevšiml.

6120:
Jo jo, jdete s dobou až příliš. Ale kolejiště se musí líbit hlavně Vám, to je nejdůležitější. Mimochodem, nemáte nějaké fotografie kolejiště? Případně i detailní těch vozů, jak sám montujete.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 17:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou,upozorňuji že sou to vozidla pro každodení traťovou službu takže je to na nic vidět.
 
 
A abyste neřekli že jen 810 tak i něco pro frantu z PP se najde
 
Stroje malovýrobců řady 810 fotit nebudu protože předpokládám že je každej zná kolejiště neni dokončeno takže fotky časem

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 20:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:
Pěkná vozidla, jste šikovný. Jestli jezdí každý den na nedostavěném kolejišti, tak samozřejmě nemůžou vypadat jako vítrínové modely.

Mám na Vás sugestivní otázku. Kdybyste si sám postavil vozy B, patráky atd., myslíte, že by se změnil Váš názor na jejich nasazení na Vašem kolejišti?
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pondělí, 27. listopadu 2006 - 20:58:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bpjo samozřejmě jezdí. Nejraději je mám s Rudým Ďáblem 754.068
Mám dost kolejí ve skrytých smyčkách (a ještě jich bude víc) takže si to mohu dovolit mít v provozu.
Hodím sem plánek kolejiště, už se na něm pracuje.
6120: Okuliarnik vypadá super!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 14:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čsad zastávka:Nezměnil,to neni tak že to co si doma "spichnu sám" je to pravé a to co vyrobí BTTB(tilig) je špatné.Navíc u mě vozy AB stale jezdí ale v upravě na vozy 053.
Ještě k těm 810 výše.Jsou cca 10 let stará jedny z prvních od LPH když přišli do výroby.Oba mají už druhý lak první byl ODS na 149 a červenožlutý unifik na 314 dále jsem měl 092 rovněž v unifiku ta byla jako první cca rok 1995!ale tu sem po koupy 600 od rubikonu v roce 2004 přestavěl na přívěsný vůz 010.
Franta z PP: Okuliarnik je cca rok a půl starý je to můj uplně první model z odlitku ale určitě ne poslední dál chci stavět 749 nebo 742 ještě nejsem rozhodnutý.

A pánové kdy byste věděli o nějakých vozech řady B nebo BDs v provedení šedo-zelená tak sem prosím dejte odkaz nebo kontakt.a děkuju za chválu

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 22:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BDs dělal plastikom jako stavebnici (děs běs... hlavně střecha - mám to doma, dost výrazně překopaný, ale furt se mi to nelíbí, co nevidět to střelim i se zbylým šedozeleným AB a nechám si jenom zelený ábéčko k plastikomí čtyřdvéřový baice a k "historickýmu" hektorovi). Ostatně manuelně zručnej člověk si za pomoci dnešní techniky umí udělat cokoliv, stačí se nebát.

Imho. pár fotek z mojeho kolejiště je tady. Celkovej zabranej plac 3 krát metr, zábavy kopec. A kdybyste mi někdo chtěli pomoct s výrobou 1200 smrčků, tak na stránkách je mail, určitě se dohodnem .
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 28. listopadu 2006 - 23:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr K:foto tvého kolejiště sem viděl už dříve a považuju za velice pěkné.810,720 a dřevorubeckej tráboš
Nemáš foto toho BDs a AB jak to dopadlo?

Udělat z AB současné šedozelené Béčko není až zas takový problém horší je to s potisky vozů.
AV 15-30
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 00:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:
Víte ale o tom, že dnes na TT bez problémů seženete i EC vozy ČD, myslím kromě jídelního vozu, ale i ten bude? Ani to Vás neláká?

Zajímavé, že ty Vaše 810ky mají už i svoji historii. To je zas výhoda vozidel vlastní výroby, že je důkladně znáte a předěláváte si je, jak chcete.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 00:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte ale o tom, že dnes na TT bez problémů seženete i EC vozy ČD
vim jsou pěkné,ale nevim co by na trati lokálního charakteru dělaly.
 
 
 

to šedivo zelené bohužel neni klasik Bé jak já potřebuju.
AV 15-30
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 10:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_K:
pěkný kolejiště, pěkný fotky, jen mi chybí to co mě u každého kolejiště zajímá nejvíc. Plánek. Můžeš ho sem plesknout? Dík
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 11:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro osobní vlaky by se dali použít tyto vagony:
 
 
 
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5613
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 11:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

až na ty dveře... :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 13:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je s dveřma? To že nejsou automatický je už jen malý detail.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27838
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 14:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono tam chybí i představek (s WC/oddílem pro průvočího) a přebývá na kraji vozu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 16:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helejte se, já měl z těch vagónů fakt velkou radost. Jestli mi jí chce zkazit, tak fajn, pusťte se do mě.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27857
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 16:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ne, to vůbec ne. Jen když se tu zmiňovala ta reálnost...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 17:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubajz:na kolik vyšel jedne tipuji tak +-1100,-?
AV 15-30
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 17:37:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim diskuzi!
Mám jedno varování proti zelenokrémovejm vozům! (nemám na mysli Bymee, ale klasický)
Nemají-li krátká spřáhla s kulisou, vypadá mezi nima ta mezera velmi blbě, páč maj čela včetně dveří celozelený! Měl jsem tři a vyměnil sem je za celozelený, na kterejch to tak nebije do očí. (i přesto na nich mám spřáhla zkracovaný /bez kulisy/ škvíra mezi nárazníky cca 2mm)
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 20:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: přesně tak, trefil si se. Jsou z TT víkendu ve Všestarech
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 29. listopadu 2006 - 23:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:
To se omlouvám za nedorozumění, jsem myslel, že máte tu vedlejší trať nebo tratě vyústěné do nádraží na hlavní trati, kde byste mohl občas nechat zastavovat EC vlak. Ale je zajímavé, že neexistují klasická B v provedení ČD.

Ad vozy Bdmtee) Co se vlastně stalo s jejich skutečnou předlohou? U nás občas jezdívaly a najednou zmizely. Omlouvám se za OT, ale kdyžtak prosím alespoň o odkaz někam.
U ČD měly trochu smůlu, že existovaly velkoprostorové vozy české výroby, tudíž, pokud vím, se na rychlících neobjevovaly. U Deutsche Reichsbahn ovšem ano. Pro modeláře Ep. IV, když přivřeme půl oka na českém kolejišti, se hodí vozy DR (3 barevné mutace existují) do rychlíku, pro Ep. V je použijete na osobák, ale jen pro "nedávnou současnost", dneska už myslím nejezdí.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 09:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čsad:já mám jen lokálku žádnou větší trať takže EC ne.
Co se týká těch zelenošedých B mě by vyhovovali uplně obyčejné vozy AB od BTTB s novou povrchovou upravou a kinematikou krátkého spřáhla nebo jak se tomu nadává.Je fakt že by ještě mohli trochu upravit okení partie u těch vozů.Ale někde sem takový béčka už viděl ¨na fotce ale zatim sem nenašel kde to bylo.
AV 15-30
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:31:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem si jistej, ale jestli máš na mysli stejnej typ modelu vozu B, jako kdysi bejval, tak ty určitě nemaj kynematiku!!
Tyhle modely bejvaly v tříkusovom setu, každej vůz jiný číslo. Provedení naprosto shodný se starejma "Berliner TT" bo jak se tomu nadávalo, jedinej rozdíl - maj kovová dojkolí.
Cena setu byla někde kolem 2000,- (?)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslm obyčejné vozy řady Y od BTTB.já sem ten set neviděl nikde prodávat vim že kinematiku to nemá a nikdy nemělo ale rozhozhodně bych jí uvítal.Můj příspěvek výše byl jen návrh na výrobní program tillig
AV 15-30
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 19:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná máte na mysli tyto vozy? Foceno na mém rozestavěném kolejišti
 
 
 
 
 
 
 
 
Vozy jsou ze sad Tillig, které se prodávaly před 3 lety, třetí od konce je z pražské burzy.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 19:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když už jsme u toho kolejiště, tak tady ještě pár fotek, ale ještě je opravdu ve stavbě (pro případné rýpaly :-)
Mým hlavním požadavkem bylo, aby trať vedla odněkud někam a nevytvářela nesmyslné okruhy, smyčky nebo osmičky, kde by vlak odjel ze stanice, aby se do ní za necelou minutu zase z druhé strany vrátil. Proto má (bude mít) dvě koncové stanice a několik nácestných. Plánek nemám, ale je umístěno podél celého pokoje (20m2) (vyjma dveří).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Budu rád, když někdo vyjádří nějaký názor na probíhající stavbu :-)
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 20:37:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak vyjadřuji:
Je-li to tedy novostavba, určitě bych schoval přestavníky!!
Záběry jsou detailní, tudíž lze hodnotit jen detaily...
Koleje jsou moc zasypaný štěrkem (bo co to je). Štěrk má dosahovat pouze do úrovně vršku pražců. Vyjímkou bývají úseky kde se nasype novej štěrk a je tam "než přijede někdy podbíječka".

Nechci ale kritizovat, ber to jako dobře míněné rady!!!

Jinak to vypadá velice dobře!
Chtělo by to foky celku. V podstatě by si naše kolejiště měly bejt v ledasčem podobný, co se týče uspořádání kolem místnosti i rozměrů.

HODNĚ ZDARU V DALŠÍM BUDOVÁNÍ !
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 20:54:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V předešlém archivu jsou fotky z mého kolejiště.
Zde tedy přdávám plánky.
Fotky jso z dokončené části kolejiště (na plánku nahoře).
Kolejiště je koncipováno jako úsek tratě s odbočující lokálkou. Tratě jsou zakončeny skrytými smyčkami. Po dokončení budou skryté smyčky obou konců hlavní tratě navíc propojeny dvěma dvojicemi skrytých kolejí z důvodu jednosměrného projíždění ložených a opačným směrem prázdných ucelených souprav (např. Wap).
Dojkolejka a stanice Buková jsou elektrifikovány (25kV/50Hz). V Bukové se tedy přepřahá.
Odbočující lokálka bude zakončena skrytou "polosmyčkou".
No chystám i webový stránky, tak snad v dohlednu...
 
 
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

franta: Dík za hodnocení. Koleje jsou položený nově - podbíječka ještě nepřijela Přestavníky mi nějak extrémně nevadí, třeba časem.
Tvé kolejiště je moc pěkné, já na tom svém rozhodně takové mosty, kopce a vůbec terénní nerovnosti mít nebudu. Budu modelovat trať v rovince :-) Nebudou na něm ani žádné skryté smyčky nebo skrytá nádraží, prostě vše bude vidět a v koncových stanicích se vlaky budou "otáčet" stylem "Masaryčka".
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:ano to sou ty vozy,nevíte kde by se daly ještě sehnat?jinak kolejiště pěkné.
AV 15-30
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusil jsem si sestavit pro něj i vlastní GVD :-) Podobnost s GVD 2006/7 je čistě náhodná :-)
 
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: To bude dnes již bohužel těžké, byla to limitovaná edice (ikdyž nevím proč, když by si určitě spoustu kupců ty vozy našly).
Tak před 3 měsíci nabízel tu sadu někdo na modelbazaru, ale než jsem stačil zareagovat, abych si koupil takový vůz 10. :-) , tak to bylo pryč.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 22:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:
Z vašeho GVD vyplývá, že:
1. si nenecháte ujít Večerníčka
2. zprávy sledujete na TV Nova
3. v neděli večer už si s vláčkama hrát nechcete
4. pravděpodobně sám nedojíždíte pravidelně vlakem.

Možná vás bude zajímat, jak jsem došel k bodu č. 4. Neberte to prosím osobně. Kdybyste totiž sám vlakem dojížděl, nenapadlo by vás udělat 3,5 hodinovou mezeru mezi osobními vlaky. Ve špičce po 0,5 hodině a najednou skok - nejede nic. U vás na kolejišti bych nechtěl bydlet. A hlavně ne v Horní Bříze, jeden spoj denně by mě asi neuspokojoval. Ale jinak je ten GVD pěkný nápad.

Pokud jde o kolejiště, souhlasím s panem Frantou z PP, štěrku je moc, to poznám i já. Škoda, že jste ta patra fotil ve tmě, rád bych se podíval na vůz v plné kráse, zvlášť, jezdíte-li se 4-vozovou soupravou. A poslední věc - máte tam celý oranžový keř, což evokuje podzim, a potom světle zelený strom, což evokuje jaro. Ale nejsem botanik, třeba v tom opravdu není rozporu.

Asi jsem Vás moc nepotěšil. Ale celkové hodnocení dojmu je dobré. Tak ať se stavba daří a neváhejte se podělit o další fotografie.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad: Díky za hodnocení :-)
Ale musím Vás zklamat, vlakem dojíždím denně z Kralup do Prahy. Ale hlavně, ten obrázek GVD je jenom výřez, vlaky mezi 20.-22.hodinou tam mám, můžete být klidný Stejně tak mezi 4.-17.hodinou. Druhý směr také cca 5-23:30. Tam už jsem musel ale víc zapřemýšlet, jelikož mám tu trať jednokolejnou, tak aby mě to vycházelo :-)
A poslední věc - Horní Bříza leží na odbočné trati "102", která má vlastní tabulku
Na požádání jsem schopen celek ukázat pro detailnější analýzu

K bodu 3: Tím to není, vlak 5929 je pro víkendový opilce
K bodům 1,2: Nesleduju nic z toho, zvlášť na to první už jsem trochu přerostlý :-)
Odjezdy "dálkových" vlaků jsou tam totiž na minutu přesně převzaty z trati 010 (odjezdy z Prahy).

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:
Mě jste nezklamal, naopak. GVD od 4 ráno je fascinující, i kdybych kolejiště měl, asi bych tak brzy nevstával. I když kdo ví... Jestli máte celý GVD, klidně ho sem dejte, myslím, že nebudu sám, kdo se rád podívá. Ale budu se už snažit do toho moc nevrtat.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo říká, že u toho budu sedět 365 dní v roce 20 hodin denně Ale pokud si budu chtít zajezdit, tak mě přijde zajímavější mít trať odněkud někam a k tomu ten GVD, než postavit okruh a nechat na něm něco kroužit.
Celek bohužel nemůžu ukázat, protože má 120kB a limit je jen 30. :-(
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:
V tom případě, jestli můžu poprosit, dejte nějaký ucelený časový interval obou tratí. Chci prozkoumat přestupy.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad: Posílám to na mail a můžete zkoumat do aleluja
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27952
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 00:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celek bohužel nemůžu ukázat, protože má 120kB a limit je jen 30.

Když to pošlete na mail můj, tak to sem klidně vložím, i když to je větší
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 01:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dle mého GVD jede první vlak už ve 4:30 ráno(schválně kdo typne správné řazení vlaku )ale nikdy nejel.Každopádně je dobrý naplánovat vlaky tak aby nerušily zprávy a hlavní večerní televizní program proto od příštího GVD posunuju vlak Os 7910 z 19:35 na 19:55 aby nerušil zprávy zpět se vrací jako os 7939 v 21:00.prostě bez GVD to nejde a duležité je taktéž určené řazení vlaku aby se člověk mohl těšit na zálohy když se něco po...
AV 15-30
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27970
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 02:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu to je (bacha, jsou v tom z jakéhosi důvodu makra...):
application/vnd.ms-excel
MZ 2007.xls (119.8 k)

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 09:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty makra tam už jsou na nic, dřív tam byly tlačítka na přepínání listů, ale ty jsem smazal a na makra zapoměl.
6120: No řazení vlaků bohužel sestavené nemám, do takových detailů už jsem nešel. Ale vzhledem k tomu, že jsem se inspiroval provozem na trati 010 v úseku Praha-Pardubice a vzhledem k tomu, že mám modely většiny zde jezdících vozů (ČD,ZSSK,DB,MÁV,ÖBB,PKP,RŽD), tak se snažím ty vlaky sestavovat podle skutečného řazení.
U dlouhých vlaků (např.Cassovia) je však modelové řazení redukované. Takže ta Cassovia u mě zřejmě pojede v řazení 141+WLAB ČD+WLABmee ZSSK+Bc ZSSK+A ČD+Bmee ČD+Bmee ČD+B ZSSK+Laekss ČSD.

A ještě něco - kdo nemá naistalované písmo Timetable (z PC verze IDOSu), tak se mu místo piktogramů v záhlaví vlaku, číselných poznámek atd. zobrazí znaky nesmyslné :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 16:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde ještě přidávám orientační plánek mého kolejiště včetně jeho umístění ve vztahu k dalšímu zařízení v pokoji 20m2(pro inspiraci). Jak jsem již řekl, žádné skryté koleje ani smyčky zde nejsou, nezdálo se mi, že bych na Masaryčce a podobných nádražích něco takového viděl :-) Ale třeba tam (skryté) fakt jsou :-)
+ ještě nějaké foto vozového parku.
 
 
 
 
 
 
 
 
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 16:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukám ráj vozů Ypsilon co nějaká hnací vozidla jaké řady u vás jezdí?
AV 15-30
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 19:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen vozů Y, mzety jsou na fotkách výš :-) Ale s hnacíma vozidlama jsem zatím na štíru, z našich mám jen 141, starou Bobinu a starýho T679. Loko mám v plánu kupovat až příští rok :-)Na druhé foto z depa si povšimněte téměř věrného modelu pavouka ve velikosti H0
 
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace