K-report
 

Archiv do 26.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 26.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 18:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop:
Už dávno jsem tu psal, že jezdí 2 spoje plné a to dva ranní, které navazují na SCP. Psal jsem to už v prosinci. Situace se samozřejmě nemění a vše ostatní jezdí naprosto prázdné.

Absolut:
No vidíš a já sem jezdím denně. Mám se snad těšit na příspěvky typu - byl jsem tam dvakrát a nic extrémního se tam nedělo? Aby z Káemové snahy odklonit debatu o letišti jinam nebyl zas guláš, který uvařil opět on.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6415
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 20:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj - Třeba to jezdí stálý řidič, který má sovětské hodinky, které jsou - jak říká reklama "Největší a nejrychlejší".

Absolut - Pak je ještě alternativa že McBain má vietnamské hodinky

Děkuji za "vtipné" reakce, ale samozřejmě beru časy z displeje uvnitř vozů.

Arj - Jiná možnost je, že je to poslední kolo a při příjezdu do vozovny o pár minut napřed se stíhá nejbližší noční tramvaj/služebák, zatímco podle JŘ se musí čekat na další ...

Tak takhle už to přes deset let nejde. Proto ta zmínka o kontrolních bodech.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23204
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 20:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

beru časy z displeje uvnitř vozů

Který se ±shoduje se SELČ. Ověřeno mnohokráte. Mám podobnou zkušenost z Kobylis, kde prý je snad i bonzák a i přesto tam občas 25 a ještě jedna linka odjíždí až o 95 sekund dříve, takže můj úprk z metra je zbytečný.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 20:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kontrolní body na l. 10 - Vychovatelna (s čidlem - dále píšu jen s nebo bez), Krejcárek (bez), Želivského (s), Štěpánská (s), Anděl (s), Voz. Motol (s)
l. 7 - Černokostelecká (s), Solidarita (s), Oblouková (v tomto směru s v opačném bez - tento KB je od 1.6., dříve to byl Koh-i-noor), Svatoplukova (s), Anděl (s), případně Voz. Motol (s)

řidič zná jízdní řád pouze podle kontrolních bodů (takže pokud je někde o 1-2 minuty napřed, vůbec o tom nemusí vědět) - na KB musí odjíždět přesně nebo později
pokud tam není čidlo, tak je to na jeho morálce - někdy se nedá jízdní řád vyjet, pokud z nějakého bodu bez čidla neodjedeš tak o minutu dříve - třeba l. 10 - z Krejcárku o minutu dřív, na Palmovce jsi v čase (pokud ti padnou světla hned, jinak nabereš tak minutu) a na Vychovatelně o 1-2 pozdě - rychleji to nejde, je to tam ve strašném stavu
takže co je lepší? odčekat minutu na liduprázdném Krejcárku a pak jet až na konec o 3 a víc pozdě (většinou se tam při tvém zpoždění narvou jiné tramvaje), nebo odjet o minutu dřív, přijet načas na přeplněnou Palmovku a pak nabrat tak 1-2 minuty? imho je odpověď jasná
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 20:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v zastávce Kobylisy není čidlo (je jen na Březiněveské)

linka 15 (a asi i 25+17) tam mají kontrolní bod, ale ostatní linky ne!!! takže když tam 15 a 25 odstojí minutu, tak potom zdrží tramvaje za sebou na křižovatce Ke Stírce - tam je vždy fronta a ta minuta je důležitá

btw je to úsek s nejdebilnějšíma jízdníma dobama:
Březiněveská - Kobylisy - 2 minuty (o minutu víc než je potřeba)
Kobylisy - Vychovatelna - 3 minuty (to se prostě nedá stihnout a chtěl bych vědět, který idiot to vymyslel) jsou to 3 zastávky, jedna světelná křižovatka bez preference, navíc často blokovaná IAD + je tam 5! dalších linek, které se často sjedou - na to podle nějakého experta stačí 3 minuty - tak se pak nemůže divit, když řidič odjede z Kobylis o minutu dřív, aby byl na Vychovatelně aspoň přijatelně zpožděnej a ne o 2 minuty pozdě
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 20:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U jízdních dob si vymohli odboráři poslední slovo. Čili pokud to sami přímo nevymysleli, tak alespoň odsouhlasili.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6417
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 20:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kontrolní body na l. 10 - Vychovatelna (s čidlem - dále píšu jen s nebo bez), Krejcárek (bez), Želivského (s),

Takže mezi Libní a Vinohrady projede l. 10 dva KB, z toho jeden s čidlem. Nevěřím tomu, že při polonočních jízdních dobách je možno v úseku Želivského - Šumavská krátit dvě minuty. A ani mi nepřipadá, že v úseku Libeň - Želivského řidiči měli nějak nadjeto a na Želivského dokonce čekali na čas. Podle mě jedou jasně celou dobu dost ostře podle jízdního řádu - který je ovšem odlišný od toho zastávkového.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 20:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono je to spíš tak, že to jeden hází na druhého
odboráři zase tvrdí, že na jejich připomínky každej zvysoka kašle a pokud by to náhodou znamenalo pořadí navíc, tak tam tu minutu nikdo nedá ani za zlaté prase

viz. l. 20 - úsek Újezd - Hradčanská především v tomto směru
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 21:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.idos.cz/blind/Route.asp?cl=C&tt=47&i=6517&s1=4920&s2=4237

imho kontrolní body vždy sedí s tím co je na IDOSu, tak si to zkontroluj
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 21:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: "Kobylisy - Vychovatelna - 3 minuty"

Nebyla tam dříve naopak nějaká zbytečně dlouhá doba ? Všechny linky jedoucí ze Stírky se tam vždycky strašně ploužily nebo jinak na Vychovatelně čekaly. Hrůza.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6418
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 22:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: V tom Idosu jsou stejné časy jako na zastávkách, tedy o dvě minuty mimo mou zkušenost. I když je teoreticky možné, že 23:52 na Želivského sedí. To by potom znamenalo, že jsou úplně mimo jízdní doby.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 00:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

23 je v posledních měsících doopravdy pokaždé, co s ní jedu z Malovanky, zpožděná... dnes to bylo jen něco kolem 2 minut, ale 22 už jí jela na kufru. a co teprve když ji ta 22 předjede. kdy už se s tím něco začne dělat? pokud není vůle zavřít malou stranu, bude asi nutno přidat vlaky...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 09:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Není nějaký rozdíl mezi časem "pro řidiče" a časem "pro cestující" (na displeji)? Často odjíždí řidič z KB dříve, než na displeji ve voze padne ta "správná" minuta. Ovšem dvě minuty trvale by to nevysvětlovalo. Vysvětlení bude prosté - ano, dají se ty dvě minuty nadjet. Koneckonců, na dni bez JŘ předvedli někteří při zatahování nadjetí až 11 minut, že. No a nebo se koukni na řidiče, jestli s tím nejezdí stále stejný rychlý výhodář, který už ví co kde a jak jet aby nečuměl.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 09:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na l.č.7,ale i jiné by muselo dojít k přidání pořadí.To v dnešní době úspor není možné.Pokud se v jednom úseku přidá,někde jinde se to musí ubrat,aby bylo stále stejně vlaků a tím i řidičů.
Kdyby bezvadně fungovala preference a zejména v oblasti Smíchova by ji stále neřídili policisté,tak se naopak ještě nějaká pořadí ušetří.Ale když preference některý den jde a některý ne,tak lze velmi těžko stanovit optimální jízdní dobu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 10:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezbývá, než mít optimální řidiče... :-)))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 10:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle optimalizují jinde.
http://mhd-ostrava.ic.cz/zmeny_2_7_2006.htm
Važme si našeho magistrátu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6419
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 10:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Není nějaký rozdíl mezi časem "pro řidiče" a časem "pro cestující" (na displeji)? Často odjíždí řidič z KB dříve, než na displeji ve voze padne ta "správná" minuta. Ovšem dvě minuty trvale by to nevysvětlovalo. Vysvětlení bude prosté - ano, dají se ty dvě minuty nadjet.

Asi, mám podezření, že těch 23:52 na Želvě sedí. V úterý prověřím.

Koneckonců, na dni bez JŘ předvedli někteří při zatahování nadjetí až 11 minut, že. No a nebo se koukni na řidiče, jestli s tím nejezdí stále stejný rychlý výhodář, který už ví co kde a jak jet aby nečuměl.

To jo, ale mě se nezdá, že by se někde coural a někde to honil. Ta tramvaj jede celý úsek svižnou polonoční jízdou, akorát se zjevně po cestě moc netrefuje do zastávkových časů a řidič(i) to má (mají) optimalizované jen na KB. I to je možné.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 16:53:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdní doby tramvají v Praze jsou daleko více závislé na stupni hustoty provozu automobilové dopravy, než na osobě řidiče. Dnes jsem měl tři dopolední kola na l.22 (střídal jsem v 15:11). Přijel jsem jen jednou na BH 4 min. zpožděn, jinak vždy v povolené toleranci, tj. do 179 s. Jinak, nebývají výjimkou zpoždění na BH okolo 10 min., a to je dnes ještě i pátek.

Tedy, abych se vrátil k optimalizaci jízdních dob, za současného stavu jde jen o jakési střední hodnoty jízdní doby; to znamená, že většinu dne máte zpoždění, a v případě opadnutí provozu mírně nadjíždíte. Z vlastního pozorování je pro mne docela zajímavé, že tyto výkyvy v hustotě provozu jsou poměrně nevyzpytatelné. Hraje v nich roli celá řada faktorů, které se ale různě kombinují, a výsledný efekt se tedy dost těžko předvídá.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 17:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad rozdíl v čase na Apexu a hodinách v salónu - ty v salónu jsou trvale pozadu asi o 3 sekundy
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6424
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 19:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK - Jízdní doby tramvají v Praze jsou daleko více závislé na stupni hustoty provozu automobilové dopravy, než na osobě řidiče

To sice jo, ale já jsem tu uváděl příklad v 11 hodin odpol , navíc pravidelně se opakující. Tady asi IGK-provoz moc roli hrát nebude.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 23:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Mi ty ostravské změny nepřijdou zas tak hrozné, ale to bych tu asi neměl příliš vykřikovat nebo si příští víkend projdu peklem ;-)
Zrušení d-14 je sice zdánlivě nepříjemné, ale většinu její trasy nahradí d-3, což byl stejně dosud jen vymetač pro pár důchodců jako pražská d-5. Hranečník je sice přestupní bod na z busů na tramvaje, ale překvapivě úsek "centrum (Výstaviště) - Hranečník" není v sedle příliš vytížen.
Takže jediná hrůza je omezení d-2, což z linek do Výškovic udělá sardinkovače :-(
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 21:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem byl na Evropské a viděl několikero hafo 119 i AE. Můžu dát Martinovi za pravdu, že a-119 je relativně dost vytížena turisty. Nicméně je až trapné, když ve stejném čase jede a-119 i a-AE z Dejvické, čeká tam chumel turistů zajisté letištních (bágly apod) a nacpe se to všechno do a-119, kde se ve výsledku docela hodně stojí a v AE, která jede hned v závěsu a tu 119 předjede, byli 2 cestující.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 06:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsme si s Absolutem napsali, že to bude chtít změnu tarifu. Tipuji do vánoc. A možná přečíslování na 100. :-))))
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 15:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo by také dobré podívat se na Pražský okruh. 100 nám jezdí také hojně vytížená. A pak také na páteční Evropskou a zkontrolovat JŘ 119 s praxí.

Káem:
Nebyls to ty, kdo mi tu předhazoval, že dělám z tarifu problém? Problém nevytíženosti AE spočívá v úplně něčem jiném. Stačí okopírovat SA a byl by klid.

že to bude chtít změnu tarifu. Tipuji do vánoc
A není ti těch promrhaných peněz za rok provozu linky líto? Nestačilo by dát za pravdu desítkám těch, co ti psali, že AE v této podobě je blbost už loni v prosinci? To tím horkem, viď?

Káemovo 100% posílení 119 AEčkem se nedostavilo a tarif a 30 min int. expressu a letišti nepomohl. Jaké máš další nápady Káeme? Kratší interval, inteligentní tarif, rozšíření Evropské na 8 pruhů, zbourání Diplomatu s výstavbou autobusáku a rozšíření nástupiště stanice DE na 40 metrů? nebylo by lepší pro příště oželet 6 minut, pole a úmorné nikamnevedoucí tlachání na netu?

Absolut:
Děkuji za nezaujatý příspěvek. Potěší to...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 15:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Těžko lze inteligentně proložit 30 minut se sedmi a půl.

Čekající chumel v zast. 119 je dán právě těmi jednoduchými letáčky, cedulkami a upozorněním v infocentrech, brožurách a internetu. Jak snadné - jen marketingové oddělení DPP by nesmělo usnout na vavřínech. AE je fantastická věc a krok správným směrem v přepravě letadlo-vlak, ale udělat z něj ekvivalent k zastávkové lince se 4X častějším provozem a s polovičním tarifem, je čirá hloupost, která VNESLA do cestování z letiště samozřejmě akorát zmatky.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 20:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

100 jezdí vytížená , já jí to ze srdce přeji. Je tedy nesmysl na ní přetahovat lidi ze 119. Chyt ses do vlastní pasti, Martine. Promrhaných peněz mi není líto, protože AE si platí dva soukromé podnikatelské subjekty.
Dnes jsem viděl 4 x 119 mezi 12,30 a 14,30 - všechny max. st. 3 a 4x AE - dolů pravda moc obsazeno nebylo, nahoru však pokaždé kolem 15 lidí. Inu, linka se chytá a to je dobře. jde to podle mých slov.
Prostě problém asi dvou spojů 119 za den které jsou na stupni 4-5 nelze řešit celodenním a celoročním přesměrováním lidí do polí. Divili by se, proč je ženou kamsi do p... do polí, když kolem jezdí kloubáky do centra. Howgh. Možná by sis měl Martine posunout pracovní dobu o 20 minut a bylo by po problému, chicht. :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6431
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 08:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

100 jezdí vytížená , já jí to ze srdce přeji. Je tedy nesmysl na ní přetahovat lidi ze 119

Jezdí vytížená, a není tedy již možno na dálnici mezi letiště a Zličín přidat další autobusy? To už je kapacita okruhu tak vyčerpaná?

protože AE si platí dva soukromé podnikatelské subjekty

Cha cha, chi chi, cho cho
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 08:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Proložit jednoduše.

Připrav si kýbl, udělá se ti na grc. Na a-119 i a-AE interval o víkendu 10 minut, a-119 najíždět zásadně za a-AE, na a-AE zavést standartní tarif PID, vozidla označit velikám transparentem AIRPORT BUS.

Pak už bude jenom krůček k finálnímu stavu, kdy bude a-119 jezdit pouze v trase Dejvická - Terminál Jih (půlka až dvě třetiny spojů U Hangáru - obrat téhle zastávky fakt neznám, odsuď mě za to) a nová lepší a-100 bude jezdit v trase Zličín - Letiště - Dejvická (- vybrané spoje s návazností na vlak teda holt na Nádrhol).

Prosím nekopíruj věci, cos mi napsal už před léty.
Jen mi řekni, co by na tom bylo špatného, kdyby jezdila přímá linka Dejvická-Letiště vždycky minutku před a-119, která by pro změnu třeba ani na letiště nedojela. Klidně napiš, že by Tě to štvalo kvůli Tvýmu vlastnímu dojíždění...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 09:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo Ad Martin: Taky dík za nezaujatý komentář k chumlům a letáčkům, vážím si toho názoru i když s ním nesouhlasím.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nejde o 2 spoje denně. AE se samozřejmě nechytá, jezdí půl roku obsazená na bodu mrazu. Cestující v AE jsou buď lidi z vlaku nebo náhodou polapení turisti, kterým nezbylo nic jiného, než vytáhnout ke své již zakoupené jízdence dalších 30 Kč. 30 000 přilétavších turistů nejsou dva spoje za den a těchto neustále se rozrůstajících 30 000 samozřejmě mohu řešit volnou dálnicí na autobusák u metra ležící nadohled od letiště. Což nikdy nepochopíš a nepřiznáš, protože by utrpělo tvé ego.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
1. Kde vezmeš na AE volné vozy? Není ti líto zbytečně projeté nafty a zbytečných smradů pod okny obyvatel P-6 jen kvůli 6 minutám?

2. Opět šotoušovina okoukaná během dvou návštěv letiště, bez pádných argumentů a rozmyslu.
a) Vždy jsem tu omílal stále dokola, že je třeba oddělit 2 skupiny cestujících - turisty a denodenně dojíždějící cestující do oblasti Ruzyně (Dědina)
b) Pokud 15 000zaměstnancům letiště Sever zbyde z Dejvic jen cesta AE - linka přednostně určená pro turisty, budeme tam kde jsme dnes a veškeré problémy plynoucí z návozu turistů na trase letiště-centrum se opět přenesou na již zmiňované každodenní cestujícíc a to je špatně.
c) Opět přehlížíš neprůjezdnou trasu Evropská-Kulaťák-Letná-Holešovice, která se bude s rostoucím významem letiště ještě více zhušťovat. Proto jakékoliv zpoždění z Letné se přenáší i na Zličín a to je také špatně.
d) Není škoda rozseknout linku 119 (linku obsazenou po celý den v obou směrech - ráno lidi z Dědiny DC a zaměstananci na letiště, odpoledne se proud vymění) na 2 linky, které budou vždy min. v jednom směru neobsazené s 2X vyšším počtem vozkm?

Celkově s tímto návrhem nesouhlasím, protože postrádá z výše zmíněných důvodů svou logiku a je zbytečně drahý. Já raději oželím 6 minut pro někoho, kdo se vydal do Prahy poprvé v životě a cestoval jsem přes půl zeměkoule a nabídnu mu komfortnější spojení, než zasekanou Evropskou.

Jen mi řekni, co by na tom bylo špatného, kdyby jezdila přímá linka Dejvická-Letiště vždycky minutku před a-119
Špatnýho by na tom bylo to, že tato varianta zapomíná na hustý městský provoz, ve kterém projede více nafty a z JŘ se stává cár papíru. Souhlasil bych s touto variantou, ovšem ne tehdy, když mám Z letiště K metru volnou dálnici a metro nadohled. Dále tato varianta zapomíná na nedostatek finančních prostředků v DPP, kde se rozpadaj TT a nový autobus nebyl zakoupen 2 roky.

Letáčky: Souhlasit nemusíš, jen se zkus malinko zamyslet nad tím, co ti píše člověk, který na letiště dojíždí denodenně a sám tam pracuje a kdykoliv se podívá z okna, vidí na zmatené turisty pobíhající od nástupiště A k nástupišti D snažící se pochopit české nápisy typu jasdjkhbskajdb asdjhjhsd jsahdjhsdjk
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejvíc mě štve, že celá diskuze vznikla kvůli pár lidem, kteří nedokážou připustit, že 6 minut navíc pro někoho, kdo se jede podívat na orloj, je šílenej problém. Do toho začne motat blbosti typu polí, které se nacházejí u každého velkého světového letiště a přehlížet rostoucí počet aut v oblasti Dejvic.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že tady se zábava opět rozjíždí...
Teď jsem párkrát letěl, použil jsem střídavě 100 a 119 (časově to mám z metra B nastejno, na letiště jsem upřednostnil 100, protože mi to ušetřilo přestup, z letiště mi jela dřív 119).
Obával jsem se, že se na Zličíně budu brodit oranicí - kupodivu jsem tam přestoupil na terminálu odpovídajícímu, řekněme, Černému Mostu. Pak jsem se obával, že se cestou zpět nenacpu do 119 kvůli horám turistů chumlujících se u zastávky a přeplňující tento autobus tak, že se do něj pravidelní cestující, kteří na něj "mají nárok", nevejdou už u Terminálu Jih - a opět jsem byl zklamán.
AE jsem cestou neviděl, takže jeho stav nemohu posoudit. Stejně bych ho nepoužil (i když bych si ho mohl zkusi dát do "cesťáku", to by mě zajímalo, jak by se mnou účetní vyběhla :-)) ).

Takže na stavu veřejné dopravy na letiště neshledávám žádný problém a mám pocit, že se tu hádáte o ničem .
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl 2x AE a v nich celkem 2 lidi - řidiče.

Btw, co takhle místo toho AE a pidipísmenky "letiště Ruzyně" tam velkými písmeny napsat přes celé čelo AIRPORT ?

To by tuším nic nestálo, tak proč to aspoň nezkusit?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Není ti líto zbytečných smradů pod okny obyvatel P-6 jen kvůli 6 minutám?

Není. Kdyby nezakládali občanské iniciativy typu "Chceme metro", tak mohl provoz na PRAKu zahajovat buď starý předseda vlády jako svoji poslední velkou PR show nebo nový předseda jako první show, dokonce si nejsem jist, zda nemohl první vlak rozjet ještě bývalý fíra Standa.

Není škoda rozseknout linku 119 (linku obsazenou po celý den v obou směrech - ráno lidi z Dědiny DC a zaměstananci na letiště, odpoledne se proud vymění)?

A kde jsou v této Tvé kalkulaci ty "tisíce turistů", kteří 119 přetěžují?

na 2 linky, které budou vždy min. v jednom směru neobsazené s 2X vyšším počtem vozkm
15 000zaměstnancům letiště Sever zbyde z Dejvic


Oni všichni zaměstnanci letiště dojíždějí sto devatenáctkou z Dejvic?
Pak není problém ji ukončit až na parkovištích mezi Hangárem a novým letištěm, prostě ji jen netahat před terminály. Akorát nevím, pro koho jsou tedy všechna "služební a zaměstnanecká parkoviště".
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hele, vidím, že nejsem první, koho to dneska napadlo :-)

A vůbec je tady veselo :-))
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin a jeho odkaz v 10:55:02:

z hlediska letecké dopravy zajímavý článek. Ovšem o jakýchkoliv problémech s místní dopravní obsluhou letiště jsem tam nenašel ani slovo. Naopak je tam věta "... je pro Ruzyni důležitý hlavně rozvoj dálkové dopravy, protože ta přivádí do Prahy cestující, kteří v Praze pouze přestupují"
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw, do budoucna se nám rýsuje krásná a-100 v trase ZLIČÍN - okruh - Letiště - okruh - Letňany - ČERNÝ MOST.

:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak je tam věta "... je pro Ruzyni důležitý hlavně rozvoj dálkové dopravy, protože ta přivádí do Prahy cestující, kteří v Praze pouze přestupují"
S temi prestupy bych to zas az tak zhave nevidel. Praha spis bude pro vetsinu cestujicich cilova destinace. To, ze se z tohoto letiste stane velky prestupni uzel je blize ke snu, nez ke skutecnosti (i kdyz vyloucit se to samozrejme neda).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 12:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi "přestupy" uvidíme. Při nedávném vstupu Aeroflotu do Nebeské aliance to vypadalo, že ČSA mají po ptákách. Minulý týden jsem ovšem viděl letový řád "SU" a bylo to počteníčko, resp. vzpomínka na staré časy: linka létá každý den jindy, půlka tratí obsluhována jen "občas". Čímž nechci říct a nemyslím, že Praha se určitě stane přestupním hubem na úrovni VIE nebo MUC.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi turisty, co se jedou kouknout na orloj jsou zamícháni i podnikatelé, což martin nepozná. Ti i oni nám ale přivážejí zatraceně moc peněz je kontraproduktivní jim neumožnit cestovat tak jak cestují nejraději a nutit je cestovat jak bysme to rádi viděli my, resp. martin. Už z principu pohostinnosti je to neslušné a odpovídá to těm východním mravům, které zde prezentují ty aerolinky o kterých píše arj.
Naopak, Prahu jako přestupní místo vidím velmi perspektivně, proto prosazuji řešení vlak na letiště. Nebo chceme aby se do Brna jezdilo přes Vídeň?
Znova, nechápu co na tom nechápete: Martinovo řešení 100 je jako kdyby se do ZOO místo posilování 112 nutili lidi jezdit přes Bohnice a 712. Výmluvnější příklad snad nejde najít. Proč se posiluje 112 a nevozej se místo toho lidi na Kobylisy?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6441
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se posiluje 112 a nevozej se místo toho lidi na Kobylisy?

Protože to ještě zřejmě nikoho nenapadlo. Mě se to zamlouvá...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jejda tady je dneska fakt párty jako za starých dobrých časů :-)

1) Volných vozů ještě nědávno bylo dost a jistě ještě je, když může během školního roku DP jezdit NAD.

2a) A já Ti pořád budu opakovat, že tyto dvě skupiny dělit MUSÍM. Z dopravního hlediska jsou turisti i zaměstnanci v dnešní a-119 cestující, toužící po přesunu v relaci Dejvická-Letiště. K tomu je ideální zavést jim přímé spoje v tarifu PID. Skupina, která nechce až na letiště, získá komfort linky bez turistů. Co je za problém?

2b) Ano, 15000 zaměsnancům zbyde cesta AE, v ideálním případě ve dvou větvích směr Zličín a směr Dejvická (vybrané spoje Náder. Holešovice). To je slušný výběr, nemyslíš? Proboha PROČ si pořád myslíš, že by expresní linka Letiště-Metpo měla bejt určená přednostně pro turisty???

Turista, jedoucí MHD do centra je pro mě z hlediska potřeby zajištění MHD zcela totožný substrát, jako zaměstnanec, jedoucí z práce taktéž do centra nebo na metpo. A cílem veřejné dopravy je obě tyto jednotky přepravovaného substrátu dopravit na místo určení, v ideálním případě jedním nepřeplněným dopravní prostředkem. Není důvod dělit od sebe dva přepravní požadavky se stejným zdrojovým a cílovým místem. Nevím, proč si pořád myslíš, že zaměstnanci jsou privilegovaná vrstva, naopak, zaměstnanci by při dobré organizaci dopravy mohli z přímých linek docela získat - neštvalo by je to věčné zastavování a-119.

Nakonec, není problém v době konce směn posílit moje a-99 a a-100. Taky nebude problém časem pro nulovou poptávku zrušit a-98

2c) Velmi mě štve ta část Kulaťák-Holešovice. To by šlo řešit tak, že by na kulaťáku byly rezervní busy a najížděly na daný spoj, pokud by z Holešovic nedorazil. Jinak samozřejmě, nejsem proti rozdělení na 3 samostatné linky a-100 Letiště-Zličín a a-99 Letiště-Dejvická a a-98 Letiště-Holešovice.

2d) Není to škoda rozseknout linku 119. Je to jediná možnost, jak lidi z Dědiny zbavit zátěže, kterou ve "své" lince trpí. Ano, občas pojede něco prázdné. Ale to je cena za kvalitní spojení! Proboha, copak rychlodráha bude taky v době špiček jízd do/z práce plná v obou směrech stejně? Copak je Metpo plné vždy a všude v obou směrech stejně?

3) Můj návrh nabízí VOLBU. A můžeš si natisknout do průvodců M-B 10 min / M-A 30 min.

4) Pořád řveš po řešení letiště. Já Ti ho nabízím za cenu projeté nafty. Co třeba zavét na Evropské trolejbus? Převěsy už tam jsou od tramvaje.... ano z JŘ BUDE cár papíru, jde jen o dodržení odjezdů z Letiště a z Dejvické... jinak fakt si myslíš, že zvýšení počtu busů na dvojnásobek (ať nežeru) zacpe Evropskou? To je matematika pro ZŠ

Letáčky - nesouhlasím, že to stačí, ale neřešme to, myslím, že máš výše dostatek informací k odpovědi.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1934
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Všichni obyvatelé Prahy 6 zakládali a podepisovali petice?

A kde jsou v této Tvé kalkulaci ty "tisíce turistů", kteří 119 přetěžují?
v sedle, večer, o víkendu a teď v létě po celý den.

Nechytej mě prosím za slovo, moc dobře víš, jak to myslím. Ne všichni zaměstnanci dojíždějí 119, ale většina ano.

Vratislav:
Jenomže z jedné cesty se závěr udělat nedá. Pokud se do té 119 celkem pravidělně v sezóně nemohu dostat, není něco v pořádku.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
jsou zamícháni i podnikatelé, což martin nepozná
Pozná. Jsem dostatečně inteligentní abych rozlišil manažery v kvádrech s příručními zavazadly a skupiny mladých Italů, Španělů nebo Japonců s průvodcem Prahy obtěžkaných velkými zavazadly.

Ti i oni nám ale přivážejí zatraceně moc peněz je kontraproduktivní jim neumožnit cestovat tak jak cestují nejraději a nutit je cestovat jak bysme to rádi viděli my, resp. martin. Už z principu pohostinnosti je to neslušné a odpovídá to těm východním mravům, které zde prezentují ty aerolinky o kterých píše arj.
Souhlasím, že nám přivážejí moc peněz. ALe už nesouhlasím s tím, že jim mám nabídnout cestu, kterou oni vyžadují. V životě tu nebyli a ani netuší na jaké světové straně se letiště Ruzyně nachází, natož aby věděli, jakou cestou se nejrychleji dostanou do centra. Dále nesouhlasím s tím, že je pohostím tím, že je narvu do našlapaného zastávkového autobusu, který navíc uvízne v zácpě nebo se jim budu snažit podstrčit obyčejný bus za 50 Kč. Já je pohostím tím, že jim přistavím express, kterým je dovezu bez komplikací za 10 minut na metro za 20,80,250 nebo 280 Kč. A výsledná cesta letiště-hotel je přes Zličín ve špičce mnohdy rychlejší než přes Dejvice. Čehož sis dodnes nestačil všimnout.

Znova, nechápu co na tom nechápete: Martinovo řešení 100 je jako kdyby se do ZOO místo posilování 112 nutili lidi jezdit přes Bohnice a 712
Kdepak Káeme, to Martinovo řešení je jako se vyhnout dálnici D1 přes ČT a Pardubice. Na mapě to vypadá zdlouhavé, ale praxe - tiráky a uzavírky na D1 ukazují, že je vlak mnohdy rychlejší, tak jako Zličín.
112 je geniální nápad a myslím to zcela upřímně. Je lepší tahat 12 spojů do ZOO po čtyřproudovce, než přes vilovou čtvrť.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6443
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zácpy na Evropské - kdy se tam konají? Že bych se tam zajel podívat. Nikdy v životě jsem tam totiž žádnou neviděl.
A to jsem v historicky nedávné době pravidelně dojížděl do práce do Ruzyně (ráno tam, odpoledne z5).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McBain: Ticho buď:-) Já mám taky kamarádku ve freeshopu na Ruzyni a jezdí tam denně a nadává mnohem míň než Martin.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Vy mě berete moc vážně. :-)
Po těch dvou cestách jsem si udělal závěr pro sebe, což mi umožňuje sledovat nadále tuto diskusi s nadhledem.

Moje řešení (zcela určitě někoho parafrázuju ):
1. tarif:
- Dvě zastávky terminálu Sever posunout do pásma 1 PIDu. (POUZE tyto dvě zastávky, smyčka Letiště Ruzyně by zůstala v Pčku.)
- Všechny bus linky jezdí v tarifu PID.
2. Linkové vedení:
L.119: Dejvická - ... - U Hangáru - Letiště Ruzyně.
L.B-L: Zličín - Terminal Sever** (bez mezizastávky)
L.A-L: (Nádraží Holešovice* - ) Dejvická - Terminal Sever** (po dálnici, bez mezizastávek)
*) vybrané spoje navazující na Pendolíno.
**) případné nahromadění Italů s batohy řešit dispečersky posílením podle toho, kterou zastávku (jestli linky A-L nebo B-L) okupují.
... plus nějaké změny linky 225 apod., aby se dalo rozumně jezdit do Zličína na nákupy.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Volných vozů tu moc nemáme, stačí se optat na SVA.

2a) Odkud bereš to, že turisti touží po přesunu do Dejvic? To jsi vysledoval z čeho? Chci konkrétní odpověď. Turisti jezdí ve 119 proto, protože ji našli v průvodci, protože jim jí poradila paní v infocentru a protože došli na zastávku, kde jim byla 119 přistavena. V žádném případě s ní nejezdí proto, že po ní touží.

Která skupina lidí, která nechce až na letiště získá komfort bez turistů? Ty tisíce zaměstnanců, jimž si ponechal jen AE do oblasti letiště Sever?

2b) Opět jsi nic nepochopil. Zaměstnanci měli až do posledních let na výběr ze dvou variant už dávno - 119 a 100. Proč má být expresní linka určená výhradně pro turisty?
-Protože je úplně jedno, jestli se zpozdí v důsledku koupěchtivých davů jízdenek u řidiče. Nikdo z Dědiny či ze zaměstnanců na to nedoplatí.
-Protože turisti na Ruzyni tvoří nárazové přetěžování jednotlivých linek v určitých časových pásmech a nikdo z Dědiny či ze zaměstnanců na jejich odsun do expressu nedoplatí.
-Protože je taková linka lehce operativně řízená dispečersky a express mám na letišti za pár minut zpátky.
-Protože je problém spojit 2 skupiny cestujících jedoucích do škol nebo do zaměstnání s hromady báglů válejících se po celém autobuse vč. sedadel.
-A proč je zbytečné nabízet zaměstnancům letiště express? Protože pokud bude 119 osvobozená o davů turistů, je to pro zaměstnance pohodlná a rychlá alternativa k metru, která mě díky jejímu využítí i v opačném směru (Dědina) nestojí tolik peněz. Protože zaměstnanci a školáci se vyskytují po celé Praze a nevím, proč by zrovna ty z Ruzyně měli mít privilegia? Turisti jsou diametrálně odlišná skupina.
Mám ti zopakovat po 155 znovu, dokud to nepochopíš?

Až budeš jezdit 119 každý den a pochopíš, co je to se do ní mnohdy nedostat nebo na ní čekat přes půl hodiny právě kvůli tomu "totožnému" substrátu, budeš mít jiný názor. Až uslyšíš názory zaměstannců letiště, které to dojíždění 119 neskutečně sere právě z výše zmíněných důvodů, budeš mít jiný názor. Opravdu nenadávají na zastávky, ale na bágly a na neustále zpožděné spoje. Pokud je cestující zákazník nespokojen právě s tímto, je třeba řešit pouze toto, nikoliv rychlost, kterou nabízíš ty.

Turista v žádném případě není totožný substrát, protože se v cizí zemi neorientuje a je třeba mu pomoct jednodušší dopravou s min. anglicky hovořícimi řidiči. Turista je obtěžkaný bágly a jeho přeprava vyžaduje jiný typ vozidla. Denodenní cestující má samozřejmě úplně jiné nároky na přepravu, než turista. Jako já mám jiné nároky na přepravu z Prahy do Ostravy a jiné na cestu z Prahy na koupaliště.

2c) Opět šotoušovina. To vše kvůli podělaným šesti minutám pro někoho, kdo se potřebuje dostat z letiště do hotelu? Pro spojení vlak-letadlo bohatě stačí linka s 30 minutovým intervalem a tahat další spoje do Holešovic je hloupost. Problém AE tkví ve 100% návaznosti na vlaky, typu vozidel a tarifu, který má být zvýhodněn ze všech vlaků R,IC,EC,EX a nikoliv jen z vlaků SCP.

2d) Ano, Dědině mohu pomoct ponecháním stávající 119 s omezením v sedle a o víkendu, pokud z ní dostanu turisty jednoduše přes šest minut delší trasou přes Zličín. Problém očividně pro deformované lidi svým celoživotním koníčkem.

3) Volba je krásná věc, tu ovšem ponechávám i já. Pokud se chce turista dostat do centra (95% všech), poradím mu 100+B. Pokud bude chctít do Diplomatu, na Štros do Belvederu nebo do Giovaniho na Želvu, poradím mu 119+tram nebo 119+A. Proboha pochop, že většina těch, co se vyskytli poprvé v životě v Praze a nacházejí se na Ruzyni, si info o dopravě do hotelu shánějí až na letišti v Praze. Mimo to, volba je i 100+B nebo taxi.

4) Já ti nabízím lepší, levnější a komplexnější řešení letiště. Nikoho tu neprosím o pomoc vyřešení dopravy z letiště a už vůbec ne někoho, kdo se na letišti objeví jednou do roka. Ano, opravdu se nebojím toho, že mi 2X více spojů zaseká Evropskou. Ona je totiž zasekaná už dnes. Pokud jsou záplavy a řečiště nepobírá, najde si voda okolní cestu, třeba oklikou. Stejně k tomu jednou dojde - letiště poroste dál a z Evropské se stane jedno velké parkoviště. Pak opravdu nezbyde nic jiného, než alternativní řešení. A já ho nabízím teď hned dokud je čas.

Letáčky: Pak mi vysvětli turisty v 225 nebo ve 319? Pak mi vysvětli 50% turistů nastupujících do 119, která má konečnou na letišti? On tarif a jedna blbá cedule dokážou opravdu mnoho. Chce to jen se jet přesvědčit na vlastní oči a ne se tu hádat na základě znalostí z mapy.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: V životě tu nebyli a ani netuší na jaké světové straně se letiště Ruzyně nachází, natož aby věděli, jakou cestou se nejrychleji dostanou do centra.
No nevím, asi jsem divný, ale když letím někam, kde to neznám (což je zatím skoro všude ), tak si na netu předem zjistím:
1. jaké je MHD spojení letiště a města, jak se s pomocí veřejné dopravy dostanu k hotelu a kolik mě to bude stát.
2. Teprve, pokud zjistím, že se k hotelu nebo zpátky na letiště MHD nedostanu (například kvůli odletu v neděli v sedm ráno), tak zjišťuju, kolik by stálo tágo.
Rozhodně nepřistanu, a nejdu po šipkách "Exit" s nadějí, že se NĚJAK do města dostanu (bez tušení, zda mě ty šipky dovedou k metru, vlaku, autobusu nebo stanovišti taxi).
Ovšem já nejsem manažer zanechávající v cílové destinaci težké peníze .
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1937
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mc bain:
Celkem pravidělně ráno z Horoměřický na Hadovku, od Thákurovy na Kulaťák a odpoledně celkem pravidelně od KFC k nádraží a od vozovny až k Mekáči. Evropská se také řadí mezi ulice s nejvyšší nehodovostí a je pravda, že ty tu jsou na denní pořádku. Pak to bývá opravdu pěkné. Nejde jen o zácpy, ale o hustotu semaforů - 119 opravdu za 9 minut z Dejvic na Šáru nedojede.

Vratislav:
Pokusím se oponovat. Pokud by byly zast. TS i pro linku 119 v tarifním pásmu 1. znamenalo by to nástup předem a to si dovolím tvrdit, by byla pro přesnost linky 119 katastrofa. Ona je to už dnes.

Pokud bude AE za klasický tarif, přesunou se mi zaměstnanci právě ze 119 do AE a jsme tam kde jsme dnes, ale s rozdílem zrychlení o 4 minuty a zhoršení dopravní obslužnosti Dědiny.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
Ty, já a ostatní z k-rep. ne, protože jsme tak trochu naším koníčkem deformovaní. I já si zjišťuju, jak se kam dostat a mám to naplánováno předem. Bohužel praxe, kterou tu vidím každý den ukazuje na to, že většina turistů opravdu jde po ukazatelích exit a bus. Pak nastává to, že ojíždějí i 319.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Kamaráde, vozy neřeš nebo to už nehul:-)

2a) Turisti touží po přesunu do hotelu. A to kombinací bus+metpo, bo lepší nemáme. Nabízim jim m-A a m-B. No a co? Pokud by se ukázalo lepší vytížení a-100 než a-98/99 tak se posílí a-100 a omezí a-98/99. Pochopíš konečně, že v mym návrhu bude na zastávce stát a-98-99-100 a žádná 119?

Já bych považoval za značné zvýšení komfortu, kdyby mi, když jedu od kámoše, co bydlí u zastávky Nová Šárka přijela do centra 119, ve který bych si sedl, ani by mi nevadilo, že by mezitém projela a-98 a a-99.

Dokážeš pochopit, že těm miliónům zaměstnanců nechávám "jen AE" alias u mě a-98 / a-99, kde třeba a-99 může mít KRÁTKÉ intervaly? K-R-Á-T-K-É to jako že jezdí Č-A-S-T-O

2b) Nene, Ty nechápeš princip veřejné dopravy. Budeš stále mít na výběr mezi a-98 (shit jednou za dvě hodiny), a-99 (často) a a-100 (často). Fakt nevím, jak se změní počet turistů nakupujících lístky dnes v a-119 a potom v a-99. Nebo jsi snad přehlédl, že bude mít tarif PID?
Právě to nárazové přetěžování LZE u expresní linky řešit a lze přistavit vůz když vyleze na zastávku 50 italů nebo 50 zaměstnanců a je to úplně jedno. Kaštan jako kaštan.
Bágly nejsou problém, stačí kapacitní vozidlo nebo častý interval - sám plácáš o dispečerském řízení a hned nato mi cpeš, že to bude narvané.

Ano 119 osvobodím dokonale tím, že ji zkrátím.
Sakra, právě tu 119 pro školáky a lidi bydlící na Dědině osvobodím.

Zaměstnanci získají nezastávkový bus, kde bude dejchatelno, jen trochu cizojazyčno.

Víš co? Já CHCI expres bus Výtoň-Modřany abych se nemusel hrkat v tramvaji s lidma, co jedou do Žlutejch lázní a do Podolí. Není to náhodou to samý v menším?

2c) Náhodou AE nám ukázala, že expres po Evropské lze.

2d) He a jakpak z ní ty turisty dostaneš, když zůstane v nabídce? Nene tohle už fakt neřešme

3) V mém případě by tlama na infu radila a-99 či a-100

4) Prostě chceš to samý co já, ale odmítáš připustit, že by mohlo na dejvickou jezdit něco jinýho naž a-119 a až na letiště. Podezdřívám Tě, že se v ní mačkáš rád:-)

Letáčky: Víš, nedávno jsem měl v ruce letáček odkudsi z USA a byl na něm u letiště čtvereček s nápisem shuttle bus 119-225-254-319. Tak asi tak.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Vtip by byl v tom, že by 119 na TS vůbec nezajížděla - poslední dvě zastávky by byly U Hangáru a Letiště Ruzyně (smyčka). Tím by se nepřeplňování 119 turisty zajistilo více než spolehlivě.

Nastřeluju další nápady:
a) TS ve 2.pásmu, aby se i něco vybralo :-) . 119 na konečné by byla i nadále v "P", takže kdo by chtěl ušetřit 14Kč, prostě by se prošel.
b) Zavést v expresních linkách průvodčí.
c) Průvodčí by na letišti kontrolovali jízdenky ještě před nástupem, a dokonce ještě před příjezdem autobusu - v placeném prostoru vytvořeném z části nástupiště pomocí pár kusů zábradlí.

A ještě inspirace:
Třeba v Rize vedou na letiště dvě linky:
- Courák, co vymetá všechny rohy a jede ca 30 minut na hlavní přestupní uzel (za 0,2 Lt.)
- "Expres", který staví Letiště - "před mostem" (totožná se zastávkou couráku) - centrum (které není nijak zvlášť přestupním uzlem), ujede to za méně než 20 minut a jízdenka do něj stojí 0,25 Lt.
Problémy s automaty a jízdenkami nemají, neb mají (a to dokonce ještě všude) průvodčí.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No, vlastně máte pravdu, teď jsem si vzpomněl na chorvatské kolegy, se kterými jsem se seznámil v okamžiku, kdy se v rižském letištním busu dezorientovaně ptali průvodčí, na které zastávce to vlastně mají vystoupit. Ale já bych se bál, kdybych nevěděl, jak mi to má jet .
Samozřejmě beru, že cestující má být naveden k takovému spoji, který mu co nejlépe vyhoví (tj. ho v rozumném čase doveze do centra) a k minoritním spojům (třeba k sídlištním vymetákům) nemusí být veden.
Lukas Cerny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.16.118
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:32:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz asi tak pul roku sleduji tuto pro mne velmi zajimavou diskuzi. Na letisti jsem pred dvema roky pracoval do doby, nez nase firma presidlila sve pobocky na namesti Republiky. Dnes stale podstatna cast nasich zamestnancu na letiste dojizdi a nekdy i ja.

Mohu jen potvrdit slova Martina, ze dopravu nelze hlava nehlava prosazovat cestou jen z historického duvodu, ze doted se to delalo tak a proto to tak musi i zustat. Kamarad, ktery pracuje na UDI Praha me obeznamil, ze infrastruktura z letiste do centra je nedostacujici a muze casem dojit k jeji uplne nepropustnosti. Cisla o narustu automobilismu v oblasti Vitezneho namesti a Evropske v pristich letech rapidne porostou konstantne se vzestupem letiste Ruzyne. Je zcela jiste, ze se MUSI hledat alternativni reseni odklonu casti cestujicich z/na letiste. MHD je tou nejlepsi formou. Lze na ni odkazat velkou skupinu cestujicich, kteri opravdu ani zdaleka netusi kam a jakym smerem jedou.
Lukas Cerny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.16.118
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:33:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazory a poznatky Martina se zcela shoduji s temi mymi. Pres Dejvice to za par let opravdu nepujde a 119 prevazne ted v sezone nestaci poptavce. Stiznosti od kolegu na dopravu na letiste jsem zaslechl uz vicekrat. Nejvetsi kritika je prave mirena na absenci vlaku a kumulaci skupin cestujicich se zavazadly s obycejnymi cestujicimi v autobuse kodrcajicim se zacpou aut. A tady je cele jadro problemu. Rychlikova linka do Dejvic sice odstrani problemy s pretezovanim 119, ale zpusobi presne to na co tu nekteri poukazuji. Preleje se do ni nejvetsi cast letistniho personalu a vysledek pojde od nuly k nule.

Proc to cele pisu. Nelibi se mi pochybovacne nazory lidi, kteri na letiste sami ani nejezdi a kdyz ano tak vyjimecne. Obzvlaste panu Kaema a Absoluta, u kterych mi cela debata pripomina boj s jednou osobou, nikoliv vsak o podstatu veci. Kazdy Martinuv argument je popren nevyvracen a nasledne dodan svym napadem, ktery opravdu postrada nadhled. Zamyslet se nad financemi, kterych toto mesto nema nazbyt a jestli je vhodne linku AE provozovat velkymi vozy. Jeste jsem nevidel linku AE obsazenou vice jak peti lidmi a zastavkou na Dejvicke opravdu nevim co DP sledoval. Zatim se potvrdily nazory, ze bude i nadale jezdit prazdna nebo chytat nahodne turisty, kteri nakonec udivene vysoli o par desitek korun vice.
Lukas Cerny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.16.118
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:35:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je bez debat, ze letisti pomuze vlak. Chovani radnice Prahy 6 a magistratu je neomluvitelne a cela fikce metra je jen zhoubou reseni dopravy na letiste. Pokud na letiste nedojede vlak do deseti let a ze asi ne, je potreba najit kompromis. A tim je jedenoznacne posileni linky sto. Za ta leta co na letiste jezdim se mi mnohokrat postestilo videt preplnenou linku 119 zpozdenou o nekolik minut z nastupni zastavky. Ulice Evropska byva casto plna aut a tento trend bude mit stoupajici tendenci. Neni to sice Legerova, ale casem nebude mit od ni daleko.

Zahodte predsudky a prestante vymyslet ptakoviny o polich a nejake objizdce. Sam linkou sto jezdim velmi rad a mnohdy mi cesta na Mustek zabere kratsi cas nez pres Dejvice.

Pojeti informacnich letaku a ceduli na letisti je opravdu dezinformujici a MA za nasledek spatneho pochopeni nejen cestujicicho turisty, ale i obcana CR. Pobihajici cizinci s kufry na koleckach jsou na autobusovych zastavkach stalym jevem.

Nezlobte se za dlouhy prispevek, ale tuto diskuzi ctu velmi rad. Stretavaji se zde odborne a nijak vulgarni nazory a to nelze rici o vetsine diskuzich na internetu. Doufam, ze jsem prispel mym clankem ke zdravemu pruvanu do diskuze, ktery pomuze prispet zmenit pohled problematiky dopravy na letiste u mnohych z vas.
Dekuji a preji pekny den
Lukas Cerny
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukas Cerny: Diky za podnetny "clanek".

Vite, moje "tony prispevku" jsou trochu ovlivneny tim, ze jsem tady pred nejakou dobou nabizel Martinovi brutalni posileni a-100 (bus za busem) avsak za cenu zkraceni a-119 a zavedeni nove linky Dejvicka-Letiste presne v trase dnesni a-119, avsak s jinym cislem a v provozu pouze pro potrebu skutecne mistni frekvence Dejvice-Letiste (t.j. zamestnanecke spicky a mimo ne interval treba 15-20 min, zastavka zcela mimo nastupni a-100, jine cislo, i kdyz by slo vlastne o pasmovy provoz zkracene a-119).

Toto bylo razantne odmitnuto. V te dobe jeste nejezdila zadna a-AE. Nyní zkouším něco podobného, avšak již rozděleně na více směrů, když se tedy a-AE tak "osvědčuje"

Bohuzel mam od te doby o Martinovi jiste mineni, ke kteremu me vzdy jednou za cas mistni diskuse vrati. Sice chce kapacitni dopravu na Zlicin, avsak bude plakat jako male decko, kdyz mu seberu par busu z a-119. Správně tušíte, že jsem proti němu svým způsobem zaujat. Přesto se, doufám úspěšně já, K-M i Martin, snažíme udržet diskusi v mezích a nenadávat si:-)

K te AE - však vidíte, že se shodneme - ve stávajícím stavu je na nic, je fakt potreba ji tarifne sjednotit a posílit, nebo zrušit.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace