K-report
 

Archiv do 12.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 12.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Chápu tě moc dobře. Chceš na základě 6 minut navíc tahat časem nepropustnou Evropksou další kvanta spojů a nabízíš volbu, která až do roku 2002 neexistovala. Což ti asi nevadilo.

A co kdyby mi od toho kámoše přijela 119, ve které bych si sednul a žádná 98/99 okolo mne neprojela? To by nešlo? Na základě volby dostat se do hotelu o pár mint kratší cestou utopíme další miliony v dalších expresech?

Ano, necháváš těm milionum zaměstnanců AE s K-R-Á-T-K-Ý-M-I intervaly. Ale ty zas konečně pochop, že já chci oddělit zaměstnance od T-U-R-I-S-T-ů. A bude mi krátký interval úplně nahovno, když se mi v jeden okmažik z haly vysype 400 lidí s kufry!!!

Princip veřejné dopravy chápu moc dobře. Nejen ty jsi všeználek PIDu. Bohužel princip veřejné dopravy spočívá i v kompromisech, které se řeší v KAŽDÉ lokalitě jinak. Návoz dělníků do fabriky vyžaduje jinou MHD než návoz důchodců do Tesca. Návoz zdravých školáků ke škole vyžaduje jinou MHD než návoz tělesně postižených do Jedličkova ústavu. Cizinec chce jasné, jednoduché a srozumitelné informace, jak se dostane z bodu A do bodu B. A pokud mu nabídneš 2 a více variant, je zahlcen informacemi a výsledek je ten, že bude bloudit. Můžeš být odborník na slovo vzatý v oblasti MHD, ale na tom letišti jsi jaksi trochu mimo mísu - letáčky a cedulky.

Nárazové přeplňování 99 lze samozřejmě řešit operativní zálohou. Bohužel ta operativní záloha se vrátí na letiště nejdřív za hodinu. U Stovky za půl. Proto mi 99 operativní moc nepřijde - jen kdybychom nakoupili nebo vykouzlili pár Citelisů navíc, viď?

Zkrácení 119 do Dědiny super až na tu zbytečnou další linku 99, která se bude od dnešní 119 lišit jen tím, že nepojede přes Jih. Bravo a kolik nás to bude stát?

Express Modřany-Výtoň? Aby ses nemusel hrkat s lidma? Kdyby místo letiště stálo druhé sídliště Jižní Město a přes Dědinu jezdila 119 v intervalu 2 minut, bylo by mi úplně jedno, že si nesednu. Ale byl bych rád, že mi jezdí načas a konstantě zaplněná. Upřímně ti teď v létě závidím zastávkové linky 3 a 17. Je to proti "expressu" 119 nebe a dudy.

Náhodou AE nám ukázala, že na Evropksou můžeme poslat dalších 20 prázdných spojů do hodiny. Náhodou AE nám všem potvrdila, že se Káemovo 100% posílení 119 nedostavilo a že tarif JE problém.

Jakpak dostanu turisty ze 119 když zůstane v nabídce? Strašně jednoduše a to tak, co ti tu vysvětluju už měsíce. Jednoduchou cedulí velkou jako kráva BUS CENTRUM šipka k označníku, kde bude odjíždět jen a jen linka 100. 119 mohu krásně schovat a její zastávku posunout daleko od linky 100. To ty samozřejmě popřeš, protože jsi všeználek PIDu a nic takového přeci nemůže fungovat. Omyl. Od roku 2002 od zavedení linky 100 do roku 2004 do začátku výstavby estakády na letišti, jezdily linky 100 a 119 ze druhé přednádražní komunikace a ostatní linky 179,225 a 254 jezdily ze 4. Tehdy existovala jedna jediná cedule velká asi 2 x 1 metr s nápisem BUS CENTRUM, která lidi navedla pouze do zast. linek 100 a 119. Tehdy jsem ve 179 nebo 225 nepotkal ani jednoho turistu. Od roku 2004, kdy se přemístily linky 179... opět ke 100 a 119, nám jezdí turisté hojně do hotelu přes Ruzyň, Řepy či Stodůlky. Tekže ne, že cedulky nemají vliv. Mají a velký.

Ano ve 119 se mačkám rád a kvůli ní jsem se velmi rád nedostavil párkrát na zkoušku nebo do divadla. Proto nabízím idiotské řešení hnát turisty do linky jedoucí polma přes vidlákov do hotelu, kam se nedostanou před setměním za pár halířů oproti zavedení další expresní linky prodírající se Evropskou.

Máš pravdu v tom, jak odlehčit 119. Nemáš pravdu v tom, jak to udělat levně.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Vítečný nápad. Já bych ho s chutí přijmul. Jen jsem zásadně nesouhlasil s omezením linky 119 ve špičkách pracovních dnů. Sám moc dobře vím, že 119 jezdí ráno na letiště v intervalu 5 minut plná a z Dědiny také. 100 by klidně mohla kmitat jak popisuješ, ale zaměstnance do ní prostě nedostaneš, protože na letiště jezdí každý den a sami si mohou vybrat. A od roku 2002 si vybírají.

A nebylo rovnou lepší neosvědčenou linku AE překopat na midibusy navazují s přesností na každý vlak s vyčkáním jeho příjezdu a umožnění zvýhodněného cestování všem bez rozdílu zda jsou z vlaku Pendolino nebo R? Kdyby ČD a ČSA nebyly státní firmy, okoukaly by Student agency, kde to funguje perfektně.

V žádném případě nebudu plakat, když omezíš 119 mimo špičku, kde je výhradně její silný provoz v důsledku turistů. Špičku nech.

Děkuji, že jsi přiznal, že jsi proti mně zaujat a nepřímo tak potvrdil, že je tím i diskuze ovlivněna.

Doporučoval bych zakopat válečnou sekeru a jít si sednout na pivo. Možná se tak odbourají předsudky od obou z nás.

Lukáš Černý:
Děkuji. Nešlo to, ale dřív? Ztratil jsem tu za ten rok duši a pár promrhaných hodin. :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1941
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
Pokud by 119 nezajížděla k zast. linky 100 u obou terminálů, problém by byl vyřešen.

Průvodčí nejsou vůbec špatný nápad. Ještě bych jim dal nějaké lekce z aj a byl by pokoj.

Předminulý týden jsem jel na fotbal do Kolína nad Rýnem. Žádnou mapu jsem si nevzal a spoléhal na Němce, že budou mít skvělé značení. Nezklamali. Představa, že mi 20 km od Kolína nabídnou na ukazateli na RheinEnergieStadion 2 možnosti, asi bych byl zmaten. Krásně jsem dojel na parkoviště, kde mě šipky odkázaly na tramvaj ke stadionu. Žádný problém. A abych pravdu řekl, ukazatele mě hnaly asi po třech dálnicích a já na těch sjezdech absolutně ztratil orientaci, jestli jsem na západě či na severu. Každopádně mi to bylo úplně jedno, protože na stadion jsem se dostal krásně.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Ta 119 ti prázdná nepřijede, dokud bude na letišti v přímé nabídce. Na cedule nevěřím, ale dojde na ně a uvidíme. Až se vyhrně těch 400 lidí, tak zase budou ve 119. Jinak bys v tom případě musel holt počkat.

Až bude metro nebo rychlodráha, budeš požadovat oddělené vozy pro zaměstnance, např. se vstupem na čipovou kartu?

Nejsem všeználek PIDu, sorry, dokonce od konce praxe v tesném kontaktu s Ropidem jdou moje znalosti prudce dolů.

Pokud cedulková metoda zabere, jsi king.

Těší mě, že můj rok starý nápad teď příjmáš. Pochop ale, že a-119 by měla tedy ideálně sloužit jen zaměstnancům s cílem v Dejvicích, což samozřejmě vede na omezení i ve špičkách. Kdo jede do centra, ať jede a-100, bez rozlišení rasy a vyznání...

Překopat AE na midibusy - v mé vizi označené a-98 - nemám s tím problém. Jde jen o dohodu, zda zavádět a-99, nebo zda na a-100 jít na bus za busem. A omezit tu 119, busu spokojen.

Pivo beru:-) Válečná sekera tam žádná není, to by vypadalo jinak.

Jo - ty hodiny tekoucích nervů, to je Tvoje volba. Mě z Tebe nervy netečou, někdy se i dobře bavím.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem Martine, něco málo na Tvoji podporu a-100 - mě je v zásadě úplně jedno, jak dlouho budou stát busy v koloně, dokonce je mi i úplně jedno, jak by byla Ebropská neprůjezdná, kdyby se na ní udělal bus+taxi pruh (i to jsme přece řešili, vzpomínáš?), ale jako docela velký problém vidím relativně plné m-A, minulý týden jsem byl nucen ho opakovaně použít v odpolední špičce a podvečerním provozu, je ale pravda, že m-B na tom není v centru o moc líp, ale na "letištní" konec s ním moc nejezdím ... máš tady obrovské šance mi to natřít:-)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1942
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Co je to přímá nabídka? Paní a letáčky v infocentru odkazující přímo na 119? Cedule odkazující na linku 119? Ano toto je přímá nabídka. 119 odjíždějící daleko od 100 schovaná a známá jen u zaměstnanců není přímou nabídkou.

Až bude rychlodráha, tak Kapacitní problém a problém s jízdným (turnikety) bude vyřešen.

Cedulková praxe zabrala v letech 02-04. Ukazatele na dálnicích jsou proč? Jistě, místní jedou podle toho jak jsou zvyklí. Jenomže nemístní mají trochu problém a cedule typu Exit 34 Jihlava, Třebíč, Havlbrod mnohým pomůžou.

Já ho přijímal vždy, ale bez omezení linky 119 ve špičkách. Jistě, že přes Zličín je to delší, proto mi touto cestou nebude jezdit člověk, který to ví a jezdí tam každý den. Človek jede cestou i o 2 minuty kratší, pokud tak jezdí každý den. Sám zápasím s tím, jestli ráno do Vysočan cestou 119+A+B nebo 119+8. Ta osmička tam jede o chlup dýl, ale musel bych jet o 5 minut dřívějším spojem 119. Tak radši jedu přes Můstek. Cizinci je opravdu těch pár minut ukradených. Proto mi ve 119 zůstane stále stejný počet zaměstnanců a intervaly tedy nechat.

Souhlas, ale nechat 119 ve špičkách. V sedle může jít klidně ze současných 7,5 na 15-20 minut a o víkendu klidně na 20.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bus pruh na Evropské lze namalovat jen velmi těžko. Co 100 m je křižovatka. Sám si takový bus pruh neumím představit.

Beru toho smajlíka, přesto by sis mohl ten sarkastický tón odpustit.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My se vždycky nakonec dohodneme, když opadnou emoce:-)

Fajn, tak cedulky a letáčky, ale taky obrovské nápisy na čele busu, napevno místo BUSE nápis "100 AIRPORT - CENTRUM" a pod tím "přes metro Zličín" eventuelně "99 AIRPORT - CENTRUM" "přes metro Dejvická" a 119 schovaná někde za bukem, ale na tom omezení i ve špičce bych trval, fakt může být bagr jenom jeden, neshodneme se...

Až bude rychlodráha, tak Ti tu a-119 sakra hodně omezí...

Bus pruh na Evropské velmi těžko, to beru jako rok vyřešenou záležitost.

:-)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co 100 m je křižovatka. Sám si takový bus pruh neumím představit.

Martine, vyraž třeba do Budapešti: bus pruh podél chodníku, 20 m před křižovatkou tabule, umožňující použít tento pruh pro vozidla odbočující vpravo. Většina řidičů dodržuje. Za křižovatkou zase značka o vyhrazeném pruhu až do vzdálenosti 20 m před další křižovatku.

Nebo vyraž do Bruselu: na nejšílenější křižovatce co znám (protože trasa S-J je přímá ulice se 3 pruhy v každém směru, souběžně s tím tramvaj, za tramvajovou tratí to přechází v (půl)kruhový objezd na trase Z-V) .. je na tom (půl)kruhovém objezdu vyznačen bus pruh. Přes ten pruh se dá odbočovat vpravo do 4 ulic, ale předtím dát přednost busu.

I tohle je o tom, že "se to tak nikdy nedělalo". V Praze radši uvažují o zrušení kruhového objezdu na kulaťáku, protože ono je tam x set nehod (s jedním zraněným za rok), ale jejich vyšetřování je "práce".
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Díky za informace, tohle jsem nevěděl, v Budapešti jsem ještě nebyl a bohužel ani letos se tam quli rodinným věcem nepodívám :-( o Bruselu nemluvě... s Českým názorem, že co nikdy nebylo přece nejde máte pravdu, ale to není problém jenom MHD
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Pochop, že pokud dnes má kapacitní problém kloubák po pěti minutách až do oblasti letiště Sever, je omezení nemožné. A to nepočítám s tím, že bude za 9 let na letišti pracovat 20 000 lidí. Za 2-3 roky bude interval 5 minut málo. 100 bude bagr pro turisty. Ty se do 100 dají jednoduše nahnat. Lidi, kteří sem jezdí každý den nikoliv. Mají k dispozici 4 roky linku 100 a přesto raději ráno jezdí 119! Nevím, jestli je to pražský sindrom spěchání, kde se dobíhá i ranní linka C, ale zaměstnance přes Zličín na letiště nedostaneš.

Jak to tak vypadá, rychlodráha nebude a já si pohodlně sednu do metra . Ikdyby rychlodráha jednou byla, počítám s omezením 119 a není na tom nic divného.

Arj:
Pokud takový pruh opravdu existuje a je dodržován i ze stran řidičů, pak bych nebyl proti. Bus pruh samozřejmě na Evropskou ano, jen si ho nedovedu představit v reálu.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 18:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to nepočítám s tím, že bude za 9 let na letišti pracovat 20 000 lidí. Za 2-3 roky bude interval 5 minut málo. 100 bude bagr pro turisty. Ty se do 100 dají jednoduše nahnat.
To si predstavujes moc jednoduse. V Dublinu jsem se (stejne jako hromada dalsich lidi) nenechal nahnat do turisticke linky za 5 EUR, a pockal jsem si na mistni linku za 1,7 EUR.

Lidi, kteří sem jezdí každý den nikoliv. Mají k dispozici 4 roky linku 100 a přesto raději ráno jezdí 119! Nevím, jestli je to pražský sindrom spěchání, kde se dobíhá i ranní linka C, ale zaměstnance přes Zličín na letiště nedostaneš.
Syndrom Zlicina je i v dojizdeni z Kladna, Slaneho , ...
Popularitu linky 100 ale omezuje jeji interval - 30 minut mimo spicku je moc. Tehdy, kdyz ji zavadali jsem si predstavoval interval 10 minut. Tak jsem prisel na zastavku, a ejhle - nejblizsi spoj za 25 minut. To me od jejiho dalsiho pouziti docela odradilo, a myslim, ze i spoustu dalsich lidi.

Kdyz jsem kamaradce v unoru vysvetloval, jak se dostane z letiste na Florenc "co nejrychleji" okolo 8 vecer, tak jsem ji popsal 100+B nebo 119+A+C. Spolehat se na ten pulhodinovy interval u linky 100 se proste nedalo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 20:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda řeknu vám, když to takhle čtu, to je volovin a zbytečnejch keců o situaci, která se všude jinde v Praze na všech jinejch linkách za srovnatelných podmínek okolní IAD a podobně řeší prostým posilováním. nedovedu si představit, co bysme tu dělali, kdyby Martin bydlel třeba na Novodvorský. Přeplnění busů na Kačerov by řešil posílením busů na Smíchov. A těch variant je tam neskonale více. Proboha neblbněte, logika věci je jediná - zkapacitnit to co je žádané a to je spojení na Dejvickou a to co je perspektivní a to je spojení k železnici. Kdyby se Martin nezamiloval do 100 NIKOHO by nenapadly takový koniny co tu řešíme. Probuďte se, proboha.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1947
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r:
Jenže ta 100 bude nejlevnější. 100 má celý pracovní den interval 15 minut.

Káem:
Jenže mnohde lze řešit situaci za drahý peníze - metro výstavba TT. Kdybych bydlel na Novodvorský a přes Smíchov to bylo stejně rychlé a spolehlivější, byl bych pro. Jenže není. Pořád to snažíš s něčím porovnávat.

Logiga věci je jediná - převést směr cestujících ze zatíženého úseku na jiný. Tak se třeba bude řešit pomoc D1 další dálnicí z Mohlenice do HK. Tak se bude řešit tranzitní nákladní doprava po budovaném okruhu, nikoliv přímo přes centrum. Pak bychom podle tvé teorie museli posílit 177 na 3 minuty po celý den a do Karlína přidat k 8 a 24 ještě midibusovou linku Pernerovou ulicí. Poptávka tam je.

Znovu ti opakuji, že cesta přes Dejvice není žádaná, ale uměle vyvolaná na základě průvodců, infocentra, letáčků a cedulí. Podle tebe je cesta do Dejvic žádaná, protože se to tak dělalo do teď.

Lukáš Černý ti tu myslím dostatečně vysvětlil proč do Dejvic ne. Evropská se stává a do budoucna stane nepropustnou.

Probuď se ty. Je jiná doba a konzervativní myšlení patří stranou. Vidíš, opět jen kritizuješ a zpochybňuješ. Napsalo ti tu už několik lidí. Pádný argumenty nemáš vůbec žádný. Ty se prostě nesmíříš s 6 minutama navíc. Já se nesmířím s posilováním něčeho, co stejně zůstane stát v zácpě, jen proto že je to přímkou nejkratší.

Přesto jsme touto diskuzí dosáhli historického zlomu. Káem nenutí cestující jezdit přes 10 přestupů oklikou, ale žádá směry, po kterých je poptávka. Já si ještě pamatuji, jak se tu hádal, že z Malešic na Ládví se má jezdit 188+A+C a nikoliv 177.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 09:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý článek v dnešních HN o Letišti Ruzyně - mimo jiné se tam píše, že špička příletů a odletů je 6-8 a 17-19 hodin - tedy shoduje se i se špičkou v MHD, s nástupy a odchody do práce. To mimochodem potvrzuje moji teorii o způsobu vzniku "problému" Martina, který zřejmě v tutéž dobu jezdí do/z práce a o způsobu řešení - kvůli 4 hodinám směřovat lidi i po zbývajících 20 hodin do p... polí je nesmysl. Špičkové výkyvy se prostě řeší jínak.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 09:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin nám tu nabízí 2 varianty zdůvodnění "cesty přes Dejvice"
A. cesta přes Dejvice není žádaná, ale uměle vyvolaná na základě průvodců, infocentra, letáčků a cedulí.
B. Podle tebe je cesta do Dejvic žádaná, protože se to tak dělalo do teď.

Správná je varianta B, neboť jestli si dobře pamatuji, metro Zličín bylo otevřeno někdy na počátku 90.let. Dálniční okruh v úseku mezi silnicí I/6 (Karlovarská) a I/7 (výpadovka směr letiště) byl zprovozněn 2001. Ruzyňské letiště ("staré") bylo zprovozněno 1937, "nové" 1968. Takže necelých 65 let byla jediná cesta k letišti od "Kulaťáku", což už je dostatečně dlouhá doba na to, aby si lidé (Pražáci i letecké společnosti) na ni zvykli.

Jinak i ty letáčky a jiná propagace něco stojí (cena papíru, tisku, distribuce a to vše + 19 % DPH).

Káem: "špička příletů a odletů je 6-8 a 17-19 hodin"

Už několikrát jsem tady pochyboval o kvalitě HN ve vztahu k letecké dopravě. Takže když se podíváš třeba na dnešní přílety odkaz a nastaviš si čas od 7 hodin, zjistíš, že přistálo 9 letadel, z toho jedno z Monastiru (čili čs. rekreanti), 2x Severní Amerika (plné amerických a kanadských baťůžkářů ) a pak Pobaltí, Atény, Bukurešť a Hamburk.

Mne by spíš zajímalo, kdy jsou na letišti největší nástupy a odchody do práce. Věřím té době kolem 17 hodiny u úředníků. Ale šaltry pracují (by měly pracovat) podle odletů, údržba letadel má pracovní dobu od - do + směnoví pracovníci, věž, cargo atd, jak ti pracují?.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 09:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych odvedl téma..např. jak jsme se opět nedočkali započítání čekání noček v Lazarské do jízdní doby v zastávkových jízdních řádech, natožpak vepsání garantovaných přestupů kde-linka-směr..Podle mě jsou takový přestupy k ničemu, když o nich ví jen pravidelní, možná často jezdící lidi..
A možná už to chtělo nějakou kobyliskou linku natrvalo zkrouhnout na Palmovku nebo Libeň:-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a přitom by stačilo napsat fixně do každého zastávkového JŘ v zast Lazarská navazuje linka č. směr... prostě 8 řádků napevno navíc, viď?
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 10:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: k variantě B) nejen proto, ale taky proto, že nabízí nejkratší cestu do civilizace ( a už jen cestou je 5 hotelů), o centru ani nemluvě, a ještě je tato cesta na dohled od historického centra, takže se turisti dobře zorientují hned při první cestě do města. Velmi rychle touto cestou narazí na SÍŤ MHD (tedy tramvaje) a ne jen na jeden dlouhý prst (trasa B). Čili moje varianta je provázaný komplex výhod, které je třeba posilovat a ne nahrazovat nevýhodami.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 11:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
Ano s hodninovým odbavením. Pokud vím, tak jsem zde vždy uváděl dopoledne a v podvečer, což samozřejmě sedí. A špička letiště teď v létě? Mám pocit, že je celých 18 hodin. Že by špičku považovali za 4 pohyby navíc? Pro příště bych doporučoval kouknout na letový řád a přesvědčit se, že špička každý den kolísá úplně jinak.

Arj:
Nevím, jak dlouho jsou zvyklí Newyorčané jezdit na letište, ale mně je to při první návštěvě s baťůžkem na zádech úplně jedno.

Letáčky a distribuce stojí pořád méně než 2X více řidičů, 2X více vozů, 2X více nafty.

Do kanceláří se nastupuje od 6 do 14:00, od 7 do 15:00 a od 8 do 16:00. Nejvíce lidí dojíždí na sedmou a nejplnější spoje 119 jsou od 15:00 do 15:30. Těm se záměrně vyhýbám. Spoje kolem 15:15 mají problém pobrat lidi už u hangáru.

Lidi z provozu pracují na 3 směny a střídání je na každém úseku jiné, aby se právě předešlo přeplňování linek MHD.

Káem:
Opět jen nepodložené výmysli. Kam na to všechno chodíš? Je vidět, že vůbec ani netušíš, jak se turisti z letiště chovaj.
1) Civilozavené je odvézt lidi na metro co nejrychlejší trasou bez zbytečných průtahů v zácpách.
2) Cestou ze Zličína je těch hotelů do centra podstatně více, než přes Dejvice.
3) Turista potřebuje po příletu do hotelu! Ne na hrad. Jak krásné, že z letiště CDG přijetu RER k Notre Damu, ale to mi moc nepomůže, pokud budu chtít do La Defense.
4) Tvoje varianta je provázaný komplex nevýhod spočívajících v ucpaných ulicích bez platných JŘ. Vše prosazuješ jen za cenu šesti minut, ale s vyššími náklady a jen za cenu toho, že nepřipustíš, abys uznal, že přes Dejvice to brzy nepůjde. Tvoje varianta absolutně zapomíná na to, že bývalý Káem podporoval vozit lidi co nejdelší cestou v podzemí, když se to metro za ty miliardy postavilo a ne je tahat přímo za cenu nejkratší možné přímky. 20,24,177...

Kam se poděly tvé terorie tahat lidi z bodu A do bodu B přes body C,D,E...?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 12:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Tiše závidím letištním kancelářím pracovní dobu 8h
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 12:57:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silnice v Praze jsou ucpané. Evropská není výjimkou. Nové trasy nejsou a nebudou z důvodů zástavby nebo odporu rezidentů k dispozici. Jedna varianta je zakopat se pod zem, jiná možná varianta jsou vysuté dráhy. Tím může dojít ke zdvojnásobení kapacity stávajících prospektů bez onezení IAD. "Vlk se nažere a koza zůstane celá". Existují již někde (New York znám z filmů) podobná, ale daleko modernější řešení.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 13:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letáčky a distribuce stojí pořád méně než 2X více řidičů, 2X více vozů, 2X více nafty

Jeden "letáček" stojí řádově 3 Kč. S daní, ale distribucí jen z tiskárny k zákazníkovi.
Levnější by asi bylo přesvědčit aerolinky, aby spojení přes Zličín uváděli do svých palubních časopisů ... pokud tam uvádějí "pozemní spojení" v destinacích. Jenže jak koukám do CSA Review, tak tam je jen přehled rezervačních kanceláří a tf čísel ČSA; v časopise Airport Mix (spoluvydavatel letiště), konkrétně v čísle "Zima 2004/2005", se psalo o novém parkovacím režimu, o spojení MHD ani slovo.
Takže DP (čili firma placená z daní) si bude muset najmout x kolpoltérů (krátkodobě asi za daleko víc peněz, než jsou mzdové náklady těch pár řidičů navíc; dlouhodobě za stejné, protože distribuce letáčků jednorázově nepomůže - sám říkáš, že mnoho z těch cestujících je v Praze poprvé) a teď si představ třeba MfD. Té vadil i potenciální 1 milion za "mejdan" při otevření DH.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 13:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak krásné, že z letiště CDG přijetu RER k Notre Damu, ale to mi moc nepomůže, pokud budu chtít do La Defense

Pokud budu chtít z CDG do La Defence, tak - pravda - může jet RER B do centra a odtamtud (děsivě přecpaným) RER A nebo metrem 1. Mohu ovšem taky jet busem Air France (za levnější peníze) na Place Etoile a metrem nebo RERem odtamtud. Už podstatně pohodlněji, protože právě na Etoile polovina lidí z těch vlaků vystoupí.

Do kanceláří se nastupuje od 6 do 14:00, od 7 do 15:00 a od 8 do 16:00

Jednak ranní spoje odlétají mezi 7-7:30, pak další pravidelné linky až po 8:30 (čili mám-li být na letišti cca hodinu předem, lze se dopočítat), ale hlavně mám pochybnosti, že těmi ranními spoji odlétají "(zahraniční) turisté". Turisté se snaží využít doby dovolené co nejvíce, takže na ty lze svádět spíš odpolední obsazenost směr letiště, ale málokdo si zaplatí hotelovou noc navíc, jen aby mohl v 6 ráno přetěžovat městský autobus.

Jinak moje pomsta, za příkoří, které Ti turisté způsobují, je sladká. Jak už jsem psal, užil jsem si ji letos několikrát - v GVA, LIS, WAW - a schválně jsem narval kufr tak, aby ho místní, kteří chtěli na nácestných zastávkách vystoupit, museli obtížně překračovat ... a neuhnul!! Akorát v Berlíně se mi překážet místním nepovedlo, protože na letiště vede metro (U-Bahn) a ta je i v půl deváté ráno směrem do centra poloprázdná
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 13:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Silnice v Praze jsou ucpané a Evropská není vyjímkou. Proto je blbost po těch ucpaných silnicích jezdit, když mám možnost je objet po neucpaných.

Arj:
Letáčky se tiskly, tisknou a budou ještě tisknout bez ohledu na stovku nebo AE. Tak proč jenom nezměnit obsah letáčku? DP kontaktuje PISku, kterou tak kontaktuje každým rokem o změnách a k 1.1.2007 uvede, že od tohoto data dochází ke změně dopravy na letišti a bude upřednostňována linka 100. PISka bude informovat Lonely Planet, Ikar, Marco Polo a já nevím koho ještě a za čas se efekt dostaví. Když se začne teď, bude to fungovat v roce 2008. Když tu budem plkat dalších 5 let, dostaví se až v roce 2013.

Přesto asi většina turistů z CDG jezdí RERkou, dojedou do centra a dál metrem.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 14:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesto asi většina turistů z CDG jezdí RERkou, dojedou do centra a dál metrem.
Je to nejrychlejsi, a (pokud neni stavka) i nejspolehlivejsi zpusob. I kdyz Sky team ve velkem propaguje "svoje" autobusy (letacky a hlasenim v letadlech), tak vetsina lidi jde stejne na RER.

Jinak na RER A se nove nasazuji klimatizovane dvoupatraky (zatim tak 1/3 vlaku), ktere kapacitni problem resi. Casem se objevi i na RER B.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 14:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, Ty máš na mysli ty letáčky, které se distribuují v info střediscích DP ...
Ovšem tam je (pokud vím) Stovka uvedená. Pokud tam necháš jenom 100, ozvou se Pražané, zda byla 119 zrušena a pokud ne, tak proč není uvedena.

Nejsem si ovšem jist, kolik lidí si ty letáčky vezme na letišti (to bys mohl odpozorovat Ty - kolik přilétajících, vypadajících jako cizinci, zamíří k Infu DP) a pochybuji, že se dostanou do mnoha hotelů a ještě víc pochybuji o penzionech a hostelech.

Přesto asi většina turistů z CDG jezdí RERkou

Kolem 1.června jsem měl na CDG odporně mnoho času. Směrem T ve čtvrtek odpoledne, směrem Z v neděli podvečer. Vzhledem k nedostatku jiné zábavy a kufru v ruce jsem tedy aspoň obhlížel terén. Byl jsem docela překvapen, kolik lidí odjíždělo busy MHD i AF - určitě ne výrazně méně než RERkou (přestože ta má reklamy na každém kroku).

Můj původní záměr byl strávit čas návštěvou Musee de l´air na Bourgetu. Bohužel, muzeum nemá úschovnu zavazadel a na CDG funguje na minimálně 15 (?)hodin a na kratší dobu nebere.
A to si obě tato místo říkají "světové" - letecké muzeum a letiště
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r:
Letěl jsem do Paříže asi 3x a vždy první na co jsem při výstupu z letadla narazil byl ukazatel na vlak RER, u kterého se nacházelo velké infocentrum, kde běžely 4 přepážky s prodejem jízdenek.

Arj:
Tam je bohužel uvedená 119 ve stejné rovině jako např. 254, což je špatně. Pokud má 119 a spol. zůstat pro zaměstnance, není problém tam napsat jen o Stovce. Žádní Pražáci se ptát nebudou.

Co jsem si všiml, tak ke každé zakoupené jízdence rozdávají letáčky s upozorněním, že bus 119 staví před halou.

RER v. BUS. Teď jde o to kolik těch lidí bylo místních a zaměstnanců. Pokud vím, tak také spousta autobusů AF pendluje mezi Disneylandem a Orly. Spíš by mě zajímalo chování Japonců, kteří jsou v Paříži poprvé. Jestli je stejné jako v Praze, ptají se nejspíš na vlak.

Btw. Byl jsi na terminálu CDG1? Měl být snad rekonstruován a co si pamatuji vypadal kdysi stejně odporně jako 2A-2C.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsi na terminálu CDG1? Měl být snad rekonstruován a co si pamatuji vypadal kdysi stejně odporně jako 2A-2C.
Nebyl. Jen 2B (Praha), 2D (Viden), a 3 (Praha, Viden). Vzdy jsem jel vlakem. Akorat jednou jsem jel Roissybusem (nalehko pote, co jsem nekoho vyprovodil na letadlo), nebot me zajimalo kudy ten autobus k te opere jede. Jinak CDG povazuji z pohledu cestujiciho za jedno z nejmene prehlednych letist ktere jsem potkal (alespon terminaly 2B a 2D). 3 je v pohode.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6479
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 01:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase trochu jinam. Před chvílí jsem si to ověřil s tou l. 10.

Vosmíkových 23:36 (+2, JŘ 23:38)
Želivského 23:52 (0, JŘ 23:52)
Šumavská 23:58 (+2, JŘ 0:00).

Takže jsou opravdu mimo jízdní doby.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 04:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mcbain
Vosmíkových 23:36 (-2, JŘ 23:38)
Želivského 23:52 (0, JŘ 23:52)
Šumavská 23:58 (-2, JŘ 0:00).

Jedna se o predjeti
ta Vosmikovych je divna neb na vychovatelne je Cidlo. Sumavska OK ale stejne na Stepanske jses pozde.}}
Asi jsem z jiného světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Inu večerní ďábel, kterej jede svižně a nese*e se s tím. Málo lidí, zná semafory. Spíš bych ho chválil, než kritizoval :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 12:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, nechci se k tomu vracet. Jen zajímavá zpráva. A za kolik se postaví jednokolejná elektrifikovaná trať o délce cca 3 km a elektrifikace dalších 20km?
ČTK: Společnost Letiště Praha, provozující letiště v Ruzyni, loni hospodařila se ziskem 1,432 miliardy korun po zdanění. To je o 44,9 procenta více než v roce 2004. Obrat firmy vzrostl o pět procent na 4,385 miliardy korun, oznámili dnes novinářům zástupci firmy, která do loňského září vystupovala pod jménem Česká správa letišť. V letošním roce plánuje firma zisk na téměř miliardu korun, uvedla generální ředitelka Letiště Praha Hana Černochová.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 15:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veselá historka z dnešní polední Dejvické:
Při cestě z metra na bus mě zastavil turista a ptal se, kde staví "BUS ONE HUNDRED" na Letiště. Odvrhl jsem sadistický nápad poslat ho metrem na Zličín a vysvětlil mu, že tady jezdí 119. Bystrý turista se podíval na informační ceduli, kde spatřil "AIRPORT EXPRESS" a zeptal se na něj. Tak jsem mu řekl, že může jet buď 119 (v int. 10 min.) nebo AE (v int. 30 min.). Turista poděkoval, odešel na zastávku 119 (celé se odehrávalo cca v 12:03, pravidelný odjezd AE je 12:00), ve 12:04 nastoupil a jen co nastoupil, přihasil si to AE.

PS-Dobrá zpráva pro Káema: AE už se chytá, dneska i když přijel AE hned za 119, hned k němu pár lidí přeběhlo (nahoru v něm jelo cca 10-15 lidí).

PS-Dobrá zpráva pro ty, co se bojí zacpané Evropské: 119 Dejvická-Divoká Šárka 7 min. (na DŠ jsme dojeli 218, co jela o 4 min. dřív), pravda, v poledne
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 15:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
AE se chytá? Že jsem si toho z okna za půl roku zatím nevšiml. Slovem chytá je myšleno asi to, že za půl roku dokázala linka pochytat neznalé cestující, kteří do ní náhodou nastoupili. Pravda je, že spoje navazující na Pendolino jezdí plné.

Já jsem zase viděl v sobotu odjíždět z DEJVIC 119 na st. 5N, která nechala min. 10 lidí na zastávce. Ihned po jejím odjezdu přijelo AEčko a dav (těch s kufry) se vydal za řidičkou. Ta všem ukázala cedulku 30 CZK a jen 2 byli ochotni tu cenu zaplatit.

Zběsilé řidiče, kteří dokážou za 7 minut dojet na Šárku jsem viděl také už párkrát. To musí být Evropská, ale úplně prázdná a ELTODO green waft musí fungovat.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 07:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:Tak to jsem asi o víkendu viděl spoj navazující na pendolíno. Byla to jedna z posledních AE ten den večer a na Holeškách do ní nastupovalo asi 10 lidí. V úžasu jsem na to zíral.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 09:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo přátelé, nemožné se stává skutkem, tajemná kouzla působí a ze stovky bude lokálbus pro nákupy obyvatel Prahy 6 na Zličíně. Tož tak to má byť. A bude.
Ta 119 na st. 5 byla halucinace nebo fata morgana z vedra. Rozumné vysvětlení pro takový jev není. Leda že by se pár blbců neumělo trošku tlačit. Martinův st.č. 5 odpovídá reálné 3-4.
7 minut DŠ-De je na okamžité vybodování.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 10:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ty jsi něco hulil? Jinak ideově zajímavé, ale Martin na to asi zase vyplodí esej
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 13:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AE dnes v 7:30 na Dejvické směr ZC - 1 cestující
v 11:30 DC (taky někde před Dejvickou) - 0 cestujících
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 13:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak nemaj bejt ty dvacítky zpožděný, když řidiči koukaj po autobusech :-))))))
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 14:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

moje dvacítka zpožděná není :-) teda ne v tomto směru - když minutu čekám na Dejvické, tak je dost času koukat po AE :-)
2x jsem nabral 2 minuty mezi Újezdem a Hradčanskou - tenhle úsek se podle předpisů nedá moc dobře stíhat, ale jinak se o prázdninách jezdí super

ale vzpomněl jsem si na naší debatu o potkávání l. 8 a l. 20
měl jsem 3 kola, 3x jsem odjel z Dejvické na vteřinu a 3x jsem se před 8 dostal jen díky tomu, že mi musel (dost nerad) dát přednost
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 21:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já měl dneska l.č.20 a do 5 minut jsem to zvládal.Takže vlastně přesně.Mimochodem teď už se vyplatí jezdit později-od 1.7. je postih za nadjetí i za 1 sec.Dříve to do 15s. víceméně tolerovali.Neznám snad žádné evropské velkoměsto,kde by byli řidiči takto trestáni.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 00:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jeden nejmenovaný kolega už přišel o celé prémie (přes 1000Kč), protože v neděli udělal 3x 1s předjetí + 1x 2s - to je demence :-(
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 09:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkrátka se více než na provoz a lidi budeš dívat na tachometr (překročení rychlosti od 1,1km/h se také trestá,jak mi bylo sděleno při stahování černé skříňky) a na JŘ.
Navíc pro 99% kolegů bude lepší hned po výjezdu z KZ to courat,aby už na prvním kontrolním bodě byli o 2-3minuty pozdě.Jen nevím jak to zkvalitní dopravu.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 08:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek, Akri: Tak to je fakt na bednu :-(
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 11:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo, přátelé. Tak já jsem násl. 14 dnů pryč. tak pěkně jezděte 40 km/h. Popíšu vám aspoň něco od konkurence:
Včera jsem jel na (dnešní) skok do Prahy, touživše po dobrodružství jsem zvolil trasu Blatná 20,03-Strakonice 20,55 - Plzeň 22,06 - Praha 23,45 a dostal jsem ho vrchovatě: motor 810 -7 (!), Junák +10 (nevadilo), Děvín +15 (v Plzni nevadilo) - ovšem Zdice: rychlík proti přitažen kocourem (742), ten přešel na nás, dotáhl nás do Berouna (+20) a zde 45 minut čumění, prý spadl traktor na koleje. Příjezd do Prahy 01,05 a hradili jsme osobák, takže se stavělo na každé mezi z Berouna až do Prahy - opožděny následně Excelsior (+50) a pokračování Děvína. A berounskej osobák z popůlnočního rozjezdu stál ještě v 0,55 na Smíchově. Ale šotoušem zůstávám :-)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 11:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, Ty naděláš kvůli necelé hodince a půl.

To já jsem byl jednou kvůli zpoždění veřejné dopravy označen doma za alkoholika (protože letecká společnost mi tak dlouho vnucovala panáka se slovy, že "let je fakt a opravdu opožděný") a dodneška toho zneužívám (se slovy "já jsem si toho panáka pro jistotu dal, protože co kdyby to mělo zpoždění").

Faktem ovšem je, že železnice při zpoždění maximálně vydají kus papíru, panáka jsem od nich nikdy nedostal.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 12:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: já si to vlastně spíš pochvaloval, než že bych si stěžoval :-) Teplá letní noc na berounském nádraží, postávající mašinky, z nichž žádná nemá na to, vytáhnout 10 vagónků odklonem přes Hrbatou, spinkající motoráky a žabotlamy připravené na pracovní den...popovídal jsem si se strojvedoucím... Jen bufet měli zavřenej :-(
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 11:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - tak ti aspoň udělám radost s pozorováním AE
jednou sice 1 cestující (D.Šárka DC)
ale podruhé asi 15 !!! Dejvická ZC
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 23:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si změnit jeden svůj názor: Před rokem jsem byl proti tramvajové odbočce z Trojské k ZOO. Čím dál víc se ale přesvědčuji, že by se uživila, a to i mimo sezónu. Nejlépe nějak protažená na druhé straně až do Podbaby.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 00:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Bez onoho protažení nemá ta odbočka valného významu, ale rychlé spojení Podbaba - Zoo by bylo vhodné. Bohužel je to ta komplikovanější část trati. Líbilo by se mi to, ale nevidím to jako reálné.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord-myslíš k ZOO a pak přes vodu a do Podbaby?
žlutej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zrušil bych 13 jede od nikud nikam a jezdí věčně poloprázdná a 21 to samí
Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!
Radim Jančura - nejlepší podnikatel v evropský úniji
Karosám pomůže jediný - sešrotovat!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 20:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribie, myslím k ZOO v každém případě s tím, že aby se to vyplatilo i v zimě, bylo by dobře protáhnout to přes vodu - vznikla by tím docela zajímavá tangenta, auty nekonkurovatelná: představ si třeba takovou linku Ďáblice - Kobylisy - Trojská - ZOO - Dejvická - Bílá Hora.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 21:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takto: Z Jugopartyzánů severní částí nám. Interbrigády a ul. Ant. Čermáka novým tunelem pod tratí (tam máme žel. zastávku, že ...) šikmo do Papírenské, k čističce, přes Vltavu k ZOO - tam, co je parkoviště a starý špýchar, který by klidně mohl být zrekonstruován a stát se novým vchodem do ZOO - dál mezi Vltavou a zámkem, pod trojskou lávkou a do Povltavské.

Jo, a ještě jedna linka: Suchdol - ZOO - Trojská - NH - Palmovka - Ohrada - Želva - Kubáň.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 22:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: souhlas, on počet návětěvníků ZOO rok od roku stoupá a několikrát jsem byl překvapen, jak je tam plno (a to tam chodíme jen za opravdu ošklivého počasí-jinak to tam není k hnutí).
Ta tangenta by byla zajímavá, zatím ji bude museet suplovat nový přívoz Podbaba-Podhoří. Jsem zvědav, jak se chytne, ale dávám mu docela šanci.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 12:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozhodně by to bylo zajímavé.Já jsem kdysi ve svých plánech nakreslil TT z Bohnic přes Zámky a na druhou stranu,kde by se spojila s větví na/ze Suchdola.
Trať k ZOO by se určitě uživila i v zimě.Konekonců posilová linka tam může jezdit jen kdy je potřeba.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 22:33:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se, že projektantům a magistrátu chybí v Praze invence a odvaha pro netradiční řešení. Nejdřív se chtěli prokopat přes Stromovku, teď ji podkopávají. Tedy nic moc zajímavého. Uvažoval někdo vést okruh z Holešoviček nad korytem Vltavy?
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 10:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nad korytem? A kam?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 15:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Invence nechybí. Na megalomanské projekty se peníze vždycky najdou, příklad nové spojení. Některé věci jsou výškově a směrově nemožné. Okruh nad korytem se uvažoval.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace