K-report
 

Archiv do 02.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 02.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
milky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 02:24:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: S tím jsem se v naší vozovně nesetkal.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 09:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klimu může mít úplně všechno. Viz Portland, kde je špičková obsazenost v úseku přes centrum podobná Praze (sardinky jako a občas se nepobírá), na zastávkách u Morrison Street nebo Central Library výměna cestujících klidně 50% a taky to jde...

Nicméně to něco stojí - instalovaný výkon klimy je takový, že sežere asi 30% celkové spotřebované z troleje.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 13:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zálohy jsou potřeba a je samozřejmě žádoucí,aby jich bylo co nejméně a zároveň zase v případě mimořádnosti by okamžitě pokryly výpadek.
Záloha ve vozovně je nevýhodná v tom,že to je většinou daleko od centra.Aby měla každá vozovna ixko je zcela zbytečné,líbil by se mě asi tento systém:
Hloubětín- X na Florenci (dobrá poloha)
Kobylisy-X na Výstavišti (lepší poloha než v KO)
Motol-X Smíchov. nádr. (též lepší dojezd dc)
Pankrác-X Dvorce (než se sjede z voz. dolů,tak to taky trvá)
Strašnice- záloha ve vozovně již s připravenou tramvají (poloha vozovny je dobrá,řidič bude mít tramvaj už připravenou,takže sedne a vyjede)
Vokovice-X Špejchar nebo Voz.Střešovice. (opět z Vokovic to je dost daleko někam dojet)
Žižkov- jako v SA.
V sobotu,neděli a svátky by stačil dosavadní systém s tím,že určený záložní řidič by měl tramvaj již připravenou k výjezdu.
Ixko jsem sám občas jezdíval a přiznávám,že jsem sem tam celou směnu prospal.Za peníze a to bylo trnem v oku.Jenže občas se stávalo,že jsem se ani nedošel vyčůrat.Navíc teď se běžně hradí až po jednom kole,což nemá dobrý vliv na lidi.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 13:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: To má logiku.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 14:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad klima: je to skutečně nutný - za ty peníze(viz jenkiho údaj)? raději bych peníze vydal za opatření zamezující tomu, aby tramvaje stály v kolonách a na semaforech. v kombinaci s dostatkem střešních klapek a vyklápěcími okny většími než u T6 tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 14:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom, že dostatek střešních klapek a vyklápěcí okna větší než u T6 ti výslovně zakazují všemožné ČSN EN ISO EHK normy. Klíčové slovo je "BEZPRŮVANOVÉ nucené větrání" a nemožnost vystrčit z vozidla ani kousek kterékoliv končetiny.

A včil mudruj.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 18:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha, hloupá to legislativa. nojo, to je asi tak, jako když máme 1/4 roku puštěný v bytech lednice a mrazáky, zatímco venku mrzne až praští. tak tedy sbohem, průvane (a taky sbohem, ekologie).
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 18:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Podobné normy mne vždy vytáčí. Rád bych věděl kolik z těch, co je tvoří, jelo vůbec někdy MHD, kolik z nich v extrémním počasí, kolik jezdí MHD pravidelně a kolikrát za tu dobu viděli někoho, jak vystrčil část nějaké své končetiny z okna a jak velká část to byla... Ani vyhazování různých předmětů z okna není, resp.nebylo v Praze přes (IMHO) poměrně velkou "sockovitost" MHD obvyklé. Ale pravda, že i tyto normy by se mohly dát nějak obejít, aby se cestující teplem nerozplynuli dřív, než dorazí na místo určení. Přemýšlel jsem například o dvou nebo třech úzkých výklopných oknech nad sebou v každé tabuli. Pak by mohla být výměna vzduchu větší a cesta příjemnější. Sice je možná proti ta bezprůvanová podmínka, ale co to je vlastně průvan? Resp.co už je a co ještě není průvan? Nebo pokud bude vzduch čile proudit pouze v prostoru nad hlavami cestujících a dolů se díky své nižší teplotě snese, o průvan se jedná, ale tento průvan by neměl být nijak "škodlivý" či nepříjemný, ne?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 08:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: ale ono to s tou rychlostí náhrady s X taky nebyla sláva. Obvykle nastávalo to co píšeš tak jako mezi řádky - pokrylo to kus trasy a ještě se zpožděním, takže narvané. Nahradit nejbližší odjezd z konečné vypadlého vlaku je jen organizační otázka, žádný vypadlý vlak by neměl chybět ve větší části trasy než na konečnou. Po tu dobu by se vlaku následujícímu mohlo povolit jet s náskokem. Je to totiž o lidech, ne o technice.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6805
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 11:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM ale ono to s tou rychlostí náhrady s X taky nebyla sláva. Obvykle nastávalo to co píšeš tak jako mezi řádky - pokrylo to kus trasy a ještě se zpožděním, takže narvané

Jojo, ixka, to bejvaly časy . Někdy to byla pohoda, ale někdy to docela lítalo. Nejpernější směny byly v létě 96, kdy byly dočasně zavedeny hliníkové dvojlišty na PTG a co hodinu byla někde nějaká stržena.
Navíc ixka běžní ševci nechtěli moc brát, protože se u toho muselo občas i trochu myslet a navíc bylo potřeba znát linkové vedení celé Prahy. A taky to chvílemi chtělo (hlavně při manipulačním nájezdu ze "základny" na linku trochu razantnější styl jízdy ). Proto na Pankráci bývali stálí ixkaři (a pár brigádníků , které operativní ježdění po celé Praze bavilo víc než monotónní kroužení na jedné lince). A nejlepší na tom samozřejmě bývaly ty přejezdy s prázdnou tramvají, někdy i přes celou Prahu (+- libovolnou trasou).

Přidám pár fotek (které též pěkně dokumentují pestrý vozový park vozovny Pankrác druhé poloviny devadesátých let):

29.1.1996 "základna" Špejchar.

 

Druhou (paralelní) základnou byla pro ixka smyčka Olšanské hřbitovy. 22.2.1996 s neobvyklým "inverzním" kalendářem.

 

Nejpohodovější bývaly samozřejmě neděle na Výstavišti...

25.2.1996

 

14.4.1996

 

Po ukončení náhrady 25ky na Střelničnou 21.7.96. To bylo právě to období strhaných panťáků.

 

14.4.1996 před výjezdem z Laurové na tehdejší 14ku. Otáčení se zde s dvojicí byl docela zážitek.

 

Jeden z mých nejkurioznějších výkonů, 4.6.1997 jsem se ze Špejcharu dostal i na tehdejší dvacítku. Bylo to jedinkrát za mou ševcovskou kariéru, kdy jsem se svezl po Jugoslávských Partyzánů k Internacionálu.

 

Někdy na přelomu 1997/1998 došlo k první restrikcím (byla zrušena "malá ixka", která vyjížděla v případě dostatku záloh jen v časech špiček), a Pankrác začal vyjíždět jen na Synkáč. 14.2.1996

 

Lidi na Synkáči a Zámecké si ale stěžovali na hluk motorgenerátorů (tramvaje bylo třeba qůli Mypolu co půl hodinu nahazovat), a taxe na Synkáč přesunul Motol s "bezhlučnými" T6kami a Pankrác začal vyjíždět na Knížecí. Před tím se bylo nutno samozřejmě otočit na Laurové. 15.3.1998. Pamatuji se, že toto zdejší pravidelné otáčení dvojic okolo třetí odpoledne bývalo vděčným cílem -šotoušů. Jednou mě tam i někdo natáčel .

 

Někdy se také jezdilo do Dvorců, 27.8.2006

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 12:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Pěkné, to by člověk neřek, druhá polovina 90. let a už je to úplná historie. Ty linky 13 a 28 sis dal schválně?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6807
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 12:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty linky 13 a 28 sis dal schválně?

Můžeš třikrát .

Ale teď když na ty fotky koukám, taxe musím lehce opravit. K těm výměnám PTG-lišt došlo dřív, někdy začátkem roku 1996.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 13:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není nad to, když je někdo šoutoš a ševec v jedný osobě...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 15:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jo, ale "ševec" taky stojí za to

jinak díky za zajímavou fotogalerii, McB. obzvlášť souprava v čele s 6479 je good - to už je vážně historie. stálo by za to to oskenovat komplet a někam pověsit. šotouši by ti zato zulíbali nohy.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6808
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 16:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stálo by za to to oskenovat komplet a někam pověsit.

Někdy to možná udělám.

šotouši by ti zato zulíbali nohy.

Skutečně lákavá představa .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Káema,Radka 31: Ve středu 26.5.2006 okolo 23:38 jsem se na l.č.7 v zastávce Oblouková směrem na Otakarovu o 30 sekund předjel oproti jízdnímu řádu.
Pracovní postih jsem už podepsal
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: A co to konkrétně znamená?
McB: Jo, fotky jsou to pěkný, někde by mohly viset - konkurence by slintala :-))) I když... ta jistá tvořivost na nich... oko šotouše jásalo, oko cestujícího se spíš mračilo...
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 21:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: volně nemohu nenavázat…taky jeden květnový den před půlnocí, jen „významnější“ pražská bus linka. Z výchozí zastávky od metra odjezd suverénně -2 min. a v další trase nadjetí 2-3 min. pokračovalo. A nic se nestalo! Odpověď na mou stížnost přinesla dle očekávání tvrzení proti tvrzení a ani argument, že lidi museli od výstupu z metra dobíhat, plus zdůraznění, že opravdu nešlo o čas na mých hodinkách, neuspěly. To je diskriminace, což?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 21:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže autobusy jsou hlídané GPS signálem a snad ještě ne všechny.
My máme vysílače a čidla ve vybraných zastávkách a to nelze ukecat.
Dostal jsem za to "protokol o předjetí".Srážka žádná,protože jsem se naposledy předjel v lednu.Spíš mě štve,že to bude v kartě řidiče a letos už tam mám otevřené dveře,poslech radia,přejeti 60s,nezaviněnou nehodu a předjetí 30s. a tudíž patřím mezi problémové kousky.Kvůli takovým blbostem.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 22:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipnul bych si, že i nadřízení vědí, že to jsou blbosti. Nebo se snad z toho v nějakém součtu něco dělá?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 00:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nadřízení jsou různí ... měl jsem tuhle na stole petici nejmenovaného útvaru nejmenované ozbrojené složky, že jim nadřízení v těchto vedrech zakazují chodit v rozhalence ... bohužel nepodepsanou, že se prý těch nadřízených bojí ... to jen na dokreslení hesla "nadřízení", jinak sorry za off topic.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 07:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: No, čidla jako cestující mám rád. Desítka (nebo nyní i ta 39, u níž i šotouš znejistí, kudy vlastně jede) při (nejen) b časech bývá na Vinohradské vodárně o 1 až dokonce i 2 min. napřed, a pak čučení na Štěpánské, z čehož mají radost spoje v závěsu. I když se to za poslední dobu zlepšilo, jízdní doby zůstávají jako velké téma k „optimalizaci“. P.S. Na Klamovce dc téměř vše -1 min. (A to taky nikomu nevadí.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6820
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 08:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš mě štve,že to bude v kartě řidiče a letos už tam mám otevřené dveře,poslech radia,přejeti 60s,nezaviněnou nehodu a předjetí 30s. a tudíž patřím mezi problémové kousky.Kvůli takovým blbostem.

Docela pěkná bilance. Přiznám se, že ta předjetí prostě nechápu. To je tak těžký to uhlídat? Já neměl předjetí ani jednou...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 10:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší by bylo jř ve špičce zrušit a uvést jako přibližný ... a u tramvajových linek, které mají špičkový interval nad 8 minut pouvažovat nad zkrácením intervalu nebo smyslem jejich existence

vhodné by bylo odlait a masově rozšířit is ukazující čas do příjezdu linky
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 10:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad předjetí - ta Oblouková je zrádná v tom, že ještě nedávno tam kontrolní bod nebyl - takže už jsem se taky přistihnul, že jsem se nepodíval do JŘ (naštěstí jsem tam asi byl trochu pozdě, nic nepřišlo)
to samé Vrš. nám.

ad 10(39) předjetá ve Štěpánské - vzhledem k tomu, že poslední kontrolní bod má Želivského, tak není zase tak snadné přesně odhadnout a rozpočítat jízdní dobu, protože je tam hodně světelných křižovatek a tam se nějaká ta minuta často nabere
takže pokud mu dobře vyjdou světla na I.P.Pavlova, tak v té minutě čekání nevidím problém
ad Klamovka - poslední čidlo je Voz. Motol, takže -1 na Klamovce je samozřejmě normální

2 Akribius - 2 předjetí za rok jsou v pohodě, to neřeš

imho jsou na tom tramvaje v porovnání s autobusama velmi dobře. u nás jezdí connex linku 165 s odchylkou -3 až +15 minut a nikoho to nezajímá i přes opakované stížnosti - alternativní dopravci jsou strašná pakáž :-(
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 11:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

alternativní dopravci jsou strašná pakáž :-(

Počkej, až se vrátí "žlutej". A tuplem, jestli "koupí Motol" (nebo kam Ty patříš)
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 11:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT:

u nás jezdí connex linku 165 s odchylkou -3 až +15 minut a nikoho to nezajímá i přes opakované stížnosti

To je pravda. Nedávno jsem na 165 o víkendu šel na konkrétní spoj (na zastávce jsem byl podle JŘ asi o dvě minuty dříve) a první 165-ka přijela 27 minut po čase uvedeném v JŘ...
(O následném přetížení toho spoje snad ani mluvit nemusím...)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já jel se 165 za poslední měsíc 5x
1) všední den Levského->Zbraslav cca 10:30 - jel o 14 pozdě
2) všední den L->Háje cca 14:00 - o 6 pozdě
3) neděle L->Zbraslav cca 14:00 - o 5 pozdě a cestou ještě 4 minuty nabral, takže na Zbrasl. nám. jsem nestíhal 129 (6 minut rozdíl mezi příjezdem 165 a odjezdem 129 nestačil a čekal jsem tam cca 20 minut) - prostě reklama na MHD
4) všední den L->Zbraslav cca 6:20 - o 2 napřed (vím, že jel napřed, protože jsem se s ním šel hádat, že jede o tolik pozdě :-( )
5) všední den Libuš->L cca 1:00 ráno - o 3,5 napřed! a to je poslední spoj

connex je imho reklama na DPP - ukazuje, že alternativec je naprosto nespolehlivý šmejd (čest výjimkám)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

165 je taková nešťastná linka, ta jezdila blbě už v době kdy byla nejvyšším číslem v řadě. Connex (to je ČSAD Vršovice?) byl na druhou stranu mimořárdně blbej odjakživa. A když se tohle dá dohromady, tak to pak vypadá takto. Problémem bych spíš viděl, že ty řidiči na 165 jsou docela neuctivý. Myslím že bych měl s nimi dost konfliktů, používat jí pravidelně. Ale neházel bych externisty do jednoho pytle - např. na ČSAD Kladno je hodně vidět jak si váží možnosti jezdit pro Ropid a obvykle nasazuje své nejhezčí busíky. :-)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 13:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlasím, že řidiči jsou hlavním důvodem těch problémů, ale kdo je najal? u alternativců jezdí převážně řidiči, které z nějakého důvodu vyhodil/nechce DPP a jsou tak ochotní jezdit za méně peněz (a často nedodržovat zákony - viz. přestávky u Hotlinera)

btw ukazuje se tak, kam vedou přehnané úspory na nesprávném místě - alternativec ušetří třeba 20-40Kč na hodinu za řidiče, ale kvalita tam prostě není (opět čest výjimkám)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 14:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale neházel bych externisty do jednoho pytle - např. na ČSAD Kladno je hodně vidět jak si váží možnosti jezdit pro Ropid a obvykle nasazuje své nejhezčí busíky. :-)
Jo, ČSAD Kladno je ještě celkem zlatý. Pokud ale můžu zhodnotit svoje zkušenosti s 316 (a ve srovnání s 355 a 356), přece jenom to dodržování jízdních řádů je občas na hraně. V pracovní den ráno do Prahy běžně +5 (někdy i víc), o víkendu je zase normálka tak -2 až -3. Na druhou stranu sednout si na Dejvické do C956E a odvést se do Horoměřic je i proti B951E luxus;-).
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 15:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: všimni si, že já celkem nechci nižší náklady ale spíš vyšší výkony za tytéž náklady. Například že ty tramky budou skutečně celou směnu jezdit a ne že z 6 hodin 2 prostojej. :-)
218: Ona 316 z tý Holubice asi prodává hodně jízdenek (přiznám se že do něčeho takového, co se jmenuje Holubice jsem ani s 316 ještě nesebral odvahu dojet :-))), naopak na tý dlouhý trase má možnost se zrychlit, když lidi nejsou. Ale třeba do zastávky na Evropský už najíždějí s předstihem, aby odjížděli včas, což muselo být po nějaké urgenci :-), neb dřív to nedělali a odjížděli běžně o 5 minut později.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 15:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vezměme v úvahu,že denně průměrně dělám 3,5 kola a v půlkole je 6 čidel,tzn. na kolo jich je 12.Pak za pracovní den jsem 42x zkontrolován,jak dodržuji JŘ.Takže od začátku roku jsem už byl zkontrolován asi 5000x.Z toho jsem se jen 2x předjel.To znamená,že chybovost je 0,04%.To si myslím,že jde.
Jak to vzniklo?Jednoduše-těch 60s. bylo na l.č.9,kdy mě vyšla Ohrada a na Strážní zc jsem se překoukl o sloupec-reakce výpravčí stejná jako u Mc Baina-to nechápu,že si nemůžeš dát pozor (od ní to sedí,když nejezdí) a Otakarka vznikla mým zapomenutím-ano i to se stát může.Bohužel pokud zapomene něco vedoucí,tak se to ututlá ,ale pokud já,tak se rychle píše.Alespoň,že to řeší bez postihu.
Jinak ty přestupky nejsou závažné a nic se za ně neříká.Ale když se šťourneš do systému,tak ti je vedení velmi rychle připomene s tím,že za toto opakované porušování předpisů už můžeš dostat vytýkací dopis a to už je jen krůček v výpovědi podle par.53ZP.Měl jsem tu čest.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 17:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tak to je zase stejný všude. Náprava institucí musí přicházet zvenčí. nemyslím, že by řidiči sami měli navrhovat, jak ušetřit soupravy :-)
A kde máš zapsány tvé slavné prvojízdy? nebo se to po několika letech maže :-))))
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 19:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad externí dopravci: nojo, jenže standardního cestujícího nezajímá, kdo jej veze; hodnotí systém jako celek na základě zkušenostních poznatků. jinými slovy u piva pak nebude nadávat na connex, ale na DP.
PetrMaly
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.41.2
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 01:11:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení,minule jsem psal příspěvek o prodloužení TT na Suchdol a i dále až do Velkých Přílep. Nejsem provokatér ,jsem laik k tomu doplním že např. starosta Horoměřic jednal s Ropidem o prodloužení TT ze Suchdola. Vemte si,jak se v uvedené oblasti staví e že jednou splynou obce Únětice Velké Přílepy Statenice ,Černý Vůl a Horoměřice do jednoho zastavěného bloku. A ráno stojí autobusy 356,316 v kolonách již od Jenerálky až na křižovatku Evropská Horoměřická.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 03:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja mel jen jedno jedine pradjeti. A to v nastupni na Kubani, kdyz nesla EOV ja prijel ke sloupku a sel prehodit vyhybku. Mezitim mi to asi qvaklo predjeti ale ja to neslysel. No a pak mi prislo predjeti o 40 vterin. Takze podle nich se ozvalo odjezd za jednu minutu, ja to naslap nezastavil jesm v nastupni, nehodou jsem mel svetla a rychle na trat abych dokazal 40 vterin v nastupni. To ze na koh-i-noirr byla predemnou 22 ktera odjela z Kubane o 20 vterin pozdeji nez ja to prej neni argument k teto situaci.
Asi jsem z jiného světa.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 07:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PetrMaly: Však taky proč ne. Když už by se ta tramvaj vyhrabala na kopec na Suchdole, tak klidně. Akorát bys to musel zakamuflovat na vlakotramvaj, aby to mohlo bejt jednokolejně. Hele moje idea by klidně byla třebas následující: Jedna z linek na Suchdol by vybranými spoji pokračovala dál. Z Přílep podél Svrkyně napojení na železnici a nová zastávka někde tak u Nového mlýna nová zastávka k hradu Okoř... ukončit v Zákolanech. Do Přílep vyjezdit interval 16min špička, 30 min sedlo, zbytek vybrané spoje... až na investiční náklady na trať Suchdol - Svrkyně je to v pohodě...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 08:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouho tu nešla řeč o AE: Včera cca ve 14.00 z Dejvické v busu aspoň 20lidí a spousta kufrů. Následující 119 jela poloprázdná.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 09:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Myslím že provoz na AE můžeme charakterizovat jako "ještě sem tam nějaký prázdný bus". Vývoj stejný jako s ML1.
PetrMalý: Starosta jednat může. Osídlování lokality je takovým typem obyvatelstva, které do tramvaje nevleze a nepojede jí dvě hodiny do City. Maximálně použije IAD k vlaku v Roztokách, a to až zjistí že na silnicích jsou kolony IAD, ale ne proto, že v těch kolonách stojí busy VHD.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 13:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A jak je to s rentabilitou minibusíků. Včera jsem je chvíli sledoval na Karláku a říkal si, že je to takový větší taxík. Tvoje idea centra protkaného minibusíky by byl podle mne, i když pro potřebnou klientelu (staří, nemocní, invalidé), nadstandard nebo chceš-li sociální služba, který ale může využívat každý cestující za normální tarif.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Osídlování lokality je takovým typem obyvatelstva..
to si až tak nemyslím, skuteční boháči bydlí jinde. viz nacpané busy 3xx na jih prahy. tohle jsou navíc většinou rodiny s dětmi, u nichž poptávka po MHD bude jistá. a vůbec, znám pár lidí, co v těchdle "čtvrtích" bydlí, a busem jezdí a jezdili by i víc, kdyby on jezdil:-) S tvým přístupem bys za chvíli redukoval MHD jen do sídlišť.

ad AE: jo, plní se, i přes letnou. a nedělej ze sebe vševěda, 20 jezdí taky plná a to bylo předtím řečí.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jihu od Prahy také existuje nátlaková skupina za vláčkotramvajku směr Jesenice-Psáry, jen zatím tlačí málo.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Neřekl bych, že satelity na jih od Prahy (oblast okolo Jesenice) jsou domovem bohatých. Naopak když se stavěla Hlubočinka, byly zde nejlevnější pozemky z celého okolí Prahy. Dnes to není o moc jinačí, relativně nízko se pohybují ceny pozemků např.v Psárech. Zde se také většinou jedná o rodiny s dětmi. Kdyby zde žili bohatí, tak z Jesenice nejezdí busy po pěti minutách přeplněné. Btw.známý, který se tam přestěhoval z Petrovic si mi stěžoval na malou frekvenci autobusů, zejména o víkendu (připomínám, že častěji jezdí příměstské autobusy snad jen od zdibské celnice).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 18:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, vezměte si k ruce mapu a kružítko. Kružítko zabodněte dejme tomu do Muzea. A teď si nakreslete soustředné kružnice, které budou procházet:
- Palmovkou (vymezuje přibližně vnitřní Prahu, t.j. prostor, ve kterém by podle mne měly zajišťovat hlavní vnitřní dopravní vztahy tramvaje)
- řepskou smyčkou (tuším nejdál od centra, vymezuje prostor, kam ještě má smysl vést tramvaj - dál už by to bylo úmorné a patří tam něco lepšího, třeba vlak).

A teď si vemte, kde je Jesenice a kde jsou Přílepy či Horoměřice. Ono se to nezdá, ale ty Horoměřice jsou z Václaváku stejně dalko, jako ty Řepy. Ale Jesenice ... ?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 21:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Jenže z Řep na VN se dostanu mnohem rychleji, neboť cesta je skoro přímá. O Horoměřicích se něco takového v žádném případě říci nedá. To je právě nevýhoda té kružnice, že počítá jen se vzdáleností vzdušnou čarou a nebere v úvahu převýšení, uliční síť atd. Jinak Řepská smyčka možná je nejdál od centra (také záleží na tom, co bereme jako centrum), ale z centru bližší modřanské to trvá stejně dlouho (počítejme pro obě snad férový bod Palackého nám.), neboť chvíli vede trať v Modřanech spíše v tangenciálním než v radiálním směru. Opět zrada té kružnice. A to ještě nemluvím o problémech typu kolony zdržující autobusy (i tramvaje) atd.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 23:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže z Řep na VN se dostanu mnohem rychleji, neboť cesta je skoro přímá. O Horoměřicích se něco takového v žádném případě říci nedá.
Z Horoměřic jsem na VN za 30 min., z Řep taky. (IDOS: Horoměřice - Můstek 27 min., Sídl. Řepy - Můstek 33 min., obojí v odpolední špičce; pokud zvolíme jako cíl Muzeum, tak to bude z Horoměřic ještě rychlejší).

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 23:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Idosem jsem si to neověřoval, ale to bych tedy neřekl. Každopádně si myslím, že tento případ bude spíše výjimkou pravidlo potvrzující. A pak, IAD budu na VN rozhodně rychleji z Řep než z Horoměřic, ale to sem nepatří.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 09:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: 20 je fajn spojení z Evropské na Hradčanskou kde lze přestoupit na další linky, připouštím. Kdybych jí tedy opět napaječoval, tak asi v trase Špejchar-Liboc. V úseku Malostr-Hradč. by její frekvenci pobrala 18 a byla by optimálně vytížená. V úseku malostr.-smíchov je to jen o tom, kdo přijede dřív, jestli 12 nebo 20.
LV: Bohužel, jseš o kružnici posunut a taky je to na tvé argumentaci vidět - máš nelogicky dvě kružnice pro jeden dopravní prostředek. Tak tedy - první kružnice je pro metro. PAMATUJ SI TO KONEČNĚ!!! :-) Druhá chyba , které se soustavně dopouštíš je hodnocení dopravy podle vzdálenosti. PRD! Je třeba hodnotit podle poptávky. Kdyby bylo v Horoměřicích řepské sídliště, bude to na tramvaj. Ale tam jsou na ploše desetipatrového sídliště přízemní domky. A to je to kouzlo.
Jinak obecně - Horoměřice jsou autobusově velmi luxusně obslouženy a rychlý přestup na A je kvalitou dopravy řadí do kategorie obcí, které jsou obsluhovány vlakem.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 09:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Nikoli, první kružnice není na metro, ta je na tramvaj. Metro má sloužit k přepravě na víc než 3 stanice, ergo k přepravě z Můstku na Muzeum a na republiku má sloužit tramvaj, nikoli metro. Opiš stokrát a šestnáctého či kdy přines opsané ukázat.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 10:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Aha, dobrý, mejl si čet. Ty to ovšem 100x podepíšeš.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Ujednáno.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď to teprve vidím - NE! K přepravě z Můstku na Rep. a Muz. slouží již přes dvacet let spolehlivě a rychle NOHY!!!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, sice měníš, co již bylo ujednáno, ale udělám Ti nabídku, kterou nejde odmítnout - můžeš psát větu:

"K přepravě z Můstku na Muzeum a na Republiku má sloužit tramvaj, nikoli metro; pěší doprava rovněž není vhodná, protože ne každý chce či může jít pěšky - pěší doprava je pro turisty a lidi, kteří se chtějí procházet a lelkovat."

Stokrát, please.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem ochoten napsat maximálně: Chůze je jedna z regulérních forem dopravy.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není. A hezky piš, co bylo dohodnuto. Dohody se mají plnit.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na tos přišel kde s těma dohodama?
Btw: kolikrát si ještě vyměníme repliku, než nás někdo sprdne?
Btw2: a kdo si myslíš že to bude?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 13:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: 10.04 = návrh dohody, 11.38 = přijetí dohody :-)

6x
nějakej pořádkumilovnej ouřada
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 13:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale to sem si sim, ale já myslel na to, že se maj plnit.

Tak už jen 4 repliky
Jmenovitě...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 14:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmenovitě? Někdo, kdo je přesvědčený o tom, že tady se mají řešit linky v Praze a nic jiného. Někdo, kdo by dostal okamžitě infarkt, kdyby viděl můj pracovní stůl :-)
Možná nám doporučí založit na to opisování speciální rubriku. Btw, už opisuješ?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace