K-report
 

Archiv do 04.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 04.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Slyšel jsi někdy o ctrlC ?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Šmankote, KMe, RUČNĚ opisovat. Slyšel jsi někdy slova jako plnicí pero, propiska, inkoust a tak? Opisovat není totéž, co kopírovat.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 16:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať se vrátíme ke starým problémům:
Jak se dostane cizinec z letiště do hotelu Crystal (to je ten barák ve Vokovicích, původně projektovaný jako kolej "Sorbony", dokončený až po jejím zrušení)?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 20:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak se ta diskuse tříští... Vyrozuměl jsem dobře, že l.20 nahradí od Anděla l.12, od Malostr. l.18 a od Hradč. l.26?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 20:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Hlídáš dobře! Inflace O.K.

Arj: Z Kulaťáku l.20, 26.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 21:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: V Ústí jsi to podcenil. Máš černou tečku.

"Zaručená" citlivá informace ze Žižkova: Má se privatizovat část DPP. Je třeba včas zakročit.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 21:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Kulaťáku ...

Ale jak se ten cizinec dostane z letiště na kulaťák?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 21:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linkou AE; aby byl Martin spokojen.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 21:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Vždyť to je snad jasné. Na Kulaťák jezdit nemusí. 119 z letiště na Divokou Šárku a pak tramvají. Proto na DŠ ta 119 staví (mimojiné, abych neurazil obyvatele Liboce a Dědiny ).

20 je fajn spojení z Evropské na Hradčanskou kde lze přestoupit na další linky, připouštím. Kdybych jí tedy opět napaječoval, tak asi v trase Špejchar-Liboc. V úseku Malostr-Hradč. by její frekvenci pobrala 18 a byla by optimálně vytížená. V úseku malostr.-smíchov je to jen o tom, kdo přijede dřív, jestli 12 nebo 20

Evidentně nepochopen základní smysl 20 v dnešní trase...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 09:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Základní smysl 20 nelze pochopit neb nyní jaksi není. Anebo jej nemá 12.
arj: 225 k Nádraží Ruzyně a jednu stanici vlakem.
Milky: JÁ bych to v Ústí nepodcenil... Ostatně, kraj měl problémy i s ČD nemýlím-li se, jenže ty to dokázaly rozpustit v režii. Na druhou stranu DP Ústeckého kraje signalizoval svým chováním možné problémy již dříve. Maj co chtěj a doufám že si to občané na podzim (opět) uvědomí.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 11:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Základním smyslem 20 v současné trase je přímé a v rámci možností (o autobusu Strahovským tunelem asi ještě dlouho nebude chtít Ropid ani slyšet) rychlé spojení Dejvice-Smíchov a odlehčení 217. Je to tangenta po sirším centru, slouží dejvickým jako spojení na Anděl, náhodným cestujícím v relaci Dejvice-Smíchov (a těch nebude málo) a dále například cestujícím z linek ukončených na SN. Uvedu příklad: spojení Kačerovsko-ČVUT dnes 196-9 nebo 253 (pokrývají jeho podstatnou část) a pak 20 přímo na Thákurovu. Kdyby 20 jezdila jen jako napaječ, muselo by se jezdit čímkoliv na Kačerov, pak C a A a nakonec docházet od metra z Dejvické pěknou dálku (tramvají jednu zastávku kvůli tomu zase nikdo nepojede). Dále říkáte, že "20 je možná fajn spojení Evropská-Hradčanská pro přestup na další linky". Podle Vaší logiky by pro tyto účely přece měla stačit 26, ne? A vlastně, proč vůbec přímé spojení, vždyť přece čímkoliv na Dejvickou a stanici svatým metrem, že? Dále souběh 12 a 20 v úseku Malostranská-Anděl je v pořádku (dál již ne), tento směr je dost oblíbený a je na dvě linky. To, že bohužel vedou obě linky od Malostranské až na Barrandov, je chyba, však také všude, kam se podíváte, navrhují lidé se zájmem v MHD odklonění 12 na Kotlářku namísto 4.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 12:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Dobrá teorie, podle hesla napřed něco vynalezneme a pak vymyslíme, na co to bude.
Jak jsme se přesvědčili v jiné diskusi, metro má kapacitu na přepravu lidí z P5 do P6 formou B-A a napájecími tramvajovými linkami (2,13). Relace P5-P6 není jen Anděl-Dejvická, ale i Švanďák-Strahov (176), Plzeňská-Vypich (179,180,184), ale i spojení linkami 164,225 a pod. Tedy přidat další povrchový spoj do přetížené historické části města, navíc do míst, kde se již blokuje MHD sama mezi sebou (4 linky splítkou, nikde neoddělený tramvajový pás, křižovatka kde jezdí celkem 7!!! linek) byl výsledek všeho jiného, než dopravního kalkulu. Nutit lidi jezdit tramvají v realci SN-DE znamená lákat je do IAD. To si bohužel tramvajošotouši neuvědomují. Snad jedině po 22 hodině večer občas neodolám ani já a dvacítkou se svezu ;-)
20 je fajn spojení na uzel Hradčanská v prokladu s 26, samozřejmě že by na to stačila 26: Zavedl bych jí v polovičních intervalech, 12 taky a zrušil 20 a 5. Pak ano.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 12:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Vy jste té 20 nevěřil, už když se zaváděla a předpovídal jí brzký úhyn na nezájem cestujících - doteď jsem si myslel, že vás přesvědčilo to, že prázdná rozhodně nejezdí :-) .
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 12:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Je pravdou, že 20 asi udržuje při životě něco jiného než poptávka. Ale na druhou stranu jí holt musím dát větší čas na to aby se znemožnila, tak jako chci delší čas pro AE aby se prosadila a tak jako jsem kdysi chtěl delší čas pro ML1, která se již stala nepostradatelnou součástí MHD.
Souhlasím s vámi, že nejezdí prázdná, ovšem s jednou podmínkou: Prázdná nejede 20 tehdy, pokud vynechá spoj 12 nebo 18
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 12:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy přidat další povrchový spoj do přetížené historické části města, navíc do míst, kde se již blokuje MHD sama mezi sebou (4 linky splítkou, nikde neoddělený tramvajový pás, křižovatka kde jezdí celkem 7!!! linek)

...Ale ne. MHD se na Malé Straně zas až tak sama mezi sebou neblokuje, a to ani v aktivně řízené splítce, tam jedině tramvajovou dopravu blokuje vesměs tranzitní IAD. Poptávka cestujících je, 217 se fakt ulevilo...
Na "historické znemožnění" jistě máme lepší kandidáty než linku 20, ne?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 12:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AE: Včera cca 17,30 z Dejvické prázdná, takže není každý den posvícení.
Do 19. století byly NOHY nejlepší dopravní prostředek všeobecně (i do Horoměřic)
V 21. století budou mít Horoměřice patrně takový dopravní prostředek jaký si zaplatí.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 12:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

26 do polovičního intervalu? už takhle jezdí max. průměrně vytížená
souhlasím, že 20+26 není nejlepší řešení Divoké Šárky, protože když je jedna linka blokovaná IAD a druhá jezdí přesně, proklad prostě ve špičce nebude možný
proto bych na DŠ poslal napaječ + spolehlivou linku 26

to samé Barrandov - 14 jezdí přesně a 12+20 mají občas problémy, takže by to řešil napaječ (místo 12 nebo 20) v prokladu se 14 - teď je VELMI časté, že se sjedou během 2 minut 14+12+20 a pak dlouho nic

to samé Modřany - každý den jezdí 3+17+21 spolu a pak dlouho nic

to samé Řepy, ale tam toho jezdí odpoledne tolik, že se "dlouho nic" nekoná
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 13:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co takhle jít na to cestou preference o které se pořád mluví a kde nic tu nic.Teď se v Řepích jezdí najlíp a říkají to i mí známí.Na Anděl 3 tramvaje-pořád něco jede-a výběr do 3 směrů.Pokud pojede vše jen k Andělu a jedna tramka někam dál,tak dojde ke zhoršení dopravy.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 13:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, připadá mi, že nemáte zájem to pochopit, tedy postupně:

Dobrá teorie, podle hesla napřed něco vynalezneme a pak vymyslíme, na co to bude.
Na to jste přišel jak? Znatelné odlehčení 217 je důkazem, že 20 ve své trase smysl má. Navíc nespojuje jen Dejvickou s Andělem, ale Dejvice se Smíchovem. Chápete ten rozdíl? Proto jsem v minulém příspěvku záměrně zvolil příklad Smíchovské nádraží-Thákurova, aby bylo jasné, že "Dejvická-Anděl" se nerovná (nýbrž je spíše podmnožinou) "Dejvice-Smíchov".

Jak jsme se přesvědčili v jiné diskusi, metro má kapacitu na přepravu lidí z P5 do P6 formou B-A a napájecími tramvajovými linkami (2,13). Relace P5-P6 není jen Anděl-Dejvická, ale i Švanďák-Strahov (176), Plzeňská-Vypich (179,180,184), ale i spojení linkami 164,225 a pod.
Aha, takže ačkoliv je to tak blízko, tak podle Vás bych měl jezdit P6-P5 s třemi (!!!) přestupy, když díky 20 mohu bez přestupu...

Nutit lidi jezdit tramvají v realci SN-DE znamená lákat je do IAD.
Vůbec ne. Souvisí to s těmi přestupy. Právě to, že mohu ze Smíchova do Dejvic bez přestupu činí 20 zajímavou alternativou k jinak poměrně spolehlivému (leč více vytíženému a nepřímo (s přestupem) vedoucímu) metru A+B. Opět se vrátím k uvedenému příkladu. Kdybych chtěl cestovat s dvěma přestupy, pojedu xxx+C+A (na Kačerov je lepší spojení) a ne 196-9/253+B+A. Ale právě proto, že 20 jezdí tak, jak jezdí, mohu cestovat pouze s jedním přestupem 196-9/253+20. A to ještě nemluvím o tom, že ve 20 si na SN sednu (narozdíl od metra B, kam se naopak možná ani nevejdu) a svezu se přesně tam, kam potřebuji. Bez přestupu na můsteckém bludišti a s kratší docházkovou vzdáleností (od zastávky tramvaje) než od metra.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6879
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 13:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže ačkoliv je to tak blízko, tak podle Vás bych měl jezdit P6-P5 s třemi (!!!) přestupy

Ano, já myslím, že KM si to představuje přesně takhle .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 13:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Přesně tak. Namísto vytloukání klínu klínem preferovat preferenci, kterou uliční síť akceptuje a podmínky ji umožní. No a co se týká IAD, tak politicko-policejní sáhnutí do vosího hnízda, Malá Strana by si to zasloužila. Je otázka, jaká míra preference pro tramvaje a omezení pro tranzitní IAD by se na Malou Stranu daly použít, bohužel situace v Patočkově se zdá být čím dál brutálnější . Ale kdyby se po (nějakých) komunálkách zadařilo, nemusíme už za účelem úspor „optimalizovat“ linkové vedení (které jinak docela zdá se mít „logiku“), spíš třeba jalové kilometry, pauzy, jízdní doby atp. (aneb jeden transformačních bodů v chápání kaštana a šotouše zároveň ).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 14:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Ty seš v podstatě můj člověk. :-) Ještě bych to zdokonalil: Podbaba 8, Liboc 2(soupravy, CD,CT)+26, Petřiny 1+2,BH 22(přes Hradč. a Starom.)+25, (23 beze změn, poloviční int.) a 18,20 zrušit. (jo a 24 na Pankrác, 6 prodloužit na Radoš.).
V návaznosti na to: 13,21 CD,CT,soupravy, 13 přes anděl na řepy, 3,4 zrušit, 9 rozdělit na 9 a 29, 7 trvale na Kotlářku (nebo prohodit 13 a 7). 24 přes tržnici na Lehovec (býv.3)
Kdyby mocí mermo chtěli v Karlíně dvě linky a spojení na Bulovku, tak 25 mezi Vlt-Palm přes Karlín a prohodit rozsah provozu 15 a 25. A kdyby náhodou byl nějaký plk že 24 nepobírá přes VN a kolem tržnice a že kolem harfy bude spousta obytnejch domů , tak do int 6/8/12, to by mělo stačit. Jo a 12 a 17 jen na Výstaviště.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 14:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic: To k tomu všemu samozřejmě taky.
McB: á si představuji, že to tak bude prostě jednou nutnost. Jinak se nikdo nepřepraví nikam.
Mouser: Dvacítka je přesně prototyp tramvaje, kvůli které pražané hodnotí tramvaje jako "milou raritu, ze které se dobře kouká z okénka". Víte, když někam chtějí jet, tak jedou metrem a busem. Takovou mají pověst tramvaje. Díky šotoušum ve funkcích :-)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 14:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Blbosti tu ze sebe vyluzuješ! Prakticky každý (nešotouši) v mém okolí jezdí čas od času 20-kou, protože je to PŘÍMÝ spoj Dejvice(bydliště)-Smíchov(nádraží,kina,krámy,úřady, atd.), který je ve VĚTŠINĚ doby RYCHLEJŠÍ než-li spojení A+B. Jinak obsazenost 20-ky je vyšší a rovnoměrnější než u linek 8,15,25,26. Co se týče smyslu linky, tak ten je stejný jako např. u linek 1,4,19 a jejich smysl popírat nebudeš, že?
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 14:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Zírám...
Pokud budete nutit jezdit cestující na tak krátkou vzdálenost (P5-P6) se třemi přestupy, tak je akorát naženete do IAD. A ne tak, že jim jako alternativu nabínete přímou 20. Vidím to tak, že ačkoliv bydlíte u tramvaje, MHD pro Vás tvoří jen metro a napaječe (z převážné části autobusy). Žádné jiné linky nechcete pochopit. Proč tedy Pražané těmi tramvajemi (20 nevyjímaje) v takové míře jezdí, když je to jen "milá rarita, ze které se dobře kouká z okénka"?
A ještě k Vašemu návrhu linkového vedení: do očí bijící je 1+2 na Petřinách. Za to by Vás Petřinští opravdu neměli rádi. Když totiž pojedou domů, mají vystoupit na Hradčanské nebo na Dejvické? Z obou těchto stanic by jim domů jezdila linka ve stejném rozsahu provozu. To je důkaz naprosté nesystémovosti Vašeho návrhu (ačkoliv se zdá být velmi systémový, de facto složený jen z metra a napaječů...).

Preference MHD je úplně jiná kapitola (samozřejmě by se na ni mělo lpět, ale minimálně dokud nefunguje, měli bychom řešit problémy tak, aby vyhovovaly dnešnímu stavu bez preference, až preference bude, může se linkové vedení znovu upravit (pokud to bude třeba)).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Ale prosím tě, jmenuj mi úřad na P5 který potřebují občané z P6? To je volovina , cos napsal, viď? Od doby kdy VŠECHNY vlaky ze Smíchova na trati 170,171 jezdí na Hl.n. ani to nádraží neobstojí. Nákupní centrumjakbysmet, občané P6 jezdí119+100 do Zličína. Nebo A+B. Pokud jede plná 20, pak proto, že jedou prázdné 12 a 18. Pozoruj to chvíli, prosím. Na chápání na tom nic není. Smysl 1,4,19 je TAK DIAMETRALNĚ odlišný, že pokuds je napsal pohromadě, tak je vidět že tomu moc nerozumíš...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spoj Dejvice(bydliště)-Smíchov (nádraží, kina, krámy, úřady, atd.),

Vy v Dejvicích (potažmo Praze 6) nemáte kino, obchody, ba dokonce ani úřady?

Není mi jasné, co bude občan Prahy 6 dělat na úřadě Prahy 5? Že nemáte pořádné obchody, to známé je - dejvičtí občané kouřem a zápachem svých IGK otravují ovzduší ostatních pražských obvodů, protože sami nemají ani jediný hypermarket.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Vystoupí na Hradčanské, a když nepojede 1, tak popojedou proloženou 25 a přestoupí na navazující 2. To víte, taky se budou muset dodržovat jízdní řády. Což půjde, když linka nebude čumět na Malý straně.
Děkuji, za ocenění mého návrhu jako systémového.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: spoj Dejvice(bydliště)-Smíchov (nádraží, kina, krámy, úřady, atd.),
arj: ba dokonce ani úřady?

Tak zrovna s temi urady ma nepochybne Dejvice pravdu. Na Smichove jsou nektere urady, ktere v Dejvicich (P6) nenajdete + totez opacne.
Napriklad duchodak (CSSZ) a take nejake ty ambasady. Jojo, urad nemusi znamenat vzdycky "Narodni vybor".
Ja bych vam k tomu doplnil jeste moznost bydliste - zamestnani/skola resp. obracene.
:-)
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 15:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Anebo si počkají těch 7 minut na 1-ku (ne každému vysvětlíte, že přestup navíc není vlastně nic špatného...) a po několikátém neúspěšném pokusu se do ní vejít přesednou do IAD...

Proč spojení Dejvice-Smíchov? Zejména, jak řekl J_p, jsou to školy, připomenul bych ČVUT a VŠCHT nebo např.Sorbonu ve Vokovicích, kam také 20 (zatím stále) jezdí. S dalšími položkami má jistě Dejvice pravdu, protože pokud bych chtěl z Dejvic např.na Anděl do kina (pestřejší nabídka filmů, cena nebo co já vím z jakého důvodu), proč mi to neumožnit. Nový Smíchov je Dejvicím nejbližší centrum podobného typu, dokonce i plánovaná Šestka bude dál. A to nádraží (věta především pro Káema) tam může být napsáno třeba z toho důvodu, že je to významný přestupní uzel a jezdí odtud autobusy např.do Zbraslavi, Mníšku, Modřan, Braníka nebo vlaky do Radotína, Berouna, na Karlštejn... A jezdit kvůli tomu až na vzdálenější Hlavní je zbytečné, proč, když mohu na SN?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle dát do polovičního intervalu 20 a zrušit 26? :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, Káem: Je tu všechno, ale od tohoto je tu doprava, aby se mohli lidé přepravit jinam, než do okolí svého bydliště, že?! A když je poptávka měla by být i nabídka. To je jako kdyby jste se ptali, proč lidé jezdí k moři, když vodu i sůl mají doma, a proč jezdí do Českého Ráje, když v P6 jsou pěkné domy, skály i možnosti projíždky na kole, že?! Navíc:

Úřady - viz J_p + např. sředočeské úřady
Obchody - O hladu tu bez 20-ky nebudem :-))) Ale koncentrace obchodů na Andělu je vyšší než kdekoli v P6.
Kina - Máme tu jedno kino (s jedním sálem), ale téměř nikdo tam nechodí, protože tam dávají jen "vykopávky"...
Nádraží - spojení 20+vlak směr Beroun/Plzeň je celkem výrazně rychlejší (cca o 15-20 minut) a pohodlnější než-li (něco)+A+C+procházka z nástupiště metra na nástupiště vlaku+vlak směr Beroun/Plzeň

Káem: Zrušení 20-ky by podle mě znamenalo navýšení počtu IAD v ulicích (přetížené Střešovice) a obnovení "jatek" ve 217-ce. Jinak, když porovnáme 1 a 20, tak jejich smysl je podobný v tomto:
1. spojení "vedlejších" center Prahy (Hradčanská-Anděl a Hradčanská-Štros-Palmovka)
2. nabídka dalšího směru (mimo "hlavní" centrum) z okrajovějších částí Prahy (např.: Vokovice-Anděl a Petřiny-Holešovice)
3. napaječ (např.: Barrandov-Anděl a Petřiny-Hradčanská)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: + podepisuji Mouserovi argumenty

(Příspěvek byl editován uživatelem Dejvice.)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já bych se držel argumentu č. 1:

Dvacítka prázdná rozhodně nejezdí.
Na rozdíl třeba od AE.
Dál není co řešit.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mně se hlavně líbí jak KM odrovnal díky napaječům d-4 která byla zavedena hlavně jako posila naprosto nestíhající d-10 od Anděla na IPP. Nebo snad místo toho poloviční interval na d-10?

A d-20 svoji klientelu nepochybně má tak proč ji rušit?

d-21 do dvojic jako proč? Protože v sopučasné podobě to jsou prázdná sóla není-li před ní 4-5 minut pauza?

To je furt stejný. O omylech v podobě napaječů je třeba se přesvědčovat pořád. Nestačily ty prasárny při otvírání M-A (nebyla tenkrát 16 od Olšan na Spojovací? Nebo to bylo až pak přes Krejcárek do Kobylis?). To byl dokonce napaječ který k metru prakticky nejel (Stroimport není Želva u metra podobně jako Blanická není ám. Míru a Wilson tramvaj není Wilson ale někdejší stanice Bolzanova jednu stanici od Vágusonu.)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ano, ten je nejpodstatnější.

Káem: Také nevím, kde jsi vzal to, že 20 jezdí plná, jen když "sebere" cestující 12-ce a 20-ce Rozhodně tomu tak není. Už jen proto, že 18-ka jede s 20-kou souběžně jen dvě stanice. Mmch: AE ti jezdí pořád nějak prázdná, ne?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 21:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou linkou 20 je to asi takhle: Moje máma jezdí pracovat z Horoměřic na Smíchov, takže každé ráno jede na Smíchov a odpoledne zpátky. No a ráno, když se do práce POTŘEBUJE DOSTAT VČAS, jede METREM. Odpoledne, když už MÁ SPOUSTU ČASU, jede TRAMVAJÍ 20(dřív jezdila i 217). Takže musim dát za pravdu Káemovi.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 21:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Platí pouze v relaci Anděl/SN - Dejvická. Navíc ne každý je ochoten přestupovat jednou navíc, když může jet přímo. Pro pravidelné cestující je metro ve špičkách výhodnější (protože rychlejší), náhodný cestující zpravidla tak nespěchá a raději si sedne a nebude se mačkat v nejvytíženějších úsecích metra, které v Praze máme.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 22:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jáem : "pražané hodnotí tramvaje jako "milou raritu, ze které se dobře kouká z okénka". Víte, když někam chtějí jet, tak jedou metrem a busem. Takovou mají pověst tramvaje"

Dneska jsi to zase na celý čáře vyhrál, tohle aspiruje na fór roku ! Kteří pražané, já takové neznám. Pražané jezdí tramvají, protože je na kratší vzdálenosti podstatně rychlejší a pohodlnější než metro. Někam "za Prahu", třeba na Háje (tohle už není Praha) asi z centra pojedou metrem, ale na Smíchov, do Vysočan, do Hostivaře apod. jezdí pražané tramvají. A autobusy ? Ty jsou dobré tak na svážení lidí ze sídlišť k metru, do města nepatří.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 22:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro pravidelné cestující je metro ve špičkách výhodnější (protože rychlejší), náhodný cestující zpravidla tak nespěchá a raději si sedne a nebude se mačkat v nejvytíženějších úsecích metra, které v Praze máme.
Dobře. A systém VHD přizpůsobujeme potřebám pravidelných nebo náhodných cestujících? Rozhodně bychom se dopravci měli přizpůsobovat těm pravidelným, protože jejich přízeň je rozhodující. (Když se spojení Smíchov-Dejvice nebude líbit někomu z Horní Dolní, kdo přijede do Prahy jednou za 10 let, tak se to na počtu cestujících neprojeví. Pokud nebude spojení vyhovovat těm, kteří ho využívají pravidelně, přestěhují se do Strahovského tunelu)

Mouser:Platí pouze v relaci Anděl/SN - Dejvická. Navíc ne každý je ochoten přestupovat jednou navíc, když může jet přímo
Přímá spojení nemohou být všude. Já těm lidem samozřejmě nebráním jet tramvají, je to jejich volba, že vstanou a na zastávku vyrazí o 10 minut dřív.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 22:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218+Mouser: A nebo aspoň trochu obeznámený cestující může zlehka kombinovat. V odpoledním frmolu bych i já jel ze Smíchova do Horoměřic B-A-3xx, ač dvacítku pokládám za dobrou součást "systému". Protože bývá zasekaná Malá Strana (což tedy neznamená, že linka 20 = špatná linka) a metro nabízí špičkové intervaly. Ale o víkendu už těžko, protože vím, že o víkendu je na přestup B-A v tomto směřování cesty minuta, tj. áčko ujíždí před nosem. (Já ale samosebou nejsem směrodatný vzorek klientely.)
Takže souhlasím se základní tezí, že dvacka své klienty má, což pěkně implikuje jasný závěr. (I když nepochybuji, že vždy někdo může říct, že nedobře se na to díváme. )

...Úkrok jinam: Srovnejme tuto otázku obsazenosti linky 20 např. s obsazeností tramvají, potažmo nabídkou spojů v Trojské, zakrátko opět i v Střelničné či mimo špičky v Zenklově. Nemá někdo tušení, co se tam bude škrtat, bude-li se něco škrtat? Podle mě mělo by se, aspoň trochu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24546
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 23:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A systém VHD přizpůsobujeme potřebám pravidelných nebo náhodných cestujících?

Ne, systém přizpůsobujeme tak, abychom udělali teoreticky dokonalý systém, o kterém se můžeme dočíst v příručkách a chytrých knihách

Jinak:
Lidé sice jezdí linkou č. 20 (ale to je vcelku jedno jakou, platí obecně), avšak neuvědomují si, jakou blbost tím dělají a že správně by měli využít té jediné dokonalé možnosti.

Zatím mají volbu, ale věřím Káemovi, že jednou to k jeho ideím (nebo zde snad předpovědím?) bohužel(?) dospěje a jiná možnost (ani ) nebude...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 23:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ne, systém přizpůsobujeme tak, abychom udělali teoreticky dokonalý systém, o kterém se můžeme dočíst v příručkách a chytrých knihách
Já bych upřednostňoval PRAKTICKY dokonalý systém, tedy takový, který lidi odveze tehdy kdy to potřebují, tam kam potřebují.

Mysmic: Já taky proti lince 20 jako takové nic nemám, jen zpochybňuju její užitečnost a využitelnost právě pro cesty Dejvice - Smíchov (tam je už lepší metro a tramvají jede tuto trasu ten, kdo se chce "povozit"). Jinak ale tato linka má smysl např. v relaci Divoká Šárka - Malostranská, Červený Vrch - Újezd, Dejvice - Újezd, Barrandov - Újezd (to ovšem i 12)).
Malé odlehčení: linka 20 je naprosto ideální nákupní linka pro občany P6 pro cesty na Nový Smíchov, protože z ní lze vystoupit na Arbesově nám. a do nákupního centra vejít bočním vchodem, což při použití metra ani 217 nelze)
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 10:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, ta dvacítka je vděčný téma, ta zabere dycky. Třeba návrh na zrušení 3 a nahrazení 21 a 24 tolik nezabírá. :-)
218: Děkuji za poznatek z praxe.
Demon3: Ten názor Pražanů na tramvaje jsem si nevycucal z prstu, to je výsledek jakéhosi průzkumu asi rok starého, byl i v DP-K.
Obecně: 1) Já vám cesty Dejvice -Smíchov neberu, ale nevím proč se mají konat a preferovat po povrchu přetížené historické části města, když existuje cesta pod povrchem a nebo i mírnou oklikou. Zvláštní, že připouštíte nepravidelnost 20, ale řešit si myslíte že se to bude nějak samo od sebe, nebo co.
2) Ono to zatím jde, ten luxus mít metro a souběžně s ním tramvaj a někde i bus. Ale penězovod jednou vyschne. Stačí aby se složení na radnici jen trochu změnilo. Pak se začne doprava zhoršovat a pak se teprve začne racionalizovat. A ta racionalizace bude tak jak já říkám - napaječe. A veřejnost pozná, že pokud se chce ještě někam dostat, nesmí si moc vybírat (tak jak to formuloval MZ).

OK, ponecháme ještě chvíli 20, když jí tak chcete. Tak co kdybysme zrušili 12 a 17 nechali jezdit přes Malostranskou? někde ty vozy ušetřit musíme.
Z-k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.161.10
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:16:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. K-m je dlouhodobý odpůrce a rádoby likvidátorem
tramvajového dopravního systému.
2. Tram.linka 20 je samozřejmě v úseku Hradčanská - Anděl rychlejší něž metro A,B včetně vstupů, přestupů a výstupů z metra.
3. Neomezujme linky 12,14,20 na Barrandov. Neumezujme a nezdržujme cestující zbytečnými přestupy na metro, je-li cílem z Barrandova centrum Prahy. Přestup na metro dost zdržuje!
Smysl přestupu na metro má až vzdálenější cíl cesty.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je podle vás, Z-k dostatečně vzdálený cíl cesty pro metro? Kolín? Pardubice? Košice?
Mýlíte se ve východisku - cestovat se bude tou dopravou, která se do dané oblasti VEJDE. Nu a na Můstek se kromě lidí vejde jen to co bude pod zemí. Dál už sám.
Váš přístup je typický šototramvajový přístup, na který plně platí to, co tvrdím a pozoruji: Nejvíce VHD škodí její fandové. Vy prostě veřejnosti nabízíte pomalé, v kolonách vlastních i IAD stojící tramvaje v úzkých ulicích, já cestujícím nabízím rychlé napaječe na samostatných tělesech k jinému rychlému a ničím nezdržovanému dopravnímu prostředku. Co si asi veřejnost vybere, he?
Až se postaví zastávka "Hlubočepy,zastávka", budou lidi z tramvají 12,13,14,20 přestupovat NA VLAK!!! To je pro vás dneska nepředstavitelné, což?
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

…někde ty vozy ušetřit musíme
…no přece (zatím) v těch Kobylisích, Libni a příp. Tróji.
Ad penězovod, co jednou poněkud vyschne: Ju, dožijeme se toho, s tím souhlasím, ale teď to na hodně delší čas podle mě nehrozí. Jakmile by změněná politická reprezentace města šla případně touto „racionalizací“ nyní či v dohlednu, nechť se zároveň připraví na několikanásobně vyšší výdaje na infrastrukturu pro IAD.
Ad využitelnost 20, jak píše 218: Jo, tak nějak to bude, někdy metro po ruce je, někdy úplně ne, fakt záleží přesně odkud kam jedu a jak jsem či nejsem v tu chvíli línej popojít. A přece si jako platící kaštan nebudu na ten „luxus“ výběru stěžovat.
Vida, máme tu hitparádu nejvděčnějších témat: 119, 177, 20.

Z-k: Cha, cha. Jednou jsem takhle chytal kámoše, co zrovna jezdil 20, neboť mi na Hradčanské ujel. Seběhnul jsem do metra, v klidu na Můstku přestoupil, na SN vylezl také už hlemýždím tempem a hle, kdo to přijíždí!
Z-k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.161.10
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:38:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K-m: 1. Asi neznáte dané prostředí, terén, vzdálenosti a okolí případné zastávky Hlubočepy, mimochodem před několika desítkami lety existovala.
2. Tramvaj z Prahy ani z centra nevygumujete! To si pište!
Omyly z minulosti a ze zahraničí je nutné se vyvarovat. Je to i z dlouhodobého pohledu šetrnější.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 11:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

linky 12,14,20 ... je-li cílem z Barrandova centrum Prahy

Linka 14 do centra (Karlovo nám., Václavské nám.) jede. Ale jaké "centrum" je na trase 12 a 20? Kolik pracovních, školních a obchodních příležitostí poskytuje prostor mezi Újezdem a Klárovem?

nechť se zároveň připraví na několikanásobně vyšší výdaje na infrastrukturu pro IAD

Proč by to město dělalo? Jaká dopravní infrastruktura (užitečná pro mobilitu občanů města) byla postavena za posledních 10 let (období nárůstu provozu) či 25 let (období nárustu registrovaných vozidel)?

Omyly ze zahraničí je nutné se vyvarovat

Pozdě, Praha už se rozrostla do míst, kam není žádné rozumné spojení (= vlak na kilometry daleko, kapacitní silnice taky mimo dohled). A neexistuje zákonná páka, jak tomuto vývoji zabránit.
Vy tady bojujete za zachování jedné linky, jenže kolem Prahy stihlo vzniknout 50 obcí po 5000 obyvatelích naprosto bez rozumného územního plánu.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tu byla zmíněna ta 177 ... kdy už se konečně někdo v Ropidu/DP chytne za nos a něco s ní provede?! 177 věčně pozdě, kvůli tomu se pak často přeplňují krátké busy na 145/195, navíc kvůli velké výměně také nabírají zpoždění. Proklad 145/177/195 naprosto iluzorní. Jako třeba včera - na Spojovací vidím 18:41 odjíždět 177 (asi 18:36) a za ní 145 (na čas). Teoretický proklad je autobus co 5 minut. Nicméně 195 (18:51) přijela až v 18:55, pochopitelně natřískaná, v závěsu minuty za ní 177 (asi 18:46). Z pětiminutového prokladu máme rázem čtrnáctiminutovou díru. Rozdělit 177 na dvě linky na DH a bude klid...
Z-k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.161.10
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:09:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajová síť by se měla rovněž rozrůstat, a né pouze stavět tunely metra, třeba do polí! Tam by mohly být v některých případech tratě metra budovány i na povrchu!
Na tramvajovou dopravu se několik desítek let v Praze kašlalo a je vůbec zázrakem, že se v Praze udržela, a je to dáno také tím, že zasahuje svými tratěmi centrum, je povrchovou páteří městské hromadné dopravy a není pouhým napáječem.
A to je dobře!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z-k, pronášíte krásnou politickou deklaraci. Pokud budete na podzim kandidovat na Praze 10, třeba Vám dám hlas.
Ale jinak jste mi neodpověděl na otázku, jaký je vztah linek 12/20 a skutečného centra Prahy.

je vůbec zázrakem, že se v Praze udržela

To není zázrakem, ale změnou politického rozhodnutí. Původní návrh zněl omezit tramvajový provoz tak asi na 1/3, opravený návrh zrušit jen Václavák. Do toho přišla "lidová iniciativa" zrušit Příkopy a předělat je na pěší zónu.

dáno také tím, že zasahuje svými tratěmi centrum
Centrum byla právě ta oblast, kde se podle původního politického návrhu tramvaje měly zlikvidovat téměř úplně.

Ale hezky se s Vámi diskutuje, popřemýšlejte o té radniční kandidatuře
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach bože, oni dorůstají noví a noví bojovníci, to už je několikátá generace. Vám Z-k bude tak 11 tipuju, ne? Tak to máte na tyhle názory právo, až vám bude o dvacet víc, budete nadšeně souhlasit se mnou. Víc vám k tomu nemám co říct. Snad jen se zeptat, kam chcete TT rozrůstat? Myslíte si, že někdo pojede dvě hodiny tramkou z Velkých Přílep, místo aby jel 10 minut busem a 10 minut vlakem?
Bobek: 177 - od Chodova ukončit na Skalce a posílit 145 na provoz CT,CD. Taky typický příklad toho kdy každý ví že ta linka neplní svou funkci, jezdí soustavně pozdě, lidi se v ní 3x vyměněj ale nějakej šotouš na Ropidu na ní lpí.
Z-k: Znám to tam moc dobře. Existovaly i Vinohrady, Michle a Vyšehrad. Ten ale nebude tam co je nýbrž na Výtoni nebo na Ostrčiláku. Heč. Podbaba taky nebude tam co byla, ale u budovy Keramoprojektu. A Malešice budou, samozřejmě že ne u výpravní budovy. Jen dvacítka nebude.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jeste mysmic: děkuji za další doklad rychlosti 20. Do automobilové infrastruktury magistrát peníze dá rád a hodně. To se děje už teď.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

noví a noví bojovníci, to už je několikátá generace

Ale kdeze, dobri holubi se vraceji, jen si misto Zdenek rikaji Z-k.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do automobilové infrastruktury magistrát peníze dá rád a hodně. To se děje už teď.

Káeme, řekni mi prosím kde. Až přijedu do Prahy, že bych se tamtudy svezl.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Ejhle! Pak ovšem ten člověk vynalezl elixír věčného dětství a užívá jej plnými doušky! :-)))
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

Zcela vědomě to dávám do rubriky o pražské MHD, nikoliv do diskusní skupiny auta-letadla (letadla veřejné dopravy už mají nejakou klimatizaci déle, než jsem já poprvé letěl).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno do propojení D5 a R7, Mrázovka taky zrovna stará není, nyní do propojení D5-R4 a D1, na Proseku se furt taky něco děje, břevnovský portál strahovského tunelu mládne před očima, ne že by to bylo špatně, ale auta se prostě o sebe postarají.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

177 - od Chodova ukončit na Skalce a posílit 145 na provoz CT,CD

Třeba, takřka cokoliv by bylo lepší než současný stav. Když se kolona v Hostivaři projevuje v pravidelnosti autobusů v Bohnicích, tak je něco zjevně špatně.

Autostavby: a nebo třeba v blízké budoucnosti cca 21GKč do úseku Malovanka - Pelc-Tyrolka.

Edit: že 177 jezdí systematicky pozdě (nebo spíš zcela náhodně) v PD, je známá věc, ale nedávno mě dostala, když přijela o 12 později v sobotu večer.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace