K-report
 

Archiv do 16.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 16.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 16:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...místo hledání kolektivně nejvýhodnějšího řešení našich problémů vnucuje všem občanům jako převažující formu racionálního chování konkurenční boj o individuální výhody - nejstrašnějším příkladem je hrůzné systémové podfinancování kolektivní dopravy ve prospěch dopravy soukromé. (V. Bělohradský, Právo 12.8.2006)

To my už tady víme dávno.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 16:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jezdil, po velice dlouhé době, ranní l.18 (Strašnice ji běžně nemají). Na Hradčanské stanicuje ve stejném čase jako l.25, avšak čekačka v jízdním řádu vyznačena není. Když vše náhodou klapne, a řidič schválně neujede, tak si lidé v pohodě přestoupí, ale stačí, aby se jedna z tramvají z jakéhokoliv důvodu opozdila třeba jen o 1/2 min., a je po přestupu. Je to škoda, protože maličkosti dotvářejí konečný dojem.
Zpráva!!!!!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.254
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 20:31:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem slyšel ve zprávách, že vaši tramvajáci neumí zastavovat na červenou (samozřejmě na kuličkách)Za 3 hodiny 17 tramvajek projelo na červenou, to je hanba
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 20:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpráva!!!!!:
No já tu reportáž neviděl, ale napíšu k tomu jediné - tramvaje běžně projíždí křižovatkou, když svítí pro jejich směr červená, protože tramvaj se neřídí semafory (barvičkami), ale svou vlastní signalizací (čočkami).
Pokud to bylo myšleno, že projíždíme na čočky na stůj, tak to musely být všechno případy, kdy to padne těsně před křižovatkou. Ono nezapomeň, že tramvaj je takový menší vlak ve městě a zastavit jak si představuješ není zrovna . To bude reportáž jako když loni v březnu na nově ukazovali, jak tramvajáci na rychlodráze jezdí 58 km/h.
Zkus si někdy tramvaj řídit, pak o tom něco piš. To mám rád, takovýhle...
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Ani s nocí se na Hradčanské podle ropidího obrázku nepočítá. Je tam vyznačená jen návaznost mezi poslední 18 a první 51 (obě dc). Nejbližší body s garantovanými návaznostmi jsou Štros nebo Újezd. No a kde jsou ty časy, kdy se dalo přestoupit na Palmovce, na Stírce zc...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 23:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zpráva
ta reportáž byla docela rozporuplná
1) pár jich jelo fakt hnusně na stůj (žádná červená) - ti to samozřejmě odserou - půjdou pravděpodobně na přezkoušení a dostanou mastnou pokutu (ale co si budeme povídat, ani jeden nejel tak, že by někoho ohrozil - maximálně omezil - a to jen ten, který musel zabrzdit kvůli autu)
2) hodně z těch, co bylo natočeno, s tím fakt nemohlo nic dělat - pokud jede 30-40 km/h a má provozně zabrzdit během 1-2 sekund tak se to prostě nedá - Huml (o kterém jsem si teda myslel víc) tramvajím evidentně nerozumí, protože ten řidič během 2 sekund opravdu zastavit nemohl
3) škoda, že se tam netočilo odpoledne, když tam řidiči aut blokují kompletně křižovatku, ale to asi nikoho nezajímá
4) dopravní kontrola teď běhá s kamerou a točí jestli tramvaje nejedou na stůj :-)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 00:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panu dopravnímu expertovi jdou nějak rychle prstový hodiny. Budiž přistoupil jsem na jeho fakta a zkusil to vypočítat. Tramvaj byla v okamžiku rozsvícení Stůj 3s vzdálena. Podle něj nejela příliš rychle, tak ať se to dobře počítá 30kmh-1 (osobně myslím že rychleji). Pokud dobře počítám, byla tedy 25m před křižovatkou, pro orientaci obrubník mezi tramvajovým tělesem a vozovkou na IP má 59,2m, takže byla zhruba někde v polovičce mezi magistrálama. Jansa uvádí, že na magnety má T3 odrychlení 2,5ms-2, takže pokud dobře počítám z 30kmh-1 zastaví na 13,78m. Maximální odrychlení provozní brzdy uvádí 1,5ms-2, takže z 30kmh-1 zastaví na 22,96m. A to bez zahrnutí reakční doby řidiče a vozidla. Vyklízecí časy by s tím měly počítat, ale nejsem si jist, že jsou všude dostatečný. O tom bohužel ani slovo.
Kecy o čtyřce blokující dopravu jsou skoro na omluvu, když musela zastavit kvůli autu, které nemělo v křižovatce co dělat a blokovalo její jízdu.
Jak je vůbec na to návěstidlo vidět z druhé tramvaje při jízdě s normálním rozestupem?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 00:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z druhé tramvaje není vidět vůbec nic

proto se taky podle návěstidla nedá jet, ale musíš odhadnout, jestli to vyjde nebo ne - podle toho, jak rychle jede ten před tebou (vidíš, kdy to padá na volno podle panáčka na přechodu pro chodce)

na magnety se kvůli stůj brzdit nemůže, zpomalení provozní počítej tak 1,8 m/s2 (přece jenom to je do svahu, ale zase byla asi plná)
a nebo se taky dá hodně zabrzdit a udělat si odstup - to pak ovšem ty světla na 99% nestihneš

btw ty 3s to rozhodně nejsou, max. 2
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 11:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a co tam začít teda jezdit opravdu opatrně,tak aby se náhodou neprojelo na stůj.To znamená,že já osobně tam od pondělka začínám jezdit jen na jeden semafor-mezi nimi pojedu okolo 10km/h,abych když tak stačil zabrzdit.
Začnou se logicky tvořit kolony tramvají,budou výpadky proudu,ale zase mě Záruba a spol. nikdy nenatočí na kameru.Těm nasraným lidem to snad vysvětlí někdo z TV Nova.A nasraní lidé třeba ve volbách konečně zvolí na radnici odborníky.I když to je hodně optimistické přání.Samozřejmě o každou přestávku,co kvůli zdržení přijdeme je nutná náhrada i třeba dřívějším ukončením jízdy.Doprava pak začne kolabovat a to už se něco začne dělat.Jenže v Motole jsme jenom 3,co si o zmeškané přestávky žádají a na 3 lidi se může rychle zasednout.Stačí aby nás bylo 30% a je to v háji.
V pátek jsem na IPP jezdil svačiny na l.č.16,celkem za den jsem vystřídal 8 kusů-tedy 16x jsem projel na IPP.Z toho rozhodně 4x také na stůj.Jenže ve směru od Štěpánské někdy bezpečně projedu obě světla a někdy jenom ty první a druhé už jsou na stůj.Moje rychlost však v tu dobu je asi 35km/h a jsem asi 5 m od SSZ.Co s tím dělat?Zabrzdit bezpečně se to nedá,na magnety zase nesmíme a ani na ně by to asi nešlo.Prostě pojedu tak pomalu,abych tam VŽDY zastavit stačil.A měli bychom to sělat všichni,koneckonců jsme placeni za hodinu a ne za kilometr.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 11:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já tam jel ve čtvrtek taky 16x a na stůj ani jednou - samozřejmě nepočítám, když to padne 3m před tramvají a já tam jedu 35 km/h

dá se to relativně dobře poznat podle panáčků na přechodech pro chodce (kdy padne stůj na dolních a kdy volno na horních) a zbytek se holt musí odhadnout

nova zapomněla zmínit, že řidiči tramvají už mnoho let volají po změně čoček, aby se vědělo, kdy padne stůj trochu dopředu (něco jako žlutá na semaforu) - ale všichni na nás serou
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 11:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to já v tom počítám i když mě to padne přesně před tramvají,protože na stůj jedu a tací byli také natočeni a budou posléze postiženi.
Před 5,5 roky jsem byl v kurzu,kam přišel přednášet i jistý pan Bittner?? nevím jestli mu to jméno nekomolím a sám říkal,že se zasadí o to,že než půjde do penze,tak ty čočky budou blikat.Jediné co mě na něm zaujalo byla řada vysokoškolských a vědeckých titulů,nicméně čočky stále neblikají,takže asi ještě v důchodu není.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 12:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě zajímalo kdo Novu těmi náměty krmí. To přeci nemůže být z jejich hlavy.
Když jsem chodil v Ječný do školy a moc jsem se nudil, tak jsem tak nějak šotoušsky uvažoval, jak by se dalo řešit, aby tramvaj nemusela na Pavláku zastavit. To jsem tehdy neměl o nějaké preferenci ani páru.
V pořadí složitosti:
1) umístění předvěsti do Ječné
2) koordinace návěstidla pro tramvaje na křižovatce Štěpánská tak, aby při udržení určité rychlosti tramvaje projely celou křižovatku na IP
3) umístit do Ječné proměnné rychlostní znaky, přičemž dodržení na nich signalizované rychlosti by garantovalo projetí na Volno.

Později jsem inspirací v zahraničí ještě doplnil odpočítávání do signálu volno a stůj, což by se hodilo na přechodech a u zastávky IP směr KN.

Co jsem vymyslel je určitě dneska snadno realizovatelné, protože podřídit SSZ provozu tramvají by bylo asi politicky neprůchodné. Takových míst bude určitě v Praze víc, než jen IP.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 12:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je to každopádně průser,protože se po nás budou pěkně vozit(naše DK),aby veřejnost viděla,že nám to jen tak neprojde.Ale ani u té bílé tramvaje jsem z pozice řidiče tramvaje neviděl pochybení.Prostě,kdo v tom neseděl,tak neví jak rychle zastavit.Ale hádej se pak s DK,že to už zastavit šlo.Zbývá jediné:před SSZ jet tak pomalu,abych vždy stihnul zastavit a budu vždy z obliga.
Předvěst nic neřeší,protože máš-li na ní volno,tak MŮŽEŠ počítat s volnem na SSZ a máš-li na ní stůj,tak MUSÍŠ počítat se stejným signálem i na SSZ v křižovatce.Takže stejně i přesto,že máš předvěst musíš jet k semaforu tak pomalu,abys stihl zastavit.
Ano,sice existuje ta formulka o možnosti projet na stůj jestliže jsi již tak blízko....bla bla bla,ale je sakra rozdíl zastavit auto,co váží 0,8-1,5t (dle naložení) a tramvaje,co váží mezi 19t (prázdná) a 33t (plná).Jenže je potřeba uklidnit veřejnost a tak to musíme zase odnést.Ještě,že tam zítra nebudu jezdit.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 12:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je otázka, zda blikající čočky vzhledem k rozměrům a tedy i viditelnosti budou něco platné. Je fakt, že současný systém návěstění je určitě nevyhovující. Měl by se více blížit podmínkám drážního provozu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 14:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Tak někdo zvedněte telefon - třeba odbory - a zavolejte do Novy, že k tomu taky chcete něco říct - třeba to se "žlutými" čočkami zní zajímavě. Nebo ať to udělá DP, od čeho tu mluvčí máte?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 16:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribus: Samozřejmě že by předvěst bez dalších opatření plynulý průjezd nezaručila, zvláště pokud do toho ještě můžou vstoupit hasiči, což jsem taky do nehody nevěděl, ale v tomto diskutovaném případě by řidič včas věděl, že to neprojede a podle toho se zařídil. Je to myslím lepší než koukat po panáčkách na přechodu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 18:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odbory to urgují již řadu let. Bohužel, peníze jsou jen na metro, okruh a čističku.

Snad by se to teď dalo využít a konečně s tím pohnout.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 18:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: U těchto čoček je kámen úrazu právě v častém měnění cyklu, takže zkušenost tu není nic platná, právě naopak. Řešením je Akribiových 10 km/h. (Pokud nebude chtít město konečně udělat signalizaci na evropské úrovni.)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 19:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je to nějaká objednaná kampaň. Před chvílí nová repo.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 20:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to evidentní snaha touto reportáží vzbudit v laické veřejnosti dojem o krajní nedisciplinovanosti tramvajáků, hraničící s obecním ohrožením, a zároveň zdůrazňováním údajné nepostižitelnosti napadnout bodový systém.
Kdyby to alespoň bylo k něčemu dobré a zmodernizovala se signalizace pro tramvaje v Praze, ale o to určitě televizi NOVA nešlo. Spíš to jen ještě zhorší stávající stav a rostoucí vzájemnou averzi řidičů a veřejnosti. To nikomu nepomůže ani neposlouží, pokud i toto nebylo vedlejším cílem této "zasvěcené" reportáže.

Účel světí prostředky, ale že i v celorepublikovém sdělovacím prostředku, který obdržel od státu licenci na pravdivé a objektivní informování občanů, to je opravdu síla.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 20:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budu vypadat blbě, ale to není problém čoček, ani uhoněnejch tramvajáků ale - koncepce dopravy v Praze. Když se na jednom místě potkávají nejfrekventovanější tramvajová i automobilová tepna, nebude něco v pořádku. Snaha odvozit lidi 6 tramvajovejma linkama po jedný ulici je hodna Varšavy, ale ne Prahy, která má metro 32 let. Jinými slovy , ten problém se vyřeší, jedině , když bude dost peněz právě na to METRO. A třeba i na OKRUH, kterej odlehčí barrandovskému mostu a po něm budou moci být vedeny smysluplné linky z P4 na P5, což je spojení, které je nyní suplováno Ječnou a metrem C. Požadovat další peníze do zahušťování tramvají je právě ta cesta, která vede tam, kde to vidíte na IPP - a časem byste to viděli v celý Praze.
Jinak mezi námi, tramvajáci, když jedete autem, co děláte na oranžovou: zrychlíte nebo brzdíte? Tak čemu se divíte.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 20:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě poznámka - já ty reportáže neviděl, ale není to nějaká vlaštovka, když už Nova nemohla natočit ten bordel v lednu a červenci, tak startuje tímhle? Když se k tomu přidá článek M.Šubrta... Já bych řekl, že to není samosebou a že je to jen cvičný nástřel na pěchotu, než se zamíří na štáb...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 21:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: I kdyby byla koncepce jakákoliv, tak do vybudování tebou jmenovaných staveb s ní stejně nic neuděláš. To jsou miliardové investice v horizontu mnoha let, ale zmodernizovat a přizpůsovit tramvajovou dopravu současným nárokům, plynoucím z několikanásobného nárůstu automobilové dopravy v Praze, je jen otázka milionů v relativně krátkém čase.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 21:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Účel světí prostředky, ale že i v celorepublikovém sdělovacím prostředku, který obdržel od státu licenci na pravdivé a objektivní informování občanů, to je opravdu síla.
Pokud by bylo dostatek argumentů o nepravdivosti, neobjektivitě a zaujatosti reportáží, třeba by to zajímalo Radu pro rozhlasové a televizní vysílání.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 21:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Náhodně" vybraný vzorek uvedených komentářů z lidu hovoří jasnou řečí. Žádný odborník na kolejovou dopravu nebyl dotázán, atd. To je jasný znak bulváru, jdoucího po senzacích za každou cenu, s cílem vyvolat emoce, nikoliv se dobrat objektivní skutečnosti.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 21:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Až bude Praha provrtána jen metrem, to teprv bude zbraň v rukou odborů .
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 22:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: U těchto čoček je kámen úrazu právě v častém měnění cyklu, takže zkušenost tu není nic platná, právě naopak. Řešením je Akribiových 10 km/h.
(Pokud nebude chtít město konečně udělat signalizaci na evropské úrovni.)

Já měl dojem, že na Pavláku to je natvrdo kvůli koordinaci na magistrále a hustotě provozu ze všech stran, kde by dynamika stejně ničemu nepomohla. Ani tlačítka pro chodce tam nejsou. Mám dojem že tam udělali nový řadič a od té doby jsem nezkoumal jak to tam funguje. Až půjdu na Krtkoprojekt, tak to omrknu.
Změna signalizace znamená začít od zákona. Ten nic jiného než čočky nezná.
Ale co se dá očekávat za aktivitu a podporu ze strany města, když v úvodu k včerejší reportáži bylo řečeno: "V zákoně je chyba, říká Magistrát hl.m.Prahy...."
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 23:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Co já pamatuji, tak se tam mění cyklus i během dne třeba několikrát. Odbory na třípolohovou signalizaci již dlouho tlačí, ale asi málo nebo neúčinně.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7033
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 08:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se na jednom místě potkávají nejfrekventovanější tramvajová i automobilová tepna, nebude něco v pořádku.

A na kolika místech by se měly potkat??
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 10:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba na deseti, na kolika chceš, McB.
(správná odpověď ale je: Na žádném)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7038
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 10:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(správná odpověď ale je: Na žádném)

A jak bys to chtěl udělat? Kromě Václaváku zrušit tramvaje i v Ječný?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 10:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a) zrušit magorstrálu
nebo b) tunel/přemostění (pro tramvaj, nebo tunel pro auta)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 10:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepsi by bylo magistralu zahraba za Wilsonakem a zase ji vyhrabat pred nuselakem a na povrchu misto ni v jednom smeru udelat treba plnohodnotnou pesi zonu i s full verzi na Vaclavaku + okolni zalezitosti + MHD (TT), ale to asi ne, ostatne uz ted nekteri pripade po precteni tohoto vidi rude ...
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 10:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě by jedno přemostění na IPP udělat šlo, už jsme tu o tom psali. přitom tedy spojit magistrálu do jedný ulice ze stávajících dvou. Pak by taky šlo diverzifikovat přepravu z P4 na P5 např. nabídkou busu z Pankráce na Palačák (148) a k Přístavišti (118), rychle postavit Dvorecký most a přesvědčit lidi z Vinohrad, že na Smíchov se cestuje A-B. To podpořit zrušením 4 a 16.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7040
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 11:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě by jedno přemostění na IPP udělat šlo, už jsme tu o tom psali. přitom tedy spojit magistrálu do jedný ulice ze stávajících dvou.

Proč ne.

Pak by taky šlo diverzifikovat přepravu z P4 na P5 např. nabídkou busu z Pankráce na Palačák (148) a k Přístavišti (118), rychle postavit Dvorecký most

Proč ne

a přesvědčit lidi z Vinohrad, že na Smíchov se cestuje A-B.



To podpořit zrušením 4 a 16.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 12:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Milky:

"Náhodně" vybraný vzorek uvedených komentářů z lidu hovoří jasnou řečí. Žádný odborník na kolejovou dopravu nebyl dotázán, atd. To je jasný znak bulváru, jdoucího po senzacích za každou cenu, s cílem vyvolat emoce, nikoliv se dobrat objektivní skutečnosti."

No a? To je přece normálka, proč Tě to tak irituje? Kdybych já se měl takhle rozčilovat vždycky, když si přečtu v novinách nějaký blábol o Ústavě nebo o VK, nikdy bych se rozčilovat nepřestal ... :-) jestli tě to uklidní, zítra po čočkách neštěkne pes.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 12:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: A co takhle dát tramvajím křídla? Začal bych na linkách 4, 6, 10, 16, 22 a 23 :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 13:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Hochu, tramvajím křídla... Už jsme zkoušeli poroučet větru dešti a jaxme dopadli.
Pro začátek by stačilo na 10, 23, 6 (nedostatek křídel) - 22 bude zastávková a 4,16 budou přece zrušeny
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, navrhuju před středeční hospou sraz na Vinohradech a závod Jana Masaryka - Arbesovo nám.
Já tramvají, ty kombinací m-A a m-B.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Ano, některé extrémy lze vyhledat. Já navrhuji Jiřího z Poděbrad - Nákupní centrum Anděl,2.patro jo?
Ještě k čočkám: taxem konečně zkoukl obě reportáže a upřímně řečeno.... někteří fakt jeli tvrdě na červenou, chovali se jako třetí vůz soupravy nebo využívali zákrytu protijedoucí tramvaje. Já bych se aspoň červenal...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7042
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já navrhuji Jiřího z Poděbrad - Nákupní centrum Anděl,2.patro jo?

Jiřího z Poděbrad -

Když už začínat u stanice metra na Vinohradech, tak proč ne na Náměstí Míru, Flóře nebo Želivského?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 17:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, McB, do cíle bys dorazit nechtěl? Napiš mi nebo Absolutovi...
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 20:33:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo ty reportaze nevidel, na novatv je archiv, i muj nazor je ten, ze 2 tram jeli na cervenou. Jedna nahoru, druha dolu. O zvonici 4 se da pochybovat.
Myzete sem pls dat odkaz na clanek pana Subrta, dekuji.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 20:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk:

http://www.dpp.cz/obrazky/90014/kontakt0706.pdf

(na straně 6)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 22:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen pro zajímavost - další lež novy
tvrdí, že za 3 hodiny jelo na "červenou" 17 tramvají

přitom podle dobře informovaného zdroje vím, že tam točili 5!!! hodin
za celou tu dobu chytí jen 2 tramvaje (zbytek je minimálně spornej, ale většina to ubrzdit nemohla) a dělají z toho skandál? to není normální
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 23:13:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem zvedav zda ten podnet podaji, nicmene jednu tramvaj uznali.
www . ospea.cz/clanek.php?page=337

Z jineho soudku - netusite nekdo, proc 9062 ma v NP casti okna s logem CD (Ceskych drah) misto normalniho Thorax?
Krom toho dle meho pocitu skube pri rozjezdu - u KT NP chybi moznost pred rozjezdem uvolnit celistovou brzdu potlacenim paky do strany?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 04:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31:

Co není normální? Televize potřebuje skandály tak, jako tramvaje cestující ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 09:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek: Bo Pars má hafo zakázek od ČD, než ten matroš vyhodit...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 10:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem to potkal včera na dálnici???
www
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 11:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr24: Budoucnost tramvajové dopravy. Tramvaje takto zasáhnou i do oblastí, kde dosud vládly autobusy.Tramšotoušové z malých měst mají šanci svézt se konečně tramkou z návsi k rybníčku a zpět. Výrobci autobusů zavírají brány a propouštějí lidi.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 12:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro zavírá stanice a jeho technologie s MUVkama odváží k regeneraci k použití na nových vesnických tramvajových tratích!
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 12:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych trochu uklidnil vášně.Te reportáž byla prvně určena na kritiku bodového systému,vždyť jedna pracovnice Novy přišla o ŘP kvůli chlastu.Nicméně my jsme jim svojí blbostí velmi pomohli a oni zabili dvě mouchy jednou ranou.Mohlo by to pro nás být poučením a začít jezdit ne jen podle předpisů,což ostatně většina dělá,ale také na "jistotu".Tudíž nejsem-li si jistý,zda SSZ nepřeskočí na stůj,raději se k semaforu přibližovat 10-15km/h.Další věcí by bylo dodržovaní a to STRIKTNÍ VŠECH předpisů.Kdysi byl jakýsi předpis o nemožnosti vjet do křižovatky,pokud za ní nemohu pokračovat.Platí ještě?Ano?!Pak taková křižovatka IPP nebo úsek mezi Karl. nám. a Lazarskou či křižovatka Národní Třida nebo Výtoň jsou tedy pro nás,co budeme striktně vše dodržovat,prakticky neprůjezdné.Dále k tomu patří samozřejmě žádosti o odpočinek i za cenu zatažení z trati.Nedá se nic dělat,odpočinout je si potřeba.
Jenomže to musí dělat většina z nás a ne jen 3 lidi,které prostě podnik na popud magistrátu "vydusí".Doprava bude kolabovat,po začátku září se pak od 10h. nebude jezdit prakticky vůbec.My to musíme psychicky unést,protože co si budeme povídat lidi budou řvát na nás.Ale klidné vysvětlení bez emocí hodně pomůže o čemž jsem se včera přesvědčil.
No a blikající nebo jinak návěštěné změny stavu SSZ budeme mít do konce roku.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 13:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Jistě, i to je řešení. A ono to funguje, věřil bych, že by návěštění konce volna rázem šlo. Říká se, že kdyby železničáři dodržovali předpisy, nevyjede jediný nákladní a polovina osobních vlaků. Unést to psychicky musíte, máte na to testy :-) To o nevjetí do křižovatky, pokud za ní nejde pokračovat platí stále.
JR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.161.3
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 14:33:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a blikající nebo jinak návěštěné změny stavu SSZ budeme mít do konce roku.

Kde, kdy, jak?
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 08:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

káem: ano jsou stanice na železnici, kde pokud by se sloužilo byť jediný den úplně podle předpisu, taxe nic nerozposunuje a osobní doprava bude odjíždět se značným zpožděním :-)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na popud Lorda V. jsem si konečně zjistil ty náklady na provoz tramvají a autobusů (šlo např. o "zbytečné" vozokm při nájezdu/zátahu - zdravím KM :-) a hlavně myšlenky LV na náhradu nočních tramvají autobusama s cílem ušetřit) - naštěstí se potvrdilo to, co jsem očekával :-)

abstrahuji od opotřebení tratě a vozidel, to by se nedalo propočítat

náklady na řidiče jsou v podstatě stejné (asi vyšší na autobusáky, protože mají víc přesčasů)

údaje jsou z roku 2005 (zdroj ročenka DPP a DP-kontakt)

průměrná spotřeba autobusu na 1 km - 0,45l nafty
průměrná cena nafty v roce 2005 - 21,2 Kč
takže na km to je 9,54 Kč - pouze za naftu, ostatní teď neřeším (ale nafta od roku 2005 hodně podražila, takže teď to bude kolem 12-13 Kč)

u tramvají to nebude tak přesné (+- pár procent)
zaplaceno za trakční energii cca 185-190 000 000 Kč
najeto 49 100 000 vozokm
takže to je cca 3,8 Kč za vozokm (elektřina taky podražila, takže to bude kolem 4,2 Kč) - za ty prachy už doufám nebude K-M rušit linku 6 a LV všechny noční :-)

obrázek si udělejte sami, ale když si uvědomíte kolik km ujede autobus manipulačně, tak jsou ty km co najede tramvaj "zbytečně" fakt za hodně slušné peníze a nahrazovat tramvaj autobusem tam, kde je postavená trať úplný nesmysl (navíc vždy veze cestující i když jede do/z vozovny)

btw další z mnoha zajímavých údajů z ročenky: řidič tramvaje ujede 2x tolik vozokm na zaviněnou nehodu než řidič autobusu a přitom převeze 2x tolik cestujících (přitom řidičů autobusů je skoro 2x tolik a jsou na ně všeho všudy 2 kontroloři - teda bylo to tak v roce 2005 - na řidiče tramvají jich je víc než 20 a k tomu dispečeři - takže na řidiče autobusu přijde kontrola tak jednou za 5 let a na řidiče tramvaje 1x za 3 měsíce pokud je vzorný a častěji pokud cokoliv provede)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: No, do jisté míry jsou ta čísla k ničemu, zejména u těch busů, protože kilometr jízdy busu se nepořídí za měně než 30 Kč, ve městě kolem 40 Kč - to vyplavalo na povrch v souvislosti s kauzou DP Ústeckého kraje. Jinými slovy ta tramvaj bude reálně taky tak 4x výše, tedy kolem 16 Kč/km. Je to tedy divné, že by bylo kolejové vozidlo při svém provozu lacinější než bus (ještě jsem o tom tedy v životě neslyšel, soudě podle ČD, které nabízejí kilometr asi za 45 Kč a soukromníci prskají, protože se pod 80Kč/km nedostanou - kauza Rychlíky na trati 030 - ale budiž, tam jsou poplatky SŽDC a jsou to rychlíky motorové
Vycházejme tedy z ceny 16,-Kč/km tramvaj, vezměme si jednu 11 z vokovické vozovny denně na svou trasu a proti ní jednu jedničku totéž (kdyby udělaly toto půlkolo jako noční na závěr směny, byly by v JŘ a svět by o nich věděl, takto o 1 a 11 ví jen pár šotoušů) řekněme tedy 10 km nájezdu na trasu dohromady tedy 20 krát 16 máme 320 Kč denně, a měsíčně tedy 9600,- Kč a to je polovina mzdy tramvajáka. No a takových to nájezdů je kolik? 10? 20? Už víte, milí řidiči, kde jsou vaše odměny?
No a k té nehodovosti - tuším, že busy neměly v roce 2005 ani jednu mrtvolu z vlastní viny, pokud nějakou mrtvolu vůbec měly, že? To je jen jaxe na ta čísla podíváme.
Myslím že máme dobrý základ na večer :-)))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anebo abych nezpochybňoval ty 4 koruny, taxi k tomu ale vezměme ještě mzdu řidiče, najíždí na trasu řekněme 45 minut, tedy takových 70,-Kč jen za tento výkon, krát dvě je 140 korun plus ty kilometry (2x10) tedy 80Kč/den je 220 kč den, což bude 6600, - stále třetina mzdy řidiče. otázka na závěr stejná.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za posledních 5 let je to na usmrcené (nezaviněně + zaviněně) 29:11 v neprospěch tramvají, ale tam je to imho především díky zábrzdným vzdálenostem a nemožnosti se vyhnout + samozřejmě větším následkům při srážce

a zaviněné tramvají - to je asi "jen" ten Karlák

podle mě je ukazatel vozokm/zaviněnou nehodu zajímavější

btw díval jsem se dnes na statistiku nehod tramvají za první pololetí a imho z ní jasně plyne, že staré tramvaje jsou nebezpečnější

ukazatel vozokm/nehodu - nejhorší jsou Strašnice (asi 14,8 tis.), pak Vokovice + Žižkov,pak nic, pak KO + PA + HL a nejlepší Motol s asi 27,5 tis. (většinou vyhrával HL díky bezproblémovým linkám, kde jsou dlouhé úseky bez kontaktu s IAD, naopak SA to nemají snadné)

ale ten trend je jasný, čím lepší tramvaj tím víc vozokm/nehodu

jinak je to rozjeté zase na těch cca 1500-1600 nehod za rok, takže bohužel žádná změna k lepšímu, uvidíme co přinese druhé pololetí - pokud by se trochu projevil bodový systém, tak se to snad zlepší
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já pouze porovnával bus/tramvaj
bus taky najíždí kilometry, akorát je nemá placené (a je jich víc než u tramvají a nepomůže ani 1 cestujícímu)
plat bere i řidič autobusu

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace