K-report
 

Archiv do 10.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 10.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 15:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Design je a vzdycky bude subjetvni vec...jenze udelat neco z ceho vyleze skvely pomer uzitne vlastnosti/vzhled je velice tezke...napr kotas je velice elgantni ale nepouzitelny...naproti tomu pelikanova cela takovou eleganci neoplyvaji ale vyrazne meni design a pro ridice jsou daleko lepsi...jedine misto kde kotas nepochybil jsou RT6 kde velkemu celnimu sklu sekunduji obrovska bocni okna a nemuze se tak rovnat T3R(F)/K2R/K3...jedine co bude vzdy vadit sou masivni sloupky ale jak psal Jenki dnes je to nutnost...takze ideal je velke celni sklo, dobry vyhled do obou stran a samozrejme kvalitni vetrani...a kabiny kotas tohle bohuzel nesplnuji zatimco bulwy jsou na tom o mnoho lepe...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 15:51:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty brněnské T3R jsou skutečně novostavby. 1) jsem sám v ČKD viděl montáž vč. zvlášť vyrobených střech, bočnic atd. 2) vyrobit novu kastli bylo pro ČKD mnohem jednodušší než opravovat rezavej zgarb.
Tu 16T bez hnaného středního podvozku bych v brněnských kopcích chtěl vidět. Jinak ve Zpravodaji DPMB je článek, kde technický ředitel píše o tramvaji 14T, která bude vybveny čtyřmi dvoukřídlými a DVĚMA jednokřídlými dveřmi v přední a zadní části vozu - tedy kabina bude normální. Na obrázku je vůz v nátěru připomínajícím trochu RT6 - základ světlý (ale né bílá, spíš to vypadá jako stadardní šedá metalíza) mezi okny tmavě šedy pás, pod okny ervený pás (vzájemně oddělené tou světlou mezerou. Čili jistá variace na brněnský nový unifik. nátěr. Osobní názor - je to o něco málo hezčí, než pražské provedení.
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 17:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen doplním:
 

Zdroj: Zpravodaj DPMB
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 17:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB: Tento obrázek byl před několika týdny i v MF Dnes, je to prakticky ten stejný nátěr, co je na Anitrách, akorát dle mého názoru na čela od Porsche nesedne.

Peno: Musím se zastat tvých "oponentů". Pelikánovo čelo (bulwa) je opravdu líbivé, jde hnedka na první pohled poznat, že jde o novou tramvaj (což třeba u brněnské T3R.EV nelze).

Izzy: S větráním na bulwě to je pravděpodobně ještě horší, než na Kotasu. Alespoň v Ostravě má bulwa v kabině malé výklopné okénko a to je vše (mokrej hadr nepočítám). Pří slunečním svitu musí být v kabině díky velikým sklům příšerně...

adam_r: Mám pocit, že kotasova čela může dělat každý výrobce, ale za každé použité čelo se platí nějaké poplatky autorovi...

peno: proč by měla být 1751 zralá na nějakou opravu??
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 17:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes krátce před 4. hodinou odpoledne zdechla na Starce 1806. Asi půl hodiny čekala na přijetí 4122. Když 4122 přijela tak zase půl hodiny kolem ní šaškovali zaměstnanci DPMB než ji způsobili odtahu. Nahradila ji 1805.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2490
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 17:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik je vlastně v Brně Aniter? Vždycky jsem si myslel, že 15, ale snad je jich 17.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 18:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: V Brně je 17 Aniter.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 18:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Dizajn je opravdu věc názoru. Mě se Bulwa nelíbí právě proto, že až moc mění původní Kardausův dizajn, narozdíl od Kotase, který z něj vycházel.
Pokud jde o 1751, jde hlavně o zvuky které se ozývají z kloubů a které u 1752 nejsou. Dále se mi zdála celkově hlučnější než 1752 a to zvenčí i zevnitř. Také jízdní vlastnosti se mi zdály horší, ale to mohlo být řidičem.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 19:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1806 nezdechla na osadě, ale pod divadlem, pak se cca půl hodinky, možná déle, nejezdilo! Supr bordel ve městě! Večer tady píchnu pár fotek ...
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 19:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Duš: Aha. Ale na starce byla pěkně dloho odstavena
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 20:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blee , to porse vypada jako blbe prilepeny. Zlaty stary cela ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 21:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... tady je ten Cejl s barikádou v podobě 1806
 
 
 
 
 
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 22:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: 1752 je vrak prvni tridy. Dneska sem s tim jel a v prednim clanku byli takove plosky, ze nebylo slyset vlastniho slova a tak celkove to tam nejak vrzalo...ale presto mam ty saliny rad a myslim si ze je to super zpusob jak ze stare rezave K2 udelat aspon trochu moderni vuz

Porche: nater je urcite lepsi nez ten prazskej, ale to celo vypada, jak kdyby nekomu pri navrhovani ujela ruka

jinak na Rakovci odpoledne 1647 se strzenym pantecem - odtazena 4121 a o asi hodinu pozdeji, na tom stejnem miste odstavena 1038(nedavno po VP) - odtazena 4122
brněnská fotogalerie BMHD
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 00:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kdyz tu 1806 vidim zcela me nadchnul nerezavejici napis "Svezte se s nami!" Jinak u 14T je pouzita verze nateru ktera dokonale maskuje rozdily mezi NP a VP casti (jen se mi nelibi zmizeni horniho cerveneho pruhu) a prakticky to vypada jako nater na RT6 ktery sem navrhl (sice jen kosmeticke zmeny ale vypada to lip)...mam pocit ze DPmB obchazi fora a hleda inspiraci...

(Příspěvek byl editován uživatelem izzy.)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 01:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takze panove:
Na prvnim obrazku je zminovany upraveny nater na RT6 Nprotazenim sede casti a snizenim cerveneho pruhu pro zamskovani rozdilu VP/NP (uplne nahodou stejne vypada 14T)...
Na druhem obrazku je RT6S v unifiku a jediny viditelny rozdil od eNka jsou tim padem posunuta okna a jine plenty (proto sem taky eNkovy nater trosku upravoval - viz vyse)...
Na predposlednim obrazku je nase 14T...
Na uplne poslednim obrazku je muj navrh brneske porsetry...
 
 
 
 
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 10:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PvvS: Starý čela, to mě tak napadá.. Zkus zbastlit a prsknout sem fotomontáž 14T s Kardausem, zajímá mě, co by na to asi řekli ostatní
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 17:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je 1806 zdechlá na Osadě. Photo by R. Havlík
 
 
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 18:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: to už se jednou objevilo na tram-fóru. A byl jsem označen za "tétrojkového úchyla", takže nedoporučuji zveřejňovat znovu...
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
kerim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.0.196
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 21:13:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to můj návrh..Nebot ten prototyp se mi moc líbí ale málo natírané červenou barvu..Doufám,že se i vám můj návrh líbí..Přál bych si vidět takový tram jezdit po Brně...
 
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 22:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se Porsche design nebude líbit ani kdyby to bylo volepený tisícikorunama
No a?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 10:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Voblepený by to bylo na prd, ale kdyby mi za každou jízdu 14T dala přítomná stewardka v bikinách s průhledným logem škodovky 1000kč, tak se tím budu vozit radši:-)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 11:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kerim: velice dobre vzit dva cizi nakresy doplnit jeden pruh a povazovat to za svuj navrh...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 11:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kerim: jj. vypada moc pekne
mls, mls
Ten puvodni jen s tim "obojkem" nic moc.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po delší době sem zase zavítal a sem do docela překvapen dění ohldně vleků a wan. Nasadit T3wana s VV60 na d-13 je opravdu šílenej nápad, není sice tak plná jako d-12 ale stejně. Na d-1,12 je vítám, teda pokud nebudou mít nějakej šílenej interiér. Jenže ty vleky jsou asi nějaký poruchový! Nposledy byla 1531+1301+1569 na 1/12 první prázdninové pondělí a to je skoro dva měsíce, 1560+1302 nejezdí ještě delší dobu. Slyšel sem, že mají přijít další dva 1303 a 1304, ale když nejezdí ani ty první dva. Těma wanama s vleky se plánují nahradit T3/T6 na d-3,13 a ty potom vyřadit nebo třeba na d-9, kde není dostatek 2xT? Od Září už asi nebudou vleky na d-9 vidět nebo se mýlím?
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nasazeni wana+wlek jeste neni zcela jasne...jen mi bylo definovano ze to bude na linkach obsluhovanych 2xT3/T6 jako NP spoje (K3 je malo, Anitry by nestacily)...co se tyka d-1/12 tam bude minimalne umistovana souprava wana+wana pac wana s wlekem tam urcite nebude protoze tohle jsou opravdu paterni linky...i kdyz i ta d-13 na tom neni o moc lip...no vsak uvidime pristi rok az tu bude wan vic a wleku tez...jo jeste solo wany by mely nahradit NP vozy na d-4 a tim by se uvolnila nejaka ta anitra na jinou linku....
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 17:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik se plánuje výhledově nakoupit wan a vleků, když se současně budou dodávat Poršetry(ta krátka se stupidním podelným sezením bude fakt hrůza). Jinak co je s vlekama, nejezdí už dlouho?
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 01:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vleky stoji kvuli vymenovani plent a jeste tam byl nejaky problem s tzv "trubicovym spojenim" a kdovi co vsechno jeste...

wany by mely byt tento rok 3(e.c. 1596,1567 a 1551) a pristi rok se pocita se sesti pokud vsechno pujde tak jak by melo...
vleky(uz s lepenymi skly) by mely byt tento rok 2 a pristi tezko rict:-)
brněnská fotogalerie BMHD
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zkušebkách se tento týden objevila 1047. Prošla VP, má žlutý lak. V interiéru jsou tyče nastříkány oranžovým komaxitem, což je novinka. Dřívější K2P po VP mají šedá madla.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to sem úplně nepatří, ale zásah do MHD to defakto je. Pár obrázků ze včerejšího průjezdu vlaku v rámci vlakového turné skupiny Čechomor na Výstaviště:

 

 

 

 

 
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 12:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince 8, v cca 12:20 u Ronda kačena 1705, na zkušebních jízdách 1038 a 1584.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 16:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na zkušební jízdě 1531+1301. Viděno v 11:15 u Semilassa. Tato souprava se potkala se zde již zmiňovanou 1584. Jen doplním, že po VP dostala unifikovaný nátěr.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 16:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tu mate ten novej bokolep na 1736
 
 
brněnská fotogalerie BMHD
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 19:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: 1705 byla o kolo později vyměněna za 1735.

Vláďa_2: Nebyla v soupravě přítomna i 1569?
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 21:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: 1569 tam nebyla. Byla tam jen 1531+1301.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 09:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: jest tak. Zfotodokumentováno níže:

1705 na Nových Sadech...
 

...v patách měla 1735,
 


Jinak rekonstruované novinky:

1605+1617
 

1047
 


a nakonec 1531 s vlekem 1301
 
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.24.164
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:30:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes 1560+1302 na devitce
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 11:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes 1735 na 10. kurzu linky 13
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusák: Ta 01310 není garantovaný nízkopodlažní kurz, že?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rekonstruované novinky

Správně. Samý pětkrát repasovaný desetkrát pokroucený dvacetkrát lakovaný starý krámy, který už měly bejt u nás stejně jako v dalších x městech dávno ve šrotě.
No a?
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 19:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďa_2: no na Tererove jsem se díval do JŘ, ale nic typu značky vozíčkáře tam na JŘ "třináctky" nebylo (jedině vůz jede do voz. Pisárky/Medlánky)
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 23:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V případě 1735 se jednalo o nedostatek dvojčat. Původně měla být na 01310 1630+27, ale ta ani nevyjela z vozovny, proto byla jako náhrada vypravena 1735.
 

Jinak ještě přidám jednu fotečku 1531+1301 ze soboty :-)
 
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 06:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

manil: Tak zas máš lepší fotku, já jsem 1735 fotil v 17:17 na stejném místě a vlezl mi tam šotomrak a ve smyčce to není už ono.

Jináč dnes na 009/07 1113 s novou reklamou na O2 CZ.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 12:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha a rekonstruované novinky: no právě, a pokaždé z x-té rekonstrukce vyjde vůz, který vypadá skoro jako nový .

Jenomže jak jinak obnovovat vozový park při relativním nedostatku financí? Třeba dvojice 1605+1617 vypadala už značně olezle a reko ji zas na nějakou dobu "omladí". Bohužel tohle je řešení z nouze, to je mi jasné.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že jde o to, jestli ta rekonstrukce bude skutečně na bázi x-té repase zkroucené kastle a oprýskaného laku, nebo zda vznikne víceméně nový vůz s nějakou přidanou hodnotou (např. NP).Pokud ano,je to v současných podmínkách asi nejlepší východisko-viz K3, VV nebo T3EVN.Bohužel zatím není k mání nic jiného než kolejožrouty anitry a nasmlouvané 14T, což je z hlediska jízdních vlastností vpodstatě totéž, jenom delší.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 16:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale nemáte-li prostředky dělat ze všech starých tétrojek wany, tím spíš nemáte-li na nové tramvaje, tak je holt potřeba udržovat stávající vozítka alespoň podle nějaké štábní kultury. Tomu se chtě nechtě musí fandit. Jiná věc je, že taková čerstvě po reko vyjetá tramvaj je za týden porejpaná, počmáraná a všelijak nevhodně upravená a nemluvě i o samotné údržbě.

Co třeba Vídeň?

Taky bych v Brně raději viděl nová vozidla (ale i svršek), podle mně ideálně budiž vzorem Nottingham, ale kde na to s tímhle manšaftem vzít a nekrást...

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 18:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak : udržovat provoz v obdobně malém rozsahu jako je Nottingham (tuším že tam snad měli jen jednu linku), je přeci jen trochu jiná káva než Brno....
Nekonečné reinkarnace vozů T3 v podobě wan, trojwan a jiných bastlů nejsem perspektivou pro chudší provozy, ale projevem úpadku výroby tramvají v České republice. Prolízačky patří na dětská hřiště, ne na koleje českých a moravských měst!
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 13:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl trojče na zkušebkách.
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 18:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1560:jako vzor jsem myslel spíš vybavení samotné než údržbu.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Screen z vysílání CNN:
 

Co mi to jen připomíná...
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden dotaz k dnešnímu odpoledni nevíte někdo něco co se stalo přesně na křižovatce Cejl - Zábrdovice.Stála tam 1669+1670 na lince 3 s pomačkaným bokem a opodál mercedes s pocuchaným bokem u řidiče.Přední dvéře u řidiče 1669 byli promáčknuté. V čase cca 15:00.Na místě bylo davové šílenství a mladý řidič z mercedesu nadával na všechny strany ....
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 00:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..asi právě pro něj začal jeho soukromý "Den bez aut " ...
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 18:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Phpttjournal: Nevím co se stalo, ale dnes 1669+70 jezdila na d-1.
kerim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.0.196
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 21:48:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj ev. č. 1722 s nátěrem červeno-krémovým je jediný a poslední KT8. Určitě někdo z Vás ví, že z tenhle nátěr se změní na brněnskou „uniformu“. Byla by to škoda, chtěl bych to nechat jako jediný se „starou“ uniformu. Pro veřejný turismus i v případě možnost filmovat dobu 90.léta. I platí pro Prahu, které se též chystá převléct jinou uniformu. V Brně máme jen jediný takový prototyp, a proto s přáním chci ať zůstane, tak jaký je!
 
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to obyc seriovy vuz. Kdyz uz cervenokrem, tak vratit na 1702 , ovsem origo provedeni CKD.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Kerim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tebou PVVS souhlasim,ale kdyz uz ma 1702 bilou..A zpatky do puvodni barvu myslis,ze by udelali? Tezko.. Alespon 1722 si muzou nechat.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 22:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně nevím, co furt máte s tím, že je to červenokrémová kačena a jako takové ji bude opravdu škoda, až nedejbože pro šotouše dostane novější a živejší nátěr. Stejně už to do původního vzhledu má tak daleko, že lpět na tomhle nátěru je jenom další šotopřežitek. Vzpamatujte se. Od muzejních provedení tu máme muzea.
No a?
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 23:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedině, až jednou KT8D5 začnou vyřazovat, tak by se měl v Brně zachovat alespoň jeden kus a ten dát do původního, včetně budníků atp.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jedina jakztakz puvodni je 1702 (1701 je NP a ma upravene silove obvody po vzoru seriovych vozu)...ale spis bych rekl ze KT by se melo zachovat v Praglu nebot jejich 9001-4 sou opravdu puvodni a nezmenilo se na nich krom nateru a nekolika drobnosti vubec nic...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 09:21:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase na druhou stranu. Je zde mnoho filmů, ve kterých jsou historické chyby, kterých si všimne jen oboru zasvěcená menšina a někdy ani ta ne. S nápadem zachovat jednu původní kačenu souhlasím. Ale stejně tak bych muzejnil i jednu NP, pokud bude v m.
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 13:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dojde vůbec někdy k GO s dosažením nízkopodlažního článku u 1702?
Nésu žádné šotouš!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace