K-report
 

Archiv do 17.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 17.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 23:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyhodnocení statistiky se dá dělat průběžně a může jí zpracovávat počítač. Podmínky se mění, ale právě zpracováním dat lze zjistit jak jsou změny rozložené v čase a prostoru, vysledovat závislosti atd. Zpracovávat statistiku není vůbec zbytečná práce, jde o to jí kvalifikovaně interpretovat a podle výsledků se zařídit. A tohle je z hlediska datové základny unikátní příležitost jak se přizpůsobovat měnícím se podmínkám provozu. Statistika není jen o počítání průměru. Kdyby se konstatovalo, že se doprava za půl roku stejně změní, tak se nenaprogramuje ani jedna křižovatka.
Ing. Šurovský naznačil problém který z takto jednoduché statistiky vyčetl. Mohl třeba doplnit další údaje, je otázka jaký cíl sledoval. Závěr je nejednoznačný, analýza by určitě přesáhla možnosti běžného článku v DPK.
Já nemyslel kontrolní body ale každou zastávku. Co jsem si všiml, tak řidič v autobuse měl nebo možná ještě má více možností jak zobrazit časové údaje na Mypolu. Buď tam měli aktuální čas a odjezd z následné zastávky, který se mu změnil za nějakou dobu po odhlášení, nebo místo toho se mu čas odjezdu z následné zastávky odpočítával s - nebo připočítával s +. To tramvaje nemají? Vždyť je to snad stejné zařízení.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 12:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Především v podmínkách Prahy,kde preference někdy funguje,ale spíše nefunguje a např. v oblasti Smíchova policisté (otázkou je jestli s vědomím magistrátu)ještě nakonec preferují auta na vnitřním okruhu.
Pak se velmi těžko stanovuje jízdní doba.Skutečně je to nezáviděníhodná práce.
Včera jsem opět jezdil svoji oblíbenou l.č.7 a jedno kolo jsem v tom horším směru dojel do Řep s +4 minutama.Na pátek odpoledne super čas.Druhé kolo,kdy byl provoz stejný (končil jsem už na Kotlářce,ale v úseku KO-SŘ se už moc nezpozdím) jsem měl zpoždění 9 minut.Protože policisté si pouštěli u Zborovské vnitřní okruh a Palackého most byl totálně ucpaný+ SSZ od Anděla na sebe nenavazovaly-stál jsem ze 3 světel na dvou.Auta ale jezdila krásně.Pak ale znovu opakuji,že jízdní doby se stanovují značně nelehce a dotyčným práci opravdu nezávidím.Je příliš mnoho proměnných a stanovujte pak něco na vteřinu.Proto mě vteřinové nadjetí a jeho hlídání přijde naprosto úsměvné.
Další věcí je to,že máme jen kontrolní body,ale odpočet na displeji-nejprve hodnoty se znaménkem minus odpočítávající se do nuly-doba dokdy mám být na následující zastávce a pak od nuly v kladných číslech,znamenající zpoždění,zatím nemáme i když se to neustále slibuje.
Hlavní je ovšem potřeba snížit stav proměnných-tzn. konstruktér JŘ bude vždy vědět,že preference funguje a OR na trati se budou opravovat značně rychleji než je tomu teď.Pak lze stanovit jízdní doby daleko přesněji než dnes.
Milůky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 17:35:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Odpočítávání času v každé zastávce podstatě věci, tedy pravidelnosti, plynulosti a přesnosti provozu tramvají v Praze nijak nepomůže. Odjezdy ze zastávek jsou totiž vždy v celých minutách a jsou tak samozřejmě i psané vyvěčené jízdní řády na zastávkách. Tramvaj se ale nepohybuje přískoky, ale spojitě, to znamená že vždycky bude nějaký čas přebývat nebo scházet. Takže řidič, aby takovému jízdnímu řádu vyhověl, bude některé úseky muset jet nadoraz, na jiných se bude zas loudat. To určitě nikdo z vás nechce. Už chápeš co si vlastně ty obhajováním ing. Šurovského přeješ?

Tady je vidět, jak některým lidem schází zkušenosti z praxe. Akribius to v předchozím příspěvku popsal skvěle, snad i pro laiky. Díky.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 19:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milůky: Mě to spíš zajímalo s ohledem na v článku uvedeném ohledně měřených bodů mimo kontrolní, že řidič nemá informaci, zda je na odjezdu opožděn nebo naopak.
Že se vozidlo pohybuje spojitě jsem si již stačil všimnout . Proto v metru máme grafikon konstruovaný na 5s, čímž můžeme dostat do rozporu co je psáno ve žlutých AWK nebo co vypadne z IDOSu. Odjez uvedený v HH:MM, realizovaný v HH:MM:05 může zavdat důvod stížnosti cestujícího který příjde v HH:MM:55. Že se tramvaj nepohybuje v téměř laboratorních podmínkách a že zavední takovéto přesnosti je nereálné taky neušlo mé pozornosti.
Nemám důvod nikoho obhajovat, ale spíš mi připadá že Doris se používá k jebání řidičů než k vyhodnocování a korekci časů, viz třeba ten Barrandov. Na DODu na prezentaci DORISu jakýsi hvězdičkami ověšený generál (nebo co to bylo za hodnost) přímo s rozkoší lidem vykládal jak řidičům hrozí postihy za předjetí.
Když Arkibus zmínil hraní si s křižovatkami z HDŘÚ, sdělila někdy Policie důvod proč to dělá? Nejsem si jist, že by přepínání na pevné fáze zvýšilo celkovou plynulost provozu. Na některých křižovatkách lokálně možná, ale celkově určitě ne. To by si měla dát nějaká strana do programu že dohlídne na nevypínání preference. Byl by to mnohem záslužnější čin než výstavba 10stanic metra. A určitě i reálnější.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 19:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě na konci 80. let se používalo živých policajtů na ulici k dirigování světelných křižovatek. Pamatuji v centru například u Národního divadla. Nebyl tehdy problém nechat projet více tramvají za sebou, i když normálně naprogramovaný režim křižovatky to neumožňoval a na mnoha křižovatkách dnes neprojede víc než jedna tramvaj za minutu. Je pak naprostá pitomost naplánavat jízdní řády tak, že přes takovou křižovatku mají projet 3 tramvaje během 2 minut. Hlavně, že předtím čekají někde třeba i minutu na přesný odjezd. Já v tom jebání řidičů nevidím vůbec nic pozitivního. A například víc jak minutové čekání ve stanici Baterie směr Petřiny považuji za pomstu cestujícím.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 21:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,přesně tak.Když už vše klapne,preference funguje a jede se hezky,tak pak např. na Strážní směr Spojovací si 45-90s. posečkám k velké radosti kaštanstva.
A další kolo jsem tam o 4 minuty pozdě...
Zatím se plánovat nic nedá,alespoň dokud preference někdy bude a někdy nebude.Oficiální důvod od policistů?Asi jako má Káem: do města se musí vejít jak MHD tak IAD.
Káem promine:-)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 21:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo vyprávěl nebo psal, jak policajti dokázali na křižovatkách seřadit tramvaje za sebou tak, aby je kolegové na sousedních křižovatkách měli v optimálním pořadí a opět je optimálně seřazené posílali kolegům. Možná to je zidealizované, ale představa je to krásná.
Čmelda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 22:30:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Esenbák tehdá skutečně křižovatku ŘÍDIL, ať už z prostředka, nebo z kastlíku. Připadne mi, že tenkrát to brali jako normální práci, zato když dneska někoho pošlou na nějaké kritické místo (pěkným příkladem budiž Vysočanská a příčné ulice při výstavbě metra) bere to jako trest a podle toho se tam taky chová. Buď se courá opodál a občas někoho zkásne, nebo si vezme řadič na ruku a mechanicky přepíná. Existují samozřejmně výjimky, který se nebojej do křižovatky vlézt a rozmotat ji... Ale jeden si ani nevzpomene, kdy to viděl naposledy.
Ono se to všechno odvíjí od toho, že se jakoby dělá všechno pro to, aby se problém řešil. Je ucpaná křižovatka? Pošle se tam konstábl. Že tam nic nedělá je věc druhá. Je ucpaná Zborovská? No, pořídíme kameru, na který to je sice vidět a preferujeme individuálku na úkor tramvají v Lidický. Ale že za to může blbě zaparkovaný auto, který tam stojí třeba i několik hodin, už kamera nevidí. A přitom by to vyřešil jeden dopravák, který by na té křižovatce byl a kterýmu by to ale nesmělo být jedno...
Jo, taky jsem někde četl, že Policie nemá lidi. Nebo peníze. Nebo snad obojí?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 22:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak. Ve všem se spoléhá na techniku, a když se zjistí, že není samospasitelná, tak už zas schází lidé, kteří by si s tím dokázali operativně poradit.

Jinak jsem tento týden viděl na nábřeží před vjezdem do Letenského tunelu skupinu policistů, jak sledovali kolegu při ručním řízení křižovatky. Byli tam i dispečeři z DPP. Asi zácvik nováčků nebo soutěž. Některým to docela klapalo.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 23:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před Letenským tunelem mívají tu jejich soutěž. Když se něco umí, je to radost pohledět jako každý řemeslo.
Prostor je danej a vejde se na něj co se vejde. Káem asi nepromine :-)
Bohužel na vozidlo MHD se pohlíží jako na jednotku v dopravním proudu. Podle mě je to špatně, mělo by se vzít do úvahy i kolik toho jednotka uveze.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 00:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cílem je procpat přes křižovatku co nejvíc vozidel v daném časovém úseku?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 06:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že mě tady tak citujete s tím, že se musejí vejít všichni. :-)
Ten letenský tunel je pravidelná soutěž policistů.Už po čtvrté za sebou ji vyhrál tentýž. Takže moc těch dobrejch na řízení křižovatky není. Jinak s tou policií je třeba dělat to co už jsem naznačil dříve - prudit je. Když je prudíte, oni pracují. Fakt ale je, že při ručním řízení mnoho řidičů vůbec neví co se děje. Takové bych za křižovatkou chytal a bodoval.
No jinak k jízdním dobám - pes je zakopán opět v tom, co stále říkám: tramvajím se přisuzuje úloha, na kterou už nestačí. Zpoždění na linkách 7,22,26,9,10 a podobných je proto, že v době podzemní dráhy jsou anachronismem. Linky 2,21,13 a podobné se jistě nezpožďují. On totiž jev zpožďování je společný i pro linky 177,136 a další (včera, v SOBOTU na Proseku zc. 177 +8!!!) čili to není tramvajová vlastnost, ale vlastnost něčeho jiného, co mají tramky a busy společné: - vedení přes celé město! Obávám se že účinné řešení bude v tomto směru - netvrdím že doslova a netvrdím že hned, ještě nějakou dobu se bude nějaký nešťastník pokoušet optimalizovat, preferovat a prodlužovat jízdní doby. Zejména to poslední způsobí odliv cestujících a dotyčné linky přestanou být třeba.
Preference nejsou samospasitelné, když následující křižovatku pose*e sám řidič svým blbým chováním. A taky mějte na paměti, že zastavení IAD někde může zastavit tramvaje o kilometr dál.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 10:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jebání" řidičů je jistě smutné, ale bohužel asi občas i nutné. Je mi sice jasné, že většina řidičů (ať už tramvají nebo autobusů) jsou ochotní lidé svědomitě vykonávající svou práci, kterou se jim snaží znepříjemňovat zástupy cestujících (tedy substrát), kteří si stěžují kvůli 50 vteřinám, když nepochopili údaj v jízdním řádu...

Nicméně bohužel, i mě kaštanovi poučenému se občas přihodí (zejména večer, při delších intervalech, kdy to nepotěší dvojnásob, že tramvaj, či autobus (zejména tak dvě až čtyři stanice před konečnou) odpluje k cíli s předstihem mnohem citelnějším, ne oněch padesát vteřin (řekněme rekordmani i přes pět minut) a ctěné kaštanstvo si pěkně počká na další... Opravdové hvězdy jsem viděl v protisměru zatahovat ve chvíli, kdy nás teprve měly nabrat na zastávce.

A to já bych tohle zase "jebal", jen ať se to odnaučí... Jinak než postihem to u některých bohužel asi nejde. :-(
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 10:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich - v podstatě souhlas. Zrovna včera jsem absolvoval Hradčanskou, poté co od 1/9 zrušili čekání ve večerním provozu. 26 a 8 a 25 za sebou od Strossu, pochopitelně přestup 8-26 se nikde (Kamenická, Let. nám, Sparta) nepovedl, a na Hradče tedy už po čtvrté vplouváme s 8 do zastávky a 26 odjíždí. Vedle nás se staví 25, naše 8 zavírá dveře a odjíždí. Nadávat nemělo cenu, nečeká se a vyžadovat slušnost po řidičovi 8 nebo pohled do zrcátka po řidičovi 26 je nesmysl, slušnost ani myšlení nejsou povinné. Takže cesta trvající 16 minut se protáhla na 26. a zpátky to samé - 8 ujela 20 dc. a ještě jí zablikal na pozdrav. Měl jsem chuť ho doběhnout, čekal pochopitelně u semaforů. Maličkost, ale příště pojedu autem - za 12 minut, tedy ne o moc rychlejc. Ale nenase*u se.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 12:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cílem je procpat přes křižovatku co nejvíc vozidel v daném časovém úseku?
Cílem je co největší plynulost provozu, tedy v podstatě ano. Dělají se takové věci jako třeba saturace dopravního proudu, kdy se některý směr pozdrží, pustí se najednou do koordinované oblasti. Preference MHD je už opatření nad rámec, ale nemusí být s tím v rozporu. Adámek o tom píše každý rok podrobné rozbory.

Jinak s tou policií je třeba dělat to co už jsem naznačil dříve - prudit je.
A není nic jednodušího než to statisticky sledovat a dokazovat. Podle mě není vypínání preference nahodilé jak se operátor na HDŘÚ vyspí. Je závislé na provozu, ten má své zákonitosti (během, dne, týdne, roku) a ty jdou vysledovat statisticky. To že jsou to spojité nádoby a problém vyleze jinde je víc než jasné. Zatím jsem ale nikde neviděl rozbor kladného vlivu zásahů do řízení na celkový provoz v Praze, vždy je záporné vlivy na provoz MHD. Třeba ponecháním zapnuté přeference by ta 177 neměla +8, ale +50 co já vím, nebo Policie má tak vysledované závislosti, že by nám třeba Horní Volta vyhlásila válku, kdyby nevypli preferenci na Palačáku
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 12:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale musíš to Káeme přece vidět komplexně z pohledu celé Prahy
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 13:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tím zatažením do vozovny se mi to nějak nezdá.Cesta do vozovny se také "počítá" takže nadejtí na kontrolních bodech a i ve vratech vozovny se registruje a trestá,jakož i dřívější odjezd z konečné i když se jedná o zatažení.Že by někdo na cestě do vozovny udělal 5 minut nadjetí se mě opravdu nezdá.
Navíc poslední kontrolní body nejsou zase tak daleko od konečných a na to,aby se někdo mezi posledním kontrolním bodem a konečnou nadjel o více než 5minut je spíše potřeba licence pilota a ne tramvajáka.
Jak je to u busů nevím.Oni kontrolní body nemají,ale vozy jsou zase vybaveny GPS systémem,takže sledovat práci bus řidiče lze.Jestli se to dělá nevím.
S tou policií je to jednoduché,prostě potřebují (a opět otázkou je zda je to jen jejich iniciativa či mají povel z magistrátu) aby vnitřní okruh jel,prostě aby nestál.Jsou na něm kamery a lze tam provoz sledovat na netu a v TV se ráno také pouští provoz vybraných úseků.A bylo by pak trapné,aby to tam stálo.Záběry stojících tramvají z kolizních směrů už neexistují,neboť tam už kamery nejsou.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 18:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Asi si na to kápnul. Jak prosté.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 21:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribus:

Pravda, zmínění rekordmani se týkali zejména autobusů, ale z pohledu kaštana je mi celkem jedno, jaký prostředek použiji. Zvenku je vše jeden DPP, u kterého jsem si (skrze ROPID) předplatil služby na rok dopředu, aby si pak se mnou dělali celkem, co se jim zlíbí...

Abych byl úplně konkrétní, tak nejčastější pozorovací body byly: 174 Píškova -> Velká Ohrada (když jedete B, co nemá přípoj 235, tak je to dobrá varianta přeběhnout z Lužin a méně moknout/mrznout...). U tramvají (po přestěhování) se obvykle jedná o kousek Hloubětín -> Lehovec... Tedy v zásadě oboje, co člověk mého věku a kondice bez problému ujde, ale to není případ každého a navíc to prostě stejně namíchne. Předpokládám, že tam bod DORISu už nebude?

Předpokládám, že pokud autobusy nějaké sledování používají, pak není asi průběžně denně vyhodnocováno. Soudě podle spíše občasného vyčkávání.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 22:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukam na Novu (nějaká reportáž o Havlovi), a právě tam na archivním záběru projela "T6A5" a vedle ní stála budka STB. Co to bylo za tramvaj? Koukal se někdo?
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 22:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zahlídl jsem, zvláštní barvy, ani to nepamatuju a v archivu to ještě neni.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 23:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vedle ní stála budka STB.

Co je to "budka STB"?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 09:10:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby to bylo v Innsbrucku, tak StB = Stubaitalbahn.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 12:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budka STB - maringotka ve který se střídali na Havla nasazení estébáci. Video už je v nováckym archivu, ale nepoznal jsem z něj číslo.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 13:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obsáhlý článek v iHNed: Trable pražské tramvaje - o nových tramvajích pro Prahu Škoda 14 T a 15 T.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 17:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravděpodobně se jedná o vůz 0024 nebo 25 viz http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006041247
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 23:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u toho, mě vždycky v Jansovi fascinoval tento obrázek. To bývala Praha pro ČKD zkušební polygon? Koukám že jsem to naskenoval pěkně blbě.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 08:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano viz http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006040806
Je to i logické:kolejové propojení s továrnou, a náročný terén v dohledu.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 09:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Drak: Ano, až do roku 2002 byla Praha vždy zkušební tratí ČKD. Poslední křeč byla KT4 s nuceným natáčením upravená z Erfurtské 438
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7503
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 10:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz k Poršetře - jak je to vůbec se směnami na ní? Dostane se na ní běžný řidič (kolik jich má vlastně papíry)? Mám totiž pocit, že to asi bude trochu protekční záležitost, vídám na ní často různé "známé firmy". Včera odpoledne na trojce například pan O.B.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 12:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Papíry na ni má v domovském depu Motol zatím docela málo lidí, takže se točí asi tak 10 známých firem furt dokola. Pokud přijdou sériové do Strašnic, tak to bude nářez, bo v SA jich může s 14T jezdit docela dost
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 13:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď 9090 Vodičkova směr VN.a má dost poškrábaný okna v salonu.To je origoš Pars nebo tuning Praha?
Zdenek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:43:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: i pan byvaly predak OSPEA?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se 14T nemůže jezdit dost strašnických řidičů,neboť nestačí mít KTéčka nebo T6ky,ale musíš mít přímo kurz na T14 a ten má ze Strašnic ještě méně lidí než v Motole.
V Motole má na 14T papíry asi 4 nebo 5 obyčejných řidičů,pak ji samozřejmě můžou řídit někteří výpravčí,školní odd. a pár vysokých funkcí v rámci DPP.Další kurzy zatím nejsou,protože je není na čem dělat a asi hned tak nebudou,pokud nepřijdou další vozy.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 17:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius - překvapivě je to právě naopak - ve vozovně SA byli aktivnější a mají údajně víc řidičů na 14T než Motol
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: To je origoš Pars, říká se tomu "úsporné opatření", přeci jen se blíží konec roku a penízků se začíná jako obvykle nedostávat... Ale zvykejte si, 9074 je zdrápaná snad ještě víc. Obzlášť hnusně taky vypadaj rozkvetlý hliníkový lišty oken, dřív se aspoň okartáčovaly a natřely.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26498
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera 24 zase pozdě - tentokráte „jen” necelých +7.
Co se to děje? Nemá na trase nějaký zádrhel?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 09:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje nějaké vysvětlení pro takovouhle situaci?:
Křižovatka Újezd (úterý, pozdní odpoledne). Od Smíchova jede 20, od Divadla jede 23. 20 má zelenou (puntíky pod sebou;-)) a vjíždí do křižovatky. V tu samou dobu (možná malilinko dřív) vjíždí do křižovatky šnečím tempem 23 a pomalu zastavuje v oblouku. 20 po najetí do křižovatky samozřejmě taky zastaví. Tramvaje v klíně mezi sebou zablokují kolonu aut (která do křižovatky vjela na zelenou spolu s 20) a chvilku na sebe blikají. Nakonec se 20 rozjede jako první, 23 za ní.

Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 10:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Co čekáš za odpověď, když neuvedeš kde, kdy, v kterém směru?
Neměla za čelním sklem bílého medvěda? :-))))))))
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26514
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 11:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však už jsem to uváděl před tejdnem, byla to ta samá... Po osmej z Jindřišský nahoru...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26521
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 20:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až teď se mi u Tebe zobrazila nová
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 17:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je vysvětleno, jak to ptákostrana myslí doopravdy s hesly z předvolební kampaně: odkaz

Nejhezčí je tam věta "Rozhodli jsme se, že nebudeme vysvětlovat všechno". Nač taky...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 19:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je typické pro všechny politické strany (politiky), bylo by proto značně nefér tvrdit, že to dělá pouze ODS.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 14:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám k ODS hodně blízko, ale ta pražská mne krká taky a s jistou nadsázkou se dá říct, že dnes existují dvě ODS, ta pražská a ta ostatní.

A s plakátem "ZOO udělá denně radost 1492 dětem" mne Bém krknul definitivně, to, že je pražská ZOO úspěšnější než kdykoli dřív, není jeho zásluha.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
propagandista ODS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.39.70
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 15:12:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdalipak jste už byli na výstavě Budoucnost a přítomnost Prahy 1, která je instalována ve stanu ve spodní části Václavského nám.? Letos již X. ročník.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 15:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari:
A s plakátem "ZOO udělá denně radost 1492 dětem" mne Bém krknul definitivně, to, že je pražská ZOO úspěšnější než kdykoli dřív, není jeho zásluha.

Nic ve zlém, ale zrovna toto mi nepřijde špatné, protože pokud vím, tak ZOO patří městu a město do ní cpe nezanedbatelné částky, proto mi nepřijde nic divného, že primátor města se tím prezentuje.

Co mi naopak v pořádku nepřijde, že někteří jiní politici vyčítají dosavadnímu vedení města absenci vnějšího silničního okruhu a ve svých předvolebních materiálech ho slibují (město postaví okruh - město pochopitelně vnější okruh nepostaví, ten postaví stát).
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 18:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba jednou morální hodnoty jako slušnost,spravedlnost,čestnost,odvaha a ochota zvítězí i u politiků.Ne nejsem opilý,zítra mám ranní :-)
A věřím,že spousta takových i je ve všech stranách,jen tyto vlastnosti jim zatím snad spíš překáží.Ale i tohle se,doufejme,změní.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 06:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ona velká koalice v Praze opravdu docela funguje a jakkoliv nejsem příznivcem ani jedné ze stran, myslím, že se vzájemně docela dobře hlídají aby moc nekradly a něco dělaly. kdyby se tak poučili z Prahy i politici na nejvyšší úrovni. Na Béma jsem taky neslyšel zatím celkem nic špatného. V Praze bych tedy asi moc neměnil.
Horší jsou strany složené z odevšad vyhozených nul, co jedním dechem slibují omezení aut ve městě (uvědomili si, že jejich voliči jezdí auty?) a současně říkají že zabrání výstavbě tunelu pod stromovkou a části okruhu a jinde že postaví podzemní parkoviště a myslí si, že tím auta zmizí. To už nejou lháři, ale pitomci.
Sorry za předvolební agitaci, za týden bude zas na 4 roky pokoj :-)
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 13:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM jestliže podle posledních výzkumů má stále nadpoloviční podíl obyvateltva jezdí MHD, mohla by prefernce i na úkor IGK být volebně zajímavá. Myslím, že město potřebuje hlas který by nutil lépe promýšlet takovéto gigainvestice, nebo se opravdu nadějeme chalupoidy a pod. se vším všudy a všechno ostatní potřebné nám bude chybět.
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 23:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem pokud byse realizovaly nápady Káem a některých dalších zde diskutujících jezdilo by MHD daleko méně lidí než polovina.
Ostatně pražská radnice na tom taky pomalu a nenápadně pracuje.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 17:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš si myslím,že velká koalice se hlídá navzájem,aby si nakradla každá strana z ní stejně.Takže ačkoliv jsem před 4 roky zavolil ODS do Prahy,tak letos se chystám na jiné.Zatím nejsem rozhodnut mezi 2 subjekty.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 17:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Máš recht, mělo by se střídat...a stojící se vrhli na sedící. Rovnováhu udržovat, rovnováhu udržovat.....
Ono to koukám není až tak od tématu
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 18:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem měl zase l.č.6,takže se konaly závody s l.č.23 o správné obsazení koleje na Kubánském náměstí.
Začalo to jako vždy zácpou na Radlické ulici.Tato zácpička mě stála 4 cykly a na Andělu,čtvrtou stanici od začátku,jsem měl již 4 minutové manko.
 
Bylo mi jasné,že 23 už jede,ale občas stačí na Újezdu na kolegu udělat znamení a on se pokouší zdržet.Až na Pavlák máme cestu stejnou,ale on je potom na Kubáni asi o 1-2 minuty dřív.Sice si může nechat utéct SSZ na J.Masaryka a na Kohinorce,ale nemůže se zdržovat věčně,neb lidé by asi neměli pochopení pro naši snahu nepodjet se.Přesto to někdy pomůže.
Má snaha projet Nuslema co možná nejrychleji a přitom bezpečně však skončila záhy.Pánovi přivezli ledničku a doručovatel neměl kde zaparkovat.
 
V této souvislosti si pamatuju,že kdysi platil (a nevím zda ještě neplatí) zákaz parkování tam,kde by mezi vozidlem a nejbližší tram. kolejnicí nezůstal pruh volný alespoň 3m.To právě pro tyto zásobovače,couvání do kolony park.vozidel atd,aby se zkrátka tramvaj nezdržovala.Na školení nám ale říkali,že magistráty měst s tramkami proti tomuto nařízení bojují (každé parkovací místo navíc je bodem pro voliče) a i policie je jim nakloněna,protože se to stejně nedodržuje.
A Káemovská-Jeli byste s tím příště?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 20:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: A káemovské: (k druhému obrázku) Zvonils a nabonzovals ho?
VI (nebo co) - hochu zlatej, moje opatření jsou z doby kdy MHD vozila 90% lidí - a odvezla je. Kdy se nejdřív začalo jezdit, a pak se teprve řidiči ptali, jestli by nemohli mít na konečný třeba hajzlík. Ne naopak.
Budoucnost patří bagrům!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 20:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, chystám se do prahy, nebylo by na netu někde schama tramvajové dopravy v Praze? na www.dpp.cz jsme nic nenašel. A pokud by byl vozák saranče tak bych taky byl velice rád,chtěl bych se svézt, v nejhorším by mi stačili odjezdy z konečné, děkuju předem.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 21:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ropidu. Tam je všechno.
http://www.ropid.cz/cz/mapy.htm
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2200
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 21:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tramvajovou síť máš přímo tady:
http://www.ropid.cz/cz/mapy/tram2.gif
a tady:
http://www.ropid.cz/cz/mapy/tram1.gif
JŘ np tramvají jsou tady.
http://www.ropid.cz/zip/tram_np.zip
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 21:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribus: V předpisech to ještě je, ale mnohde jsou zřízena parkovací místa blíž, a pak je to místní úprava. Na Bělehradské parkovací místa nejsou, takže se tam parkuje ilegálně. Bylo by krásný tam poslat nějakou odtahovku a přes noc toi vyčistit...
Bělehradská je hodně brutální, když tam při výluce Francouzské jede 5 linek: za prvé problém se světly na Rumunské, za druhé se do Bělehradské nenacpou, když je v ní zácpa IGK.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7552
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 01:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Si zase trochu zabonzuju :

včera, pondělí 16.10.2006, křižovatka Karlovo Náměstí 17:30, linky 16, pořadí 13, přední vůz 8354. Souprava jedoucí od IPP z nějakého důvodu neprojela celé odbočení vlevo k Moráni (nevím proč), a tak si řidič prostě hodil revers dozadu a couvnul si asi dva metry zpět, aby pustil l. 3 jedoucí od Moráně k Lazarské. Jsem nevěděl, že už se může na ulici s lidmi couvat od panelu bez zajištění.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 11:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: šel jsem se podívat zda-li je v kabině,když jsem ho nenašel volal jsem na dispečink.Zvonit je zbytečné,sám přece musel vědět,že stojí na kolejích.Nicméně když přišel zpátky,kouknul na mě,začal si zavírat plošinu,což šlo dost pomalu,obešel auto a pak teprve odjel.Cestující a já ho evidentně nezajimali.
PS: ale ve stjném okamžiku byl bordel i na l.č.23,takže po příjezdu na Kubáň smyčka téměř prázdná a já se naštěstí dostal do času.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace