K-report
 

Archiv do 25.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 25.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2684
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 10:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad náměstí: chtělo by to více zeleni. Nějaké květinové záhony a nějaké menší stromky po obvodu. Ale to bych asi chtěl moc.

Ad d-4: to by bylo fajn, kdyby zůstala d-4 na náměstí natrvalo.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 12:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Zeleň se prý chystá na jaro v podobě betonových květináčů, které budou spolu se zahrádkami vytvářet idilickou atmosféru..
Nésu žádné šotouš!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 13:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo s architekty a památkáři je těžká práce, to bych Vám mohl vyprávět. Když se těm kokotům nechá volná ruka, tak vznikají ******** jako u Vás na náměstí Svobody a z toho je mi tedy opravdu na ***. ******* ****** ************!!!!
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 14:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano ano, umístění betonových skruží na ostruvcích na hlaváku se jistě také osvědčilo, hlavně kapsářům to muselo přinést žně, protože už tak malý prostor s houfem lidí se ještě zmenšil. Ale což, aspoň že ty skruže mají správnou výšku a dá se do nich...blinkat . No nic, to být jen můj názor na tento ... (nevím, něco si vymyslete, slušné slovo mě mmntálně nenapadá).

Tady je ten pátek v Kéniku. První fotka vznikla v 15:18, poslední 15:34, takže to bylo rychle, super !
 
 
 
 
 
 
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 14:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno kdyz uz sem kazdej pise svuj nazor na Svobodak... S nazory nelze nesouhlasit. Pro me je Svobodak vydlazdenej plac bez trochy zelenyho, kasna s hruzostrasnejma versema ktery musely byt vysoce zaplaceny , sklenenym barakem co se sem vubec nehodi. Nastesti se zde nevybudoval potucek ako bolo v planu uz vidim teb bordel (papose, kelose, vajgle) co by tam (prici se mi rict lidi) nahazely a vozralove nachcali. Proste Svobodak je ostuda a ne chlouba Brna. Ale to uz se tu dela OT.

Ted neco co sem patri: Kolem 14-te na d-4 ND. Nevite nekdo co se stalo?
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FD - hm a někdo jako já se z toho nádhernýho skleněnýho baráku (a proč ne? aspoň nějaká změna, nemusí všude být všechno stejný) dívá na to hnusně šedý náměstí, což mi přijde mnohem horší. A náhodou, ty verše se mě líbí a když nad tím člověk zauvažuje, mají i smysl.
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Demeter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 65.218.132.157
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 17:02:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už OT, tak teda: náměstí jsem ještě neviděl a popravdě řečeno, nic mě tam neláká. Původní návrh se zelení a potokem měl něco do sebe, tohle je akorát přípravná plocha pro vánoční výprodejní trhy a v létě si tam mohou starci hřát klouby, protože to bude rozpálený jako piliňáky. OMEGA je pěkná, nesrovnatelně lepší, než původní návrh s periskopem (ala novej semál).

Tramvaj do centra samozřejmě patří, 4 by byla ideální pro spojení hlavního nádraží a české (protože nejede přes semafory). Sice je to asi trochu vzrůšo, protlačit vlak přes dav na masaryčce, ale lidi si zase zvyknou.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 17:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FD: Naopak, náměstí je teď pěkné. Konečně střed města vypadá trochu reprezentativně. Zeleň je dle mého názoru zbytečnost, kašna je povedená. Akorát škoda, že není potůček. V Košicích na hlavním náměstí jeden takový je a s čistotou není problém...

Jinak plně souhlasím s názorem demetera na d-4 skrze centrum.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 18:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, to jsem fakt jediný kdo tady má rozum a nechce tramvaje na pěší zóně? Nemluvě o tom, že právě d-4, se svým pětiminutovým intervalem by byla tou nejhorší volbou
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 18:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pravda d-1 s triminutovym by byla lepsi. A nejlepe v KT8 ..

Tram na pesi zone:
Mno proc priblizovat mhd k lidem a vyuzivat ji k doprave, kdyz ji muzem krasne honit dokola a vzdycky se krasne projit...
Jedina nevyhoda masarycky a rasinovy je neexistence nastupnich ostruvku, jinak tam tram patri. Lidi si rychle zvykli i na vyluky.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 18:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč tam ta tramvaj patří? Tedy kromě toho že šotouši prostě musejí mít tramvaj všude? Můj názor je ten, že pokud tam budou jezdit tramvaje, tak se pěší zóna na Masaryčce může definitivně zrušut. A to opravdu nechci. Pokud ale vy ano, pak prosím, koneckonců je to vaše město, ne moje.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 18:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno - jsou i města, kde se pěší zóny dělají právě kvůli MHD osobně jsem pro, tramvaj do centra patří stejně jako pěší zóna do centra. Čímž neříkám, že všude je to ideální.

PvvS - problém byl spíš v IKG (zásobování apod.), kteří stáli v průjezdným profilu
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Renda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápad s obnovením provozu 4 na svoboďáku je dobrý.
Pro lidi to bude lepší, spíš by se měl radikálně omezit počet výjimek na vjezd do centra, na to že je to pěší zóna tak si tam jezdí kdejakej blb, a to tak že lidi nestačí odskakovat z cesty (nejhorší jsou taxíci).
A zeleň do města rozhodně patří, a pokud chcete bydlet v betonu, tak si postavte bunkr.
Renda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda že konečně náměstí vypadá trochu solidně, ale na to kolik se tam utopilo peněz je to ubohé. Všimli jste si že na každém druhém kroku narazíte na nějaký poklop od kanálu?
jzb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.127.196
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:59:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

d-4 přes Svoboďák - asi nelze říct ano nebo ne: Buď kvalitní doprava do centra města anebo klidná "promenáda". Oboje má klady i zápory. Škoda že Masarykova není dvakrát tak široká, pak by se oboje spojilo dohromady bez problémů. Takto vybíráme mezi dvěma trochu špatnými možnostmi.

Náměstí Svobody je IMHO pěkné, pokud ho srovnáme s novým bytem. V tomto novém bytě by byla nová omítka, elektroinstalace a krb (příměr k té kašně). Ale jinak je takový byt prázdný, ubíjející a nudný k uzoufání.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 20:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravidelná tram doprava do centra určitě patří. Rozhodně mi nebude vadit se občas tramvaji vyhnout až půjdu po Masaryčce. Že mi to vadí u stopadesáti výjimek vjezdu sem je docela nabíledni.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 20:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě v dobách, kdy na d-4 jezdily T6 a RT6 v desetiminutovém intervalu byla celá souprava přes centrum nacpaná. Myslím, že linka protínající poměrně rozsáhlý střed města je vhodná. Jsem zvědav, jak na navrácení d-4 do centra bude reagovat veřejnost a media.

Jinak ještě podotýkám, že stále není jisté, zda d-4 1.11. přes Svoboďák pojede, protože stále není vydaná licence pro provoz. Pokud ji magistrát města vydá, půjde o tříměsíční zkušební provoz. Potom se teprve uvidí, co dál.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatně podívejme se na to nejdříve z pohledu šotoušského:

 
 
 

...ty šaliny sem prostě patří.

Nyní z pohledu obyčejného uživatele Masaryčky:

 

Vadí tam tolik?
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.108.7
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:43:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem jednoznačně pro obnovení provozu přes Masarykovu.
1) vedení MHD centrem veřejnou dopravu dost významně zatraktivňuje
2) trasování linky 4 Česká - Hlavní nádraží - Malinovského náměstí zvyšuje přepravní nabídku v této relaci (posila nedostatečné kapacity linek 12, 13 z České a 1, 2, 9 z Malinovského náměstí
3) při krátkodobých výlukách jsou zde odkloněné linky okamžitě cestujícími využívány.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 22:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže je to oficiální, Brňáci nemají rozum. Jak jsem řekl, je to vaše město, dělejte si co uznáte za vhodné. Ale já jakožto častý návštěvník Brna říkám, že pokud d-4 bude jezdit po Masaryčce, já se této ulici, a tím pádem i centru města, raději vyhnu, protože mám svůj život rád a nehodlám každých pět minut uskakovat před tramvají.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 22:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: stačí se pohybovat mimo koleje a nemusíš uskakovat .
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 22:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Vzpomeneš si, co to bylo za akci (co se konalo), že byla RT6 nasazena na linku P3?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 23:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dojem že šlo o každoroční dopravní nostalgii (či jak se to zove), konanou vždy začátkem června. Fotky jsou pořízené z roku 2003, kdy se mimo jiné na Svoboďáku předváděla fungl nová Anitra 1805...
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 23:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:pokud se ti blížící se předmět, v tomto případě tramvaj, rychlosti nižší jak 20 km/h zdá být nebezpečný, tak to se raději vyhni nejen Masaryčce, ale hlavně prostoru před budovou nádraží a přilehlého V. nástupiště, tam se jezdí mnohem rychleji!!!
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 06:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: On ten napis P3 je spise ,,ze srandy" vzpominam si jak 1801 na BMUE (odkud tento snimek urcite pochazi) leta pane 03 mela na tablech napisy ruzny (mamatkou si vzpominam na P13) a lidi dokonce meli moznost napisy menit.

Jinak zcela souhlasim s napadem d-4 v centru.
ICQ 293420751
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 07:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče d-4 přes Svoboďák, možná by bylo určitým kompromisem vedení tudy pouze v 1 směru tj. z České na nádraží, v opačném směru by jezdila jako dosud. Jedna kolej by tak zůstala pro pěší. Pro spojení Hl.n. - Česká je stejně trochu nevýhoda, že 4ka odjíždí z jiné koleje než 12ka a 13ka. Sice by se zachovalo trochu nepříjemné vedení linky v každém směru jinudy, ale délka této trasy by se oproti současnému stavu snížila a taky by vzniklo spojení Malin. n. - Česká v obou směrech, v tom současném směru by zůstalo rychlé a navíc by se ušetřily vzkm.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Janatak: Ta robka v sukni na pohledu bezneho uzivatele je fajna, vic takovych fotzek :-)
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: Takže je to oficiální... půlka západní Evropy nemá rozum? A nakonec i na východ od nás... před měsícem jsem se toulal po pěší zóně v centru Miskolce a taky to nebyl problém.
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
vjkm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.88.26
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:05:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

d-4 jezdila přes centrum mraky let a ani mně ani nikomu to nevadilo. Taky tam byly nasazovany tyristorove kusy schopne pomale jizdy krokem (za neustálého zvonění). Neznám žádný racionální důvod, proč by tam tramvaje jezdit nemohly (a například v Olomouci se v kostele P.M.S. při průjezdu tramvaje třepou stěny/podlaha rozhodně více než u Jakuba v Brně). Tahle kauza je typický příklad brněnského komplexu (i když v Olomouci nemáme na náměstí taky ani jeden strom ...). Města (v tomto je Brno těžký vůdce) mají pořád jaksi touhu se zviditelnit nějakým megalomanským způsobem, po němž pokud možno nezbudou prachy na detaily typu údržba osvětlení, zametání chodníků a vylepení jízdních řádů. Doufám, že tento trend nenapadne realizovat radní v Opavě nebo Litoměřicích.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2373
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 12:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem rozhodně pro obnovení provozu čtyřky přes Masaryčku, ovšem pro úspěch zkušebního provozu je naprosto zásadní řádný výběr a školení řidičů (jak jezdit s tramvají po pěší zóně).

Proč si myslíte, že je v Brně takový odpor k tramvajím na pěší zóně? Protože si mnozí pamatují, jak tam jezdily kdysi. Já jako malý kluk jízdu tramvají ze Svoboďáku k nádraží miloval. Vždycky jsem přitiskl nosík na plexisklo za řidičem a připadal jsem si jako v Africe na safari. Část řidičů totiž pořádně našlápla, dala ruku na zvonek na držela ji tam celou cestu až k nádraží. A chodče, zachraň se jak můžeš! Tento přístup jsem už před léty probíral s jedním bratislavským řidičem električky (všeobecně známým šotoušem), který měl ze své praxe zcela opačnou zkušenost a brněnskou praxi hodnotil nepublikovatelnými výrazy.

Pokud tedy budou jezdit šaliny max. 20 km/h, nenajíždět do chodců a pokud možno nezvonit, tak i Peno snad časem uzná, že symbióza je možná. Rozhodně však není sám, kdo k podobným experimentům cítí hluboce zakořeněný odpor. Je tedy na DPmB, aby všechny pochybovače přesvědčil.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 12:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad kostel P.M.S.: Jen počkej za dva roky, až tam bude trať v elkách a gumovejch rohožích, jak se to bude třást potom.
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MV:
Vybírát a školit řidiče k průjezdu centrem je zbytečné. Stačí mezi Nám. Svobody a Nádražím omezit rychlost do 15km/h nebo 20km/h a do výkazů natisknout, aby řidiči při průjezdu tímto úsekem dbali zvýšené opatrnosti.
Uspořádat takové školení by bylo náročné, protože by se muselo vyškolit velké množství řidičů z obou provozoven tak, aby po celou dobu provozu pokryli d-4.
Obávám se ale, že bez zvonění to přes Masarykovu nepůjde...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2374
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 16:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Pokud stačí omezit rychlost a natisknout upozornění, tím líp. Já jen, že ani tenkrát před dvaceti, no spíš už pětadvaceti lety, nejezdili brutálně všichni. Na "lovce chodců" jsem musel mít štěstí. Když bude potřeba zamyšleného chodce upozornit na tramvaj, tak je cinknutí na místě. Časem si lidi zvyknou, že tramvaj na pěší zóně je normální jev (Karolínka to má snažší, vydává už z dálky slyšitelné zvuky) a budou dávat pozor.

Ale někdo by měl řidičům vysvětlit, že na pěší zóně jsou doma pěšáci a oni jsou tam na návštěvě. To je naprosto odlišná situace i proti přechodům pro chodce, kde má tramvaj před chodci přednost. Buď to řidiči pochopí a chodci šaliny akceptují, anebo tam prostě budou koleje bez pravidelného provozu jako dosud. A to by mi bylo líto.
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na pěší zóně jsou doma pěšáci a oni jsou tam na návštěvě
No tak to asi ne, chcete říct, že když by řidiči před vůz, sunoucí se tedy rychlostí 15 km/h, vstoupil chodec, musel by zastavit?
Jinak jsem pro d-4 v centru, naopak by se měl omezit pohyb IGK po centru. Při večerním sobotním čekání na odjezd Karolíny do VM (u lázní) projelo během asi 20 minut cca 25 aut. Opakuji v sobotu okolo 18 - 19 hodiny. Není to na tuto dobu nějak moc IGK?
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB: protože nechci provokovat autorská práva, tak se ptám, mohou být tvoje fotky zařazeny do galerie bmhd.goo.cz s uvedením autora? Povolil jsi je totíž jen na stránky www.bmhd.cz a toto by mohlo být bráno jako něco jiného.
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 6-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 21:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě d-4 patří na Masarykovu. Mně jako malému klukovi se to též líbilo.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 22:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: někedy se zadaří
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do centra města a jeho těsné blízkosti SKUTEČNĚ nepatří!
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 23:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká že je povolená max rychlost vozidel v pěší a obytné zoně???? ... no max 20!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 23:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Datel: Důležitější než co chci říct já, je to, co říká zákon 361/2000 Sb.

Provoz v obytné a pěší zóně
§ 39

(1) Obytná zóna je zastavěná oblast, jejíž začátek je označen dopravní značkou "Obytná zóna" a konec je označen dopravní značkou "Konec obytné zóny".
(2) Pěší zóna je oblast, jejíž začátek je označen dopravní značkou "Pěší zóna" a konec je označen dopravní značkou "Konec pěší zóny".
(3) V obytné a pěší zóně smějí chodci užívat pozemní komunikaci v celé její šířce, přičemž se na ně nevztahuje § 53. Hry dětí na pozemní komunikaci jsou dovoleny jen v obytné zóně.
(4) Do pěší zóny je povolen vjezd jen vozidlům vyznačeným ve spodní části dopravní značky podle odstavce 2.
(5) V obytné zóně a pěší zóně smí řidič jet rychlostí nejvýše 20 km.h-1. Přitom musí dbát zvýšené ohleduplnosti vůči chodcům, které nesmí ohrozit; v případě nutnosti musí zastavit vozidlo. Stání je dovoleno jen na místech označených jako parkoviště.
(6) Za účelem organizování dopravy může obec v obecně závazné vyhlášce obce vydané v přenesené působnosti vymezit místní komunikace nebo jejich úseky v obytné zóně, které nelze užít ke stání nákladního vozidla2) nebo jízdní soupravy.2)
(7) V obytné zóně a pěší zóně musí chodci umožnit vozidlům jízdu. To platí i pro děti hrající si v obytné zóně.


Takže v případě nutnosti i zastavit. O zvonění kvůli rozhánění chodců se tam nic nepíše. Já myslím, že když si všichni zvyknou chovat se podle odstavců 3, 5 a 7, může být soužití na Masarykově třídě bez problémů. Ovšem pokud řidiči tramvají svoji bezohlednou jízdou naserou chodce už během prvního týdne, zvedne se taková vlna odporu, že tam šaliny dalších 5 let budou smět jen o výlukách. :-( Proto bych tam (zejména z počátku) nepouštěl choleriky, ti by loudavé chodce pletoucí se před vozem nemuseli rozdýchat.
00401
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.27.17
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 00:21:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NeBOY , dvakrát , třikrát tam někoho sejmou a stádečko si pak dá pozor ...
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 07:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pokynech technického ředitele: "Připomínám tímto řidičům ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, dle kterého v pěší zóně smí řidič jet rychlostí nejvýše 20 km/hod., přitom musí dbát zvýšené opatrnosti vůči chodcům, které nesmí ohrozit.
ICQ:192-449-432
mail(ZMĚNA!!!):Trolejbus.3259@seznam.cz
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 08:58:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Eda: Fotky si dej kam chceš. Tomáš Kocman.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 09:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyšel jsem, že už je na spadnutí prodloužení tratě od Technického muzea k chemické fakultě a k vozovně Medlánky. Nevíte někdo nějaké podrobnější info(rozsah, doba, cena...)? Dík
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.24.164
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:51:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes asi v 9,25 jela souprava 1560+vlek na medlanky jako sluzebni jizda a mela kurz : 00819 !!! je pro to nejake vysvetleni???
Demeter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 65.218.132.157
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:58:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

d-4 by na Masaryčce chodce neomezovala. Omezují je tam zaparkované dodávky a exhibiční vozy mladých č-- (cenzored), kteří prostě musí ukazovat, že mají na kábrijko.

Kdo má s tramvajemi potíž, může využít libovolnou paralelní trasu.

Prodloužení tratě v kéniku mělo být součástí přeorávání území kvůli novým budovám VUT, takže teď si nějak nedokážu představit, jak by se to řešilo (předpokládám, že stávájící smyčka by byla zachována) tak, aby se pod most vešli i gumáci.

Ale v Brně je možné úplně všechno, uvidíme, jak si magistrát povede po volbách.
Mildes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 11:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi v 10.20 stržená trolej na Kartouzské směrem na Řečkovice. Tramvaje stojí v obou směrech, dráteníci se činí. Substrát vyrazil bez nadávek pěšky...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2625
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 12:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714: myslel jsem, že už Tě tu na „Káčku“ neuvidíme...

Jinak osobně jsem také pro zachování čtyřky na Masaryčce.

K novému náměstí: vidím tu spoustu negativních ohlasů, čímž si jen potvrzuji tradiční konzervativnost šotoušů. Jak by jste je tedy řešili?

Můj názor: Myslím, že dobrým nápadem je zvýraznění půdorysu kostela sv. Mikuláše, lavičky také nějaké jsou, nová kašna působí zatím rozpaky, ale budoucím generacím bude připadat normální, proluka také zmizela - konečně. A dům na jejím místě bude také jednou normální stejně jako nám připadá normální dům Komerční banky. Ano, chtělo by to více zeleně - s tím souhlasím. Ale samozřejmě bez betonových skruží alá Hlavňák. Šedá mi nevadí - projel jsem několik evropských větších měst a nevzpomínám si, že by měli dlažbu jinak barevnou. Ale pokud máte někdo foto barevnějšího náměstí - tak se rád na ně podívám.

IMHO: Kytky se sází na jaře...
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 12:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že d-4 by na Masarykově jezdit měla, ve Vídni pěší zóna se šalinou funguje, není to tak ojedinělé. Náměstí svobody mne neuráží, kašna možná příliš jednoduchá, ale prostor oživila, stejně jako pítko. Zeleně, tedy především stromů, by mohlo být víc, dosadil bych je např. za všechny lavičky po obvodu náměstí, na plochu určitě ne, ta by měla zůstat volná
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 13:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodloužení tratě v kéniku mělo být součástí přeorávání území kvůli novým budovám VUT, takže teď si nějak nedokážu představit, jak by se to řešilo (předpokládám, že stávájící smyčka by byla zachována) tak, aby se pod most vešli i gumáci.

Stavajici smycka linky 13 ma byt zrusena, nebot prekazi nejakake jine planovane (silnicni) stavbe. To je take duvod, proc se na toto prodlouzeni nasli penize. Po zruseni smycky neni problem zacit klesat s trati a silnici pod most uz nekde na urovni te svetelne krizovatky.
V_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 13:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dokončení se plánuje do smyčky u chem.fakulty vést jen d-13 a nebo i d-12? Určitě pak dojde také k nějaké úpravě trasy a-53 a konečně nebude problém s odříznutím vozovny medlánky až třeba dojde na velkou rekonstrukci trasy d-1 v kr.Poli. Dají se někde získat bližší informace o stavbě( kdy se má začít?, jestli bude na vlastním tělese apod.) Pokud by nahoru jezdila d-12 i 13, pak bych d-10 prodloužil na Červínkovu.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2628
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 13:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak pro ilustraci přidávám některá evropská náměstí:

Když už byla zmíněná Vídeň:
 
 

A namátkou: Olomouc a London:
 
 

Všem fotografiím dominuje šedá barva. A jak náměstí zbarevnit? Zkusit dostat lidi zpátky z Vaňkovky do centra města.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 14:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěší zóna s tramvají jaxem citoval výše

 

 

 
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
jzb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.127.196
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:41:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Spíš jde ne o to, že by byla plocha šedá, ale že je prázdná.. a nevyužitelná(myslím tím za běžného provozu). Chtělo by to víc prvků na rozbití prostoru, nejlíp třeba lavečky a stromy. Obrys kostela mohl být výraznější.
Renda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč by všechny vetší náměstí měly vypadat stejně. Oživit náměstí a udělat ho trochu zajímavým by se dalo vcelku snadno, třeba kdyby se dodržel původní plán, a nebo místo zasypání půdorysu kostela se mohla položit skleněná dlažba nebo desky, aby ty základy byly vidět, něco podobného je snad nejblíž až v Aténách v metru. Vždycky se dá něco vymyslet, jen je potřeba chtít, což jak je vidět architekti neumí a nechtějí.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 17:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to namesti je neuveritelnej pasqil.
na rozbiti ploch yby bohate stacily barevny dlazdice podel obrysu kostela (puvodne tam tusim byly), silnici oddelit taky barevnym pruhem a okolo koleji trebas udelat hrbatej pruh pro nevidomy. Misto toho velkyho betonovyho placu bych klidne uvital travnatou plochu , trebas i s necim uprostred.
Dalsi drobnost je ta kasna . Absolutne nevyraznej prvek, mimo jakykoliv centrum namesti. Nez ji dodelali, tak tam byl jakejsi divnej rezavohnedej valec ve kterym tekla voda, navic obehnanej divnym rostem.
Ne ze by namesti nepotrebovalo rekonstrukci, ale mohla byt podstatne napaditejsi .
Misto tech lamp by klidne mohly byt mensi napodobeniny plynovych lamp, trochu rozmisteny po namesti.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 19:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Původně ten Svoboďák byl barevnější v tom, že tam byl jakýsi kruh a v něm kvítka, ne? A v zimě tam byl vpíchnutej vánoční strom. Plocha barevnější být asi nemůže. Spravila by to asi fakt ta šalina v původním barevném provedení.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 20:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Tak ty fotky mi nahrály na smeč. Na všech je vidět, že tramvajové koleje jsou od zbytku pěší zóny výrazně odděleny a navíc jsou ty ulice podstatně širší než Masarykova. Ta tohle splní pouze po významné rekonstrukci, při které by museli být okolní domy minimálně z jedné strany kompletně zdemolovány. A to jistě všichni uznáte že je nesmysl. přiznejte si to, Masarykova prostě není na souběh tramvají a chodců stavěná.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 20:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Ta fotka olomouckého Horního Náměstí je docela zavádějící. To náměstí na fotce je ještě před rekonstrukcí.
ICQ: 246-442-983
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2083
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 20:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno tak vyloucime chodce.
Zajimavy je ze pri jakykoliv vyluce si chodci na saliny bleskove zvykli a problem nebyl. Ted v sobotu pojede pres masarycku tusim 5 linek, taxe tesim, kolik tam bude podle pena prejetych, peripadne jak to bude podle ostatnich klapat.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
M_3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 20:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak začne provoz d-4 po Masaryčce, tak se má údajně zrušit zastávka Janáčkovo divadlo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace