K-report
 

Archiv do 10.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 10.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 19:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U 136 si tak úplně jist nejsem, většinu trasy jede sama. Třeba proti 181 nemám vůbec nic.
To přece neznamená, že se nemůže zpožďovat. Naopak, třeba zmíněná 136 je linkou, na které je pravděpodobnost výrazného zpoždění snad ještě větší než na 177. I když jezdí linka sama, lze ji rozdělit na někoik vzájemně se zčásti překrývajících linek (to navíc umožní obsloužit větší území (víc linek může jezdit větším počtem ulic zjednodušeně řečeno) - nesmyslný příklad pro pochopení: místo 145+177+195 bychom měli jen jednu linku v dnešní trase 177, ale v prostřední části její trasy Ládví-Skalka v polovičním intervalu). A zrovna zmíněná 181 je dnes dost nevhodně vedena. Cesta ze severu do prům.oblasti s ní trvá věčnost kvůli zdržení na Klíčově a zajížďce přes Lehovec a Kyje. A pokud slouží obyvatelům severu jako spojnice s Lehovcem a příp.Kyjemi nebo třeba Černým Mostem a obyvatelům Kyjí a ČM jako spojnice do prům.oblasti, proč nemáme pro každý tento účel samostatnou linku? To samé platí pro 177 a 136. Je třeba se ptát, odkud kam má linka smysl pro danou oblast. Polopatěji řečeno, je třeba rozdělit si linku na jednotlivé oblasti, kterými projíždí (+ poznamenat si důležité body, které se v té oblasti nachází - př.školy apod.) a ptát se které oblasti musí být spojeny přímou linkou. U 177 má např.cenu spojit přímo Bohnice s Vysočany, Hrdlořezy, maximálně Malešicemi, ale na Skalku už je lepší jet čímkoliv+C+A. Další oblastí na trase 177 jsou Kobylisy, ale ty mají poměrně vhodně vedené metro, ty tedy vynechme, ty všude dojedou metrem. Následuje Prosek, ten bude mít také metro, ale se slušnou zajížďkou, proto by bylo určitě vhodné zachovat přímé spojení Prosek - Vysočany (jen blázen nebo velmi neznalý cestující, pro kterého MHD=metro, by to jel C+B) i Prosek - Malešice. Ale zda jet sídl.Prosek (malé s) - Skalka 177 nebo C+A, o tom by se již dalo polemizovat. Atd.atd.atd.

ad preference:
Jenže jakákoliv preference je v dnešní době politicky neprůchodná. Dokud se politici budou vozit v automobilech, nemá MHD šanci být preferována a tím zdržovat kravaťáky a politiky v IAD. A politici a kravaťáci nebudou MHD jezdit, protože nechtějí vstávat zbytečně o deset minut dřív nebo je to "pod jejich úroveň" (že se pak snaží před volbami naznačit opak ponechme stranou). Dokud tento začarovaný kruh někdo nerozplete, musíme se s pravděpodobností zpoždění na linkách vedoucích zbytečně přes celou Prahu smířit a řešit ho. Až bude jednou dosaženo stavu, kdy nebude preference MHD pouhým prázdným slovem, můžeme obnovit 177 v její dnešní trase (leč neobnovíme, neb, jak se přesvědčíme, toho nebude třeba).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2259
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 19:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
To je mi samozřejmě jasné. Také neříkám, že je to otázka dnů. Jen píšu, že se situace na 177 řešit dá. Ikdyž třeba byrokraticky jen velmi těžko.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2260
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 19:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
Neházejte prosím všechny do jednoho pytle. Ne všichni kravaťáci jezdí v autech a chudáci dělníci v MHD! Neuškodilo by trošku méně xenofobie a předsudků.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 19:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Preference na 177 není otázka politického rozhodnutí, ale především nedostatku prostoru. 177 sice velkou část trasy jezdí po čtyřpruhových komunikacích, ale naprostou většinu zpoždění nabírá na místech, kde jsou pruhy jenom dva, kde je silná individuální doprava, a která pohříchu nejdou rozšířit, ani nějakým způsobem obejít, natož aby se dal zřídit samostatný pruh pro autobusy. Konkrétně Pražská, pod Táborem, Vysočanská. Jeďte se tam podívat...

Martine, co se týče tříčlánkových autobusů, rád bych věřil, že jste se spletl a chtěl napsat "trolejbusů". 177 je poněkud členitá linka a obával bych se, že tříčlánkové autobusy s jedním motorem by měly s Vysočanskou estakádou velké problémy.

Jinak nemám nic proti Vašemu nápadu, taky sním o tříčlánkových vozidlech na preferované trase linky 177. Jen se mi zdálo, že všechno vidíte mnohem jednodušší, než to ve skutečnosti je.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2262
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 19:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Ulice Pod Táborem a Pražskou znám. Největší problém je asi v ulici Pod Táborem, ten se snad vyřeší po dobudování tunelu pod Malešicemi. SIce tak za 15 let, ale přece. Zpožďování 177 není přeci jen záležitostí průhu, ale i semaforů. Kolik má 177 preferovaných semaforů? 1 v Kobylisích?

Tříčlánkové autobusy - asi měl být ten smajlík trošičku výraznějí.

Jednoduše vidím, že se věci řešit dají, ale ne jednoduše. bohužel
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 20:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: V Kobylisích je to snad celá šňůra do kopce, ne? A pak jeden na Harfě. Tedy to jsou ty, co jsou osazené, jestli skutečně fungují, netuším. No ale ani tak by to nevytrhly.
Já bych za současného stavu byl taky spíš pro rozdělení 177, protože jízdní řád je na ní naprosté sci-fi.
And now for something completely different...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 20:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem rád, že se dohodneme :-)
Preferované semafory: Samozřejmě, šlo by preferovat třeba celou severní tangentu od Kobylis po Vysočanskou, ale to řešení by bylo především pro svoji efektnost, nikoliv efektivnost. Ještě jednou opakuju, že současné problémy nevznikají tam, kde by šly vyřešit preferencí.

U těch trolejbusů... No, smajlík tam chybí a nechybí. Tříčlánkový autobus je sice hezká věc, ale jeho použití je známé především z měst s poměrně rovinatým reliéfem. Už dnes mají kloubové autobusy na cestě z Vysočan na Prosek co dělat, nevím, jak by dopadly, kdybyste jim přidal ještě jeden kloub :-) Trolejbus je výrazně výhodnější, může mít prakticky libovolný počet poháněných náprav.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 20:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

177 je samozřejmě otázka politická, protože se odpovědní představitelé bojí poslat důchodce do... do metra, neb by je možná příště nezvolili. Dále je to otázka politická, protože řidiči preferují linku se dvěma koly za směnu a ne se točit jak blázen na krátkých linkách - to zas řvou odbory. No a nakonec je to otázka politická, protože na Ropidu se zamilovali do teorií prokladů, vyčtených ze skript, ale v praxi nefungujících.
Jako na smilování čekám na léta budoucí, kdy prostě nebudou peníze. Teprve to nás naučí se chovat ekonomicky. Čím hůř, tím líp.
181 není o expresní přepravě z jihu na sever a naopak, ale je to vymeták. Rozsah jejího provozu tomu plně odpovídá již přes 30 let. Ale děje-li se na nějaké lince to co na 177, není něco v pořádku. Linka, nebo lidi.
Mouser- v podstatě spolu souhlasíme - nehýbal bych se 195 v trase a odpovídajícně bych jí posílil. 200 bych nahradil 187 CD,CT. 277 taky CD,CT a 122 taky CD, CT s odpovídajícími posíleními. Asi bych neušetřil vozy (možná jo) ale výrazně bych zpravidelnil přepravu.
Budoucnost patří bagrům!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 23:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když je tu tak řeč o letňanech: jezdím sem 2x týdně z břevnova a mám potvrzeno, že 25+140/233 je rychlejší než 15/22/25+A+B+140/233. dnes mi ujela moje 25, tak jsem jel o 2 min. později další tramvají a bus z palmovky jsem pravda těsně stih stejnej, ale za cenu extrémně svižných přestupů (málem se mi to stalo osudným) a štěstí v podobě nulového čekání na metra.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 08:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Prostě výjimka, kterou se stěží povede zopakovat a po roce 2008 už vůbec :-))) Co 25/C/186?
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 09:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Tříčlánkový autobus v Praze je z říše fantazie a jestli jsem uvedl, že by se mi na 177 líbil, byla to čistě jen šotozáležitost.

Káem:
Tvoje 195 je v podstatě totéž co 177. Akorát ten problém přesuneš na jiné spoje jiné linky. Kdyby byla politická vůle a dostatek sil, dala by se 177 preferencí částečně vyřešit. Jen nevím, co s tím táborem. Jenomže tam skejskne i ta 195.

Jako na smilování čekám na léta budoucí, kdy prostě nebudou peníze. Teprve to nás naučí se chovat ekonomicky. Čím hůř, tím líp.
Až bude hůř, začal bych šetřit jinde, než na 177. Co takhle méně betonu?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 10:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No právě není. Není tam ten dopad na podstatnou část Proseka a celý Ďáblice a Bohnice, jakož i na Sídl. Košík, část JM a celé nové Kunratice nebo jaxe ta díra kolem metra Chodov jmenuje. Navíc jedna linka bude pravidelnější než tři v prokladech.
Nemel pořád o preferencích, tudy cesta nevede, mnozí pořád jen vidíte rychle jedoucí MHD na jednom preferovanym semaforu a nevidíte že ten preferovanej semafor brzdí MHD za rohem, když stojí v koloně nepreferovanejch IAD. Tohle není preference, ale pseudopreference. Opravdová preference je oddělení MHD od IAD a místo je jedině pod zemí. Jakékoliv malování čar na zemi pro pár busíků je balkanizace a sockizace MHD. Takže naopak - víc betonu na metro a železnici.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 10:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Co takhle nad zemí? Udělat ve vybraných úsecích (kde jsou největší problémy s kolonami) z tramvaje nadzemku. Začít by se mohlo s přemostěním magistrály. Vím že jsi navrhoval tramvaj pod zem a magistrálu nad zem, ale tohle by mělo tu výhodu, že do magistrály by se vůbec nemuselo vrtat. (Jenom občas přerušit provoz, jako když se staví mýtná brána. Obyvatelé vyšších pater okolních domů (jestli tam teda někdo ještě bydlí) by asi neměli radost
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: No já navrhoval magistrálu o dva metry nahoru (to je max. první patro a tam fakt nikdo nebydlí) a tramky o dva metry dolu a bylo by to :-) Jenže to víš, je to beton. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to ses Martině dočkal, hůř už je ! Pro příští rok je návrh rozpočtu DP o 408 milionů nižší než byl letos, tj. o 996 mil. než bylo požadováno.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2266
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Není tam dopad na Kobylisy a na Bohnice, ale na Prosek, na Letňany a na Zahraďák už jo (195). 177 je to samé jako 3,7,9,10,12,14,17,18,20,22,24 a 26 v bleděmodrém.

Káem:
O sockizaci a balkanizaci MHD se jeď přesvědčit do Curychu.

Navíc jedna linka bude pravidelnější než tři v prokladech.
No právě, já bych 177 zavedl po čtyřech minutách celý den, vyhradil pruhy, pomohl se semafory a označil jí jako METROBUS.

Ty navrhuješ 177 jen na Skalku, ale už ti nevadí, že ten "tábor" se projeví v Bohnicích úplně stejně jako Košík dnes. Jestli 177 roztrhat, tak pořádně.

Víš Káeme on ten beton není jen o metru v podzemí, ale i o betonových výtahových šachtách (méně antivanadaluvzdorné a ještě je hnusné) a třeba i betonových stropech na Proseku a v Letňanech, když tam jdou dát světlíky a ještě ušetřit dalších 50 let na zářivkách.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Neměl ten příspěvek patřit Káemovi?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když on se mnou Káem nemluví, my sme se nějak rozhádali...
Jo měl, já reagoval na tvuj příspěvek z 9:25:29 a nějak jsem si nevšim, že to byla taky tvoje reakce na Káema.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 12:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh je nižší o celou miliardu, jsem někde slyšel. Vidíte, už to začíná. Zase jsem to říkal. A to ještě není nejhůř.
No já určitou potřebu severojižního spojení po středním okraji města vidím, ale nemyslím, že by tatáž linka musela dělat ještě trojitej napaječ k metru na obou stranách. Tak proto 195 (nejradši bych 145) a ne 177. Interval bych dal 2 minuty :-)
Demon: my jsme se nerozhádali, já ti prostě vynadal, pak jsem tak 50% toho vzal s omluvou zpět a tím to hasne. Jsem ochoten kdykoliff ti vynadat znova :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 13:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já bych šetřil někde jinde. Pokud nenajdu dostatek peněz na udržení stávajícího systému, nemohu ten systém ani rozvíjet. Pokud stavím metro za 16 mld. a kvůli tomu seškrtám vozkm v celé Praze, je to asi špatně. Nemyslíš?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
"Několik zlomových bodů, kde se kompletně vymění celý autobus, ale zpoždění se nese přes celé město. Se 195 bych nehýbal."

Kdyby to tak bylo, tak beze všeho. Ale ono to tak není, jsou tam překryvy. Potřebuji spojení z Bohnic na Harfu. Z Ďáblic do Malešic. Z Proseka na Skalku. Z Harfy na Zahraďák. Z Malešic na JM. I když to takto rozbiješ, stejně budeš potřebovat proklady. Tak jaký to má smysl?

Ad zpoždění na 177:
Já mám pocit, že je to z říše pohádek. Nepozoroval jsem na 177 nějaká velká, den co den se opakující zpoždění. Co se zpoždění týče, je srovnatelná se 174 nebo 139. Ty taky rozbijeme?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No šetřit na nákupu nových vozů jen proto abych mohl rekonstruovat staré je špatně. Nestavět metro jen proto, abych moh nakupovat stovky Karos je špatně. To je krátkozraký.
A naopak - myslet si, že jeden výjezd tramvaje přes celý město mě nezabije, neušetřím nikdy nic. Šetření a ekonomické chování není skrblictví.
Ale nevylučuju, že existují i jiné přístupy. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: V podstatě to co píšeš splňuje 195, 181, 154 a podobně, výjimečně + 1 přestup.
Naposledy přijela 177 v SOBOTU ODPOLEDNE na Prosek zc se zpožděním 8 minut. To znamená, že za ní zřejmě jela 195, ale zejména , že současně s ní jela do Bohnic prázdná 200! Mě nejde o absolutní hodnotu zpoždění, ale o proklady, kdy různě velké zpoždění proložených linek proklady ruší. Doprčic, téměř denně vidím odpoledne zpožděnou 20 a načas jedoucí 26 pohromadě.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Asi žiju na Marsu či kde, ale já vážně nepamatuji, že by na Kobylisy přijely 177 a 200 současně (mimo špičku, pochopitelně). Nevím, jak přes den, já tam jezdívám večer a pozdě večer, a to proklady fungují perfektně.

Přestupy na mnou shora vyjmenovaných tazích neberu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a ještě tohle: Tříčlánkové busy považuji za nonsens z principu: Pokud se někde vyplatí nasadit 3článkový bus, tak se vyplatí postavit tam tramvaj či dokonce metro. Ostatně, platí to i pro dvoučlánkové busy, i ty jsou nasazovány většinou tam, kde se výhledově předpokládá mínimálně tramvaj. Viz jejich historie v Praze.

Kvízová otázka: Vzpomene si dnes ještě někdo, aniž by musel listovat chytrými knihami, kdy se kloubusy v Praze objevily poprvé a kam byly nasazeny?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: Zajímavý námět...byla by TT Ládví-Vysočanská-Harfa-Spojovací-Sídl.Malešice-Skalka-Zahr.Město reálná? Alespoň teoreticky? Zahr.Město-Sídl.Malešice, Harfa-Vysočanská a Prosek-Ládví je sklonově bez problémů, místo by se snad taky našlo. Horší je úsek Harfa-Sídl.Malešice, kde se v podobné trase musí vejít ještě MO...

Kvízová odpověď: linka 190, Jižní Město? mám bod?
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ano 996 mil. je skoro celá miliarda, to souhlasí. Ale nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Takhle to nezustane, to zas řikam já!

OT: Těch 50% s omluvou měl být ten druhej mejl? Tak to bylo pro mě tak maximálně 5%... A na můj mejl už jsi neodpověděl. Ale včera sem na TF zase zaznamenal tvojí přítomnost, tak nás v tom asi nenecháš, co?
A ne všechno co píšu myslim smrtelně vážně, proto sou tam ty smajlíci, takže mi klidně kdykoliff zas vynadej...

L_v: Já pamatuju 190 v kloubu do Modřan, ale tipuju že dřív bylo něco na Prosek...

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Směr Prosek - Vysočany - Žižkov - Praha 10 je zralý na metro.

Teď jsem se díval na své vlastní stránky, kde od 1974 už jsou jen průřezové seznamy linkového vedení a nelze tedy dohledat, kdy přesně byla zavedena 190 a kdy 206. Dá se tam ale dohledat, že 206 existovala dřív, už minimálně k 5.9.1977, zatímco "první zmínka" o 190 je až ke 14.8.1978. Kloubusy dorazily už 1977. 1978 se začaly objevovat na 177 (měli jsme z toho s klukama Vánoce). Co kluk si pamatuji, že od samého počátku byly i na 190 (měli jsme rodinné známé na JM, bývalé sousedy ze Žižkova, my se v 1975 odstěhovali do Bohnic, oni v 1976 na JM, a navštěvovali jsme se). 206 dost možná byla zkloubovaná až posléze (známí bydleli na Majorově a 206 jsem proto snad nikdy v životě na JM nejel). Takže ano, 190 je s největší pravděpodobností správná odpověď.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ano žiješ na Marsu. Kdykoliv jedu do Bohnic (Podhájská pole), mohu si vybrat ze dvou až tří busů naráz.
Kvíz: OSOBNĚ jsem jel dvoudveřovým linkovým kloubovým Ikarusem na lince 135 někdy v polovině sedmdesátých let. To se ale asi zkoušel.
Demon - no nezustane to tak samozřejmě- Rok 2008 bude mínus 3 mld. A tak tam v tý omluvě je rozdíl jen ta 0, 0 je nic, takže nic se doplńovat nebude :-)
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ještě že ten Citybus máme:

http://www.citybus.cz/praha/ik280/index.htm
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Směr Prosek - Vysočany - Žižkov - Praha 10 je zralý na metro.
A Áčko se na Depu Hostivař tak lákavě stáčí k severu... Bohužel vzhledem k tomu, že je to na povrchu, buď stanice nebo terminál nebo všechno by se muselo zase kompletně přestavět:-). Nicméně myšlenka více než lákavá - Na Harfě přestupní terminál A-vlak, na Vysočanské A-B-vlak (vestibul směr Nádraží Vysočany), na Proseku A-C. Možnost prodloužení do Bohnic. Mají bohničtí averzi pouze proti tramvajím nebo proti všem druhům kolejové elektrické dopravy?
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Zvláštní, znám jednu, a ta to taky říkávala, dokud se mnou mluvila. Ale jinak žiju v Bohnicích a mám denně povolené vycházky - já jsem vzorný chovanec. A 177 + 200 mi současně přijely opravdu vždy jen ve špičce.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Nene.
Déčko by mělo být Čakovice - LV (to nejsem já, i když nějakou stanici by už po mně taky mohli pojmenovat, ale Letňanské výstaviště) - Prosek - Vysočanská - Harfa - Chmelnice - Ohrada - Žižkov - Flora - Eden - Pankrác - Krč - Modřany.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 16:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: Tak spíš pro pobavení:
 

(Vzhledem k pásmovému provozu C Ládví - Letňany by se tam A dalo nacpat na stejné koleje; na Ládví by se to rozpojilo, Kobylisy by už byly zvlášť)

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 16:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se, že jsem už dlouho nikoho nezavraždil ... :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2276
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 16:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem a Bohnice:
Koukám, že opravdu oba žijeme v jiném městě. Já mám se 177 podobné zkušenosti jako lord. Stejné je to s našlapaným busem z holešovic směrem severozápadním. Divil by ses kolik daleko kratších linek jezdí s větším zpožděním, než 177. Jen namátkou mě napadají 108, zbraslavskoradotínské či uhříneveskodubečskodepohostivařské linky.

Káem a šetření:
Prodloužení metra do Letňan=16 mld.
Vyřazení autobusů "IV.C2"=50=350 milionů. Někde ti hapruje těch 15,65 mld.

Proti nákupu nových tramvají nemám vůbec nic. Bohužel (ne)obměna nových tramvají možná vězí ve spásném s*** peněz do všemocného metra. Proti rozvoji metra nemám vůbec nic, ale souhlasil bych s tím, kdybychom kvůli tomu nemuseli škrat spoje v Kunraticích a vyvěšovat na mnoha místech tramvajové sítě cedulky s omezením rychlosti. Souhlasil bych s metrem, kdyby trať do Řep nepřipomínala trať ze Sovětského svazu a tak dále a tak dále.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 17:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Další 3 mld.dolů? To už jsme na polovině současný částky, nevim jaký máš o transformaci DPP zprávy ty, ale já jsem nějak takovejhle pronikavej úspěch doteď nezaznamenal... Někdy mi dokonce přijde, že sem tady na ty úsporný opatření úplně sám. Já si třeba novou propisku nekoupil aspoň dva roky a teď sem si jednu i slepoval, aby sloužila dál... Za 4mld. ročně by jsi z DPP udělal hospodářskýho tygra Evropy, teda pokud by se ti nějakým zazrakem podařilo aspoň na čas zachovat současnej rozsah provozu.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 20:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM dnes ráno:
tuhle výjimku ti klidně zopakuju denně s d-1 nebo 25 mezi P6 a Palmovkou. a samozřejmě i mimo špičku/o víkendu, kdy to vyjde ve prospěch tram ještě lépe. jinak 2008 už tam snad nepáchnu, i když jak se to vezme. každopádně je mi jasný, že touhle dobou mi ta cesta už bude trvat dýl. a 186 je co? spoj z Ládví? občas ji tam vídám, ale skoro vůbec nejede, pokud vím. párkrát jsem zkusil 15+210, ovšem nic moc, bagr 140/233 jednoznačně vede.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 09:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A už je to tady. První vlaštovka v Šípu. Tisková mluvčí Kuchařová: Pokud se nám sníží dotace, budeme muset zrušit některé linky. (já vím, je to "jen" Kuchařová, je to "jen" Šíp, atd., atd., ale je to první signál).
Martin: Ale nehapruje. Ušetřím je po dobu dvaceti let, takže to máme 7 mld. dalších 7 uštřím na nutnosti nákupu nových. A máme to doma.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Podle tvé teorie by IV.C2 ušetřilo každoročně 50 nových vozů. To je samozřejmě pitomost, protože "letňany" ušetří nárazově 50 kusů pouze za 2 roky. Jen se sníží celkový počet busů o 50, ale neznamená to, že bychom mohli každoročně koupit o 50 méně. Takto bychom se dostali k tomu, že by nám v Praze nezbyl jediný bus.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 12:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: To je hrůza. Čtu Tvoje poslední 2 příspěvky a souhlasím s Tebou, fakt k tomu nemám nic...

Vlastně dvě drobnosti:
- Trať na Řepy nepřipomíná SSSR a není zdaleka nejhorší v síti. Ale na Tvoje zveličování jsem už zvyklý a imunní....
- Kdyby nezbyl v Praze jediný bus, tak by to byla nádhera - pokud by všechy linky řady 1xx, 2xx a 5xx byly nahrazeny odpovídající elektrickou trakcí :-)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 12:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Jaká je odpovídající elektrická trakce pro takovou linku 116? Úzkorozchodný midi-trolejbus?
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro je KVALITATIVNĚ vyšší dopravní prostředek. Prostě nelze donekonečna posilovat kolony autobusů, v nějakém okamžiku přichází zlom, kdy je třeba kvantitu nahradit jinou kvalitou.
Jiná věc je, že na Prosek měla být kolejová doprava před třiceti lety a ne až teď.
Primárně je úloha autobusu být napaječem k výkonnější (kolejové) dopravě. Kdykoliv se kdokoliv pokouší o něco jiného (busy přes celou Evropu i Prahu a pod.) je něco špatně nastaveno. Jet do Londýna z Prahy nebo na Chodov z Bohnic busem není normální. Btw. totéž platí o dopravě nákladů.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Tvoje teorie, ale hovoří o tom, že díky metru radikálně zlepším dopravu tak pro 30 000 lidí, ale kvůli 16miliardám, které do něj nacpu zhorším cestování MINIMÁLNĚ pro 30 000 cestujících na druhé straně Prahy. O tvé koncepci napaječů tu bylo napsáno až až, opakuješ se. Je mi putna tvá koncepce, ale není mi putna, že se dělají betonové výtahové šachty v Letňanech a na TT do Řep nemáme peníze na to, abychom mohli zastávky vybavavit takovými samozřejmostmi jako jsou skla či plechy v čekárnách.

Absolut:
ad 1)Také netvrdím, že Řepy jsou v celé síti nejhorší. Jen v kontrastu s Barrandovem bijí do očí - jsou od sebe kousek. Nejde mi, ani tak o technický stav jako o celkovou kultůru zastávek, která je na 30tisícové sídliště upřímně slušně řečeno hrozná.

ad 2) Tuto vizi směřuj ke Káemovi. Podle jeho matematiky nám IV.C2 ušetří 50 vozidel v roce 2008, v roce 2009, v roce 2010.....2100.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ty znáš někoho, kdo jezdí 177 z Chodova do Bohnic? Já jel nejvíc Opatov-Skalka, jindy Na Padesátém -Prosek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iiii: Ovšemže. Přece řidiče :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 09:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 218: Duobus z Ikarusu E91 :-)

Ad Káem: Zaměňuješ kvalitu a kvantitu. Metro je kvalitativně nižší dopravní prostředek. Přepravíš více lidí za cenu nižší kvality.

ad Martin: Když už něco napíšeš a já to napadnu, tak necouvej :-) Trať do Řep je taková, jaká je, máme horší tratě i horší zastávky. Osobně mi vadí na trati do Řep z hlediska tratě nejvíc oblouk Plzeňská-Makovského a z hlediska služeb cestujícím zastávky Poštovka, Hotel Golf, Motol a Blatiny. Pak samozřejmě dočasná výstupní na konečné... vytlučené přístřešky na Krematoriu jsou mi asi víš kde. Nejlepší z mého pohledu je tam zast. Hlušičkova. Sice je její aktuální úprava ohyzdná, ale je celkem bezpečná. Shodneme se?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 10:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Absolut-ní nesmysl. Vyšší kvalita spočívá ve vyšší rychlosti a bezpečnosti i prostém komfortu pro cestující a se souvisejícími službami. přestaň teortizovat a zeptej se lidí, čím pojedou. Vede-li tam metro , nikdo, kromě pár zdepřítomných šotoušů ti neřekne tramvaj nebo bus.
Dnes článek v MfD - intervaly nelze snižovat. Jojo, chlapci.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 12:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Já jen, že bychom ušetřením v Letňanech mohli od Motola až po Hlušičkovu udělat otevřený svršek, na každou zastávku instalovat obyčejné nebo skleněné zábradlí a jednoduchý přístřešek (ne černodrátěný). Klidně bych místo toho oželil fontány, blikající prahy a betonové výtahové šachty. Možná by mi ještě pořád nezbylo na ten OS, ale na ty zastávky už určitě ano.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 14:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíšku!
Co je komfortního na tom, že musím sto kilometrů pod zem, sto kilometrů tunelem a pak zase sto kilometrů na zem?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Radek ti psal návod jak na provoz v Ječné, které se ten článek v MF týká. Taky se mi nezdá, že by se tam další spoje nevešly.

Jak si myslíš, že jezděj lidi z Modřan na Pavlák ? Myslíš že použijou podle tebe kvalitnější spojení 117+C, nebo 3(17,21)+16(4,10)? I z Pavláku do Malešic se jezdí 22(6,23)+7 nebo 11 a ne M-A. Pokud nejedu zrovna na Zličín nebo Jižní město, tak do metra nelezu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oslovuj mě Káeme, i když nadělení umím udělat někdy pěkný. A nepřeháněj. jseš prostě jen starěj, konzervativní a šotoidní.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Vyšší kvalita spočívá v rychlosti a komfortu. Metro nabízí jedno, ale ne druhé.

Martin: Na úpravu pár zastávek v Řepích by se našly peníze tak jako tak :-) Na rekonstrukci trati na klasiku asi ne.

Obávám se, že jsi úplně nepochopil, co mi na těch zastávkách vadí a že kdyby to šlo ihned změnit, tak už to vypadá jinak... Třebas na Blatinách se zábradlí v současné chvíli nainstalovat nedá. Přístřešek Decaux se tam taky dát nedá, bo je tam "moc malý provoz IGK na to, aby se tam vyplatil".
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7774
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Vyšší kvalita spočívá ve vyšší rychlosti a bezpečnosti

Pražské metro moc bezpečné není, jak nám před pár dny popsal v příslušné diskuzi Drak. A už vůbec není bezpečnější než jiné prostředky pražské MHD.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: To je ale blbost, cos napsal viď? Kdy naposledy vykolejilo metro s cestujícíma a kdy tramvaj?
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27315
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 21:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme bezpečnost a bezpečnost.

Já dal na Tvé rady a po Praze už radši chodím pěšmo :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 22:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud chci udělat bezpečnější a kvalitnější metro musím: zajistit ostrahu (nebo alespoň turnikety, aby mi tam nechodilo tolik živlů), snížit intervaly na minimum (popř. přistavět další trasy), aby se mi v metru nevyskytoval stupeň plnosti 4 a 5. Ale také vyházet co nejdřív starý krámy z béčka a dát tam co největší počet něčeho moderního (8171M,M1...). Samozřejmě s tím souvisí snížení intervalů -> nové ZabZař... atd atd atd
Dále musím zajistit takovou návaznost povrchové MHD, aby plně odpovídala potřebám obyvatel. Tedy i překryv metra s tramvajema (či busíkama). Tak bych mohl pokračovat dál...
Jenže k tomu je potřeba hafo moc peněz. To znamená: v Praze zatím neřešitelný problém.
705.905 - to je holka zelená...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7775
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 00:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy naposledy vykolejilo metro s cestujícíma a kdy tramvaj?

A kdy naposled vykolejila v Praze tramvaj, že se cestujícím něco stalo? V roce 1982? Statisticky z dnešního pohledu ouplně zanedbatelné.

Potenciálně je mnohem nebezpečnější (pražské) metro. Jaxe potvrdilo o povodních 2002 a jaxe potvrdilo třeba minulý týden při hokejovém incidentu na Hlavním nádraží.
Máme jedinou kliku, že to zatím vždy dobře dopadlo.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 00:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdy naposled vykolejila v Praze tramvaj, že se cestujícím něco stalo?
Pokud se jako cestující počítají i lidi na ostrůvku, tak celkem nedávno...
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7777
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 10:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak celkem nedávno.

Víc než před rokem a půl. A kdy předtím? Myslím, že to je statisticky zcela nepodstatné.

Ale mě by spíš zajímala jiná věc - mají snad propagátoři metra pocit, že je pražské metro nějak nevyužité a že má za stávající situace nějaké kapacitní rezervy? Já mám dojem, že jak tramvaje, tak metro je v centru využíváno na 100%. Takže čím nahradit a posílit třeba stávající kapacitně vyčerpaný úsek Mírák - IPP - Karlák?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace