K-report
 

Archiv do 11.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 11.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipnu si, že pokud ji zase nebudou překuchávat, tak asi ano...
Pár postřehů k 1319: dnes je na 11/431 (takže kolem 18:50 na Plynárnách). Paní řidička, se s tím nemazlí, což je na rozjezdu a brzdění poznat. Jako s traktorem po poli Na to, že je 1319 tak krátce v provozu už je docela fest obutá. Místo lidí by měla vozit mléko a vyráběla by máslo (viz. Voskovec+Werich)... Kosmetické změny jsou patrny i v interiéru - ta příčka mezi kabinou řidiče a prostorem cestujících, dveře elektro skříně za řidičem (mmch: málem se při jednom rozjezdu otevřely - viz. níže) apod. A zase se u vozidla projevil nešvar prvých wan - při rozjezdu (a dokonce i brzdě) sebou začala docela hnusně cukat vpřed-vzad. Už se konečně ví, co je příčinou? Loni/letos v zimě se tu o tom docela diskutovalo, ale nikdo nepotvrdil/nevyvrátil možné příčiny...

Yryk: vítej mezi trvalé osazenstvo
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Yryk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dekuji,ale nejde mi tu vlozit obrazek,je moc velky a ja si s tim nevim rady
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně tak jede svozák ze zastávky Závoří hned po první a-36 (směr Poruba). Načež na Pískových dolech se nechá a-36 tím svozákem předjet a jedou v těsném odstupu za sebou.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Yryk: Zkus ho zmenšit pomocí ACDSee nebo mi ho pošli na mail a já ti ho zmenším. Mail: Jan.kodrla@seznam.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravidelné info ze Spáru:
 

 

 
...jak je vidno, trubka plynovodní tam stále ještě je, takže kdo si chcete přivydělat, neváhejte, stmívá se brzy ...
Jinak zához je proveden už od prvního mazníku, což by naznačovalo rozjezdovou výhybku už tamtéž, ale jak známe zdejší podmínky, tak se bude šetřit a výhybka bude za druhým mazníkem, že? ...a vznikne tak druhá Vřesinská se všemi svými zápory...

...A na d-13 dnes 747. Jakže to teda je s jejím odstavením?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: No konečně se tam něco děje.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 16:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden dotaz...jak je to s umožněním cestujícím vystoupit mimo zastávku? Asi každý z vás někdy fakt hodně spěchal a nevydržel to a řidiče poprosil...hodně lidí to dělá pokud je kolona vozidel na Mariánskohorské před křižovatkou s Nádražní. Já jsem takhle prosil řidiče asi 3x v životě, vždy neúspěšně, chápu že mě odmítli, že z toho by mohli mít problémy a tak.

Ale dneska se stala zajímavá věc...jedu takhle ze školy v a-49 a na křižovatce před Nádražní na Mariánskohorské, ani moc kolona není, přesto dva romové chtějí vystoupit když autobus čeká na semaforu. Řidič odporuje asi dvě vteřiny a otevře jim dveře. Samozřejmě se další lidi zvednou a chtějí vystoupit taky když už řidič otevřel. Řidič ovšem dveře zavírá s tím že se to nesmí a že za chvilku bude zelená, přitom by pár lidí rozhodně stihlo vystoupit. Pěkný příklad pozitivní diskriminace.

(kurz i čas znám)
Student_v_ov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 17:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý podvečer,jakožto fanoušek MHD a student jisté VŠ v Ostravě jsem se zaregistroval.
Když se zde bavíte o prodloužení busů na Plynárny,uniká mi logický důvod ukončení busů z oblasti Hlučína na SBN když většinou pokračují zaparkovat do areálu Connexu u bývalého ÚANu.Bus tam stejně jede a kromě busů končících na SBN a zároveň se tam ihned otáčejících,by mohli alespoň ve směru do Ostravy mít výstpní zastávku ÚAN a třeba i jednu v centru.Podotýkám,že nejsem z prajské,takže to není osobní zájem :-)
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 17:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Yryk: Fotka odeslána
Yryk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 18:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kodas,tak to teda prubuju.dekuji ti moc,myslim,ze budem hodne spolupracovat :-) .a s temi busy do centra nebo na uan to nema ani cenu komentovat,neber to prosim jako urazku,ale myslim,ze chceme auta z centra ven a ne aby autobusy nahrazovaly tramvaje,co?ale taky nechapu,proc musi vylozit lidi u bozky a stejne jedou tam na plynarny.ja vim,prodlouzeni zastavek ...... ale ma to logiku?
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 18:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já myslel že zaměstnanecké padly zrušením toho tram. spoje na Dubinu odpoledne a ráno.

Dnes po ránu jsem jel a-49/4XX a klepal jsem se ztrachy. Tak schválně kolik je na té trase světel (svinov Mosty - Pustkovec)
asi 6
no a 4x naprosto na tvrdo na red light
měl jsem v očích.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Yryk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 18:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kodas:bomba!!!!!
jinak foto el lokalky chałupki-katowice.foceno primo na peronie tora nr.1 w chałupkach.
Yryk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 18:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k tem zamestnaneckym spojum:co ja vim tak je to odjakziva.jak se dostat rano na sichtu do vozovny?nocni linkou?to by asi nedaly.a z toho martinova si tam neco prispival i kombinat martinov nebo tak neco,takze si myslim ze to nebyla zalezitost pouze dilen, a mohl s tim jet kdokoliv.ale ty busy rano jsou pouze pro dopravaky.
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 18:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaměstnanecký spoj z Dubiny byl posledním z tramvajových zam. spojů. Busových linek jezdících v noci je ještě hodně...

Ad l.č.49 - Někteří tam jezdí hodně rychle, to je fakt..., ale v momentě kdy ti samí řidiči jedou na l.č.56, tak jezdí jako beránci... Jestli by nestálo za to prodloužit interval ze zastávky Pustkovec na Svinov mosty ze 4-6 min na 5-7 nebo 5-8 min. Ten bus to ve špičku za 6 min nemůže stihnout...Otázkou je, if by to nenabouralo grafikon (tedy, že by bylo potřeba více kurzů)

Ještě poslední poznámka k té reorganizaci na SBN. Tou novou organizací dopravy utrpí i trolejbusové linky 103 a 106, které teďkom mohly svážet lidi aspoň na Vozovnu trolejbusů. Mám trochu obavu, že tyto linky budou méně využívány, protože se nebude nikomu chtít jet těmito linkami do Sadu (zastávka na Muglinovské směr Orlová) a jít na autobus přes křižovatku kvůli dlouhé docházkové (ale i časové) vzdálenosti. Osobně těm změnám v dopravě dávám rok... maximálně dva. Nevím proč, ale myslím si, že těch spojů z Plynáren bude přibývat. Případně se to bude řešit jinak.

(Příspěvek byl editován uživatelem gakon.)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 19:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kodas: Nebydlim tam, pouze jsem stal na zastavce Nova ves a tu tramvaji jsem slysel skoro od vodarny... humus.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 19:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlas s Gakonem, a-49 je spoj, který nikdy nemůže ve špičku jízdní řád dodržet...jezdím už šest let každé ráno 7:17 ze Sadu a podle JŘ bych měl být u Duhy 7:35, což se stane tak jednou za pololetí...pravidelně to mývá 2-5 minutové zpoždění...pokud jedu 7:27, většinou to k zastávce na Sadu přijede tak 7:30 a u Duhy jsem tak 7:50-53, tedy zase se spožděním

jo a pls odpovězte někdo na můj dotaz ohledně pouštění cestujících ven mimo zastávku (viz výše)
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 19:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams: Tak promiň. Kdo to tam v okolí teda bydlí?
Yryk: Když spolupracovat, tak zítra ve 14:00 na NVV s foťákem. Měla by jezdit Trojwana.
Ad Plynárny: Nechápu stejně jako vy ostatní, proč a-54 nemůže zastavovat na Plynárnách. A-49 ale ano- Trasa je vedena z Poruby do Michálkovic, takže Sad je konečná pouze pro některé spoje (Obvykle kloubáky z Poruby).
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 8-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 19:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bahno: Tak to se každé ráno míjíme někde v úseku Vodárna - Sv. mosty . Tvůj spoj je v 7:25 na Vodárně a v 7:28 na Svinově a můj spoj to má přesně opačně (akorát vlivem nechutných zácp v těch 7:28 tam je málokdy).

Jinak to vystupování mimo zastávku se tady už několikrát probíralo, ale asi před tvojí registraci. Jednou větou: Zastavovat mimo zastávku by neměl, bo když se při takovém vystupování cestujícímu něco stane (např. mu uklouzne noha a zraní se), pak by vina mohla být na straně řidiče a to si málokterý vezme na triko. Možná, že tam jsou i nějaké další důvody, ale ty jsem již zapomněl

(Příspěvek byl editován uživatelem gakon.)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 20:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koďas: Nevím, nevím, NVv je už docela profláknuté místo na focení LF3 a hlavně se dost těžko dají záběry komponovat, pokud ti ovšem nejde jen o to, zaškrtnout si políčko "LF3 vyfocena"... Možná bych zkusil jiná místa Letmo mě napadá výjezd ke Střelnici od NVv, oblouk před Spárem, dlouhý přímý úsek u Vozovny, klesání k Zahrádkám, resp. vodárně...

A něco pro milovníky wan všeho druhu
 
 
 
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 20:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bahno: ja vystupoval mimo zastávku na svou žádost jen jednou a to na a-59 (v dobách kdy ještě jezdila i jindy než na jaře za úplňku) a to jsem vystoupil v Polance před přejezdem jelikož právě projížděl 10 vlak bez zdvihnutí závor, vlaků nakonec jelo 17 ale to už jsem byl dávno jinde a sledoval to z povzdálí, sekerea a-59 při spáteční jízdě byla snad 20min. Jinak Tě řidič prakticky vždy pustí když mu řekneš že je Ti blbě.(pokud se stojí někde v koloně)

to Norton: zase jsi byl nakupovat? Tu fotku budoucí 1321 ti klidně podepíšu, sedím na 3sedadle od konce na straně bez dveří (přítelkyně sedí za mnou) :-)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 10-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 20:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1401 na d-8/202 byla spatřena na zastavce Elektra
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 21:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: to jsou mi náhody ...žádný nákup, co vy s tím furth máte...
Dodo: JJ a tipuju, že jsi byl s tou bandou, kde byl viděn i Ostravák, že?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 00:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkat, ale vždyť je ještě jeden tramvajový zaměstnanecký spoj, na hrancu to mají řidiči napsane na nástěnce ten Jř, je to linka 601 jezdící z hranečníku na výstaviště a dále pak jako linky (10, 11, 13(?)).Takže tu máme ještě jeden zaměstnanecký tramvajový spoj, ikdyž jen v takovém malém úseku...
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.

...tramvajáci jsou piráti silnic...:-)))
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 01:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes (sobota 11/11) bude 1401 na 17/103+203

Ad Bahno: Za tvoji přepravu zodpovídá DP, ale pokud se dodrží určitá pravidla. Pokud tě řidič pustí mimo zastávku, nic se sice nemůže stát, ale co kdyby. No prostě to nejde.
Před 11 lety byl případ, kdy známá řidiče takhle vystupovala a stoupla tak špatně, že si zvrtla nohu. Zažalovala DP o bolestné a pak vyšlo najevo, že to nebylo v zastávce a to bolestné nakonec dostala. ŘIDIČ TO PLATIL ZE SVÉHO.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 09:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton nikde sem s bandou nebyl, jsem vždy sám jak voják v poli
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 09:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Ta Střelnice mě taky napadla. Ale budu chodit po celé trase d-17.

Ad Vystupování mimo zastávku: Myslím, že by se mělo vystuúpovat pouze a jen v zastávce. Mimo je to fakt hodně nebezpečné, už jsem takto jednou spadl do příkopy. Naštěstí pro řidiče jsem ještě neměl občanku a tak jsem ho nemohl zažalovat a ani bych toho nebyl schopen - je to váš problém, když vystroupíte tam, kde to není povoleno.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 10:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně toho pouštění, psal sem toto : Ale dneska se stala zajímavá věc...jedu takhle ze školy v a-49 a na křižovatce před Nádražní na Mariánskohorské, ani moc kolona není, přesto dva romové chtějí vystoupit když autobus čeká na semaforu. Řidič odporuje asi dvě vteřiny a otevře jim dveře. Samozřejmě se další lidi zvednou a chtějí vystoupit taky když už řidič otevřel. Řidič ovšem dveře zavírá s tím že se to nesmí a že za chvilku bude zelená, přitom by pár lidí rozhodně stihlo vystoupit. Pěkný příklad pozitivní diskriminace.

Prostě mi šlo o to že ty Romy řidič pustil (nechtěl se s nima hádat) a ostatní lidi pustit nechtěl a ještě jim nadal...

Ad Plynárny : To že a-49 jede z Poruby do Michálkovic a jenom některé končí na sadu a proto kvůli tomu by narozdíl od a-54 nemohla a-49 končit na Plynárnách je blbost. Jako před lety když se ze spojů a-56 co končily pouze na jiném stanovišti na SBN udělala a-54, tak by se ze spojů a-49 (a jejich možná většina) co končí na SBN mohla udělat linka a-27 příp. a-73, a-74, a-80.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 10:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: To byla teda povedená známá. Ale mě se zase stalo asi 2 či 3 roky zpátky na a-41, kdy řidič pouštěl jednu svou známou mimo zastávku mezi Nám.SNP a HBL a to zrovna v tak blbém místě, kde je těch několik zatáček za sebou, kde ho nemohlo ani objet auto jedoucí za ním
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 10:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: To byla teda povedená známá. Ale mě se zase stalo asi 2 či 3 roky zpátky na a-41, kdy řidič pouštěl jednu svou známou mimo zastávku mezi Nám.SNP a HBL a to zrovna v tak blbém místě, kde je těch několik zatáček za sebou, kde ho nemohlo ani objet auto jedoucí za ním
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3747
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 10:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák už je zde. Nic moc se tu neřešilo. Včera jsem si udělal jednu lítačku fotografickou ostravskou a fotky docela vyšly. Na 102/x02 ST18AC, na 8/x02 trojwana a na 28/x01 LowEntry. Prostě tak jak to má být.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3749
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 11:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak na webu DPO už je výluka na Českobratrské:
http://www.dpo.cz/aktuality/tisk_z/06_11_10b.htm
Jakými ulicemi se tedy bude jezdit?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 11:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hezké ráno.
Tak tedy. zastavovat mimo zastávku? Ne je to nebezpečné. Spíš by to třeba chtělo na a-46 zastávku Telekom škola to je jediné místo kde jsem prosil řidiče i já.
Polanka se dá, jen to chce nervy z oceli, ale už jsem tam dlouho nebyl. Od té doby co a-59 jezdí na jaře a vdubnu se tam prostě nedostanu.
Jinak jsem vážně nazlobený, protože obsazenost d-17 v sedle v 10 minutovém taktu je o ničem (a pak se má jako šetřit)
a jinak ještě jeden návrh na změnu.
Vím, že by to sice spíš mělo patřit vedle, ale napíšu to i sem.

Co takhle zkrátit spoje a-77 jedoucí jen na Hrabůvku Polikliniku na zastávku Kino Luna.
se zavedením poznámky L u linek 41 a 77 Spoj má přípoj na autobusovou linku 41 (kino Luna) a u a-41 spoj linky vyčká v zastávce Kino Luna příjezdu spoje linky a-77) Tím by se ušetřilo na rozumném místě.
Myslím, že zaručené přípoje jsou moc príma věc, a měly by se používat i jindy než v noci i za cenu toho že někdo někde chvíli (max 3 minuty jako u TQM) počká.
Opravdu k naštvání je situace kdy každé ráno sobě na vzájem ujíždí a-48 a a-36 přitom, kdyby se na ně zavdel připoj na zastávce řekněme Balkán, kde to ničemu nevadí, bylo by to skvělé.

Tak a teď se do mě pusťte.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3750
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 12:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silesia: To s a-41 a a-77 nemyslíš snad vážně. A-41 jezdí napráskaná a ty bys tam ještě rval lidi z a-77.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 12:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kuš kdo tady mluví o špičce, kdy spoje jezdí na prům. zónu, ale viděl jsi a-77 v sedle mebo o víkendu. Od Luny je bez lidí.Nebo bych to spíš upřesnil. V prac dny od 18:00 do 4:00 a o sobotě neděli vždy.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bahno: Asi sem debil, ale nějak nějak nechápu, co ti vadí na 49 a jak to souvisí s rozdělením 56 na 54+56. To co tam píšeš s rozdělením 56 sis teď vymyslel? Nebo takovou kravinu myslíš vážně?

Problém s 10-ti minutovou 17 je v tom, že je potřeba posílit relaci Dubina - Vodárna. Bohužel nejbližší místo na otočení je až Vozovna. Tam už se jezdí zbytečně, ale chyba se musí hledat někde jinde. Některým z vás stále uniká podstata problému. A to linkové vedení, které má své mezery a trochu se nepovedlo. Musí se řešit komplexně, ale ne tak, že tady někdo napíše "mi by se líbilo pojíždět spojku na Zábřeh vodárna, protože mi to vyhovuje".

Já jsem před půl rokem si pro sebe (no potřeboval sem to do školy) počítal zátěže tramvajové sítě a když mi vyšlo, že úseky, které se změnou omezily by potřebovaly posílit nebo zachovat současný stav, akorát sem se zasmál. Naopak jiné úseky, kdyby se omezily třeba jen úbytkem jednoho vozu za hodinu (jiným linkovým vedením) ani by to nebolelo. Ale to bych tady neměl říkat jako zaměstnanec našeho ústavu.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki : mě se to líbí, byla to pouze reakce na Koďasův příspěvek

Ad Plynárny: Nechápu stejně jako vy ostatní, proč a-54 nemůže zastavovat na Plynárnách. A-49 ale ano- Trasa je vedena z Poruby do Michálkovic, takže Sad je konečná pouze pro některé spoje (Obvykle kloubáky z Poruby).

Pochopil jsem to tak, že by to byla komplikace, když by některé spoje zajížděly na Plynárny, protože u a-49 končí na SBN pouze některé spoje, kdežto u a-54 by se prodloužily spoje všechny. Takhle jsem interpretoval Koďasův příspěvek a k tomu jsem poznamenal, že pokud by byl problém v tomhle, mohly by se spoje a-49 co by končily na Plynárnách (jo vím, že to je fikce ale je to reakce na Koďasův názor) přečíslovat.

Co se týče dělení a-56 na a-56 a-54, tak sem měl za to, že se dělalo kvůli zjednodušení orientace cestujících. Pokud se mýlím (a jakože se asi mýlím) tak mě pls oprav
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki:

A co takhle d-17 Dubina-NVV, zde pak režijně na Hulváckou, kde na zadní pojezd otočka??? Chtělo by to samozřejmě K2/TRIO, což zase naráží na problém kapacity d-17 ve špičce, nicméně to by se zase dalo vyřešit přejezdy vozů mezi linkami nebo kursy 43x...

Nebo se na to prostě vyprdnout, pro sedlo udělat pro d-3 omezení trasy z Dubiny pouze po hulváckou smyčku, čímž by se kapacita d-17 Interspar-BtbHf Poruba využila daleko lépe...???
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako: a jak se dostaneš z vodárny na Hulváckou? To budeš 3 zastávky couvat? A co tramvaj jedoucí za tebou? To zastavíš provoz na 10 minut? To jaksi nejde ........

Pokud myslíš Hulváky (na kopci) tak bohužel v dnes hustém provozu aut na to zapomeň. A navíc díky používání vyhýbek se zámkem se takového couvání stává nemožným. Z manipulačním důvodů lze, ale jezdit tak celý den nikoliv. Bohužel tratě již nejsou uzpůsobeny na obousměrný provoz.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Haki, Pako : šlo by v sedle udělat na d-3 a d-17 něco jako na t-103 a t-105? že by prostě za NVV se d-17 změnila na d-3 a pokračovala směrem na Mariánské náměstí a naopak. Neplatilo by to pro všechny kurzy, třeba každý třetí by jel do vozovny nebo na Vřesinskou. Je to trochu přitažené za vlasy, ale nic jiného mě nenapadlo.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silesia: Přípoje by byly dobrá věc, ale moc bych je přes den nezaváděl...spozdí se jeden spoj a tím pádem i x dalších na něj navazujících. Dokud u ČD čekaly na přípoj skoro všechny vlaky, víme jak to vypadalo, na čas nejelo skoro nic. Teď se přípoje omezily a je to mnohem lepší. Navíc ta tvoje a-77 by tam končila, takže by stačilo, kdyby přijela o 2-3 minuty dřív a na 41 by si lidi počkali. Ale stejně bych to nekrátil, a-41 jezdí opravdu dost plná
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Bahno to by asi šlo, ale nevím jestli to na něco nenarazí, třeba na grafikon či něco podobného, nebo nějaký předpis.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 14:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K a-49: občas s ní jezdím do práce nebo z práce a časové problémy má neustále, zejména v úseku SBN - Jirská osada a Svinov - Pustkovec (mimochodem v úseku je 5 světelných křižovatek a 3 světelné přechody). Ráno na odjezdu z SBN směr Poruba ztrácí především díky zpoždění v opačném směru.
ad Bahno: tak to občas jezdíme stejným spojem; většinou jezdím 7:07, ale někdy nestihnu
Abych napsal i něco k tramvajím (o busech jenom proto, že se o nich psalo tady) - přiznejte se, kdo včera fotil kolem 19:40 d-1 na Vysokých pecích?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 15:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem byl já a ještě jeden kámoš, který se tu taky občas ukáže.
Schválně, copak to je za soupravu
 
Hmm, a není tam náhodou do oblouku omezená rychlost
 
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan_Širc: Dobrá fotomontáž
Hranolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm Jan Širc dobrý ale nvím.
A všem dnes se možna využijou dvě odstavné koleje na palkáči dnes v čes aréně je megakoncert rádia čas. Můj brácha tam šel takjsem zvědav. Jestli někdo ví že tam nějaké tramvaje budou tak ať mi prosím napíše.

Kudy jezdí všudy Posyly v MHD když je v čes Aréně nějaký koncert?
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hranolka stačí se podivat na on-line kamery a uvidíš
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro milovníky Nových vozidel, stejně jako včera Norton dávám pár fotek.
 
 
 
 
Norton: Posílám ti 2 fotky stavu smyčky u Intersparu, vypadá to tam zase trochu jinak.
 
 
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 16:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kodas: co je na tech fotkach zfotomontovane? :-/ Normalni nocni fotka, delsi expozice...
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 17:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi máš pravdu, ale vypadalo to tak.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 17:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koďas: ha, někdo si vzal z mého návrhu příklad a trubky už jsou v nějakém kovosběru, což? ...ta 3801 je z dneška (jezdí dnes?...)?

Adams: mohu se pozeptat, jaké bylo nastavení (čas, lona, WB...)? Díky...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 17:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Jo to ja ti tak baj vocko nepovim, takovy expert nejsem, abych z cizi fotky poznal cas a clonu. Nicmen bych to odhadoval na cas minimalne dve vteriny.


Jo pozor, ono ta ma exif!

Tak po kouknuti do exifu cas 4s, clona 3,1 a ISO 65. Fotak Olympus X-720, cili takovy lepsi kompakt. Je tak, pane Sirc?
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý podvečer.

Ad Haki: Jo, myslel jsem hulváckou smyčku, tedy zastávku Hulváky... Furt se mi pletou zastávky Hulvácká a Hulváky... Budu muset být pečlivější... Resp. houpat na koleně lidské mládě a současně se snažit naformulovat myšlenku na K-R, to chce multitasking - nejsem ženská... Jinak na ten zadní pojezd to asi fakt nepůjde, na zamykací rozjezdovku na smyčce jsem zapomněl... . Nu, tak nic...

Ad všichni: A teď vám, hoši, zazpívám jednu píseň truchlivou... Nazval bych ji asi "Balada o revizi jízdenek"...

Naše tříčlenná rodinka jela z nákupu z obchodního centra Karolína... Nasedli jsme vč. kočárku do 8/202, vůz 811. Spoj měl dorazit v 17:23, ale měl pár minut sekyru. Obsazenost na 2/3. V okamžiku, kdy jsme zaparkovali na zadní plošině, pochopili jsme, že jsme skutečně v socce... Na zadní plošině stálo individuum na silně se klátících nohách, absolutně neschopné artikulace, ale hlavně zápachu, který se šířil tak intenzivně, že jsem v tom okamžiku měl sto chutí zastavit vůz nouzovou brzdou, že raději vystoupíme... Pak jsem si ale řekl, že potíže tříbí charakter, že to vydržíme alespoň k Elektře... Posun dále do vozu nebyl s ohledem na obsazenost moc možný...

Vedle individua postavil se muž, takový méďa Béďa, se silnými dioptrickými brýlemi. Říkal jsem si, hochu, ty tedy máš buď silnou rýmu, nebo těžkou odvahu. Při sjezdu z mostů vyloupl se z médi Bédi dělník v dopravě... Paradoxně toho smradlavého pána minul a vrhl se raději na další cestující, mnou počínaje... Jenže ouha, jak tramvaj smýkla v zatáčce, méďa Béďa vzal zadní dveře se silným bouchnutím ztečí... Dveře vydržely... I přes mé upozornění, že cestující je povinen se za jízdy držet, kontrolní orgán nevyjímaje, orgán odvětil, že o tom ví. Vzápětí načapal paní bez lístku... Stále připomínám, že toho homelessáka totálně ignoroval... Od paní vymámil občanský průkaz, sepsal protokol a občanku jí vrátil... Pokračoval, mezitím s dalším orgánem, u třetích dveří, zde načapali mládence, tak 20 let až smrt, který prohlásil, že doklady nemá a dále se s orgány odmítl bavit... Další 3 minuty jsem bohužel nesledoval, jelikož mě začal mezitím obtěžovat homeless. Nevím již bohužel, zda se mi hlava začala motat z puchu šířícího se z jeho úst, ostatních částí těla, nebo z toho, že po jistém úsilí detekoval jsem, že mi chce rozbít hubu, protože jsem černý. Nechápaje smysl jeho slov, protože jsem blonďák, polekaně jsem ho začal oddělovat od kočárku, na který se začal kontinuálně naklánět. Naštěstí mě zachránil řidič, který zastavil způsobem, který po jistém vlahém pohybu individua kolem vodorovné tyče směrem vpřed umístil jeho tělo naštěstí zpět na zadní plošinu...

Na Plynárnách jsme to nevydrželi a museli vystoupit. A protože jsem byl plný vzteku, šel jsem se médi Bédi, který s druhým orgánem vystoupili též, zeptat, proč:
1) Opominul zkontrolovat to smradlavé individuum.
2) Nevyloučil z přepravy osobu v těžkém stavu opilosti.
3) Nevyloučil z přepravy osobu tak silně zapáchající, že tím naplnila příslušné ustanovení přepravního řadu taktéž.

Ad 1) On ho neviděl. Připomínám, že když tramvaj vyjela ze zastávky, stál vedle něj a toho smradu si nemohl nevšimnout.
Ad 2 a 3) Toto je povinností řidiče...

Konec balady.

Mé otázky jsou prosté:
1) Proč revizní orgán dopravce ignoruje jízdy homeless, a to nejen bez jízdního dokladu, ale ve stavu zjevně obtěžujícím ostatní cestující?
2) Má revizní orgán dopravce právo vykázat takovou osobu z přepravy, nebo je k tomu oprávněn skutečně jen řidič?
3) Má dělník v dopravě jakožto revizní orgán dopravce (nestátní akciové společnosti), který není doprovázen policistou PČR nebo strážníkem MP, oprávnění vyžádat si od cestujícího občanský průkaz?

Díííííííííííííííík...


Moje doporučení pro ty, kdo se chtějí přepravovat městskou hromadnou dopravou grátis... Staňte se homelessáky. Kontrolní orgány dopravce vás budou totálně ignorovat... A pokud neskončíte náhodou s popáleninami ve špitále (pravděpodobnost 0.01%), protože to už nějaký řidič nevydrží, máte po starostech na celý život...

Závěrem bych rád sdělil velectěným rýpalům, že já osobně si práce revizorů vážím, rozhodně jim jejich práci nezávidím, neměnil bych s nimi a obdivuju jejich žaludek a ocelové nervy. Jenže i tuto práci nutno dělat pořádně. Pak budou mít platící obecenstvo vždy na své, tedy na té správné straně!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, myslím na něco jiného a pak to tak dopadá... Otázka měla být položena Mr. Šilcovi... ...jen mě trochu zaráží, že tady sypete fotky, které nejsou nijak upravované (když už nic jiného, tak velikost (např. foto 2, 166kB vs. 30kB...). Ale to už je autorova věc, což.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Ne, tu 3801 jsem fotil minulý tyden. A ty fotky Sparu si ulož do své galerie,mně jsou k ničemu.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hranolka: Ach ta čeština...
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 20:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi, nevíte někdo, proč některé Chlastry (1204,1205,1209) při rozjezdu nějak divně hučí, při brždění taktéž.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 20:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako tak já se pokusím v tvé baladě trošičku porýpat, jestli smím.
Add1 dělník v přepravě
povinnosti cestujicího praví že:
a)že je cestujicí povinen mít při přepravě platný jízdní doklad. Přepravuje-li zavazadla nebo živá zvířata, musí mít
platný jízdní doklad i pro ně, pokud se nepřepravují bezplatně.
f) uposlechnout pokynů a příkazů pověřených osob dopravce udílených k zajištění bezpečné,
klidné a plynulé dopravy,
3) Cestujícím je zakázáno:
l) znečišťovat a poškozovat vozidlo a zařízení v něm instalovaná, jakož i prostory a zařízení
pro cestující,
q) obtěžovat jakýmkoliv jiným způsobem ostatní cestující.
4) Pověřená osoba dopravce je oprávněna vyloučit z přepravy:
a) cestujícího pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek a cestujícího, který pro
mimořádné znečištění oděvu nebo obuvi anebo z jiných důvodů (např. výtržnictví) může být
spolucestujícím na obtíž,
c) cestujícího, který ohrožuje bezpečnost provozu, svou vlastní bezpečnost nebo bezpečnost
ostatních cestujících,
d) cestujícího, který přes upozornění pověřené osoby dopravce nedodržuje Přepravní řád, pokyny
a příkazy pověřené osoby, porušuje ustanovení Smluvních přepravních podmínek, znečišťuje
vozidlo, svým chováním ruší klidnou přepravu cestujících nebo cestující jinak obtěžuje,

teď už jen zíjstit, zda osoba pověřená dopravcem, je i dělník v přepravě, ale můj selský rozum mi říká, že to, že se prakzuje odznakem revize, je důkazem o pověření od dopravce

IX. Přepravní kontrola
1) Pověřená osoba dopravce se při přepravní kontrole prokazuje odznakem nebo průkazem
dopravce.

3) Pověřená osoba je oprávněna uložit cestujícímu, který se neprokázal platným jízdním dokladem,
zaplacení jízdného a přirážky k jízdnému nebo vyžadovat od cestujícího prokázání osobních údajů
potřebných k vymáhání jízdného a přirážky k jízdnému, pokud cestující nezaplatí na místě.
Osobními údaji jsou jméno, příjmení, datum narození nebo rodné číslo a adresa trvalého místa
pobytu, uvedené v osobním dokladu cestujícího vydaném příslušným správním úřadem.

Takže jsem to vzal do kupy.
Dodávám jen, že uvedený text je doslovně převzat s platných a úplných smluvních a přepravních podmínek a nebylo do něj nijak zasahováno ani měněn jejich smysl.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 20:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Silesia: Ano, s tím souhlasím.

V zásadě z toho vyvozuji tři zásadní závěry:
1) Revizor měl za povinnost zkontrolovat i bezdomovce.
2) Revizor byl oprávněn vyloučit bezdomovce z přepravy pro porušení ustanovení přepravního řádu sám, nemusel se zbaběle zaštiťovat řidičem.
3) Osobně bych revizorovi občanský průkaz neukázal, pouze bych mu nadiktoval iniciálie. Riskoval bych tím, že mě dá zjistit PČR nebo MP, ale je otázkou, zda je zase oprávněn mě zadržet až do jejich příjezdu. Osobně bych samozřejmě nikdy na černo nejel!
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 21:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako většinou argumentuji na tuto otázku takto.
Jako člověk, který jsi vstoupil do vozidla jsi svolil k tomu, že se budeš řídit platnými SaPP v plném znění, jelikož tě nikdo nenutil do vozidla nastoupit o nátlaku nemůže být ani řeč.
Sám si zvolíš, zda pojedeš bez jízdního dokaldu a pak jsi povinen podle této tebou uzavřené smlouvy s dopravcem ctít tyto SaPP (smlouva vzniká vstupem do vozidla),a nebo si zakoupíš jízdní doklad ve vozidle.
Jiná, poněkud zajímavá situace vzniká, pokud:
si chceš koupit jízdní doklad v automatu na jízdenky a ten nejde. Poté si chceš koupit jízdní doklad u řidiče, ale ten jej nemá.
Na tuto situaci neexistuje výklad.
Může mi někdo napsat co je v takovém případě správné?
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 21:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ono jde ještě o to, jestli pověřená osoba dopravce, která je oprávněna vyloučit z přepravy cestujícího pod vlivem, apod., musí být nutně totožná s pověřenou osobou dopravce, která je oprávněna uložit cestujícímu, který se neprokázal platným jízdním dokladem přirážku k jízdnému.... Taky mohou mít obě dvě pověřené osoby dopravce pověření k výkonu odlišných činností, které se nemusí překrývat.
Abych to líp vysvětlil, tak já jsem třeba osobou dopravcem pověřenou prováděním údržby tramvajových vozů, ale nejsem pověřen k řízení tramvajových vozů.
Takové pověření ale nevyplývá ze smluvních přepravních podmínek, nýbrž ho upravují interní předpisy dopravce.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace