K-report
 

Archiv do 14.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 14.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: No myslím, že bychom pár dalších nehod se zraněními našli. U metra to jsou prakticky jen skokani.
Vítám změnu tématu :-)
Samozřejmě - jistě lze snižovat intervaly (kdyby byly soupravy), o šestém voze jsem taky psal(sice kvůli jakýmsi kontaktům to bylo zamítnuto, ale až půjde do tuhýho, kontakty se posunou o těch 25 metrů dál), a kapacitně vyčerpaný není úsek Mírák-Karlák, ale JEN IPP-Karlák lidmi z P4 do P5. I o tom jsem již psal. 148 na Palačák, 27 od Vozovny Pankrác na Kotlářku a 118 ze Dvorců přes Křížovou na Knížecí. A náležitě zpropagovat alternativní cesty (lépe nž AE).
Na všechno mám řešení :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7778
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kapacitně vyčerpaný není úsek Mírák-Karlák, ale JEN IPP-Karlák

Tak to pozoruju denně . Spíš je to tak, že jsou to dva přetížené navazující úseky Karlák - IPP a IPP - Mírák (- Vinohrady - Vršovice). Tam by mě zajímalo nějaké řešení.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denně můžeš tedy pozorovat, že se na IPP vymění obsah vozu ze 3/4.
OK, tak tedy odklonit 4 na Zvonařku a zavést 28 - Kohinor-BLANICKÁ-Flóra a 135 udělat zastávky Ruská, Krymská a Makarenkova, eh... Masarykova. 134 nechat jako rychlík.
A náležitě zpropagovat alternativní cesty (lépe nž AE).
Budoucnost patří bagrům!
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o šestém voze jsem taky
Myslíte nejspíš šestivozové soupravy v metru? Nebyl by v mnoha stanicích problémek s tím, že by kus vlaku byl mimo nástupiště? Nemám dojem, že by ve stanicích byla 20m rezerva pro další vůz.
To by bylo uvedeno v řádu, že šestý vůz je rychlíkový jen pro cestu do vybraných stanic?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Markýz: Aby mi někdo nevynadal, že tu opakuji svůj nesmysl... :-)
Leckde by šlo nástupiště prodloužit, leckde už to tak je, a neotevíraly by se první a poslední dveře soupravy a tím pádem půlka prvního a posledního vozu zůstávaly v tunelu a nástupiště by bylo třeba delší už tedy jen o půlku vozu, tedy o cca 12 metrů. V LDN to ale tak funguje jak popisuješ, na některých trasách se dokonce skutečně třeba v posledním voze dveře v některých stanicích neotevírají. Musely by se posunout monitory a návěstidla a kontakty k nim a v zájmu objektivity musím napsat, že mi to bylo zamítnuto s tím, že by se měnily - zkracovaly mezistaniční úseky při prodloužení délky vlaku a že to by tedy nešlo.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27328
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co třeba požární normy (=dostatečná úniková „díra” z vozu metra)? Nechceš, doufám, dělat metro ještě nebezpečnější, než je
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 12:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Stejně nerozumím tomu, proč Decaux instaluje přístřešky jen tam, kde je hustý provoz IAD. Mají snad pocit, že cestující MHD jsou socky a na zboží na obrázku nemají peníze? Takové zastávky Sídl. Řepy, Blatiny, Slánská a Hlušičkova mají slušnou intenzitu cestujících, ne? Stejné je to i s Modřany.

Je mi jasné, že smlouva Decaux s magistrátem byla napsaná hodně blbě, ale dávat skleněné přístřešky na zástavky, kde projíždí jeden spoj školní linky (Nad Džbánem - 563) a na zastávkách jako Zemědělská univerzita, kde je slušný obrat, je neinstalovat mi připadá trošičku choré.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 12:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Určitě ne. Normy se prostě změní. Ostatně, nikde není řečeno, že ty dveře nepůjdou otevřít v případě nouze.
Už jste si umyli trolejbusy, aby až se začne solit vám neprobíjely jako onehdá v sousedním krajském městě?
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27332
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 12:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a na krajních vozech bude nápis, že v nich není zajištěno, že v případě průšvihu se všichni dostanou včas ven.

Nepochybuju, že normy se dají změnit, ale pak zde nepiš něco o tom, že metro je bezpečný, když sám bys ho nejradši udělal ještě víc nebezpečný, než je.
(Ten nápad jinak není špatnej, ale přijde mi, že přehlížíš opačnou stránku věci, kde nejde zrovna o banalitu.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7779
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 12:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Už jste si umyli trolejbusy, aby až se začne solit vám neprobíjely jako onehdá v sousedním krajském městě?

Mám pocit, že v ČB probíjení nehrozí. Stejně jako v Ústí nad Labem nebo Jihlavě. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 13:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB:A zejména ne v Banské Bystrici. Chachacha. Čím jsou fyzikální zákony v uvedených městech jiné než v Przni?
MZ: Ale prd nebezpečnější. Jak známo, užším otvorem protéká substrát rychleji a za nižšího tlaku, že. Na menší počet otvorů to lze aplikovat taky. Kromě toho píšeš o jediném případu a to že se bude evakuovat z vlaku na nástupiště. Ona ovšem je i možnost evakuace z vlaku do tunelu a ta se použije u prvních a posledních dveří soupravy. Opravdu, ale opravdu mi tato karta přijde půvabně falešná.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7784
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 13:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zejména ne v Banské Bystrici. Chachacha. Čím jsou fyzikální zákony v uvedených městech jiné než v Przni?

Nejsem úplný odborník, ale klíčová slova jsou "tramvaje" a "uzemnění". Fyzikální zákony samozřejmě platí všude stejně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 14:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Klíčová slova jsou TROLEJBUSY a možná PROBÍJENÍ.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 14:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak známo, užším otvorem protéká substrát rychleji a za nižšího tlaku...

A tohle je taky nějaký fyzikální zákon? Ono se to totiž navzájem popírá! Užším otvorem vždy pomaleji a s větším tlakem!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27336
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 15:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co Bernoulliho rovnice (aneb tzv. hydrodynamický paradox)?

Je-li totiž S1 > S2, pak v1 < v2 a nutně tlak p1 > p2.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27337
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 15:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, u cestujících bych počítal i s jakousi „viskozitou”, vnitřním třením, tedy by to Káemovi nejspíš moc nevycházelo (zejména při „tradiční” pražské obsazenosti).

Na druhou stranu, ono kdyby se něco opravdu mělo stát, tak už to nejspíš stejně bude jedno
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 18:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby nebyl celý vlak na nástupišti, čekal bych hlavně, že...

a) méně chápaví cestující by zablokovali prostor u dveří a dál do vagonů by si nepostoupili, čímž by se získaná kapacita ztratila.

b) cestující, kteří by se tam přece jen dostali, by nestíhali pro chumel u dveří vystoupit dost rychle, což by prodloužilo stanicování (což zase kazí efekt) nebo po pár projetých stanicích příště začnou také stát v chumlu.

S chápavostí lidí bych moc nepočítal, v rekokachně nebo 14T se také ti nejméně pohybliví cpou dopředu.

Ale u trasy D by nebylo od věci dělat nástupiště pro 6 vozů (možná i sedm) - jenže tam zase nějaký hlavoun přišel s tvrzením o "lehkém metru", které bude levnější za cenu kratších souprav a nástupišť. Jak by to tam vypadalo v případě výluky na C raději nedomýšlím.
To by pak i největší zastánce redukce tramvají byl rád za trať na Pankrác.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7789
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 19:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Klíčová slova jsou TROLEJBUSY a možná PROBÍJENÍ.

Ano, a tato slova úzce souvisejí se slovy TRAMVAJE a UZEMNĚNÍ. Proto trolejbusy v Plzni mohou probíjet, kdežto v ČB nikoli.
Prostě fyzika.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7793
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 12:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že mojí teorii nikdo nerozporuje, takže mám asi pravdu . Takže už KMe tušíš, proč trolejbusy v Plzni mohou probíjet, a v ČB (a zřejmě ve většině dalších CZ měst) nikoli?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin:
To je naprosto easy. Decaux má zájem tam, kde podle názoru jeho expertů jezdí dostatek IAD na to, aby se jim tam vyplatila jejich reklama na přístřešku. Pouze pro cestující MHD se to prý vyplatí pouze v centru města, kde jich proudí mračna. A není důležité, kolik tam skutečně těch cestujících je (bo tady bys mě jistě setřel tou Zemědělskou univerzitou), ale kolik si expert firmy Decaux myslí, že jich tam je.

Vlastně jsi to vystihnul, v oblasti dostupné komfortně jinak než MHD, jezdí MHD jen socky.

Blatiny nemají na Decaux potřebnou šířku. Slánská a Hlušičkova již mají jiný typ přístřešku. Na Morřanskou trať není z IAD vidět, ale matně si vzpomínám, že třeba na Přístavišti a Pobřežní ceste přístřešek je, vlastně i na Dvorcích, i když zcela mimo TT.

Pomohl jsem Ti to pochopit? Taky mi to kdysi docela dlouho trvalo.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McBain: V zemi vede kouzelný vodič zvaný kolejnice, do kterého umí téct i tzrolejbusové elektrony :-) Akorát bych vážil slova s tím uzemněním, bo tramvaje nám jezdí na SS.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7798
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 15:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V zemi vede kouzelný vodič zvaný kolejnice, do kterého umí téct i tzrolejbusové elektrony :-) Akorát bych vážil slova s tím uzemněním, bo tramvaje nám jezdí na SS.

Tak je to (zjednodušeně řečeno) v Plzni, proto tam také k probíjení dojít může. V ČB však nikoli. Ale samotná tramvajová kolejnice ještě k probíjení T-busů nestačí.
Uzemnění je univerzální pojem, platný pro elektřinu obecně. Doporučuji přečíst toto.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 15:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

izolovana a uzemnena soustava ... Jenki nebo TMB to na k-repu uz mooc pekne popsali ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 06:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: No tak to jo. Mé znalosti fyziky končí u 2.ročníku gymnázia.
Markýz a MZ: Viděl jsem, jak to v LDN funguje, taxi myslím, že by to nemusel být až tak velký problém. Ostatně, 14T vypadá z hlediska organizace pohybu v přední části podobně, že, a taky nevzniká žádná panika.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 08:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Já chápu ideu Decaux, jen jí nerozumím. Na Blatinách se nevejde přístřešek? Blatiny jsou užší, než Masaryčka? Na Evropské se také nevešly, tak je šoupli přes ulici na chodník. Tam jsou lidem sice k prdu, ale aspoň něco. Já se nehádám, jen se snažím dospět k závěru proč.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 08:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Evropské by byl přístřešek snad i na občasné zastávce - viz idea Decaux - vždyť tam jezdí hromada IAD, ale to zrovna Tobě nemusim povídat

Osobně si myslim, že Blatiny budou ostrůvek 1,70 m a Masaryčka tak přes 2 m ale jistý si nejsem. Nejde o to, zda se vejde přístřešek fyzicky, musí se vejít ČSN :-)

Proč? Stačí přijmout fakt, že nejde o přístřešek, ale o reklamu.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 12:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč? Stačí přijmout fakt, že nejde o přístřešek, ale o reklamu....postavenou na místě města, které by snad mělo mít rozhodovací pravomoc, jestli tady ne a tam ano?!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 15:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 100 od úterý 14. 11. prohloubí svůj charakter nákupní linky, když přibude zastavování u hypermarketu Hypernova. Skoro si říkám, jestli by ty hypermarkety neměly na její provoz přispívat, přestupující frekvence v zastávce Terminál Jih je opravdu značná. Jsem zvědav na situaci po 14. 11. Třeba se dočkáme i zkrácených spojů v relaci Zličín - Terminál Jih.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 17:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, Martine. Prej stovka. Houby. AE forever!
Budoucnost patří bagrům!
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 22:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted v sobotu jsem jel 100, a jizdni doba byla diky koncentraci hyper-super na Zlicine a blizicim se vanocum vyrazne delsi, nez jizda 119 (coz jsem ovsem nemohl tusit).

Kdyby diky tomu zastavovani u sestky zacala ta 100 jezdit v nejakem pouzitelnem intervalu, tak by to bylo fajn. Interval 30 minut povazuji za vysmech tomu, ze z toho chteji udelat rychle spojeni na letiste.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 00:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 100 představuje výhodné spojení na letiště pro velice málo cestujících. Kratší interval na tom sotva co změní, i z oblasti Anděla, odkud ještě může být trochu výhodné jet přes Zličín a lze tam ve větší míře očekávat výskyt leteckých cestujících, je cesta přes Dejvickou časově srovnatelná.
Taky nevím, jak je to s rychlými NP autobusy s přihrádkami pro zavazadla. Běžné autobusy by nestíhaly jízdní doby.
Jako nejlepší, ale asi nerealizovatelné řešení, se mi jeví přimět zástupce všech našich skvělých hypermarketů (po odchodu Carrefouru skutečně linka 100 spojí všechny sítě HM), aby se stávající nákupní linky ze Zličína prodloužily až na Terminál Jih. Beztak ty nové Mercedesy půl pracovní doby prostojí na Zličíně. A 100 pak nemusí na "Ruzyně, Hypernova" zastavovat vůbec.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 09:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: "Linka 100 představuje výhodné spojení na letiště pro velice málo cestujících...i z oblasti Anděla...je cesta přes Dejvickou časově srovnatelná."

Tohle téma už se tu řešilo několikrát v minulosti a jednoznačně to co píšeš není pravda! Z oblasti Anděla je cesta na letiště výrazně časově výhodnější použitím linek MB+100 než MB+MA+119. Časově srovnatelná je maximálně při využití MC+MA+117 nebo MC+MB+100. Při nástupu na trase MA je pochopitelně výhodnější použít l.117.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27385
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 10:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A už je to tu zase...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 10:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A už je to tu zase...
Sorry, ze jsem to vytahl. Byla to reakce na tu obsluhu hyper-super sestky.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 11:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, dobří holubi se vracejí :-)))
Navzdory všem teoretickým šotovýpočtům se prostě ukazuje, že každý normální cestující směřuje podvědomě ze začátku své cesty směrem k cíli, tedy na metro A a na bus (jedno jestli 119 nebo AE) a ne že se nechá odvézt někam úplně odlišným směrem do horoucího Zličína aby tam odtud se možná otočil směrem na Letiště. Obráceně to pochopitelně platí taky. Takže na 100 půjdou normální busy, později kloubusy a upravené zavazadlové busy půjdou na AE. Tak to ma byť a tak sa aj i staně!
ČSADzastávko, děkuji za bezprostřední příspěvek :-)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 11:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka:
119 stojí v kolonách na Evropské neustále. Jízdní doba letiště-centrum je přes Zličín úplně stejná jako přes Dejvice. Na letiště jezdím každý den, vím čem píšu. Jinak stovkou jezdí z letiště rozhodně více cestujících, než z Terminálu Jih, takže Vaše teorie hypernapaječů se nezakládá na pravdě.

Káem:
Navzdory všem teoretickým šotovýpočtům
Navzdory všem teoretickým zkušenostem s mým denodenním cestováním do oblasti letiště, mohu prohlásit, že jízda letiště-centrum není v žádném případě rychlejší přes Dejvice. Přinejmenším je stejně rychlá.
Přes Dejvice nikdo podvědomě necestuje. Všichni jsou do Dejvic hnáni, protože si to přečtou v průvodcích. A v tvém AE už 1 celý rok necestuje vůbec nikdo. Jestli ti šla ve škole matika, můžeš si ty cestující počítat. Stačí ti na to prsty jedné ruky.

Takže dispečera, cedulky, záložní vozy a kyvadlovou levnou operativní dopravu od terminálů k nejbližšímu metru. Jediné možné řešení, jak obsloužit specifickou oblast letiště s nárazovými návaly turistů obtěžkaných batohy.

Naopak zrušit nesmyslné cpání tisíce turistů do zastávkové linky jezdící po kolabující Evropské ulici na kolabující Vítězné náměstí.

Praha 6 požaduje úplný stopstav navyšování autobusů na VN a dokonce se snaží prosadit ukončení linek 107 a 147 na Podbabě. Mohu se tu někoho zeptat, jak chce posilovat autobusovou dopravu na letiště, které bude za 10 let 2X takové? Nemáte jinou možnost pánové, než to řešit jinudy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 12:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: nejezdíš ze Šárky na to letiště, náhodou? Ale právě že i místní jedou A+119, myslíš že Z-ČSAD je cizinec? :-)))
Ale to já píšu furt - donutit tu firmu s minibusíkama aby si koupila autobusíky nebo jí sebrat licenci. A nebo železnice.
Dyť my si Martine vlastně rozumíme. Ta 100 je maličkost.
Jeden den by končila 107 v Podbabě a studenti by vyházeli radní z okna. A 143 by mohla končit u vozovny Střešovice
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 13:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není kec s tou 143+107.Všude tam,kde je souběh s tramvají už bus nebude jezdit.Tam,kde náhodou zůstane zastaví pouze na začátku a konci souběhu s TT.Úsporná opatření+nedostatek i bus řidičů!!!
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 14:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všude tam,kde je souběh s tramvají už bus nebude jezdit.Tam,kde náhodou zůstane zastaví pouze na začátku a konci souběhu s TT.
Nechte si ty vtipy... :-))) Že by se pak musela zrušit 134? 119 nebude zastavovat na Horoměřické? 167 na Klamovce (kde si to lidi kdysi vydupali)? 188 u Plynárny Michle a na Michelské? 177 na Štěpničné (kde dokonce zastávka zc je opravována) nebo profrčí bez zastavení Švehlovou ulicí spolu se 154, která navíc nezastaví ani u hypersuper? 217 s 191 ukončíme na Klamovce, už se tam dlouho nestal žádný masakr při přebíhání lidí přes křižovatku? No a koneckonců místo muzea ve Střešovicích můžeme zřídit konečnou pro 143, 174, 216? Na 129 se bude vyjímat konečná Zlíchov-Lihovar jako za starých časů? ...atd. atd.

Ale vážně...není to nakonec nějaká špatná interpretace, kterou zas někdo napsal v nějakém plátku? Protože jinak vážně hrozí ta defenestrace...
Ono těch "souběhů" není zas až tak moc a kdo by chtěl šetřit tady, dočká se kapky v moři, která se stejně ztratí v jiných nákladech. Jen ať se třebas i škrtá, šetří a "optimalizuje", ale na správném místě. Tipů bych měl, sakra, dost.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 14:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boží - všechny BUSy ukončené na Lihovaru, no super + zvlaštní TRAM 41 Hlupočepy-SMíchovské nádraží!

Co Třeba 117 Čechova čtvrť-Levského bez zastávky - To bude ale LINKA!

Nezpomeňte že na 177 a 154 musíme zrušit zastávky Sídl.ZM a ZM!!! a u 154 ještě Hostivařskou.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 14:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych pro začátek začal souběhy dvou typů kolejové dopravy. To je nejdražší. A protože metpo z podstaty věci zrušit nejde (Metro? To je díra v zemi. Tak, tak a tak. Tu vám vzít nemůžou. - konec citace), tak to bude ta druhá (pro zabedněné:tramvajová) doprava. A pak bych zrušil souběh lacinější a dražší povrchové dopravy. (i zabednění již řeknou, která to bude).
Pro začátek 18,20,6,8,25
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 14:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
nejezdíš ze Šárky na to letiště, náhodou
Ze školy těžko, když škola stojí na P-9. Po škole na letiště a pak pěkně domů na Šárku.

Koho myslíš těmi místními? Na letišti snad bydlí místní? Obydlená část je až od zastávky Dědina. Těm by se sakra nevypaltilo jezdit na ter. Jih a na Zličín.
Firma provozující minibusíky vozí sotva 7 lidí za půl hodiny. Je to asi jako s tvým Aečkem, které sice nevozí vůbec nikoho, ale chceš ho posilovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 15:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místními myslím Pražáky. No to je právě ono - kdyby vozily 50 lidí za půl hodiny , vypadalo by to jinak. Jo tak je to tak: Letiště - Šárka.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 15:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šetřit se má, ale na cestujích až na posledním místě. Jakékoliv škrtání či optimalizování a přelévání cestujících z tramvají do metra či z autobusů do tramvají vede k jedinému - k přelévání cestujících do os. automobilů.

Jsem všema deseti pro šetření v rámci podniku, ale zkracovat linky na Podbabu (107,147), na Vypich (174,180), na Kotlářku (167) a snad radši ani nechci vědět kam ještě, je prostě šílenost, která vede k jedinému - k dalšímu nas**** cestujících.

Ještě k letišti:
Zítra se otevírá nákupní centrum, ke kterému bude jezdit linka "Šestka" jednou za půl hodiny stavící před hotelem Diplomat. To je opravdu výborný. Četl jsem rozhořčené příspěvky obyvatel Hanspaulky, kteří se marně léta dovolávají na ukončení 131 na Dejvické, což prý nejde z důvodu nemožnosti vpustit další spoje do Dejvic. Najednou to jde a Trnková na radnici P6 na to nedokáže sama odpovědět.

V roce 2008 se vedle letiště otevře druhé největší nákupním centrum v Praze - Outlet Airport Praha, které bude druhé svého typu v ČR (po Freeportu na Hatích). Začínám mít vážné obavy o celou ruzyňskou aglomeraci, pokud se veškerá doprava sem bude konat po silnici. Okruh v Suchdole chybí a ještě 10 let určitě chybět bude, Áčko přes Motol odsunulo celou kolejovou dopravu k letišti až za horizont roku 2015 a to má samotné letiště v roce 2017 odbavovat 20 mil. pasažérů, 1000 letadel denně a zaměstnávat 20 000 lidí + 2 megamarkety + další logistická centra.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 15:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Pražáci (zaměstnanci LP) jsou zvyklí a jezdí tak mnoho let a své zvyky nehodlají měnit. Turisti jsou tu poprvé a proto je jim to šumák.

Ten, kdo jezdí léta z Brna do Prahy přes Mirošovice Dejvice taky svoje zvyky nechce měnit, ale tomu, kdo jede z Prahy do Brna na veletrh rád doporučím cestu přes Pardubice Zličín a nakonec bude nevědomky rád, že jede v klidu přírodou Sobín oproti tomu "místnímu", který popojíždí na Vysočině Evropská v SA už 60 minut.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 20:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale nepovede k žádnému přelévání. Ono se totiž začne šetřit i v podnicích těch cestujících, víš? To je ekonomie.
Spoj jednou za půl hodiny přes den a spoje v int 4-6 minut v ranní špičce je sakra rozdíl.
poslední odstavec: Jen to dořekni: Železnici si postaví soukromí investoři sami.
Budoucnost patří bagrům!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 21:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Decaux - absence čekáren: může mi někdo vysvětlit třeba takovou Malovanku zc? tam je to doopravdy do nebe volající. už jsem párkrát psal zmíněné paní trnkové, ale vysvětlení 0-0-nic (prý vše až v rámci reko bělohorské třídy, ta však proběhne až po výstavbě břevnovské radiály, protože sem bude svedena načas těžká doprava z patočkovy...).
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 22:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Z oblasti Anděla je cesta na letiště výrazně časově výhodnější použitím linek MB+100

Na to se dá říct jen jediné: www.dp-praha.cz/idos. Pokud 100 hned naváže, je kratší jet přes Zličín, pokud se na ni má čekat, je kratší jet přes Můstek. Rozdíly jsou stejně v řádu minut.

Martin:
takže Vaše teorie hypernapaječů se nezakládá na pravdě.
Kdo psal o hypernapaječích? Psal jsem o nákupním charakteru linky. Záleží, v kterou denní dobu 100 jezdíte. Pokud tam jezdíte po škole škola stojí na P-9. Po škole na letiště , tak odhaduji 15. - 16. hodina, a to ještě většina lidí je v zaměstnání a ne na cestě domů z nákupů. Viděl jsem často situaci, kdy z Terminálu Jih nejel dál už téměř nikdo.

Začínám mít vážné obavy o celou ruzyňskou aglomeraci

Zbytečně se nervujete. Pokud někdy jezdíte i za hranice Prahy, nemohla Vám uniknout rekonstrukce trati Jeneč - Středokluky (v obci Kněževes), kde se nachází odbočka na letiště. Nemám žádné interní informace, ale myslím, že nejsem jediný, kdo za tlakem LP na tuto rekonstrukci vidí jeho snahu o napojení na kolejovou dopravu z Prahy. Případná výstavba přestupního bodu vlak - autobus u vlečky je v rozpočtu Letiště pakatel - myslím, že LP se takto zcela pragmaticky zařizuje pro budoucnost. Pro dopravní obsluhu obcí totiž ta trať nemá žádný význam, jelikož je všechny míjí.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 23:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to se taky dá říct jen jedno: To všechno už tu bylo!
Takže je to samozřejmě dávno prověřený. Nějaký www.dp-praha.cz/idos, to je jen pouhá teorie. Doporučuju nemudrovat u kompu a prověřit si to v praxi, tak jako jsem to udělal já.
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 00:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Cože? Zrušení souběhu tram + bus? Tak to je ta největší hovadina, co se může udělat.
Příklad: Moje "domácí" zastávka je Kavalírka a tak 35% cest na Anděl praktikuju autobusem, protože časově to vychází většinou tak o minutu až dvě lépe. A zdaleka nejsem sám. Pro cesty až Na Knížecí se mi ani do tramvaje nevyplatí lézt.

Co takhle propojit 167 a 123 s tím, že nějaké ta pořadí budou končit od Homolky na Kavalírce okolo bloku jako za dob "předmetrových" a-123. Zrušíme 149, ta přece lze podle teorie Káema nahradit B+A. Ukončíme 191 a 217 na Klamovce s tím, že nějaká pořadí pojedou jako 130 dále do Stodůlek.
Nehledě na to, že mimo vyjíždějící a zatahující trojky mi tu na nejstarší tramvajové trati v Praze nejezdí ani jedno NP pořadí a u busů jich mám více než polovinu.

Mimochodem, dneska jsem měl možnost vidět 3 busíky AE: 1x2cestující, 1xasi30 a 1x0 klientů. :-)
705.905 - to je holka zelená...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 00:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuju nemudrovat u kompu

Obě trasy mám projeté tolikrát, že to až není hezké. Nepsal bych o něčem, o čem nic nevím. Časově jsou opravdu obě cesty od Anděla cca stejné, 119 na Evropské třídě zas nenabírá ve špičkách tak obrovská zpoždění, jak si třeba z pár pozorování můžete myslet a většinou je stejně u 100 máte vyrovnána delším čekáním na Zličíně. Večer jezdí obojí v 99,5 % případech načas, to můžete IDOS brát za bernou minci.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 10:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSADzast.: Obnova tratě Hostivice-Středokluky je především proto, že Letiště chce mít zajištěno zásobování palivy ze dvou stran, kdyby jedna cesta selhala. Spotřeba paliva roste a po silnici se to ani v nouzi nenaveze a letiště se vyděsilo, když si uvědomilo, po čem a kudy jezdí vlaky s palivem. Jinak ale souhlas, i výstavba tratě od TS2 k Hostivicim by byla pro Letiště s jeho zisky prd. Tezi Nástupiště ve stáčírně středokluky jsem tu již taky rozvíjel, sice jako absurditu, ale ono je toho možnýho jak tak koukám, čím dál tím víc :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 10:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek: Ne, jinak. Koukej:
Zrušit 217,130, beze změn 191,167
149 CD,CT od NB prodloužit na Sídl. Stodůlky.
123 zkrátit na Kavalírku a jako bonus jí na druhé straně prodloužit k metru Jinonice (prý tomu brání jen jakási byrokracie)
Kvůli jedné-dvoum minutám času a 35% cest je fakt souběh busů drahej. Jsem rád , žes to napsal z praxe, myslel jsem si to, ale nikdo by mi to nevěřil.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 11:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrušit 217,130, beze změn 191,167
149 CD,CT od NB prodloužit na Sídl. Stodůlky.

Pokud by 149 měla intervaly současné 217 (tzn. proklad s 191 by zůstal zachován), tak proč ne. Zvlášť teď, když spojení Smíchov-Dejvice zajišťuje 20.Buď 20 nebo 217 by měla přece jenom zůstat, obojí zrušit ti neprojde!

123 zkrátit na Kavalírku a jako bonus jí na druhé straně prodloužit k metru Jinonice (prý tomu brání jen jakási byrokracie)
Brání tomu obyvatelé vilek v příslušné ulici - taková malá "Ořechovka" - to je asi neprůstřelné...
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 11:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem kouknul na mapy.cz a v tý ulici (Na pomezí) je zákaz vjezdu - tak asi proto.
Navíc místní mají často k VHD pod okny těžko pochopitelný odpor (Baba, Ořechovka,...)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 11:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jistě, 149 int cca 12/15/20?
No aby na tebe taky došlo:
AE přečíslovat na 200 (200 zrušit, nahradí 187), zavést zastávku Dědina
119 Vlastinou , vybrané spoje " s tečkou" okolo skladů
218 zrušit, 179 v úseku staré letiště - Petřiny po Evropské, Vlastinou a okolo skladů
225 beze změn
a máš to. :-)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 11:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Mohla by se ale kolem skladů vést místo 179 radši 225, a to trasou: ...- Jiviny - Ruzyňská - Brodecká - Nádraží Ruzyně - Sídl.ND - Divoká Šárka - Dědina - K letišti - ...
To by byl teprve vymeták non plus ultra, to by se otočilo v Ruzyni tolikrát, že by bylo nejrychlejší na Starém náměstí vystoupit a po Drnovské to dojít k Hyperšestce pěšky a tam nastoupit do stejného spoje.
Takhle ne!:-)

To přečíslování se mi nelíbí. AE je ČD/ČSA věc, ať si to označují jak chtějí, naopak bych přečísloval 100 na 219 (x19=letiště). Současnou 219 můžeme zrušit, respektive označit jako "164 s tečkou"
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 11:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už, tak:
AE zrušit
119 Nádr. Hol. - Dejvická - Letiště Ruzyně (nezastavuje na Horoměřické)část za kloubem rezervována pro cestující ČD a ČSA)
218 zastavovat cd,ct na Horoměřické
225 přes Dědinu, Novou Šárku, mimo pdš končí u Hyperšestky (12/30/15//30)
108 ...-DŠ - Dědina - Hyperšestka - DM - Ciolkovského - Sídl. ND (12/30/15//-)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 11:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je o tom, aby ty lidi ze staré Ruzyně měli spojení do DŠ přímějc. Jinak bych z 225 ten vymeták udělal klidně. Taky by šlo: ...Řepy-BH-Vypich-Petřiny-Libocký kostel-Staré nám -Nádr. Ruzyně-Sklady (sorry za nepředpisová jména zastávek)-DŠ-Vlastina.....Ruzyně :-))))
219!!! WOW!!! Už se těším co na to Letištní Martin. A 519 noční v trase 319. AE bude 719.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 12:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

219!!! WOW!!! Už se těším co na to Letištní Martin.A 519 noční v trase 319. AE bude 719.
Každopádně z obavy před Letištním Martinem (i s ohledem na zbytek příspěvku) nastoupím do programu ochrany svědků, změním si identitu (nick) a už budu propagovat úplně odlišné názory, aby mě nikdy nepoznal

Ta 719 mě tak napadla, ale radši jsem to neventiloval.
519 bude noční rychlospoj z centra na Letiště:-) (510 můžeme zkrátit na Ciolkovského)
619 bude noční DŠ - Letiště - a dál po 319
dále natáhneme koleje k Terminálu Jih a zavedeme tam tram 19
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace