K-report
 

Archiv do 15.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 15.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: A co naznačit? nebo se nesmí ani naznačovat...
Btw. Nešlo by to vyřešit závlekem 133 do Revoluční nebo prodloužením 207 tamtéž po dobu výluky? (autobus by se tam snad nějak nacpal a otočil, ne?)
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jo už sem tam tušim někdy byl, ale že by stromy nutně znamenaly čistej vzduch, to teda neeee. Já čumim z okna bytu do koruny stromu a za nim je ještě pár dalších, ale čistej vzduch si stejně představuju jinak.
Kromě toho těch zbylejch 40% představuje asfaltová plocha po který se prohání i na střed Prahy vysoce nadprůměrnej počet aut !
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud potřebuju přímo z Karláku přímo na Palačák, je to přes metro nejrychlejší. Ale to se mi stává málokdy
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejprve jen zdánlivě off topic: (Plzeňáci to jistě vědí), zajímavý je údaj o počtu chybějících řidičů MHD v celé ČR. TO NIKDO NEDOKÁŽE PŘIVÉST 300 Slováků, Ukrajinců nebo Poláků???
Z ČTK:
PMDP mají nyní přes 550 řidičů, což je zhruba polovina všech zaměstnanců, jejichž průměrná hrubá mzda je od 17.000 do 21.000 korun plus 2000 Kč stabilizačního příspěvku. Podniku nyní chybí 14 řidičů trolejbusů a autobusů. Letos z firma odešlo 48 řidičů a 79 jich firma přijala. Dále je jich 43 v přijímacím řízení, z toho 22 z nich už prochází autoškolou.
V ČR nyní podle Suttrové chybí nyní 2000 řidičů ve veřejné dopravě, z toho zhruba 300 v MHD.
Dříve nastupovali do PMDP jako řidiči zejména muži po vojně, kteří měli řidičský průkaz na nákladní automobil a pak si ho rozšířili o skupinu D (autobus), jejíž absolvování dnes přijde na 25.000 korun. Firma kurz lidem hradí, ale musí se zavázat k odpracovaným letům. Pokud je nesplní, musí poměrnou část uhradit.

No a pak Absolut: Kdo je nadřízeným toho kdo rozhoduje o tom, jak bude vypadat náhradní doprava???
218: Ale ona 133 bude jezdít přes Nám. rep. jenže to neřeí dopravu na P7 a jen čátečně na P6.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přivést těžko, ale přivézt by se asi dali.
A od ledna si přidej Rumuny a Bulhary.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 15:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Přivést ve smyslu přivedení do země. Vozit je nebudu, přiletěj nebo připlavou. Když něco někam zavádíš, tak to jdeš zavést a ne zavézt. Zaváží se díra. Hleď si paragrafů a gramatiku nech na mě, jo?
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 17:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ona 133 bude jezdít přes Nám. rep.
Tak to je potom v pořádku. Koho zajímá spojení z Prahy 7. Ale vážně: Pro spojení přímo na Nám.Rep., do prostoru začátku Příkopů a Celetné bych viděl docházkovou vzdálenost z Mas. nádr. (5,26) jako snesitelnou. Nedávno tady NĚKDO tvrdil, že pěší přesun je regulérní součástí MHD. Samozřejmě kaliforňan by byl asi elegantnější řešení, ale když to nejde, tak to prostě nejde:-).
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Národní divadlo- Lazarská: Při poslední výluce jsem o tom, že tam zůstalo několik desítek metrů úplně odrovnaných panelů říkal jednomu politikovi. Říkal že to prověří. Naivně jsem si myslel, že by třeba výluku o pár dní prodloužili a vyměnili i ten zbytek. Prověření trvalo dva roky, jestli se nepletu. A máme úplně zbytečnou výluku navíc.

Městský okruh: Myslím, že ten úsek přes Hradčanskou se začne stavět až jako poslední, je nejjednoduší, je hlouben z povrchu. Co jsem našel na netu, tak by se mělo začít stavět v září 2007, ale je otázka, jak se to ještě změní.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 07:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Zrušit výstup z metra není to samé, jako zaházet studnu. Nevyplatilo by se to.
Ale byla by po něm krásná díra pro nějakou hernu, takže někomu by se to vyplatilo. Problém by byl jen loni instalovaný fungl eskalátor, ale když zasáhne vyšší politická moc, jde všechno i u DP, eskalátor to dožije někde ve skladu.
Jeden čas se uvažovalo o zrušení některých výstupu na povrch a jejich nahrazení vybaveností, takže staré dobré myšlenky by se jen oprášily. Co si pamatuju tak měl takto dopadnout výstup na NR k Obecnímu domu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 08:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 - o Náměstí republiky nejde, tam skutečně je metro a tramvaje blízko. Jde o zastávku Dlouhá tř. která "obsluhuje" velkou část Starého města a podobně. Zastávka 133 Na Františku je daleko, Těšnov taky. V Dlouhý vystupuje většina lidí od Strossu. I zastávka "Letenský tunel" by to řešila.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2355
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 08:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t, Absolut:
Díky. Dovede si z vás někdo představit, co MO udělá s tramvajemi? Nestálo by za to vybudovat nejdříve u kachlikárny smyčku? (stejně se ta na Špejcharu zruší)

Pokud se budou kopat hloubený tunely od Strahovskýho tunelu až ke Spartě (sice na etapy), bude asi totálně paralizovaná doprava kolem Hradčanský?! Takže se dá očekávat 22 s 23 až na Bílou Horu, Petřiny bez tramvají úplně, 8,15,25,26 ukončení na Letný (na nové smyčce), 18 ukončení obloukem po Čechově a Mánesově mostě, 20 Podbaba-Šárka a 1 ze Štrossu přes Malostranskou na Barrandov?

Dovedes i někdo představit, že by to takto vůbec mohlo podobně vypadat?

Btw. 133 přes NR a DT má jezdit už dávno bez ohledu na nějakou výluku. Spojení Palachovo náměstí-Náměstí Republiky chybí už teď.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 09:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jaké Petřiny bez tramvají. A rozkopat to MO celé na jednou není třeba. Zalistujte v archivech, když nejste pamětníci. Z Petřin se dá jet přes Brusnici, případně až přes Pohořelec. Při výstavbě metra jezdila tudy celá Praha 6. Celý problém je o tom kam uklidit MHD a AUTA. Pokud budete chtít tramvaje zrušit, tak ty náhradní autobusy už tuplem nikam nenacpete. První problém na Hradčanské vznikne totiž právě s autobusy. Proto bude spíše tlak někudy protlačit tramvaje i z Petřin na Malostranskou. Pokud ale bude současně mocensky protlačovaná přednostní výstavba prodloužení metra linky A, tak to bude opravdu kolaps dopravy, ale díky autům. Upřednostněná MHD s automobiloprovozem intenzity 70. let minulého století (výstavba metra) by výstavbu MO i metra ustála.

(Příspěvek byl editován uživatelem Borovička.)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 09:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nějak si to radši ani představovat nechci a ještě že na P-6 nebydlim, i když P-5 je ještě horší, ovšem díky úplně jiným věcem, resp. lidem.
133 přes NR myslím nejezdí kvůli někdy na začátku 90.let přijaté koncepci "Žádné busy do centra", nebo prostě z důvodu že tak nikdy nic nejezdilo. Přitom by přes NR byla určitě užitečnější než husákovym tichem.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 09:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Smyčka bude, budou na ní končit tramvaje od centra. S autobusy (se 174, ostatní nestojej za řeč, meziměstský se přesunou na Zličín, ty co končej na Dejvický tam budou i začínat) to nic neudělá - v lepším případě budou objíždět ulicí Na valech (bloková smyčka) v horším je odkloněj do Kafkový.
Já doufám, že tramvaje Chotkovejma sadama neprocpou všechny a že to skončí takto:
Konečná Sparta: 1,8
Petřiny 2,18
Podbaba:20
Liboc:2,26
BH,Vypich a Malovanka beze změn
po nábřeží tedy 15,25,26 (takže na Chotk. s. přibydou v podstatě 2 linky) a 2 CD,CT,2xT
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 11:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Mě fascinujou ty tvé propočty přepravy substrátu. Na Chotkovou přibudou vpodtsatě 2 linky. Houby. Pokud ty lidi pojedou na metro (což je navíc tvá koncepce), tak je musím na to metro dovézt. A pokud jim neumožním vylézt na Hradčanské a ukončit tam tramvaj, pak logicky ta přeprava musí skončit nejdříve až na Malostranské. Ta 1 či 8 ať končí na Spartě, ale to co pojede Chotkovými sady bude třeba posílit - nejde o počet linek ale vozů. Je pak ještě otázka, jak bude v které etapě průjezdný úsek Prašný most - Brusnice, i s ohledem na auta. Ale konkrétní časový plán a etapizace výstavby MO (natož metra) snad toho času schváleny nejsou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 11:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Mě zas fascinujou tvoje katastrofický scénáře. Jak z mého textu plyne, z Břevnova se nic nezmění a tramvaje pojedou na Malostranskou. Stejně Břevnováci tvrděj, že tak jezděj. Tak aspoň budou mít možnost to dokázat. Z Petřin a Evropské budou dovezeni na Dejvickou. Mě šlo právě o to, aby se nenacpalo na Chotkovy sady 5 linek navíc, což by je zařízlo.
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 12:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že největší akce najednou bude výluka Hradčanská+celá kříž Prašný most, nebo Hradčanská-Špejchar. To jsme párkrát měli i v devadesátých letech. 1. U výluky jenom na Hradčanské bych se obával, že 8+20+26 budou vozit vzduch koldokola přes Brusnici. 2. U výluky na Špejcharu bude muset zůstat něco na Letné, takže bych se přecpání Chotkovy nebál 3. U výluky Prašný most bude novinkou současná 20 z centra, která se patrně spojí s jinou linkou z Letné.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 12:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Jak mám z očitých svědectví při rekonstrukci po povodních, tak eskalátory se dají po částech odnosit do sběru.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 13:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad plán etapizace stavby MO - ten existuje, mám to někde stažený, ale nemůžu to najít. určitě to někde visí, už jsem se tu o tom snad i zmiňoval (nebo na T-fóru), žádná velká diskuse se ale kupodivu nekonala.

změny tram/bus - podle mě to teda bude celkem maso. závisí samozřejmě na jednotl. etapách, ale jako největší problém pro obslužnost vidím přerušení TT letenská pláň snad na 3 roky (2007-10) - na letenské nám. jezdí z P6 lidí hodně a po nábřeží a zpět je to celkem slušná zajížďka. jinak svoz na MA z Petřin a Břevnova by měl být relativně bez problémů. navíc v určitých etapách bude trať na HR otevřená. hlavně se bude muset dbát na to, aby po nábřeží nebyly mechanicky odkloněny všechny letenské linky, osobně bych se přimlouval za 3 linky v 2xT, tzn. z každé větve na P6 po jedné lince, z toho 2 páteřní na Stross a jednu uhnout do Revoluční. linku 20 bychom asi načas vyeliminovali, takže bychom měli v Chotkově šest linek v 2xT.

jako větší problém vidím busy, pro které podle mě prostě místo nebude. takže budou buďto stát v zácpách, nebo je zkrátí (dost nepravděpodobné). každopádně asi hodně cestujících uteče do tramvají. osobně bych navrhoval např. posílení 2 a 180 odklonit z Motola na Petřiny (resp. posílit 184) s vylepšením přestupní vazby na Větrníku. dále prodloužení 23 výměnou za 15 nebo 25 na Vypich, 174 by mohla jet přes Ladronku a dál kolem Strahova na Malovanku (a dál-?), 143 ukončit na Malovance nebo někde u d-2 (Macharovo nám.), event. rovnou sloučit s 174. 108 zrušit nebo zkrátit na BH a Ruzyň dopravovat k metru přes Evropskou.

jo, jak by se nám teď hodil S-Bahn Hradčanská-Výstaviště....
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 14:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybysme neměli Metro, tak by se jistě podařilo proplést stavbou několikrát překládanou provizorní TT a nepřerušovat provoz tramvají po Letné. Ale Metro je všespásné.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 14:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj. provizorní TT by mohla vést po severním okraji parku na leten.pláni, dále uličkou mezi současnou smyčku a velvysl. izraele a zde napojení na trať v badeniho.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 15:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolem Izraelského velvyslanectví politicky nelze. Ale tou Miladou bysme se propletli, vždyť je to holka široká.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 15:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: ale tam to nepude qůli protiteroristickým opatřením.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 15:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokument postupu výstavby je ke stažení na webu magistrátu (.doc, ~40KB).
Shrnu-li to tedy, tak tramvaje by neměly jezdit:
- přes pláň 10/2007-12/2009
- Špejchar - Prašný most 11/2009-10/2010, auta+BUS v této době z centra ulicí Milady Horákové, do centra Na Valech.
- Myslbekova - od 12/2007 do nevidím (prý skoro 4 roky).
And now for something completely different...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 18:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám jen ten blbý pocit,aby to nedopadlo špatně.MO bezpochyby přiláká nové řidiče aut,kteří ho budou využívat.To je logické-bude to nová silnice,kapacitní a používání bude zcela zdarma.Tito řidiči ale z MO budou muset někam vyjet,protože málokterý bude mít pracoviště asi přímo v tom tunelu:-)
V místech výjezdů však vzniknou kritická místa,protože tam už není místo na podobnou kapacitní silnici jako bude ta na MO.A mám obavu,aby to nedopadlo jako v okolí Anděla,kde na výjezdu z okruhu jsou takové kolony,že policisté raději preferují IAD na úkor směru MHD a kolony nakonec vznikají všude.
Někdy mám ten pocit,že 21 mld. (tuším,že tolik jsem se dočetl) by se dalo využít o dost účelněji.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 19:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21 mld. to bylo v odhadech kolem roku 2000. Takže dneska to bude víc.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 20:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Veřejnou soutěž vyhrál Metrostav s nabídkovou cenou 21.205.273.843,- Kč (to by mě zajímalo, jak se dá k takové částce přesně dojít, ještě že to nemají na haléře ). Při výpočtu v roce 2000 se počítalo s realizací v letech 2005-2010 a tedy pochopitelně i s odpovídající inflací.

Edit: překlepy

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 10:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Také jsem psal, že se MO bude stavět na etapy, ale jedna z etap bude od Strahovského tunelu po Prašný most. A tramvaje na Petřiny to určitě na ten nějaký pátek odřízne. Je otázkou, jestli by se vyplatil kaliforňan. Ale linka Sibeliova-Petřiny by asi moc smysl neměla. A co deponování tramvají? Myslím si, že tramvaje na Petřiny budou min. půl roku až rok bez provozu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 11:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ano, přivezeme "makače" z východu. Ti umožní další přežívání nevýkonné státní a hospodářské správy. Jen aby časem neprohlédli manýry zdejší "panské rasy". Francie nám budiž příkladem.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 13:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

akribius: taky z toho mám velmi, velmi smíšené pocity. a jako dáreček 5 let výstavby = 5 let ještě horšího stavu provozu, než je nyní vč. provozu spojeného se stavbou (LKW vozící sutiny apod.).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 17:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, pláčete na nesprávném hrobě. Snad jediná strana, která podporuje výstavbu MO dostala ve volbách více jak 50% hlasů. S tím nic nenaděláte a to bez ohledu na to, jestli MO potřeba je či není.
Můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno co se s tím dá dělat.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 20:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Pokud si kliknete na ten magistrátní dokument, tak tam o tramvajové výluce na Petřiny není ani slovo. Zato je tam velmi dlouhá tramvajová výluka Myslbekovy ulice, kde má začít, pokud jsem to správně pochopil, ražený úsek. Ten má končit až u Prašného mostu. Tramvajové výluky vypsal (snad správně) Bobek. Takže výluky na Petřiny, ale ani na žádné další tramvajové větvi na P6, nebudou možná ani krátkodobé.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.203.81
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 21:27:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To co teď přijde v souvislosti s výstavbou MO je jenom důsledek krátkozrakosti politiků a "omezenosti" v myšlení dřívějších urbanistů. To je to, co já nazývám myšlením na 100 let dopředu. MO se měl stavět už někdy na přelomu 70. a 80. let (viz slavné demonstrace za Stromovku a to v trase slavné "buštěhradky" - po její likvidaci - jako nadzemní dvoupatrová dálnice ala USA). Z hlediska urbanismu města to jistě nebylo optimální řešení - dnešní Blanka je daleko lepší - dálnice mimo nájezdové rampy zmizí pod zemí a nebude obtěžovat. Dneska funkce MO nahrazují Milady Horákové, Veletržní atd. a je to maso - v okolí se nedá dýchat. Co se týče cílů v okolí MO (jež by měl být hlavně vnitroměstskou tranzitní komunikací) a restrikce parkování - tak to řeší jedině systém zpoplatnění parkování či mýto. A už dnes je to řev i když to má přijít za několik let.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 09:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tunely je potřeba postavit, o tom žádná. Výluky jsou nutným zlem - teď jde o to, aby je "tvůrci" neposrali, jak několikrát v nedávné minulosti ukázali.
Absolut: To s tím propletením a metrem je žvást a sám to víš.
Milky: Omyl - v Francii nepokoje dělali sice nezaměstnaní, ale dobře zabezpečení sociální sítí. Tam nebyla příčinou nouze, ale nuda.
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 09:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: nebude úsek pod Malovanka- P. Most náhodou ražený? Pak by to šlo vyjezdit přes Brusnici.
Dali: tys tady chyběl. Mělo by se zavést mýto přesl Letnou řekněme 50-100 Kč za vozidlo (za nákladní i víc). Nastanou pak možnosti
a: během 20 let se skutečně nashromáždí 20GKč. Pokud k tomu bude naděje může se už začít stavět
b: provoz poklesne natolik, že se zjistí že okruh neni potřeba

Jenže ve skutečnosti to dopadne
c: budeme mít okruh odnikud do nikam a totálně zadlužený město. Bude totálně ucpanej Břevnov a Evropská těma kdo hladce projedou okruhem. Do toho se Břevnov rozkope kvůli radiále a současně Evropská kvůli metru. Už se těšim
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 10:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iii: Proš myslíš že část okruhu plynule průjezdná od Jižní spojky na Vychovatelnu je odnikud nikam? Kdybys jezdil autem, zpozoroval bys obrovský kladný vliv Mrázovky na IGK ne jen v P5 a 6, ale zejména 1 a 2.
Proč myslíš, že ražené metro rozkope Evropskou? Rozkopala se snad Budějovická nebo Vinohradská kvůli témuž?
A věta o poklesu provozu je vtip tisíciletí. Pár let po jeho začátku... :-))))

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 12:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička, Iiii:
Obávám se, že od Malovanky po Pr. most bude úsek hlouben.

Iiii:
MO věčné téma.
1) Městský okruh neměl nikdy vzniknout, to je fakt. Ale pokud tu máme 50% hotovo, je třeba ho dokončit.
2) Netroufám si tvrdit, že nevede od nikud nikam. To je čistě argument rádoby ekologů. Žádné město na světě neotevřelo celý prstenec okruhu v jeden jediný den. Někde se začít muselo a muselo se také stavět na etapy. Proto také 1.,2.,3.... etapa nevypadá nějak slavně a může se zdát, že nevede odnikud nikam.
3) Ačkoliv už dávno nejsem stoupencem MO jak takového, jsem pořád skálopevně přesvědčen, že tunel pod kopcem je 100x lepší řešení než Milada Horáková, Veletržní, Korunovační, Radlická a mnoho dalších ulic, kde je doprava opravdu otřesná a bydlet bych tam nechtěl.
4) Nebýt Jižní spojky nebo Štěrboholské radiály, to by byl teprve mazec. Druhá strana mince je ta, že místo Jižní spojky měl být dávno hotov okruh Pražský.

Jeden fakt je, že lidi z aut nepřesednou a jediné co s auty můžem udělat je zavést je na kapcitní komunikace mimo intravilán nebo je zakázat. To můžeme, ale jedině tam, kde k tomu máme důvody - památková rezervace.
Druhý fakt je ten, že kapacitní komunikace přilákají ještě více aut a zahltí komunikace, které vedou k okruhům.

Pravda je někde uprostřed. Jsem si jist, že MO především Letné pomůže a pomůže hlavně těm, co v Holešovicích bydlí. Že se to všechno dalo řešit před dvaceti lety jinak, je pravda taky. Ale co teď s tím, když máme v Břevnově ukončen tunel semafory a nikam nepokračuje? To je větší zlo, než to prostě dokončit.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Proč myslíš, že ražené metro rozkope Evropskou?
Minimálně mezi Studentskou a Thákurovou se musí udělat napojení tunelů a zřejmě zde bude startovací jáma pro ražbu. Snad se výluky využije pro opravu stropní desky stanice, pokud nám do té doby nespadne na hlavu.
Úsek Myslbekova - Prašný most bude ražen http://www.pudis.cz/publikujeme/stavba-c-9515-myslbekova-prasny-most.html
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 15:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: 100% souhlas. Otázka pojíždění města IGK se měla řešit už dávno a tehdejší koncepce měly hlavně uvažovat nad všemi možnými variantami budoucího vývoje. Koncepce ze 70. a 80. let rozhodně nepočítly s takovým nárůstem počtu vozidel pohybujících se po Praze, jako dnes. Místo toho se řešily pouze tranzitní průjezdy městem (systém horizontálních a vertikálních magistrál, jehož jedinou realizovanou částí je SJM). Obávám se ale, že ani současní projektanti se nezabývali všemi aspekty, ono je hezké, že se zrychlí průjezd Patočkovou, přes Letnou, Bubny atd., ale obávám se, že v místě nájezdů a sjezdů na MO se začnou tvořit ještě horší zácpy, než dnes na Smíchově. Je potřeba důkladně vyřešit i organizaci na povrchu, kde se zcela změní proud dopravy.
K těm plánům okolo omezení tramvají - podle odkazu na dokument viz. výše mám pocit (pokud špatný, tak mne opravte), že Milady Horákový bude i přes stavební práce průjezdná po nejrůznějších provizoriích pro IGK. Doprčic, to se tam fakt nemůže vybudovat dočasná, třeba i jednokolejná TT? To je evidentně zase podpora IGK na úkor městské hromadné dopravy, přitom úsek ze Strossu na Letenské náměstí a prakticky až na Letenskou je z hlediska přepravy velmi významný... na samotné pláni rozhodně budou tramvaje překážet míň, než IGK na přeložkách. Chápu, že nelze celou dopravu převést do Korunovační, ale stejně přes Letnou bude pouze úzká 1*1, do toho bude ještě zasahovat doprvava z/na staveniště, takže to tam stejně bude stát a v těchto nekonečných kolonách naše autobusy NAD...
Proboha kterej blbec tohle vymyslel?
Ještě by mne zajímala organizace dopravy během výstavby nového mostu ve Svatovítské, nemáte k tomu něco?


Jůů, stý příspěvek.. díky hoši!


(Příspěvek byl editován uživatelem tramvajak.)
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 17:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela často jezdím z Břevnova na Letnou (Letenské nám.), tak jsem zvědav, jestli budu jezdit oklikou přes nábřeží, nebo pěšky od Chotkových sadů....nebo spíš autem. grrr.
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 17:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a prakticky až na Letenskou je...
Pardon, v příspěvku výše mělo samozřejmě být "až na Hradčanskou..."
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 17:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,obrovsky kladný vliv na IAD Mrázovka je.Ale pro lidi,co jezdí tramvajemi už to přináší jen a jen problémy.Prakticky každá ranní špička přináší preferenci na sjezdech a z Plzeňky se jezdí na Arbesák okolo 10-15minut.
Rovněž okolo zastávky Zborovská je pěkný špunt pro MHD.A to jsou přesně mé obavy-okruh přiláká nová auta a zhorší situaci tramvajím a jiné MHD.Tak jako na Smíchově.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 18:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Ale zácpy ve Zborovské byly vždy. Nemyslím si, že více aut na Jiráskově mostě je způsobeno Mrázovkou. Pravda je ta, že se doprava kolem Anděla zklidnila. Neznamená to, že je úplně v pohodě. Já si ještě jako malej pamatuju na totálně zacpanou obousměrnou Kartouzskou nebo ještě nedávno na Radlickou, kdy jízdní doba Barranďák-Strahovský tunel trvala přes půl hodiny.
Ta "pěší zóna" na Andělu a ucpaná Zborovská nebude Městským okruhem, ale tupostí radnice, že do Lidické vůbec automobily pustí.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 19:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepamatuji si na takové zácpy,kdy bych ani nemohl odbočit do Zborovské od Anděla.Z druhé strany jsou naopak takové zácpy,že nelze odbočit či najet na Palackého most aniž by mi zbytek soupravy (někdy i celá) neblokovaly zbytek křižovatky.A na Palackého mostě kolony nebývaly-Jiráskův most byl naopak ucpán pořád a stále je.Otázkou zůstává až bude MO dokončen a provoz aut se na něm rapidně zvýší,jak to pojmou rampy na Andělu a v okolí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 21:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku odbočím - to vychvalované vánoční posílení má i svůj rub o kterém se moc nemluví - Zatímco 4 v soupravách a od rána byl málem reklamní hit, tak fakt že 23 v neděli jedí od 9.00 se nikde moc neprezentoval. Vozokm navíc o vánocích už nejsou zadarmo, jako loni, ale musely se někde ušetřit. Inu, a bude hůř.
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 22:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Naše oblíbené vozokolimetry se ušetřily během výluk, takže se s klidným svědomím můžou projezdit před Vánocemi. Neodpustím si jednu kuriozitku: tento rok měla jezdit 18 opět o víkendu v intervalu 5/10 min... a pořadí, které by jelo po pěti minutách mělo být sólové. Ovšem nakonec se zjitilo, že peněz je dost a proto se jezdí 7/8 minut a vše v soupravách. To že peněz je hodně dokládá i fakt, že je posílena i šestka (a mimochodem přímo z oblíbených Vokovic).

K situaci na Smíchově:
Jakožto košířan mám tu čest se setkávat s IAD v okolí Kavalírky každý den (i noc). Po otevření Mrázovky se situace opravdu zlepšila, kolony už nedosahovaly na Kavalírku, ale většinou jen do úrovně Malostranského hřbitova (hřbitov u Bertramky). Ale po několika měsících, jak už tu psal Akribius, začalo aut přibývat a přibývat, takže se teď skoro nedá přes Plzeňskou na Kavalírce ani přejít (ano, mám chodit podchodem, ovšem ten mne odpuzuje svou "čistotou"). Nakonec je tedy situace téměř stejná s tím rozdílem, že ubylo aut ve Štefánikově a přibylo ve Zborovské).
Jako plus beru libovou preferenci na Plzeňské, tedy až na nutnou čočkozávoru na Bertramce směrem d.c.
Zápory najde každý, klady už jen málokdo...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 22:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No neušetřily se, že jo, jinak by nesesekali tu 23. Jinak 18 zase je ze Strašnic.
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 23:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: 23 se určitě nesekala kvůli Vánocům, navíc už je okleštěná nějakej ten pátek. Patří do onoho systémového šetření, stejně jako ranní intervaly tram linek o víkendu. Do sedmi se všude jezdí po dvaceti minutách .
Každopádně posily jsou oficiálně placeny z vozokilometrů, které se neprojely z důvodu výluk.

18 je i ze Žižkova, ale to už je taková předvánoční tradice. Doufám, že se dočkáme mezi svátky i tradiční žižkovské dvojky.
Zápory najde každý, klady už jen málokdo...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 19:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Proč myslíš, že ražené metro rozkope Evropskou?"
Současný oficiální návrh maluje stanice Č. Vrch (nebo jak se bude menovat) a Veleslavín tak, že bez rozkopání to nebude. Samozřejmě je v okolí dost místa, odkud by se dalo stavět, podchody piod Evropskou by se mohly dodělat až po zprovoznění metra, jenže ono se nechce.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 22:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: 23 už je osekaná pradávno, už kolem 2002 jezdila např. ráno (pd) z malovanky až kolem půl 7... tzn. první spoj v centru až v celou. večer ostatně taky, mezi posledníma dvěma 22kama z národky je díra 20 minut a 23 nejede žádná. ale že by to bylo tak zlé se taky říct nedá. spíš kdyby ji prodloužili až na vypich :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawl:To jo, ale začátek v so, ne v devět není tak starej...
Budoucnost patří bagrům!
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:07:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iiii - Vy jste viděl někde detailně tzv. POV (plán organizace výstavby) trasy A za Dejvickou? Stanice ČV bude ražená - čili přistupová štola či šachta může být umístěna mimo Evropskou, stanice VE leží mimo ulici celá. Ano, největším problémem z hlediska POV a vazby na výluky je stavba vestibulů a podchodů - a tady se bude muset projektant hodně zamyslet nad tím, jak to vyřešit aby stavba proběhla co nejrychleji s minimálními omezeními provozu nicméně vše je řešitelné - chce to jen pořádnou dávku invence. Dalším podobným problémem může být úsek tunelu za odstavnými kolejemi DE před vstupem do ražené části - nicméně opět vše se dá řešit.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:42:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A razicí štít hodláte spouštět do podzemí kde? Jámou na Evropské? Pokud tam dojede (či dojedou 2 ks v obou tunelech?) od Veleslavína, zase ho bude nutno někudy vyndat. Nebo ho chcete ještě v podzemí rozřezat na malé kousky a dát rovnou do šrotu?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 09:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, řešíte věci, kterých se možná ani nedožijete. :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 10:01:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě, ale když oni na Praze 6 mají takovou "jasnou koncepci dopravy".
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 11:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: POV ještě není, ale bude se zachováním TRAM i IAD
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 17:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: A razicí štít hodláte spouštět do podzemí kde?
Kdeže jsou ty časy kdy se razilo štítem . Dneska potřebná tunelovací technika vyjede po svých.
Napojení na DE bych viděl obdobně jako na LA, IAD střídá pruhy, TRAM po létech slavnostně otevřena a započtena před volbami jako nová trať. Proč měnit osvěčené postupy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 09:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, že se k tomu neustále vracím: V MfD dnes jasný údaj: cena provozu tramvaje: 48 Kč/km.
Jinak je v MfD nekolik článků o "nových" tramvajích a tratích.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 09:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A copak píšou naši milí patlalové o nových tratích?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 10:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek byl sepsán za pomoci odborníka - Steinera:

Nové tratě:
Laurová-Radlická 2007
Podbaba-nádraží Bubny 2009
Barrandov-Holyně 2009
Václavské n.-Vinohrady 2009
Hagibor-Malešice 2010
Podolí-Zlíchov 2010
Modřany-Libuš po 2010
nám. Hrdinů-Pankrác po 2010
Troja-trojská zoo po 2010
Podbaba-Suchdol (záměr)
Kobylisy-Bohnice (záměr)

Do šešti let prý mají být všechny tramvaje zmodernizované. Příští rok se má zrekonstruovat 50 vozů - 10 wany z T3, 6 kusů np-kačen. RT6 asi do kopru :-(

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=291&r=mfpraha&c=646368
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=291&r=mfpraha&c=646358
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace