K-report
 

Archiv do 29.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Archiv do 29.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 16:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kloubový Man ev. č. 48 byl (asi i je) na lince 30 pořád. Hold jsem neodolal a svezl se.
Zpracování a jízda je naprosto někde jinde než klasická kloubová Karosa. Opravdu se to nedá srovnávat.
Subjektivně musím říct, že s tím motor opravdu velmi slušně cvičí a jede opravdu svižně.

Horší je to s uspořádáním interiéru. Opravdu velmi škoda, že se na to někdo nezaměřil a nezamyslel. Je málo místa na kočárek. Jeden se vejde proti druhým a jeden proti třetím dveřím. Ta jedna dvojsedačka naproti druhým dveřím je navíc. Ta tam prostě překáží.
Navíc čtyřsedačka za kloubem moc místa na nohy nenabízí. Šlo to vyřešit jinak. Opravdu je to škoda, jinak je to špička, ale tohle udělá tenhle bus neoblíbený
Ale třeba s tím DP něco časem udělá. Rozhodně to jde.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 21:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už je holt osud nízkopodlažních vozidel a autobusů obzvlášť. Dokud budou BUSy v záruce, asi si DP netroufne zasahovat do uspořádání interiéru...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 13:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Já nechci zase vypadat, že to vím nejlíp, a že jsem sežral veškerou moudrost.
Mě jde o to, že DP měl určitě možnost, vybrat si konfiguraci interiéru. Pokud vybral tohle, tak ten dotyčný člověk, který to vybíral nemá představu, co je vhodné do daných podmínek.
Pokud DP vzal základ a na konfiguraci se vykašlal, zase špatně.
V průběhu záruky těžko něco někdo změní.

Já opravdu nechci zase nějak kritizovat. Ale při odstranění té dvojsedačky v prvním článku se výrazně zvětší prostor pro kočárek. To je nunté, i krátký Man musí někdy odvést třeba tři. Ale toto místo je velmi dobré i pro stojící cestující.
V druhém článku opět na straně bezedveří je dvojsedačka navíc. Je pod ní ale fukar topení, taže pokud nemůže být jinde, tak to chápu. Ale pokud by byl na druhé straně, opět se zvětší místo pro kočárek a stojící.

Jde o tohle. Už včera lidi mrmlali, že je málo místa na stání a na kočárky. O to jde. Pak každá nová investice je špatná, když lidem nepřinese požadované (ale uznávám, že některé pořadavky jsou hloupé a nesplnitelné).
Fakt mi to nedělá dobře, že to píšu. Je to škoda. Jinak interiér je hezky řešen a místa je jinak v rámci nízkopodlažnosti dost a dost.

V krátkých Manech také něco lze zlepšit, ale pořád jsou v záruce. Ale nemyslím si, že by to záruku ovlivnilo.
Vyndal bych předposlední dvoujsedadlo vzadu. Nikdo tam stejně pořádně nechce, přístup je přes schody. Dvě místa nic neznamenají a byly by mnohem lépe přístupné sedačky úplně vzdadu nahoře. Lepší čtyři přístupné pohodlně, než šest nepřístupných.
Kloubové Many mají už za podběhem první nápravy na straně bezedveří 11/2 sedačku. Krátké tam mají dvousedadlo a průchozí místo je malé. Tam by to také chtělo buď jedno sedadlo, nebo 11/2 sedadlo.

Je to můj názor, ale myslím, že bych se na tom ze spoustou lidí shodl.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 00:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na lidi z DP. Na jiné diskusi se objevilo, že by se Košice možná zbavili pěti KT8 (chtějí jednotnější vozový park). Neví o tom DP něco?
Ono by nebylo možná od věci vyměnit je za naše přebytečné T3 (+určitě doplatek). Kdyby se zmodernizovaly na částečně nízkopodlažní, máme za cenu nové Astry/Anitry 3 nízkopodlažní velkokapacitní tramvaje.
Možná by si při nadhození tohoto na poradě mohl někdo pěkně šplhnout
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:48:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vladass:
Tak to je jednodušší prodat překupníkovi té-trojku bez techničáku (nebo i s ním) a místo toho vanizovat (jako reko nebo novostavbu).
Vana může jezdit ve špičku i o víkendu - KT8 by vozila v neděli dopoledne vzduch. V Ruské federaci hlad po T3 SUCS je, překupníci mají zájem. Ale mostecké představy o prodejní ceně za vozy ze 70. let jsou bláznivé, takže za T3 SUCS budou zcela šílené. A nyní nákup KT8 do Mostu? Nevstoupíš 2x do téže řeky...
A mimochodem, jsou signály, že Miškolc rázně zmodernizuje vozový park - tak by mohly být k mání i mostecké KT8.
:-)
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 22:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už někdo jel tím novým Manem o špičku? Jak pobírá?
Jinak se mi zdá, že má nějaké divně nahrané buse. Malá čísla i vpředu a prakticky nečitelné nápisy, jak jsou malé.

no toto: Hezká přezdívka
Já nevidím problém, že o víkendy dopoledne bude KT8 poloprázdná, stejně tak dopoledne o pracovní dny. Já v to nevidím probém. Copak mnohem dražší vlaky v základní obslužnosti jezdí pořád 100% vytížené. Ty si průměrně mohou nechat zdát i o té dopolední % obsazenosti tramvají.
To, že noční provoz (cca od 21:00) bych nahradil busy, už jsem také psal.

Opravdu netuším, kolik chce DP za tramvaje. Tuším ale, že jich k odporodeji nabízí 10. Ono je nutné brát v úvahu, že vozy z meziměstské trati jsou mnohem méně opotřebované, než z jiných měst. Je to opravdu znát. Ale nejsem manager DP nevím, kolik za co chtějí, a co tím zamýšlí.

Nevstoupíš 2x do stejné řeky sice možná platí. Nutné ovšem poznamenta, že kdyby DP tušil, co s těmi tramvajemi může dnes dělat, neprodal by je. Tehdy to bylo logické a rozumné řešení.

Já bych se skutečně nebránil jejich zpětnému nákupu z Miškolce. Stejně by prošly absolutní rekonstrukcí, takže jejich horší stav nemusí vadit.
A obousměrnost nevadí. Naopak, do budoucna bych se nebránil provozování obusměrných vozů. Je tu výhoda v případě přeložek trati, ostrovních nástupišť, jednoduššího prodloužení apod. Pro naše poměry i v obousměrném provedení dostatech sedadel.
Ale je to můj (určitě nejen můj) nápad. Nepředpokládám, že by se to mohlo stát.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 00:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, já nechci být otravnej, ale to všichni zamrzli nebo se něco děje?

Pár zpráv: Dnes výluka tramvajové dopravy mezi Mostem nádraží a Chemopetrolem. Nějakej borec to autem natachtil u Kopist do kolejiště. Na náhradní dopravě Man a nějaká litvínovská Karosa.
Musím říct, že mě přístupem zklamala řidička Astry 202 na nádraží v Mostě na lince 4. Najela do zastávky (nepochopil jsem proč, náhradní doprava v podobě busu nikde). Když chtěl nějaký pán nastoupit, odpálila ho, že nepřijel náhradní dopravou a ať si klidně čeká dál na linku 2. Pokud se řidička s vozem měla přesunout k DP, pak na transparentech neměla co dělat linka 4 a cíl, pak se to dá pochopit, proč ho nevzala. Nicméně milá paní řidičko, máte štěstí, že nepracuji v DP na funkci obdařené pravomoci, zítřek by pro vás byl nepříjemný! Opravdu mě to překvapilo, protože jinak se řidiči chovají alespoň ke mně vždy vstřícně a slušně.
Možná je to blbost, jenže o tomhle to právě je!! Jeden se naštve, a negativní reklama se šíří dál

Dle Zpravodaje DP (tedy snad to je Zpravodaj, vzal jsem si ho na předprodeji při dobíjení karty) je článek o nových kloubových Manech.
Mají nový plynový motor. Údajně nižší spotřebu. Emise jsou nižší nejen než Euro 5, ale i než u kategorie EEV. To jen, kdyby zase někdo pochyboval o ekologičnosti LPG.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 17:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v Lounech byl MAN 103
a na lince 5 jezdil kloubovej MANík
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 22:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass:Ale nezamrzli,jen na tvoje otázky neznám odpovědi.O autobusech toho vím velmi málo a o vlacích ještě méně.Co se týká chování řidičů,někdy je to smutné,já vím.Cestující by měl být informovaný,aby se lépe zorientoval.I když /co jsou v provozu "nové" vysilačky/ se toho dovíme minimum.Jen kam máme jet a jak se zařadit do času.Ale i tak tu informaci,kterou mi dispečer řekne,cestujícím podám.Jinak chování lidí se nedá v dospělosti moc ovlivňovat.Ani finanční postih moc nepomáhá.Každý je zkrátka individualita.Natož,když je to žena,která má ty své dny......Na každém se dá poznat podle situace /jak se zachová/ co je to za osobnost.No a jak je vidět,tak nějaké psychotesty,toho asi moc neodhalí.V každém případě náš zaměstnavatel na stížnosti reaguje tak,že cestujícím dáva za pravdu v 99 %...
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 12:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: no jo no, co naděláš

Na webu DP je už sice informace o tom, že od 21.12 se ruší linka 200 a 20 jezdí po svojí staré trase, ale jízdní řády na webu jsou pořád staré.

Tak už je to 5 let, co k nám dorazila Astra 201

A vlstně je to už taky 5 let (a nějakej ten měsíc), co byla otevřena zrekonstruovaná Žižkova ul. v Litvínově (v podstatě se jednalo o novostavbu tramvajové tratě a ulice. Myslím si, že kvalita projektu a zpracování je na české poměry velká )

Na ten kloubovej MAN jsem taky zvědavej. Mohli by ho pro potěchu cestujících nasadit do Litvínova
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 15:31:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve středu jezdili odpoledne na kurzech Astry dva řidiči, muž a žena. Onou ženou byla jistá sympatická řidička paní Hajná.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Hezký příspěvek.
Jen je špatně, že DP dává vždy za pravdu cestujícím. Když vidím některé jedince z řad cestujících
134: Díky za ifno. S tou paní jsem toho již zažil více. Ale třeba mám na ní smůlu.

Orlí spár: Ta Žižkova ulice v Litvínově je opravdu na ČR poměry udělaná hodně dobře. Nevěřil bych, že za pět let bude v tomto stavu pořád.

Kloubovej Man je skutečně impozantní a svezení příjemné.
Mám ale pořád dojem, že jezdí stále ten jeden.
B741 má pravdu. Včera jsem ho na lince 5 také viděl.

Musím napsat, že Zpravodaj DP Prosinec 2006 je zajímavý a plný zajímavých informací.
Zaujala mě ta jedna formulace. "Dnes stojí na konci této časové osy jeden z nejmodernějších dopravních podniků v České Republice".
Každý ať si na to udělá svůj názor. Jen rozliště záležitosti DP a měst. Z mnoha negativy DP nic neudělá.
Jen by si autor tohoto odvážného tvrzení měl uvědomit, že v tramvajích je hodně věcí, co dohánět.
Zase na druhou stranu. Dost často se vyzdvihuje na úkor DP MaL DP Teplice. Ano, mají hezčí označníky, instalují vnitřní buse apod. Jenže je to jeden rozdíl. V předvánočním čase DP Most pomalu nestíhal přepravovat lidi. I dnes v Teplicích vozily trolejbusy vzduch!
D_Pra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.249.65
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 19:34:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Ty kloubový MANy už jezdí oba. Dnes jsem je viděl na lince 30. A k těm nápisům na buse: Já si myslím, že na předním panelu by klidně stačil jen nápis cílové stanice, aby už z dálky byl čitelný a následující zastávky by mohly být pouze na bočních panelech
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 00:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, za tu větu Z mnoha... Samosřejmě S mnoha. Pardon

D Pra: Tak už oba jezdí. To je dobře. S tím buse souhlas. Třeba se to časem doladí.

Jinak v tom Zpravodaji je také info, že časem se přejde i v MHD na kilometrické jízdné jako v linkové dopravě.
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 15:00:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kloubové vozy:
Včera skutečně jezdily oba kloubové MANy (ev.č. 48 a 49) na l.č. 30. Kloubák ev.č 52 je od začátku prosince v dílnách na tzv. dílčí opravě. Ta spočívá zejména v opravě karosérie a novém laku. Navíc vůz ev.č. 83 už asi skutečně dojezdil. Stojí na odstavné ploše v Mostě a vypadá příšerně.

Trochu mě mrzí, že nové MANy nejezdí na garantovaných kurzech. Jsou v běžném turnusu kloubových vozů. Tzn. jezdí kromě 2, 3, 4 a 5/30 také na 1/5 a jednom "šejdru", který ráno zajišťuje jeden pár spojů na l.č. 31 (z Mostu odj. v 5.15 - je velmi vytížený a od NEMAKu v 6.30) a dále školní spoj ke gymnáziu (konečně je na transparentu označení l.č. 50, odj. v 7.23 z 1.náměstí). Odpoledne pak udělá 5 koleček na l.č. 30. Snad časem někoho napadne, že by mohly být vypravovány pouze na dva stabilní kurzy, z toho jeden by byl garantovaný.

Směrové orientace - dost směšně vypadá transparent při odjezdu autobusu ze zastávky Rudolická na nádraží. Na panelu je nahoře cílová zastávka (Nádraží) a dole následující zastávka (Nádraží).

Mostecký DP také odkoupil 9 autobusů Karosa C 934E od DPÚK. Myslím, že to je dobrá volba. Vozy nevypadají špatně, interiér je zachovalý. Dva jsou už v dílně a postupně půjdou určitě všechny do lakovny.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 17:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

134: to je dobrá zpráva, ty 934 sou skutečně v dobrém stavu
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 21:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ách jo. Chlapci nezajímáte se někdo trošku o statistiku? Docela by se mi tam od vás někdo hodil, neboť z řady 900 tam není u vašeho dopravního podniku víceméně nic.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 22:09:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Chybí tam i poslední dodávka Karos B731 z r. 1996. Také jsem se díval na C934 DPÚK, z toho seznamu byly určitě dvě zakoupeny mosteckým DP.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 23:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Tak statistika pěkná věc, ale mě tedy moc nezaujala. Respektive její výsledky ano, tvorba ne
Doporučuji tyto stránky. Je to tam velmi přehledně http://www.mosteckamhd.unas.cz/

134: Díky za zajímavé informace. Takový informátor se vždy cení
Jestli to dobře s tím kloubem 52 chápu, projde něčím jako 54. Z toha asi vyplívá, že to příští rok čeká i 55. Proto asi ještě hrůza 2. (neboli kloubák 93) stále jezdí.
83 je opravdu v hrůzném stavu. Já se divím, že to ještě pustily do provozu.
Ale zase na druhou stranu si ty vozy zaslouží obdiv. 14 let v každodením provozu v poměrně náročném terénu. Své si klucí odjezdily Ještě pamatuji, jak 83 byla vyšperkovaná.

S tím garantovaným kursem. Nejsou ty busy nějak v záběhu? Nebo na seznámení. Já čekám zařazení obou na garantovaná pořadí linky 30. Na zálohu stačí krátký Man. (případně jeden na garant spoj linky 5 a druhý linky 30).

Směrová orientace na buse (těžko říct jestli není jiný typ, systém apod. buse) je evidentní pokus o jiný přístup. Jaksi snaha se cení, ale moc to zatím nevypadá. Jestli to chápu, je tam celkový cíl + další stanice. Stejným písmem na předním i bočním panelu.
Nevymýšlel bych vymyšlené. Na přední bych naprogramoval velký nápis s cílem. Na boční malý nápis s cílem (tučněji) a pod to zastávky přes které se jede. Ideál, jinde vyzkoušený. Otázka je, zda to na těch panelech jde.

Jestli DP opravdu odkoupil 934E, tak to je dobře. To jsou opravdu solidní a v ČR podmínkách i pohodlné a moderní busy. Pokud projdou dílčí opravou, novým lakem apod., mají hodně co nabídnout včetně kladné reprezentace DP jako dopravce.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 23:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem přeji klidné a pohodové prožití Vánoc a úspěšný a šťastný Nový rok 2007
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 09:54:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Ano, 52 projde stejnou sérií oprav jako 54. Vůz ev.č 93 ať stále jezdí, je to nádherný exemplář pro fotografy. Stále doufám, že skutečně budou kloubové MANy na garantovaných kurzech, ale moc tomu nevěřím. DP provozuje v Mostě 12 krátkých MANů a garantovány jsou pouze tři. Oni si pravděpodobně řeknou, že stejně budou na l.č. 30, kde dopoledne jezdí 5 a ve špičce 6 vozů. Nechť si cestující počká. Ale třeba nás překvapí.

DPmML začne jezdit na nových linkách základní dopravní obslužnosti až od 1.3.2007. Bude provozovat linky na Lounsku a Bílinsku. Ale již 1.1.2007 převezme linku Louny-Smolnice-Hříškov-Panenský Týnec-Žerotín-Úherce, kterou opouští minidopravce Miroslav Ohem-SADO. Dále na Mostecku budou zrušeny souběhy autobusů a tramvají mezi Mostem a Litvínovem. Týká se to linek z Loun, Lomu a Brandova, u kterých některé spoje zajížděly až k CHEMOPETROLu, resp. z Brandova do Mostu. Byla to jedna z podmínek kraje, aby se omezily souběhy. Kéž by to byla zelená pro tramvaje mezi MO a LI.
www.mosteckamhd.cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.41
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 10:58:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny,

i já bych chtěl všem popřát hezké vánoční svátky a úspěšný vstup do nového roku 2007.

Omlouvám se, že mám neregistrovaný nick, ale původní mi nějak blbne.

Připravil jsem pro vás malý vánoční dárek :-). Před několika týdny jsem avizoval aktualizaci mých stránek. Stránky jsou umístěny na Webzdarma, kde je omezená kvóta 45 MB, takže jsem řešil situaci - buďto na stránky dát nové fotky a některé starší smazat a nebo zaregistrovat a zaplatit doménu. Rozhodl jsem se pro druhou variantu a stránky umístil na nové adrese: http://www.mosteckamhd.cz Zde je kapacita 650 MB, což je zatím dostatečně velký prostor na ukládání souborů (fotky, videa).
Dnes jsou již stránky přesunuty a provedena větší aktualizace stránek. Nebudu uvádět přímé odkazy, každý si může najít to své. Chtěl bych moc a moc poděkovat uživateli IGBT a Honzovi - Orli_spar za fotografie.
www.mosteckamhd.cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.41
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 11:00:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zde je již zmiňovaná akutalizace:

Tramvaje - rychlodráha - historický vývoj (přidány roky 2005 a 2006)
fotografie - evid. čísla 214, 223, 224, 227, 228, 229, 234, 235, 242, 266, 269, 275, 276, 306, 309, 201 (nové fotograie) - tramvaje bychom měli mít komplet :-)

Trolejbusy - doplněny fotografie pozůstatků sloupu, bývalé měnírny a závěsu na domě v Litvínově

Autobusy - historický vývoj (přidány roky 2005 a 2006)
B 931 - fotografie evid. č. 66, 70, 75, 79, 85, 98, 99, 111, 114, 115 - tento typ máme komplet :-)
MAN (krátký) - fotografie evid. č. 72, 82, 87, 89, 92, 94, 96, 103, 105 - tento typ máme komplet :-)
MAN (kloubový) - fotografie evid. č. 48, 49 - máme komplet :-)
meziměstské atubusy - 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 67, 74, 77, 78 - taktéž komplet :-)

Nepodařil se mi vypátrat původní majitel meziměstských autobusů evid. č. 39, 40, 41 (bílý s modrými pruhy). Kdo by měl bližší informace dejte vědět, doplním na stránky a pokud by někdo našel překlepy nebo nepřesné informace tak se také ozvěte, opravím.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3944
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 12:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mosteckamhd: Ty 3 busy mají nátěr ala ČSAD Karviná. Ale jestli jsou fakt odtamtud netuším.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
www.mosteckamhd.cz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.41
Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 13:04:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ostravák: díky za info, zkusím zapátrat dál , jinak přeji hezké svátky
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3946
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 13:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přeji.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 23:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I já se připojuji k příjemnému prožití vánočních svátků a všeho nej do nového roku

134: díky za informace
To je dobře, že se ty souběhy ruší (na to se na kraji "přišlo" opravdu brzo). Většinou to vozí akorát vzduch. To zrušení souběhů bude od 1.1. nebo až od 1.3. ? Bude nějaká tarifní integrace ?

Na lince číslo 8 jsou v přehledu jízdních řádů na internetu uvedeny i zatím nepoužívané zastávky Litvínov, u hřbitova a Litvínov, průmyslová zóna Louka. Předpokládám, že se teda od nového roku prodlouží ke "kelímkárně". Je mé tušení správné ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 00:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

134: Díky za info. Snad ty kloubáky přestanou dělat ostudu. Nicméně ono už ev. č. 50 znovu začíná reznout.
93 možná pěknej pro fotografy, jinak ale hrůza, která by v provozu už neměla být.
Počet garantovaných vozů už jsem kritizoval. Je to jezdnoznačně špatně. Šest spojů by mít mělo. Tedy 50% nízkopodlažního vozového parku.
Já vím, psalo se to tady, že je to složité, vozy mají oběhy a přidělené atd. Jenže je nutné si uvědomit, že ty vozy se nekupují kvůli řidičům nebo pohodlí vozovny, ale kvůli cestujícím. Jak si to vozovny zařídí je jejich problém!!
Já pevně doufám, že oba Many budou garantované na lince 30.

Stránky www.mosteckamhd.cz telskám Opravdu moc pěkný! Gratuluji a děkuji všem podílejícím se!!!

Orlí spár, 134: Ty souběhy je asi správné zrušit. Otázkou je, co to udělá s cestujícími. Ono třeba z toho Lomu to prázdné nejezdí. Peníze se ušetří, nic proti, ale aby to neznamenalo další odliv cestujících do aut. Ono zprvu elegantní řešení se může v globálu negativně projevit. Z Brandova to chápu. Z Lomu také (dá se využít spoj od Teplic), ale z Loun by to snad mohlo být zachováno. Co je tohle zase za koncepci? To je jako boj proti zaměstnanosti kvalitní dopravní obslužností? V tomhle ty krajský joudy nechápu!!
134 nevíš, kdo bude jezdit linky Teplice-Hrob-Osek-Lom-Litvínov-Chemopetrol? Teď tam jezdí DP Chomutov. Převezme to DP Teplice nebo Most nebo někdo?
Ono by tuhle linku šlo elegantně spojit s linou do Lomu a ušetřilo by se docela dost.

U těch souběhů jde o to, aby to na tramvaje mělo pozitivní vliv na delší výhled. Známe všichni, jak to tady chodí

Ještě dotaz na 134. Připravuje DP v budoucnu přechod na městské značení linkové dopravy (viz. Teplice, trojmístné označení linky, tedy poslední tříčíslí z celkového šestičíslí)? Případně i linkové označníky. Na Teplicku to DP Teplice vyřešil naprosto přehledně a elegantně (jen mi tam připadají přehledné akorát ty označníky).

Orlí spár: S tou linkou 8 nevím. V tisku se psalo, že se měla prodloužit až ke Hřbitovu (jenže problémy s točením). Logické prodloužení je skutečně až do Louky, prům. zóny.
Ale znovu opakuji, tento směr mohly elegantně vyřešit souběžné spoje linkové dopravy do Lomu. Jedou stejnou trasou a zajetí do Louky, prům. zóny není problém. Takhle se zefektivňuje a šetří peníze!
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 09:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak snad jste prožili ty vánoční svátky v klidu a pokoji...!!!.....No a do Nového roku... Vám všem přeji hlavně pevné zdraví,mnoho štěstí a lásky! A také hodně úspěchů,jak v pracovním tak i v osobním životě.No a v neposlední řadě,aby DP měst Mostu a Litvínova vás všechny jen příjemně překvapoval...}
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 10:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm novým BUSům od DPÚK - nejsou to všechny E, je to směs C 934 a C 934 E.
Jsem zvědav, jaká budou mít evidenční čísla... S orlím spárem a se 134 jsme přemýšleli a napadlo nás, že by DP mohl začít používat čísla záporná, nebo desetinná.
Přikládám pár obrázku k doplnění příspěvků z poslední doby...
 
 
 
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 15:14:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

C 934 od DPÚK: mají jich devět, z toho v pátek bylo na odstavné ploše sedm vozů a dva na dílně. Z oněch 7 vozů je jedna 934, ostatní 934E. Zbylé dva vozy byly už trochu rozebrané, tj. i bez typového označení na zádi.

Evidenční čísla: co takhle uvádět násobky Ludolfova čísla nebo čísla Eulerova???
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 17:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Díky za přání

Igbt: Díky za info. Ono s těmi čísly by možná stálo za úvahu, trošku v tom udělat pořádek. Oddělit městské a meziměstské busy a třeba kloubáky. Ale je to drobnost a asi smysl to reorganizovat nemá.
Ty nové Many mají jiný systém buse panelů? Proč se nepoužily podklady z ostatních Manů?

134: Také díky za informace.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 18:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass: Ti kloubáci už nemají samostatný ovládací panel s busse systémem. Je to propojeno s odbavovacím systémem. Na panelu se oběvují stanice tak, jak je řidič přemačkává na kase.Tak by to mělo vypadat u všech vozů (s buse systémem) až se to jednou podaří dát dohromady.Zatím se to ale nedaří....
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 22:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt a 134: Ani tvůj návrh na označení vozidel rovnicema není k zahození
A co řeba zlomky ? Nebo ani taková dvacátá odmocnina....
I ty násobky těch konstatních čísel nejsou špatné

A nebo to značit takto:
R 01-68 (R jako rychlodráha a pak nějaké číslo z toho intervalu) např. bysme si tu mohli povídat o soupravě R 15+R 09, NR (nízkopodlažní rychlodráha) NR 01, NR 02. A (autobus) např. A 106. KA (kloubový autobus) např. KA 01. LA (linkový autobus). NA (nizkopodlažní autobus). NKA (nízkopodlažní kloubový autobus). MA (malý autobus) MA 01-02 (SORky).

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 23:17:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrhuji zrušit evidenční čísla!!!
Řidič by do vysílačky říkal: "Tady Štefan se žlutým autobusem, volám dispečera s červeným nosem. Boural jsem někde za Mostem u zeleného stromu."
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2180
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 00:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Zajímavá informace. Nicméně si nemyslím, že je to zrovna nejšťastnější řešení spojení buse systémů a odbavování. Věřím, že to půjde i jinak.
Nemůžu hodnotit, co by s tím šlo dělat, neznám parametry. Ale pokud by to šlo, jsem proto, aby na předním buse byl velkými písmeny jen cíl. Na bočním zvýrazněný hlavní cíl + stanice, které se projíží, a které by tam stále běžely. Není to můj výmysl, stačí se podívat na zkušenosti z jiných měst. Ozázkou ovšem je, zda to půjde!

Orlí spár, 134 a spol.: Hele klucí, že vy jste ty evidenční čísla probírali při troše alkoholu
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3715
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 00:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.mosteckamhd.cz:
Jelikož sem z Karviné, tak můžů říct, že ty 3 meziměstské busy jsou určitě odsud.
Ale nic bližšího nevím
Případně zkus poslat nějaké větší fotky nebo zajímavosti/odlišnosti na těch busech na szpernol (zavináč) seznam.cz.
ICQ: 202 888 377
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 09:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Vladass: Podle mých zkušeností s Mikroelektronikou by toto zobrazení mělo jít. Ale nevím, co tam přesně máte za vybavení.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Díky za informaci. Je vidět, že se tady slejzaj autobusy z celé země

Magig: To já taky nevím, co přesně tady máme. Třeba to někdo upřesní. Ale díky za informaci. Těžko ale říct, co s tím DP vymyslí.

Jinak dnes informace o tom zkrácení linek v tisku. Linky z Loun končí v Mostě (k Chemopetrolu nutný přestup na tramvaj). Linky z Lomu a hor zkrácení v Litvínově nádraží. Dále k Chemopetrolu nutný přestup na tramvaj. Mělo by to být už od 1. ledna. Hodnotit nebudu, z Lomu se mi to nelíbí, ale uvidíme, jak to bude vypadat.
Hodně klíčové je, jak bude vypadat doprava z Teplicka. Už jsem se ptal, ví někdo, jak to bude vypadat na lince Chemopetrol-Litvínov-Osek-Dubí-Teplice? Teď tam jezdí DP Chomutov.
Jirka_33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.213.32
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:40:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si dnes se synem udělal procházku přes město a u Prioru jsem zahlédl autobus s poněkud zvláštní informací na panelu buse - viz příloha...
 
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 18:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem dneska taky viděl docela zvláštní věci na panelech BUSE... Viz fotky.

Navíc přídávám foto právě se do Plzně přesouvajícího KáTéčka.
 
 
 
 
 
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 19:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Garfield : 24.9.06 jsem tady psal,že jsme koupili 3 autobusy z ČSAD Karviná.


To Jirka_33: ... na busse systému si můžeš navolit vše,co je tam pod číselným kódem uloženo.Zvlášť se volí číslo linky a zvlášť stanice. Když si Astru fotil Igbt,tak jsem mu tam namačkal co chtěl,a pak to tak fotil......taková malá recese...
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 19:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar -> Ty jeden zloduchu!

Naštěstí tady všichni ví, že to, co jsem nafotil dneska, není ASTRA a navíc Astry toho v paměti moc nemají...

Jedna zajímavost na obrázku. (to je opravdu nastaveno úmyslně)
 
Jirka_33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.213.32
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 20:31:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Ibar: Beru, že po domluvě s kamarádem navolíš na panelu jakýkoli text. Já ale šel kolem standardně čekající "osmnáctky" na její konečné a cílová stanice mě upřímně překvapila. Že by předsilvestrovská recese ze strany řidiče?
To Igbt: Super fotky. Kde a kdy jsi nafotil KT8D5?
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 20:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_33 -> KáTéčko nás opustilo právě dnes. Bylo v Mostě na opravě...
Na obrázku je zachyceno při opouštění Mostu za kruháčem u Benediktu. (Vtelno)
Jirka_33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.213.32
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 21:05:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt -> Není nad to, mít informace z první ruky. Kdybych to byl býval věděl, tak jsem tam stál s kamerou... A propó: není možné o těchto "událostech" informovat nás dopředu?
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 21:08:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řidiči se občas spletou a omylem navolí jiný kód.
K lince č. 22: v nabídce cílů je také jedna varianta, která se občas dávala u l.č. 30, a to Nádraží přes Nemocnici. Ona ta linka vlastně začíná a zase končí na Nádraží, cílová stanice u této polookružní linky je Nádraží. Řidič na l.č. 22 je nový a pravděpodobně si pročítal seznam cílových stanic. A je asi velmi inteligentní a napadlo jej, že cestujícím sdělí navíc jednu informaci, a to takovou, že jede přes Nemocnici.

Kátéčko bylo v Mostě od poloviny srpna na velké prohlídce. Pracovali na tom nějak dlouho. Je jen škoda, že tramvaj nevyjela na zkušební jízdu v Mostě.
Jirka_33
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.213.32
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 21:27:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

134 -> Tak v tom případě tu mám taky jednu dnešní fotku s inteligentním řidičem. Jen je škoda, že DP nemá v informování cestujících jednotný systém. Chápu to tedy tak, že co řidič, to jiné info na buse panelu
 
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 21:36:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MAN jede do zastávky OD PRIOR, konečná stanice je dle JŘ Nádraží. Nebyl by lepší osvědčený transparent Nemocnice????
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 21:42:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jezdil kloubák ev.č. 54 na dělené službě 3/22. Ráno 4 kolečka na l.č. 22 a před zátahem do vozovny spoj pro důchodce od Astry na 1.náměstí, odpoledne spoj na l.č. 12, 3 kolečka na l.č. 18, pak l.č. 9, l.č. 17 a opět l.č. 9.

Jeden autobus C934E ex DPÚK je již v podnikových barvách.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 21:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska okolo 18:30 nejezdily tramvaje mezi Mostem a Chemopetrolem. Náhradní doprava byla mezi nádražím a Zálužím. Nějaký cocot(i ?) totiž zase zalít na koleje na přejezdu mezi kolonií ČD a cestou do Kopist. Pře přejezdem jsem viděl z každé strany jednu Astru.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 22:01:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napadl sníh a tak cocoti jezdí po kolejích.

Dnes jsem si všiml, že odstavená 83 již nemá registrační značku. Chudinka.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 22:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty jo, tady toho zase přibylo

Jirka 33: V provozu je čas od času vidět zajímavé, nedomluvené buse. Už jsem třeba viděl linku 30 s konečnou Osek kolonie. Busovou linku 1 s cílem Meziboří... apod. Hold stanese, každý se splete. Tohle asi v budoucnu odstraní to propojení odbavovacího systému s buse.

Igbt: Tak KT8 už frčí pryč. Tu celovozovou reklamu polepovali tady v DP? Jinak to má klasický plzeňský lak?

134: Ten řidič té linky 22 by zasloužil pochvalu.
Na tom Manu je určitě blbej cíl. Zatím ty buse panely dělají dost zmatek. Sjednocení a zpřehlednění by mělo být prioritou.
Tak kloubáky zase na dělenejch. Proboha, kdo to tam posílá. To tam opravdu není ekonomičtější krátkej bus? To to opravdu nikomu nevadí?
To už je jedna 934 v laku. No to byl fofr. Snad tomu fofru nebude odpovídat kvalita. "Práce kvapná málo platná." To prostě platí. Tím nechci nikoho urazit a zpochybňovat odvedenou práci.

K těm busům. Budou se tedy kupovat nějaké nové, když se sehnaly tyhle Karosy?

Orlí spár: Už zase auto v kolejích. No to už snad není normální! Hold jak píše 134, napadl sníh. Spousta jedinců se zase bude blbě divit, že ono to klouže víc než po suchý silnici, a kde jsou silničáři apod.

No jo, 83 je pryč. Byl to ke konci krám, ale pravidelně mě vozila od mých patnácti let
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 22:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty orientace jsou fakt kouzelný. Chtělo by to opravdu nějak sjednotit. Tu "linku 548" jsem viděl taky.

Dneska ve 14:25 jsem viděl nějaké dva šotouše v Mostě u stovek. Jsou to zde diskutující nebo nějaké přespolní verbež ?

TO KáTéčko mne zklamalo
Příště budeme muset nějak telepaticky působit na vedoucí činitele, kteří rozhodují o zkušebních jízdách, aby se zkušebka konala

Mají (budou mít) dílny zase nějaké cizí zakázky ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 23:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Já byl v Mostě včera, dneska to zas musel být někdo jiný. Zítra sem dám pár fotek, ještě jsem to ani nestačil pořádně zpracovat, byl jsem dneska celý den v Praze.

Jinak, včera jsem se samozřejmě taky svezl dlouhým MANem, fakt pěkné. Seděl jsem vepředu, tam bylo krásně ticho a jízda (třicítkou) od Prioru k nádraží velmi příjemná. Vzadu jsem zatím nebyl, nechtěl jsem courat po autobuse, byl dost obsazený. A řidič používal kneeling .

"Linku 548" jsem taky fotil (Karosa ev.č. 130)

B 741 ev.č. 54 jezdila na dvacítce.

Jen počasí zase moc nevyšlo. V některých místech byla mlha jako v pytli.

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 23:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 548 je jasná pánové. Je to poslední trojčíslí meziměstské linky. DP se zřejmě, a naprosto správně (za to zaslouží pochvalu) inspiroval jinde.
Jedná se o linku 570548 Most-Počerady-Bečov-Korozluky.
Snad jen by to chtělo do budoucna s krajem, pokud to půjde, ty linky přečíslovat. Aby to poslední trojčíslí mělo nějaký systém. Stejně tak by to do budoucna chtělo tato čísla zvýraznit na jídzních řádech

Orlí spár: Verbež To je dobrý Snad to všichni pochopili jako legraci

KT8 mohla zkušebně popojíždět ve vozvoně. Nebo taky ne. Kompletace bude asi až v Plzni.

Gromit: Oni ty kloubáky jsou tichý i vzadu. Určitě tižší než ty krátký. Alespoň se mi to tedy zdálo.
Kneeling se tady používá poměrně běžně.

Počasí bylo včera opravdu divný. Ta mlha byla příšerná. Dneska zase snížek
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 23:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: na fotky se už těším

Dneska napadlo dost sněhu (od Kopist až do Litvínova je všude všechno krásně namrzlé). Doufám, že se fotiči budou činit (ne čunit )

I já jsem se s ním včera prvně svez. Zcela něčekaně je tam víc místa, než v normálním MANu . Cestujícími (i mnou) byl hodnocen lépe, než krátké MANy.

Málem jsem zapomněl:
Mezi Vánočními svátky a Silvestrem proběhne malá výstava železničních modelů s provozem na kolejišti v naší klubovně v DDM Most.
Zveme všechny malé i velké, otevřeno je vždy od 10 do 17 hod. a vstupné je dobrovolné.


(více info: http://kzmmost.wz.cz/) Všichni jste na tuto akci srdečně zváni

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 23:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí sprá: Snížku napadlo dost. Škoda, že má tak rychle zase zmizet.

Nevím, mě v tom novém Manu moc místa nepřišlo. Ale to chce více ho využívat. Jedna jízda nic nezjistí. Jen mě tam překvapilo docela málo místa za kloubem na těch čtyřkách sedadel.
134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.100.42
Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 09:54:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotiči u 100: to byla určitě přespolní verbež, tipuji to na Pražáky.Nějak se roztahují po naší vlasti, že?

Linka 548: není to nic koncepčního. Dle mého názoru zase napadlo nějakého řidiče, že si něco navolí na panelu BUSE. Tak tam dal poslední trojčíslí čísla licence.

KT8: reklama je původní, v lakovně tramvaj nebyla.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 10:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady, jak jsem slíbil, je několik fotek z 27.12.2006:


 
 
 

Jako by se s brněnskými Karosami do Mostu vrátily staré časy.

 

Vladass: Že jsou ty nové MANy tak tiché, je zřejmě tím, že tato nová generace asi bude zase o něco lepší než předchozí (tišší motor, lepší hluková izolace) Je to teď podle mne lepší bus než Citaro. Ale doufám, že M-B bude držet krok.

Je škoda, že se tady plzeňská KT8 neprojela. Asi jim nestálo za to, aby ji jen kvůli zkušebním jízdám zkompletovali a potom zase rozkládali pro transport.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace