K-report
 

Archive through 05.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 05.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 20:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apropo co takhle:

a-100 posílit na "letištní bagr" s i=10 nebo dokonce 7,5.
a-119 udělat jako zaměstnaneckej pološejdr Letiště + vymeták kolem všech hangárů + Dědiny ukončený na DŠ s intervaly 10/30/15/30
a-218 mírně posílit coby bus Dědina - M-A.

a-119 nebude přeplňována, a-218 nabídne rychlé spojení Dědiňanům na metpo a nebudou jim překážet turisti s báglama a a-100 bude vozit substrát i turisty na M-B kde si na Zličíně počkaj dopoledne 10 minut na M-B a přes jejich kufry se bude cpát dav na SN. Což dle Martina nevadí neb to nebude na Dědině a on M-B nejezdí. Ony totiž 2 plné busy navíc v B budou sakra poznat i dopoledne.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Promiň, ale už toho bylo dost. Takže ty tisíce zaměstnanců budou na Šárce přestupovat do tramvaje a druhej den si radši vezmou auto.
Jinak jezdím Béčkem skoro denně a rozhodně si nemyslím, že je na tom o tolik hůř než Áčko. Možná tak ráno v půl osmý na Andělu, ale rozhodně ne v osm večer.

Nechme toho, šotouš na k-reportu musí vždy vymýšlet tisíce kravin, jen aby trumfnul ostatní, ipřesto, že to jde stokrát jednodušeji, bez zbytečných výplodů a fantasmagorovin.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 23:05:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nic si z toho nedělej. Je to jen slepá závist těch, kteří nemají takové schopnosti trpělivě vysvětlovat a prosazovat řešení, o jehož správnosti jsem skálopevně přesvědčen. Právě v takovýchto diskusích vidím poslání K-reportu.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 00:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono výchozím stanoviskem celé téhle diskuze je premisa, že "119 je problém", ale z mého pozorování - a pohybuju se na P6 celkem často (konečně můj nick napovídá :-)), 119 problém není.
- ano, občas jezdí pozdě, ale proti 177 je to pohádka (navíc ve směru na letiště jezdí celkem načas),
- občas v ní jede víc lidí, ale když jedu z Dejvický, tak si v cca 95% případů sednu, z DŠ s ní jezdím míň, a uznávám, že hlavně večer bývá plnější a jsou tam i cestující se zavazadly, ale max. st. 3-4 (nevylučuju, že se na 119 někdy stupeň 5 objeví, ale už jsem jel i v plné 116 :-O)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 09:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže si nalejeme čistého vína:

Hlavní problém, alespoň pro Prahu 6, je Kulaťák (nikoli letiště). Nechtějí tam autobusy. A ty tam přijíždějí především ze Suchdola, z letiště a z Dědiny. Z toho plyne (ne že by se mi to líbilo):

- tramvaj na Suchdol
- 100 bagr
- 119 vymeták všude možně včetně Dědiny a po 216 na Hradčanskou a 218 jako posila 119 v úseku Dědina - DŠ (varianta: Tram až na Staré letiště)
- 216 zrušena (k Aritmě zajíždějí vybrané spoje 119).

Přemýšlím, kam se všemi těmi třístovkami.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 09:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Hm. 119 přes Ořechovku neprojde. Závleky k Aritmě zbytečné. Stačila by účelovka 716 na Dejvickou pro lenochy čtyři spoje ráno a čtyři odpoledne. Místní bus nechtějí dlouhodobě už od dob 135. 3XX nedělají problém, jejich množství je spíš náhodný výskyt. Problém jsou busy z Kladna, který se na Kulaťáku motaj a čekaj. Řešení: Překopat v Kladně MHD, aby vozila lidi k nádraží a preferovat vlak. To první je to, na co P6 nemá vliv (a zabednění kladenští měšťané si myslí, že jejich KLID je nejlepší - viz hodinový interval busů o víkendu do Slaného, kam ještě před dvěma lety jezdilo 6 spojů denně po třech trasách a stačilo to) a to druhé je přesně to co radnice P6 nechce. Tak má, co jí patří.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 10:24:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co chceš od radnice, jejíž bývalý dlouholetý šéf udělal z rozlévání obecní štědrovečerní rybí polévky reklamu své politické strany???
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Pak se svez 119 v letních měsících. Samozřejmě, že zpoždění na linku s trasou dlouhou 20 minut, jsou neúměrně vysoká. Nikdo tu nepsal o cestě na letiště, ale opačně. Stížností z letiště na 119 je až příliš na to, aby byla tak v pohodě. Já si nemyslím, že především v létě 119 je v pohodě. Já vím, že není! Teď ano, ale v letních měsících, kdy letiště odbavuje 1,5X více pasažérů a na počtu spojů linky 119 to není znát, jezdí zpožďovaná a přeplňovaná 119 především večer do Dejvic pravidelně. Sám jsem se dozvěděl, že stížností na 119 není hodně jen z letiště, ale i z Dědiny a to právě na přeplňování a neustálé zpožďování. Z Dejvic je OK, opačně nikoliv.

Lord vetinari:
No Kulaťák není jen problém, celá Evropská vč. Kuláťáku je problém a při narůstajícím počtu odbavených pasažérů na letišti, bude znamenat ještě větší problém.

Jinak linkové vedení - nesouhalsím. Proč zase někdo vymýšlí nějaké kraviny. Proč prostě všichni nechcete nechat 119 jako buldozer pro zaměstnance a obyvatele Dědiny s přímým spojením na Dejvickou a neproblematičtější skupinu lidí převést do linky 100?

MK:
Tentokrát nesouhalsím. Radnice Prahy 6 se stará o svou část dobře. Je tu čisto, bez grafitt, nikde se nám tu neválí bezdomovci nebo psí hovna a o zeleň se tu pečuje nejlépe z celé Prahy. Já se tu narozdílod Trojky či Sedmičky cítím bezpečně, v létě nám každejch čtrnáct dnů sekaj trávu a n akaždém rohu zakopnu o květináč s muškáty. Ač se někomu nemusí líbit postoj radnice na dopravní řešení, nemusí to ihned znamenat, že je to špatná radnice. Mně se žije na Šestce velmi dobře.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Protože Praha 6 CHCE Kulaťák bez autobusů a 119 a 218 jsou autobusy a ty autobusy jezdí na Kulaťák.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, uvedls ještě jeden důvod pro moje řešení (expres, dispečersky řízený, v režii letiště) - on je problém jen JEDEN směr. Tudíž zpět se ty vozy můžou vracet bez lidí a ještě rychleji. A tudíž jich bude potřeba ještě méně. Viz 189 a podobné busy v P4.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
To máš sice pravdu, ale problém s plným Kulaťákem kloubáků ze 119 bude za 14 dnů pase, protože na letišti vzniklo autobusové nádraží, kde se budou čerpat přestávky a Dejvická bude jen pro obrat. Což doteď nešlo, protože autobusy mohly stát na letišti max. 30 min.

Káem:
Jo, ale dispečersky řízený vůz, který vyšlu do Dejvic se mi nevrátí dřív než za 60 minut. Evropská je zasekaná semafory a dopravní zácpy jsou tam na denním pořádku. Ze Zličína se mi vůz vrátí 2X rychleji a to se 100% garancí. Další je projetá nafta na Evropský při neustálé jízdě brzda/plyn a to zpátky permanentně do kopce.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Proč prostě všichni nechcete nechat 119 jako buldozer pro zaměstnance a obyvatele Dědiny s přímým spojením na Dejvickou a neproblematičtější skupinu lidí převést do linky 100?

Protože je to možná luxus, na který nemáme.

Pokud by se ukázalo, že podstatná část zaměstnanců letiště dojíždí z P6, Suchdola... tak snad něco na navezení podle směn ano, ale současný rozsah by to určitě po celý den nevyužilo pro tenhle učel. Pokud je to malé procento, tak živit pro ně linku daných parametrů je trochu drahé, takže buď tram+zkrácená/upravená 119, A+B+100... nebo si je letiště jako zaměstnaneckou výhodu sveze samo (nedávno jsem byl mírně překvapen, když jsem zjistil, že třeba Tesco v noci svým zaměstnancům zajišťuje rozvoz - tedy nevím, jestli vždy a všude, ale určitě se to stalo. ;).

Dědina má tramvaj, která není od zastávky 119 tak daleko... proto.

Přijde mi to trochu podobné, jako kdybychom provozovali expresní bus linku z Dvorců a Podolí na Palackého/Karlovo náměstí a nepochybuji, že by to mohlo být pohodlné. Nebo nakonec i příklad od nás: pominu-li fakt, že i přípoj jezdí mizerně, tak nás taky přestupovat nebaví a vězte, že minimálně ráno bychom přímý bus ze vsi do Prahy (nejlépe rovnou po dálnici) naplnili (a ulevili natřískanému vlaku z Brodu), ale dosud mě nenapadlo, že bych to měl požadovat, natož považovat za své právo.

Zeptejte se obyvatel Bohnic - prodloužení metra C mělo také některé "nepříjemné" dopady, které se jim nelíbily (alespoň takové ohlasy se ke mně dostaly, ale tohle je spíše na LV), ale ušetřilo se. Takový už je život. Prostředky jsou omezené. 119 je i v dobrém slova smyslu tím čím je právě kvůli turistům, když je odvelíte jinam, je to v pořádku, ale bude potřeba podle toho reorganizovat dopravu, protože by to bylo moc drahé prostě nabalovat na daný stav (posílení 100 a B se musí někde ušetřit a tohle se nabízí samo, i když chápu, že pro Vás osobně by samozřejmě bylo lepší, kdyby se dané prostředky získaly třeba na lince 3).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich, Martin: tak koukám že se tady pokračuje ve vánočním mejdanu o miliónech zaměstnanců a miliardách turistů
Dobré světlo v roce 2006 přeje Absolut.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 14:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin; 2.1.,21:02: "ty tisíce zaměstnanců budou na Šárce přestupovat do tramvaje a druhej den si radši vezmou auto"

V lete jsi psal (a je to pravda), ze prumerny plat pozemni personalu je hluboce pod celostatnim platovym prumerem ... pricemz pochybuji, ze obcan s podprumernym platem, bydlici v Praze, ma na to, aby denne dojizdel IGK.

Jinak - a to uz pro vsechny - ptal jsem se lidi, kteri bus 119 zavadeli, jaky byl jeho hlavni ucel. Byla to samozrejme mestska "konkurence" lince CSA, ktera jezdila s rozdilem par metru naprosto stejnou trasu, zejmena pro ty, kteri nemeli narok na prepravu busem CSA. Sidliste Dedina bylo v te dobe zanedbatelne; prusvih vznikl az pocatkem 80.let, kdy se sidliste zasadne rozsirilo - jenze byty tam dostavali zejmena ucitele mistniho "Gymnazia" a podobnych instituci, zatimco zamestnanci letiste dostavali byty v ramci pridelu Ministerstva dopravy = na sidlisti Rohoznik (pro neznale - jemu nejblizsi bod na mape je mesto Uvaly )
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 15:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Blbost, jestli máme na každoroční posilování 119 - 2X delší linky sunoucí se v zácpě pod dvaceti semafory, pak máme jistojistě na to, abychom v příštích letech posilovali namísto 119 jen 100.

Co tu pořád všichni vymýšlíte? 119 jezdí v ranní a odpolední špičce plná a to neturisty, tak sakra, co zas vymýšlíte podobné krávoviny ukončení 119, osekání apod. Já tu už po stý a naposled píšu, že 119 není třeba provozovat v takovém rozsahu jako teď, kdy převedu turisty do 100 hlavně v sedle, večer a o víkendu. Tak tu proboha přestaňte psát o zkracování nebo omezovní 119, protože je to prostě blbost.

Jo z Dědiny je to na Šárku pěšky 20 minut, jestli toto má být docházková vzdálenost na MHD, pak všem doporučuji bojkotujte MHD a jezděte auty, protože já bych za stávající situace jezdil autem taky. Naštěstí na ROPIDu nesedí nikdo s takovými absurdními názory a snaží se podchytit poptávku aspoň tady na Dědině. Ten, kdo napíše, že 10 000 Dědina je docházkovou vzdáleností na tramvaj, pak to má opravdu vyčtené jen z mapy a je úplně mimo.

119 je i v dobrém slova smyslu tím čím je právě kvůli turistům, když je odvelíte jinam, je to v pořádku, ale bude potřeba podle toho reorganizovat dopravu, protože by to bylo moc drahé prostě nabalovat na daný stav
Není, 119 vždy plnila úlohu návozu zaměstnanců letiště a zastávkového busu přes Dědinu. Nikdy nejezdila jako turistcký bus letiště-centrum. Po revoluci začala růst poptávka po 119 i ze strany turistů, na čež DP reagoval a stále reaguje posilováním jen linky 119, což nelze donekonečna. Pokud odvelím tu skupinu cestujících, která ještě před sedmi lety ve 119 ani nebyla znát, nebudu potřebovat reoragnizovat bývalou 119, protože mi i nadále zůstane jezdit plná zaměstnanci a lidmi z Dědiny, jako kdysi. Pořád omýlám dokola jedno a to samé a budu to dělat dál, dokud to tu ostatní nepochopí - nejětší problémy na lince 119 způsobuje jedna skupina cestujícíh a tu chci převést do jiné linky. A pokud si spočítám náklady na express do Dejvic a na Zličín, vychází jednozančně levněji Stovka bez větších důsledků na okolní obyvatelstvo.

Nechápu, proč si všichni hned myslí, že když jednu skupinu cestujících, která se tu začala oběvovat až nedavno, budu chtít odvézt jinam, že se hned bude muset šahat na celou 119,která tu funguje skoro 30 let a dělat reorganizaci celé dopravy. Proč se všichni konečně nevyserete výmýšlet stovky jiných krávovin, když to jde tak jednoduše?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 15:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Pokud zas já vím, tak 119 většinou plnila roli návozu zaměstnanců a návštěvníků vyhlídkové terasy. Něvěřím, že v době hlubokého socialismu někdo chtěl někomu konkurovat a to ještě na letišti, kde byl provoz tak malý, že sotva uživil Volhy s papalášema při cestách do Moskvy.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 15:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a tady je konec všem dohadům. Udělalo se to přesně tak, jak tu celou dobu píšu. Jen je chyba v tiskopisu, ta 100 u TS2 je oddělená namísto 119.
Jak to jde jednoduše, že? Někdo z ROPIDu má holt rozum a Káem pravdu v tom, že nejvíce MHD škodí její fandové.
http://www.ropid.cz/cz/projekt/2006-01.gif
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 15:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen aby to byla chyba :-)))
Hele Martine,ale tady celkem nikdo 100 nezpochybńuje. Ani já :-) když jedu nakupovat z Dejvic na Zličín, tak je dobrá :-)))
Ale vážněji: Já zpochybňuji v případě turistů nějaké cílené usměrńování části těch, kteří použijí MHD, když ti ostatní (a těch je 80%) pojede dál po Evropské, navíc do oblasti, která je prdelí světa (terminál Zličín). Nechytejte mě za slovo vy ostatní, usměrńování pravidelně cestujících je něco jiného (napaječe). V tom je náš spor. Já bych dokonce šel na kompromis: Autobus pro turisty k nádraží Ruzyně a tam přestup na vlak na Masnu - je to centrum (jako 119+A) a je to na B (jako Zličín) a je to jinudy než přes Evropskou (jako 100). Co?
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 15:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás to máte o víkendu na MHD 45 minut... A to víte, když se nejde nikam, kde se něco vypije, tak to auto vytáhnu, ale taky to bohužel nejde vždy. 20min mi přijde jako krásný čas. ;) Ale dobrá uznávám, kdo bydlí na kraji u Evropské, může použít dvě zastávky 119 navíc, ale už podle trasy se mi nezdá, že to je míněno jako obsluha sídliště. To spíše 218. Nebo třeba na Velké Ohradě 235, ale jenom takhle projet kolem, to musí mít ještě nějaký jiný význam. Určitě...

No tak jako nyní styl Žvahov: projedu to busem a vyklopím na tramvajové zastávce... Uleví se tragické Evropské i kulaťáku. Řeším i Váš problém. :-) Rozdíl je v tom, že tam dlouho nic neměli, tak teď mohou být sťastní, že je možnost bus+tram+B, zatímco Vy jste si přivykli na dobré bydlo (do značné míry díky turistum a ne že ne ;) a teď by Vám to přišlo neúnosné.

Prostě mě pořád dráždí, že někde jede tramvaj a po většinu trasy navíc (kromě těch dvou zastávek) vedle ní nezastávkový expresní bus. Když to nemá být pro letiště, ale pro Dědinu, tak: protáhnout tramvaj, navézet na tramvaj nebo zrušit tramvaj a přidat zástávky busu, pokud obyvatelé dědiny lnou takovou láskou k autobusu (najmě 119). Ale tohle by byl trochu moc luxux na naše poměry.

Už to vidím, plameny zase šlehají. Ach jo, že já nebyl zticha. ;)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 16:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na letišti, kde byl provoz tak malý, že sotva uživil Volhy s papalášema při cestách do Moskvy

Nevim, jaky byl provoz na Ruzyni a jak byly obsazene linky do Moskvy v dobe zavedeni 119. Ale pamatuji (z te vyhlidkove terasy) v roce 1967-68 napriklad Britanky CSA 3x tydne do Londyna (pak IL62), Viscounty od AZ a OS, linka do FRA byla snad od pocatku letana denne jak OK, tak LH, SK letali/y s DC-8 pres Prahu do Jizni Ameriky. Z vlastni zkusenosti pak pamatuji treba o veletrhu narvane IL18, ci v turisticke sezone (uz tenkrat byl rozdil) vyprodane spoje do BUD.

Ostatnim se omlouvam, vim, ze tohle by spis patrilo do uplne jine diskuse.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 17:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:

O prodloužení metra do Kobylis a dopravě do Bohnic mi radši nevykládej, nebo začnu vrčet, kopat, kousat a škrábat ...

Martin:

Ale to je přece úplně jedno, kde bude mít 119 přestávku:

za a) je to pod rozlišovací schopnost radních, a

za b) oni tam ty autobusy nechtějí vůbec, mají na to podobný názor, jako KM na tramvaje na Příkopech - ty by tam taky jen projely.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já zpochybňuji v případě turistů nějaké cílené usměrńování části těch, kteří použijí MHD, když ti ostatní (a těch je 80%) pojede dál po Evropské, navíc do oblasti, která je prdelí světa (terminál Zličín).
1) Nezpochybňuj to, naděláš víc paseky než užitku
2) Není jich 80%, to je pouze tvá domněnka
3) Osobní automobily usměrnit nemohu, linkové vedení ano
4) Máš utkvělou představu, že Zličín je pro turistu, kterej směřuje k orloji, prdel oproti Dejvicím, což není. Stále nadřazuješ problém prdele a polí nad všemi negativami na Evropské, kterých je nespočetně víc.
5) Vysvětli mi v čem je Zličín větší prdel než nádraží Ruzyně? Já mám totiž pocit zcela opačný!

Hnidopich:
Pletete si sídliště Na Dědině s paneláky podél ulice Navigátorů. Mimochodem Vám se zdá, že zaplnit kloubový autobus po 5minutách ze zastávek Dědina, Nová Šárka a Divoká Šárka na st. č. 3-4, je nějak málo?

Na Žvahov jezdí minibusík po 30 minutách, kloubová 119 se zaplní z Dědiny po 5minutách dostatečně. Toto srovnání je tedy naprosto zcestné. To bychom pak mohli 271 se 154 ukončit na Hostivaři, ať si to dojedou tramvají. Jenomže za toto řešení by Vás poslali místní tak akorát někam.

Pořád si tu všichni myslí, že na Evropské existuje nějaký souběh. To je veliký omyl -
1) Tramvaje obsluhují úplně jinou část než autobusy
2) Pokud mi autobusy nezastavují ve stejných bodech jako tramvaj, nejedná se o žádný souběh
3) Jen mají Dědinští smůlu, že tramvaje jezdí na Šárku a někdo by rád udělal skvělé napaječe k tramvajím, které s celou oblastí od Šárky na západ, nemají vůbec nic společného
4) Autobusy na Šárce nelze kde ukončit, proto je to nemyslitelné
5) Napaječe na tramvaje mají smysl, ale pouze tam, kde výrazně nezhorší kulturu a rychlost cestování a kapcitně nezpůsobí tramavjím problémy(Slivenec, Holyně, Komořany), ale ne tam, kde je desetitisícové sídliště s provozem 2 autobusových linek v prokladu po 2,5 minutách, jezdících do desti minut k metru. Jakékoliv podobné zblitky a fantasmagoroviny šotoušů jen vyženou lidi do aut.
6) Nejde tu o žádnou lásku, ale o klasickou poptávku a nabídku. A jestli člověk ze sídliště Dědina vyžaduje přímé spojení na metro a pokud možno co nejrychleji, tak mu takové spojení nabídnu. Když to neudělám a cestu mu 2X protáhnu s přestupem s patnácti zastávkami, zítra se mi vysere na celou MHD a pojede radši autem.

Mimochodem, já tu chci řešit dopravu z letiště během pár dnů. Jistě, že tramvaje problém řeší, ale ty tu nebudou dřív, než vyřešení toho vašeho špatného Béčka.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Letiště v 70. letech neodbavovalo sotva milion cestujících, dnes je to milionů 11. A jestli byli kdysi tací, kteří se mohli dostat do Londýna, asi to zrovna nebyli ti, co by na letiště cestovali sockou. Tehdy převládaly na letišti taxíky.

Lord vetinari:
Není to jedno, protože P-6 se sice nelíbí autobusy na Kulaťáku, ale bere je jako fakt, se kterým se nedá v dohledné době nic dělat. Ten komu vadí autobusy na Dejvické je ROPID a DP kvůli přestávkám a místu, kde není možné odstavit autobus. A toto přesně nádraží na letišti řeší.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

A kde tam je (to nádraží)?
Tady http://www.prg.aero/cs/frames.htm ho nevidím. Jak se tam ty autobusy teď vlastně motají/budou motat, až to bude hotovo?

(Odpovědět můžeš klidně i v letištní debatě, aby si někdo nestěžoval, že se v mnou kdysi dávno založené rubrice vzdalujeme od tématu)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mělo to odkazovat na plánek letiště a neodkazuje, ale ty si už poradíš.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Dal jsem si tu práci a našel čísla k letišti a k autobusům.
1990:
letiště - 1,6 mil. pasažérů a asi 1500 zaměstannců, 119 - klouby v intervalu prac. den 10/20/10/30
1995:
letiště - 3,2 mil. pasažérů a asi 3500 zaměstnanců, 119 - standartní vozy v intervalu prac. den 6/15/6/30
1997:
letiště - 4,4 mil. pasažérů a asi 4500 zaměstnanců, 119 - standartní vozy v intervalu prac. den 5/10/6/30
1998:
letiště - 4,6 mil. pasažérů a asi 6000 zaměstnanců (nový terminál), 119 - klouby v intervalu prac. den 6/12/7-8/20
2000:
letiště - 5,5 mil. pasažérů a asi 7000 zaměstnanců, 119 - klouby v intervalu prac. den 6/12/7-8/20
2002:
letiště - 6,3 mil. pasažérů a asi 8000 zaměstnanců, 119 - klouby v intervalu prac. den 6/12/7-8/20, 100 - standartní vozy v intervalu prac. den 15/30/15/30
2004:
letiště - 9,7 mil. pasažérů a asi 11000 zaměstnanců, 119 - klouby v intervalu prac. den 6/10/7-8/20, 100 - standartní vozy v intervalu prac. den 15/15/15/30
2006:
letiště - 12 mil. pasažérů a asi 13000 zaměstnanců, 119 - klouby v intervalu prac. den 5/7-8/7-8/10, 100 - standartní vozy v intervalu prac. den 15/15/15/30

A tady narážím na tu Absolutovu matematiku. Jak je možné, že se úměrně k počtu zaměstnanců a odbavených cestujících, nezvyšoval i počet spojů MHD? Takže velký prd, že těžíme z turistů. 119 má dnes (krom sedla a víkendu) podobný interval jako mívala před 5-10 lety a to tu pracovalo 2X mémě lidí a turistů tu bylo také 2X méně.

Takže z této jednoduché matematiky vyplývá zcela jednoznačně, že autobusy na letiště přestávají stíhat a je třeba to řešit. Já nabízím nejlevnější řešení realizované během jednoho dne, které se dotkne akorát toho, kdo se dostane do hotelu o 10 minut déle. A to je úplně malicherný proti tomu, co čeká Kulaťák a Evropskou do deseti let. Vzpomeňte si pak na mě, pak ten Pražský okruh, pole, volný autobusák a Ikea se budou ještě hodit.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně z toho vychází, že produktivita zaměstnanců asi moc neroste, jestliže jejich nárůst je přímo úměrný počtu odbavených cestujících. Jo, kdyby počet cestujících rostl rychleji, než počet zaměstnaců ...

A pak mi z toho vychází, že spousta pasažérů použije taxi (kolikrát těm se zvedl počet cest z/na letiště za posledních 15 let) a že spousta zaměstnanců asi jezdí do práce autem.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Rád odpovím tady, ať se tu trochu uvolní.
Na této mapce http://www.ropid.cz/cz/projekt/2006-01.gif
se autobusové nádraží (rozuměj obratiště) nachází v konečné zastávce Letiště Ruzyně před budovou APC.

Linkové vedení je snad z tohoto plánku patrné. Škoda, že nevyšlo protáhnout 225 do obasti Carga, protože docházková vzdálenost odtud na nejbližší zastávku U Hangáru je asi 1 kilometr. Zaměstnanci si tam přejí aspoň pár spojů ve špičkách, což by 225 splňovala. Dále nechápu proč linky 100,119,179,225 a 510 nezastavují v zastávce Letiště Ruzyně linek 254/319 a naopak. Takto to mohly autobusy vzít přímo rovně ulicí Jana Kašpara a pak jednoduše doprava k hangáru. Takto to budou celé objíždět a stavět na stopce u podjezdu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Jenomže zaměstnanci letiště nejsou jen zaměstnanci bývalé ČSL! Dnes na letišěti funguje spoustu dalších firem jako Carga, Cateringy, obchody, pošty, zaměstanci leteckých společností, které kdysi do Prahy nelétaly. Další je rozvoj ČSA, které neměly kdysi zdaleka tak velká logistická centra jako dnes atd. atd. Celní správa, policie a tak bych mohl pokračovat.

Já nevím, kolik těch cestujícíh jezdí taxíky, jen vím, že většina zaměstanců jezdí MHD, na 119 je to znát a že turistů ve 119 potkávám především v létě také čím dál víc, je také pravda. Jednoduše tu pozoruji, že provoz MHD na letišti se úměrně nezvyšuje k jejímu zatížení. Nic víc nic míň a pozoruji to na valstní kůži. Víš i já mám pocit, že do Bohnic je doprava naddimenzovaná, když mi budeš tvrdit, že je tomu naopak, uvěřím, protože já tam denně necestuji, tak jako většina těch tady ve 119.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha. Takže to nebude nádraží typu ČM či Nové Butovice, ale jen smyčka?

U Terminálu 2: Domýšlím si správně, že oba směry jsou v jiné úrovni?

Proč nezastavují: Zřejmě je chtějí oddělt, "de iure" je to tattáž zastávka. Spíš bych se ptal, proč je udělaná právě takhle?

Cargo: Nerozumím. Kde je "oblast cargo"?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No smyčka, ale pěkně velká smyčka.

Bohužel nejsou ve dvouch úrovních. Letiště zatrhlo vjezd autobusů na estakádu a ikdyby tam mohly, tak zas nezastaví u terminálu Sever 1, protože jak jedině se k hornímu podlaží dostat, je najet před terminálem sever 1, pak už to nelze.

Já vím, že je chtějí oddělit, lae proč ty zastávky těchto linek neprohodily a 254 s 319 nezastavují vpředu a 100... vzadu, tak aby mohly linky najet do ulice Jana Kašpara.

Oblast Carga je situovaná severně od příjezdové komunikace od silnice R7. je to krásně vidět na této mapce:
http://www.prg.aero/cs/pic/pr_planekletiste_new/terminal_new.gif
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Ale jo, já nepochybuji o tom, že doprava na letiště představuje problém. Dokonce za předpokladu posílení B mi přijde rozumný návrh na snahu o přesměrování ke 100. Já jenom dodávám, že až se to povede, tak můžeme přistoupit k redukci 119, protože jak sám naznačujete, cestujících přibývalo, spojů přibývalo... tedy ubude cestujících (pojedou jinudy), ubude spojů (zhruba 10/20/10/30 ;). No vážněji možná spíše: 6/15/5/20, jak třeba linka 211/235 obslouží s krátkými busy rovněž 10000 sídliště (proloženo 174, ale jinam, takže máme 218+119)... Akorát tady je to mnohem kratší štreka, žádná tramvaj, na nejbližší metro.

ad příspěvek #1351:

bod 6) To já bych taky chtěl věci, třeba kromě spoje v 19,30 ještě alespoň jeden jediný kolem 23,00. No a možná o víkendu jeden autobus dříve než ten první a předposlední ve 14,00... No nic, pořídil jsem LPG a jezdím autem - je to stejně drahé...

bod 5) Za Vaším příspěvkem je vidět základní nepochopení přístupu k MHD v Praze a okolí: přes velkohubá prohlášení nejde o to přesvědčit lidi, aby nechali auto doma a použili veřejnou dopravu jako rozumný prostředek dopravy. Požadavkem je prostě nějak dovést substrát složený z těch zoufalců, co nemají na auto nebo jeho provoz a pár nešťastníků, kteří se navzdory všemu snaží chovat racionálně a ekologicky. V aktuálním provedení je to prostě ona "socka".

Chápu, že se Vám to nelíbí. Ostatně mě taky ne. Ale pochopte zase Vy mě, že osobně nemám důvod nějak výrazně podporovat, aby tomu právě na Dědině bylo jinak, protože to je pak stejná potěmkináda, jako sedm kouzelných mašinek, které mají mávnutím kouzelného proutku změnit celou přepravu osob v ČR.

Držme se při zemi, nevyskakujme si nad poměry a třeba se postupně časem dočkáme...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad oddělení) Zřejmě někdo málo myslel. Nebo myslel naopak příliš.

ad cargo) Tak to by ten autobus asi chtělo. Mám nechutný plán:

216: Aritma - Veleslavín - Dědina - všichni hangárové - Cargo (bez zajížďky k letišti) - vymeták jen pro zaměstnance.

218: Přes Dědinu a Ořechovku na Hradčanskou.

119: posilová expresní 218 (ale přes Ořechovku :-)

100: Kloubová, int. 2 minuty. Kdyby B nepobíralo, tak ke zličínskému nádraží a ze Semmeringu udělat superdráhu (nejlépe Eurodráhu, pod tímhle názvem by to i mohlo projít a veřejnost by nadšeně tleskala :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Ach jo, tak
1) Cestujících neubude, protože zaměstnanci budou jezdit vždy tou nejkratší trasou, protože to tu znají. Omezit 119 je hloupost, protože poptávka po ní poroste i potom, co dostanu turisty do linky 100. Je to tak a nehledejte v tom něco jiného. 119 se bude moct omezit v sedle a o víkendu, pak nejsem proti, jinak lze její provoz omezit jen velmi těžko.

2) Požádejte svůj obecní úřad, ten dotuje linky k vám do vesnice.

3) Nikoliv, to Vy se je snažíte dostat do aut, právě proto, že jim komplikujete cestu. Já jim chci nabídnout aletrantivu vůči auto, což 218 co do přestupů a rychlosti je, tramvaj na Šárku + bus ovšem už alternativa není. Každý na to má jiný pohled, já chci cestujícím cestování zrychlit a usnadnit nekomplikovanými přestupy.

4) Ano, jenomže Váš problém řeší obecní úřad, můj problém má vyřešit magistrát, kterému má jít i o to, aby přeprava cizinců a vstupní brána do ČR, nebyla spíše pro ostudu.

Lord vetinari:
Jako dobrý vtip to beru. Pak zas já navrhuju spojení Bohnice
102: Kobylisy-Bohnice int 30 minut
200: Bohnice-Zámky int 2 minuty
Přívoz Zámky-Sedlec int 2 minut
131: Sedlec-Podbaba-Juliska-Hanspaulka-Ořechovka-Hradčanská int 2 minuty.
Vše ostatní do Bohnic zrušit. A Čimice nechat jako docházkovou vzdálenost dolů k vodě.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že ten přívoz je zbytečný, tam se přeci dá přeplavat (neplavcům natáhneme lano, po kterém přeručkují). Jen tu 131 bych trochu posílil směrem k Babě, aby se ti chudáci nemuseli mačkat s Bohničákama.

Ale vážně, co se Ti nelíbí na mém návrhu?
Ze Stovky dělám bagr - to přeci chceš.
119 omezuji a vedu přes všechny možné zapadákovy - to taky chceš. Jen jsem jí dal číslo 218.
A zbytkový "průmysl" - t.j. Cargo a Aritmu - spojuji sporadickou 216.
No dobře, tak ještě zrušíme ten expres označený jako 119 a měl bys být spokojen.

(Příspěvek editován uživatelem lord vetinari leden 03, 2006)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 10:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku zapomínáte, že během budování západovýchodní magistrály bude, a to v nejbližší době úplně zlikvidován autobusový provoz na Hradčanské. Kam se to vystěhuje nikdo netuší, ale je reálné, že 100% busů z Patočkové skončí v Dejvicích, kde už nebude k hnutí. To teprve se ukáže sranda chytrá koncepce dopravy P6. Navíc výstavba značně ochromí i tramvaje.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 10:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych turisty také směroval na l.č.100,ale potom by stálo za to udělat na l.č.119 průzkumy obsazenosti,protože můj názor je ten,že tam nastane odliv turistů.Třeba jí budou zaplňovat větší počty zaměstnanců,ale od toho by byl ten průzkum.Rozhodně bych ji však vedl až na Kulaťák,protože ten přestup na DŠ by příliš atraktivní nebyl.To je jako kdyby 180 do Řep končila v Motole,protože dál si jděte na tramku-šel bych,ale do IAD.
Problém je v tom,že letiště se stává jedním z nejvýznamnějších v Evropě a tudíž jen bus doprava nebude nikdy stačit.Bylo by třeba začít přemýšlet a hlavně konat o kolejovém spojení.Tam je zaručen skutečně kapacitní odvoz.V zásadě na letiště mohu dovést koleje 3 způsoby:
-Eurodráha (ten název by byl pro politiky krásný),ale jinak ta plánovaná rychlodráha
-tramvaj z DŠ
-metro B ze Zličína
Osobně podporuji MB,protože se mi zdá poměr výkonu a ceny nejpříznivější,tramvaj by byla asi pomalá a není tak kapacitní.Na rychlodráhu nemáme a hlavně jaké vozy by tam byly?
Jaké kolejové propojení podporujete vy?
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 10:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

borovicka> to sice ano, ale 174+107 a 108+147 to preci jisti..
Fotožurnál, toť mé dítko
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 11:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správná nápad, a asi napadne i ty pravé. Ale zrovna ta 119 si někde bude muset dát sváču a na lettišti také místo není. A enormně vzroste a bude vadit jen zvýšený počet projížděných autobusů.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 11:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: zapomeň sakra na Aritmu a Ořechovku, tam busy nechtějí vůbec, natož bagry.
Hele, ty bys to moh vědět: JAK jezdí 712 a CO na ní jezdí?
Akri: já podporuji vlak v nejjednodušší podobě (jednokolejka z Ruzyně nebo Hostivic, koncové nádraží na letišti, časem zatrolejovat).10xB se zamráčou vodvezou lidi i z B747.
Martine: MHD se podílí na dopravě na letiště kolem 20%. Všechny ročenky to píší.
Borovička: Bohužel ano, čekají nás krušné časy.
Obecně: zrušit bus z dědiny aspoň mimo špičku se už pokoušeli na počátku 90tých let, ale strhl se veliký řev. Tak to taky neprojde. Ale nemusela by jezdit třeba večer poloprázdná 119 a za každou druhou úplně prázdná 218
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 12:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
-nechci udělat ze 100 bagr, jen chci všechny uřvaný Italy s hromadou báglů přestěhovat na Zličín. Linka 100 může mít klidně interval 30 minut, když tam bude stát dispečer
-119 chci nechat jako obsluhu pro zaměstnance a Dědiny s přímým a rychlým spojením na metro, tak jak si to vyžaduje celá MHD v celé Praze.


Akribius:
Přečti si prosím všechny příspěvky 14 dnů dozadu, tam přesně popisuji, co se stane, když ulevím 119 od turistů - bude jezdit načas, nebude přeplňovaná nárazovými turisty z letadel, kteří se pohybují značně nerovnoměrně v průběhu celého dne a celého roku, ale i tak bude 119 jezdit hlavně ve špičkkách plná, protože pro zaměstnance a obyvatele Dědiny to bude nejrychlejší spojení na metro. 119 pak zůstane jako každá jiná klasická špičková linka tak jako 250, 271, 243 a mnoho dalších. Prostě úplně normální linka, která jede na letiště. Vše ostatní, co si kupuje lístky a jediné čím platí jsou bankovky, co sebou táhne kufry a na letišti je posadí na sedačky a na podlahu, tak, že na Šárce není ve voze k hnutí, chci přesunout do dispečersky posilované linky, která bude pendlovat mezi metrem a terminály. Nic víc nechci a nic jiného tu fungovat ani nebude. Průzkům na 119 budu moct udělat až po tom, co se přestěhují turisti jinam. Takto to dnes právě praktikuje ROPID a to je šptaně, protože student střední školy, který tam píše číslíčka od 1 do 5, během jednoho roku, absolutně neopovídá tomu, co si specifická oblast jakou letiště je, vyžaduje. Je to asi jako dělat průzkum na tramvajových linkách na Letný v době, když tam bude hrát repre. Žádný průzkum letišti nepomůže, jen dispečer, tak jak to praktikuje TAXI či minibusy CEDAZ.

Borovička:
Kdyby sis dal tu práci a do diskuze vklouzl po jejím celém přečetení, zjistil bys, že na letišti začne za 14 dnů fungovat autobusové nádraží, kde se bude moct řidič klidně i hodinu vychrápat.

Káem:
Levné řešení Desiro + odbočka na letiště tu opravdu existuje, ale je to politicky neprůchodné, ikdyž by to řešení na dalších 15 let, do doby než se postaví rychlodráha, bylo.

119 večer do půl jedenáctý ve směru centrum praská v létě ve šveh, proto se také před půl rokem posilovala do 22:30 z 20 na 10 minut. 218 se 119 jezdí v prokladu večer po deseti minutách a navazují na každé metro, nemyslím si, že by jezdily úplně prázdné, ale osekávat to zrovna v půl jedenáctý mi připadá jako hloupost. Čímž moc neušetříš ani nepomůžeš.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 12:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechci udělat ze 100 bagr, jen chci všechny uřvaný Italy s hromadou báglů přestěhovat na Zličín. Linka 100 může mít klidně interval 30 minut, když tam bude stát dispečer

Tak to prrrr. Pominu-li zbytečně xenofobní podtón, tak musím k věci poznamenat: tohle by opravdu nešlo. Úpravami zastávek. struktury informací... lze nejspíše dosáhnout odsměrování cestujících do 100, což by se časem mohlo promítnout i do průvodců a podobných knížeček. Ale tenhle plán Vám u cizího turisty a pisatele průvodců projde mnohem hoře, když situace bude: tam 100+B, zpátky A+119 - kdo si to má pamatovat. Jenomže pokud by hrozilo, že zkysnu 30 min na Zličíně, tak s tím taky nejedu (tedy osobně si napřed zjistím JŘ a přizpůsobím se, ale to asi nemůže čekat od každého turisty). Nesdílím KMovo přesvědčení o traumatech z polí, ale: a) pěkné místo na půl hodinové bivakování to zase není, b) to o dost zvyšuje nutnou časovou kalkulaci (vždy beru v potaz nejhorší variantu) při cestě, kdy o čas jde (tedy na letiště).

Takovýhle návrh je houby systémovým řešením dopravy na letiště. Tohle by byl jenom jednosměrný pokus o záplatu.

Ke 119 v případě realizace: ano, rozumně zněl návrh - provést průzkum a příslušně upravit, i když předpokládám, že návrh redukovat zde nebyly míněné bez průzkumu rovnou od zeleného stolu.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 12:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě,že l.č.100 by musela jít alespoň do 15 min. intervalu,ale ještě raději do nižšího.Co na ní dát pak klouby a na l.č.119 standardní busy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 13:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jak může něco, co jezdí po 20 minutách jezdit v prokladu 10 min. s něčím, co jezdí po 10 minutách?
Tak znova: celej tenhle křik tady je kvůli NÁRAZOVÉ JEDNOSMĚRNÉ přepravě TURISTŮ(zdroj:Martin). To se opravdu nedá řešit PRAVIDELNOU linkou, Martine.
Hnidopich: To co ty nazýváš: "pěkné místo na půl hodinové bivakování to zase není" já nazývám "traumatem z polí" - to je to samé :-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 13:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 712: S KM už jsme si to vykorespondovali, ale prsknu to i sem:

http://prahamhd.vhd.cz/Nahradni/2005/zamky.htm

Jinak jsem to v životě nepotkal a pokud to nikde nestaví, jen na konečných, tak je to navíc pěkná pakárna a nedivil bych se, kdyby to už dávno zrušili.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 14:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Čekal jsem, že mě někdo chytne za slovo. Já to myslel jako nadsázku těch 30 minut. Jistě, že by si 100 zasloužila aspoň int. 10 minut od pondělí do neděle, ale hlavní je ta bílá čepice s vyspílačkou a v JŘ vůbec nemusí stát 00 10 20 30 40 50, ale klidně 6-22 hod. every 10 minutes.

Nikdy jsem nepsal, že by turisti měli cestou zpět jezdit 119. Oni prostě přes Zličín pojedou i nazpět, tak jako tudy i přijeli. A co se týká té doby na letiště, tak pak doporučuji 119 především v pátek odpoledne ve směru z Prahy, už kolikrát jsem jel na Šárku i přes půl hodiny.

Xenofobní rozhodně nejsem, jsem rád, že sem turisti jezdí, ale jak jim, tak nám chci zabezpečit opovídající úroveň MHD. A to jinak než segregací těchto dvou skupin, nedokážu. A zrovna tak by se měla odpovídajícím způsobem řešit PID k vám do vsi.

Akribius:
Kolikrát ti mám vysvětlovat, že 119 zůstane ve špičkách plná i nadále po 5minutách v kloubech, ikdyž přesuneš turisty do 100?

Káem:
119/218 z Dejvické
21: 08 08 18 28 28 38 48 48 58
22: 08 08 18 28 28 38 48 58
23: 08 18 28 38 48 58
0: 08 18 28
OK?

To co ty nazýváš traumatem z polí, tak já nazývám stát na Nové Šárce a čekat na můj vysněný spoj, který měl už 15 minut jet a následně být uvězněn v zacpané Evropské a napcané 119, kde stojím nalepený na dveřích, v lepším případě nalepený na nějakou hezkou Italku, která si položila 20kilový kufr na mou nohu a na Červenym Vrchu do mě vrazí spolu s nějakym Amigosem, protože v reproduktoru zaslechli něco o Dejvické a o metru. Člověče, já se divim, že ta Metropole s tim Tescem nekrachujou, když tam lidi prožívaj trauma. Většina těch, co cestují, vědí, že letiště bývají umístěná mimo aglomeraci měst a dostat se k nim, musí na nějaký ten okraj města s polmi přijet a odtamtud pokračovat dál. Z letiště JFK je to na Manhattan dobrých 60 kilometrů a po ničem jiném než po dálnici se tam nedostaneš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 14:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Panebože. To nejsou proklady, to je konvojování a ještě řízený jízdnim řádem, alespoň v čase 21-23.
Kdo jde na Novou Šárku, může stejně tak jít na Vlastinu. Tam bych problém neviděl. Spíš o stanici vejš. Ovšem zase kvůli JEDNÉ stanici dělat takový věci se 100?
Hele, ale nedramatizuj to. Evropská je zacpaná asi tak často, jako je 119 na st 4-5, tedy jev ojedinělý. Navíc je zacpaná nejvýše od Thákurovy dolů, což je pár metrů k výstupní stanici. Směrem nahoru bývá zacpaná od Vozovny Vokovice ke smyčce tramvají, ale to nám nikdo nevyřeší, neb tímto směrem jak sám říkáš problémy se 119 nejsou.
Jinak tě uděluji natrvalo putovní cenu demagog roku (a to uplynuly jen 4 dny) protože zaměňovat turisty přilétnuvší z tramtárie s lidmi, jdoucími cíleně nakupovat je nestydatost.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 15:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Já jsem to potkal. Prý je to soukromá aktivita nějakých místních občanů. Taky v tom byl docela vzduch. Asi tak 5 lidí. Stejně jako dneska kolem 14hod na Výstavišti v a-790/AE ale podobnost je čistě náhodná
Dobré světlo v roce 2006 přeje Absolut.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 15:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
No tak pokud to nejsou po půl jedenácté proklady, tak tedy co to je? Jenom blázni musí šahat na JŘ linek o půlnoci z Dejvické v důsledku posílení Stovky. Pak tedy já doporučuju nechat metro B jezdit jen mezi Palmovkou-ČM a mezi Florencí-Zličínem a jako náhradu linku 27 v intervalu jedné minuty v trase Palmovka-Florenc, jen proto, protože ramvaje jezdily Karlínem dřív než metro - stejný peachovina jako vozit turisty na Dejvickou jen kvůli polím. Jestli po tom všem martíriu, o kterém se tu dohadujem už nějaký ten pátek vyřkneš, že se 100 chci hýbat jen kvůli jedné zastávce, tak tě musím označit za blázna. Nemá to cenu.

Jak můžeš zrovna ty vědět, jak často je Evropská zacpaná? Po magistrále se jedná o ulici s nejvyšším počtem nehod a když už se něco podobného stane na Hadovce, stojí Evropská až na Veleslavín a není to tak ojedinělé. Stupěň 4-5 ojedinělý především v létě není, to máš pravdu, protože v létě je 119 velmi často na stupni 5-5N. Ty tu nejezdíš každý den a dovolím si tvrdit, že po sedmé večerní v červenci už vůbec ne, tak nechápu, kde bereš ty informace o poloprázdné lince 119? Ono to zas bude jako s tou plnou ML1 nebo AE a prázdnými tramvajemi přes Karlín, viď?

Jo, demagog jsi hlavně ty, protože největší problém celé této debaty jsou pole a zastrašení burani, který to na Zličíně otočej a pojedou zpět. Chlape, aspoň tu nedělej z turistů idioty.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 15:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě že turisti nejsou idioti, aby s sebou nechali manipulovat podle toho jak to vyhovuje dopravci. To se ti tu snažím vysvětlit. Turisti jsou živel a prostě vodu nedonutíš téct do kopce bez drahého čerpadla 100, když může téct samospádem 119.
Pochop, že jsem na Evropský prakticky denně a že VIDIM víc 119 než s kolika ty jedeš (jednou do práce a druhou z práce) takže mám komplexnější přehled. V červenci bývám na táboře, ale v srpnu jsem byl v té lokalitě a v té době denně na kole. Chicht.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 18:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Právě, že ti turisti půjdou tam kam je nasměřuješ. Když jim řeknu jděte na 100, tak oni půjdou a pojedou s ní, můžeš si to sám v létě zkusit. Vem si nějaký sako, bílou košili a tlampač a vyřvávej tam, že spojení do centra je linkou 100. Nikdo ani nepípne a 100 bude plná k prasknutí, za to ručím.

Druhá věc je ta, že jsi to ty, kdo se především snaží lidi přesvědčit o napaječích a lomcovat s nimi, aby jeli podle tebe. Jenomže ti, co to znají, pojedou přesně jinak, než turista, který je tu poprvé v životě!

Za třetí, pořád si myslíš, že 119 s 2X delší trasou s daleko zacpanější ulicí s dvaceti semafory, je dražší na provozování než express po dálnici za 12 minut k metru? Jo? No tak pak si chlape dojdi k doktorovi.

A ty zas pochop, že já od tý Evropský bydlím pár metrů, že já tou 119 cestuju denně a cestou tam nebo zpět jich také pár potkám a že dokonce na tom letišti i pracuji. A dokonce si představ, že podobný názor na 119, jako mám já, mají všichni, kteří s ní jezdí ať už to byl Ivoš Novotný tady na k-reportu nebo několik mých kolegů z práce anebo sousedi anebo ostatní, co si zanadávaj přímo v autobuse.

Takže ty pochop, že jsem to spíš já kdo má komplexnější přehled o tom, co se na trase letiště-Dejvice děje. Ty totiž právě nevíš vůbec nic.

A abych celou tuto unavující diskuzi zakončil, navrhuji sázku - v létě si půjdeme v podvečerních hodinách stoupnout na zast. Divoká Šárka a pokud neuvidíme během jediné hodiny jediný autobus na st. 5N, pak budu týden do školy do Vysočan jezdit přes Zličín. A pokud takový autobus uvidíme, tak si dáš celou 177 z konečný na konečnou tam a zpět v Citybusu na sedadle, kde je nejméně místa. :-)
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 21:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

177 z konečný na konečnou tam a zpět v Citybusu na sedadle, kde je nejméně místa. :-)

=

NO FUJ, to je ale moc ošklivý trest, mám 199cm a neustálé zmenšovaní místa na tlapky při skorokaždé nové sérii busů mě dost sejří. B951,961 a pod. Lepší jsou kolejky a tramvajky, nejhorší zas smradlavá autíčka, to už radši cityHNUS. Možná bude i CITELIS...
HAF, haf...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 21:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Káema patřičný trest
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 00:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Aha, já nepochopil, že jste to tak nemyslel... po 10 minutách by to šlo, ale po 30 by se na to (dle mého) většina vybodla... Takže tím jsem myslel tu jednosměrnost, protože směrem k letišti, kde to nebude jednou za čas při návalu pouštět dispečer by to bylo příliš rizikové...

Že si uživatelé 119 stěžují Vám věřím. Ale celkem jsem si jistý, že v rámci PID nejsou sami. Namátkou bych řekl: metrem B počínaje (více než oprávněně, těch souprav 5N byste tam za hodinu viděl...) a 411 konče. ;) No a třeba já 119 skoro nejezdím, ale metrem B prakticky pořád, tak bych byl mnohem radši, kdyby se MHMP+PID vybodli na 119 a raději provedli něco s B, ale chápu i to, že Vaše priority jsou jiné.

V tomto směru by zviditelnění 100+B bylo ku prospěchu věci, protože B by se stalo jednou ze vstupních bran do města a bylo by hned více na ráně, takže bychom se snad dočkali zlepšení. Naopak v 119 by zůstal místní substrát, který je potřeba jenom jednou za čtyři roky k volbám, takže proč je trochu nepodusit...

Nakonec je jedno, na čem se tu dohodneme nebo ne, protože jsme malí páni, ale aby mezi námi vládla svornost a mír, mohli bychom se nakonec shodnou na Akribově návrhu: v případě úspěšného odsměrování turistů na 100 (a pro KM: ono by to opravdu asi celkem šlo - když se mě někdo zeptal, jak do centra a já ho poslal na 100, tak tím prostě jel a nesl to celkem dobře - já tam jel taky a nevypadaly tak vyděšeně) provést řádný průzkum 119 a provést patřičná opatření. Část z nás bude spokojena, že se doprava řeší podle potřeb. Vy budete spokojen, protože pravidelná 119 bez výkyvů způsobených turisty bude jezdit tak plná, že bude zachován současný rozsah nebo bude dokonce posílena...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 09:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Magistrát by měl především vyřešit oboje B i 119. Nikdo netvrdí, že si lidé jinde v Praze nestěžují, ale také jim nebere nikdo možnost vyjádřit se a popř. nabídnout vhodnější řešení, což tu prosazuji také už nemalou dobu.

Celý řádný průzkum na lince 119 by tu dopadl tak jak popisuji už měsíc.

Mimoto, Béčko se přeci jen v dohledné době zlepšení dočká.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 09:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: 5 cestujících v autobusu pro 25 nebo pro 100 lidí podle mě je rozdíl.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 09:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad můj poslední příspěvek: paradoxně obě vozidla (na linkách 712 a AE) mají téměř stejný počet sedadel (25 a 30). Na AE by tedy bohatě stačilo něco podobného jako na té 712. Autobus pro 100 lidí, ale pouze se 30 místy k sezení, je podle mě zbytečný. Navíc u linky, která má sloužit jako přípoj k vlakům kategorie SC, je asi hloupost očekávat poměr 3 sedící : 7 stojících cestujících.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 10:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jahu:
Ona myšlenka Airport expressu špatná není, jen konečná realizace je špatná a může být spíš důsledkem konečného zrušení linky, než aby se naopak rozvíjela. Už jsme také potkal pár busů AE, kde lidi i stály, jednalo se o spoje v 7:45 a v 9:45, tedy přípoje na Pendolino. Ikdyž většinu spojů potkávám tak s jedním cestujícím, tak tyto 2 spoje plné lidí jsem už viděl víckrát.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 10:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Myšlenka nebude špatná. Možná by stálo za to obsluhovat spoje navazující na Pendolino (+ jízda zpět z letiště)jiným typem vozidel než spoje, které v Holešovicích na nic nenavazují. Představa jízdy vestoje z Holešovic na letiště po příjezdu se SC není moc lákavá.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 11:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jo, sázku beru. Upozorňuji, že stupeň 5N je "nepobírá", a jestliže se do toho busu vecpu, není to stupeň 5N! (Pro Maxipsa: měřím 196cm :-))

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace