K-report
 

Archive through 20.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 20.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 17:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha..další sola už nééé.
Káem: úddp se vyřeší metrem Hostivař,jakože jak? Aspon,že o nutnosti posílení musí být přesvědčen Já Káem a ne MY Káem. 9 a 29 jsem za. 7 o víkendu po 10 min. v solech? Ty si chceš popudit celou Prahu v posledních dnech!? Začlo to na Barrandově, pak Břevnov..
A mrkněte sem,viz forum DPP. Spíše k zasmání,ale třeba se budeme divit) d-1: Petřiny-...-Krejcárek-Želivského-Strašnická-Nádraží Hostivař, d-3: Sídliště Modřany-...-Palmovka-Bulovka-Sídliště Ďáblice, d-5: Olšanské hřbitovy-...-Strossmayerovo náměstí-Veletržní-Výstaviště, d-8 (sólo): Petřiny-Hradčanská-Strossmayerovo náměstí-Dlouhá třída-Těšnov-Vltavská-...-Petřiny, d-12: Sídliště Barrandov-...-Výstaviště-Trojská-Vozovna Kobylisy, d-14: Sídliště Barrandov-...-Strossmayerovo náměstí-Pražská tržnice-Ortenovo náměstí-Výstaviště, d-15: Vypich-...-Strossmayerovo náměstí-Výstaviště (T)-Tusarova(Z)-Vltavská(Z)-...-Vypich, d-18: Podbaba-Hradčanská-...-Vozovna Pankrác, d-19: zrušena, d-23: Kubánské náměstí -...-Malovanka-Vypich, d-25 (2xT3): Bílá Hora-...-Palmovka-Vysočanská-Lehovec, d-26: Divoká Šárka-...-Strašnická-Kubánské náměstí. Ostatní linky beze změny. A teď se s tím poperte. T: 1.4.2006.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 17:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 7 asi taky.
nevím, jak je to s 11, ale 7 jezdí o víkendu minimálně mezi Andělem a Nuslemi pěkně plná. ostatní úseky nevím. takže i=10? to ne-e.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 17:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kubix: myslím že úletem, který jezdnoznačně prokazuje, že nejde o ropidí natožpak zvažovanou variantu, je hýbání s 18.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 17:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Asi tak..nebo z Palmovky přes Libeň na Lehovec nic:-) Pokud dobře čtu. Ona by ta 11 večer stačila po 12 nebo 15 minutách určitě,ale to by asi moc vyčnívalo nad "normální" interval,čili by neprošlo.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 21:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě napadlo optimalizovat vedení metra (v souvislosti s výstavbou I.D.)
A:Dejvická - Nám. Míru - Pankrác - Písnice
D:Karlovo nám. - Nám. Míru - Depo Hostivař
metro
Když by se chtělo, tak by to snad bylo technicky možný, problémem by bylo ale přeuršení provozu při přestavbě NM. Zmizela by ale ta "současná budoucí" podoba I.D, která mi přijde dost strašlivá.
Tak kritizujte
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 07:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: On to vůbec neni blbej nápad. Ale je pravda že přerušení provozu a zásadní překopání míráku by se tu asi nepřekouslo. Jo, ve světě je celkem běžný, že se hýbe i s linkami metpa, ale "tady se to nikdy nedělalo", a to je argument nad argumenty
Kubix a linkové vedení výše: Jo, vypadá to zajímavě, ale pokud je tam termín 1.4., bral bych to jako aprílovej žertík
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 09:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: To je vazne dobry! K dokonalosti by to dovedla tramvaj na horni polovine VN (kvuli spojeni Jiriho z Podebrad - VN - Republika, ktere by se timto zhorsilo)
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 09:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: ...a k uplne dokonalosti by to dovedlo napojeni "D" na "B" (mezi Karlakem a Nar. tridou) a ukonceni linky na Smichaci. Tim by se usetrila jedna draha stanice (Karlak-D), zasaturoval ten kriticky usek Bcka mezi Smichacem a centrem, a nezhorsilo take dulezite spojeni Andel- I.P.Pavlova, ktere by v tomto pripade muselo zustat i nadale resene tramvajemi. Vznikly by take nadherne prestupy v metru "hrana-tataz hrana".

Proste - po mensim doladeni dokonale :-) , ale vime sve: "Nikdy se to tak neudela" :-(
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 10:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, tohle už mě taky napadlo, D z Míráku místo k Hl.n. na Karlák, spojení P4 s P5. No ale bohužel, to asi fakt nebude.
Kubix: To je samozřejmě naprostá blbost to z toho fóra DPP.
K té 15/25 - no tak povedeme tu 22 přes Hradč.:-)
Jinak ta 7 - myslím že 8 nebo 10 se na plnosti neprojeví, na počtu vozů ano. Ale přiznávám, že 7 je mi hodně vzdálená a vídám ji spíš na okrajích než v Nuslích. Taky bychom mohli 24 odklonit k UDDP a vést ji přes Výtoň -Jiráskáč a Myslíkovu a 7 by byla potřeba pak už jen ve špičky prac.dnů... Jsem posedlý úsporami :-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 11:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Nad prodloužením dál na Smíchov jsem taky uvažoval, ale pak jsem to nechal takhle. Napojení na SN, nebo aspoň na AN by zůstalo na fázi II.D. Hlavní ale je, že by se mohl )po dokončení) omezit provoz v Ječný.

Jiří_t: Myslím, že kdyby se chtělo, překopání míráku by se dalo zkousnout. Ono A je podstatné de facto jen z centra do Dejvic, z Vršovic a spol. by to už odvozily tramvaje (autobusy z Uhříněvse a okolí by se musely odklonit na C)

Káem: O víkendu bych dal 10 min. na všechny linky, přičemž tak polovina by jezdila v sólech.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 12:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Vozokm by se uštřily (asi), řidiči nikoliv... nevím. Stálo by to přinejmenším za spočítání.
O víkendu bych taky zrušil 218 a 119 vedl v úseku DŠ218-Nová Šárka přes Sklady-Ciolk.-Vlastinu a DŠ
:-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 12:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:. Přežil bych zkrácení 218 o víkendu a večer do trasy DŠ - Sídl. Na Dědině, ale muse l bych za to dostat adekvátní protiplnění - čili posílení 179 (ev. i 225).

Jinak bych ale na DŠ radši šetřil jen v tramvajích (20+26 na ČV, 2+15 na DŠ - alespoň jedna z nich by lae musela mít cd,ct provoz)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 12:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
Pokud by dvě linky metra byly vedeny v jediném tunelu, znamenalo by to, že špičkový interval na obou linkách nebude menší než 4 minuty - a to bohužel by Praze nestačilo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 13:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč myslíš Proxi? Zase jen proto, že to tak dosud nebylo. Nejsou náhodou v tunelu mezi Butovicemi a Českomor. vedeny už teď linky dvě?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 13:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak nejnižší zkoušený interval byl na C 105 sec.; takže proložením dvou linek by šlo 210 sec. (3,5 min.?). Teoreticky je ale určitě dosažitelný čas 90 sec. (pokud by to bylo úplně nadoraz, tak možná až k 75 sec.), méně už asi nepůjde už jenom kvůli pobytu vlaku ve stanici.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 14:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: 24 a 7 - tady je tvá posedlost úseporami doopravdy neopodstatněná, protože 7 je nad očekávání linkou velmi využívanou a mezi kaštany oblíbenou. minimálně tedy v úseku anděl-vršovice, na plzeňské to závisí na tom, kdy co jede před ní, ve Strašnicích netuším.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 14:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jo, kdyby se chtělo, ale to je právě ten problém, že se nechce. A tak budeme mít spíš pseudotangenciální D, který bude v půlce trsy vozit vzduch, a debilně zamotaný áčko na Pze 6...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 15:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Právě ten pobyt ve stanici bude asi dost prodloužen nástupem a výstupem lidí na případné konečné stanici Smíchovské nádraží.

KM:
Však taky ty intervaly v koncových úsecích Béčka jsou spíš pro lidi co se rádi mačkají, vůbec na celém Béčku to není ideální, ale to je spíš kvůli zabezpečovači.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 15:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se nerad mačkáš, Proxi? No hlavně je to neodstatkem vozů.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 16:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Jde o to, kde se mačkám a s kým se mačkám...

Vozů je dost, jen se podívej: http://www.metroweb.cz/metro/metroinfo-b.htm
jen bohužel zab-zař chybí
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 16:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Hmmm, na B chybi zab-zar? Na to, aby od pul osme vecer nebyl interval 8 minut a v sedle na koncovych usecich (kdyz mam kliku) 9? Ve spicce ty 3 minuty snad celkem staci...
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 20:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zab. zař. jaxi chybí na těch reko vozech...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 10:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v DP-k uz byl obrázek nové almary, která přibyde cestujícím v salónu. Mooooc pěkná je.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 11:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "Pěkná" je. Nicméně mám její foto na první reko soupravě, tuším, už z května loňského roku.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 14:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to fakt sqost
ale hlavně, ať už jezdí, jen houšť a sbohem, vysoké intervaly (a 8171)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19759
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 19:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad sem k pár pohledům na linku 119 a AE:
O půl druhé se na Veleslavíně křižovaly dva CB linky AE, v jednom dva cestující, v druhém snad pět.
Linku 119 jsem viděl třikrát, v jedné poloprázdno, v druhé se tak akorát sedělo a v třetí pět lidí stálo (volná místa ale nějaká ještě byla).
Linku 100 jsem naštěstí neviděl
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 21:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se mi nezdá být linka 119 tak plná. Jel jsem s ní asi tak 3x a vždy byla obsazená tak akorát. Kdybyste jeli v sobotu nebo neděli ostravskou a-56, tak byste teprve věděli co je to plná obsazenost.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19778
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 23:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím bych se moc nechlubil... A hlavně, já z toho v žádném případě nechci dělat závěry, jen jsme to magické číslo 119 viděl, taxem neváhal a prohlédl cestující obsah :-).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 10:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, chlapci, vy si zahráváte. Letištní Martin se probudí!!! :-)))
Jsem nejšťastnější člověk na světě, i u konkurenčního DF se objevilo pár pokusů o náznak, že by se mohlo o některých úsecích mých názorů alespoň částečně začít uvažovat :-)))
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 11:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: Jezdil jsem v létě 2004 linkami a-56 a a-34. Nejvtipnější byl přeqapivě spoj a-56 někdy kolem půl desátý večer, když jsme jeli domů z večeře v Ludgeřovicích
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 12:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linkou 119 jsem jezdil půl roku každodenně do práce na Divokou Šárku a vždycky byla narvaná. Stejně tak dopadly opakované průzkumy obsazeno, které dělal Ropid a DP. Potvrzením, že situace není ideální, je postupné zkracování intervalů.

V odpolední špičce se v a-119 téměř vždy jezdil namáčknut na dveřích. Několikrát jsem dokonce na Nové Šárce čekal 20 minut nebo až půl hodiny než jsem se do autobusu vůbec dostal.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 14:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak říkám budu si muset 119 vyskoušet. Přece je to už rok a něco co jsem s ní jel naposledy.
Absolut: Věřím
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 14:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrávák:
- takže Letiště ti připisuji na seznam.
a já si v Ově vyzkouším tu 56
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 14:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Na letiště jsem zapomněl. To samozřejmě nemůžu vynechat. A-56 se ti bude líbit. Raději pojedeme a-54.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, kolikrát jsem tu psal, že letiště odbavuje v červenci 1,5 mil. lidí a v únoru sotva 500 000? Několikrát! Ten, kdo chce dělat průzkumy na 119 z jednoho či dvou svezení a ještě mimo sezónu, nikdy nedospěje k závěru. Průzkum na 119 se klasicky dělat nedá! Jezdím 119 10 let každý den tam i zpět a vím, že především v letních měsích jezdí 119 v určitých denních obdobích (závislé na letovém řádu Letiště Praha) mnohdy na stupních 5-5N. Je nesmysl, a opakuji to tu už po několikáté, vydedukovat obsazenost 119 během jednoho svezení. Ten, kdo jí používá denně a takových znám mnoho, na 119 nadává. Neustále zpožďovaná a od dubna do září po páté odpolední narvaná k prasknutí.

Káem:
Raději počítej cestující v superexpressu z Holešovic

Martin z.:
Stačí číst diskuzi a pak se dočíst, že v lednu sledovat busy na letiště je jako v červenci čekat na linku 143 a pak tvrdit, že Strahov nepotřebuje spojení častěji, než 3X do hodiny.

Ostravák:
Doporučuji si stoupnout na zastávku Divoká Šárka, 1. července mezi 18:00 a 19:00 a snažit se do 119 nacpat, pokud možno sledovat časy odjezdů jednotlivých spojů.

119 problém samozřejmě je, dokazuje to každoroční posilování. Už i ROPID veřejně přiznává, že letiště se stává velkým problémem a párkrát už někdo z ROPIDu na koberečku na letišti už byl. Ona 119 nemá v sedle prc. dne int. 7,5 minuty jen tak a to že jezdí do půl jedenácté večer po deseti minutách, také není jen z rozmařilosti.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19822
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Já to sem napsal jen tak, a když už AE, tak i 119. Nic víc .
Osobně se mi přeprava leteckých cestujících v 119, nelíbí, to spíš něco na způsob AE nebo 100.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 18:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin z.:
Myslím, že na toto téma se tu již debata semlela několikrát. Takže neradno v ní pokračovat. Já jsem svůj názor napsal již také několikrát a každý ho tu moc dobře zná. Doposud jsem ho také nezměnil.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19823
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 18:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však já vím. Příště radši napíšu jen obsazenost AE, nebo raqdši vůbec nic .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 20:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak Nebo bych zavedl malou cenzurku letiště ať se tu zas nestrhne bitva. S Káemem mám uzavřenou sázku a tím to minule skončilo. Jen by mě zajímalo, jak se Káem tváří na obsazenost AE? Já vím, špatná reklama Pendolina způsobila to, že AE jezdí v průměru na spoj asi 0,73 cestujících. To už bych to radši vozil rikšama.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že prý se 119 má omezit, co je na tom pravdy? :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 06:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: jasně, o 119 nic... :-) K AE: Počkejme na léto a hodnoťme na podzim. Viz ML1. U žádné linky žádného šotouše nikdy nenapdane hodnotit po dvou měsících provozu, ale tady náhle nějak jo. Navíc když její provoz nejde úplně přímo z našich kapes.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19847
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 09:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, na hodnocení je ještě brzy. Ale nebylo by lepší v současné době, přesně v duchu Tvé filozofie, nasadit na ty spoje (jistě už bude existovat statistika obsazenosti spojů a pochybuji, že alespoň na jeden oběh by to nešlo) něco menšího a úspornějšího?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 09:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Nikoliv. Slyšel jsem, že pokud nebude zaveden expres do Dejvic, má její interval jít na 4 minuty ráno, 6 odpoledne a 7-8 o víkendu.

Káem:
Nebyls to náhodou ty, kdo v prosinci tvrdil, že je moc brzy a ať počkáme na březen? Ono totiž v současné chvíli, provozovat tuto linku i obyčejnými letištními Passaty, by bylo vyhazování peněz.
Btw:
Ty 4 poskytnuté Citybusy v ceně víc jak sedmi milionů tehdy platil kdo? ČSA? Je zvláštní, že město nemá už dva roky na to nakoupit nové autobusy, ty staré se tu rozpadají a pak někdo grátis poskytne 4 vozy 5 let starý na linku, kde jezdí jeden člověk a to řidič. Ikdyž ČSA maj během dne takovejch volnejch shuttlebusů...
U žádné linky žádného šotouše nikdy nenapdane hodnotit po dvou měsících provozu, ale tady náhle nějak jo.
Nebude to náhodou tím, že u této linky je to právě tak do očí bijící? Vídám vždy tak 2 spoje denně a tím opravdu, ale opravdu až na vyjímky nikdo nejezdí. A dovolím si tvrdit, že taková 291 se 128 se chytly docela brzy. Tady stále již 2 měsíce jezdí vzduchovoziče se spotřebou 55l/100km.

Martin z.:
Souhlas, mikrobusy tam měly být už dávno.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 10:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak jsem tu lhůtu prodloužil, no. Kristepane, probuďte se všichni! Jak dlouho jezdil ML1 než se slušně začal obsazovat? Jen proto, že jezdí mimo váš dohled tak jste tolik neřvali.
DP záměrně nekupoval busy v minulém roce, protože se modernizovalo intenzivně v letech předchozích a potřeba busů poklesla. Letos se opět nakupuje.
Kdo poskytl jaké busy je jedno, důležité je, kdo to platí. Kupříkladu Karosu na 116 považuji za daleko větší plýtvání. Dvě linky tramvají Karlínem rovněž. Zahajovat linku až tehdy kdy davy řvou nevolí je "vymoženost" socialismu - když je jednou nabídka v předstihu před poptávkou, tak jste z toho úplně vedle. Zvykejte si. I to je trh.
Chichichi, martine, co to čtu "pokud nebude zaveden expres do Dejvic"? Že by ZASE došlo na má slova? Já ti řeknu jedno - jediným tahem bych AE naplnil po střechu: Zřízení zastávky Dejvická. Stálo by to jen cenu těch samolepek. a byl by i expres.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 10:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem.
Omyl, stav vozového parku autobusů se značně zhoršil. A vozy tu již přesluhují, což se v posledních 5-8 letech nestávalo. Letos bylo třeba koupit min. 120 vozů a bude jich jen 50. Je tu akutní nedostatek kloubů a ty letos nebudou vůbec. Poptej se na DP, co říkají tomu, že se nekupují nové vozy. Bojí se tam toho až tu začnou hromadně klekat první devítistovky. Těch 50 kousků, co letos přijde, považují za plivnutí do moře.

Jenomže narozdíl od AE vozí 116 aspoň nějaké lidi.

Chlape, trh se také řídí marketingem. A AE je marketingově úplně vedle. AE je násilně zavedená linka na pokyn shora kvůli Pendolinům. Ta se nezaváděla na požadavek zákazníků. Když spojení letiště-nádraží, tak na Wilsoňák. A pokud zjistím, že mi po dvou měsících provozu linka jezdí ÚPLNĚ prázdná, tak každá tržní firma se tím bude zabývat. Třeba nasadí méně kapacitní vozy. Ten trh totiž u státních firem bohužel zatím nefunguje tak jak má. A AE je to krásným důkazem. Kdyby se takto choval soukromník, velmi brzy by zkrachoval. Pročpak asi Jančura z Florence na letiště jezdí Mercedesíkama a ne Aytsama? Toto je trh, ne AE. Tady jsi totiž ZASE úplně vedle.

A co uděláš, až zjistíš, že se AE neosvědčila ani přes léto?

KÁEME, neznamená, že když dojde na tvá slova, že to musí být vždy správně. A abys mohl naplnit AE po střechu, musel bys zřídit na Dejvický nástupní zastávku ve směru letiště hodně daleko od 119, aby ti lidi nelezli právě do ní. Ono by to nestálo jen cenu samolepek, ale pořízení dalších nových vozů, projeté nafty na ucpané ulici, další řidiči atd. Neznamená, že když dojde na toto řešení, že je to tak správně. Nebo se ROPID nikdy nezmýlil?

Tramvaje Karlínem ti prostě vadí hlavně proto, že neodpovídají tvé koncepci, kterou sis kdysi nalajnoval, že?

ML1 - se začala slušně obsazovat... Že ty jsi tu nastrčený z magistrátu? Nebo, že bych měl tu čest přímo s panem Radovanem?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19854
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 11:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML by už občas vlek snesla, ta už si opravdu v povědomí cestujících místo našla.
Zastavovat AE na Dejvický? To snad ne?!? Nějaká přímá linka metro - letiště potřeba samozřejmě je, ale znásilňovat k tomu AE, to opravdu radši ne.


Když spojení letiště-nádraží, tak na Wilsoňák.

A to snad nyní není? Jízdenky ČD pro první třídu platí z Wilsonu do Holešovic v metru. A oproti spojení B/100 nebo A/119 to je spojení pohodlnější.

AE není vůbec špatná myšlenka, ale provedení zatím pokulhává. Proč nemůžou v metru platit i jízdenky druhé třídy směrované na letiště?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaká přímá linka metro - letiště potřeba samozřejmě je
Není! Důvody jsem tu psal snad stokrát. 119 pro spojení A-letiště stačí. Přímá linka na letiště je už zavedená skoro 4 roky a v současné ekonomické situaci DP, je plýtvání zavádět další expres. A do současné ucpané Evropské ulice je pitomost zavádět další autobusy. Já z Evropské druhou magistrálu mít nechci.

A to snad nyní není? Jízdenky ČD pro první třídu platí z Wilsonu do Holešovic v metru. A oproti spojení B/100 nebo A/119 to je spojení pohodlnější.
O tom, jestli to je pohodlnější bych rád polemizoval. Interval linky AE je 30 minut a cena 45 kč. A jestli přijedu na Hlavas a budu se romýšlet mezi C+A+119 za 20 Kč nebo mezi C+AE (30 minut) za 45 Kč, tak já mám jasno.

AE samozřejmě špatná myšlenka není. Já jsem za ní rád, ale realizace je velice špatná.
a) linka měla být obsluhována menšimi vozidly
b) linka měla být vedena dvěma směry a to na Hlavní nádraží a část spojů k vlakům SC,EC,IC do Holešovic.
c) cena obyčejné jízdenky může stát 50 Kč, ale pro ty kteří přijedou vlakem by měla být za pakatel jako příplatek k jízdence na vlak. Třeba za těch 10 kč.
d) měla by být dodržená návaznost na určité vlaky tak, že spoj vyčká jejich příjezdu.

proč to proboha funguje u Student Agency a u ČD+DP+ČSA nikoliv?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5360
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímně řečeno by mě zajímalo, kolk lidí vlastně využívá v pendolínu tu "letovou hladinu 0". Protože pokud jezdí AE prázdný, tak to asi nebude taky žádná sláva. Nebo, že by "letečtí cestující" přejížděli mezi Ruzyní a Holešovicemi tágy?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain.
V prosinci, kdy ještě jezdilo Pendolino, jsem viděl pár spojů AE, navazující z Holešovic na SC, docela slušně obsazených. Musíme si uvědomit, že do Prahy přijede 6 spojů SC, ale AE jede z Holešovic 34X. A ikdyby bylo těch 6 spojů aspoň částečně vytížených, tak ten zbytek je naprosto prázdný. Chtělo by to vyčapat ty spoje, který navazujou na Pendolina.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5363
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 12:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do Prahy přijede 6 spojů SC, ale AE jede z Holešovic 34X

a jo, to mi nedoschlo . A nějaký oficiální statistiky nejsou k dispozici? Ale kdyžtak v nějaký vhodnější diskuzi.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
rtep
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.41.74
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 13:00:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by bylo účelnější protáhnout tramvajovou trasu z Divoké Šárky přes Dědinu na letiště. Vyšlo by to levněji
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 16:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rtep:
Bez komentáře

Dnes jsem se opět po čtrnácti dnech dostal na letiště. Tak na nástupišti A u terminálu Sever 2 konečně někdo vyvěsil velikou ceduli NO CENTRUM HERE. Přesto to je prd platný.
Hlouček asi tak osmi Francouzů postával právě na této zastávce. Přijela 119 ve směru na Dejvickou, všichni se rozeběhli s kufry na kolečkách k nástupišti A, leč bylo to marný. Autobus odjel. Dále čekali tam. Pak přijela další 119 ve směru z Dejvic a situace se opakovala - všichni se rozeběhli z5 k nástupišti C. Část z nich stačila nastoupit. Ostatní opět nic. Nedalo mi to a šel jsem jim poradit, že autobusy do centra odjíždějí z nástupišť A a B. Přijel AE, do nějž se většina z nich snažila dostat. Prokázali se nakoupenými jízdenkami v infocentru za 20 Kč. Pan řidič je "bravúrní" angličtinou vykázal ven. Pak ke mně přistoupil jeden z nich, otevřel průvodce a ukázal na linky 119, 179 a !108! (ta už na letiště nejezdí 8 let). Pak vše vyřešil příjezd 119 na Dejvickou. Cestou kolem obratiště jsem viděl bezradné Frantíky přešlapující na výstupní zastávce v obratišti Letiště Ruzyně, kteří před tím nastoupili do té 119 z Dejvic.

Ani sám nevím, jak vyřešit problém, aby přilétávající cestující nenastupovali do autobusů z centra. Má někdo nějaký nápad? Rád bych ho přeposlal na DP.

Jediné co napadlo mě, je udělat zastávku Terminál Sever 2 z centra jen pro výstup (odpadá zmatenost ozančníku s JŘ) a po projetí zastávky Terminál Sever 1 na všechny vnější transparenty BUSE zobrazit velký nápis v podobě NO CENTRUM, ARRIVALS ONLY apod.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 16:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trochu jsem to poplet s těmi nástupišti, sám v tom mám ještě trochu zmatek. Přesto je, ale podstata příspěvku asi všem jasná.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 17:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To s tím problikáváním je dobrý nápad.
Prohlížel jsem si schéma průjezdu autobusů letištěm a zarazila mě linka 319. Do teď jsem jaksi nepochopil jak za sebou následují zastávky a proč jezdí jinak než ostatní linky.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 17:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:
319 jezdí jinak, protože se jedná o příměstkou linku a její poslání na letišti je dost odlišné od linek ostatních. Ve směru Terminál Jih zastavuje společně s linkami 179 a 225. Ve směru opačném jsou její zastávky blízko linkám ČSAD zajíždějící na Kladensko.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 17:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.prazskeautobusy.cz/Trvalé%20změny.htm

Co ta nová linka 146? Snaha roztrhnout 177? Dávám jí půl roku, než se opět zruší. Kdo bude jezdit od Depa Hostivař na Českomoravskou?

Čekal jsem protažení 208 z Dolních Počernic na Rohožník nebo 229 z Kolodějí do Klánovic. :-(
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 20:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
1)Neříkej mi chlape!
2)Daleko zajímavější je 169.
3)Souhlas s těma zastávkama na letišti, takovej bordel jsem ještě neviděl. 119 vyjela ze smyčky, projela kolem mě, zmizela a za chvíli přijela s nějakejma lidma, vzala mě a jeli jsme do centra. Děs běs :-)))
4)Souhrnně k AE: Po létě bude patrné, že se osvědčila. Na Hlavák jezdit nemůže , protože to už by byla nepravidelná úplně.Menší vozidla jsou na těch letištních minibusíkách a je to přesně ta chyba. Cena je v pořádku, zvýhodnění existuje a dávej pozor, že se po létě taky rozšíří. V ostatních věcech mám pravdu já. Jako s tou 119.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 09:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující,
v souvislosti s připravovaným otevřením stanice metra v depu Malešice nevíte někdo náhodou, jak bude upravena autobusová doprava?
Děkuji
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin & www.prazskeautobusy.cz: Tak to je super :-( . Prosek - Depo Malešice jako přímo nepojede nic?
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 10:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za informace. Takže např. s protažením linek č. 133 a 155 ze sídliště Malešice do Depa Malešice a s případným zajížděním linky 188 do Depa Malešice se nepočítá? A bude mít nějaký význam linka 194, když ji do značné míry nahradí linka 238?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace