K-report
 

Archive through 20.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archive through 20.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 20:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: 14T se nezdá zase tak špatná. Jen má typické nedodělávky tramvají Škoda, se kterými se vhojném počtu můžu setkávat i v Ostravě. Interiér se doufám ještě bude měnit, protože se nepovedlo přesunutí cestujících z nesených do nosných článků. No docela se těším na březnové setkání s touto tramvají.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 21:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Interiér by mohl ještě doznat změn - obzvlášť ty nesené články jsou v nepoměru se současným stavem (T3 - 1+1, 14T - 1,5+2, navíc je užší), ideálním stavem by bylo asi rozmístění 2+1 jak v 14T, tak v T3. Co se týče nosných článků, tak podélné sezení na mě působilo relativně dorře, je ale fakt, že ke stání tam už místo není (opravdu by mě zajímalo, jestli ta stěna za sedačkami musí být tak tlustá, stačilo by 5cm na každé straně).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 22:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Současná objednávka: 20 ks + 40 v případě úspěšného schválení.
Výběrové řízení na 250 dalších kusů.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 22:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Problém je, že ty nosné články takhle jaksi nesplňují "svoji úlohu", protože by v nich mělo být více lidí než-li v nesených, ale takhle v nich nejvíc místa zabírají sedadla + jejich upevnění... Problém nesených článků je, že je tam málo místa na pohyb vystupujících/nastupujících cestujících a navíc prostoru pro kočárky/invalidy by mělo být více.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 22:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím. Ale kdesi jsem už psal i to, že ani při rozmístění sedadel 2+1 není v tramvajích od Škodovky moc místo. V Astře/Anitře/Triu se člověk taky nehne.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč má být v nesených článcích míň lidí než v nosných? Vždyť ta hmotnost se na ty tři podvozky přenese tak jako tak, ne?
lapajda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:49:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Namáte někdo prosím technické info o systému Doris. Kdysi jsem to někde četl a teď to nemohu najít. Dál prosím, zda nemáte někdo info a zkušenosti o přechodu radiového spojení na systém Matra. V této souvislosti mne velmi zaujal odborářský článek v únorovém DP kontaktu. Info případně na mail. Děkuji
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 00:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Porblém je asi v tom, že zatížením neseného článku je více zatěžován kloub a nosné zařízení (jestli se to tak dá nazvat). A jízdní vlastnosti budou patrně také lepší, když je zatížení přímo nad podvozky a ne v nesených článcích.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 00:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte někdo proč je za těma podélnejma sedačkama tak tlustá "zeď"? Je tam nějaký elektro, nebo je to tam jen tak?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 07:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, dnes v 6:11 jsem měl na balkoně 6 cm sněhu, je kalamita

Jinak naši kamarádi ze Škody svérázně řeší problém, kdy ve špičce v tramvaji 14t není k hnutí


VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalamita je slabé slovo.Při pouštění na přechodu dnes ráno před barákem jeden pilot málem ukroutil volant.Zkrátka kdyby to viděl Honzík Tunů, řekl by že obyvatelé prahy dnes byli doslova ŠOKOVÁNI přívaly sněhu.Jinak Poršina má, jak jsem si všiml, pouze 1 místo pro kočárek.To není moc dobré když je jich víc tak tam opravdu není k hnutí.A dále docela dost tomu vržou klouby.To by byl takovej problém na ty otočné části v podlaze přidělat něco jako malý kartáče, který by ten bordel házely mimo?Investice 100Kč výsledný efekt k nezaplacení.
Ad Dejvice:nenašel jsem že to bylo.Projížděl jsem staré mejly a našel.Pakliže bylo tak sorry.
KM a sražení chodce:Nebylo to v zastávce Poliklinika modřany ale Čechova čtvrť a nebylo to na přechodu ale v půlce zastávky směr DC.Kdo nevěří ať tam běží ještě tam jsou nastříkaný obrysy(pro reportéry TV Nova sekce hyena i nějaká krev by se našla).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 08:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a musím opět pochválit DP. V 6:25 ráno na ulicích břečka, na chodnících sníh, tramvajová zastávka shrnutá bobíkem a posolená. Bydlím ve Strašnicích.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Porblém je asi v tom, že zatížením neseného článku je více zatěžován kloub a nosné zařízení (jestli se to tak dá nazvat). A jízdní vlastnosti budou patrně také lepší, když je zatížení přímo nad podvozky a ne v nesených článcích.
Kloub musi mit rezervy. Uz jen proto, ze na kratkych astrach je neseny clanek delsi (= tezsi) a jeho potecialni zatizeni je diky 2 prostorum pro kocarek a usporadani 1+2 vetsi. Takze tady bych problem nevidel. S nejvetsi pravdepodobnosti je totiz kloubove spojeni stejne.
Jak jsem koukal na obrazky, tak by bylo asi nejlepsi reseni vyhodit ty 1,5 sedadla uplne. Tim by vzniklo misto na 2. kocarek/vice lidi. Papirove by se sice zatizeni stredniho clanku zvedlo, ale realne by se tam nacpalo stejne mnozstvi lidi. Mohlo by to delat ta 1,5m^2, coz pri papirove obsaditelnost 8os/m^2 dela nejakych 960kg (v jednom nesenem clanku) -> z toho pulka pribude na stredni podvozek - tj. 480 kg na 1 napravu stredniho podvozku. Opakuji ze papirove.
K tomu dat 1+2 do prvniho a posledniho clanku, kde by napravove zatizeni melo mit rezervy. A hned by to bylo o necem jinem.

(Příspěvek editován uživatelem adam_r únor 07, 2006)
Eustachmoelzer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden dotaz (nevím, jestli se to tu už neřešilo):
Který idiot vymyslel, že u reko KT8 je v nízkopodlažním článku tlačítko dveří na sloupku jen vpravo??? Jel jsem tím několikrát a působí dost velký zmatek. V plnější tramvaji na méně frekventované zastávce to působí dokonce dost velké problémy. Doufám, že tento nápad něčího zjevně chorého mozku bude urychleně odstraněn
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 12:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

citace: "doufám, že tento nápad ... bude urychleně odstraněn"
Jako, že by tam nemělo být žádné tlačítko???

Já si naopak myslím, že NP-článku KT je přetlačítkováno. Slušně vychovaný kaštan aby několik minut přemýšlel, co má zmáčknout. Běžný kaštan však nepřemýšlí a mačká, co mu přijde pod ruku.
Mimochodem, prý se k ovládání dveří dají použít i tlačítka volící otevření i na protisměrných dveřích.
Eustachmoelzer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 12:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: A co podle tebe mačká, když mu pod ruku nepřijde nic? To že lze použít tlačítko i na protisměrných dveří je sice schvályhodné, ale co má podle tebe zmáčknout, když stojí u levé tyče a chce vystoupit. Tlačítka musí být na obou stranách na obvyklých místech (nebo přímo na dveřích). Autor rozmístění tlačítek nebyl zjevně duševně zcela zdráv.
Eustachmoelzer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 12:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS: Velice pravděpodně lze předpokládat pokusy o rozražení dveří - roztažení za madla (nebo i vzteklé kopance do nich). Někteří kaštani po té, co nemůžou najít nic, co by šlo zmáčknout, začínají totiž dost panikařit.
Pro obhájce této zvrhlosti doporučuji, aby se chvíli svezli a pozorovali chování kaštanů!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 13:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale alespoň se můžete utěšovat tím, že v Košicích to mají nejen v NP článku, ale u všech dveří.
P.S.: Opravdu tuhle zvrhlost neobhajuji, právě naopak.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 13:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prostě rozlamovačky, takže co bychom chtěli. u normálních dveří (to píšu záměrně) by to řešilo tlačítko umístěné přímo na nich.
dnes jsem se konečně projel kousek 9081 na 24. no a jediný problém byl právě ve dveřích - zadní se buď otvíraly s šíleným rachotem, nebo vůbec. pak jsem přesed do T3P a tam to zas pěkně skřípadlo (a foukalo).
Marťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 13:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v půlce března pojedu do Prahy. Bude 14T stále jezdit na 3?
ICQ: 276 305 846
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 13:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že se tak hloupě ptám, jak vlastně probíhá u DP-ED střídání a rozpis služeb? Ptám se, protože pravidelně v poledne střídá celá grupa řidičů na Hradčanské - to je mi krapet podezřelé, čekal bych, že střídání bude probíhat různě v závislosti na době výjezdu/zatažení, a ne hromadně v bodě X. Pokud by to bylo hromadně, považoval bych to za hodně nemanažerský přístup.

Mimochodem, jak dlouho dopředu se vlastně takový tramvaják dozví, co a kdy bude jezdit? A pokud jen střídá, musí před tím navštívit vozovnu, nebo jde z domu nebo od milenky rovnou střídat třeba na tu Hradčanskou?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 15:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Střídání probíhá postupně, ale je pravda, že řidiči musí být na stanovišti s dostatečným předstihem (myslím, že je to 15 min??) - a střídacích bodů je v síti jen pár, takže se na těch zastávkách trochu srocují a také si někdy chtějí popovídat s kolegou, který končí nebo nastupuje službu.

Konkrétní linku se řidič dozví cca 3 dny předem, jinak ví pouze že bude mít ranní, odpolední nebo šejdr. Při střídání si tramvajáci předávají noty a ostatní dokumenty ve voze - takže se do vozovny nemusí.

Doufám, že nějaký profík případně doplní nebo opraví...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 15:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marťas: To se teď nedá říct, předpoklad je, že ano. Buď vlez den předem tady na diskusi nebo mi napiš do mejla dám ti vědět po sms. Některé zkoušky výrobce se určují ze dne na den.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19762
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 20:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stává se často, že řidič tramvaje pouští cestujícím do salonu písničky? Teda písničky, to byla taková hrůza, že jsem chvílemi chtěl jít radši pěšky... Podobně to působilo i na zasmrádající bezdomovce. Jet takovou šalinou dvě kola, asi se mi rozskočí hlava .
To je nějaká nová atrakce? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 12:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem nikdy nezažil. Zkus o tom napsat více - kdy a kde to bylo, co hrál, jak na to reagovali platící cestující...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19800
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 12:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čas ani místo psát nebudu. Jednak si to ani pořádně napamatuju a možná by za to nebyl pak řidič pochválen...
Hrál jakési písničky, co připomínali něco mezi afroamerickými a hotentótskými tanci, zjevně ale měly původ kdesi tady v kotlině :-).
Platící cestující reagovali různě, pár lidí s kufry na/z letiště bylo zděšeno, pár nadšeno. Co se týče neplatících (nejspíš dle zápachu bezdomovci, lístek asi neměli), tak ti byli značně agresivní...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 12:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to vlasně bylo technicky zajištěno? Měl tam CD přehrávač, nahlas puštěný, a dveře otevřené do oddílu pro cestující, anebo...?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19804
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 13:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pouštěl to do repráků, které jsou jinak používány pro hlášení (např. zastávek). Technické řešení jsem nezkoumal, čekal jsem jak na smilování na výstupní zastávku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5345
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 13:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem jeden takový případ zažil. Byla to ale velmi specifická situace se známým řidičem . V těch dobách to navíc nebyl problém - PaMíčka přehrávala normální audiokazety.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 14:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedu zítra do Prahy...jezdí to porše ještě pořád na trojce???
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 15:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pouštěl to do repráků, které jsou jinak používány pro hlášení
jednou jsem to zažil na lince 57 - už jsou to ale tak 4 roky zpět. byla to T6 z vozovny motol. při 5 min.čekání na HR na 56 jsem málem vypustil duši :-)
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 15:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rezny:
Zítra začíná výluka trati do Modřan, ale poršetra by na d-3 zůstat měla.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 15:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě, že do Prahy jedu až bude po výluce.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 15:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč? Anebo to tě láká právě ona modřanská trať?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 15:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Popravdě bych se chtěl podívat i na tu modřanskou trať.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 15:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: Dej vědět až tu budeš, hodíme pokec, já welmi poblíž modřanské trati a třeba občas vím i nějaké info.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 16:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Fajn, domluvíme se. Nebude ti vadit, když sebou přivedu i Proxe?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 16:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli se chystá někaký sraz, tak se také hlásím...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 16:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se nakonec v Praze srázíme všichni. To mě ani nenapadlo, že budete mít všichni zájem se setkat s jedním nevýznamným Ostravákem.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Koukám, že hned musíš být také aktivní

Všechny cesty vedou do Prahy, že?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: No když se podíváš do mapy, tak se cesty od Prahy rozbíhají jako pavučina. A já bych tu tvoji větu upravil na: Všechny cesty vedou za dopravními zajímavostmi.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19821
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoďte sem pak datum, možná bych si udělal čas.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, že hodíme datum. Předem informuji, že v Praze budu asi od 12.3. do 14.3.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 19:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: No, jeden známý po mně teď dost tvrdě vyžaduje pasivitu, tak si to chci nějak kompenzovat...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Afenot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 10:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych pár dotazů:
1) Jakou výzbroj měly pražské T1??
2) V čí pěči a kde byl umístěn historický vůz T1 ev.č. 5002 po svém vyřazení (1985) a před zahájením své rekonstrukce (2003)??
3) Jaké typy stykače, linkového stykače, stykače trakčního napětí a bezpečnostního relé měly pražské T1??
4) Kdy probíhal zkušební provoz prototypu T1 a v jakých obdobích byly určité zkoušky prováděny??
5) Na jaké linky byly T1 v Praze nasazovány??
6) V čí pěči a kde byly umístěny historické "ponorky" po svém vyřazení?? Byly někdy nějak rekonstruovány??
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 19:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord:
počítač jsem měl teď v údržbě,proto odepisuji až teď.
Směny víme cca na 5 dnů dopředu,ale vyvěšeny jsou jen ve vozovně,nikde jinde nejsou.Dnes ráno jsem se dověděl středeční službu s časem a místem nástupu a konce.Poslední dobou se však rozmáhají i střídané přestávky a tam služby nejsou,případně dost linek střídá a je střídáno a tak ten prostřední řidič také nemá přístup ke směnám.Jistě,lze si to zjistit přes dispečink,ale tam asi mají sem tam jiné starosti než volat po vozovnách o směny.
Nicméně stává se i toto:
16.12. je pátek a mám ranní.Tento den tam visí služby až do úterý 20.12,kdy mám dle turnusu volno.Ostatní dny jsou moc daleko a 30 let nám stačilo znát směnu dopředu na 5 dnů,tak se přece v 21.století nebude nic měnit.Další dny jsou však již napsány,ale pouze v deníku služeb,což je počítačový program ke kterému ale řidiči přístup nemají prý kvůli citlivým údajům-ony taky citlivé jsou.Přitelkyně však tento program v compu má a tak tento den už ví,co budu jezdit na vánoce!!!V deníku služeb jsou totiž služby na 8-10 dnů dopředu,vyvěšeny pro potřeby řidičů jsou ale maximálně na 5 dnů dopředu.Když vznesu na pr.tram. dotaz proč tomu tak je,jsem nařčen ze čtení těchto citlivých informací.Dohra je poměrně rychlá-Renatě je deník okamžitě odpojen a já i ona jdeme na kobereček.Ona je přeci jenom jiná šarže,takže je tam jen bububu,ale na mě přichází kontrola na tramvaj,která nachází-jako pokaždé předtím-otevřené dveře kabiny a puštěné rádio.Bohudík mě však nemohou na místě zastřelit a tak je mi v lednu snížen plat o cca 500Kč.
Ale abych se k tomu vrátil-v pátek 16.12. vím,co mám v úterý 20.12.Následuje volná so+ne a tyto dny se pochopitelně o směny nezajímám.Jenže v pondělí mám školení na Pankráci a tam směny nejsou a večer jdu na noční.Ta však nezačíná ve vozovně,ale střídáním na trati a tak se směny na středu a další dny dovídám v 5:45 ráno v úterý.Tehdy tedy měla Renata deník,takže jsem již znal vánoce,ale teď už mám pochopitelně smůlu.
Mimochodem-nebylo by od věci posílat služby ihned po vytvoření pomocí sms nebo na soukromý email? Chápu,že se to před 30 lety nedělalo,ale technický pokrok nezastavíme a je zbytečné se před ním zaslepovat.
A vzkaz pro pana Hlocha a Čeňka-dveře kabiny mám již zavřené a rádio si poslouchám jen na konečných.Díky za ulehčení služby...
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čau všichni Porsce měla dnes nehodu...mám na dvou fotkách jak je poškrábaná kdo by měl zájem tak ať jsem naoíše mejl a já mu je pošlu....Nebo můžete napsat i na můj mejl... Jakubrossner@seznam.cz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 23:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribie, vy tam tedy vážně žijete ve středověku trochu šmrncnutým metodami 50. let. U nás naprosto v pohodě funguje telefonická i e-mailová domluva a nikdo mne takhle trapně nebuzeruje. A funguje to oboustranně - třeba ve středu jsem měl dovolenou, ale protože bylo třeba rychle udělat rozbor jednoho zákona, poslala mi to sekretářka mailem domů a mailem šla zpět i odpověď (ne, Proxi, to není ten zákon, co Tě zajímá, ten dělala kolegyně). Jenže já jsem pre_zidentská kancelář a ne vozovna Motol, že ... zřejmě se u vás řídí heslem, že na prostý lid musí být přísnost. Hezké, píši si do deníčku a budu si to pamatovat. S těma lidma se nehádej, nemá smysl kazit si tím náladu.

Jinak potvrzuji to datum co mi poslal KM, já bych na to v pondělí určitě zas zapomněl. Jen mi dejte mailem vědět, kdy a kde.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Ivan_horník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 23:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vzkaz pro pana Hlocha a Čeňka-dveře kabiny mám již zavřené a rádio si poslouchám jen na konečných.

doufám, že to tu čtou . To tě možná bude stát víc než těch 5 kilo jablek.
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 00:00:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius, LV: V Paříži je údajně přístup k informacím o směnách prostřednictvím počítače naprosto normální, jak nás informoval kolega z odborářské návštěvy u kolegů Pařížského DP. Prý tam neexistují ani žádné papíry, naše výkazy řidiče (tzv. štítky), ale směna se zaznamená rovnou do počítače. Kupodivu i vztahy lidí jsou tam prý daleko vřelejší. To samozřejmě naše transformace nevyřeší ani nezlepší, ale alespoň zavedení důsledného využívání moderních komunikačních a informačních prostředků bych od takové monstrózní akce očekával. Nebo toho snad chci příliš???
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 00:26:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, abych si ještě trochu postěžoval, tak celá JPT je postavená na hlavu. Neustále jen přešlapuje na místě a skutek utek. A navíc je to přešlapování sakra drahé (ale pro ty druhé).
Sice máme centrální dispečink, který disponuje velice nákladnou technikou se spoustou zaměstnanců, ale tato technika je velice omezeně využívána. Přitom má o pohybu tramvají v síti a o konkrétní směně každého řidiče tolik údajů, že se o tom žádnému výpravčímu na vozovnách ani nesní. Přesto výpravčí (všiměte si toho paradoxního označení výpravčí) přepisují papíry (štítky), které jim napíší řidiči během služby, po zatažení tramvají do počítače. To pak zase dál někam odesílají, aby to zas někam někdo přepsal. O vlastním vypravení a odjezdu tramvají z depa na své trasy toho ani moc nevědí. Není potom divu, že se snaží svoji vážnost včelijak vyumělkovaně zvyšovat. Kolikrát, je-li nějaký problém s výjezdem, nevylezou ani z kukaně a po depu lítá řidič od čerta k ďáblu. K čemu je takový výpravčí??? Takže výpravčí dělá v podstatě práci, kterou by mohl skvěle a okamžitě vykonávat CD, a výpravčí zas nedělá to, co by jako výpravčí dělat měl. Jakou pak asi může mít přirozenou autoritu?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 00:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A díky lidem jako pánové Č. a H. se tu pak rozmáhají odbory. Nebýt takových, nebyli by lidi tak nasraní a nový zákoník práce nemusel být šitý odborům na míru (co já se vlastně divím, když si ho napsal a prosadil jistý bývalý šéf jistého odborového svazu). Ach jo.

A nevím, co je to JPT. Jak říká šéf, nezkoušejte na mě tu vaši hatmatilku a nepište mi sem zkratky, jejichž význam znáte jenom Vy.

Btw, MK, abys s tím zavedením počítačů nebyl sám proti sobě, resp. odborům ... oni by se pak někteří lidé mohli stát nadbyteční. Ber to jako přátelské upozornění od politického nepřítele.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 09:42:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: JPT (Jednotka provozu tramvají) je po transformaci název pro část bývalého Odštěpného závodu elektrických drah. Po zrušení odštěpných závodů se to asi rok jmenovalo Provoz elektrických drah, no a nyní, po transformaci, se to jmenuje JPT. Protože se přešlo na tzv. procesní řízení, máme z bývalého O.z. ED hned závody tři - tak zvané jednotky: Provoz, Údržbu (depa) a Vlakovou cestu. Samozřejmě je třeba ještě započítat administratívu na GŘ a centrální dispečink (CD).

Jinak si myslím, že odbory nemají v popisu práce obhajovat neúčelné nebo zbytečné zaměstnávání lidí. To se často zneužívá právě na obranu proti jakýmkoli racionalizačním změnám.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 09:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Jestli ty vřelejší vztahy v Paříži nebudou tím, že u nás jsou lidi na*raný všeobecně na všechno a na všechny. Vřelejší vztahy se nedělají přes techniku, ty si musí lidi vytvořit sami.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 10:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, já bych se počítačů nebál. Tak by šly bílý límečky jezdit. Jednak po tom v mnoha případech stejně toužej, jednak si tak stejně už přivydělávaj zejména na nových typech vozidel a jednak by se zavedly střídané přestávky. Furt se říká že je pro tuto věc málo řidičů, tak by řešení bylo. A nikdo by se žádnýho propouštění nemusel bát. A směny řidičů by za celý podnik dělala Vlaková cesta. On to stejně nikdo jiný nebude moct dělat, když bude řidič jinde nastupovat, jinde končit a vystřídá za směnu třeba tři vlaky tří vozoven. Koneckonců je to v jejich zájmu aby něco jezdilo. Vydrž, MK, ono to tak nakonec bude.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 18:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je jen o chování nadřízených k podřízeným a opačně.Ono totiž nestačí jen každého 12. v měsíci poslat výplatu,ale i vzájemné úcty mezi sebou je potřeba.Ale ono to sem taky dorazí.
Jinak ty směny posílané na email by snad bylo i u nás technicky proveditelné,tak snad si to hlavy pomazané přečtou a začnou o tom přemýšlet.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:31:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribie, je to tak jak píšeš. Časem si i nadřízení uvědomí, že jejich funkce je spojena s konkrétními pracovními povinnostmi a úkony, za které nesou odpovědnost. Tak jako např. za řidiče zase nikdo nesejme povinnosti vyplývající z jejich pracovního zařazení. Pak bude dána možnost vzniknout přirozeným vztahům, založeným na vzájemné důvěře, respektu a dělbě odpovědnosti, podle zásady: "Já pán, ty pán". Každý na svém a každý svým způsobem. Zatím stále ještě přetrvává tendence zafixovaná z totáče, kdy nadřízení si osobovali právo zneužívat podřízené k vykonávání prací, které jim dle pracovního zařazení nepříslušely. Zejména právě těch, jež byly jejich vlastní pracovní náplní.
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.62.54
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 01:20:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkem zajímavé...http://www.dpp.cz/cz/index.htm

Tak snad se Štefánikův most rekonstruovat bude...
lapajda1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 08:44:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pekne prosim, nemate nekdo vozovy jizdni rad 14T kdyz ted linka 3 nejezdi do Modran
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 11:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MK:nene ministerstva se nikdy nerušila, maximálně slučovala.K tomu ovšem bylo potřeba vytvořit třetí ministersvo, které koordinovalo činnost těch dvou.
Jistě pane premiére;Školská reforma.
PS:Vřele doporučuji najdete tam spoustu vysvětlení toho, co se děje všude kolem nás

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace