K-report
 

Archive through 28.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 28.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 11:35:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manipulační koleje jsou v úseku Strašnická Depo Hostivař. Úsek Želivského Strašnická je stavěno jako normální trať.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 12:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
o dalších úsecích tt které by vedly nikam nevím. Dokonce bych uvažoval o provozu třeba jedné linky v pdš až dozadu.
ÚPDP Hostivař může být přestupním bodem pro busy směr Uhříněvesnice a spol., vzhledem ke své poloze ale těžko vazbou tangenc "na obě strany". Tím místem nepochybně zůstane Skalka. Z ÚPDP Kostivař by sice šel udělat bus po okruhu k nádraží Hostivař, podstatná závada ale je že by minul celé Zahradní Mě100. Obdobně na druhou stranu by se zas při najetí na Českobrodskou okruhem minuy staré Male Shits + údolí dutejch hlav.

Občas mně zavede služební cesta z pankráce do teplárny v Male Shits. Pokud tedy nejedu po okruhu služebním IGK protože nemám čas šotoušit , jedu obvykle 188. V Limuzské se buď "trefím" na 238 nebo popojedu do starejch Male Shits a jdu pěšky přes most. A pokud 238 jedu, tak si vždy v sedle sednu. i=30... . Nějaká frekvence do té průmyslové zóny je skutečně jen ve špičkách. Jinak je to frekvenčně na vesnickej vymeták pro babky k doktoru.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 15:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
to by špatné nebylo, ale
1) Je tu zbytečný nárůst autobusů na Evropské = vyšší náklady na naftu, na řidiče a v neposlední řadě ucpání Evropské dalšími busy + další smrady do ovzduší
2) Já se také nebráním AE po osmi minutách, když mi zajistíš nulové emise a průjezdnost 20 hodin po celé trase.
3) Teď ti položím otázku já: Proč to kombinuješ a proč vymýšlíš něco, co je zbytečné a nákladné?

100: tak jak je - interval Po-Ne 6-22 10 minut, 22-24 20 minut (od května do září kamery na nástupiště u obou terminálů a dispečera u obrazovky a zálohu do obratiště Letiště Ruzyně)
119: tak jak je - interval Po-Pá 6/15/7-8/20, So+Ne 15/15/15/20 minut.

Omezím tím 119 v sedle, večer a o víkendu a ponechám jí stále silnou ve špičkách, kdy jezdí ráno na letiště zaměstnanci a dolů obyvatelé Dědiny a odpoledne se proud cestujících otočí. Klasické pitomé tabulky v ceně pár set korun navést u příletových hal k nástupišti linky 100. Vygumovat z průvodců DP 254,179,225 a jiné pakárny a tučně zvýraznit Stovku + doplňkový AE.
Nevím, kde bydlíš a kde pracuješ. Přesto se zeptám: jak často 119 jezdíš dnes, jak často si s ní jezdil minulou sezónu (ne před třemi roky, ale loni), jak často se vyskytuješ mezi 6-8 hodinou ranní na letišti (protože po otevření terminálu 2 tu máme dalších pár tisíc zaměstnanců a ne na terminálu Jih, ale až na konečené), jak často ses vyskytoval v červenci v podvečerních hodinách naletišti a kolik znáš lidí, co 119 jezdí častěji, než jednou za rok?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 16:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ta reakce zřejmě nebyla na mne, protože já 100 v únoru po 7-8 minutách právě nechci. Zrovna tak nechci, aby se ze 119 stala druhá 112 a měnil se tu jízdní řád dvakrát do roka. U linky 100 by to takový problém nebyl, jelikož 90% osazenstva by byli její první cestující. Jedině express může krásně reagovat na poptávku ať už pro jízdní řády nebo pro dispečery. Jak by asi vypadalo, kdyby se při jakémkoliv veletrhu v Letňanech vždy posílila jen linka 158.
Btw, dnes Karlín linka 24 minutu po osmičce plná lidí.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 16:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Posilování budů na Evropské bych se nebál, pořád je od nich menšáí riziko zacpání a zasmradění než od IGK.
Absoulutův návrh mi vcelku nevadí. Jinak podle mých zkušeností 119 bývá nacpaná na 5! jenom kolem 18.00 do centra, patrně zaměstnanci letiště. V současnosti, mimo tur. sezónu ji obstojně využívají místní: ráno DC tak 4-5. Odlehčení 119 je v současnosti možné asi jenom změnou 218: Užs proti tomu protestoval, ale mě se současná podoba 218 nelíbí.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 17:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_Vlček a další: Případné prodloužení "Uhříněvesnických" linek na Limuzskou by se mi líbilo jako nejjednodušší řešení. Ale asi bude nejhůře průchodné, protože po otevření DH tam ty linky prostě "musejí" skončit.

Beru to, že z Malešic by do centra jel přes DH jen i..ot, jakož i že rozlomená 177 by bez dalších opatření v úsecích Limuzská - DH a Skalka - DH vozila vzduch. Dále uznávám varování , že na ZM nemůžou jezdit klouby (ano, už si vzpomínám, je to tam vážně stísněné). Tím se to celé trošku komplikuje, a vychází z toho řešení, které bohužel nebude mít tu eleganci rozlomení linky 177.

Nezbyde totiž, než:
- 177 (klouby): Avia Letňany - ... - Sídl. Malešice - Limuzská - Skalka - ... - Chodov (srdce mi - a jistě i K_Movi krvácí)
- 133 na DH
Ve špičkách a přes poledne:
- 195 Jesenická - ... - Skalka - Limuzská - Sídl.Maleš. - ... - Ládví (v úseku Zahradní Město - Prosek proklad se 177)
- 146 Jesenická - Skalka (proklad se 195)
- 145 Mazurská ... - Malešické Náměstí - DH (přímo, Dřevčickou ulicí, bez zastávky Sídliště Malešice, proklad se 195)
Večer, víkend:
- 145 Mazurská - ... - Malešické Nám. - DH - Černokostelecká - Skalka - ... - Jesenická
- Něco (133 nebo 208) by mělo jezdit z DH v prokladu se 145 s možným těsným přestupem v Malešicích na 177 směr Prosek.

Ve špičce zůstává silná tangenta Zahradní Město - Prosek (177 a 195). Pro cestující ZM - Skalka - Centrum se nemění nic (spojů zůstává stejně), pro cestující Duté Hlavy - Skalka - Centrum se časově použití 177 a 145 vyrovná díky průjezdu Dřevčickou, z centra asi dají přednost Skalce (uznávám, to je jediná moucha celého řešení), ale volnější spoje na 145 by je mohly přitáhnout (pokud budou navazovat na ta "vybraná" metra). Z Malešic se přes Skalku/DH do centra nejezdí a kdo jede z Malešic ven, použije 133 na DH (právě proto je jí také zapotřebí).

Mimo špičku sice vzniká strašlivý závlek linky 145 na DH, ale díky vedení Dřevčickou ulicí to může být tak maximálně + 3 minuty, což se při intervalu 177 a 145 20 minut dá ještě prokládat. Tangenta tak funguje slušně i v noci. (Kdybych byl drsnej, tak v sedle zavleču na DH i 177 ).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 19:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii.
Posilování budů na Evropské bych se nebál, pořád je od nich menšáí riziko zacpání a zasmradění než od IGK
Já si zase myslím, že Evropská je zacpaná už dost dnes a další vozy tam nechci. Proč tam tahat další desítky vozů, když tu mám dálnici a metro nadohled?

Absoulutův návrh mi vcelku nevadí
Mně jo, protože není šetřivý. Roztrhnout 119 na dvě linky je pitomost - rychlost z letiště se zvýší jen minimálně a mám tu další zbytečné spoje navíc.

Jinak podle mých zkušeností 119 bývá nacpaná na 5! jenom kolem 18.00 do centra, patrně zaměstnanci letiště
Po 18:00 zaměstnanci jen velmi těžko. Největší nápory zaměstnanců jsou tu mezi 14:00-16:30. Po 18:00 se opravdu hlavně jedná o turisty.

V současnosti, mimo tur. sezónu ji obstojně využívají místní: ráno DC tak 4-5
Tady bych byl rád, aby si to přečetli křiklouni (Hnidopich, Absolut), že 119 pro Dědinu je luxus. A že to je letištní linka a jako plus zastavuje na Dědině. Pokud se zaplní na st. č. 4-5 jen z Dědiny po pěti minutách v kloubech, jen těžko ji lze ve špičce omezovat.

Odlehčení 119 je v současnosti možné asi jenom změnou 218: Užs proti tomu protestoval, ale mě se současná podoba 218 nelíbí.
Proti ničemu jsem neprotestoval. Pořád jsem přesvědčen, že nejlevnější odlehčení 119 vede přes Zličín jednoduchými letáky, umístěním zastávek a směrovek.
Pokud má jezdit 218 přímo Vlastinou, tak budu muset zřídit další linku ke skladům. Důsledek toho bude prodloužení intervalů na sídl. Dědina s cestou o +-3 minuty rychlejší. Do skladů nejezdí vůbec málo lidí - odhad na zast. Brodecká-Nádraží Ruzyně všech 50% cestujících z linky 218. Roztržení 218 nikam nevede, jen k prodloužení intervalů na nových dvou linkách a nepatrné zkrácení cesty do Dejvic. Kdepak tudy cesta taky nevede.
Btw, co se ti nelíbí na mém návrhu?
119 přes Sídl. Na Dědině 6/15/7-8/20
218 Dejvická-N. Šárka-Dědina-Dlouhá Míle-Ruzyňský velkoobchod-Dejvická 12/30/15/40
278 opačný směr 218 12/30/15/40
proklad linek 119/218/278 3/7-8/3-4/10

Jediný, co je problém, je přesunout turisty ze 119, abych je netahal Vlastinou přes sídliště.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 08:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin:

Pokud jsi to nepochopil, tak se snažím izolovat ty miliardy zaměstnanců a turistů od standartní pracovní / bydlecí zátěže na dědině. Protože nácestné zastávky a-119 a letiště mají trošku jiné špičky. Jediný, koho ošidím, jsou případní dojížděči na letiště z trasy a-119. Těm přibude přestup.

Vymýšlím to jako alternativu se zachováním častého spojení Letiště - Dejvická. Před nedávnem jsem navrhoval posílit hodně a-100 a velmi silně omezit spoje a-119 na letiště (většinu jich ukončit dříve). Za to jsi mě napadl, že spojení Letiště s Dejvickou je životně dležité pro miliony zaměstnanců, kteří na rozdíl od turistů nejsou substrát, ale lidi, a tak není možné chtít od nich, aby jezdili a-100. Tak jsem v novém návrhu na ťuťínky hodný a nabízím jim a-119 expres na metpo A, ale nemíchám je s dědinskými, Ti mají a-169 a aspoň jim nepřijede nacpaná turistama.

Smrady do ovzduší - to je snad jedno, jestli budou na Evropské nebo na okruhu. Proboha, co je pár autobusů při meziročním růstu kamionovýho tranzitu?

Vygumovat z průvodců DP ... ježkovy voči, to nestačí!!! Průvodce v cizině píšou lidi, kteří jezdí po světe a napíšou tam to, co vidí a ne to, co má DP v nějaký pitomý skládačce.

Kde bydlím a kde pracuji a jak často jezdím a-119 jsi se mě ptal při minulé debatě a asi je to v archívu.

Ale abys mi mohl napsat, že nemám do toho co kecat, tak a-119 jsem letos jel zatím 3x, z toho ani jednou mezi 6 a 8 ráno, no a na Evropské jsem z prac. důvodů stál a čuměl jeden den půl odpoledne.

Tak a do mě. Čekám.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 17:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Izolovat zaměstnance od obyvatel Dědiny netřeba a to
a) když jedou obyvatelé Dědiny ráno do Prahy, zaměstnanci jedou z Prahy. Odpoledne je tomu přesně opačně. Takto je proud cestujících na lince 119 ideálně rozložen.
b) proud zaměstnanců je každodenně konstantní - tudíž se dá vychytat JŘ a přizpůsobit ho poptávce.
c) se zaměstnanci ve 119 nikdy problém nebyl a dosud není, proto řešit právě je, je pitomost.

Nácestné zastávky právě jiné špičky nemají. Ve špičkách jsou ideálně vytížené spoje tam i zpět.

Ty "jediné" kohos ošidil, je právě ten největší a nejmasovější proud lidí na letiště. Nejvytíženější směr zaměstnanců je Dejvická-letiště. A tak to také zůstane. Už jsem to tu vysvětloval.

Necpi mi do pusy nic, co jsem neřek a nepřekrucuj.
1) Ano omezit 119 hodně je blbost, protože z Dejvic vždy bude na letiště dojíždět nejvíc lidí (zaměstnanců) = je to nejrychlejší. Pokud mi 119 jezdí z Dejvic až na konečnou ráno mezi šestou a osmou na stupni č. 4, tak jen hlupák by se snažil cestu tisícům lidí komplikovat přestupy nebo objížďkou přes Zličín.
2) Zaměstnanci na 119 problém nepředstavují - jejich rozložení během dne je konstantní a dá se vysledovat a následně i přizpůsobit JŘ. Nepřetěžují 119 tuny zavazadel a nezpožďujují ji, jelikož jezdí na tramvajenky.
3) Problém ve 119 představují nerovnoměrně přilétavající turisté z letadel, kteří vytvářejí nárazové přeplňování 119 v důsledku každodenního jiného letového řádu a strukturou cestující - když přiletí z Říma v pondělí 50 bussinesmanů, pojedou taxi, když tím samým spojem v úterý přiletí 50 rozvášněných mladých Italů, pojedou 119. Druhý problém jsou jejich zavazadla, která dokáží autobus slušně zaplnit i při obsazení 30 cestujícími. A posledním problémem je jejich nákup jízdenek, následná domluva s řidičem, který neumí pořádně ani česky a nakonec platí ještě jen v bankovkách. To způsobuje, na 20 minut krátkou linku, až přílišné zpožďování, které někdy dosahuje až 10-15 minut a následné sjetí i tří autobusů - jev známý ze 177.

Co se týká smradů, tak tady se tedy sakra mýlíš. Evropská ulice je obsypaná okolní zástavbou, je to klasická městská komunikace s úrovňovým křížením s 23 semafory. Už dnes je přeplňovaná až až a zácpy tu jsou velice časté. Pražský okruh je klasická šestiproudá dálnice postavěná kilometry od obydlených částí, má mimoúrovňové křížení, což nikdy, pokud se nestane bouračka, nezpůsobí zácpy. A v neposlední řadě je tu Vítězné náměstí - náměstí uprostřed města a jako protipól Zličín postavený v polích. Jestli máš stále pocit, že Evropská je to samé, co dálnice za Prahou, doporučuji ti, se k Evropské nastěhovat, popř. po ní denodenně jezdit. Dále bych připočetl více proježděné nafty v autobusech - delší trasa s neustálým stoupáním = více řidičů atd. atd.

Co si to zase vymíšlíš, vygumovat DP? Prosím, ČTI příspěvky celé a pokud na to nemáš čas, tak na ně ani nereaguj. Po stý tu vysvětluju, že dát ke 100 a ke 119 jako rovnocené linky 225 a 254 je šílená blbost. Kolikrát jsem viděl turisty na Dědině o víkendu, kteří si mysleli, že je 225 doveze až na letiště. Nevím, co dělají takoví Španělé někdy odpoledne v sobotu na Přední Kopanině? Já chci TUČNĚ zvýraznit hlavní spojení z letiště do centra a na toto spojení jednoduchou a naprosto srozumitelnou trasu přesměrovat většinu Italů, Anglánů, Španělů a desetitisíce dalších podobných. Pokud tu opět vyrukuješ s tím, že turisté nejsou přeci blbci, vřele ti doporučuji podívat se na letiště a chvíli jejich chování na zastávkách MHD, sledovat. Až je uvidíš dobývat se do 119 na zastávce, kde je výrazným nápisem napsáno NO CENTRUM, pochopíš jaká je to kravina uvádět v letáčcích linky jako 179,225 a 254, které slouží jen zaměstnancům. A ty o ni už moc dobře vědí a nepotřebují žádné letáčky.

Tak a do mě. Čekám
Nejde tu o to, se do tebe pustit, ale jde o to číst příspěvky celé. Kdybys to totiž dělal, tak tyto mé argumenty bys znal velice dobře, mně ušetřil čas a nervy a ostatním bychom tu neza****ali diskuzi něčím, co tu již bylo řečeno 100X. Když mi napíšeš, že je ráno 3,17 a 21 v Modřanech málo a že potřebují posílit, hádat se s tebou nebudu a budu ti věřit. Tak zas prosím věř ty mě, že trhat 119, nesmyslně ji omezovat nebo dokonce chtít, aby zaměstnanci jezdili na Zličín, je blbost, blbost, blbost a ještě raz blbost. Bydlím tu, žiju tu a na letišti občasně pracuju, proto vím o čem píšu a vím, že tvé návrhy jsou naprosto mylné. Naposledy, přečti si můj příspěvek celý a podrobně. Pak bude mít debata teprve smysl.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 18:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...postavěná kilometry od obydlených částí...

Obyatelé Zličína, Zadních Jivin a západního cípu Dědiny by mohli vyprávět. A to se na rozdíl od "evropských" původně stěhovali k poli, a ne k výpadovce.

Už jsem tu psal, dejme jeden pruh Evropské autobusům a druhý nechme autům. Smradu by ubylo, i když v jednom pruhu by byla zácpa prvních pár týdnů nepřetržitě. Poté by se postupně zvyšoval zájem o tramvaje a autobusy.


...má mimoúrovňové křížení, což nikdy, pokud se nestane bouračka, nezpůsobí zácpy...

Cha, cha, cha, cha... A proč byla rozšiřovaná D1 na 3 pruhy a stejně se, i když se nestane bouračka, na ní tvoří zácpy?
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mpenc: Poté by se postupně zvyšoval zájem o tramvaje a autobusy.

Jste příliš velký MHD optimista. Když už nic jiného, tak pouhou snahou o represi automobilů ještě MHD nenaplníte, chcete jiný přístup nebo alespoň kombinaci: Taková MHD, která čistě, na čas kultivovaně doveze bez složitostí na žádané místo (a ještě když to udělá za rozumný peníz) by tomu prospěla více. To, co navrhujete by spíše vedlo k rozšíření smradu dál, protože postávající/popojíždějící auta na Evropské by toho nasmrděla přinejmenším stejně a navíc by jich přibylo v různých uličkách, kudy by si to řidiči urychlovali...

Omezení prodeje masa neznamená automatický vyšší odbyt soji. ;)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 10:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin - tak už jen stručně:

1) nevím jak Tebe, ale mě v OŠ nasere, když se nevejdu do spoje. Řoztržení a-119 na expres a-119 a courák a-169, který nepojede na letiště a není v žádné brožurce je okamžité řešení problému, o kterém všichni víme a Ty o něm nadšeně píšeš už roky.

2) čím šidím proud lidí Dejvická - Letiště??? Vždyť jim UBYDE zastavování v nácestných zastávkách!

3) Navýšení počtu autobusů je prd proti meziročním růstům IAD. Smrad z 1 autobusu kontra smrad ze 25 IAD.

4) Přesvědčil jsi mě nedávno, že nelze, aby zaměstnanci jezdili a-100. Proto jsem vykonstruoval návrh a-100 + a-119 + a-169

5) čtu Tvoje příspěvky celé. Na opakované argumenty reaguji pokud možno jen 1x takže někdy reaguji jen na 10% příspěvku
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 10:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Letáčky: Ano, Martine, v tom máš obrovskou pravdu a jímá mě strašný vztek kdykoli vidím letáčky a nákresy, kde je 179, 225 a 254.

Jinak když jsi narazil na modřany, tak odlehčíme téma. Co mě strašlivě štve je teď organizace NAD X-3. V RŠ vyteče plná d-3 a plná d-17, všechno to běží na červenou přes 2 pruhy, bo i kdyby chtělo taxe to na ostrůvek nevejde. No a pak po 3 minutách tomu přijede 1 kloubák. Opačný směr ještě horší přestup - běh přes dva semafory.

Čekal jsem tady od DP mnohem víc. Zajímalo by mě, jestli někdy někoho napadne, že by NAD mohla být dispečersky řízena, busy odstaveny za sebou v jednom pruhu na ulici vedle TT, za zastávkou Dvorce udělaná rampička a za každou tramvají by najel do zastávky bus. Když mohl být v úseku Dvorce - Podolská vodárna při minulé výluce bus pruh, tak by tohle prošlo taky.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 10:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevim co tu řešíte, když paralela ke 119 už je, přesně tak jak jsem psal o letišním expresu: AE. Sice ještě není tarifně úplně vymazlená, chybí jí jedna zastávka, ale to bude. Na ML se taky začínalo s velkejma vočima a s 471 a teď tam jezdí 810 a je to akorát. Nevím proč si myslíte že vývoj AE půjde jinam než ke zreálnění. Pak dáme 119 přes Dědinu a zrušíme 218. Bojím se, že v létě už nebudeme s Martinem podle naší sázky mít co sledovat.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 12:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Brodecká, U Prioru, Ruzyňský velkoobchod, Nádraží Ruzyně - pro tyhle zastávky je dneska 218 důležitá! A žádný odklon 108/225/179 být nemůže, protože pro lidi z těhle linek je nejdůležitější přestupní bod na DŠ. A navíc, když se s lidmi z letiště nechce mačkat Martin, proč bych se s nimi měl mačkat já.
Ale co takhle:
119 - přes Sídl. Dědina - dneska jsem vstřícný
218 - Dejvická - DŠ - Nová Šárka - Dlouhá míle - Nádr. Ruzyně - Brodecká
(i když dnešní stav považuji za lepší; pořád si myslím, že 119 není tak dramatická - jezdím po Evropský celkem často a stupeň 5N jsem ještě neviděl)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Já to neupřesnil: l.č. 119 zastávka DŠ v bývalé zast.218, dále po trase býv. l.č.218 až do Vlastiny, zast. DŠ-II v ústí Vlastiny do Evropské a dále po své trase na Letiště. Pospíchálkové mohou přebíhat z DŠ na DŠ-II a ušetří ve špičce jeden spoj :-)))
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mpenc:
Na Zličíně nikdo u okruhu nebydlí. Kolik je obyvatel na Zadních Jivinách oproti Evropské? Žádná varianta není dokonalá, ale jestli budeme porovnávat desetitisíce obyvatel kolem Evropské, po které se jezdí plyn/brzda a pár obyvatel Zadních Jivin s okruhem, po kterém se jede, tak já mám jasno. Na Evropské lze jen těžko udělat preferenční pruh, jelikož je tu co 100 m. křižovatka se semaforem.

Na D1, pokud nenastane uzavírka nebo bouračka, zácpa nenastane. A vůbec, popíráte snad, že Pražský okruh je méně průjezdný než Evropská?

Absolut:
1) Jenomže do 119 se nevejdeš, ne kvůli zaměstnancům, ale kvůli cesťákům z letadel. Mimochodem, kolikrát jsem psal, že chci nejlevnější variantu. Což zdvojení 119 není! Popisoval jsem tu, jak bude Evropská vypadat za 10 let. Kdepak cesta do Dejvic v příštích deseti letech bude neprůchodná.
2) Zdvojuješ = prodražuješ a snažíš se řešit něco, co se řešit nemusí. Řeš turisty, ne zaměstnance.
3) To je sice pravda, ale pokud mi naroste počet IAD na Evropský natolik, že ta 119 pojede z Šárky do Dejvic půl hodiny, je blbost tam cpát další vozy. Ikdyby měly na splodinách pramalý význam.
4) Opět. Proč chceš řešit zaměstnance? Problém nevězí v nich, ale v "Italech".
5) Pokládáš tu argumenty, které jsem tu již několikrát popřel.

S druhým příspěvkem souhlasím.

Káem:
Máš sice pravdu, že když se zavede expres, odpadnou problémy letiště, které se přenášejí na Dědinu. Přesto ti po desáté opáčím - v podniku se šetří, kde se dá. Podívej se jak vypadá trať do Řep, v podniku se šetří na toaletním papíru a tramvaje s tratěmi se nám tu začnou pomalu rozpadávat. Proč vyhazuješ peníze ve směru do Dejvic? Jenom kvůli těm polím a Tescu? Pak máme každý oba absolutně jiné priority.

119 zruší 218 jen těžko. Obě pokrývají jiný dopravní proud. Ikdyby byl zaveden expres letiště-Dejvická, tak co ti vadí na mém návrhu 119 Vlastinou a okružní 218 s 278 přes Dědinu a sklady?

218:
Sídliště Dolní Liboc má v současné době přímé spojení na Dejvickou z Brodecké. Nikdo nebude jezdit přes Dědinu. Co vadí tobě na okružních dvou linkách 218 a 278?

Káem:
Zapomínáš na obsluhu zastávek Dědina a Nová Šárka. Nekoukej do mapy a jdi se projít ulicí Navigátorů... Jeden panelák vedle druhýho. Ji si v sedm ráno stoupnout na zast. Dědinu a pak se projdi tu dálku na 218. Všechny tvé návrhy vyhání lidi z MHD a to je špatně.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Nedráždi kobru bosou nohou !!!
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 15:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: no nerikal sem to ? Ste tam, kde jste byli.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 15:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Ty prostě odmítáš pochopit, jaké výhody by rozdělení a-119 na dvě linky mohlo mít. Dokud bude na letišti strašit nějaká a-119 tak do ní turisti polezou bo průvodce v jejich mateřštině je svatý i kdyby byl 10 let starý. OK máme odlišný názor.

2) Zdvojuju a prodražuju a výsledkem je kvalitnější doprava. To považuju za efekt hodný investic. Turisty dokonale řeším a zaměstnancům se ještě zkrátí cesta do práce.

3) To řeší ten bus pruh, který by se ovšem prodražil na úpravě SSZ, ale může na něj jednou dojít.

4) Fajn. Jestli teď pro změnu zamestnanci nejsou problém tak ať jezdí a-100 a 119 zrušíme... nenene na tohle prosím nereaguj, jen chci naznačit, že tady už bysme se motali v kruhu. Ty chceš silnou 100 a všechny turisty nacpat do ní a k tomu 119 jen pro zaměstnance. A já Ti říkám, že to je jako učit vodu téct do kopce.

5) pokládám argumenty, které jsi nepopřel, jen jsi zopakoval, že máš jiný názor a prohlašuješ ho za svatou pravdu.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 20:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
1) Neodmítám, jen tvrdím, že to jde levněji a efektivněji. Turisti do 119 samozřejmě nepolezou. Jdi, koukej, pozoruj a přesvěč se o tom sám. To není o názoru, ale o faktech a několikaleté zkušenosti právě s těmi turisty, kterých moc v Modřanech nepotkáš.

2) Výsledkem není kvalitnější doprava. Jen převlíknutá za tu starou s mnoha náklady navíc a dalšími smrady navíc. Naopak ani turisty ani zaměstnance neřešíš. Tyto dvě skupiny cestujících se mají oddělit také, protože i zaměstnancům způsobují hromadné nájezdy báglů problémy. Takže výsledek bude od nuly k nule s výraznými náklady navíc.

3) Jak ten buspruh bude vypadat? Když mám co 100m. semafor a křižovatku? To bude jen za křižovatkou 80 m. buspruhu a dvacet před křižovatkou připojovací pruh? Jsme tam, kde jsme byli. Já tu vyřeším celý problém letiště během jednoho dne. Všichni ostatní šotoušové, jen aby se "ukázali", vymýšlejí fantasmagoroviny, které nejenom, že jsou opět nákladné, ale i časově a papírově těžko realizovatelné min. do této sezóny. Přitom to jde tak snadno, kurva! Jen si prostě přiznat, že já ten největší borec v PIDu nejsem a že třeba místní můžou mít někdy i pravdu. Ačkoliv si o sobě myslím, že mám o PIDu velký přehled, nikdy bych se např. nehádal do krve s někým z Uhříněvse, kdyby on dokola tvrdil, že varianta C (Háje) je lepší než A (Depo Hostivař).

4) Kecáš. Nikdy zaměstnanci problémem nebyli, tak mi opět necpi do pusy to, co jsem nikdy nenapsal. Překrucuješ a vymýšlíš si. Všichni, co to tu čtou, moc dobře vědí, že žádnou silnou 100 nechci. Chci, aby se jednoduchým, primitivním, systém pro úplné blbečky nasměrovaly tabulky z příletových hal k nástupišti linky 100 a ta byla operativně posilována, podle poptávky. Co je proboha silného na deseti minutách? 119 ať zůstane sloužit zaměstnancům a lidem z Dědiny, jako pohodlný a rychlý spojení z Dejvic a po převodu do 100 se omezí v sedle, večer a o víkendu. V těchto obdobích přiznávám, je silná kvůli turistům, ve špičkách už rozhodně nikoliv.
Itala, kterej je poprvé od svých plenek v Praze, nic neučím! Tomu podstrčím něco, o čem nikdy neměl ani potuchy. Pokud nebudeš šotouš, přijedeš do cizí země a tam tě navedou na spojení do centra linkou XY, tak nepotečeš do kopce, ale nasedneš do ní a bude ti všechno ostatní úplně u p*****e.

5) Nikoliv. Argumentuju tu tím, co znám a tím, co vídávám denodenně. A pokud sem přijde člověk, který si sám o sobě myslí, že sežral rozum v celé PID a začne tu psát evidentní kraviny, tak se ho zkrátka snažím přesvědčit o velikém omylu. Pokud tu 100X napíšu, že 119 způsobují problémy turisti a nikdo jiný a že odlehčení může přijít jednoduchým a levným přesměrováním v podobě letáčků a ukazatelů, nečekám, že sem přijde někdo, kdo tu byl snad 5X za život a začne tu vymýšlet drahé fantasmagoroviny a podsouvat mi něco, co vůbec není pravda.

1099:
Ano, bohužel. Stačilo by kdyby si Absolut přečetl diskuzi pár měsíců zpět anebo se na to letiště jel podívat. Pak by tu těžko zazněly argumenty typu, že dělám z turistů blbce, nebo, že vodu do kopce nenaučím téct. Ať si zkusí na letišti připevnit tabulky se spojením BUS CENTRUM No. 319 a čekat, co to udělá. Bude se hodně divit.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 20:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: já bych to především nechal tak jak to je. Nemám rád polookružní linky. A vážně - Nevýhoda polookružních linek by byla, že
a) by nešlo zajistit proklad v okružním úseku,
b) zpoždění by se automaticky přenášelo do protisměru

Káem:aha...v tom případě ale trvám na zachování čísla 218. A 100 přečíslovat na 119, což bude dobrý kompromis - lidi budou z letiště jezdit 119 a na Zličín - jednou ranou. Stejně myslím, že po tomhle návrhu by ses neměl procházet pod okny vilek ve Vlastině ulici - hrozí ukamenování:-) - za 119 pod okny asi nepoděkují.

Pro všechny: dneska jsem jel 119 19:19 z DŠ
- jela včas, stupeň obsazenosti 4.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 23:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "zaměstnancům způsobují hromadné nájezdy báglů problémy"

Zlatá slova ... zaměstnancům letiště způsobují problém turisté (s bágly), číšníkům v restauracích zase turisté (s žízní).
Při pohledu "z venku" mohu doplnit , jinak by ovšem spíš mělo být
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 12:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Pokud mám odpracováno 12 hodiny za přepážkou a pak ještě k tomu strávím cestu domů nalepený na dveřích, opravdu není o co stát. Nidko tu nechce turisty vyhánět nebo je snad omezovat, jen je chci při jejich cestě z letiště do hotelu, segregovat od ostatních cestujících a zajsiti jim dopravu hodnou 21. století. Ani těm turistům není příjemné cestovat našlapanou 119 trčící v zácpe na Bořislavce.

218:
já bych to především nechal tak jak to je
Já také. To, ale nevysvětlu mně, ale jiným. Já tu celou dobu chci přesměrovat jednu skupinu cestujících z trasy X do trasy Y a vše ostatní zachovat. Nevím, proč se toho začne hned někdo chytat a vymýšlet své originální nápady, jen proto, aby přišel s něčím jiným, než ostatní. Přitom to opravdu jde levně a jednoduše řešt.

Okružní linky
Proklad v okružním směru se vůbec nemusí zajišťovat. Lidé pojedou do práce 218 a z práce 278. Pokud by totiž došlo k mému návrhu a turisti by se opravdu ze 119 vypakovali, byla by spokojenost na všech stranách.
Sídliště Na Dědině by dostalo přímé spojení s Dejvickou linkou 119 ve stejném intervalu, jako má dnes 218. A zast. Dědina, Nová Šárka a "skladům" by přímé spojení do Dejvic zůstalo také. Všechny linky by se z Dejvic prokládaly, proto by nenastalo, že člověk mířící o půlnoci do kasáren by musel čekat 40 minut na další spoj, ale sednul by prostě do delší 218 jedoucí přes Dědinu.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 13:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okružní linky
Ze zastávky Brodecká nebo Nová Šárka je to jasné, tam je jeden směr kratší, ale na dalších zastávkách po trase by mohlo dojít k tomu, že pojedou 2 autobusy v jeden čas (každý jedním směrem a oba na Dejvickou) a potom x minut nic.
Navíc je důležité si uvědomit, že okružní linky by měly DVOUNÁSOBNÝ INTERVAL - tzn. stávající interval by byl zachován pouze v úseku Dejvická-DŠ (kde právě až tak potřeba není), tzn. - místo dnešních 6/12/7,5/20 (218) bychom měly dvě linky v int. 12/24/15/40 (218+278).
Takže pokud by nikdo nejezdil delší trasou, interval by se na Dědině a u skladů zdvojnásobil (a druhý směr by vozil vzduch). Navíc by to znamenalo nárůst pořadí v ranní špiččce, neboť dneska má 218 ráno interval 10min. nahoru a 6min. dolů, čímž se pár pořadí ušetří - to s tvou 218/278 udělat nejde, protože jeden směr odváží Dědinu a druhý Brodeckou.
Čili problém bych neviděl ve spojení z Dejvic, ale hlavně ve spojení z libovolné zastávky na okružním úseku. Interval 12 min. v ranní špičce by možná (asi) stačil u skladů, ale těžko na Nové Šárce a Dědině.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 07:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: CIT:"Já tu celou dobu chci přesměrovat jednu skupinu cestujících z trasy X do trasy Y a vše ostatní zachovat"
Když ty si dycky tak naběhneš... To je jako ty moje napaječe k metru. Cílem je přesměrovat dopravu tak, aby jako správná služba vyhovovala zákazníkům.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 09:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nikdy nevyhovíš všem. Jenomže právě pro ty zákazníky z dalekých končin je vyhovující expres s policema na bágly, než narvaný zastávkový autobus. Ať už je cesta kratší o deset minut či nikoliv.

218:
potom x minut nic
Jenomže pro takové zastávky jako je Ruz. velkoo. či U Prioru, je půlený interval dnešní 218 postačující.
místo dnešních 6/12/7,5/20 (218) bychom měly dvě linky v int. 12/24/15/40 (218+278).
Jenomže ráno stejně lidé chodí na autobus podle JŘ a z Dejvické by ten původní int. byl zachován.
neboť dneska má 218 ráno interval 10min. nahoru a 6min. dolů, čímž se pár pořadí ušetří
Už dnes se uvažuje, že se tyto jalové kilometry zruší a každý spoje pojede přes sklady. Především v ranní špičce, za poslední dva roky, hodně stoupl počet cestujících ke skladům. Když potkávám 218 ve směru z Dejvic ráno kolem sedmé, jezdí hodně našťouchlá.
Pokud by byla zavedená 119 přes Sídl. Na Dědině při řešení 218/278. Lidé, kteří dnes chodí na zast. Dědina a Nová Šárka by se začali orientovat na 119 ze zast. Dlouhá Míle a Vlastina. Takže by nakonec ten int. 12 minut stačil.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 09:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Souhlas. Ovšem expres na Dejvickou. :-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 12:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky souhlas. Už se mě hodně lidí (mimopražských) ptalo, jak na letiště a ještě nikoho jsem si netroufl poslat do B+100; všechny jsem nasměroval do A+119.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 14:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Řešení to samozřejmě je, ale výrazně dražší, neekologický a za 10 let nepropustný. Jak jsem již psal, každý má jiné priority. Když vidím, jak vypadaj přístřešky na TT do Řep a vůbec celá trať a mám tu platit další kvanta busů na Dejvickou, kde ke všemu není místo, jen proto, aby Angláni nejeli o deset minut dýl, mi připadá jako zhovadilost.

218:
Sledoval jsi tuto diskuzi od června? Pokud ano, přečetl by sis také mé argumenty, které mě k tomu vedou. A pokud bys namísto 218 používal 119 především v letních měsících, byl bys jiného názoru než teď.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 15:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

reseni: .... rozbijte drzku tem co blokujou rychlodrahu, cizince nasypte tam.... a 119 schovejte
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 15:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusím se otočit list. Nedavno tu padaly názory, že lidé z Řep mají špatné cestování. Napadla mě jedna zvrhlost, za kterou mě prosím nekamenujte.
a-153: Zličín-Na Radosti-Lidečská-Bílý Beránek-Krematorium Motol-Motol-Vozovna Motol-Hotel Golf-Poštovka-Kotlářka-Kavalírka-Klamovka-Anděl-Na Knížecí (Po-Pá: 10/20/12/30, So+Ne: 20/20/20/30)
a-219: Nové Butovice-Bavorská (celodenně, celotýdně)
a-164: Bílá Hora-Sídliště Řepy
a-180: Kafkova---Sídliště Řepy-Strojírenská-Halenkovská-Sídliště Zličín-Zličín (celodenně, celotýdně)

Dále zrušit tramvajové zastávky Krematorium Motol, Vozovna Motol, Hotel Golf, Poštovka a Kotlářka (tu nechat jen pro 4 a 7).
Vede mě k tomu zbytečné prodlužování jízdní doby na Anděl, mizivé vytížení výše popsaných zastávek s provozem tramvají po dvou minutách a zbytečné náklady navíc za el.en. při rozjíždění tramvají.
Dále je to přeplňovaná 164 v úseku Řepy-Zličín a naopak její mizivé vytížení v úseku Bavorská-Zličín.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 15:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:
Hm, hezký. To už tu taky padlo. Všichni vědí, že řešení je v kolejích, jenomže moje výtky vedou k tomu, že tento návrh je realizovaný ze dne na den a že už další sezónu ve 119 protrpět nechci. Já v současné době chci předejít dalším infarktovým situacím letos v červenci. Koleje nebudou na letišti dřív jak za 10 let a při současném růstu Ruzyně, lze jen těžko odhadnout, jak bude vypadat doprava na celé Evropské potažmo na Kulaťáku a na nástupišti dnes nejvytíženější stanice metra.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 17:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych u některých zastávek tramvaje spíše šel cestou zastávek na znamení.Určitě je zbytečné všude zastavovat a opět se rozjíždět.Hotel Golf a Poštovka k nim však nepatří.
Dlouho se v souvislosti s tím mluvilo o ČSAD Smíchov,jako k urychlení superrychlého spojení na Barrandov,ale nevím proč z toho sešlo.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 18:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: CSAD Smichov .... nema to neco spolecnyho s OC Zlaty Lihovar? .... teda pokud se to netykalo jen zastavky Lihovar .... tedka nevim.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 21:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD Smíchov - tam bych tu zastávku tram zrušil, a předstíral, že tam nikdy nebyla, aby někoho někdy ještě nenapadlo jí tam obnovovat. Nechal bych tam zastavovat 253 a stačilo by to.
Martin - Řepy: 180 celkem souhlas, 164 ani moc ne, jaký je rozdíl v 219? 153 rozhodně ne! Bože člověk tady odstraňuje souběhy, snaží se po zavedení Expresu aspoň zrušit 218 aby busů nepřibylo a ty tady tohle. Jinak myšlenka expresní tramvaje je pěkná, ale bojím se, že by ve špičku ty zastávky nešly ani na znamení a mimo špičku upřímně řečeno to takové zrychlení asi nebude. Jo na znamení by večer mohly být. To by rázem motolskejm stoupl počet tramvají co by poslali přes oba pruhy komunikace hluboko do polí, v rychlosti 70km/h a víc.
On je podobnej problém i na trati z Modřan, že jo. Bohužel je tu předpis že tramvaj musí v zastávce zastavit, navíc i kdyby nebyl, tak si nedovedu představit, že by jedna linka zastávkou projížděla a druhá zastavovala - v případě že by se přijalo řešení, že expresní tram. linka jede těsně před zastávkovou... Možná při nějaké rekonstrukci udělat předjízdné koleje? To snad jedině by mohlo pomoct.
1099 - ona železnice bude. Obyčejná, elektrifikovaná ze Smíchova přes Semmering a ruzyňské zhlaví Hostivic do podzemí TS2, budou na ní 471 a P6 se může jít bodnout. Dávej pozor, jak se na tomhle letiště (které má dostatek peněz a ví že světové letiště bez železnice není světové letiště) a dráhy dohodnou a Semmering ožije.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 22:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
ČSAD bych zrušil úplně. Na Lihovar je to kousek.

164 ani moc ne, jaký je rozdíl v 219
219 končí na Bavorské a 164 jezdí z Bavorské na Zličín dost prázdná.

Nevím, kde pořád bereš ty souběhy? 153 by zastavovala na úplně jiných zastávkách než tramvaje, proto se nejedná o žádný souběh! Je pravda, že 30 tisícové sídliště Řepy naplní tramvaje dostatečně a ty pak staví v úplných končinách. Ani tak nejde o úsporu času, ale o úsporu elektrické energie a pohodlí cestování. Tobě se to zkrátka nelíbí, jelikož ti to nepasuje do tvé vize, ale nebereš ohled na to, že by se tím 80% cestujících jezdících po Plzeňské, zlepšilo cestování.

Dobře, uděláme trať Kotlářka-Hlušičkova čtyřkolejnou. Po vnitřních kolejích bude jezdit expresní 9 a po vnějších zastávkových kolejích 7 s 10 :-)
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 22:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde teda ma/melo/bude to centrum? pobliz zastavky Lihovar nebo CSAD Smichov ..... mam takovej pocit, ze sem nekde slysel ze se redukce/spojeni tehle zastavek ma konat az po jeho dostavbe.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 22:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene, souběh je i 119 a 218 s 20 a 26, ale holt s tím nepohneme. Ale zavádět cosi jako napájecí překryvné busy je cesta do pekel. Já chci spořit především naftu, protože ta není naše a časem nebude vůbec. Pro začátek bych udělal předjízdné koleje v Motole a na Kotlářce. :-)
Chichichi, ještě bych tedy zkusil bagr Slánská - Sídl. Řepy- Zličín, když máš tak rád ty busy. Když můžou na Zličín lidi ze Singapuru a Londýna, proč by nemohli řepáci... A v zast.Sídl. Řepy by měli návdavkem přestup na expres 810 (to není číslo ale typ:-)) se zastávkami Smíchov a Hlavní. Podívej se na mě - 3 varianty dopravy jsem jim vytvořil. Řepákum.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 05:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co zavest 3 predjizdnou kolej v useku Hlusickova - Andel v cele delce trati a vyuzivat ji rano DC a odpoledne ZC.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 09:27:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou si mi známý stěžoval, že prý sídl. Řepy má velice špatné spojení s letištěm, i když je to nadohled, a raději šel bydlet na Prosek. Lidé jsou opravdu různí.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 10:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin:

Dobře, položíme zase letiště k ledu. Když to jde do roviny obviňování ze lží tak to fakt nemá cenu. Jen by mě zajímalo, proč Ti na Plzeňské busy navíc nevadí... žeby proto, že tam nebydlíš ani nepracuješ? Teďka ze sebe děláš kinga PIDu. Kdybys totiž bydlel v paneláku u zastávky Poštovka a denně dojížděl do práce do domu knih Luxor... a jednoho takovýho člověka znám.

Rád bych s Tebou zakopal válečnou sekeru, protože jsi fakt obdivuhodný znalec PIDu. Akorát si myslíš, že Tvůj názor je vždycky pravda :-(

(Příspěvek editován uživatelem Absolut únor 27, 2006)
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 10:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: Zastávka ČSAD Smíchov se málem opravdu zrušila + fyzicky snesla a zahladily stopy před 2 lety při výluce, když se rušila ta vlečka do Lihovaru. Ani nevím, kde se to zaseklo a zamítlo.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 11:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

položíme zase letiště k ledu

Ale to nemuzeme! Jak jsem se docetl na http://www.praha-mesto.cz/ v "Listech hl.m.Prahy" (po otevreni hlavni stranky kliknout na "Listy", pak unorove cislo - otevre se pdf soubor, clanek je na strane 2 vlevo dole): "nova trasa A prinese zlepseni dopravni situace pro 200 tisic Prazanu" !!

Takze zadne Modrany, Lhotky, Novodvorske - tam skoro nikdo nebydli, ale na Praze 6 a kousku Prahy 5, tam je ten nejzasadnejsi dopravni problem! Akorat nevim, ti Kladenaci jsou pocitani mezi "Prazany" nebo to vlastne znamena zlepseni pro 270 tisic lidi?
A kdyz pripocteme letecke cestujici, dostaneme se ke stavu, kdy se voleb zucastnilo 99,9 % volicu a rezoluci proti XXX [za XXX dopln cokoliv ze "zapadu"] podepsalo 18 milionu ceskoslovenskych obcanu.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 11:42:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem taky rozhodně proti. Šestka spadá pod Džbán a Podřipsko a Pětka pod Barrandien na Plzeňsko. Takže pod Prahu ani organicky nepatří. Letiště ať si nechaj, ve Kbelích si uděláme lepší.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 12:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by asi bylo nejlepší i pro Šestku. A ve Kbelích je a) železnice - skoro u přistávací dráhy, b) metro - bude v polích Letňany - tak se udělá terminál na tu stranu.

Arj: těch 200 tisíc lidí jsou ti, co bydlí kolem DNEŠNÍHO ÁČKA - ti budou mít lepší spojení do Motola a na letiště
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 13:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě tam zapomněli napsat, kolika lidem se to spojení naopak zhorší. Dovedu si představit takovou zhovadilost, že se do Motola zruší a-167, tedy to nejfrekventovanější co tam teď jezdí, a Praha 5 ať hezky jezdí od Anděla do Motola přes Dejvice...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 13:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne. 167 je zhovadilost již teď. Prostě pojedou TRAMVAJÍ do Motola a nepostaví-li se odbočka TT k metru, tak přibližovacím busem jednu dvě zastávky. Ostatně, bude ta nemocnice v té době ještě existovat?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 14:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jenže ten přibližovací bus bude jezdit jednou za půl hodiny, páč metpo bude v docházkový vzdálenosti. Navíc pochybuju o "user friendly" přestupu v Motole. Ono by bylo nejlepší postavit TT nejen odbočnou, ale propojující to z Motola až na Vypich. Jenže to by se ukázalo, že celá stavba metra sem je totální blbost.
Jo, a-167 je obludnej souběh s tramvají, nicméně svůj účel a cestující má, a metpo jí rozhodně nahradit nemůže.
A otázku jestli v tý době bude nemocnice existovat jsem si už taky pokládal
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 15:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mi nedělejte...

7 Bílá Hora
25 Sídliště Řepy

Mňam ňam ňam
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 15:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bych už tu spojovací trať postavil v Řepích. Pro Absoluta: 7 Malovanka via BH, 25 Vozovna Motol via Řepy. :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 18:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nene, souběh je i 119 a 218 s 20 a 26
To je tvůj pocit a každý má na souběh jiný pohled. Pro mě je souběh to, kde si dva prostředky sobě konkurují. 119 a 218 mají s tramvajemi společné akorát to, že většina cestujících jedoucích s nimi, končí v zast. Dejvická. O žádný souběh tu nejde, oba dopr. prostřdky obsluhují jiné území a vzájemně si nekonkurují.

Já chci spořit především naftu, protože ta není naše a časem nebude vůbec
"A proto chci i expres do Dejvic, aby se nám Angláni nelekli polí"

Absolut:
Jen by mě zajímalo, proč Ti na Plzeňské busy navíc nevadí...
Protože jsem přesvědčený, že by ušetřené peníze za elektrickou eneregii zaplatily provoz jedné linky 153 po patnácti minutách, která by výše popsaným zastávkám stačila.

Teďka ze sebe děláš kinga PIDu. Kdybys totiž bydlel v paneláku u zastávky Poštovka a denně dojížděl do práce do domu knih Luxor...
Kdepak, snažím se otočit list. Rozdíl je, ale v tom, že 119 se zaplní ze zast. Dědina-Divoká Šárka na st. č. 4 po pěti minutách. Obávám se, že v zast. Poštovka je obrat tak 1 cestující na spoj. A to je rozdíl.

Rád bych s Tebou zakopal válečnou sekeru, protože jsi fakt obdivuhodný znalec PIDu. Akorát si myslíš, že Tvůj názor je vždycky pravda
Nápodobně. Možná je přeci námi jen malinký rozdíl. Ne***u se do dopravy tam, kde to neznám a pokud mi nějaký "rodák" vysvětlí, že je to blbost, budu mu věřit. Ikdyž jsem byl zarytý zastánce 177, Káem mě přesvědčil, že nemám pravdu. A pravda je také ta, že 95% spojů tramvají zastavuje v zastávkách Kr. Motol, Vozovna Motol, Hotel Golf úplně zbytečně.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 18:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě Káem:
Já chci spořit především naftu, protože ta není naše a časem nebude vůbec
A proto se také tak bráníš trolejbusům...
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já s tebou Martine celkem souhlasím ve vidění problémů, ne však v jejich řešení :-) S tou Plzeńskou máš pravdu, ale 153 je jen zdánlivě levné řešení. Podobně ta 119 a AE, řešit se to nějak musí - ale upřímně, na st. 5 je tak jeden spoj 119 denně. To ostatně uvidíme v létě.
Trolejbusy - mnohokrát jsem tu napsal, že zpátky do Prahy ne, protože je to úplně nová trakce navíc, která nic nového nepřinese, kromě nákladů, ale kdekoliv ta divná vozidla s tykadly mají, nechť si je hýčkají. Dokonce vím o městech, kde by se snesla jako novostvaba :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 13:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Řešení problémů každý vnímá jinak a každý možná správně. Jen jeden z nás, ale prosazuje levnější variantu

Neumím spočítat náklady na projetou energii tramvají na Plzeňské, ale pokud mi někdo spočítá, že by se zrušením zastávek ušetřilo tolik, že by se linka 153 zaplatila, nebyl bych proti jejímu zavedení.

Upřímně, linka 119 na st. č. 5 v únoru opravdu nejezdí. Ale upřímně, v létě je těch spojů na pětce až příliš. A upřímně, já tou 119 opravdu jezdím častěji a během dne jich vidím více než ty.

Jako šotouš do Prahy trolejbusy chci, ale když se podívám na zchátralý stav vozovek, TT, tramvají všeobecně, absence okruhu a kilometry kamionů na Jižní spojce, pak si přečtu, že Národní muzeum potřebuje 4,5 miliardy na opravu, tak jsem v jejich znovuzavedení taky skeptický. Jen mě mrzí, že ty je tu nechceš hlavně kvůli tvé vizi. A když si představím jejich rychlost a akceleraci na takové lince 176, tak bych se jim také tak nebránil. Srdce mi říká jo...
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 13:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neumím spočítat náklady na projetou energii tramvají na Plzeňské

A on to nekdo umi?

Mam pocit, ze zrovna v pripade Plzenske je argumentace moznymi energetickymi usporami trochu mimo. Zrusily by se 2 zastavky a tim usetrila 2 rozjizdeni z 0 na tratovou rychlost, ale ... kolikrat ridic tram "naslapuje" jen behem prujezdu kolem Andela? Neni nahodou spotreba mezi Arbesakem/Palackeho mostem a prvni zastavkou nad Andelem (= 3 semafory, omezena rychlost pri jizde proti vyhybkam, popojizdeni v zastavkach atd.) energeticky "drazsi" nez cely zbyly usek po Plzenske az do Zlicina?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 14:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nevím, jsou-li moje řešení správná, ale jsou reálná a realizují se. :-)))
Všim sis , jaxe umí Renault rozjíždět? To už není oproti trolejbusu rozdíl. Zatímco trolejbus od Tr9 neudělal pokrok žádnej (kromě hranatý kastle) Renault od RTO se liší docela dost.
arj: Obávám se , že na tý Plzeňský by úspory byly 0, ale zvýšila by se cestovní rychlost a tím i atraktivita MHD.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5423
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 15:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale zvýšila by se cestovní rychlost

a o kolik by se zvýšila cestovní rychlost zrušením dvou nebo tří zastávek? Já mám dojem, že by se zvýšila stejně, jaké by jejich zrušení přineslo energetické úspory...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1649
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 15:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Pokud vím tak se také realizuje spousta řešení, které ti vhod nejsou. 20 přes Malou Stranu, pravděpodobnost ponechání 177 i po IV.C2, posilující se Stovka, ukzatalele u terminálu Sever 2 ke 100, jako k lince do centra, o zrušení jedné karlínské linky se neuvažuje už vůbec, návrat tramvají na Václavák se zdá být čím dál více reálnější, místo toho, aby tangenciální linky ubývaly, vznikla tu 136, 133 a žádné se nezkracují. A naopak tvé vize AE (plýtvač veřejných prostředků) jezdí stále úplně prázdný, ta tvá poloprázdná 119 se rok co rok posiluje atd. atd. Mimochodem, do kdy jsi psal, že mám čekat, že se AE chytne? Psal jsi nejdřív něco o měsíci, pak o březnu, pak o září a teď už jí chceš pomáhat "Dejvickou" rozšířením tarifu (rozuměj zlevněním) a co navrhuješ dál?

Zrovna tak se, ale liší elektromotor 24Tr od 8Tr a zrovna tak ten Citybus v tom kopci na té 176 má spotřebu přes 60l/100km. A akcelerace elektromotoru je jednoznačně svižnější, to mi prostě nevymluvíš. A co když elektromotor na 9Tr byl tak skvělý, že předběhl svou dobu a to vč. dnes již používaných E.IV? Já chronickým zastáncem trolejbusů v Praze nejsem také, ale na tobě mi vadí, že ty je tu nechceš proto, protože ti nezapadají do tvé koncepce. Nevím, kam šejkové vyženou cenu ropy, ale vím jistě, že Temelín je náš a také naším zůstane. Nerad bych se dočkal doby, kdy bude l. nafty za 60 a jízdenka za 50 Kč.

Arj:
Ono by se nejednalo o 2 zastávky, ale aspoň o 5 a to se na spotřebě už projeví. Nezajímá mě Anděl, tam je to samozřejmě o něčem jiném. Mě zajímá, jestli ušetřená elektřina z 5 zastávek 30 tramvají do hodiny vydělá na provoz linky 153? Jestli ano, tak zrychlím a zpříjemním cestování 30 tisícům lidí z Řep. Jestli ne, tak nemá smysl o tom diskutovat.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 15:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Nejde ani o zvýšení rychlosti jako o pohodlné cestování. Mně se prostě líbí brněnská linka 8 a taková linka mi v Praze chybí. Pokud udělám 5 zastávek na znamení, koleduju si o sjetí více spojů za sebou a výsledek pojde od nuly k nule.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace