K-report
 

Archive through 12.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 12.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5606
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Km - U Jiřáku bych věděl o jedný

a to je prosimtě která?

ale my můžeme odjet např. do Bukurešti nebo Tallinu a budeme tam ty samí kingové, jako ti Amíci tady

amíci jsou tady kingové? A kde? Já mám za to (nebudu tedy psát myslím...), že ráj je to tu tak akorát pro násosky z Ostrovů. O jejich hospodách bych věděl (jednou jsem jakýsi otřesný Irish Pub s vlezdoní českou obsluhou někde ve Štěpánské navštívil). Ale amíci?
Tak mě napadá, jestli si pisálek z ČTK neplete Amíky a Bobíky.

internetový portál www.visiteurope.com pro váhající zájemce

kdo chce kam, pomozme mu tam...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5607
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut - U Dědka určitě amícká není. Průběžně monitoruju...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 16:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-kdybych věděl jaxe jmenuje, napíšu to sem.
-kingové s jistou nadsázkou - v duchu, jak o tom píše MK
Obecně prostě bych cizince v žádném směru (ani dc ani zc :-))) nedramatizoval.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5610
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 18:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdybych věděl jaxe jmenuje, napíšu to sem

tak jí zkus přiblížit nějak jinak - mě skutečně nic nenapadá...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Směrem od býv. zastávky busu na jiřáku k vysokoškolským kolejím po pravý straně.
Pak taky Koala tady u nás, ale to je v centru...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:02:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze je velmi nevyvážený provoz tramvají. Některé části centra jsou tramvajemi doslova přehlceny. Na řadě míst se tramvaje dokonce navzájem zdržují, protože zastávka je obsazená (IPP, NTř, Masaryčka). Rovněž tak kvalita spojení se směrem od centra výrazně zhoršuje (jede tam podstatně méně spojů, prodlužují se čekací doby), přičemž tito cestující nejsou nijak finančně kompenzováni.

První disproporci vyřeší asi jen výstavba nových tratí, případně dalších obratových bodů, ta druhá by se dala řešit odstupňovaným předplatným jen na konkrétní spoje, které cestující pravidelně využívá.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 10:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bože, MK...
Řešit by se to dalo zmenšením počtu linek při snížení jejich intervalů. Jako v Brně. I kdyby vznikaly nepravidelnosti, byly by stejné na celé lince a nedocházelo by ke konvojování, jako když se jedna linka zpozdí a druhá ne a třetí předjede. Všude by byl jeden napaječ a jedna "dlouhá-linka-pro-lenochy-přes-celé-město". Koncepci mám, jen nevím, za kterou stranu se mám nechat zvolit na místo radního pro dopravu :-)
Odstupňované předplatné: Ty si řežeš pod sebou větev, lidi jezdí MHD jen tehdy, když o tom nemusej přemejšlet. Myslíš, že by někdo jezdil po Praze vlakem, kdyby si musel kupovat jízdenku ČD???
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 11:23:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Já bych doporučil zažádat rovnou o audienci u Béma a nemusíš se zavazovat žádné straně.

Tak vidíš, jak je ten socialistický systém pohodlný, a tedy i přitažlivý .
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 21:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Zkus Zelené.
a) Jsou teď v módě a nějakou dobu to vydrží, než se opotřebují budou se zas muset překabátit.
b) Je to jediná strana, která se bude moct vykašlat na požadavky a protesty všech možných ekologických iniciativ a nebude moci být obviněna, že se chová neekologicky.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:10:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ještě abych nezapomněl, nech si svá optimalizační řešení linkového vedení v Praze pro jistotu předem patentovat. Krade se všechno, i nápady.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:17:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ekologii pomůže jen opuštění zaklínadla trvalého růstu. Jednotlivé strany nic nevyřeší.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:21:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musíme se vrátit k patriarchálnímu způsobu života a začít se učit trpělivě, zpočátku pomaloučku, ale o to vytrvaleji, fyzicky pracovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 11:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: Najednou by to nešlo? Nebo soutěžíš o největší počet příspěvků? :-)))
Já si své nápady klidně ukrást nechám, hlavně když se uskuteční (a někoho nase*ou! :-)). Takový já jsem. Někdy je nejlepší nápad podsunout šéfovi aby si nevšim že není jeho, nebo aby si myslel že si nevšimnu, že mi ho sebral (míněno velmi obecně! :-))
O ekologii platí to, co o MHD a jejích fandech: Přírodě nejvíc škodí ekologové.
Tu fyzickou práci radši nebudu komentovat :-) Na tejden bych ti vypnul všechny elektrický výhybky :-)
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 13:19:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to by byla šichta,... a k tomu ještě v těžkém huberťáku ke kotníkům.

Ne, ekologii škodí nejvíc lidská lenost. A správný ekologický aktivista, tedy i politik strany Zelených, by měl chodit pěšky. Jen tak může být důvěryhodný.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 14:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešit by se to dalo zmenšením počtu linek při snížení jejich intervalů. Jako v Brně.
Jenže v Brně je i tak interval na většině linek 10 minut (5 minut jen na pár linkách)...Ona ta optimalizace v Brně spíš posunula stav z původních OPRAVDU HODNĚ LINEK V OPRAVDU OŠKLIVÉM INTERVALU (22 linek v Brně!) na ZHRUBA TOLIK LINEK JAKO V PRAZE (13 linek v Brně vs. 26 v Praze). Prostě současný stav v Brně je v podstatě totéž co v Praze, kromě sedla. Na většině tratí v Brně jsou i dnes 2 nebo 3 linky, v centru taky mnohem víc - třeba před hl.n. je to extrémní konvojování...
Jinak ale obecně myšlenku méně linek a kratšího intervalu podporuju (jen bych se neoháněl tím Brnem)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 15:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, báli jste se Japonců a Amíků?
ČTK:
O 13 procent vzrostl počet turistů z Ruska, kteří loni navštívili Českou republiku. Krásy Prahy, Karlových Varů a dalších míst Česka si přijelo prohlédnout 185.000 Rusů. Podle ministra regionálního rozvoje Radko Martínka, který se v těchto dnech v Moskvě zúčastní mezinárodní výstavy Cestování a turistika, chce Česko do budoucna přilákat další klienty z Ruska.
"Po Japoncích jsou Rusové na druhém místě v počtu návštěvníků Česka. S Ruskem máme tradiční vztahy, ve kterých chceme pokračovat," řekl dnes ČTK Martínek.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 15:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: 1,2,4,5,8 tedy bez jedný polovina. Což není pár. Krom toho 12 a 13 jako by byla jedna linka a 10 je speciál. V centru samozřejmě bude víc linek, když tam nemaj metro, ale důležitý je, že třeba 8 jede většinu trasy sama a nikoho nenapadne že by z Líšně chtěl nějaký směrový varianty. Prostě si přestoupí.
Zez Plzni bych vzal střídání řidičů a intervaly, z Brna linkové vedení a provádění výluk, z Prahy jednotnost vozového parku a technický stav. :-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 21:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: 5/13 neni polovina:-)... no nic, já myslel, že jen 4. Každopádně ale jinak souhlas, Praze by prospělo cca 15-20 linek s intervalem třeba 6 min.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 14:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Martina :-)
Myslím že problém se 119 je vyřešen...
(reagujte v rubrice Letiště Ruzyně, třeba se nám to tam konečně povede přesunout :-))
ČTK
Razantní růst letiště Ruzyně se v prvních měsících letošního roku zastavil. Podle statistik za leden a únor prošlo letištěm 1,244 milionu cestujících, což je meziroční růst o 0,9 procenta. Loni přitom za první dva měsíce letiště rostlo téměř o 20 procent a o rok dříve to bylo dokonce přes 30 procent. Vyplývá to ze statistických údajů, které letiště zveřejnilo na internetu.
Počet vzletů a přistání letadel vzrostl za první dva měsíce roku o 3,1 procenta na 22.389. Také počty vzletů a přistání se loni zvyšovaly výrazně rychleji, a to tempem přes 20 procent. Dopravci letos přepravili 8,093 tuny zboží a pošty, meziročně to byl růst o čtyři procenta.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 16:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Káema :-)
Novináři rádi poukazují na neúspěchy a jejich nevzdělanost v oboru, o kterém píšou velmi rádi a často, neznamená, že se děje něco tragického. 30% růst Ruzyně byl po čísnkém Šanghaji za rok 2004 druhý největší na světě. Bylo naprosto jasné, že se neudrží. Proto jakékoliv menší procento uvádějí novináři hned jako neúspěch. Za pomalým růstem stojí především stagnace ČSA, které se možná už nevzpamatují. Na to samozřejmě zareagovaly ostatní aerolinky. Od letní sezóny začne létat z Prahy 8 nových společností a jedna, Sky Europe, zde zakládá své sídlo s dvěma novými letadly. Nemusíš se proto obávat, že Ruzyně neporoste. Ona poroste, teď už ale hlavně jen v sezóně. V zimě neexistuje víc lidí, kteří by chtěli z/do Prahy létat. V létě ano - více turistů (Čína, USA) a rok od roku bohatší výplatní pásky Čechů (Kanárské ostrovy).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinými slovy, Ruzyně se dostala na maximum poptávky a teď už bude jen sezónně kolísat.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 17:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaem: "reagujte v rubrice Letiště Ruzyně, třeba se nám to tam konečně povede přesunout"

Chacha, nepovedlo se

Jinak ovsem rust v procentech je oblibeny argument do materialu pro politiky. Pro dopravni planovani (resp. zajisteni prepravnich potreb) jsou spis podstatna absolutni cisla se srovnatelnym zakladem.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 21:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lod vetinari:
Udělat závěr ze tří měsíců provozu, jejichž čísla jsou evidentně zkreslená problémy národního dopravce, může jen pitomec nebo novinář. Anebo člověk, který si to tak přeje...

Není to tak dávno, co se tvrdilo, že Škodovka přes půl milionu aut nikdy nepůjde a že její trh je na maximu. Za 7 let, bude nejspíš vyrábět až 800 000 aut! Bylo správné z jednoho váhavého období dělat závěry? Nikoliv! Těch analytiků tu už bylo. Než začneš psát o letecké dopravě, možná by to chtělo si přečíst pár dokumentů IATA, odborných časopisů nebo jen tak skočit na letecké weby, kde se píše o růstu letecké dopravy ceslosvětově o 3-5% ročně a ve střední Evropě o 5-8% ročně dalších 10 let. Mám tě snad začít popichovat zákonem o registrovaném partnerství? :-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 12:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč chceš, aby Ruzyně rostla a rostla ... ?Někde se to zastavit musí a právě teď je to tak akorát.

P.S.: Jsou i lepší zákony, a zrovna tenhle jsem na starost neměl.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 12:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč chceš, aby Ruzyně rostla a rostla

Aby si mohl Martin (neu)stale stezovat, ze Magistrat, ROPID a DP nejsou schopni zajistit dopravu z prilehleho sidliste.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 17:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Najdi mi, prosím, jediný můj příspěvek, kde si přeju aby Ruzyně rostla. Podle čeho usuzuješ, že teď je to akorát? Co když já ti budu oponovat, že Ruzyně je dnes sotva v polovině? Pokud se stane to, že se letecká doprava stane masivní záležitstí, tak jako v USA a v Evropě i u nás, tak je Ruzyně teprve v plenkách. A to, že se ten trend přesune i k nám je zcela jisté. Tak jako s mobilními telefony, os. automobily, myčkami na nádobí...

Nech raději úvahy na někom jiném.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 09:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.asp?r=ekonomika&c=A060329_195906_ekonomika_zra¨

Jinými slovy, Lorde, Ruzyně se zdaleka ještě nedostala na maximum poptávky a i nadále bude růst.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 10:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaxe ML1 hodí. Roztocká uzavřena, 340,350 přes Suchdol a ML1 ve dvojicích 810 :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20901
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 14:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jezdí tím už někdo? Včera to bylo na sólo, navíc jsem o tom nikde nic pro cestující neviděl, že mají jezdit ML...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 15:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera odpoledne to byly už dva vozíky.
No narvaný nebyly, ale v každym to co dřív v jednom. Čili lidí víc.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 16:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže 1 cestující krát 2 = 2 cestující :-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 17:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, Martine, já v tom článku čtu pravý opak toho, co tam ty chceš vidět.

P.S.: AE stále prázdná. Doslova. Denně. Furt. Když tam nastoupí 2 lidi, je to skoro na oslavu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 20:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, Lorde, já v tom článku čtu o tom, že se růst rozhodně nezpomalil a že Ruzyně není a ještě dlouho asi nebude na své maximální kapacitě.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 22:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Áááá, koukám, že staří známí se zase popichují. Já viděl AE projíždět několikrát přes Kulaťák a maximum byli 3 lidi - to je tak na taxík. Co s tím?

Maximum kapacity letiště... To je těžký, ona může být kapacita, ale nemusí být zájem. Tuhle jsem náhodou narazil na článek o letišti Mirabel http://en.wikipedia.org/wiki/Mirabel_Airport a říkal jsme si, že je asi dobře, když se v polovině 90. let nepodařilo Ruzyni zrušit a vymístit do Milovic. Vůbec jsem netušil, že takhle někdy někdo dopadl při pokusu o vystěhování letiště za město.

A Lordovu fóbii z turistů taky nesdílím. Trochu mi to připomíná Hospodu na mýtince. :-) Dalo by se říct, že se hlava státu se svým aparátem může odstěhovat třeba do Lán, kde budou mít větší klid na práci, ale přeci jen i ten vlající prápor turisty na hrad přitahuje.

Ono to stejně všechno bude mít svoji vlastní dynamiku bez ohledu na to, co si politici a šotouši myslí.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 03:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevadí turisti.
Vadí chování turistů - jsou tupí jak stádo a někteří dost bezohlední, a dřív či později tam někdo někoho ušlape.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5654
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 08:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vadí chování turistů - jsou tupí jak stádo a někteří dost bezohlední

no samozřejmě. Tupé stádo a devastace globálním turismem. Můžeme začít znova...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 10:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale prd. Cca 30 lidí.
Mv: Nařídit letištním minibusíkům, aby si koupili autobusy a je vyřešeno vše - AE se může zrušit, 119 bude prázdná v int. 10/20/20.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20924
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pouze pro cestující s platnou letenkou .
A časem se třeba zjistí, že se letišti vyplatí si něco připlatit, aby tam koleje vedly dříve.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 16:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: To je naprosté, ale naprosté nepochopení organizované turistiky. Oni se prostě musí chovat jako stádo (= tlačit se hlava nehlava za vůdčím jedincem s pentlí na klacíku), jinak by ve velkoměstě nepřežili. :-)

P.S. A chodí se na tebe dívat do kanceláře, jak pracuješ? Já jen, že včera jsme tu měli dva autobusy a teď právě prošel kolem další, někteří si nás tu i . Aspoň se dokážu líp vžít do pocitů zvířat v ZOO, když je tam jdeme okukovat.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lor vetinari:
Oni jsou všichni stejní? Tys nikdy nebyl turistou? Paušálně je přeci nemůžeš odsoudit všechny.

Káem:
Ale prd. Cca 0,23 člověka.

Nařídit soukromé společnosti můžeš také prd. Pokud vím, tak AE vznikl jako doplněk pro spojení letadlo-vlak. Pokud přemaluješ AE na spojení letadlo-centrum popřeš tím tvou veškerou snahu tvrdit, že se AE chytne. Tímto bys tu linku totiž zrušil a zavedl úplně jinou. A co uděláš se zaměstnanci, kteří plní kloubák po pěti minutách? Nacpeš je také do expresu? A pokud ne a expres bude za vyšší cenu, 119 bude jezdit dál plná a Evropská bude ještě plnější.

Nějak se ti snaha, tuto debatu přesunout k letadlům, nedaří. Viď?
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 17:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martin: ...Pane, kdybyste si přečetl celou historii a neotravoval mě tu něčím, na co jsem tu již 100X odpovídal, ušetřil byste mi horu času...

A já si naivně myslel, že tu diskutujete dobrovolně. No, když u PC vysedáváte za trest a nemůžete odejít, dokud všem všechno nepovíte, to člověka naštve, že druhý ne a ne přijmout jeho argumenty. Spoustu času by jste si ušetřil, kdyby jste se místo rychlého odsouzení jiného názoru více zamýšlel nad tím, co se vám dotyčný snaží vysvětlit.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5672
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 21:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes "esbán" v triple-verzi.

4
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 22:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: McBainův snímek je víc než výmluvný.
Nařídit soukromé společnosti? No to samozřejmě nemohu. ale mohu se chovat tržně, že. První co udělám, že stanovím, že vozidlo s kapacitou <40 osob smí nejblíže k 5 nástupišti od haly. Druhé co provedu je že pro tato vozidla stanovím poplatek cca 1000 CZK za každý vjezd. Chichichi. A to stále nic nezakazuju, jen tržně reguluju.
No nedaří se mi to přesunout, protože stíhám jen tak tak sledovat tramvajovou diskusi, všimni si že nikde jinde už moc neprudím. Jen občas trolejbusy... :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 13:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já v tom, ale žádný lidi nevidim :-)
Zrovna tak jsou krásně výmluvné tvé expressy z Holešovic.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 17:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: To nic není oproti "druhýmu pořadí" ML v sestavě 714-2x010-810. Aspoň včera to tak bylo,ale myslim,že i dneska.To už bych tam radši fláknul žehličku:-)
Káem: Při pohledu na tu fotku ti musí srdce plesat, což?:-)
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 20:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

debilní dotaz, ale když už je řeč o S-bahnu, zeptám se... při svých nepříliš častých cestách do pražského železničního okolí si všímám u jednotek 471 orientací tipu "S1 Praha Masarykovo n.". to je nějaký zárodek systému pří/městské dráhy? moc se mi to líbí ... ale proč pak teda není ML1 vedena jako SX?
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 09:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protoze to Sx je zatim jen virtualni znaceni CD, nikoliv Ropiďácké. U ML1 je to naopak.

/rád se mýlím :-D/
Fotožurnál, toť mé dítko
Myšák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 23:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci jitřit další nálady kolem 119 a AE, tak to neberte nikdo jako příspěvek k diskusi, ale jako zajímavost, co si s energií sobě vlastní myslí herečka Taťjana Medvecká, bydlící na rozhraní Liboce a Ruzyně. Dělal jsem s ní rozhovor o jejích divadelních figurách atp., pro odlehčení bylo téma „119“ však velmi dobré.
---
Co tedy zachytil diktafon (téměř neupravený záznam):
„Já jsem za sto devatenáctku vděčná, jezdím s ní minimálně dvakrát až čtyřikrát denně, dokonce vím, že ji nedávno posílili, máme zkrácený interval, nicméně měla bych takový malinkatý iniciativní návrh, který by možná byl i jako profitní, měli by z toho zisk. České dráhy udělaly autobus, který se jmenuje AE a jede z Holešovic nahoru na letiště a nezastavuje u nás a hlavně nepochopitelně nezastavuje na Dejvické u metra. A ten autobus opravdu jezdí prázdný.
Proč tu myšlenku nedají nějak lépe dohromady! Vždyť přece pro ty cizince tři eura není žádná cena. I kdyby je zkásli o padesát korun za osobu a tento „expres“ jel dejme tomu jednou za deset patnáct minut, tak věřím tomu, že by to bylo fajn – cizinci by byli v pohodě, protože by věděli, že jedou k metru na Dejvickou speciálním autobusem, a my daňoví poplatníci, co žijí a odevzdávají daně na Praze 6, by mohli jezdit civilizovaným způsobem do práce. Protože, co vám mám říkat, jsou opravdu někdy hodiny, kdy se třeba do 119 ani nedostanu a ten autobusák je ještě tak voprsklej a řekne mi: „Za tři minuty jede další.“ Lže, protože žádný autobusy nemají tříminutový intervaly. A za druhý: jak já k tomu přijdu, abych jela do práce a visela tam jak vopice někde na bambusu? Ti cizinci jsou navíc takoví „free“. Jasně, já jsem ráda, že k nám přijíždějí, to je v pořádku, ale ona si ta turistka sedne, vedle sebe dá svůj bágl nebo kufr, na protější sedadla si dá nohy, čili ona zabere čtyři místa! …V duchu už jsem napsala mnoho dopisů na DP (nebo Ropid, či jak se to jmenuje…).“
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 13:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vida jak je osoba obeznámená :-) A jak je vidět, prostý nešotouší rozum se téměř shoduje s mým. Taky nechci nic jitřit, ale obávám se , že džin Martin je tímto zase vypuštěn z láhve. :-)))
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 21:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Káeme, pokud dobře vidím, tak se tam spíš potrvrzuje to, že 119 není OK. Což jsi ty nikdy nepřiznal... četl jsem od tebe st. č. 3 pět kufrů apod.

Taťjana Medvecká má sice pravdu o zkráceném intervalu, jen bych dodal, že zkrácený interval se dotkl sedla, nikoliv špičky. Takže pro mě význam skoro nulový.

K zastávce AE na DE jsem se již vyjádřil. Budiž, pak popřeš funkci AE jako takovou a na DE budeš muset udělat další a další opatření, o kterých jsem psal výš - najdi si to v historii. A vůbec, co když paní Medvecká ani netuší o možnosti Zličín?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 23:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vůbec, co když paní Medvecká ani netuší o možnosti Zličín?
Ale furt... do Brna taky nikdo nejezdí přes Hradec a Olomouc, protože je D1 zacpaná
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 10:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Co když paní Medvecká považuje za narvanou tu trojku? :-)))))))
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 13:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jel ráno po dlouhé době ML1, jel sólo šukafon a bylo v něm cca 40 lidí. Takže pravděpodobně povodně zapůsobily kladně na využívanost městské linky...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 15:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně uzavření silnice mezi Sedlecí a Roztokama na nejmíň půl roku :-)
Tak se to má dělat, chichichi.
A takhle to bude i s AE

(Příspěvek editován uživatelem káem duben 11, 2006)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 16:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Do Brna sice nikdo nejezdí přes Hradec a přes Olomouc, ale přes Pardubice a Českou Třebovou ano

Káem:
Co když se paní Medvecká do autobusu někdy ani nedostala?

A takhle to bude i s AE
Bude, ale pak z ní uděláme úplně jinou linku. Tím popřeme celou funkci AE a nenápadně lidem podstrčíme, že zvyšujeme kvalitní služby MHD v Praze v podobě nové zastávky. Po půl roce nenápadně zrušíme úsek Dejvická-NH a celkový účet za rok provozu této linky pošleme na adresu Tvrdíkovi, Šimonovskému, Bazalovi, Jílkovi a Kellerovi.

Nenápadně zvýšíme cenu jízdného, linku budeme proklamovat jako exprese a cestujícím nabídneme jízdu krokem od Horoměřické po Hadovku s výhledem na sv. Víta. Chalupovi přiložíme břitvu na krk a pokud nenajde místo na Dejvické, kde by nová stará linka mohla stavět (pozor nesmí se třískat se 119, neb by nám do ní lufťáci kvůli letadélku lezli), uděláme mu obratiště přímo pod radnicí. Pár desítkám tisíc lidí promineme, že dalších 20 let to do metra vydrží a autobusy pod okny přežíjí. Garáži Řepy nakoupíme 10 nových Citelisů za 750 mega (BKV, Laurová a T3 přeci počkají), zvýšíme jim přísun nafty, tím dáme kšeft i Benzině a z VŠE jim propůjčíme 30 profesorů, kteří ovládají anglický jazyk a základy slušného chování, aby zvýšili počty řidičů.

Maličkost, co bychom pro lufťáky neudělali. Nemůžou jet přeci do hotelu o deset minut déle, při cestě pokat makromegahypergiga domy, pole a ještě nasednout do nebezpečných sovětských vlaků.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 16:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Dobrej seznam smajlíků Jinak vysoce pravděpodobný vývoj situace
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 17:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

10 nových Citelisů za 750 mega

V tom případě můžeme nakoupit 10 "atomových" Citar za nějakých 350-370 mega.
Možná si ovšem vezmeme příklad z Mnichova, kde se rozhodli vyřešit dopravu na letiště za 50 miliard - když ovšem přepočítám vzdálenost letišť, v Praze by to zřejmě nebylo dražší než vyhlídkové metro v podzemí.

Pár desítkám tisíc lidí promineme, že dalších 20 let to do metra vydrží a autobusy pod okny přežíjí

To zase nebudou tak vyjímeční. Míst, kde jezdí jeden bus za druhým a k tomu mnoho IGK skoro po celý den, je po Praze víc. Dokonce i tam, kde metro je.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 19:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem (10:02):
Takže Martin říká, že a-119 jezdí občas narvaná, že se do ní lidé nedostanou. Táňa Medvecká říká, že a-119 jezdí občas narvaná, že se do ní lidé nedostanou. Já říkám, že a-119 jezdí občas narvaná, že se do ní lidé nedostanou. Tak co kdybys konečně i ty uznal, že tato linka není v pohodě?

Martin:
Když je ten Zličín tak blízko a ta Evropská tak ucpaná co třeba kromě posílení a-100, také přetrasovat a-119 takto: Ciolkovského - Sídl. Na Dědině - Vlastina - Divoká Šárka - Nová Šárka - Dědina - Šestka - Zličín?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 09:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin říká ...; Táňa Medvecká říká ...; Já říkám, že a-119 jezdí občas narvaná, že se do ní lidé nedostanou.

V tom případě bych mohl podotknout, že třeba linky 4/22/23 "jezdí občas (ve směru z IPP do Vršovic) tak narvané, že se do nich lidi nedostanou (v odpolední špičce)".
Podobný příklad by zřejmě mohli ve směru ke svému bydlišti uvést téměř všichni diskutující.
Já to ovšem řeším tak, že, když se nechci rvát, si holt počkám na linku 6, která bude s 90 % zárukou poloprázdná a 99 % zárukou obsazena na méně než stupeň 4 a ten kousek dojdu pěšky.

Tak co kdybys konečně i ty uznal, že tato linka není v pohodě?

Ale vždyť Kaem navrhuje řešení - převést frekvenci leteckých cestujících na AE, zastavující na Kulaťáku. Byť původně toto řešení - kvůli nestadardními tarifu = odmítal jako nesystémové.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 10:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A navíc ke Hradu teď - v době začínajících turistických azaků - jede jen 22.
Který ... to tak vymyslel?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace