K-report
 

Archive through 23.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archive through 23.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 13:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jurda: Neví se přesně které spoje budou zajišťovat které soupravy? Jelikož si chci už dlouho vyfotit T1 v Porubě, tak bych byl moc rád kdybych mohl vědět kdy a co pojede. Díky. Pokud nevíš, nic se neděje.
Martin Zlivský: Jde ti o to, aby to měl člověk odlišené, co já mám
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2174
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 13:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S největší pravděpodobností bude 1. kurs (tj. z vozovny v 9, 11, 13, 15) 50+219 a 25+69, 2. kurs (z vozovny v 10, 12, 14, 16) 94+269 a 528. 21 bude odstavena jako záloha v Kyjovicích. K tomu je třeba doplnit, že 528 a 25+69 jsou brány jako posilové a nemusí jet na všech spojích.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 13:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Myslím, že tvůj podpis také není příliš odlišen od vlastního příspěvku

BTW Vidím, že na k-repu se mezi moderátory rozšířuje nějaká fóbie z podpisů. Jen aby to tady neskončilo jako na lidech.cz, kde už dva měsíce marně čekám až mi admini schválí fotografie do portrétu
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21555
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 13:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč hned fóbie? :-) Prostě je to akorát pak nepřehledné... Někdy člověk na první pohled nepozná obsah a podpis, jindy ho (opakovaně) zaujme podpis a pak teprve příspěvek. O to tu jde... V jedné diskusi vám to možná nepřijde, ale když toho pak čtete víc, tak to začne dost vadit :-(.

PS:
Předpokládám, že můj untršrift se pozná od obsahu příspěvku hned :-). Ale budu s tím muset něco udělat...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 14:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se mi poštěstilo, protože jsem byl v tramvaji, která couvala (pro Hakiho jízda vpřed z "B" stanoviště u kačeny). Opět byla na vině výhybka u Zábřehu vodárny, kdy řidička nestihla ubrzdit a přední nápravou byla již nasměrovaná na směr nádraží Vítkovice. Odpoledne pro změnu nějaká T3 taktéž stála před touto výhybkou a řidič ji přestavoval ručně. Lidé mezitím přecházeli Výškovickou ulici a nerušeně nastupovali do vozidla. To už je čtvrtý případ, co jsem viděl na vlastní oči za poslední tři dny, kdy řidič musel vyjít ven z tramvaje a přestavit si výhybku na svůj směr jízdy. Zvláštní je, že odbočka na Rodimcevovu není pravidelně pojížděna a minimálně ve dvou z těchto případů žádná služební ani cvičná jízda před kmenovými linkami d-2 a d-7 neprojela. Co s tou výhybkou je, že by se někdy sama automaticky přestavila?
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 15:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To spíš vypadá jakoby špatně reagovalo proudové relé nebo co tam je na změření proudu ,,sáňkami" na troleji (nevím který směr je ,,bez proudu" a který ,,pod proudem").
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 16:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki také by chtěl vedět jak přehazuje vyhybku v jakem směru jeto dělane tlačítkem bez proudu nebo pod proudem
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 17:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kteří dva kolegové před chvilkou, to jest kolem 17:00 fotili na křižovatce Výškovická x Volgogradská projíždějící Solaris, místo toho, aby fotili před ní jedoucí 27, která zřejmě brzy už nebude???
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 18:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes okolo 15:15 srazila tramvaj (nejspíše na d-14) na Míráku nějakou osobu. Ta to prý odnesla těžkými zraněními.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dáme pár odpovědí:
ad Pako: jízda starou tramvají lze. Ceníková cena je 100,80 Kč/km s DPH za motorový vůz a 174,- s DPH Kč/km za motor+vlek. Cena je udělaná na Barborku. Jiné se nepůjčují. Vůz 25 byl za poslední dobu půjčen 2x a to na svatbu zaměstnancům DP. Jinak pokud mě pamět neklame byl půjčem cca před 7 lety na sraz vysokoškoláků, kteří studovali dopravu, takže jim to něco říkalo. Jelikož obyčejným lidem neříká nic rozdíl mezi vozem č.21 a 25, prostě se nepůjčuje. Pouze Barborka.
ad Semolina: na 6/402 je opravdu ASTRA, pokud tam není, již není ani ve vozovně
ad Vlado msts: pokud koukám do JŘ na tento rok (poslední změna 26.2.) na linku č. 41 na neděli, vidím odjezd z Vratimova v 17:38. Bohužel nevím na co si stěžuješ. Sorry.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Haki a kde je zbytek odpovědí? :-) No jdu Ti napsat mail, mam nějaký dotaz který pro toto forum není zajímavý.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Sím, sím ty změny v autobusech. Díky.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

el. výhybky
Trolejový kontakt je od troleje izolován. U každého kontaktu je cedulka "O-Z" (vyslovuj OVOCE - ZELENINA), která udává, který směr je bez produ "O" (jako nula) a pod proudem "Z" (jako zmáčknout). Většina výhybek má polohu "O" do přímého směru a "Z" do odbočky. Cca 6 vyhýbek v síti MHD je opačně, kdy přímý směr je pojížděn pouze do vozovny nebo méně tramvajemi než směr odbočný.
Opačně zapojené výhybky:
1. Poruba vozovna - výjezd z haly vozovny
2. Poruba vozovna - Pustkovecká
3. Vřesinská - odjezd do Kyjovic
4. Martinovská x Opavská - od Martinova
5. Plynární x Nádražní x Valchařská - směr z vozovny
6. Závodní x U Nádraží - od zahradníka

Pokud hodlá jet řidič přímým směrem nemačká nic, odběr vozu je minimální, kontaktem prochází malý proud, který není schopen na nic reagovat. Relátko zůstává rozepnuto a silové obvody přestavují výhybku do přímého směru. Pokud chce řidič jet do odbočky stlačí "Výhybka", sepne stykač výhybky a vůz má odběr 63A. Přes odporník (0,05 ohm) umístěný u výhybky vznikne úbytek napětí 0,05 * 63 = 3,15 voltů a na to již reaguje malinké relátko v ovládací skříni. Sepne a pomocí silových obvodů přestaví vyhýbka do odbočky.

Teď nastávají ALE:
- některé vozy jsou vybaveny tlačítkem "Výhybka bez proudu", protože při zapnutém topení, kaloriféru (zejména v zimě) již tento odběr ovlivní funkci relátka v ovládací skříni. Proto tím tlačítkem se topení vypne. Vozy řady 700 to nemají, všimněte si jak řidič, před každou výhybkou, kterou hodlá projet v přímém směru vypíná topení. Vozy s rekuperací tlačítko "Výhybka bez proudu" mít musí, protože při brzdění prochází mezi tramvají a trolejí proud. Vozy T6 a KT8 ho mají taky, jelikož pomocné pohony mají větší odběry.

Závěrem: Stane se, že řidič zapomene zmáčknout "bez proudu" nebo ho v létě nemačká, protože výhybky nereagují. A třeba ta v Zábřehu u vodárny je citlivější a přehodí .... Takže ikdyž nic vlevo nejelo, výhybka je vlevo ... proto

Prosba: cca před rokem a půl jsem to tady psal a je to slohovka celkem, proto se toto naučte a zapamatujte. Už se mi to psát znovu nechce. DĚKUJI
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 20:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jste okoukali v Plzni?
http://www.dpo.cz/aktuality/tisk_z/06_04_20b.htm
Viz např. foto či foto
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 20:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza Š: Jak to tak vidím, tak to asi opravdu okoukali v Plzni a je to opravdu na prd. Na druhé fotce skoro není poznat o jakou linku se jedná. No už se hrozím.
Haki: Sím, sím podruhé
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 20:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki: Ano, díky.

Barborkou jsem už jel, bohužel se mi nepoštěstilo jet vozem 25. Nevadí, počkám, až vyrazí někdy na veřejnou vyjížďku. Tento víkend se bohužel nehnu, ale pokud mi to v neděli odpoledne vyjde, zkusím odchytit na trati do Kyjovic. Hezký večer.
Kudy chodil, tudy krad,
sociální...

S Č??D k horším zítřkům a nikdy jinak!
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 20:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Změny v nezávislé trakci od 28.5.2006

Uváděné intervaly budou pdš/pds/večer/so+ne

26 - Mírové náměstí - Nová ocelárna - Štramberská - Hotel Bělský les - Dubina Interspar (jen ve směru do Proskovic) - Plzeňská - Stará Bělá střed - Stará Bělá křižovatka - Proskovice
int. 20 až 40 / --- / --- / ---

27 - zrušena

35 - Poliklinika - Benzina - Hrabová TESCO - Hrabová průmyslová zóna - Mitrovice - Nová Bělá křižovatky - U Balcara - Dubina Interspar - Plzeňská - Stará Bělá střed - Stará Bělá křižovatka - Proskovice
int. 20 / 40 / 20 / 40

50 - Oderská - Přednídraží - Sad B.Němcové - Jirská osada - Sládkova - Zimní stadion - Na Jízdárně - Mírové náměstí - Důl Jeremenko - Dřevoprodej - Žižkovská - Nová Bělá křižovatka - Mitrovice - Důl Paskov
int. 20 / 40 / 20 / 40
Pozn:
- hlavní úsek je Přednádraží - Mírové náměstí
- v úseku Přednádraží - Oderská je v provozu každý druhý spoj ( 40 / 80 / 40 / 80)
- úsek Mírové náměstí - Mitrovice je v provozu pouze ve špičku ( 60 / --- / 60 / ---)
- úsek Mitrovice - Důl Paskov pouze vybrané spoje (4 x za den)


55 - Mitrovice - Nová Bělá křižovatka - Krmelínská - Žižkovská - Benzina - Poliklinika - HD Hlubina - Hotel Bělský les - Dubina Interspar - Plzeňská - Stará Bělá kostel - Výškovice
int.40 / 80 / 40 / 80
Pozn:
- hlavní úsek je Výškovice - Krmelínská
- úsek Krmelínská - Mitrovice je v provozu pouez v prac. dny, jen vybrané spoje


59 - Mírové náměstí - Nová ocelárna - Štramberská - Hotel Bělský les - Dubina Interspar (jen ve směru do Proskovic) - Plzeňská - Stará Bělá střed - Stará Bělá křižovatka - Dolní Polanka - Horní Polanka - Polanka
int.60 / --- / 60 / 3x denně z a na šichtu

74 - zrušena

77 - Proskovice - Klášterského - Kotva - Hotel Bělský les - HD Hlubina - Poliklinika - Benzina - Hrabová průmyslová zóna
int.10 / 40 / 10 / 40
Pozn:
- úsek Klášterského - Proskovice ve špičku je provozován každým druhým spoje (int.20)
- úsek Poliklinika - Hrabová průmyslová zóna je v provozu pouze v prac. dny ve špičku, každým druhým spojem (int.20)


Jak je známo z chování lidí, většinou si pomáhají si na poslední zastávku a pak přestoupí. Proto ve směru do Vítkovic se předpokládá přestup na Ředitelství Vítkovic a v opačném směru na Intersparu. Proto zajížďka na linkách č. 26 a 59 pouze v jednou směru.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 20:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Honza Šlehofer - opravdu náš DP se vzhlídl po vzoru Plzně a dokonce z tých fotek. Můžeš být HRDÝ ! ! ! !
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Díky.
Rekapitulace:
26 - dalo se čekat
27 - to jsi naznačil
35 - to jsem nečekal
50 - škoda, že je úsek do Mitrovic v provozu poze ve špičku co hodinu, ale omezení je omezení. (Místo ní mají lidi 35)
55 - to jsem nečekal. Je to však logická náhrada za a-50 v úseku Benzina - N.B. křižovatka
59 - fuj!!!
74 - dalo se čekat a bylo naznačeno
77 - dalo se čekat.

Takže mi z toho vychází to, že nám vznikly 2 praodivně vedené linky (35 a 55). Lidi absolutně nebudou vědět kam co jede. To bude sranda. Poliklinika se stane ještě rušnější a z Intersparu se nám stane přestupní uzel.

Můžu tohle a ty trolejbusy zveřejnit na stránách?

(Příspěvek editován uživatelem Ostravák duben 21, 2006)
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Haki: jsem s toho jelen, čekal jsem omezování provozu a tady vidím takovou překopávku že netuším zda k omezení došlo nebo ne :-) Budu si to muset všechno protřídit.

Dotaz a-77 budou ještě kloubáky asi ne co?
A druhý dotaz, taková radikální změna a-77 neovlivní v ničem a-41? Přece jen na Hotelu Bělský les se asi autobusy nevlezou na zastávku když tam bude všechno jezdit :-)

Jinak zajímavé je že všechny busy kde byly provedeny změny jezdí přes zónu 3. Poruba a slezska už je asi vychytaná a na Hlučínsko se nešahá aby se nezbrojilo :-)
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ostravák - klidně dej

ad Mayg - pokud si podle toho nakreslíš JŘ a porovnáš počet ujetých km dnes a nově, ujedeš méně. To jsou ty úspory.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Tak dám a ještě vytvořím orientační schéma.
Předpokládám, že největší úspory jsou:
zrušení a-27
prakticky zkrácení a-50 do podoby na Mírák (ta Oderská tam toho asi moc nezvedne)
úprava trasy a-35 a a-55
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, náhodou, jak jsem se koukal do mapy a jezdil prstem po nových trasách, zdá se mi, že změna je více méně k lepšímu...

Myslím, že je to první krok k vytvoření terminálu, kde by se příměstské bus linky a okrajové vnitroobvodové bus linky napojily na páteřní tramvajovou dopravu, čímž tato kombinace vydělá na synergickém efektu...

Vzhledem k tomu, že se má průmyslová zóna v Hrabové ještě rozšiřovat, zajistí se její rozumná obslužnost v kombinaci s tramvajemi.

Linkou 35 se konečně zajistí spojení konečné tramvaje se Starou Bělou, takže ty pěší pochody přes pole za Husovým sborem snad konečně odpadnou...

Kombinace a-41 a a-77 je dostatečným spojením Zábřehu (Kino Luna) a Hrabůvky. A s a-48 cestující jen získají...

Ad Mayg: Řekl bych, že je to díky průmyslové zóně v Hrabové... Ta udělala na Jižním Městě velký třesk... Časem bych tam protáhl od Intersparu alespoň jednu tramvajovou linku: ... - Interspar - Tesco - Průmyslová zóna Hrabová - Nová Bělá.
Kudy chodil, tudy krad,
sociální...

S Č??D k horším zítřkům a nikdy jinak!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdy prochází odporem výhybky těch 63 A?
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 22:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Ano ano, ta a-27 a 77 se dalo čekat. Ale stejně tu 27 obrečím...jezdí tady už tak dlouho
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 23:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou 59 se DPóčko zbláznilo, ne? PS: "ve směru do Proskovic" to má znamenat co!

Nechcete už nikdy zmeškat "svou" tramvaj či autobus na vašem oblíbeném kurzu?
>>> špehujte Ostravu online!
www.OSTRAVA.unas.cz
Podpořme vlastní automobilovou dopravu, zrušme MHD, zapojme se všichni do programu "ODS mínus"!!!
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 23:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) směr Proskovice je totéž jako směr Polanka ... nepíšu tam "do Proskovic", ale "směrem ..."

2) Proč DPóčko? Toto je dítě Kodisu.

3) Asi ses zbláznil ty
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 23:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli je něco nového ohledně rozšiřování trolejbusů (Hranečník, Výstaviště...), nebo tramvají (Duha,Opavská)

děkuji za odpovědi
aaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.19
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 09:51:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč nerozčíslovat 77?Na 27 a 77 tak to má 4 konečné a myslím si že by to bylo i přehlednější.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 09:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uáááá: takové nádherné spojení jsem měl z Mirovic do Výškovic. Toš to abych si ho ještě ten měsíc užil. Pak bude 55 jezdit strašně.
Spíš bych vyměnil půlku linky 35 a půlku linky 55 mezi sebou.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21586
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 09:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bahno:
Ve světle zdejších posledních informací bych spíš doufal, že se v leéším případě zachová stávající síť... :-(


Haki:
Ten příspěvek by tu měl zůstat na věky věků a bude již stačit pouze odkazovat na příslušný archiv, pokud se vše zadaří, jak má.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 10:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad změny autobusů: Zajímavé, ale také jsem trochu zklamaný z omezení té l.č.59... Tajně jsem doufal, že dojde ke změny v trasování linky do trasy Polanka - St. Bělá, křiž. - Klášterského - Kotva - Nám. SNP - Hot. d. BL - Mírové náměstí a zachování současného rozsahu... , ale když nejsou peníze...
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 13:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: směr proskovice je odlišné od "směr Polanka" neboť 59 nejdříve jede směr Stará Bělá a pak směr Polanka, neboli: na křižovatce zatáčí doprava na Polanku a ne doleva na Prosk.
Jo a takže kudy budou jezdit busy určuje nějaký typek z Kodis a mám takovou správnou otázku na místě, má alespoň pod sebou pár ouředníčků, kteří se tou linkou několikrát projednou aby zjistili, jak to s ní mají udělat?
Jo a hlavně, řekni mi teď a tady: linka 59: bude spíš omezena nebo podpořena (+jak to busde se spoji do Polanky)

Nechcete už nikdy zmeškat "svou" tramvaj či autobus na vašem oblíbeném kurzu?
>>> špehujte Ostravu online!
www.OSTRAVA.unas.cz
Podpořme vlastní automobilovou dopravu, zrušme MHD, zapojme se všichni do programu "ODS mínus"!!!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 14:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré odpoledne,

při jízdě z porodnice viděl jsem dnes na Hranci cca 11:40 na vnější koleji Barborku s (tuším, řídil jsem) 269. Vypadalo to v tom sluníčku velmi pěkně. Navíc vyšlo počasí, takže předpokládám, že se dnešní jízdy vydařily...

Mimochodem, na vnější koleji za ní stála d-14, přitom vnitřní kolej byla prázdná...

Jo, a včera jsem ještě zapomněl napsat, že jako další alternativa spojení mezi Hrabůvkou a Zábřehem (Výškovicemi) je vlastně i a-55, protože bere: ... Poliklinika - HD Hlubina - Hotel Bělský les - Dubina Interspar - Plzeňská - Stará Bělá kostel - Výškovice. Jediné, co mi není jasné, je ten její začátek, protože když začne v Mitrovicích, pokračuje Nová Bělá křižovatka - Krmelínská - Žižkovská - ..., že je to takové kličkování, ne?
Kudy chodil, tudy krad,
sociální...

S Č??D k horším zítřkům a nikdy jinak!
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 14:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska Barborka + vlek Brňák a Brňák + vlek Komárek

Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 14:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Dobrá tedy, omlouvám se, asi je chyba u mně. Ale stejně bych měl návrh na malou změnu u 41, smím-li jej mít. Vzorová situace v neděli: Vlak z F-M přijede do Vratimova v 17:46 a autobus směr Výškovice odjíždí v 17:40, další pak až tuším v 18:40. Šlo by odjezd autobusu posunout tak na 17:50-55??
Taky jsem si všiml nenávaznosti linky číslo 3 z Vítkovic na Porubu a 41-ky z Výškovic na Hrabovou. Trojka přijede na Hrabůvka-kostel v 7:45 a autobus odjede v 7:43. Netuším proč je to řešeno takto, určitě jsou proto nějaké důvody (návaznost na jiné linky atp.), ale rád bych věděl, zda by s tím šlo něco udělat nebo ne. Nic víc. Moc děkuji.
Že by Zedník jako zedník??
3313
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 18:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klikněte na http://www.linka401.wz.cz a čtěte pozorně!!! Akce pro všechny cyklisty od 12ti let a pro fanoušky dopravního podniku v Ostravě
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 20:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

může mi někdo poradit jak vložit fotku? nějak mi to nejde... mám to v rozlišení 320x240 a nechce mi to vzít...
PS: fotil někdo ze zde diskutujících setkání vozu 50 s Felicií?

(Příspěvek editován uživatelem radar duben 22, 2006)
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 00:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam jeden technicky dotaz. Kdyz tady tak vesele integrujem vlacky, zamyslel jsem se nad jednou veci. Proc je zastavka "Vratimov, nadrazi" hranicni zastavkou 2-3-18, ale nadrazi CD Vratimov (coz je podle me stejna zastavka KODISu, akorat pro jiny dopravni prostredek) je uz jen zona 18?

Duvod me otazky je zrejmy, mam mesicnik na zony 1-2-3-4 a casto jezdim vlakem na Frydlant, takze si kupuju listek na vlak az od Kuncic a premyslim, proc teda neni i nadrazi Vratimov 2-3-18 a ja tak nemohl usetrit dalsich par korunek koupenim jizdenky az od Vratimova?
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 00:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl to Haki nebo ne ten řidič co jel dnes s Barborkou cca 17:20
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 00:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radar musíš mít fotku meně jak 30 kb prože jak maš více jak 30 kb tak ti nevezme
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 09:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Ví už se něco, jaké vozy budou nasazovány na linku č.77? Díky!
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 10:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo dík, ono mi to psalo něco anglicky...když sem to tak nějak zmenšil na těch 30 tak rozlišení nic moc...
PS: já bych spíš tipoval že Haki jezdil s 50 co na Hranci končila v 17:13...

(Příspěvek editován uživatelem radar duben 23, 2006)
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 11:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ja bych tipoval že jel Barborkou :-)


Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 11:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak už se mi to povedlo

Dík za radu...

(Příspěvek editován uživatelem radar duben 23, 2006)
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 11:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no budem muset počkat na Hakiho, tan nás rozsoudí... ale asi máte pravdu, po přečtění diskuze o otvírání smyčky Interspár, zjišťuju že tu 50 asi řídil Jenki.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 15:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, nevíte někdo, proč včera ani dneska nejezdila 94 ?

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 17:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommas: Včera ani jezdit neměla a dnes prý porucha.

Jinak já taky tipuju Hakiho na dnešního řidiče T1 a včerejšího na Barborce.
Kompletní fotodokumentaci včerejška a dneška dodám později. To budete hledět.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 19:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekapitulace jarního víkendu s nejen historickými tramvajemi
Začal pro mě v sobotu, kdy jsem se přidal ke skupině pražských tramvajáků a navštívil jsem s nimi porubskou vozovnu.

Zde jsem narazil například na cvičný vůz 8201

soupravu RSP1 (8002+8602)

a na odstavenou soupravu 1301+301

Trošku nás po vozovně povozili (8607 a 1257)

Po prohlídce vozovny jsme se vydali na projížďku ostravskou tramvajovou sítí vozem K2R.P. 802 s nespočetnými fotozastávkami.



Po průjezdu zahradou jsme se dostali do vozovny Moravská Ostrava

a pokračovali jsme v cestě na smyčku Hlučínská.

Po projetí sítě jsme se konečně rozhodli vydat se na focení historických tramvají.
Jezdily soupravy 50+269 a 24+219

Dnešek (neděle) byl hlavně v duchu historických tramvají.
Jezdily soupravy 50+269+219, 25+69, a T1 přičemž vůz 24 byl v záloze. Později došlo k rozpojení třívozové soupravy.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 19:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě fotky ze dneška:



minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

77 - vozy se ví, ale já to vevím, zeptám se

Rozsudek: v sobotu jsem jezdil s Barborkou a v neděli (dnes) s T1

Já myslel, že jeden člověk je "Ostravák", ale sem to nějak pustil z hlavy, protože jsi chodil s Pražákama. Pokud by jízdy nebyly, provázel bych pražáky já. Odkud jsi veděl Ostraváku, že něco takového bude?
Dada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem cestoval historickými soupravami:
Sobota:50+269,Hranečník-Hranečník.
Neděle:25+69,Vřesinská-Kyjovice.T1,Kyjovice-Fakultní nemocnice.
Barborka mi bohužel nepasovala
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: Schöne Fotos...

Ten červenobílý kotouč na světle vozu 25 - předpokládám, že je to návěstí, že v daném směru jízdy po jednokolejném úseku je spoj následovaný dalším spojem, že jo? Za soupravou jede T1...

Proč došlo k rozpojení 50+269+219?

Díky.
Kudy chodil, tudy krad,
sociální...

S Č??D k horším zítřkům a nikdy jinak!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych nezapomněl, včera jsem projížděl i minisídlištěm Františkov. Překvapilo mě, kolik tam už bylo nachystáno sloupů pro trolejbusové vedení. Škoda, že od původního záměru sešlo...

Co jsem ale nepochopil, kam měla ta trolejbusová trať vést? Předpokládám, že Most Miloše Sýkory - Slezskoostravská radnice - Na Barandovci - ??? Kam dál? Důl Petr Bezruč??? Pro t-101 by to nebyla špatná trasa...
Kudy chodil, tudy krad,
sociální...

S Č??D k horším zítřkům a nikdy jinak!
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto je má poslední odpověd, psát romány už mě nebaví.

Červeno-bílý terč - ANO

94 má problém s motorem, proto nejezdila

Pak vyjela i Barborka a dal se k ní vlek - proto se roztrhlo trojče

Františkov - ANO trasa je OK, ale toto pouze zvýší náklady na dopravu. Trať nepřinese zkrácení délky trasy linky = stejný počet kursů -->> vyšší náklady + odpisy a navíc kdo s tím trolejbusem bude jezdit? To co tam bydlí ani neví co je to MHD. Možná ty hospodyně do práce. Spíše bych ty peníze investoval do Hranečníku.

-- velice stručně ---
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, to byla více méně jen glosa... Ovšem to sídliště vypadá velmi pěkně... Velmi mě překvapilo, jak zrovna tato část Ostravy může vypadat pěkně...

Chraň pánbůh, neříkám, že trať být nutně měla... Ten Hranec je určitě nutnější... Právě, kdysi měl dost překvapilo, proč se vůbec o této trase přes Františkov uvažovalo... Jestli to bylo pro obsluhu té radnice... Ale ono je to už teď jedno...
Kudy chodil, tudy krad,
sociální...

S Č??D k horším zítřkům a nikdy jinak!
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 21:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak já taky přispěji několika fotkami ze dneška. Kvalitu berte prosím s rezervou, tramvaje jsem fotil dneska poprvé a taky já inteligent sem si nevzal náhradní baterkytak sem fotil aspoň na mobil... clipart{wink}


Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2510
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 21:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Díky za pochvalu.
Haki: Mě už, že jsi to ty napadlo, když jsem nastoupil do Barborky v sobotu na Pohraniční, protože jsem říkal Maygovi něco jako, že Haki mi řekl ty děliče v porubské vozovně nějak jinak (ale fakt jen trošku a ty ses otočil. Jen jsem nebyl tak akční si jít s tebou pokecat. Tak někdy jindy. O jízdách jsem věděl kvůli tomu, protože znám osobně Frantu Zahnáše a s tím jsem se nějak domluvil, že se k nim připojím. Jinak to byla moc pěkná akce a asi na ni jen tak nezapomenu.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Marťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 21:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostraváku, kde je vyfocena fotka č.11? Někde u vítkovického nádraží tipuji.
ICQ: 276 305 846
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2511
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 21:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marťas: Je to focené na trati linky 6 v úseku Nádraží Vítkovice - Kolonie Jeremenko. Pražáci se tam chtěli projet, protože šestku v pátek již nestihli. Když se mrkneš na moje stránky a podíváš se na stránku o zkušební jízdě soupravy wan v aktualitách, tak zjistíš, že Haki na tom samém místě taky soupravu wan vyfotil. Je to prostě dobré fotomísto.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace