K-report
 

Archive through 25.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 25.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Koridorizace na Benešovské je v JŘ zohledněna poměrně značnou "vatou" (srovnejte si jízdní dobu pantografu Peaha-Benešov před čtyřmi lety a dnes, rozdíl je kolem 10 minut). Pantografy od Čerčan na Prahu jedou mnohdy 10-15 minut pozdě kvůli zpožděným rychlíkům od Budějic, ale i tak se jim často daří zpoždění redukovat - pokud z jiných důvodů "nevyhutnou" třeba ve vinohradských tunelech...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
To je pravda, přeci jen tou tratí jezdím celkem často. Musím přiznat, že na Hlavní nádraží jsme přijížděli jen s desetiminutovým zpozděním namísto 20minutového při odjezdu z Čerčan a před námi jel rychlík od Tábora zpožděný o 15 minut.
Jenže v tom je právě ta chyba. Vlaky do Tábora mají (myslím) interval 2 hodiny, takže tam se 15 minutové zpoždění ztratí, ale na 30minutové taktu je 20minutové zpoždění poznat docela dost - takže si tam nedokážu ten Káemem uvažovaný 15minutový interval představit.
Resp. představit si ho tam můžu, ale reálně dosáhnout nikoliv
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 20:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Noo, 15 minut má až být po dostavbě koridoru a jen do/ze Strančic. Takže to nějak půjde, v nejhorším tak, že pokud bude mít "dlouhý" panťák řekněme v Senohrabech zpoždění 15 minut, tak se před ním ze Strančic vypraví souprava, která měla jet až po něm.
Ovšem ČD to stejně nemají čím odjezdit (a asi nikdy mít nebudou), takže 15 minut je skutečně jen fikcí - i když z jiného důvodu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21438
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 23:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že na západě je běžné, že se dojede k nádraží a že se autem nejede až do centra Bruselu...

Ale jistě spíše na dobrovolném principu. V Číčenicích taky samovolně vznikl jakýsi Park & Ride do Budějc, ač to nejspíš nikdo do plánků, ani vizí nemaloval...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21439
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 23:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
A neměla ta žába spíš +50? I to se na 221 občas při půlhodinovém taktu děje... Naštěstí šlo jen o pár dní, kdy to skutečně byl nechutný masakr po celý den.
Vata tam je už pár let dost velká, ale zapínání zabzař a souběh s několika dalšími výlukami (+oblíbené šetření za každou cenu na nesprávných místech), to se prostě zvládnout nedalo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 09:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: No musej pro to vzniknout podmínky. ev. jisté nepozorované nucení může být také. Ale plánovat dopravu tak jak naznačuje arj - pro jistotu i busy až do centra, co kdyby byl někdo nespokojenej - dost dobře nejde.
Prox - psal jsem jasně NOVOU tramvaj. Je tvůj problém, že vysokopodlažní sólo dneska nikdo nevyrábí (asi). Tak jinak: reko RT6N a 14T, abys to měl názorný. 221:To je jedno co si dovedeš/nedovedeš představit, ten takt tam bude.
Vratislav: přibydou nějaké 471.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 09:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Znalci z jiných diskusí (zvl. -aa-) by asi potvrdili, že za přibylé 471 ubydou již zcela viditelně se rozpadající žabotlamy, takže nula od nuly pojde. Vídáte, co občas na 221 jezdí? Víte, jak vypadá situace na 231, kde lidi v Čelákovicích mají v případě výpadku žbt. a "náhrady" potíže se do vlaku vejít?
Já bych taky rád 15 minut ve špičce na všech hlavních ramenech plus tangentu Roztoky - Hostivař (a pak i další). Ale to je prostě SF.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 10:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: ROPID dá požadavek a ČD splní. Jinak by to moh plnit někdo jinej...
Stáhnou se zpátky Bmto z jižních Čech a udělají se dvouhlavé soupravy. Seberou se 451 z Kralup a Roudnice, kde je to luxus. Opět se zkrátí rameno 471 z Pardubic jen do Kolína, resp KH. Možností je. Rozpadající se 451 se budou rozpadat ještě 10 let, jsem optimista.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 11:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Věřte, já už nevěřím - i když bych rád. Bohužel, ten "někdo jinej" musí mít řádově 50 souprav - a z ničeho je nevyčaruje. Výběrové řízení by musela vypsat Praha a Stč. dohromady, což je za současné "studené dopravní války" prakticky nemožné. Do Roudnice "musí" jezdit prázdné 471 kvůli železnici nepřejícímu Sevč.kraji... atd.
Ale za 5 let to bude určitě jinak. Netroufám si ovšem odhadnout, jestli to bude průhledné výběrové řízení a soukromník v rámci rozvíjejícího se IDS, rychlá modernizace vozového parku ČD, "dohnívání" stávajícího stavu, nebo převzetí lukrativních ramen soukromou firmou a zrušení IDS... V této zemi je možné všechno.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 16:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, docela dobré. Zejména pro škarohlídy ML1. A pro takové ty, co mi říkali, že vlakem nikdo z Roztok nepooojeeeedeeee.
740: Zavádí se dočasná nová linka v polookružní trase "Dejvická - Zelená - Nádraží Bubeneč - Zelená - Dejvická".
V provozu je v přepravních špičkách pracovního dne v intervalu 30 minut.
V zast. "Nádraží Bubeneč" je zajištěna návaznost z/na vlak ve/ze směru Roztoky u Prahy.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 17:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Pokud se to k tobě nedoneslo,tak v návrhu GVD2007 jsou osobáky na 011 namalovaný v drtivý většině dokonce jen do Peček Takže pak vzniknou osobáky Pečky-Pardubice(Č-eská Třebová)..
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21480
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 01:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stáhnou se zpátky Bmto z jižních Čech

Cheš napsat z Vysočiny, že? Sice jsou depem v ČB, al to je asi tak vše. Na Bechyňce, Lipence a Šumavě jsou nenhraditelné, resp. nahraditelné pouze za cenu velmi vysokých investic minimálně do infrastruktury.
No a na tu Vysočinu teď patra vlastně moc taky nejezdí, bo jich je dost neprovozních, jedno (nebo už dvě??) nejspíš navždy...
A i na tý Vysočině bys je musel něčím nahradit (byť by to tam bylo řešitelné vcelku snadno). Ne však v stiuaci, kdy se všecko ruší a peníze na údržbu dávají menší než nedostatečné :-(. S takovou na nějaký rozvoj moc věřit nelze :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: No, on GVD 2007 je ještě daleko, zveřejnění návrhu v tomto stádiu někteří lidé z dráhy za zrovna šťastné nepovažují. Ale koneckonců, Pečky, proč ne.
MZ: Ale tam to nahradíme 810, 010 a splašenejma krávama. Z kopřiv se vytáhnou 020.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21496
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810, 010 nejsou (zatím), v létě stačit nebudou, pokud teda nechceš pod drátama jezdit 810+n×01x+810 (neplatí pro Liepnku a Bechyňku, kde se taková souprava nevejde a tři patra ze Šumavy už Prahu nevytrhnou).
A 020 nejenže nejsou, ale nejsou už ani v těch kopřivách. Pokud ano, tak ve stavu, kdy jim nasazení do provozu nehrozí, už pouze šrot.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 11:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dyť tam těch Bmto máte nejmíň 20 ne? Ok, na lipence a bechyńce nechám po jednom a jeden jako zálohu a ostatní do Prahy. Na 196 a 225 klasiky a na ostatní (Volary,Velenice) 810. 010 vám pošleme z Prahy, tady se jich válí... :-)
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 12:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: GVD je samozřejmě daleko,ale údajně je to kvůli rekonstrukci Kolína a ty osobáky Pečky-Pardubice budou jen stavět a hned šup pryč, asi jak všechno. MasNa-Pečky mi přijde dost hrozný,to už bych aspon něco protáh do KH, aby si lidi začli zvykat..
A co kdy kde jak ta dočasná 740??
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 13:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když sem včera trávil asi hodinu v pizzerce na Synkáči a viděl zatahovat sola 6 a 21 na PANK, zatimco vyjížděly sola 1 (Spojovací) a 2x 19 (Hloubětín, via Kubáň), tak sem si řikal, ajaj,ty přejezdy zdaleka ještě nefungujou,jak by mohly..já myslim,že i pro řidiče by bylo příjemnější končit/začínat šichtu střídáním na smyčce,ikdyž je to asi individuální
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 14:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Kubix - pro řidiče je většinou výhodnější začínat ve vozovně
1) může si lépe zkontrolovat tramvaj (hlavně případné škrábance, chybějící hasičák, lékárničku) a když zjistí nedostatek, tak to jednoduše nahlásí v depu a nemusí nic řešit přes dispečink
2) je placená i přípravná doba
3) může se podívat na služby, případně vyřídit ve vozovně co potřebuje
4) často to tam má blíž z domova
5) nestane se, aby čekal na mrazu x minut na střídání, nemusí řešit, že mu to případně kvůli závadě/nehodě vůbec nepřijede
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Není důležité, co je výhodné pro řidiče. Řidič chodí do práce pro peníze, ne pro výhody. Důležité je co je výhodné pro toho kdo to platí (magistrát, dańoví poplatníci). Já se ti divím, že to zkoušíš i tady, když už jsem ti to u konkurence vysvětlil asi 100x :-)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM evidentně nechápeš - byla to reakce na test Kubixe - cituji "já myslim,že i pro řidiče by bylo příjemnější končit/začínat šichtu střídáním na smyčce"
proto taky text začíná "2 Kubix" - ty jsi Kubix?
navíc jsem jasně napsal "pro řidiče je výhodnější" a ne "pro podnik je výhodnější"

tak kde je sakra problém?

ad "Řidič chodí do práce pro peníze, ne pro výhody." - to je blbost - samozřejmě každý chodí do práce pro peníze + výhody (proto stravenky, proto služební mobily, proto služební notebooky, proto služební auta, proto více dnů dovolené atd. - sice většina z toho u DPP není, ale u jiných podniků to je často standard)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21520
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 23:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
Na Šumavě je na některé vlaky nutné patrové vozidlo. Řešením by bylo více vlaků - pošle za to StČ kraj do JČ peníze? Navíc - ty 010 bys musel něčím tahat. Čím? 810 tam tahá dvě i přes zimu, víc už přidat nelze. (V létě se poberou ty ušetřené nasazením klasikou na postrk.)
Na Bechyňku by snad jedno patro stačilo (druhá souprava s Bte), na Lipenku opět ani omylem, tam prostě dvě mít musíš (a he už lepší přidat třetí, aby to mohl promíchat se 196).
225, 220, 190, 240, 250 (a 230?) by se daly patrům sebrat, tam nutné nejsou. To je ale vcelku jedno, ber to tak, že i kdyby, tak z toho postavíš tak jednu, dvě soupravy, v nejlepším případě tři.
Tudy cesta vede.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 11:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radku31: ty "výhody" co píšeš jsou v podstatě peníze, jen vypadaj jinak. Jasně , nebyl jsem osloven, ale prostě musí se opakovat stále dokola, že důležité je, co je výhodné pro toho, kdo to platí. Co nejobecněji řečeno. Ale uznávám, žes asi neměl na mysli tenhle aspekt a já vystartoval příliš brzo :-)
MZ: To je otázka - platí se stejně za jednu zamračenou s dvěma Bmto jednou za dvě hodiny a za 810+010+010+810 každou hodinu? To by byla asi odpověď, je-li nutné patro na Šumavě či Lipence a jestli by to někdo měl zaplatit , když mu to patro sebere...
No tři soupravy by už v Praze znát byly, to si myslím že jo. Kolik těch bmto tam máte? Je to tak kolem 20, ne?
Pošleme vám tam krabičky s krávama - jak nám to na 210 jezdí a trampové se taky nezbláznili.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21543
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 11:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 210 jsou (relativně) dlouhý perony a těch lidí tam nejezdí zdaleka tolik. Tady občas nestačí ani 749+Ds+3×Bmto, z Kájova se operativně posílí o 810+010 a stále se málem ještě nepobírá :-(.
Přesný počet Ti ale nepovím, na čísílka já nejsem , ale v jednom (nebo dvou?) si udělali „nocležníci” ohýnek , dost jich stojí na kola (není co soustružit a na nové nejsou peníze).


To je otázka - platí se stejně za jednu zamračenou s dvěma Bmto jednou za dvě hodiny a za 810+010+010+810 každou hodinu?

Platí se za 749+cokoliv stejně jako za 810 sólo, nebo třeba 810+010+012+015+015+810 . Resp. platí se za celou objednávku (ale GŘ tvrdě vyžaduje vykazování dle vlkm) a když se kraji nějak výrazně nevyhoví, tak nebude nic.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 11:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak "Depo Hostivař - změny" na Ropidu už jsou asi kompletní. No nevim, když si čtu ty změny názvů zastávek (Sídliště Horní Měcholupy – Boloňská (omáčka?),Strančice, rozc. Kašovice – Strančice, rozc. průmyslová zóna,Zborov – Zborov - Strašnické divadlo)...to by člověk blil. Chtěl bych vidět toho člověka, co ty nové názvy vymýšlí.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 12:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Radek31: OKi,ty si řidič.Chápu a respektuju.ALE..naprosto konkrétně: 6 přijede na Kubáň,zajede do smyčky,řidiči se protočí a po pauze pokračuje jako 19 na polonoc.Kde je problém?Do vozovny se dostaneš před/po směně,proti zimě je na Kubáni boudička a HLAVNĚ ušetří se jalové kilometry z Kubáně na PANK a zpět.A směnu máš (což je dle tebe výhoda jen pro daňové poplatníky) kratší o to zatažení/výjezd. No myslim,že Káem by zaplesal A vůbec.Ty přejezdy už nějakou dobu fungují,tak proč je o trochu nerozšířit,když možnost je??
2 Káem,Martin Zlivský: No ty krabice na pacifik přišli právě z DKV Budějovice (určitě aspon část,výměnou za patra).Tak můžem spustit bitku o patra
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 13:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to tady proboha vymýšlíte? Patra jako řešení pražské příměstské dopravy? To je hodně krátkodobé řešení, jelikož jejich stav není o moc lepší než u žáb, hmotnost soupravy 150+5*Bmto+150 je strašně velká oproti stejně kapacitní variantě se žábama... A navíc minimálně na Šumavě, Bechyňce a Lipence je to jediné možné řešení, protože jsou tam krátké peróny, výletníků hodně a šukafonů není nevyčerpatelné množství. Vzhledem k tomu, že dobře fungující pražská příměstská doprava může být i zisková (pravděpodobně jediný případ u regionální os. dopravy), naprosto nechápu zdrženlivost v urychlení nákupu ešusů. Regionovy jsou fajn, ale bylo by možná záhodno nejdřív něco dělat s vozidly na nejsilnějších přepravních proudech v ČR, tj. tam, kde se mají vozidla šanci zaplatit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 14:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Chichichi, příměstská doprava zisková... A teď tu o Perníkový chaloupce.
My tu řešíme, kde sehnat soupravy aspoň trochu vhodný pro příměstskou dopravu, když ešusů je tolik co je a bude tolik co bude. To umí každej, nakoupit ešusy. A peníze vezmeš kde? Nebo nebudeš dělat nic a čekat na ty peníze? Ostatně , ty patra stále docela dobře sloužej nejméně na 091 a ještě někde 171?
MZ: Takže nejméně 20. To je pět-šest souprav. Když se platí stejně, tak je jedno co jak často pojede, pobere-li to a rozhoduje jen provozní náklad (spotřeba paliva a personálu)
Kubix: No protože ještě ta příměstská doprava tak horká není. My tu řešíme, co by kdyby :-) Takže tohle léto si jihočeši patra ještě užijte. Stejně v nich tam cestujou taky jen pražáci... :-)))
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21560
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 14:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
A proč by nebyla? Za určitých podmínek by se toho dosáhnout dalo.
Ale to až někdy u piva, bylo by to na delší povídání, samozřejmě to není tak jednoduché.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21562
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 14:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ten počet se pokusím zjistit, ale 20 asi ne.

Když se platí stejně, tak je jedno co jak často pojede, pobere-li to a rozhoduje jen provozní náklad (spotřeba paliva a personálu)

Za předpokladu dostatku motorů (=fikce) snad ano. Jen netuším, jak bys pořešil vlkm. (I vlaky nad rámec těch, na které vlkm vychází, jsou už zakázané.)


Stejně v nich tam cestujou taky jen pražáci... :-)))

No vidíš, a Ty bys jim je bral :-). Ale ne, to složení cestujících (resp. výchozích stanic, které o tom částečně vypovídají) je krapet jiné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 18:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Bohužel už to nebude ani v archivech, ale někdo tady na K-repu propočítával možnost ziskovosti spojů mezi Prahou a Kolínem. Do výdajů započítal odpisy za nákup ešusu, pojištění vozu, hrubě také údržbu, cena elektřiny za jednu jízdu, cena za použití DC, řidič, průvodčí a vyšlo mu, že při průměrné ceně jízdného 0,7 Kč/km "postačuje" k ziskovosti průměrná obsazenost cca 75%. Takže je velmi těžké toho docílit, ale možné to je.

To umí každej, nakoupit ešusy. A peníze vezmeš kde?

Vezmu si úvěr, který budu splácet dalších 30 let výdělkem z provozu. U Prahy je to podle mě možné i bez dotací, jinde zatím asi ne.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21572
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 18:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Do toho nikde nepůjde. Bez velké (na naše poměry a zvyky) počáteční investice se kvalitního dopravního systému bez příspěvků z veřejených peněz nedočkáme ani kolem Prahy, na to je středočeká aglomerace moc malá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 18:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To nic nemění na tom, že ešusy se tu téměř "splatí", tj. dotace (mimo jiné na jejich odpisy) budou velmi malé, pravděpododně u regionální dopravy nejmenší v ČR... Jinak si myslím, že by to teoreticky šlo, ale musely by se omezit sedlové a večerní spoje, což by možná bylo v konečném důsledku kontraproduktivní, tj. ubylo by lidí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21579
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak si myslím, že by to teoreticky šlo, ale musely by se omezit sedlové a večerní spoje, což by možná bylo v konečném důsledku kontraproduktivní, tj. ubylo by lidí.
Naopak, ve špičce by musela být taková hustota spojů, aby i při ubrání byl v sedle atraktivní takt.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tomu jsem trochu neporozuměl
Chceš tím říci, že pokud by se přidalo ve špičce, tak by se mohlo ubrat v sedle, nebo jinak?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už diskutujeme o (ne)dotacích příměstské dopravy, tak mě celkem zaujalo toto (želpage - článek o podílu žel. v cestovním ruchu): "Zmínka padla i o firmě StudentAgency, která by chtěla své spoje začít provozovat v úseku Praha – Kolín nově pořízenými ucelenými soupravami. Jen dodávám, že Richard Jančura, ředitel společnosti, byl vyhlášen Podnikatelem roku 2005.". To mají být dotované či nedotované vlaky?
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Perníková,perníková..tys to trefil. S Perníkova se přitáhne 10-12 Bdtmee, k nim se zakomponujou 4 krysy (ikdyž tu jejich degradaci moc nechápu) a hned máme 2 kapacitní rychlý soupravy:-))
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 218: tak jdi na magistrát a Stř. kraj. A to uvidíš případy.
Když máš "rád" změny, tak se těš. Už koluje hlavičkový papír se žádostí z Řičan na přejmenování některých zst. v Řičanech. Ale řekl bych, že k lepšímu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21587
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 09:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Prostě když bude ve špičce interval třeba 5 minut, tak sedlový interval 15 minut (v těžké noci 30) bude stále atraktivní.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 11:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fikajs: Radši nechci vidět:-). Obecně proti změnám nic, ale když se prostě místo zažitých místních názvů vymýšlí za každou cenu něco nového. Třeba ten nízev zastávky "Zborov - Strašnické divadlo" mi přijde jako totální nesmysl. Když jedu do divadla, tak přece musim vědět dopředu, kde to divadlo je, a ne že si řeknu "jé divadlo, vystupuju!". To samé je případ "Švandovo divadlo".
(samozřejmě netvrdím, že by se měly naopak přejmenovat zastávky Národní divadlo a Divadlo nF)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 06:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: (ziskovost): Jo takhle asi jo. Jenže (ideální) 100% obsazenost ve špičku nedorovná do průměru obsazenost mimo ni. Krom toho těch 100% už začne leckoho odrazovat, takže těch 80% je tak akorát, ale co ten zbytek dne a týdne?
MZ: Vlkm by byl asi problém. No tak dostanete 714 a 742 a hafo 010. :-) Motory se uvolněj ze 140, ne?
Kubix: Bdtmee ne, maj schody. A 150 je taky škoda, odtahaj to zbejvající 141, budou rády , že setaky podívaj zä město :-)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 09:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ano, v sedle je problém, ale myslím si, že za pár let nebude problém, aby se do Říčan/ČesBrodu/Řevnic/Čelákovic zaplnily vlaky při 15-minutovém intervalu ve špici a 30-minutovém v sedle. Se žel. příměstskou dopravou a zavedením mýtného do centra jsem optimista, takže v takový průběh věřím
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 18:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale žádné mýtné se zavádět nebude.Ti co o tom rozhodují sami jezdí do centra města na magistrát autem a mají spoustu vlivných kamarádů,kteří své firmy také navštěvují jenom svým vozem.Kdyby se chtělo něco dělat pro MHD,tak už by to dávno začalo.Vždyť jsme nejbohatší region v ČR a stále nemáme až na pár vyjímek NP tramvaje,většina tratí je v hrozném stavu,vozy i 30 let staré.Jediná naše chlouba je metro,ale některé jeho trasování nás v budoucnu bude stát dost peněz na úkor jiných trakcí-např. S Bahnu nebo nových tramvají a oprav TT.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 19:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Ano, situace je nyní taková, že prakticky vše sežere výstavba metra na úkor oprav TT a modernizace voz. parku, ale to tak v příštích letech být nemůže, protože celý tram. systém by se doslova rozpadl. Do diskuzí o zavádění mýtného moc nevídím, ale myslím si, že nastane doba, kdy to bude nevyhnutelné.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:20:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V DP kontaktu je pěkný článek o taktovém provozu veřejné dopravy ve Švýcarsku. Má tam prý obrovský úspěch ve využití VHD. Plánuje se něco podobného také v ČR nebo už je to dávno naplánované, Káeme?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: ale oni mýtné zavedou a hned si udělí výjimky. Viděli jsme to o povodni 2002. Moc nechybělo, a vplouvali by do ulic i na člunech.
NPtram není ani tak vina DP jako výrobců a jejich neschopnosti. Myslím, že vozový park v DP je ještě na velmi dobré úrovni. Samozřejmě že modernizace konzervuje zastaralé principy a tak díky vozům T3RP polezeme ještě za dvacet let do tramvaje po třech schodech, ale aspoň že tak.
I kdybys nacpal do trmavají to co do metra, neodvezou to co metro. Takže investiíce do metra je i efektivnější.
MK: Já se ještě k DP-k nedostal, tak nevím co tam je, ale ČD a různí regionální organizátoři intervalizují, až se za nimi kouří. A tak aby byl takt, jezdí leckde náhle úplně prázdný polední rychlík, který za sto let existence tratě nikdo nepotřeboval a nepotřebuje ani teď (200), ale je takt. Dělníci kteří se vešli všichni do vlaku v 14,30 teď musí stíhat buď ve 14.20 nebo v 14.50 , ale je to takt. Mezi dvěma městy kde dříve o víkendu stačilo 5 busů teď jezdí bus každou hodinu a vozí vzduch. Leckde se to tedy dělá za každou cenu. Ale je jisté, že tam, kde ten takt je nejméně hodinu to přilákává lidi. Takt dvě hodiny obvykle v průměru byl všude (8 párů spojů) a víc jen 2 hodiny už není takt, ale nahodilý výskyt.
Leckde trvání na taktu vyvolává nepřípoje, leckde se nepovede takt udělat dokonale, takže odjezdy jsou v hodinách např 06,10,04,12 a pod. Opačným příkladem budiž trať do Vrchlabí, kde se motor točí prostě ke každému vlaku v Kunčicích, takt netakt.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: I kdybys nacpal do trmavají to co do metra, neodvezou to co metro. Takže investiíce do metra je i efektivnější.

Ale to není argument pro to, aby se to lépe přerozdělovalo. Navíc si myslím, že se cpou peníze do výstavby metra, ale když se nám tu rozpadají staré soupravy a Béčko potřebuje nové ZZ, tak najednou peníze nejsou.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 11:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro jak se staví dnes-tedy taková kapacita v tunelech už nikde v Praze není potřeba.Ani v těch Letňanech.Stavět metro tam,kam by jela každá xtá souprava nemá cenu.To ty lidi vlezou do aut než aby 15 minut čekali na metro.
Já bych viděl rozvoj v nových TT stavěných podobně jako Barrandov-část v tunelu,tam kde by se to vyplatilo kvůli IAD nebo kde by nebylo místo a zbytek na povrchu.Samozřejmě BKV panely ne.
Lidi tramvaje moc nechtějí,protože vidí v jakém jsou ty tratě stavu a na BKV panelech (propadaných po každé zimě) dělá tramvaj daleko větší hluk než na Černokostelecké ulici.Ale pokud by bylo takových tratí více,tak to dopravu jen zatraktivní.Navíc náklady oproti klasickému metru zanedbatelné a při důsledném oddělení i podobná rychlost.Stanice jsou navíc na povrchu lehce přístupné.
Metro,jaké máme dnes,už podle mě nemá kam v Praze vést,aniž by to nebylo plýtvání penězi.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 11:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nemůžeme chtít všechno najednou. Pořád mám představu že bychom velmi hodně ušetřili/mohli investovat jinde při lepší organizaci. Zrušení TT v Ďáblicích a Radlicích by přineslo hned několik souprav a vozokm a peněz ke zlepšení tramvajové dopravy jinde. Trvání na provozu jedním poloprázdným vozíkem po 8-20 minutách a ještě kvůli tomu stavět koleje nové je přesně to plýtvání o kterém tu píšete.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 11:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ďáblice nechat na 2 linkách-jedna Zenklovou a jedna Trojskou.
Pozor l.č.6 jezdí poměrně dost plná.Muselo by tam být něco jiného.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 12:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: JE tam metro a 231. Ďáblice: jedna linka. Asi 24.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 13:22:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Také se mi zdá, že pohled na MHD "zamrzl" s výstavbou moskevského metra v Praze. Pořád se mluví o propojení vysokých škol s praxí, ale u nás stále kde nic tu nic. Asi má magistrát strach z toho, že při modernějším náhledu na MHD by pak neveděl, co je železnice, co tramvaj a co metro a špatně by se mu "škatulkovalo do přihrádek" .
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 16:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No NENÍ tam METPO (stanice Ratlická není v Ratlicích ale u plavečáku mezi loukama nikoho) a není tam ani 231. Ta totiž nejede k místnímu centru u Anděla ale končí jednu stanici jiným busem od Anděla kdesi uprostřed ohrad na Knížecí.

To že je aspoň jedno nákupní centrum atraktivní díky blízké MHD (zejména tramvaji) bych viděl jako pozitivum a ne tam tlačit lidi IGK "protože jim jede bus o stanici dál a můžou si tam dojít" (velmi příjemnou cestou přes smíchanej okruh...).

Jinak d-6 jezdí natolik obsazená že by minimálně ve špičkách snesla dva vozy téměř v celé trase.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 09:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místy by dva vozy asi unesla.Původně když jí zavedli i na víkendy jsem si myslel,že bude vzduchovozič,ale ona si své cestující našla.Takže bych ji nerušil-jezdí se s ní.
Ďáblice musí mít linku Zenklovou-to se metrem jet prostě nevyplatí,ale ani tu Trojskou bych nezahazoval.Když jsme ještě jezdlili 14,tak hodně lidí nastupovalo právě u metra na l.č.14.Ten přestup je od bohnických busů je teď daleko atraktivnější,než kdysi na Stírce.A metro je tady hluboko.Ten,kdo dělá přímo u metra od Muzea dále ho samozřejmě použije,ale ten,kdo dělá na Štrosu,Republice a Václaváku prostě jede tou l.č.14.Takže si myslím,že podobně by si své pasažéry našla i l.č.17. z Ďáblic.
A říci lidem,že půl kilometru od baráku máte jeden autobus s půlhodinovým intervalem,tak držte huby bude znamenat přesun lidí k IGK.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 09:50:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ty to ze své profese vidíš hodně jednostranně - šetřit, šetřit..., ale právě pestrost a bohatost vytváří hodnotu celé sítě MHD. Myslím, že problém rentability je daleko složitější a s jednoduchou aritmetikou zde nevystačíme. Oblast dopravy se přeci posuzuje v celém kontextu, jako jemné předivo vzájemně propletených dopravních, obchodních i emočních a psychologických vlivů, které vytvářejí nezaměnitelnou atmosféru ve společnosti, v neposlední řadě i s dopadem na její celkovou ekonomickou výkonnost. Abych to tedy shrnul, myslím si, že osekávání jednotlivých linek nebo větví není zrovna ten nejmoudřejší přístup ke zvýšení atraktivnosti, a tedy i přitažlivosti VHD.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 09:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující,
málokdy na tuto diskusi zavítám, ale domnívám se, že není vhodné rušit existující tramvajové tratě. Myslím, že např. obyvatele Žižkova by uvítali obnovení tramvají pod Vítkovem nebo obyvatele Krče tramvaje do Ryšánky s případným prodloužením k Zemance. Takže jsem proti rušení jakékoliv tramvajové tratě. Pokud se týká metra, je nutná trasa D a to nejenom od Písnic k hlavnímu nádraží, ale postupně k Basilejskému náměstí a možná také přes nádraží Libeň a Vysočany až na Prosek. Dále je také nutné prodloužení metra trasy A na západ alespoň k Dlouhé Míli a výhledově na letiště a možná i na východ k nádraží Hostivař a snad až do Petrovic. Na řadě tras metra, zejména trase B a C jsou soupravy plné až k prasknutí, takže určité ulehčení by bylo zapotřebí (trasa D ulehčí Céčku, co ulehčí Béčku to nevím). Je samozřejmé vhodné podporovat také tramvajové tratě do Malešic a do Bohnic. Pokud se týká železnic, zde bude mít vždy přednost dálková a předměstská doprava. Městská doprava dostane pouze takový časový prostor, který zbude, tzn. intervaly se nebudou moci příliš krátit. Jinak jsem pro dvoukolejnou elektrizovanou bezkonfliktní dopravu z Masaryčky do Kladna a na letiště.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: To by řešila ta 24, vedená navíc Holešovicema, tedy jako bývalá 3.
MK: V zásadě souhlas, je důležité najít ten správný poměr cena/výkon. O to se neustále pokouším, i když to někdy vypadá, že bych jen škrtal :-)
OW: Obvykle míváte rozumnější příspěvky, omlouvám se, ale slušnějc to napsat nedovedu. Jste ještě zastupitelem? Pak bůh s námi... Víte, tenhle rozmach vede přesně k tomu, že nebudeme mít nakonec nic. Co odlehčí B? jen další investice, aby B mohlo jezdit tak jako C. A další investice do Nového spojení, aby bylo možno vlaky nechat jezdit ze Smíchova do Libně. a náhle budete mít jako vedlejší produkt příměstské dopravy i dopravu železniční městskou. Ovšem pokud ty prachy profrcáte za udržování slepých střev pražské tramvajové sítě, nebudeme mít nic.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5847
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 13:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW - já mám dojem, že alternativa k trase "C" je právě ražena pod Vítkovem.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 13:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: K C?????
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 13:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW:
Je vidět, že volby se blíží a ono pověstné špidlovské "Zdroje jsou..." opět nabývá na aktuálnosti.

Ale vážně:
Trasování Déčka na Žižkov a do Vysočan je podle mne nesmyslné, protože:
1/ Západ Žižkova je v docházkové vzálenosti od centra a na metro lze napojit jednoduchou výstavbou druhého vestibulu Hlavního nádraží na náměstí W.Ch.
2/ Východ Žižkova je již dnes v blízkosti dvou linek metra
3/ K čemu stavět další spojení do Vysočan? Vysočany už nejsou dělnickou čtvrtí, kam je potřeba každý den ráno navést tisíce zaměstnaců. Vysočany dnes mají jednu linku metra, rychlodrážní TT z Ohrady a staví se železniční Nové spojení. Navíc po dostavbě Céčka na Prosek přijde Béčko ve Vysočanech o velkou část cestujících.
4/ Proč Déčko téměř míjí centrum a možné přestupní body?

Proč stavět na letiště metro i rychlodráhu? Ačko má cenu prodlužovat maximálně na Petřiny, protože díky rychlodráze na Kladno ubyde příměstský busů a tak stačí postavit menší přestupní terminál u nádraží Veleslavín (vazba železnice i metro A). Terminál na Dlouhé Míli je zbytečné megalomanství.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 13:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW:
Tohle není předvolební mítink.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace