K-report
 

Archiv do 18.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 18.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3305
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Nechápu otázku.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, stačí naznačit a hned se kejhá :-)))
Helejte, ale to je velmi relativní. Kdybychom vzali nejčastější období kdy nejvíce lidí jezdí v nejpoužívanějších trasách - tedy v zásadě oblast pokrytá tramvajemi v pracovní den mezi 7-19 hodinou, tak je MHD jednoznačně v 90% rychlejší. To jsem ochoten snad i závodit. :-) Pro mě je MHD jednoznačně časová úspora, protože musím započítat i mnohdy čtvrthodinu ježdění kolem bloku, než zaparkuju.
S tím placením to není taky tak jednoznačné. Skoro žádný zaměstnavatel nedává tramvajenku, ale hodně firem má služební auta, která lepší zaměstnanci používají k cestám domů. A i kdyby si platili všechen benzín, tak auto k dispozici je hmotný požitek. Čili i o tom placení by se dalo diskutovat.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jestli se začne trestat i zpoždění,tak jsem v haj...
dneska l.č.7 zúpoždění v rozmezí 6-22minut.Obvykle o interval.
Dost dlouho jsem přemýšlel o tom,proč jsou tu někteří kolegové zaměstnáváni.Ale není to vina odborů-konec konců mnoho dobrých řidičů bylo odejito a páky na to zaměstnavatel má.Ale bude to asi ve vedoucích,kterým se klasický blbeček sem tam s průserem hodí více,než iniciativní a zajímající se řidič,který mimo řízení umí i něco jiného nebo má nedej Bože maturitu a více.Raději je pak přijat blbeček za kterého se sem tam průser zaletuje,ale už pak na něj něco máme a on se nikdy nebude pokoušet o šéfovu židli.Ale tohle není zdaleka jen u DPP.Takže,Radku 31,ty patříš k těm chytřejším,tak bacha na to,co píšeš,jinak máš na voze návštěvu:-)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 18:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius - návštěva technika jízdy mi nevadí, měl jsem ho na voze za mojí krátkou kariéru 4x a nikdy si na nic nestěžoval
btw s tou l. 7 přeháníš - ve špičce, když se hodně nedaří, tak max. 5-7 minut, jinak tak do 3 minut zpoždění (poznáš to podle toho, že tě pořadí za tebou dojede :-) nedávno jsem viděl, jak jsi za sebou vezl další pořadí linky 7 z vozovny PA :-) )
ale uznávám, že se řidič musí hodně snažit (což je docela únavné) a navíc popohánět cestující

"Jak mohou být jízdní doby na 16 od IPP špatně? To by musely být i na 3 a 21 (rozdíl dvou stanic, že)a tam zjevne nejsou." - ale notak KM, to nemyslíš vážně
1) křížení s magistrálou a dementi v IAD co prostě musí blokovat koleje
2) SSZ Karlovo nám. nevlídné k tramvajím odbočujícím vlevo (KN -> Moráň)
3) SSZ Pal. nám. ráno bez preference

linka 21 nemá jediný takový problém (ta má zase Myslíkovu, což je ráno lahůdka na 5 minut) a linka 3 si užije jen bod 3

jo a ještě ad linka 7 - o víkendu (kdy se to měřilo) tam musí jet řidič extra pomalu, aby se nepředjel v úseku Kotlářka - Koh-i-noor a pak je zase málo času a přijede na ÚDDP tak o 1-2 pozdě - což je přesně to, co vyhovuje při dni bez kontrolních bodů - udělá si náskok a na konec přijede přesně
v druhém směru čas vychází docela dobře, takže je jasné, proč se neobjevila ve statistikách

ve všední den je dobře v úseku ÚDDP - Koh-i-noor (max + 1 minuta) a pak nabere zpoždění díky SSZ

na druhou stranu se často zdrží v úseku Anděl-Zborovská a na SSZ Výtoň, ale HLAVNĚ v úseku Koh-i-noor - Strašnická (tragické SSZ, dělané jako antipreference pro linku 7)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6072
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Km - Kdybychom vzali nejčastější období kdy nejvíce lidí jezdí v nejpoužívanějších trasách - tedy v zásadě oblast pokrytá tramvajemi v pracovní den mezi 7-19 hodinou, tak je MHD jednoznačně v 90% rychlejší. To jsem ochoten snad i závodit. :-)

Těch 90% je naprostý nesmysl. Myslím, že se takovýmhle tvrzením říká "přání otcem myšlenky", o tom nemá ani cenu diskutovat. Navrhni místo a čas, a dáme si pár závodů. Jiná diskuze nemá smysl.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

OK, jezdim denne Lehovec - Chodov a krome enviromentalne zodpovedneho smysleni me k pouziti MHD vede hlavne lenost (a fakt, ze jezdim tam i zpet v casy, kdy se do B da nastoupit bez rozbehu prostym vmacknutim se), ale tenhle zavod byste nevyhral ani ve spicku nejspickovatejsi, kdy i B jezdi o neco casteji nez po 10 minutach... Drive jsem jezdil Velka Ohrada - Cerny Most, ale tam byste se taky chytal jenom obcas a jenom v opacnem smeru, protoze na pravem brehu je pred mostem semafor... a fronty.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch 22 minut bylo kvůli závadě vozu předemnou.Jinak mám obvykle interval,střídal jsem o 6 minut později.
Technik by mě nevadil,kdyby mě nechal kabinu a radio na rozumnou míru hlasitosti.K jízdě mi nikdy nic neřekl.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3308
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Lehovec - Chodov? Samozřejmě Štěrboholská radiála + Jižní spojka, v čem je problém? Nejvýše 20 min. od domu k domu.

Jinak osobně jezdím každý den trasu Strašnice - Pankrác a dojezdové časy jsou tyto: IGK 8 min. od domu k domu (Jižní spojka), metro 30 min. + 1 přestup na Muzeu, bus 188 30 min., komfort vůbec nezapočítávám. Skutečně nechápu, o čem se tu vůbec bavíme...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.79
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:13:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:
Nemáš adresu nebo aspoň podrobnosti, nějak to nemůžu na centrál. adrese najít...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Lehovec - Chodov za dvacet minut? V půl osmé ráno? Leda v neděli. Lítat neumíme:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Vida, je vidět, že MHD u nás funguje a stále má (naštěstí) vyšší výkony (využívá ji více lidí) než IAD. Jinak by se tak dobře IGK nejezdilo ani dále od centra.
"Dnes se píše rok 2006 a vlastnictví IGK již dávno není vyhrazeno jen břicháčům v buržoazním cylindru, jako za dob Anny Proletářky."
Jasně, právě že dnes má auto "každej blbec."
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 22:19:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain, Quex: Kupodivu jste ve vzácné shodě, ale jste úplně vedle, neb tady přežívá z období totáče (kdy IAD byla skutečně bezkonkurenčně rychlejší než MHD), co v okolních industrializovaných zemích již dávno neplatí. Tomu se "zpozdile" přizpůsobují i investice do dopravní infrastruktury. Tím jsem spíš narážel na naše "osvícené" vedení města.

Nadsázku "snob" jsem kupodivu nemyslel ideologicky, ale jako specifickou "odrůdu" chování lidí.

Naopak, já jsem si myslel, že se Mcbaina již podařilo zcivilizovat, ale dle příspěvku ke kontrolním bodům k tomu má ještě velmi daleko.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 22:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour:
Oznámení o uzavření rámcové smlouvy:
http://www.centralniadresa.cz/cadr/cadr01011Prepare.do?znackaForm=50010106VY001&priloha=0&tisk=1

Oznámení o objednávce 50 ks tramvají dle rámcové smlouvy:
http://www.centralniadresa.cz/cadr/cadr01012Prepare.do?znackaForm=50021749IL001&tisk=1
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.79
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 22:58:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:
Tak jsem se ještě jednou kouknul a našel jsem to. Objednávka na 50 ks, ale zajímaly by mě ještě podrobnosti a termíny...Neví nebo aspoň netuší někdo víc?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6073
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK - Mcbain, Quex: Kupodivu jste ve vzácné shodě, ale jste úplně vedle, neb tady přežívá z období totáče (kdy IAD byla skutečně bezkonkurenčně rychlejší než MHD), co v okolních industrializovaných zemích již dávno neplatí. Tomu se "zpozdile" přizpůsobují i investice do dopravní infrastruktury. Tím jsem spíš narážel na naše "osvícené" vedení města.

Nadsázku "snob" jsem kupodivu nemyslel ideologicky, ale jako specifickou "odrůdu" chování lidí.

Naopak, já jsem si myslel, že se Mcbaina již podařilo zcivilizovat, ale dle příspěvku ke kontrolním bodům k tomu má ještě velmi daleko


Ale no tak.

1. vedle určitě nejsme. Bohužel pro MHD. Vzpomínám si na jakýsi test z nedávné doby, který porovnával MHD-kolo-IGK při jízdě po Praze. Pokud se mi to dobře vybavuje, tak se o první místa dělila vždy auta a bicykly.

2. moje poznámka na kontrolní body vychází ze vzpomínek skoro sedm let starých. Já jsem ještě zažil ježdění bez nich. A jako se někomu zdá divných 20 minut IGK Lehovec - Chodov, tak já tvrdím, že za 25 minut jsem stihl zatažení s dvojicí zrychlovačových T3 Nádraží Hostivař - Vozovna Pankrác (samozřejmě včetně nacouvání do haly a odevzdání štítku ve výpravně). A nebo za 30 minut Lehovec - PA; obé samozřejmě po ukončení polonočního provozu. Civilizován být opravdu nepotřebuju, už jsem dost dávno mimo tento "byznys".

3. co znamená "v okolních industrializovaných zemích již dávno neplatí". Co v nich neplatí? Nedávno jsem (poprvé v životě) navštívil "hlavní město Evropy" Brusel. Tak nechutné zácpy a tak agresivní řidiče jsem neviděl ani v Asii. A to přes qalitní tramvaje, autobusy, metro i městskou železnici (mnohakolejná trať skrze centrum města). Idealizování západu opravdu "žeru" .

Prostě ježdění IGK po Praze je časově velmi efektivní, zvlášť pro ty, kteří mají kde zaparkovat. Což je naprostá většina "městských" uživatelů aut. To je realita.
Já sám autem do práce v centru Prahy nejezdím, jelikož bohužel nemám kde zaparkovat. Jinak bych neváhal ani okamžik. To je o5 realita.
Prosaďte zákaz podzemních garáží v centru Prahy, a realita bude možná (možná!) jiná.

Syverin - Quex: Lehovec - Chodov za dvacet minut? V půl osmé ráno? Leda v neděli. Lítat neumíme

řekněme čtyřikrát mezi pondělím a pátkem. Jednou týdně připusťmě zdržení. Ale i kdyby to bylo 40 minut, tak je to MHD naprosto nedosažitelný čas (měřeno samozřejmě "od domu k domu").

Bohužel pro M(V)HD.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6074
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Lehovci - Chodovu. IDOS najde toto:

Rajská zahrada 6:30
Florenc - B 6:45
Florenc - C 6:49
Chodov 7:05
35 min, 19 km, 20,- Kč


A to připustím stihnutí přestupu v katakombách Florence za 4 minuty. Kde je ta snobárna jízdou po Štěrboholské radiále a Jižní spojce?
A to samozřejmě neuvažuji čas, strávený chůzí na a ze stanice metra "ke dveřím" (cesta "door-to-door").
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6075
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman - Vida, je vidět, že MHD u nás funguje a stále má (naštěstí) vyšší výkony (využívá ji více lidí) než IAD. Jinak by se tak dobře IGK nejezdilo ani dále od centra.

Samozřejmě, naprosto souhlasím. Pak ale nechápu narážky MK na "osvícené vedení města". Myslím, že máme docela dobrou MHD, která lidem jako jsem já ještě jistou alternativu k IGK nabízí. Ale určitě ta alternativa nespočívá v časové výhodnosti.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 07:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou Lehovec - Chodov. Já neříkám, že auto není rychlejší. Jen mi přijde podivné tu vzdálenost ujet za 20 minut, když se Jižní spojka denodenně štosuje už od křižovatky s Průmyslovou. Asi to nebudou jenom šotouši, kdo má před očima mlhu.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3309
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 08:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musíš jezdit včas a nestát jako trubka v koloně tam, kde ji můžeš čekat - mě by taky nenapadlo jet ve všední den po Jižní spojce za sjezd na Kačerov směrem na Barrandovský most, protože tam vždy stojí kolona. Takže vždy volím svojí objízdnou trasu, kde nestojím nikdy a i ve špičce projíždím prakticky bez čekání...

Mmmch, můj bratr musí jezdit do práce každý den IGK trasu Střížkov - Řeporyje (tedy doslova přes celou Prahu) a IGK časově jednoznačně vede - cca 30-40 minut, občas kolony, MHD - několik přestupů, 1,5 hod. Opět nezapočítávám neocenitelné faktory, jako pohodlí, přesun od domu k domu apod.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 09:20:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svým včerejším dotazem jsem chtěl naznačit, že tak stressující činnost, jako řízení v pražském provozu, bych asi zadarmo dělat nechtěl. Někoho ale ten automobilismus baví, že...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 09:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi bych se přesunul do autíčkové diskuze. Tohle nemá s tramvajema lautr nic společnýho:-)

Hm. Ale stejně ve chvíli, kdy se začnu vyhýbat kolonám a jezdit dostatečně včas, bude mi jedno, jestli jedu MHD nebo IGK, protože budu stejně muset vstávat v šest (což nenávidím), jediný rozdíl bude, že až tím autíčkem přijedu na místo určení, budu se půl hodiny škrábat v *. Nebo bych snad chtěl být v práci ráno o půl hodiny dřív?:-)

A kolik poruší tvůj bratr za cestu dopravních předpisů? Nechci slyšet odpověď, že "ty jsou na *, řidiče jenom buzerujou, tak je přece není nutné dodržovat". A za 30 minut? Leda bych jel do práce na šestou a po magorstrále se hnal tak 90.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3310
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 09:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není třeba porušovat předpisy, stíhá se to úplně v pohodě.
Mimochodem, doteď mi nikdo ze zdejších diskutérů, kteří mají představu o tom, jak MHD je rychlejší než auto, neporadil spoj, který mohu použít v trase Strašnice (Průběžná) - Pankrác (metro) a který bude rychlejší než 8 min., za které se to zvládne (pomalým) autem...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 10:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Ale to je stejná demagogie, jako kdybych po tobě chtěl trasu Černý Most (3 min od metra) - Karlov za 30 minut autem. S dojezdem v osm ráno. A pokud napíšeš, že ano, tak podrobně rozeber trasu. Chtěl bych vědět jak.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3311
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 10:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sverin: No proč ne, lze to - štěrboholská radiála (alias Východní spojka), pak Jižní spojka, na Kačerově odbočit na magistrálu, a dojet na Karlov. V případě, že by se to už štosovalo v ulici 5. května, tak bych sjel na Pankrác, a přes nuselské údolí, kolem botanické zahrady Na Slupi a kolem Zemské porodnice bys byl na Karlově taky. Samozřejmě lepší by bylo zvolit si dojezd okolo půl osmé, ale i tak se to dá zvádnout podle mě za 30 min.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 10:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex, McB: Vy mě nečtete pánové. Přečtěte si znova, jaxem definoval prostor a čas, kde je MHD z 90% rychlejší. Tu tvou trasu bys Quexi uhádal v definovaném prostoru jen s velkým vypětím sil, ale budiž. Viz níže.
To víte že na tu vaši trasu v neděli ráno bude auto rychlejší. Ale dejte si Flóra - Kamenická i s legálním (!!!) zaparkováním v 16 hodin v prac. den a jste v pr*eli. Troufnu si s vámi závodit i na trase Červený Vrch-Kamenická. Ovšem v té vaší trase auta nejsou ani tak velkou bolestí, v té mé ano. A wo tom to je.
Jinak opravíme oblíbené nadsázky: Ta 188 to jede za 22 minut a těch 8 minut je čistý čas jízdy bez parkování, takže přidej 5 minut. No a jsme na 13 minutách a to už není ani polovina. S čísly lze kouzlit.
Lehovec-Chodov použijeme 181+122 ev. s přestupem na 154, pokud chceme přímo k metru, jen holt se musíme kouknout na jizdní řády.
A ještě McB:CIT:"zvlášť pro ty, kteří mají kde zaparkovat. Což je naprostá většina "městských" uživatelů aut. To je realita." Ty jsi se snad zbláznil, ne?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 10:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vždyť to říkám, že to nejsou jenom šotouši, kdo má před očima mlhu. Jižní spojka se štosuje už od křižovatky s Průmyslovou, Magorstrála stojí už v 5. května a Nusle po Ostrčilovo náměstí. Dojezd v půl osmé je hezký, ale nebudu se tam přece půl hodiny škrábat v pr****, když výuka začíná až v osm.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 10:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hádáte se zbytečně, když jedu odpoledne z Pavláku na Smíchov vždycky použiju MHD, protože je o polovinu rychlejší než auto a to nepočítam čas na hledání parkovacího místa a když jedu ráno z Pavláku do Hostivaře, tak jedu autem, protože jsem tam do 10 minut na rozdíl od MHD kde se nedostanu pod 40... A o tom to je, nikdy nejde říct že tohle nebo tohle je rychlejší. V jiný diskuzi jsem na příkladu 100+B a 119+A dokázal, že nic neni tak černobílý jak na první pohled vypadá a že ne všechno co je psáno, je taky dáno.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 10:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: No... Já tě chápu, ale... Prostě asi bych taky jako šéf nesnes, zjednodušeně řečeno, tezi: Mohu mít otevřené dveře, protože mám rád tramvajky. A když tak na tím přemejšlím, taky bych asi byl nervózní, kdyby mi podřízený mluvil do něčeho co nemá v náplni práce. Čímž neříkám, že nemáš pravdu nebo že tvá snaha není chvályhodná, jen vysvětluju že postoj nadřízených je taky logický.
Radek31: ještě jednou se děkuje za rozbor. Tohle jsou věci, který člověk čte bez zastavení, protože tohle jinak nezjistí. No, ale, stejně ta 16 má jen ten Ípák oproti 3. Ale budiž.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3312
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Ale vždyť to já potvrzuju taky, na Václavák nebo Ovocný trh bych autem nikdy nejel, protože za a) nemám kde zaparkovat a za b) metrem jsem tam dvakrát rychleji. Ale v ostatních případech, aspoň v relacích, kam jezdím já, to prostě vychází rychleji - a to je 90% případů.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:19:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Ale jedeš-li tramvají, můžeš jít oproštěně a nalehko, v kapse ti stačí občanka a tramvajenka, nemusíš se stresovat zda někde nebude zácpa, stihneš zelenou nebo nenarazíš na nějakého blbce. Po práci si můžeš dát s kolegy pivko...

Samozřejmě stresy můžeš zažívat i v MHD, ale bude-li snaha ji promyšleně koncipovat, bude jich minimum.
Proto pokládám utkvělou představu o nutnosti výhodnosti (rychlosti) IAD před MHD za zpozdilost, od které se odvíjí i koncipování městské dopravy, jež odsouvá celkovou modernizaci MHD do mlhava.

Pro srovnání by mne zajímal váš názor, jak je na tom Berlín, Paříž, Londýn, Řím,...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - nezlob se, ale 16 má oproti 3 navíc i ten Karlák, protože:
1) 16 je často za jinou tramvají čekající na odbočení a to zdržuje (viz. bod 2)
2) 3 to padá pokaždé, ale 16 se musí navolit a pak čekat celý cyklus (přijede a první světla jí utečou, protože se pozdě navolila a čeká tím pádem mnohem déle)
3) odbočení doleva to pouští až po vyklizení přímého směru, takže ať je tam 3,14,18 nebo 24, vždy to 16 odstojí za ní na Moráni

zdá se to jako maličkosti, ale minutka k minutce a najednou je +5 na Podolské vodárně

každý řidič (kterého to zajímá) má takových postřehů hromady, ale to je na dlouhé povídání

btw jen taková perlička - včera jsem jel jako cestující v druhém voze l. 4 (T6A5 z MO) a řidič čekal 5!!! minut na Pal. mostě, než si všimnul, že není navolený v SSZ - kdyby mu to trvalo ještě pár sekund, tak jsem si přes mechanismus dveří otevřel a řekl mu něco neslušného - zdržel další 2 soupravy o x minut a docela slušně naštval asi 50 cestujících (a hlavně mě :-) díval jsem se, jak ujíždí 3 i 17)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad IAD vs. VHD - imho je výhoda cestování VHD i v tom, že odpovědnost za jakékoliv problémy nese řidič VHD, zatímco v IAD si to řidič "vyžere" sám
řidič IAD se stresuje za volantem (zácpy, parkování, musí být neustále ve střehu atd.), navíc vždy hrozí riziko nehody, která mu může způsobit vážné problémy (každá nehoda dnes stojí docela velké peníze a nelze nechat stranou ani možné komplikace při zaviněné nehodě a samozřejmě je zde větší riziko zranění)
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:36:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31, Káem: Z pohledů fandů je vteřinové "vychytávání much" na linkách možná zajímavá a zasloužilá činnost, ale z hlediska modernizace dopravy v Praze nic neřešící. Stačí totiž, aby se v celém systému změnila jedna proměnná, nebo se vyskytla nějaká mimořádnost, a je to celé v ...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, panove, obcas opravdu nekteri nevite, o cem mluvite a do ust si nevidite. Nejblize realite pro relaci Lehovec - Chodov je Quex, potazmo McBain. A dokud to nebudete absolvovat alespon partkrat, tak to ani nezkousejte vyvracet. ;)

Denne zastosovana Jizni spojka od Prumyslove je nejsise zbozne prani sotouse, ale kdyz vyrazim z domu smer Cerny Most, vezmu to po Sterboholske radiale, tak jsem i bez poruseni predpisu do 20 minut v praci. Jezdim na plyn, takze naklady na cestu podobne jako jednorazove jizdne. (Jezdit smer prumyslova je sice kratsi, ale blbost, protoze to trva dele a spotreba i znecisteni bude v dusledku semaforu asi take vetsi).

MHD je nejrychleji tramvaji na Hloubetin a dale M-B, M-C. Kdyz se zadari, je to tak 45 minut... Plus na Florenci pri prestupu zejmena zacatkem mesice zdrzuji revizori, takze +jeden vlak. Zpet ve vecernich hodinach je obvykle nejrychlejsi 136+3, kde ovsem clovek zevluje na prestupu, takze to zase zajede kolem 50 min. Nebyt lenosti a enviromentalni zodpovednosti, tak opravdu neni co resit. ;)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ty tomu říkáš vteřinové vychytávání, ale když se třeba na lince 7 udělá preference (a někde stačí přidat pár sekund volna), tak se ušetří určitě 1 pořadí (v přepočtu na T3R.P to je 11 mil. Kč a v přepočtu na 14T 56,5 mil. Kč - a to už je sakra znát!!! víš na kolika křižovatkách by se dala udělat modernizace SSZ s preferencí za takové prachy - na hodně :-)

přitom na té 7 je to většinou připravené, ale někde je starý řadič, někde nejsou kabely a tak - prostě nic nepřekonatelného

(Příspěvek byl editován uživatelem radek31.)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3313
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Já musím 100% souhlasit, Jižní spojka je maximálně zaštosovaná před Barrandovským mostem a zde jsou k dispozici kvalitní objízdné trasy. O denním zaštosování až na Průmyslovou slyším poprvé a to tudy jezdím často, v různou dobu.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, Quexi, získáváš čestný titul Martin Letištní Druhý, jenže naruby, ten zas vidí furt přecpanou 119.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:03:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Preference velmi pomáhají, ale např. ve Vršovicích jich je velmi málo.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:07:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejsou ani na Zahr. Městě, Hostivaři, Malešicích. Jsou jen na nevýznamných křižovatkách, ale né na těch, kde je největší provoz, a tedy zákonitě i nejvíce zdržují.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedu tam každý týden nejmíň dvakrát a vždycky to tam stojí/pomalu jede. Kterej blbec by tam taky jel v půl osmé ráno, že.... Ale to jsme zase někde jinde.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co dodat, že. Křižovatka Průmyslová a lanový most se zřetelně nemonitoruje. Ani kameru nemá. Ale lze usuzovat, že. Odkudpak by se ta auta brala a kam by jela, ze jo.
Pozn.: Číslo za číslem obvodu je stupeň.
Ještě nekdo chce jet IAD?

Barrandovský most > P-4 Praha 5 5 11:42 17.05.2006
Výtoň > Palackého nám. Praha 2 4 11:19 17.05.2006
Korunovační > Letenské náměstí Praha 7 4 11:42 17.05.2006
Rašínovo nábřeží > Palackého nám. Praha 2 4 11:42 17.05.2006
Smetanovo nábřeží > ND Praha 1 4 11:42 17.05.2006
Křižovnická > nám. J. Palacha Praha 1 4 11:42 17.05.2006
Křižovnická > Smetanovo náb. Praha 1 4 11:42 17.05.2006
Resslova > Jiráskův most Praha 2 4 11:42 17.05.2006
Wilsonova > Praha 4 Praha 2 4 11:42 17.05.2006
Legerova Praha 2 4 11:42 17.05.2006
Ječná Praha 2 4 11:42 17.05.2006
nábř. kpt.Jaroše > Letenský tunel Praha 7 4 11:42 17.05.2006
Jižní spojka u Barr. mostu > P10 Praha 4 4 11:42 17.05.2006
Jižní spojka u Barr. mostu > P5 Praha 4 4 11:42 17.05.2006
Strakonická > Barrandovský most Praha 5 4 11:43 17.05.2006
K Barrandovu > z centra Praha 5 4 11:50 17.05.2006
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3314
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: To jsou notoricky známá místa, kterým se každý trochu zkušenější pražský řidič vyhne - ono se dá jezdit i objízdnými trasami a ne čekat jako ovce v popojíždějící koloně...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: na Václavák nebo Ovocný trh bych autem nikdy nejel...ale v ostatních případech...to prostě vychází rychleji - a to je 90% případů}
No jo, ale já nejezdim tam nýbrž odtamtud, takže u mě prostě MHD vítězí tak v 80%...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Hele, ale není tohle právě špatně? Teď to není nic proti nikomu, ale tomuhle bych se právě snažil zabránit, aby se nám IAD rozlézala do všech ("objízdných") komunikací, protože tím budou nakonec auta zase všude. Příkladně (jen ilustračně, jak to myslim) Vinohradskou bych vyhradil IAD a do Slezský a Korunní bych je nepustil vůbec. A ne že nakonec budou všechny tři plný.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě je to špatně. Objízdné trasy většinou vedou skrz obydlené čtvrti, odkud jsme se tu tranzitní dopravu snažili vytlačit. Takže na objízdných trasách je potřeba velká buzerace, systémy jednosměrek, příčných prahů, zakázaných průjezdů a podobně. Tedy to není nic osobního proti Quexovi, já se jenom snažím pomoct místním obyvatelům, aby jim pod okny neprojížděly kolony aut uhnuté z Jižní spojky.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 13:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
Co dodat, vysoké stádium šotoušitídy. Přesvědčovat lidi k používání MHD je dobrý počin, ale zvyšováním kvalitou nabídky a nikoliv represí. To je jako kampaň ruských komunistů, byt je sebe více realistická: "neslibujeme, že se budete mít lépe, ale i ti, co se mají dobře, se budou mít stejně špatně..." Slyší na to až překvapivě hodně lidí.

Problém MHD v Praze není jenom v rychlosti spojení (a čistotě, přesnosti...), ale hlavně v tom, že v danou chvíli na mnoha místech (typicky M-B) již nyní kapacitně nestíhá, takže snaha přitáhnout další je blbost!

Syverin: Tak dobrá, někdy ráno možná, ale tak od 9 do 12, kde tam projíždím, jsem problém obvykle nezaznamenal, takže pro mě je to auto prostě rychlejsí. Ale taky do M-B už lze nastoupit, takže si pohodlně vozim zadek (tedy nastojaka, takže asi spíše chodidla) v metru.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6081
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 15:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Km - "zvlášť pro ty, kteří mají kde zaparkovat. Což je naprostá většina "městských" uživatelů aut. To je realita." Ty jsi se snad zbláznil, ne?

Proč bych měl bláznit? Podzemní garáže jsou dnes v centru pod kdejakým domem. Já je pod svým pracovištěm nemám, takže jezdím metrem. Už jsem to jednou psal.

těch 8 minut je čistý čas jízdy bez parkování, takže přidej 5 minut.

Proč by měl přidávat pět minut? Quex patří mezi ty, kteří mají garáž pár pater výtahem pod svojí kanceláří.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6082
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 15:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin - Magorstrála stojí už v 5. května

To je samozřejmě pravda. A víš, jak dlouho to trvá dojet v takovéhle zácpě od vozovny Pankrác na IPP? Schválně si tipni.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 15:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: To jako já mám šotoušitídu? To snad ne. Dlouhodobě tu propaguju názor, že se do města musej vejít všichni. A bez kompromisů se nebude zvyšovat kvalita ani jednoho ani druhého. Kvalita IAD bude holt v něčem jiném než je rychlost a láce. (Btw. McB a Quexi, bylo by fér zohlednit parkovné v těch garážích. I když ho neplatíte osobně, nemyslete si, že ho za vás neplatí nikdo. Možná máte o to nižší plat nebo já nevím co. Pak vychází MHD zase o něco lépe.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6083
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 15:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Akribius: No... Já tě chápu, ale... Prostě asi bych taky jako šéf nesnes, zjednodušeně řečeno, tezi: Mohu mít otevřené dveře, protože mám rád tramvajky. A když tak na tím přemejšlím, taky bych asi byl nervózní, kdyby mi podřízený mluvil do něčeho co nemá v náplni práce. Čímž neříkám, že nemáš pravdu nebo že tvá snaha není chvályhodná, jen vysvětluju že postoj nadřízených je taky logický.

Tady musím naopak s Kmem souhlasit. Těžko něco dodat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6084
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 16:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - bylo by fér zohlednit parkovné v těch garážích. I když ho neplatíte osobně, nemyslete si, že ho za vás neplatí nikdo. Možná máte o to nižší plat nebo já nevím co.

proč by měl mít proboha nižší plat? Jako, že kdyby firma nepostavila podzemní parking, tak by měla víc peněz na výplaty??

Dlouhodobě tu propaguju názor, že se do města musej vejít všichni. A bez kompromisů se nebude zvyšovat kvalita ani jednoho ani druhého.

to přece nikdo nezpochybňuje. Ale nevymýšlejte si historky o příšerných zácpách, ve kterých stojí blbí řidiči IGK celé hodiny. To tu naštěstí nemáme.
Samozřejmě na světě taková místa jsou, v takovém Bangkoku trvá průměrnému obyvateli cesta do práce kolem tří hodin (a stejně z práce). Na výběr má buď IGK nebo autobus (který jede stejně ucpanými ulicemi, a navíc má ještě zastávky).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 16:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: tak 10 minut, možná 15. Není to tak pomalu, ale z Černého Mostu rozhodně ne za 30 minut. Jenom jsem se snažil vysvětlit, že si každý můžeme najít trasu, kde bude právě ten náš prostředek rychlejší a pak na tom ukazovat, že je i lepší:-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 16:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Rychlost neni vse... ostatne proto nakonec jezdim tak, jak jezdim, ;) Ale treba priklady, ktere jsem uvadel ja nebyly vybrane extremni situace, ktere meli neco dokazat. To byla proste moje denni realita. Tohle nekteri lide/sotousi take moc nechapou, ale fakt, ze MHD je rychla a pohodlna z Florence na Haje muze byt stokrat pravda, ale take uplne ukradeny cloveku, ktery potebuje kazdy den jezdit treba z Lehovce na Chodov nebo z Velke Ohrady na Cerny Most. ;)

Z toho lze spise vyvodit, ze neexistuje univerzalni odpoved: MHD je rychlejsi/IAD je rychlejsi... platna pro vsechny situace kazdeho jednotlivce.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 18:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: S něčím musím bohužel souhlasit (ve více případech je rychlejší IAD...), ale to "mlžení" si prosím odpusť, protože Řeporyje-Střížkov se MHD zvládne za 50 minut (Řeporyje-Ládví 40-45 min.), nikoli za 1,5 h...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 20:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, rychlost není vše, třeba po škole ještě jdu s kamarády do hospody a to je mi pak auto úplně na nic :-) Jinak trasu ČM - Karlov jezdím poměrně pravidelně, není to náhodně vybraný extrémní příklad.
Spíš bych řekl, že když má člověk auto, tak si vybírá cíle trochu jinak, než kdyby to měl jezdit MHD. Dítě nemá ve školce pod barákem, ale někde po cestě autem, nakupovat jezdí do Globusu nebo jiného ohavného chrámu konzumu u dálnice, práci si vybírá tak, aby se tam dobře dostal autem a měl kde zaparkovat.... A pak chtít po tom člověku, aby to začal jezdit MHD je zhola nemožné.
A pak člověk, který jezdí MHD, dává dítě do školky 3 minuty od domu / po cestě na autobus, nakupovat chodí do blízkého Albertu nebo někde po cestě z práce a práci nemá obecně na druhém konci Prahy. Může sice začít jezdit autem, ale dost dobře neví, k čemu by mu to bylo.
Nemám škatulkování sice rád, ale proč by to mělo fungovat jinak?
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 23:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: spíš bych řekl, že když má člověk auto, tak si vybírá cíle trochu jinak, než kdyby to měl jezdit MHD...práci si vybírá tak, aby se tam dobře dostal autem a měl kde zaparkovat...

Hmmm, cítím, že se odkláníme od původního tématu, leč už je to na stole. Nevím, v jaké situaci žijete Vy (možnost bydlení, míra odbornosti), ale spíše bych to viděl (alespoň lidé tak +- kolem 30 let), že lidé jsou když najdou slušnou práci, kde se uplatní a která je baví a když najdou dostupný způsob jak zajistit alespoň na čas střechu nad hlavou. Jestli to bude na trase nebo ne, případně blízko, na druhém konci Prahy nebo mimo ni je obvykle až druhořadé.

Možná jsem pouze neschopný nebo extrémně chudý, ale můj dojem je takový, že koupit auto/lítačku je mnohem jednodušší než zajistit bydlení a sehnat kvalitní práci. Nevylučuji však, že konstantou většiny ostatních je vztah IAD/MHD. ;)
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 00:24:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budu trochu off topic, ale s tématem to svým způsobem také souvisí. Tak jak čím dál víc lépe situovaných lidí jezdí do práce IAD, sílí tlaky na povolení určité hranice alkoholu v krvi pro řidiče. Ve většině západních zemí alkohol za volantem do určité míry tolerují. Pokud by tomu tak nebylo, musela by se většina obchodních jednání, případně posezení po práci, ale i polední siesta obejít bez alkoholu.

Co je na tom zvláštního? Zejména to, na základě čeho se vlastně vytváří obecně platné normy ve společnosti. Pro to co chci prosadit se totiž nakonec najdou i zdůvodňující "odborné vědecké studie". Uvedu některé:

- alkohol do určité hranice dokonce pozornost prý zvyšuje,
- na bezpečnost silničního provozu má větší vliv striktní dodržování předpisů a nekompromisní dohled a postih, než mírné pití.

Na druhou stranu si ze školy pamatuji informaci, že v populaci směrem na východ klesá přítomnost enzymu odbourávajícího alkohol, a že tedy východní národy se mnohem snáze opijí než západoevropané.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 06:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to tady sleduju, budu asi úplně off-topic, protože o tramvaji tady nikde není ani čárka, ale v 5:45 projel Brnem, Starou osadou truck s jedním odstrojeným článkem 9002 na trajleru.
Topic on
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 09:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq: 9002 měla nehodu na Černokostelecké a rozhodlo se, že půjde reko na KT8D5.RN2P. Tak už ji vezou do PARSu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 10:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: Ale to není pravda. Celoevropsky se limity na alkohol sjednocují na 0
McB: Inu proto, že parkování zdarma je daňově příjem, podobně jako služební auto. Takže buď za parkování platíš, anebo pokud neplatíš, tak to dostáváš jako bonus a měl bys to uvést ve SVÉM daňovém přiznání a zaplatit z toho dań. Proto se odbourávají různé hmotné požitky. Ovšem to se v účetnictví firmy projevuje. Čili bud máš vyšší mzdu a platíš parkovný nebo máš nižší mzdu+parkovný neplatíš. Buď máš vyšší plat a kupuješ si tramvajenku, nebo máš nižší plat a tramvajenku ti podnik koupí. Je to ilustrativní příklad, prosím nechytat za slovo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace