K-report
 

Archiv do 11.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Staré archivy » Archiv do 11.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24547
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 00:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s naprosto běžným autem ve 130 cítil na dálnici jako pirát

Ale potěší to, předjíždět (např.) s Felicií nabušené Méďy, Bavoráky a spol. , ne?

Současný stav je spíše přechodný a také tak trochu nezdravý. (Možná to ani jinak nejde, je to asi jako udržovat mír mezi státy vědomím, že by mě po napadení ten druhý zrasoval.)

Pokud to povede k opravdu tvrdým (ale spravedlivým, ne nesmyslným... ) trestům, třeba se situace sklidní dlouhodobě. A když ne, tak časem aspoň částečně ano (=ne všechno nebezpečné jednání lze postihovat paragrafy).
Těžko se asi bude jezdit bezpečně „jen tak” (a ne bezpečně ve stylu, že právě jen já vím, že tady můžu všechny předjíždět, protože na to mám - taková soudnost je relevantní bohužel možná tak z poloviny, ani ne), takže bohužel represím se asi nevyhneme :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 09:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem taky pro tvrdý bič na řídiče, aneb na chudý lid musí být přísnota.
Zbytečných značek je spoustu, ale ještě je více řidičů, kteří by potřebovali osvěžení pravidel. Jalikož netuší že rychlostní omezení se ruší křižovatkou a nebo koncem obce...a když si to pak někdo "štrádluje" 20 přes půl města, je to už o nervy.

Ale bych byl pro celkové tolerování limitu +10% (město 5, mimo m. ~10, a na dalnici 13). Ale zase na druhou stranu je to maximální povolená rychlost => mám jet tak že to nepřekročím. Bohužel u nás v republice je to spíš chápáno jako minimální doporučená rychlost. A kdokoliv kdo jede míň /45,40/ je blbeček, ksindl a nebo blbá ženská... U nás je to hlavně o těch lidech.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6892
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TPCA Kolín
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24588
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 23:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin__vulgaris:
O (ne)znalosti pravidel mi radši ani nemluv. Někteří si bohužel asi opravdu myslí, že když jedou rovně, tak mají přednost bez ohledu na značky a zastaví je pouze červená na semaforu, nebo naložená Liazka...

Zrovna dneska. Jedu po hlavní silnici doleva (silnice sice hlavní, ale v tu denní dobu jsem tam byl sám), zprava je výjezd z hypermarketu, vlevo pak chvíli po odbočení semafory, takže v budějckém provozu jsou tam kolony od obchoďáku skoro furt.
Nejen že se tam bodrý stodvacítkař nacpal do křižovatky a s ním celá kolona (všichni z vedlejší...), o neblokování křižovatky asi nemají ani tuchy..., ale když jsem pak (když světla pustila dál) chtěl vcelku logicky pokračovat (jel jsem po hlavní...), tak mi se tam samozřejmě snažil cpát, ač jasně musel vidět, že jedu (Tranzit není podle mne jen tak přehlédnutelný...). Nakonec ale zašplápnul brzdu on, asi pochopil, že proti víc jak dvěma tunám by neměl moc šanci . Samozřejmě začal házet rukama, až jsem to i v zrcátkách viděl, a na semaforu byla mezitím opět červná, tak jsem si udělal menší výlet na gešprecht, jestli mi třeba něco nechce, když tak vehementně mává, jestli ví, co znamená ten třístranný na špičku postavenný obrazec, a zda si opravdu myslí, že je vhodné se cpát do křižovatky, když nemůže pokračovat a blokuje ji. On jen, že přeci jel rovně a já doleva, tak jsem mu měl dát jednoznačně přednost.
Radši jsem odešel, stejně za chvíli byla zelená... Ale doteď mi nějak není jasné, jak se takové individuum může vůbec dostat za volant...
Nemusím snad psát, že už jen čuchání toho smradu, co z toho lezlo, samo o sobě stačilo
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 17:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...lezlo ze stodvacítky, nebo z individua??
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 17:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jeden autoobrázek - tahle škodovka stojí už nějakou dobu na zákazu stání nedaleko pražského BB Centra (Brumlovky) a zřejmě nikomu nestojí za odtažení... a to ani kvůli tomu, aby měli tu čáru trochu rovnou:

 
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 18:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: a ještě má navíc prohozené RZ:-)
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 19:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta čára...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24611
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 20:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nevím, ale možná byl se stodvácou v symbioze
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Náměstek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 21:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nema nekdo nejaky fotky T603 T613
ICQ 339-511-487
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 22:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuhle 603 jsem před asi 14 dny fotil v Praze-Libni, jinak ale z ulic skutečně už skoro úplně zmizely...

 
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 23:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxem jsem si doma skenoval pár zajímavých věcí a tohle by se vám mohlo líbit.

Kdo pozná, kde je to vyfocené, tak mám u mě ...

...malé, bezvýznamné +

 
 
 
 
 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 6-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 00:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: No mě se líbí ta celnice. Jinak jedna z fotek je určitě z Mostu :-)
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 00:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně, to byly ale parádní stroje v 50. - 80. letech co, automobilismus už není to, co býval.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 14:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že Cínovec byl asi oblíbený fotoflek :
 

jo, už to není co bývalo
 

a jaké auto nám to vykukuje v levém dolním rohu?
 
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 14:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, nevíte, kde bych mohl sehnat nějaké obrázky starých vozidel československých státních složek "VB", "PO", "SPOJE", ambulance apod., popř. obrázky vozidel se socialistickými nápisy?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 14:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger:
v levém dolním rohu vykukuje Ford Taunus

Orlí spár:
Na té druhé fotce mi to připadá jak 1.náměstí v Mostě nedlouho před koncem jeho existence
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3553
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 15:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OS: Že by ještě starý Most?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Starý Most tam je, ale jen na jedné fotce.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6953
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 17:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na té fotce Orlího spáru z Cínovce je na té Ifě DDR-nákladní značka, že? Též zkosená. A podle písmen na plachtě "IK" bych ji tipoval na Berlín.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4494
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 23:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, co to ještě utáhne:

 
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 00:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí Spár: A taky je tam ústecký obchoďák Labe (pro ty zdaleka: to je ta kravsky velká hranatá betonová budova, co z dálky vypadá jako z vlnitýho plechu).
www.fotodoprava.com
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24674
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 00:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obchoďák Labe tam za chvíli bude - už se to v povodí Malše a Zlivského/Netolického potoka sbírá; židle, části oplocení, mrkve, květináče, atd. atd...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 11:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tři jste uhádli, zbývají vám ještě 2 . Máte pravdu, je to Mírové náměstí ve starém Mostě, dnes už jaxi neexistující . Jinak ten Cínovec byl opravdu takový (asi i propagandistický) fotoflek, možná nějaké jeho obrázky ještě vyhrabu.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 11:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z toho starýho Mostu mám víc fotek:
Mírové náměstí:
 

kostel ("nejdražší holubník na světě") před přesunem (tou těžkou mechnaizací se vjíždělo i do chrámové lodě)
 

kavárna Opera u divadla
 

náměstí (teď si ale nejsem jistej který, jestli první, druhý nebo třetí)
 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 12:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Já jsem takhle z hlavy poznal právě ty tři, na zbývající dvě jsem se musel podívat do té knížky (ale neprozradím ) Holt ta města spíš jen projíždím. Ale v té knížce je plno zajímavých dobových fotek co?

Jinak doufám že ostatní poznali, co je na 2. a 3. fotce které jsem dával já.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 08:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: Tady je jedna fotka historického vozidla VB a taky hádejte kde, ale myslím si že to bude velice snadný.
 
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 08:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Pardubky... akorát přemýšlám co je to za oslavy /kdy to je focené?/.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Ta ŠM-11 v pozadí na tom zmenšeném náhledu vypadá skoro jak T-11
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Jak už by mohl napovědět tvůj nick, na obou je Ústí, na jednom nejšikmější kostelní věž v ČR (dolní část kostela jste si v novější době tak pěkně zakryli čistými tvary nějaké té montované tržnice nebo co to tam je...), na druhém centrum nejcentrovatější.

Na tom náměstí je kromě Taunusu z první půlky šedestátek a nutné dávky embéček a spol. taky Hillman Minx.

A na poslední fotce Orlího spáru (nebo spára?) je zajímavý prastarý bavorák s oválnou německou SPZ - jistě se tu najde některý znalec z vedlejší komory (předpokládám, že Vámos bude vědět...), který doplní, kdy a kde se tyhle unikátní značky používaly - pokud vím, počátkem osmdesátých let to ještě bylo občas k vidění...

Z jaké knihy že jsou ty fotky, jestli to není tajné?

Vámos: To je pravda, "tykadla" jsou jak živá...
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin__24Tr: Je to při loňských oslavách 55 let MHD Pardubice a fotka je před vozovnou. Historickou fotku kazí akorát to emko v pozadí.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479

Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6973
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné sjetí včera před nádražím JHMD v Černovicích u Tábora.

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6974
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár - ale vůbec nejlepší je to heslo: Ať žije KSČ - organizátorka velké mostecké stávky!. Zrovna ve městě, kterému KSČ přichystala tak "pěkný" osud .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 11:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Správně.
dolní část kostela jste si v novější době tak pěkně zakryli čistými tvary nějaké té montované tržnice nebo co to tam je...
To byla poctivá betonová stavba nejhrubšího zrna. Ale v těchto dnech se už skoro vytratila ze světa. Viz průběh bourání - asi 5. článeček od shora zde
Jinak ty fotky co dával Orlí spár jsou (a tím snad nic neprozradím) z knihy Severní Čechy, tuším z roku 1975. Já pak mám ještě další takovou z roku 1985. A ty fotky ode mne jsou z foto sešitků Ústí nad Labem(1972), Okres Ústí nad Labem(1978) a Cesty svobody(1979).
Karbonyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 17:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mcbain: to skoro vypadá jak ty promofotky, co se za minulého režimu dávaly do bonbošek
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 17:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB-Pěkné sjetí včera před nádražím JHMD
Nic divnýho užovka a 2 eMka to je qidění skoro furt a všude.
Ale bejt tam 3 hundrty nebo Spartaky tak to by lo něco iného.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 21:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Jo, na té černobílé fotce Orlího spáru je BMW z padesátých let. O té oválné SPZ napíšu něco do příslušné diskuze
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 22:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: jo, jo , ta dobová hesla jsou vůbec super. Taky je zajímavé, že co organizovala prvorepubliková KSČ, tak tam většinou tekla krev )(to samé duchcovský "viadukt" a tjiné.) Taky by mě zajímalo, jak to bourání starého Mostu bylo lidmi bráno .Ale teď se uvažuje i o miniaturparku s tématem starého Mostu a jeho okolí (doly, seřazovací nádraží)či o digitálním modelu.

Aussiger: jo, to je z těchhle knížek , myslím že nějaká o SČ vyšla i v roce 1980 (ale že v té době vycházelo ,z dnešního pohledu, mnoho zajímavých publikací, co ?)

Ps: skloňuju se Orlímu spárovi, Orlího spára atd.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 22:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mě zajímalo, jak to bourání starého Mostu bylo lidmi bráno

V tomhle směru měli asi docela výhodu v tom, že v Mostě jen málo obyvatel bylo starousedlíků... obdobně i vesnice v pohraničních zónách nebo většině vojenských prostorů, kde většina vystěhovávaných lidí žila jen třeba pět nebo deset let, tak jim to stěhování nevadilo zase tolik, jako kdyby se komunisti rozhodli zbourat třeba Náchod nebo Uherský Brod...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 23:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím jak bylo takové bourání bráno, ale ještě dnes slýchávám jakými argumenty bylo mj. ospravedlňováno. Most byl prý velice poddolován a furt se tam někdo/něco propadalo. Prostě nebezpečné město.
Podobně při odstřelech v Ústí - všechno to byly domy s byty nižší kategorie v havarijním stavu a tedy nevyplatilo se je opravovat.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 00:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Mostě jen málo obyvatel bylo starousedlíků
to určitě, ale na druhou stranu existuje mnoho lidí, kteří si k němu i za těch pár poválečnách lid udělali pořádný vztah.

Aussiger: ekonomicky se to asi fakt vyplatilo (viz http://starymost.web2001.cz/) ale to se dá jen fakt těžko říct. Navíc ani soudruzi kapitalisti tomu moc nepomohli-město bylo už někdy od přelomu století ze dvou třetin obkopeno povrchovííými doly a průmyslem , pak přišla válka a s ní nálety a podudržovanost, poté "budování socialismu" atd. a město se pak nacházelo v dezolátním stavu... Ale o tom, že to byla velká brutalita, o tom žádná .

byl prý velice poddolován to je spíš dezinformace (ale založená na jedné dost závažné události). Celý starý Most byl samozřejmě na ochranném pilíři (stejně jao železnice, silnice řeky, samotné doly, továrny apod.), ale při těžbě na dole Anna, který rubal těsně před začátkem toho pilíře, došlo k tomu, že se v roce 1895 navrtal tekutý písek (kuřavka), který vytekl z podzemních prostor pöd Mostem přímo do toho dolu (bylo několik mrtvých). to mělo za následek, že se na povrchu utvořilo několik kráterů a v nich zmizelo několik domů, další byly zničeny úplně nebo částečně apod. (naštěstí o život přišla jen jedna osoba, ale 2000 lidí přišlo tenkrát v noci o střechu nad hlavou. Potom se tam už nikdy nic takového nestalo.
V závěru existence města tam byli nebezpení maximálně cikání
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 09:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak bylo takové bourání bráno

Vzhledem k tomu, že mám v těch krajích pár příbuzných ("starousedlíků", část rodiny se ani 1938-45 nepřesídlila do vnitrozemí), tak mohu říct, že tam samozřejmě byla lítost nad likvidací "jejich mládí". Ovšem ta byla vyvážena komfortem bydlení v paneláku.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem ta byla vyvážena komfortem bydlení v paneláku.

Ano, velmi typické a v té době to tak bylo. Schválně co a jestli v dnešní době přesvědčí obyvatele Horního Jiřetína?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co a jestli v dnešní době přesvědčí obyvatele Horního Jiřetína?

Buď papírky s obrázkem slavných osobností/(v době stavby už spíš) fiktivních historických evropských staveb nebo nějaká investice typu "salámové metody" (např. odkopání části rozumných přístupových cest, takže jim zbyde jen objížďka s x-násobnou délkou).

Pokud je nepřesvědčí ani jedno, tak holt budeme platit za kWh totéž, co za litr benzinu. Přičemž s ohledem na evropskou globalizaci nelze vyloučit, že tyto ceny budou harmonizovány tak jak tak.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3568
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 13:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je nepřesvědčí ani jedno, tak holt budeme platit za kWh totéž, co za litr benzinu.

No to je otázka. Takové Libkovice byly také zlikvidovány, aby v druhé polovině devadesátek najednou přišlo rozhodnutí, že v lomu Ležáky se vlastně již nevyplatí těžit a prakticky ze dne na den byla těžba zastavena - a Libkovice zlikvidovány zbytečně.
Nebo unáhlená likvidace trutnovského uhelného revíru, kdy po stamiliónových investicích v letech 1990-93 přišlo náhlé uzavření jen proto, že elektrárna Poříčí nechtěla přistoupit na ceny uhlí.
Takže ono se s uhlím ještě poměrně plýtvá a zdá se, že až tak nikomu nechybí...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7002
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takové Libkovice byly také zlikvidovány, ... že v lomu Ležáky

Docela symbolická hra názvů obcí...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela symbolická hra názvů obcí...

Třeba na místě Horního Jiřetína jednou bude lom Libkovice
www.fotodoprava.com
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Název lom Ležáky není podlo mě podle nějakých Ležáků na místě těžby, ale právě podle těch Ležáků u Chrudimi.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7003
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 15:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Název lom Ležáky není podlo mě podle nějakých Ležáků na místě těžby, ale právě podle těch Ležáků u Chrudimi.

Já jsem to tak samozřejmě pochopil (a Gromit zřejmě taky) . Co takhle nějaký "lom Lidice", ten neexistuje?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě že vím o jaké Ležáky šlo. Jen jsem poukazoval na určitou ironii toho, že lom, kvůli jehož vzniku musela být zničena obec, dostal jméno jiné zničené (byť někým jiným a za jiných okolností) obce.
www.fotodoprava.com
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7005
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 19:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen jsem poukazoval na určitou ironii toho, že lom

No vždyť já taky...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: Mám také dvě podobná sjetí:


 
 

A jedna 120 GLX ??? Ptám se pže to nevim a nevyznam se v tom...

A něco z lesů na nedvědicku:



 
 
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

120 GLS. Ty to náhodou docela oživovaly, hlavně ta první "lesklá" generace.

Na označení s "cizokrajným" X jako LX a GLX se přešlo až po akvizici VW...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7007
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je současný (?) UAZ? Viděl jsem to třejmě poprvé v životě. dnes před MD.

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3569
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, je to nový UAZ, ten klasický armádní UAZ 469 se už ani nevyrábí. Jsou na něj celkem dobré reference.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 00:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem taky zvědav jak to s tím Jiřetínem dopadne. Už jen proto, že sem k němu citově svázán Většina lidí ale pryč nechce, ty návrhy nové "vesnice" (Jiřetín je, nebo alespoń byl, oficiálně město/městečko/městys) jsou vysloveně odporné a vůbec nedomyšlené (už jenom proto, že pro nějakou souvislejší zástavbu tu není místo).
Libkovice ale nebyly zbourány kvůli lomu Ležáky, ale kvůli hlubinému dolu Kohinoor II. Který byl uzavřen roku 2002. U těch Ležáku bylo zastavení těžby fakt blbost, těžil beztak ve zničené krajině a byl poměrně moderní. Ale ono toho bylo víc, kupříkladu rudný důl na Cínovci (stovky milionů korun na otevření nového ložiska a za pár let totální likvidace moderního dolu)
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3572
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 08:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, s Cínovcem to bylo podobné - i když tam se to zdůvodňovalo tím, že těžba rud obecně u nás již nemá perspektivu, protože světové ceny rud byly nižší, než za jaké se těžily u nás. Proto taky těžba rud (kromě uranu) bez výjimky skončila do konce roku 1993.
S lomem Ležáky máš vlastně pravdu, ten byl (je) v prostotu starého Mostu, nicméně Libkovice měly ustoupit povrchové těžbě, ne kvůli nějakým hrozícím poklesům. Tak jako tak byly nakonec zlikvidovány zbytečně.

Jinak trochu OT k tématu zaniklých obcí dávám k lepšímu tento odkaz:
http://nona.net/features/map/placedetail.555283/Liptovsk%C3%A1%20Mara/

Na tomto americkém mapovém serveru se uvádí Liptovská Mara jako "populated place in Slovakia", dokonce i s přesnými vzdálenostmi do dalších zatopených obcí (1,9 km to Sokolče; 3,1 km to Paludza atd.). Asi si tam ještě nevšimli, že nádrž Liptovská Mara byla napuštěna již v roce 1975... Celkem by mě ale zajímalo, z jakých podkladů při tvorbě databáze vycházejí.
Perlička taky je, že i současná vyhláška slovenského ministerstva zemědělství přiřazuje katastrálním územím Paludza a Ráztoky průměrné ceny zemědělských pozemků - katastrální území totiž zůstala zachována a jsou součástí obce Liptovská Sielnica - co na tom, že 100% pod vodou...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 09:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

UAZ 3163
Test na Novinky.cz

Nejvíc se mi tam líbí tahle fotka http://1.im.cz/n/photo//07/71/19qordd-gallerylarge.jpg a u ní je popiska Na motor je díky téhle fešácké lampičce opravdu dobře vidět.
Museum MHD a železnice v Rosicích je otevřeno každou sobotu od 10 do 17 hod. Přijímám připomínky, kritiku a udání k webům:
trolejbus.cz * pshzd.wz.cz * dpmp.cz * autobusy-bartos * ICQ 269-400-981
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 19:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vypadá to jako mosazná verze bakelitové lampy, co mám u soustruhu
No a?
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 21:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsi myslíte o autě Renaut Traffic?Jsou tam nějaké skryté závady??

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace