K-report
 

Archiv do 12.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv do 12.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: Ale je nutné uznat, že Chrysler vypouštěl do vzduchu asi 10x více škodlivin a měl jedenapůlnásobnou měrnou spotřebu. Nic to ale nemění na faktu, že mne to taky štve a ze svého Favoritu 135 tak už můžu jenom downgradovat:-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3650
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se v tom i můžu trochu povrtat

Jde o to, že nová IGK se prostě neopravují - ani to není třeba...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VL:Fobii mi ani nepřipomínej.To je vynález zkázy.Měl jsem jí párkrát půjčenou od bráchy a za ty prachy radši rikšu.1.4 a když šlápnu na plyn tak se to chová jako stará 105.Hnus velebnosti.
Syverin:tohle se dalo dost ovlivnit seřízením karburátoru.Ale jinak souhlas.Je fakt že když mi svýho času žral olej tak se za mnou nedalo jet,stejně tak kdaž si pár let poté díky zatuhlým brzdičům vzal po Praze 35l benzínu na 100km
Quex:Jde o to, že nová IGK se prostě neopravují - ani to není třeba...:mno....Jak říká sir Humprey:při vší úctě, o tom by se dalo s úspěchem polemizovat.Asi takhle mám dost kamarádů kteří dělaj v servisech a tohle rozhodně netvrděj.
Apropos Quexi tvůj bratr vlastní ještě tu ŠDu co se vozí v autobuse?Potřeboval bych (případně jestli bych mohl poprosit tebe) okopírovat detaily a umístění LEDek) na svůj RC model.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3652
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, ještě jí vlastní, má ji teď doma v polici... Řeknu mu, případně nafotím.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Óóó děkuji velice.Ještě furt se jí nechce zbavit??
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7227
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

G - Jak říká sir Humprey:při vší úctě, o tom by se dalo s úspěchem polemizovat.Asi takhle mám dost kamarádů kteří dělaj v servisech a tohle rozhodně netvrděj

Od toho ty servisy snad jsou, ne? Zvlášť když je dnes záruka na IGK minimálně dva roky. Nevím, proč bych si měl na autě něco opravovat sám.
Maximální oběť, kterou hodlám autu přinést je občas ho umýt zvenku i zevnitř a občas dofouknout gumokola.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 10:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K polemice o opravování IGK. Je to tak, dneska už také nemám důvod se v tom vrtat sám. Zatímco před lety jsem si u Š1000 měnil na dvoře sám motor a u Š110L dělal generálku brzd (zvlášť na odvrtávání zarezlého odvzdušňovacího šroubku si budu pamatovat dlouho), tak už u Feldy jedu i s páčkou na blinkry do servisu. Přece si do xichtu neodstřelím airbag, nebo si nešlusnu něco od imobilizéru...

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3654
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 12:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kterou hodlám autu přinést je občas ho umýt zvenku i zevnitř

Co se týče mě, i tohle dnes outsourcuji - za pro mě přijatelnou cenu mám ručně umyté IGK zvenku i zevnitř, vyluxované koberečky atd., takže moje činnost spočívá jen v dolévání nádržky na ostřikovače... Koneckonců jsem přesvědčen, že umývání IGK z kýble s vodou s nezbytnou saponátovou stopou na parkovišti patří někam do 70. let...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

umývání IGK z kýble s vodou s nezbytnou saponátovou stopou na parkovišti patří někam do 70. let...
sice vysávání koberečků jsem zatím neoutsourcoval, ale průjezd myčkou je slušná atrakce pro děti a to moje mně tam vysloveně posílá, jenom aby se tam zase mohlo podívat. Takže mytím IGK dělám i něco pro rodinu. Jenom kvůli tomu potomkovi prostě MUSÍM jezdit do myček, kde zůstává řidič v autě, i když já bych si zatím během mytí mnohem raději venku dal jednu c******* (cenzurováno kvůli boji proti tabákovým výrobkům).
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2261
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také jsme jezdil s Fobií asi tři roky - a podělávalo se tam toho celkem hodně, samo, že jsme nic sám neopravoval. Když jsem někdy otevřel motor, tak jsem ho zas rychle zavřel, protože mi to nic neříkalo.

Kde jsou ty časy, kdy jsme si trabantí vzduchové chlazení upravovali pomocí konzerv od hrášku a stahovací hadičky na zahradní hadice.

Jinak problém dopravy z bodu A do bodu B jsem si teď vyřešil naprosto bezstarostně. Nemusím ani škrábat okýnka v zimě, nic dolívat a přijede to za mnou už vytopené a zahřáté a ani to moc nestojí, v mém dopravním prostředku můžu chodit, můžu si v něm číst, jít se během cesty vys...at. Jmenuje se to Bdmtee.

Jo a jezdí se mnou spousta pěkných a milých ženských
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3655
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přijede to za mnou už vytopené a zahřáté

Až před dům? A kdykoliv?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4770
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě...
 
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: má to samozřejmě nějaké mouchy... ráno ta svině jezdí jednou za dvacet minut, odpoledne po půl hodině, takže to není úplně ono. A na víkendy k babičce si to půjčit taky nemůžu...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7229
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q Co se týče mě, i tohle dnes outsourcuji -

Mytím jsem samozřejmě myslel vjetí do myčky a občasné otření čelního skla při tankování. Akorát to luxování dělám sám, to se párkrát do roka zvládnout dá. Pak je tu ještě ta příležitostná kontrola tlaku v gumokolech.
O kýbli s vodou u řeky se tu samozřejmě nebavíme...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25414
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:
Sice nemůžeš, na druhou stranu ale ani „nemusíš”, když si polovička (možno substituovat jinou osobou, jíž nelze než vyhovět) umine

Mmch - předtápět vozidlo během motoru na volnoběh je protizákonné, bufík tam má asi málokdo, takže nevytopenost cesty na vlak vyjde asi tak podobně jako nevytopenost auta. A cestou je aspoň pohyb, takže nastydnutí nehrozí tolik :-). Pokud tedy nebydlíš 20 metrů od zachcávky (nebo neparkuješ ve vytápěné garáži).

Ale já vím, co 3260 do Bdmtee tak táhne, spolu s již zmíněnýma babama - právě malá rozteč mezi sedadly (a jejich úzkost) v Bdmtee . (Ale zpátky bych ty vozy nechtěl, jen si jen tam pěkně nechte. :-))
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3657
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ono nezávislé topení už dneska není tak nedostupné, jako kdysi, montuje se to zcela bežně, ale i když ho nemáš, tak při výkonném motoru a topení máš v autě teplo během několika minut - aspoň já tedy ano.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ano, člověk je blíže objektu zájmu, koleny takřka na dotek To v většinou člověk nezažije
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25417
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, pokrok je už dál, jak u mnohametrového vedení ve škodifffce, tam byl opravdu vaťák nutnou výbavou.
Já obvykle nasedám už bez bundy, i v největších mrazech je pro mne přijatelná teplota velmi brzy a kdo to má pak sundavat...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25418
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:
Minimálně asi moc ne jako řidič. Kolena Ti spíš někdo bude u méně prostornějších modelů rvát do zad. Střídavé sezení (jeden/jedna roztáhne nohy, druhý/á si je natáhne) si ale představit moc neumím :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 17:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353-tak už u Feldy jedu i s páčkou na blinkry do servisu.
A zbytečně to stojí spousty času (než tam dojedeš,než to udělají,než to odvezeš domů...)
Kdežto mě když páčka na blinkry odešta tak byla na parkovišti během 5 minut vymeněná. a to pouze za cenu materiálu...tudíž za 250 kč
V serisu počítam tak 300 za každou započatou hodinu. Přepínač 500 + nějakej rabat takže aspoň 700. Mechanik si napíše 2 hodiny podle normy kterou na to má is ozkoušením takže jkdyž ti to pak celý napočtou tak takových 1000-1300 by to mohlo spravit.
Takže servis anoé ale jen s vážnou věcí co se před barákem do kupy nedá.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4777
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 17:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, jak kde, já platím za servis 100 za hodinu, v druhém 150
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 19:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke chvále nových IGK ... ono nic není jednobarevné ... jediný zážitek s jízdou Audi A6 kombi automat v plné výbavě po trase Pardubice - Nové Město na Moravě na konci poslední zimy je ... spálené pravé lýtko od mohutné střední konzoly, ktrá obsahuje i výměník klimatizace. Při mé výšce přes 185 cm a rozlehlé šířce mi ani 6 směrů nastavení sedadla + stavitelný volant neumožnilo sednout si tak, aby tu nohu o konzolu neopíral. A pak jedna moderní nevypnutelná vychytávka - při rozsvícení světel se silně sníží podsvětlení palubky, vlastně všechny údaje jsou pouze "rozsvícené" a za světla prostě nejsou vidět. Tyhle dvě věci mi jinak suprovou káru totálně znechutily.

A s tím servisem ... stálo mne to 450 korun a hodinu včetně cesty ... nejezdím do velkého servisu, ale zase ne do "jednogarážového" - prostě mám oblíbený malý podnik, ačkoliv tam nemám žádnou protekci, jako stálý zákazník tam rád zajedu i s tou drobností.
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.147.32
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 19:49:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neumím si představit, že bych znovu dneska jezdil Škodou 120. Člověk si zvykne na lepší snadno.
Mimochodem, dneska jsem na své fabii najel jubilejni 40. tisící kilometr. A nepamatuji si, že bych někdy něco spravoval. Služební mám už druhou fabii a rovněž naprostá spokojenost. Když jsem měl favorita, tak člověk byl v servisu docela často. Bylo to supr auto, ale místo fabie bych už zpětně neměnil.
A to nemluvím o tom, že si zvyknete na komfort a výbavu.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 23:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neumím si představit, že bych znovu dneska jezdil Škodou 120.
To zní jako by si s ní snad někdy jezdil
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4794
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 00:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Onehdy jsem po 5 letech na pár dní přesedl do Š 105, a je to rozdíl. I když pro mě, jakožto cvoka co všeho, co kola má, a s čímkoli schpoen jezdit jest, docela vítaný. Zajezdil jsem si a rád jsem to odevzdal dál. Fakt bych to mít doma nastálo nechtěl, to nepřesné řízení je děs
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 10:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Že jsi schopen jezdit s čímkoliv a hlavně v jakémkoliv stavu, to bohužel vím
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7244
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 13:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt bych to mít doma nastálo nechtěl, to nepřesné řízení je děs

No ale si zase si na tom opravíš všechno sám...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4799
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 17:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: Nerépé. Dovezlo tě to, nebo ne? Pokud vím, tvůj španělák tě nechal ve štychu, to mně se nikdy nestalo. A ještě ses pohoupal... Že se ti to nelíbilo, za to nemohly tlumiče, ale Starobrno, cos do sebe nalil ve dvouciferném množství...

McBain: Já radši jezdím, než opravuju

(Příspěvek byl editován uživatelem bobyk.)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7249
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 18:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jsem včera večer potkal v plné jízdě na silnici mezi Protivínem a Pískem, a docela jsem . Měl by to být Wartburg 311 Camping. Nevíte někdo, kolik jich u nás jezdí? Tenhle měl espézetku CBR něco.

 
 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 23:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako malý kluk jsem tenhle typ Wartburgu často vídal, ale to už je dávno. Pamatuju si, že mívaly tónovaná skla do žluta nebo do zelena u zadních bočních oken, což se mi tehdy jako dítěti líbilo.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tich moce nebude ale je to bombička.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Paja_vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:15:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pánové škodovka řady 742/105,120,130 atd.. atd.. je srdeční záležitost :-) co si dneska studenti pořizujou jako první auto ? ano škodovku protože za 3000,- seženete solidní co vám vydrží aspoň jednu technickou a pak se může přesedlat, taky sem se škodovkama začínal a zůstal sem u nich dodnes ač bych moh mít lepší. Dokázal sem si opravit naprosto všechno co se kdy rozbilo když si vzpomenu na ty poruchy jako prasklé plynové lanko (oprava dlouhej provázek otevřený zadní víko provázek přivázenej k ovládání klapky karbce otevřený pravý okýnko a provázek provlíknutej až k řidiči :-) sice za mě musela řadit mladá a já pravou rukou tahal za "plyn" ale dojel sem takhle 30km domů :-) nebo sem jel v zimě najednou řacha v autě okamžitě hromada páry a strašný vedro praskla mě hadice od topení :-) to samé za jízdy najednou všecko zhaslo celá elektrika a během pěti vteřin v autě nebylo vidět zahořela elektroinstalace pod koberečkama :-) ale i se všema těmahle poruchama se dalo nouzově dojet jedinej okamžik kdy sem nedojel když sem zadřel motor (baroskop se neobtěžoval signalizovat tlak oleje :-)
Paja_vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:16:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak vesměs takovéhle veselé příhody mám jich celou sbírku :-) a tím mě prostě škodovky tak nějak přirostli k srdci a zůstal sem u nich nyní vlastním Rapida na plyn a jezdím s ním do školy za 6,5l plynu není problém na dálnici 150 šel by i víc ale to už potom není řízení to je pilotování :-)z oprav asi největší zážitek mám když nám na vánoce shořela sousedova stopětka taky ji měl rád rozhodli sme se pro z mrtvých vstání pro představu přidám náké fotky
totálka motor a celej zadek jeden velkej škvarek
http://skoda.stable.cz/cz/vase_auta_upload/1959_2006-04-03_23-12-58_24.jpg
inu sehnali sme motor 120LS za litra :-)
http://skoda.stable.cz/cz/vase_auta_upload/1959_2006-04-03_23-12-10_41.jpg
zima byla dlouhá a garáž nikde tak sme ho aspoň vyšperkovali a seřídili
http://skoda.stable.cz/cz/vase_auta_upload/1959_2006-04-03_23-10-23_64.jpg
Paja_vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:17:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejhorší bylo dostat všechen ten napeklej sajrajt ven
http://skoda.stable.cz/cz/vase_auta_upload/1959_2006-08-27_22-08-19_22.jpg
současně s motorem šla i původní 4q převodka místo ní sme instalovali 5q
http://skoda.stable.cz/cz/index.php?id=4&id2=103&id3=1959&idp=39877
a po třech měsících to se sytičem a třema našlapáníma chytilo na třetí otočku
http://skoda.stable.cz/cz/vase_auta_upload/1959_2006-08-27_22-14-41_42.jpg
tak sme zachránili jednu škodovku z mnoha a máme z toho fakt radost :-)
tohle byla moje škodovka pak sem ji prodal
aneb jak z tohohle udělat
http://skoda.stable.cz/cz/vase_auta_upload/2151_2006-07-07_21-36-38_22.jpg
toto
http://skoda.stable.cz/cz/vase_auta_upload/2151_2006-08-20_19-50-20_47.jpg
Paja_vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:21:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo to co se na šhade naučíte se vám bude v životě hodit :-) nevim co bych dělal mít náký nový zahraniční auto v čem bych se vrtal a co opravoval to pro mě není...sorry že sem se tak rozepsal ale chtěl sem vám ukázat náhled na škodovky i z druhý strany barikády :-) není to auto jen pro zlost užil sem sem si s ním i hromadu dobrýho když sem jezdil v zimě na chalupu kolikrát sem tahal do kopců fakany, felicie, tříválcový fóbie který si neškrtali už na začátku kopce to byla všem zlatá škodovka dobrá :-) a co sem toho už v ní odvozil věcí to je prostě auto na který se nazapomíná jasný že budete argumentovat že je to dneska vrak bezpečnost je spíš na okrasu a tak ale i přesto mám tyhle auta rád ..
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7257
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 14:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na spojce Letiště - D5 u Zličína :

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 18:02:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nikomu nechci brát nostalgické vzpomínky. Na adrenalinové a jiné zážitky je škodovka určitě výborný stroj.
Ale opravovat auto nemusím, vzhledem k mé vrozené nešikovnosti.
A když jedu na dovolenou, tak předpokládám, že auto tu vzdálenost ujede bez problémů. Navíc, když se mi v Rakousku rozbije fabie, tak mi ji místní servis opraví určitě snadněji než "stodvacítků".
Ad Martin 100. Škodovku s motorem vzadu jsem nikdy neměl, ani nikdo z rodiny, ale pěkný zážitek byl, když jsi mi před časem půjčil svého "hundrta".
Bylo to zajímavé srovnání, ale na denní ježdění fakt ne.
Ad Mc Bain. Jám mám pocit, že tenhle prosklený kombi Wartburg se k nám nedovážel. Jenom normální kombi od řady 311. A to jenom v hodně malých počtech.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2038
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 18:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano , skodovka byvala svyho casu skvely auto, ale dneska sem rad ze zadnou nemam. Uz kdyz jenom strovnam jizdni vlastnosti jakykoliv 120 a zakladni Fobie, tak je to dost zasadni rozdil . Nejenom presnosti a citlivosti rizeni, ale hlavne brzdama, stabilitou v krizovych situacich (ve meste se to hodi),chovanim na trochu horsich povrsich.
Tam jsou 120 a klony jednoznacne vhodny do muzea.

Je sice pekny ze student si koupi za 3000,- skodovku se kterou vydrzi do technicky, ale malokterej uz se podiva na podlahu, tlumice , stavc rizeni. Pak podobny stroje vidame na silnicich v prikopech , nebi jim pred nama upadne zadni kolo. KOlik uz sem jich videl. I ojety facko se da koupit za 15-20 000 (i na splatky) a rozhodne to je bezpecnejsi.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7263
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 18:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paja vlk - ty tvoje fotky jsou bezesporu zajímavý, ale při pohledu na ně si říkám: díky bohu, že jsem v životě nic takového nemusel a doufám ani nebudu muset podstupovat!
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 21:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já škodovky mě postupně 3.
105 úzká...totál vrak ale podařilo se jí prodat...mladická nerozvážnost
100L ...miláček a zlatíčko ... kamarádka jí pak měla rok a trefila strom...malá rychlos bez zranění auto na odopis (velká rychlost by zmamenala že bych přišel o dobrou kamarádku)
125L letadlo žihadlo rallycar a offroad supr.
Teď mam felííí v kombiku a musim konstatovat že kromě stovky (jako veterána) už bych šůtu se všim vzadu nechtěl...snad jen ceny náhradních dílů. Když sem bouchnul dveře tak sem kompletní jen namontovat dostal z vrakárny za 150 peněz to se mi u felííí nepodaří.
neříkam že sou to špatný auta, ba naopak ale bezpečnost v nich neni žádná. Jinak sou schopný dobře konkurovat dnešnímu provozu (teda po 1.7.2006)
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 22:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100:souhlasim 100 a 110 byly výborný auta (měl jsem obě).Bohužel do dnešního agresivního a rychlého provozu se už moc nehodí.
AV 15-30
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3667
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 08:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem začínal na Š 105 L, ale upřímně řečeno, už přesednutí do favorita byl obrovský kvalitativní skok. Jen nastartovat stopětku a někam s ní odjet vyžaduje téměř odborné znalosti - otevřít motor, načerpat ručně směs do karburátoru, pokud vozidlo déle stálo, potom dvakrát sešlápnout plyn, potom nastartovat se sytičem naplno (pokud se škodovka "přechlastala", s plynem až na podlaze, aby do motoru šel vzduch) a odjezd. K tomu mít na paměti, že posilovač brzd je napájen ze vzduchového okruhu pro sytič, takže pri razantním zabrzdění motor prostě zhasne. Fakt super... Proti tomu je i fáčko s karburátorem naprosto z jiné dimenze...
Samozřejmě motor vzadu i náhon na zadní nápravu měl své výhody, např. lepší zvladatelnost při smyku, kdy se stopětka chová přetáčivě nebo lepší jízdní vlastnosti na náledí ve svahu apod., ale upřímně řečeno, toto vše vyvažují její nevýhody. O absenci deformačních zón nebo malé tuhosti karosérie ani nemluvě.
Takže jak už tu někdo napsal - než stopětku za 3.000,-, je lepší si připlatit za fáčko za 15.000,-, které je ale někde úplně jinde...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 09:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem začínal se zelenou úzkou stopětkou. Tehdy to bylo pro mě doslova „prudítko“. Koupil jsem ji po GO motoru (předělávka na 120) od člověka co se v ní pořád vrtal. Měla štětkovou metalízu s černou střechou a černými prahy:-) - kvůli rzi.

Udělala mě skvělou službu, ale dál než 50 km od bydliště se nepodívala. Těch oprav samodomo a provizorních řešení bylo taky přehršel...

Také jsem byl ovšem rád, že jsem se jí po třech letech zbavil.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wartburg Tourist: To se k nám nikdy nedováželo, ale jako malej jsem tyhle tvary „rozevlátých šedesátých“ obdivoval u dederónských turistů… jeden očesaný vrak touristu pak postával počátkem devadesátých let kousek od branického nádraží, přibližně pod mostem Inteligence.

Co se týče kombi (třídveřové, s prosklenými bočnicemi), vždycky jsem si myslel, že se k nám taky nedováželo (s českou značkou jsem znal jen sedany, takže mě východní Němci fascinovali množstvím karosářských verzí – kombi, tourist, kupé, kabrioletů snad dva druhy…), ale možná jo, protože v devadesátých letech jsem před jednou garáží v Praze 6 párkrát viděl nějakého pána opečovávat nablýskané 3dv. kombi se SPZ AD-xx-xx - takže zjevně registrované v ČSSR již někdy v době, kdy se vyráběly. Možná bylo taky jen pro socialistické organizace, jako Moskvič 427…
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak Škodu 120 L (z roku 1986, najeto jen 47000 km, do roku 2002 garážovaná) jsem řídil zrovna včera na trase Jizerky-Praha a taky bych to nechtěl, abych se zapojil do zdejší diskuse. Ale já moc nepotřebuju žádné auto...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 12:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem se svým vývojem Š440 - Š1000 - Š100 - Š120 - Š125 - Fávo - Felda už několikrát zviditelňoval, ale jednoznačně jsem s Š120 nejhorší zkušenosti. Přestup do Favorita byl opravdu suprovej, taková kvalitativní změna se stane jednou za život...
Ne že by mně stodváca nepovozila (r.v.85, koupená 1997 od 1. majitele), ale například oprava odvzušňovacích hadiček od topení a chladiče na parkovišti uprostřed slovenských hor neměla chybu. Taková drobnůstka, ale bolo to naozaj na palici. Geniální byl ovšem prostor za sedadly ... dodnes někdy chybí. Pamatuju si polskýho celníka na přechodu u Paczkowa: "a co pan ma za sedadlami?" ... "já nevím, asi nějakej bordel" ... pohled za sedadla ... "á, pan pravdu mluvi"...
A ještě si vzpomínám na jen stodvácovou závadu: začala mi kapat nádrž, jel jsem na kanál, odborník řekl, že to půjde zaklepat ... klepnul a nádrž už stříkala a ne jen kapala. Důvod - v motoru položenej hever zmáčkl odvzdšňovací hadičku od nádrže a ta se potom krásně tlakovala...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 12:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: S tou nádrží to byl známý nešvar škodovek, že prostě prorezla - ale to se týkalo původních "nemodernizovaných", které ji měly ocelovou - po "faceliftingu" (možná už i předtím) už se dávala plastová nádrž.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 13:44:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že favorit bylo auto na hodně slušné úrovni a rád na něj vzpomínám. Dokonce byl na ovládání daleko příjemnější než felda bez posilovače řízení. A co se týká výhledu a prostornosti, tak fabia mu rozhodně nemůže konkurovat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25612
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 19:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě motor vzadu i náhon na zadní nápravu měl své výhody, např. lepší zvladatelnost při smyku, kdy se stopětka chová přetáčivě nebo lepší jízdní vlastnosti na náledí ve svahu apod., ale upřímně řečeno, toto vše vyvažují její nevýhody.

Motor vzadu asi u jiného vozidla těžko potkáš, ale náhon na zadní mají třeba (už tak trochu historická) „Piána” nebo „Žraloci”. Vytknout se jim dá snad jen poměrně nepraktické ovládání „ručky” nohou
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 19:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motor vzadu asi u jiného vozidla těžko potkáš, ale náhon na zadní mají třeba (už tak trochu historická) „Piána” nebo „Žraloci”. Vytknout se jim dá snad jen poměrně nepraktické ovládání „ručky” nohou

???
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 20:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mají třeba (už tak trochu historická) „Piána” nebo „Žraloci”

Mercedes a BMW mají dodneška poháněnou zadní nápravy, dokonce i u vozů BMW 3 Compact nebo BMW 1, které de facto patří do "Golf třídy".

A co je špatného na nožním ovládání ruční brzdy?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 20:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Díky za osvětlení pojmů "Piána" a "Žraloci". Tušil jsem, ale nějak jsem si nebyl jistý.

MZ: Pokud zůstaneme v Německu: motor vzadu (za zadní nápravou) mělo, má a pravděpodobně navěky mít bude třeba Porsche 911, což v podmínkách BRD je docela normální vozítko:-).
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25626
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 21:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak, jsou to starší typy Mercedesů.


A co je špatného na nožním ovládání ruční brzdy?

Minimálně že jsem ji napřed nemohl najít , už vůbec ne, jak se povoluje (=tahací páčka vlevo u fukaru) a nedá se výhodně využít při rozjezdu ve svahu (=nemám tři nohy). Ale asi jde o zvyk.
„Vytahovací” zpátečka asi nic moc zvláštního není :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
psmd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 06:35:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bohužel motor vpředu a náhon kardanem na zadek je nešťastné řešení když sem měl v zimě pučenýho Fiata125 musel sem vzadu vozit dva pytle cementu jinak sem ani nemoh vyjet z křižovatek a v každý menší zatáčce obrovská přetáčivost .. u škodovky s těžištěm vzadu se nic takovýho neděje taky ses ní dá lítat driftem ale dýl to trvá ale líp se vede protože zadek neustřeluje nijak agresivně
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3672
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 08:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Všechny mercedesy mají tradičně náhon na zadní nápravu, stejně jako ovládání ruční brzdy "pedálkem" a s odbržděním pod palubní deskou - je to jen věc zvyku.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 08:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme u té bezpečnosti, tak přidám včerejší zážitek.

V Brně na Lidické nabrala šalina Fabii. Zajela nárazníkem do bočních řidičových dveří. Krom vysypaného okýnka a uraženého zrcátka, zůstal bok neporušen, tzn. jen promáčklý plech na boční výstuže. Tramvaj to byla Anitra, jenž má nárazník celkem zaoblený. Být to kombinace T3-Š120 tak má řidič Tétrojku za volantem...

Speciálně pro Bobyka: RZ té Fabie byla 1M6 2300. Nevíš odkud byl?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 08:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad psmd - nesahejte me na polaka, kam se na nej s pruchodnosti a vyjezdnosti hrabe skodovka ... ;-)
A mezi nejvetsi prdarny, co bych si ze skodovkou teda nelajsnul, byl prujezd zatackou na storc, po te co clovek na naledi chytl smyk, nastesti v protismeru nikdo nejel, to by to dobre nedopadlo :-(
Dovolim si s ohledem na polaka tvrdit, ze kdo na to byl zvyklej, ten s tim nemel problem. Ale lidi co jezdili skodu, tak si s polakem uzili svoje, me zas drala pro zmenu pak skoda.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 09:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale lidi co jezdili skodu, tak si s polakem uzili svoje, me zas drala pro zmenu pak skoda.

Proste nekdo neda dopustit na polaka, nekdo na zigulika, jiny na stovku a dalsi na trabanta.

Vsechno to byly s prominutim sracky oproti tomu co jezdilo v te dobe na zapade. Kdo sedl po roce 1989 do Favorita nebo pozdeji Felicie, rychle procitl
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3674
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 09:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do favorita se dalo sednout už před rokem 1989...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 09:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: samozřejmě, dalo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace