K-report
 

Archiv do 20.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv do 20.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 11:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož ale favorit před a po úpravě je "nebe a dudy". Protože favo z 89 a 94 mají společný akorát vnější tvar a uspořádání sedaček.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25643
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 11:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když sem měl v zimě pučenýho Fiata125 musel sem vzadu vozit dva pytle cementu jinak sem ani nemoh vyjet z křižovatek a v každý menší zatáčce obrovská přetáčivost

U Mercedesu s tím problém ani tak nebyl, to spíš u Tranzita (Ford) je třeba přes zimu vzadu vozit čtyři metráky železa (nebo aspoň cajk a kabely dávat až k zadním dveřím), protože jinak se opravdu v zimě nedalo vyhrabat ani v mírně namrzlé křižovatce ve sklonu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3676
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 12:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože favo z 89 a 94 mají společný akorát vnější tvar a uspořádání sedaček.

A v čem jsou tak zásadní rozdíly? Větší facelifting proběhl 1993 (jiný tvar středního dílu přední masky, karburátor nahrazen jednobodovým přímým vstřikováním, jiný tvar dveřních opěrek a čalounění á la pozdější felicie). Ale nejakou zásadní modernizaci bych v tom nehledal.
Ona se taky liší Š 120 L z roku 1976 od Š 125 L z roku 1990...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Pukud se dobře pamatuju na dobovou reklamu, tak "nový" Favorit měl 548 zlepšení. . Ty nejpodstatnější byly nepřímé jednobodové vstřikování Bosch, boční výstuhy dveří, nová přístrojovka (jako později Felicia) a výplně dveří - vše nově v černé barvě, standardně stěrač + ostřikovač zadního okna, šestiletá záruka proti prorezivění (ale v reálu to vypadalo trochu jinak ) atd.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3677
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 14:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, tak nepřímé vstřikování a ještě jsem zapomněl na novou přístrojovou desku - ovšem i modelový rok 91/92 již dával jinou přístrojovku, než měly první favority/poslední Š120/125L. Boční výztuhy měly favority od počátku, to byl veliký klad oproti 105/120.
Přes tohle všechno je věta "Protože favo z 89 a 94 mají společný akorát vnější tvar a uspořádání sedaček." hodně odvážná...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je odvážná, ale z pohledu šoféra se mi zdá faktická. Je pravda že ono to je i tím stupňem výbavy /přece jenom i ve felicii se člověk musí dívat na hodiny vedle tach./ obyčejné "eLko" 89 a GLXi 94 není to samé srovnatelné.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První favority přece neměly přístrojovku ze Š 105/120!!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3678
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Spíš obráceně - poslední Š 120/125 měly "budíky" z favorita - tři budíky vedle sebe, které se vyskytovaly u úplně prvních "fáček".
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:43:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První favority boční výztuhy neměly. Ty se zaváděly až v roce 1992. Přístrojovka u favorita od roku 1993 nebyla stejná jako u felicie, to je omyl. Všechny favority měly přístrojovku hranatou, od poslední modernizace o které je řeč pak vyrobenou z černého plastu.
Felicie pak přístrojovku hodně zaoblenou. I když veškeré rozvržení prvků na ní z favorita vycházelo.
Co se určitě změnilo byla kvalita zpracování a možnost příplatkového vybavení. Favority určitě uměly z výroby centrální zamykání, elektrická okna atd. Co se do nich nikdy nemontovalo byla klimatizace, ABS a airbagy. Ty přišly až s felicií.
Jinak felicii Škodovka prodávala jako zcela nový typ, což je samozřejmě hluboký omyl. Jednalo se o modernizaci favorita, která ale přicházela postupně. Co vím, tak první feldy nemohly mít airbag řidiče, protože tyč řízení byla ještě favoriťácká atd.
Měl jsem soukromě favorita z roku 91 a služební feldu 99. Rozdílů hodně, ale když si člověk srovnal svezení, tak v tom překvapivě byl rozdíl celkem malý. Z pohledu uživatele tam byl zásadní pokrok v kvalitě zpracovní a té tuhosti karosérie.
Ještě k tomu vstřikování. Mám pocit, že i verze z roku 1993 se dodávala na český trh jak s karburátorem, tak i vstřikováním paliva. Jenom ale do 1.října 1993, kdy začala platit povinnosti mít v nově prodaném autě katalyzátor.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 17:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastimil Leška: Tou přístrojovkou nemyslím celou palubní desku - ta byla u fáček opravdu až do konce hranatá. Já myslím jen uspořádání přístrojového panelu - prostě budíky a kontrolky. To bylo od roku 93 stejné jako měla později Felicia. Dokonce tam Favorit má i kontrolku na ABS. Felicia pak má celý spodek palubky stejný jako fávo - jen horní poloviná s přístr. kapličkou a schránkou před spolujezdcem je nová - zaoblená.
Já zas můžu porovnávat fávo z roku 94 (silver line) a Felicii z roku 2000 a jediné co mi na feldě přijde lepší, je topení a odhlučnění, protože jinak (na auto z roku 2000) nemá ani ABS ani airbagy a ve srovnání s Fovoritem ani třeba dělená zadní sedadla + další věci, které ale souvisí s lepší výbavou Favorita. Jinak ji nevidím jako nějaký zvláštní pokrok kupředu - opravdu jen další modernizace Favorita. To až Fabia přinesla opravdu něco nového - podvozek, pasivní bezpečnost, motorizace atd.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 17:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K analýze favoritů: ten můj byl prodán v D 23.12.1992 a detailista na něm našel také nesrovnalosti:
Palubka "prostředního typu" - tmavá hnědá, staré výplně dveří, karburátor Pierburg (nebo jak se to jmenovalo) s elektronicky ovládaným sytičem (taková malinkatá řídící jednotečka ...) + neřízený katalyzátor, v interiéru starší typ sedaček (hrubé čalounění), ale zase novější typ opěrek hlavy a už nové zaoblené kliky zvenku (tedy ne ty stodvácové), poslední typ kličky u klíče pátých dveří + stěrač i ostřikovač tamtéž, dále integrovaný panel autorádia - byl to origoš díl Škoda s nálepkou z roku 1992 který jsem nikde jinde neviděl a tak ...
Takže jako u všech přechodů z modelu na model to bylo vždycky přechodné období. Mimochodem dveřní výztuhy přišly až od roku 1993, t.j. při modernizaci celých dveří (nové čalounění, okna spouštěcí až dolů).
Mimochodem auto jsem prodával 13 let staré a k prorezavění došlo jen u blinkru na LP blatníku a klasicky pod oknem na pátých dveřích. Spodek auta byl ošetřený výborně a už před mnoha lety. A srovnání s Feldou: u fáva se určitě lehčeji utáhl volant, ale hranatá palubka ubírala řidiči místo tam, kde Felda volný prostor nabízí.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 17:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger - já můžu porovnávat auta ještě blíže k sobě rokem výroby - fávo 92 a felda 96 GLXi 1,3 50 kW ... no je to sice "jen" modernizace, ale na čtyři roky rozdílu je to podstatně příjemnější řízení... A to jsem s tímhle Favoritem najel spokojených 60 000 km bez nehod a zásadních závad. Přesto vidím u Feldy plusy, i když ty píšeš o výbavě ... tu mám teď o fous lepší, neb airbag, centrál ani imobilizér fakt fávo nemělo...
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: No to máš třeba i lepší výbavu než Felicia LX (akční model Trumf) z roku 2000 . Tá má jen ten centrál (fávo taky), přípravu na rádio (fávo mělo rádio Blaupunkt), tónovaná okna (fávo taky), ale airbag ne, ABS ne, imobilizér asi ne - to nevím, jestli byla standardní výbava nebo ne. Ale musím říct, že s tou Felicií se mi jezdí hůř - poloha řadící páky mi nevyhovuje, řízení jde ztuha, plyn má trochu prodlevu - ale je to zase MPI a jde líp "odspoda". No a pak se člověk povozí ve Volvu 850 taky z roku 1994 a nějaké Favority nebo Felicie jdou stranou .
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl náhodou model Trumf u Feliny takovej Junior, neb úplnej základ? To já mám Suzuki Swift 1,6 16ventil v plné palbě r.v.1992 a pak mi kamarád půjčil Škoda Forman 135 r.v.1992 ,pak si až člověk uvědomí kde by byla Škoda bez VW ...
No a pak sednu do služební Octavie 1,9TDI 4x4 Combi r.v. 2006 a po přesednutí do Swiště si vždy připadám jak když jedu na kole ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 18:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a pak se člověk povozí ve Volvu 850 taky z roku 1994 a nějaké Favority nebo Felicie jdou stranou.
Hahaha ... no jo to znám ... zítra jedu s tímhle do Olomouce. Taky to nebudu s Feldou raději porovnávat:
 
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: Nebyl náhodou model Trumf u Feliny takovej Junior, neb úplnej základ?
Myslím, že model Trumf byl o něco vylepšená základní verze LX. Navíc tam je centrál, tónovaná okna, zrcátka lakovaná v barvě, velkoplošné poklice, typ volantu VW - jako s airbagem ale bez něj a bůh ví co ještě.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 19:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm tak jak se jmenovala ta akční sociální verze?
Já zítra podrandím tímhle:
 
 
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 21:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně diskuze, které rozumím:-)
 
Je to Favorit 06/92, údajně 135L, ale výbavou spíš 135LS:-) Jsem rád, že mne potkal, jezdí se s ním super (i když to asi bude oproti současným autům nesrovnatelné), moc mne nestojí, má slušnou spotřebu a hlavně jsem se s ním sžil, takže doufám, že jej ještě dlouho nebudu muset měnit.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak já mám v práci sociální verzi fabie, ale i tak to pro můj "ještě teplý" řidičák stačí a sem spokojený. A taky mám celkem úchylku si fotit sl.auto - vždy a všude. No prostě šotouš se nezapře:-)...
 
 
 
 
 

PS: Taky sem byl užaslý když sem na našem formanu při "průzkumu" narazil na oranžovou kontrolku vlevo ve spodní řadě s nápisem ABS.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 07:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolegové Fabiatici: co přední náprava? Vrzání, klepání, v kolika km, co se měnilo atd. Díky za odpovědi.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 11:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož já sem "vyfasl" jen samé vyhrkané ojetiny... Ta co je na fotkách má teď cca 180tis km a je celkem v pohodě. Dostal sem ji kdyz měla najeto necelých 150tis. /letos v lednu/. Předtím sem měl něco "příležitostného" a občas i teď. Tak u jiných /taktéž vše 1,9SDi/ např. můžu uvézt ze závad, keré mě zastihly.
14tis. - vypadlo táhlo stěračů /jak jinak než v průtrži:-)/
155tis - "ukvedlaný" drát od alternátoru a následné vibití baterie během 10km. Auto chcíplo večer na "dálnici" kolem Chlumce, venku bylo -20°C a baterka neměla "štávu" ani na varovňáky.
210tis - Přišel sem, nastartoval, jemné vrznutí se ozvalo...oranžová konrolka a odešel posilovač.
A ve 2 vozech - vždy kolem 190 odchází převodovka /nejde zařadit za 3/.

Ale jak říkám, já sem kluk skromný, zkušenosti na cestách teprvaj sbírám... a nějaké to vrznuti, drnčení plastů apod. nerozhodí /horší když to rozhodí auto/:-))
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2321
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zase dneska podrandím tímhle:
 

foto jsem ukradl pro ilustraci z nějakého webu. kdo pozná z jakého má u mě pivo
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:12:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger:S tím Trumfem je to přesně tak. Vylepšená verze Lxi. Máme jednu v práci, tak jsem ji prozkoumal.
Jinak já začínal v práci se služební felicii Lxi, která měla obrovskou výhodu a tou byl posilovač řízení. Dostal jsem ji s najetými 100 tis. kilometry a jezdila v pohodě. Běžné opravy a ve štychu mě nechala, jenom když jsem si vlastní hloupostí vybil baterku.
Pak přišla fabie classic vylepšená o centrál a elektrická okna. Tu jsem měl necelý rok a teď mám zhruba měsíc fabii Ambiente. Obě fabie jsou 1.2 HTP
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1.2 HaŤaPaťa aneb Hovno To Pojede ... :D
Ne taky jsem sní projel celé Slovensko ve čtyřech lidech a jelo to pěkně
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi před pěti šesti lety měl brácha Oltcita na LPG. Výborné auto, i já jako neřidič na to mám vynikající vzpomínky plné legrace, kdy z toho brácha například vymontoval evidentně nefunkční součástku s nápisem "Releu de semnalizare" a přemýšleli jsme, k čemu to je. Nicméně i 90 to jelo, z kopce. Vzpomínám si, jak jsme jednou zkoušeli, jestli když je to auto pro 5 lidí, jestli se dozadu vejdeme tři. Ano, nevešli. Seděli jsme tam asi jako dva lidi na koloběžce, přičemž zadní kola zapadla do svých i tak žádných blatníků úplně.
Tak mě ovšem napadá, že Oltcit na LPG je vlastně dost vzácnost. Jakkoliv mi to auto v době, kdy si ho brácha pořídil (za 10 000,-, najeto 50 000, celý život garážováno), přišlo neobyčejně obyčejné, teď si uvědomuju, že jich takových asi moc nebude. Nakonec to ještě za 8 000,- prodal a to mu kupující (majitel asi pěti Oltcitů (sběratel - blázen? )) ještě málem utrhl ruce a byl z toho LPG zcela nadšen, řka, že to je skvělá přestavba na skvělém autě. Tak nevím.
No a?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak jsem zapomněl takovou zajímavost - nedaleko bydliště jsem vídal asi ještě před třemi lety Oltcit černé lesklé barvy, tónovanými okny, doplňky - spojlery, chromové lišty a jiným vcelku profesionálním tuningem. Nejzajímavější na tom byly elektrony na klasické Oltcitové tři šrouby. Kde se vzaly, to netuším, nikdy předtím ani potom jsem takové disky neviděl. Jelikož brácha se s tím majitelem znal a měl od něj pár součástek na svůj vůz, zjistil, že tento vůz byl přebastlen na pětikvalt prý ze škodovky, měl tvrdší pružení a pod. Nicméně stál, protože odešel motor. Nakonec ten vůz asi skončil ve šrotě, nevím. tehdy jsem pochopil, že nejhezčí tuning se dá dělat zejména na těch nejhnusnějších autech.
No a?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 22:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Tři šrouby nejsou ani tak klasické Oltcitové, jako spíš Citroëní...
http://auta5p.car.cz/katalog/citroen/citroen_ax_01.htm
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky - toho jsem si nikdy nevšiml. Měl jsem nějak automaticky za to, že Citroen měl na tři šrouby pouze "kachnu" a starší modely, novější že už jsou čtyř a pětišroubé. Jinak jsem si toho všiml dále snad jen u Dacie. Nicméně ty disky na tom Oltcitu vypadaly tak trochu jako (pěticípé?) disky, co se dávaly na favority Black line (nebo aspoň myslím)
No a?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ááá pardon. Beru zpět. S nejvyšší prevděpodobností to byly tyhle http://auta5p.car.cz/katalog/citroen/visa_02.htm
a tedy koukám, že to asi taková vzácnost nebyla, kór když Oltcit je tak trochu taková zkrácená Visa. Nicméně na tom inkriminovaném Oltcitu byly naleštěny a vypadaly dosti exkluzivně.
No a?
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 18:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Leninovy saně stále v provozu!
 
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 18:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké, i s tou SPZ. Tyhle paplášské vozy jako Volhy nebo T 603/613 se většinou dochovaly s novější značkou než původní - zatímco oktávku nebo embéčko si někdo mohl kdysi koupit, celý život garážovat a leštit a dodnes jako důchodce občas vyvenčit, tatrovky vystřídaly třeba dvě až tři "socialistické organizace" a pak jednoho až několik soukromých majitelů...

I když staré Volhy byly ještě vnímány jako "bouráky" i pro běžnou veřejnost, pokud na to tedy měla (viz třeba Utrpení mladého Boháčka), takže tenhle kousek mohl klidně mít osud podobný tomu co píšu o těch oktávkách...
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 18:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle Volha jezdila, co pamatuji, s jediným šoférem jako taxi. Když šel do důchodu, vzal si ji sebou a dodnes s ní jezdí.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 23:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K olcitům.
O jejich qualitě se nemínim bavit...
Ale k tim diskům. Mam dojem že tady ukazovaný 3 šrouby na AXce a VISE mají menší rozteč. Olcit pokud se nepletu mí větší rozteč stejně jako Dacia.
Jednou sem viděl Dacii se slovenskou RZ na hliníkách. Moc jí to šušelo.
Ale novější citrony měli nejspíš menší rozteč.
Jo třeba starý Citrony (2cv a spol) a renaulty (4,12...) měli stejnou velkou rozteč jako olcity a dacie.
Jinak jak už z názvu Olcita vyplývá OL _ CIT což má být něco jako CITroën od rumunský řeky OL (nevim jestli ten název neni delší) tak mi to vyprávěl známej co zažil dobu "novýho" olcitu.
A opravdu olcit vychází licenčně z citroenu VISA který sice byly hlavně 5ti dvířka ale prej ve francii bylo i pár 3 dvířek za kterých se vyloup Olcit. Koukněte se na masku olcitu se sloupanym znakem a uvidíte že to nijak nezměněná maska z VISY akorát místo spodní krokve ze znaku Citroënu je tam koužek.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 01:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Kam dáváš mozek, když píšeš:-)?

Dílenské zpracování Oltcitů je samozřejmě strašné a ani použité materiály za moc nestojí, nicméně koncepce toho auta není špatná.
Pamatuju se, jak mi teta vyprávěla, že jak každý Oltcit trpěl nějakou závadou, tak tomu jejímu vyskakovala trojka, když člověk pustil plyn...:-)

Jinak rozteč šroubů u Oltcita je samozřejmě stejná jako u Visy a AX, viz tady: http://auta5p.eu/katalog/oltcit/oltcit_03.htm , kachna ji má o něco větší, podobně jako Renaulty a Dacie.

Lidi občas říkají strašné hovadiny, často proto, že neznaj Gúgl. Snadno tam lze najít a dočíst se, že jméno Oltcit je spojením jména Oltenia (kraj v Rumunsku, leží tam město Craiova, kde se Oltcity vyráběly) a Citroën.

Oltcit taky není žádná licence, byl to společný podnik Citroënu, který použil know-how z Visy, a rumunské vlády. Ta "dvoudveřová Visa" ve Francii byl pravděpodobně Citroën Axel, což není nic jiného než Oltcit dovezený do Francie. Visy byly vždycky pětidveřové a kupodivu často hůře motorizované.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.44.88
Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 09:16:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Syverin: Tak tak. A kvalita oltcitů a předtím i dacií se postupně zhoršovala s narůstajícím podílem rumunských dílů na úkor dílů a francouzských a s postupným odchodem francouzských techniků.
Co vím, tak např první dacie byly vlastně v Rumunsku montované Renaulty 12 s téměř 100 % podílem originál dílů.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 10:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin- nedělam si patent na rozum a hlavně nikdo neni neomylnej.
Ty čerpáš z Google a já zas napsal povídačky naší kačky co zmnam od známýho se kterym sme se kdysi v mých školních letech o tutich paštikách bavili.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 11:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak můj brácha toho Oltcita na LPG měl asi dva roky, během nichž se projevoval pouze špatný startér (později ho brácha měnil za ne o moc lepší z vrakáče) a malá pravděpodobnost chytnutí motoru na plyn. Tomu houby rozumím, vím, že před startem se ten motor musel takovým elektronickým cvakátkem "předplynovat", aby to vůbec nějak šlo. Ale když už to chytlo, tak to jelo, byť to bylo auto opravdu velmi slabé. Francouzských dílů tam bylo dost, byl to jeden z prvních, tuším jestli to nebyl r.v. 81. SPZtku to mělo BMO něco (41 - 04?), ale nevím jestli to o něčem napovídá. Třeba ještě jezdí....
No a?
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4855
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 13:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Oltcita se koncem 80. let zbláznila část mého příbuzenstva. Dva mátini bratranci a dcera jednoho z nich si téměř zároveň s velkou slávou tato vozidla koupili a smáli se třetímu bráchovi, že zůstal u obyčejné stopětky (jako jediná z těchto vozidel stále jezdí, byť v jiných službách). No, po pár měsících se smál on... První strejda začal brzy litovat, že prodal krásného Moskviče 412, který vypadal, jakoby právě vyjel z fabriky a koupil si toto moderní vozidlo
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7324
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 15:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin - Ta "dvoudveřová Visa" ve Francii byl pravděpodobně Citroën Axel, což není nic jiného než Oltcit dovezený do Francie.

Jojo, jednoho jsem na podzim 1992 v Paříži dokonce viděl...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 18:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když staré Volhy byly ještě vnímány jako "bouráky" i pro běžnou veřejnost

Děda takovou kdysi měl, říkali jí Carevna a dodnes na ní vzpomíná

Po ní přišel Wartburg a několik Škodovek, které už pamatuji i já.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 19:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem v hloubi rodinného archívu (spíš úplně na jeho dně):

moje maličkost v autoškole, klasika Š105 Svazarm:
 

připomenutí klasické soc. dovolené rodinky s třemi dětmi:
 

a tady ta samá stovka už pod mým velením v Rakousku:
 
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 20:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony ty Volhy měly jednu takovou pěknou vlastnost... jelikož byly Ruské, tak byly taky pořádně dimenzované. Obzvláště oproti soudobé skořápce Š100/MB měly snad 2mm tlustý plech. No prostě- v pohodě se s ní daly rozrážet popelnice- jako ve filmu
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 20:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna fotka, už po nástupu barvy. Moje první auto zvané žlutá sršeň a první manželka v roce 1992. Obě tehdy v nejlepší kondici.
 

PS: to auto dávno nemám, tu ženu ano. Občas mám pocit, že by to mělo být obráceně
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4860
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 21:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Vidím dobře zimní gumy na stovečce?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 21:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: ....no, to teda nevím, myslím si že asi nee. Když jsem s tím jezdli já, bylo tam něco jako OR6, viz následující fotky z poslední sezóny stovečky v roce 1993 (na podzim téhož roku ji sestra zlikvidovala):
 
 

PS: žena je stále ta samá, jen auto jsem měl tehdy půjčené od tatínka
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3494
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 22:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škodovky i v jižní Americe. Uruguay, město Salto:
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 00:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezká fotka z Uruguaye. Apropó, to je ta země, kde mají nějaké šílené daně na auta, takže tam dodnes jezdí hrozné množství skořápek jako ameriky z padesátých let, fiatky, Peugeoty 203 a 403, různé britské kraksny a spol., že jo?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 08:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost by mě zajímalo, co to má za motor. Š742.12 to asi nebude....:-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 11:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar lidi! V Brně jsem potkal škodu rapid z expedice Vladivostok 2006, teda ti borci museli mít nervy, jet tak daleko s takovou károu a ještě do takové země...
 
 
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3495
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 12:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef, Syverin: No postarších aut je tam dost. Jen musím upozornit, že fotky mám pouze od příbuzného, který tam pracuje. Motor si netroufnu tipnout.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3688
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 13:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Super je hlavně ten nový německý font na místních SPZ...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3496
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 14:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když mi ještě něco přijde, tak to sem hodím.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 20:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tem motor asi opravdu nebude GLS podle toho vejfucku.

btw Expedice vladivostok...
Měl sem někde link na stánky tutý expedice ale kde....?
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 18:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.pangea.wz.cz/ zajímavý fotky a povídání
Nejlepší je TÚ Komín !
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 21:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té Uruguayi, znám jenom část mezi Colonia del Sacramento a Montevideem, kde jsem nějaký čas pobýval. Žádný skanzen to není, sem tam se zamozřejmě potkají zajímavé kousky, ale ve srovnání se zbytkem Jižní Ameriky nic zvláštního. Žádná Havana, na to zapomeňte.

Škodovácký ráj je Ekvádor, kde je to (resp. vím, že bylo za Feld) díky dovozci Juanu Eljurimu snad nejprodávanější evropské auto. Oktávky jsou běžné i v Chile.

Tohle bylo asi nejzajímavější místo, kde jsem ji potkal
 
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 23:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po vzoru některých z vás jsem zabrousil do rodinného archivu a co jsem hledal, jsem i našel: Sousedovo černé eRko s volantem na pravé straně. Snímek je z roku 1979. Dávné to časy, bůhví kde skončilo.

 

Dál jsem našel krásné momentky, nebudu se šířit do dalších diskusí, ale tak na ukázku:

Čajka, focená spíš nechtěně v Gdaňsku, pravděpodobně rok 1969:

 

Zajímavý nakladač (Volvo?) v roce 1979 na stavbě naší řadovky:

 

A dvě autobusové momentky, zcela jistě nefocené kvůli autobusům: Dvě atmosférové Céčka bůhví kde v roce 1984, a Ška (ŠD, asi) v Bratislavě bůhví kdy...

 
 

nemám to jak dostat do počítače, takže toto jsou fotky fotek... časem třeba přihodím další auta...
No a?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 20. září 2006 - 10:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu stál v Chýních (Chýni?) hezký jaguárek E-Type (snad z roku 1969).
 
 
 
 

V něděli jsem ho viděl naložený na náklaďáku, jak projížděl přes Bílou Horu směrem do Prahy
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 20. září 2006 - 10:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedním slovem: krása. To je ten úžasný vůz, který Luis de Funes natahuje ve filmu Tonoucí se stébla chytá, ne?

Přidávám také něco z doby elegance Audrey Hepburnové
 
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 17:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě tady mám něco, i když to není přímo z mého archívu. Je to téměř doslova vytažené z popelnice, přesněji řečeno s odpaďáku na výstupní stanici trolejbusu Slovany, točna. Fakt se normálně v koších nehrabu, ale když je na vrchu mimo jiné tahle fotečka, tak jsem se pohrabal .

Auto zvětšené a přiostřené:
 

A pro srovnání takhle vypadá fotka v originále:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 22:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos, ten Jaguár je parádní.

Tady něco z jabloneckého Dopraváckého víkendu:
 
Taky jsem si při té příležitosti uvědomil, že tyhle čtyřsvětlové modely žigulů už téměř zmizely. Ani nevím, kdy jsem před tím naposledy nějaký viděl. Ostatně i těch "normálních" je už velmi poskrovnu, a když už nějaký, tak je to obvykle zdevastovaný vrak, řízený cikánem nebo Vietnamcem.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace