K-report
 

Archiv do 16.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy SOR » Staré archivy » Archiv do 16.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 15:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Opavě byl taky včera viděn SOR Eurolines,takže zájíždějí i do Opavy-
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 15:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: včera to ještě byla linka Connexu do Německa. Poslední spoj.

To nasazení na linky Eurolines bude jakási náhrada za zrušené linky.
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 16:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se děje s verzí SOR Economic? Viděl ho už někdo?
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 18:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad SOR Eurolines v Opavě: I linka Ostrava-Praha bude jezdit přes Opavu, takže to rozhodně nebyla poslední příležitost vidět tam SORku Eurolines.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 18:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty sorky jsou v Ově dvě jedna viz. výš a druhá je v klasik laku connex s nápisem eurolines
Zrebec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 09:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Firma Istra odkupila 2 vozidla (K 73x) vo farebnej scheme tvojho avataru - jazdia po Bratislave na odvoz zamestnancov Volkswagenu Bratislava. Keby som ich nafotil, myslis, ze by si vedel o ktore ide ?
www.mestskadoprava.net
ICQ : 220533788
Carchye
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 18:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja myslím, že to čo má Locotus je TQM Opava ak sa nemýlim.
www.mestskadoprava.net
231-475-399
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 18:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak toto stálo ve středu na parkovišti u OBI v Pardubicích. Vůz byl dle specifikačního listu určen pro nějakého dopravce z Estonska. Avšak já si nějak nejsem jistý, zda je ten vůz úplně nový, či ne. Osobně na mě působil jako GO, navíc ty puklice byly řádně omšelé, ale i zbytek vozu byl upatlaný od nějakého kitu, či lepidla. Je možné, že SOR provádí GO dříve prodaných vozů?
 
 
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2701
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 00:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_m: A nemůže být Economic třeba zrovna ta LC9.5 v barvách Eurolines na Aresákově fotce? Když tam dají sedadla s luxusní podélnou roztečí, tak by se jim to vyplatilo. Kolik sedadel vygeneruje jízdné na pokrytí mýtného dvounápravového Euro 4 vozidla? Na druhou stranu má na střeše klimu, což je nepochybně hmotnost navíc.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 09:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r No kdyby to byla GO proč by měla sedačky v igelitu? Je sice pravda, že poklice vypadají jetě, ale... Mě spíš udivuje, že na voze není žádný štítek.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 11:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresák: Pravda, to mi taky nějak nesedí. Ale nyní jsem vyhrabal fotku toho zadávacího listu a ve specifikaci je motor Iveco Euro 4, takže bus je asi nový. No pokud tomu tak je, tak tedy SOR předává vozy v děsném stavu.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 12:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen když tu byla zmínka o SORech na pohon CNG, zajímavé věci se možná budou dít na Kladně. Tamní magistrát není spokojen z počtem NP vozů jezdících na MHD, které navíc jezdí po celém bývalém okrese Kladno. Tuto situaci chce řešit nákupem 10 NP vozů s pohonem na CNG, které bude pronajímat dopravci ČSAD MHD Kladno. Servis těchto vozů by měl zajistit výrobce který bude vybrán na základě výběrového řízení v případě dobé zkušenosti bude zajištěna výrobci opce na dalších cca 50 vozů ve standartnim i kloubovém provedení. Podle určítých zdrojů se magistrátu zamlouvají právě autobusy SOR NB12 a SOR NB18 o čem svědčí i nedávná návštěva některých kladenských radních přímo v SORu v Libchavách. V dohledné době by se měli na Kladně zkoušet vozy NB12 a NB18, pokuď dojde k nákupu bude se počítat s verzý CNG. Velkou roli v tomto kroku hrají i vstřícné kroky středočeských plynáren které mimo jíné mají zajistit dodávky plynu.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Honza_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 13:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M r:V zajížděcích poklicích před repasí se autobusy opravdu neprodávají...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 16:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedá mi to nezmínit jednu věc, které jsem si všiml u BN12 EURO4. U BN12 (a také ostatních městských SORů) byla až dosud záchytná poutka látková, upevněná v napevno na tyči upevněném plastovém držáku. Pokud se mi u SORu něco líbilo, pak to byla právě tato poutka. Protože byla látková, úder do hlavy od nich nebolel. Přitom ale nejezdila různě po tyči a tak zároveň dobře sloužila i těm, kteří je chtěli použít. Bohužel, SOR si asi řekl, že co je dobré to je třeba vymýtit a tak u BN12 EURO4, jak u ČSAD Tišnov, tak i u hodonínských, nahradil tato poutka poutky plastovými (tedy o poznání tvrdšími), které navíc nejsou na tyči nijak připevněna a proto kloužou i s cestujícím, který by je nějakým omylem chtěl použít.
Toto bohužel nepovažuji za příklad SORofily tolik proklamované prozákaznické činnosti SORu. Přesto se ale těším až se do mě SORofilové, za další kritiku tohoto zlepšováku jejich milované firmy, pustí.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 17:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: no u nás v Connexu si řekli když máme láktové v B9,5 tak plastové s reklamama hodíme do C12 a C10,5 jednu dobu se to tu montovalo do všeho
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
řada 950 and jakýkoliv atmos forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Karosa žije dál!!!!!!!!!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 17:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímně, v meziměstském autobuse podle mě nemají poutka (ať už reklamní nebo jiná) co dělat. Na druhou stranu ale, reklamní poutka umísťuje (většinou) majitel autobusu, nikoliv jeho výrobce. To co jsem popsal výše je jednoznačně iniciativa výrobce, která vede ke zhoršení současného stavu
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 17:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: to bxlo jenom k tématu Sorky a potka...jinak s tebou souhlasím v meziměstsých vozech nemají poutaka co dělat
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
řada 950 and jakýkoliv atmos forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Karosa žije dál!!!!!!!!!
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1852
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 21:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrebec:nepoznal ,Karosy C734 jezdí mimo moji trasu,takže se ani nesvezu.
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je ta druhá
 
Zrebec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 09:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r : Mohla by to byt repase. Ono Sorka prodava i ojete vozy a nechapu, proc by nemohli repasovat starsi vuz za prijatelnou cenu.
www.mestskadoprava.net
ICQ : 220533788
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 19:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2474
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 22:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tý wole! NB12 v Praze! http://autobusy.org/
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 22:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: mám pocit že kvůli zájmu sotoušů ten autobus ani nevyjede z konečný
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 05:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Co je na tom tak zvlastniho? Ma ho preci Connex ...
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 07:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen, že se o tom mluví v pražské diskuzi a tam to málokdo čte
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 18:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrebec: To mě napadlo hned jak jsem jej viděl, taky jsem tuto myšlenku vyslovil již v prvním příspěvku, jen nevím, zda se tomu tak skutečně děje.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3683
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 22:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad tady agent B nahraje nějaké fotky BN12...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2493
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 22:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BN12? Ty sem můžu nahrát i já
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3685
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 22:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Překlep, má tam být NB 12 ....
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3686
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 22:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... měl bych přestat chlastat tu kofolu ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 22:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli má u sebe agent B. šotoaparát. A když ji neumíš chlastat tak ji nechlastej
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5992
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 10:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent fotoaparát neměl, takže fotil jen očima a ušima:

Vůz mi přijde na pražskou linku a-240 s klikatými cestami sídlišť i delšími úseky mimo město a na rychlostní silnici jako dělaný. Vcelku tichý motor i ve vyšších rychlostech, při 70 km/h točí necelých 1500 otáček za minutu, docela slušně i akceleruje. Všiml jsem si účinného retardéru, který dobře zabíral už na první polohu. Na to, co má bus za sebou, není ani nijak zvlášť rozhrkaný, jede se v něm příjemně, průchodnost interiérem standardní.
Nelíbily se mi ovšem příšerné zvuky při otvírání a zavírání dveří. Nejprve se ozve "výstřel," 2.-4. dveře poté dosti vržou. A kdyby řidič neměl rádio puštěná na plné kule, možná bych kvůli zvuku motoru nemusek chodit dozadu...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 22:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tak často polemizuje nad vzhledem vozů SOR, tak přiložím dvě ukázky, jak (by) mohl vypadat SOR budoucnosti.
 
 
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 22:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to zajímavě.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Ufes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 23:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, nafťák, plyňák a ... ještě bych čekal něco na elektriku
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 23:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_Proper: Super! Kde jsi to našel???
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 00:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka m : někdy loni v červenci byla v Praze výstava historických automobilů, kde mimo jiné byly vystavovány i kresby (obrazy) automobilů. Mezi tím vším visela i tato studie, kterou jsem prostě a jednoduše nafotil. Autora jsem už bohužel stihnul zapomenout
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6003
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 10:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať se na mně nikdo nezlobí, ale v současné době vypadají městské autobusy v podstatě stejně, Tedom a Solaris zvlášť. A tato studie mi zmíněné vozy opět připomíná. Z této linie mi momentálně nejvíce vybočuje právě SOR, a doufám, že tomu tak bude i nadále

P.S: Mám na mysli vozy běžně provozované v ČR
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2521
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 11:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to tak... Sorka je pořád originální ale i tak je pořád mezi ostatními nějaký rozdíl...
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 11:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, ano ... i nadale vypada SOR naprosto odporne, jak zvenku, tak uvnitr. Design, linie celistvost stale nula, nula prd. Doufam, ze to Connex kupovat nebude a radsi prikoupi naky ty Mercedesy ci neco jinyho. Narust tohohle plevelu neni zadouci. Utechou muze byt, ze se to nastesti zajiste neobjevi u DPP.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 11:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Říkej si co chceš, ale SOR vybočuje ŠPATNÝM směrem. Mě se ta studie výše vcelku líbí a přitom stále dyzajnově vybočuje. Kdyby se k tomuto SOR odhodlal, bylo by to oproti odporným hrbáčům konečně přínosem od této firmy. Jen ty výklopné dveře ať proboha nahradí dveřmi otevírajícími se dovnitř, jako v každém jiném slušném nízkopodlažním busu.
Mimochodem, oceňuji i to, že vnitřní panel je uprostřed chodbičky a ne na kabině řidiče, kam je na něj blbě vidět. Kdo vůbec to umístění vnitřního panelu na kabině řidiče vymyslel? A co vlastně brání tomu, aby byl panel u SORů tam kde má být, tedy uprostřed?
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6007
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 13:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že bratři v triku se sešli téměř na vteřinu přesně...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 13:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Utechou muze byt, ze se to nastesti zajiste neobjevi u DPP.

To je pravda ono totiž v rámci zachování kvalitního rektálního alpinismu se žabožroutsko-makaronskou družbou se dočkáme nejspíše věcí o kterých se nám ani nezdálo.

Jinak co koukam na ty studie SOR-u tak u zadních dveří ta trojka to nejsou sedačký, ale jen opěrátka? Vidim dobře?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 15:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

makaroni to bejt zrovna nemusej, ale poradne "osvezeni" smerem Citaro 2 generace by neuskodilo.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Ufes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 20:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipuju, že studie zobrazujou nějaký kratší typ, nejspíš 9.5 m nejvýš 10.5 m; v 12 m by určitě byly 4 dveře - a samozřejmě ty přední jen jednokřídlé a otvírané ven .

Dotaz na názor cestujících NB12: zdá se i dalším motor vcelku tichý (jak píše Bobyk)? Vlastní zkušenost nemám, ale docela mě to překvapuje s ohledem na řešení "odkládací plochy" nad motorem.
BTW: je tam převodovka Allisson.
Ufes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 21:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava BTW: Beru zpět, je tam ZF ("allissony" dáva sor do euro čtyřek).
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 22:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná to vyznělo blbě (Sorka je pořád originální ale i tak je pořád mezi ostatními nějaký rozdíl), nemyslel sem to tak, že má co dohánět aby o tu někdo blbě nepochopil...


Ufes: Allissony máme v BN12CNG.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 22:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ufes: tak už podle viditelného množství sedadel je vidno, že to bude něco menšího.
Ufes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 11:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: Já jen že SOR má postavil jen jediný městský auto a to je v "plné" délce (NB12); případné kratší typy by se asi odvozovaly od něho až v případě, že se podaří uchytit ve velkých městech - studie hodně předběhla dobu (moc by mě zajímalo, kdo je autorem).

Study: BN12CNG je z hlediska pracoviště řidiče totožná s tím, co začal SOR dávat do "euro čtyřek" (představeno na Autotec 2006).
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2533
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 12:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co myslíš pracovištěm řidiče z Euro 4? Myslíš jiná tlačítka, tvarovaný volant a barevný palubák? Jsou to první vyrobené BN12CNG z roku 2004 a další dva vozy z 2005.

Oba interiéry vypadají takto:

 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6014
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 12:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EURO IV je zřejmě myšlena nová palubka s velkými budíky a la Solaris. Má ji i NB 12
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 12:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj. Sem si myslel. Akorát nevím, jestli je to NB12 nebo NB18:


 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Ufes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 20:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky za za info, já myslel, že převodovku Allisson začali montovat až od typu '4th generation' a to v roce 2006.

Ano, "euro čtyři" palubovkou jsem myslel "přistrojový svazek" od VDO.
SOR se totiž do poslední chvíle držel budíků Motometer, prvotně určených levné traktory (nápad "převzal" z Karosy, v době náběhu Euro-3). Motory E-4 ale vyžadují mnohem intenzivnější datovou komunikaci s okolím - prakticky nelze řešit jinak než zavedením tzv. VECU (řídící jednotky vozidla) a nějakého displeje (aspoň pro zobrazení diagnostiky). To myslím, že je pravý důvod, proč Karosa-Iveco ukončilo řadu 900: bylo by nutné totálně předělat "elektriku", což v jejich chápání je "multiplexové elektroinstalace", a tím by 900 přestala být levným busem v nabídce. SORu se ale povedl kompromis - zavedli VECU + přístrojový svazek pro digitální komunikaci + minimalizované převodníky (pro nejnutnější převod svět/software), ale většinu elektroinstalce nechal klasickou (relé). Odhaduju, že tím mají cenu elektroinstalace nižší o takových 50 kKč. Tahle elektroinstalace je použita i pro BN12CNG udělané v minulém roce.
Solarisy (mercedesy, many, iveca....), ale i NB12/NB18 mají plně multiplexovou elektroinstalaci.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 21:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To budu chápat tak dva dny
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 21:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ufes: Děkujeme za objasnění
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Ufes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 19:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sorry, já to nemyslel ve zlým
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2564
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 20:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ufes: No ne, já jen, že je toho na mé chápání až moc...
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 12:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedavno tu bola diskusia o SOR LH?? , tak sa dnes jedna ukazala v Nitre, tak som vam ju vyfotil...ale co sa stalo , do zaberu mi priletel holub, žeby nove logo CSAD Vsetin?
 
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2106
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 13:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Tooti zajímavé Z-group se opičí
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 13:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No veru,...aj na Slovensku...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace