K-report
 

Archiv do 03.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 03.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 13:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napadlo mě včera, že se zde hojně diskutuje historie, současnost a budoucnost mimořádných dnů v provozu MHD, tj. Vánoce, Silvestr a Nový rok, ale zapomíná se na jeden den, kdy byla pardubická MHD v troskách – na 1. máj.
Narazil jsem totiž včera shodou okolností na dokument, který jsem sepsal 1. 5. 1989, kdy jsem se účasti na průvodu vyhnul a raději kličkoval na kole po městě a sledoval, jak vypadá MHD. Btw, kdybych byl tenkrát věděl, že to je definitivně poslední organizované blbnutí na oslavu pracujících, tak bych si to šel užít.

Nejdřív stručně pro mladší ročníky, o co vlastně na 1. máje šlo:
Organizace průvodu:
1.máj byl organizován jako přehlídka tvořená průvodem pracujících, žáků, studentů a členů společenských organizací (Svazarm, Svaz žen, apod.). Tribuna bývala ve dvou lokalitách: buď na třídě Míru vedle veřejných WC anebo před Zelenou bránou (druhou variantu pamatuji častěji). Na tribuně se vyskytovali místní komunističtí papaláši a jiná stvoření…
Účast byla dobrovolně povinná, pokud se člověk neúčastnil, mohl mít s aktivními soudruhy dost zásadní problémy. Pardubice měly v té době téměř 100.000 obyvatel a účasti byli zproštěni pouze důchodci, děti školou nepovinné, nemocní a osoby, které byly v době průvodu v zaměstnání. Účastníků tak bylo několik desítek tisíc a průvod procházel kolem tribuny od 8 do plus minus 11 hodin.
Organizace průvodu byla předem určena pořadím procházejících, kteří se s dostatečným předstihem museli sejít na určených seřadištích. MHD končila pravidelný provoz v 7.00 hod., po tomto čase byly vybrané ulice vyhrazeny řadícím se účastníkům. Dostavit se na seřadiště tak bylo třeba právě do tohoto času, protože pak již nebylo možno pro cestu do centra použít MHD.

Uzavřené ulice (seřadiště): Gottwaldova (dnes Palachova) od křižovatky s Teplého a přilehlé ulice (Na spravedlnosti, Milheimova), 7.listopadu (17.listopadu), Leninovo nám. (nám.Legií) a přilehlé ulice, Palackého po křižovatku u nádraží ČSAD, Závodu Míru, nám.Budovatelů (Masarykovo), Hradecká od zimního stadionu až po křižovatku s Poděbradskou, a pochopitelně třída Míru a přilehlé ulice, nám. Osvobození (Republiky) a přilehlé ulice.
Další seřadiště byla v okrajových částech města, odkud menší průvody přecházely na hlavní seřadiště. Tím byla dočasně značně zpomalena doprava, ale nešlo o trvalé uzavírky ulic.

No a tohle jsou moje poznámky ze sledování provozu:

Linka 1: nahrazena autobusy. Trasa: Jesničánky – Pichlova (bez zastávky, ta byla pouze ve směru z centra) - Výzkumný ústav – Poliklinika (Karla IV.) – Kostelíček – Slovany. Zpět: Slovany – Most Rudé armády (dnes Krajský úřad) – Poliklinika – Výzkumný ústav – Ul.Svobody – Koněvovo nám. (Zborovské) – Jesničánky. Trasa nejistá, některé spoje jely obousměrně Pichlovou.

Linka 2: žádný spoj nebyl spatřen, pravděpodobně zcela zrušena. V té době jezdila na trase Nádraží ČSD – Pardubičky.

Linka 3: nahrazena autobusy. Odklon z nádraží přes Lidickou, Bělehradskou a Kosmonautů a dále po trase do Bohdanče. Poznámka: Zastávka na Hradecké pravděpodobně nebyla obsluhována, protože ulice byla využívána jako jedno ze seřadišť průvodu.

Linka 4: odklon Svítkov – Nádraží – Lidická – Bělehradská – Polabiny konečná. Jeden autobus s číslem linky 4 zaznamenán odstavený na Nádraží ČSD.

Linka 5: nahrazena autobusy. Trasa: Dukla – Teplého – Pichlova (zastávka jen ve směru na Duklu) – Poliklinika – Sakařova – Židov.

Linka 6: Odklon. Dukla – Krematorium – S.K.Neumanna – Pichlova – Dukla vozovna – nádraží a dále po trase.

Linka 7: v neděli a svátek nebyla v provozu.

Linka 8: Ze zastávky U zastávky (dnes K nemocnici) odklon rychlodráhou na Autobusové nádraží a dále Nádraží ČSD. (Linka v té době měla trasu Dubina – Poliklinika – Nádraží).

Linka 9: Zaznamenán jeden spoj na rychlodráze, pravděpodobně odklon Spojil – Hůrka – Most RA – Poliklinika - rychlodráha – Nádraží a dále po trase do Rosic.

Linka 10: beze změn.

Linka 11: v neděli a svátek mimo provoz.

Linka 12: Odklon z nádraží ČD do zastávky Poliklinika a dále přes Kostelíček po původní trase.

Linka 13: Dubina – Most RA – odklon přes Polikliniku a rychlodráhu – Autobusové nádraží a dále po trase do Ohrazenic.

Linka 14: Neznámo, údajně ukončena u Dukly vozovny (nejistý údaj).

Linky 15 a 16: v neděli a svátek mimo provoz.

Posilová doprava: Autobusy byly již v době trvání průvodu odstaveny v ulicích Pernerova a Švermova, odkud po přechodu konce průvodu vyjížděly na třídu Míru na linky 1, 2, 5 v obou směrech a dále jako posilové spoje (zaznamenány vozy s cedulí Černá za Bory a Dubina).

Absolutně netvrdím, že jsou všechny moje údaje správné. Získal jsem je pouze pozorováním projíždějících nebo odstavených vozidel a je možné, že jsem např. manipulační jízdu mohl považovat za jízdu spoje na lince. Rovněž bylo evidentní, že řidiči neměli přesné instrukce a při výběru trasy leckdy improvizovali (např. linka 1 ve směru do Jesničánek spatřena jak na zastávce S.K.Neumanna, tak v Pichlově ulici). Stejně tak je nejistá např. trasa linky 6 přes Krematorium a Pichlovu, našel jsem poznámku, že za celou dobu byl viděn jediný spoj v Pichlově, další spoje až na nádraží a v Polabinách.

Jízdní řády: Provoz na odkloněných linkách byl spíše náhodný, možná (nemohu potvrdit) byly orientačně dodržovány odjezdy z konečných stanic.

Tento text sem vkládám k diskuzi a budu rád, pokud se vyjádří další pamětníci (fuj, to je hnusný slovo, já si tak rozhodně nepřipadám) a případně z toho následně vznikne nějaký souhrnný elaborát, třeba na stránkách trolejbus.cz…
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:09:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Částečně v rozkladu byla pardubická MHD i 1.5.1990. Tento první máj se sice už nejuchalo, ale v úseku zimní stadion - Stavařov - Hradecká se pořádaly závody ve sprintu motocyklů. Motory burácely, všude se motali lidi a kdo chtěl jen přejít přes labský most, musel zaplatit vstupné na závody. Tehdy se mi podařilo umluvit své kolegy (a pozor, tenkrát bylo v DPmP ředitelské bezvládí a kdekdo se bál cokoliv netypického rozhodnout), aby na odkloněné lince číslo 3 zůstaly trolejbusy, což se stalo. Mám takový dojem, že ty závody byly nakonec pro nekázeň občanů, kteří nepochopili, že nijak zvlášť neoznačená Hradecká ulice je závodní dráha, anulovány a už se u nás nikdy nezopakovaly. Dnes už bychom asi tak přísní nebyli - viz např.poslední tzv.půlmaratón. Tolik zmatených orgánů na tak malé ploše, chybějících či naopak překážejících značek, pobíhajících zastávkových označníků, bloudících a v kruhu jezdících a vzájemně se srážejících místních i cizích aut v uličkách "zjednosměrkované" Dukly a Skřivánku jsem ještě nikdy neviděl. A příště se jistě poběží zas.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 21:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K problematice prvních májů, konkrétně k 1.5.1989. Kolego, kolego ... my jsme se někde museli potkat. Já jsem se odpoutal od teamu SPŠE pod průhlednou záminkou, že jdu fotiti průvod i z jiných úhlů - a ze seřadiště na Leninově náměstí jsem zmizel k nádraží a do Polabin.
A jak co jezdilo? Já si to sice nepsal (blbec), ale provedl jsem drobné šotofoto.
1) potvrzuju odklon linky 6 - viz tady http://www.trolejbus.cz/ikarus/pce55.jpg
2) ale musím odmítnout myšlenku nahrazení linky 3 autobusy. Na přiložené dokumentaci je dvakrát trolejbus 334 a jednou 323 u nádraží.
Docela by mně zajímalo, kdo to vůbec v těch trolejbusech jede. Jakto, že nejsou v průvodu??? A taky je vidět, že na poslední první máj pod vedením jedné strany zapoměli poručit větru dešti a bylo docela hnusně.
 
 
 

A ještě důkaz z mojí šoto-evidence (do počítače jsem to naklepal někdy v roce 1996 z původních šoto-sešitů):
 
PS - koukám, že je tam překlep. 324 místo 323 :-)
PS2 - dělal jsem to na Orwo
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 22:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No my dva jsme se úspěšně potkávali, tedy spíš míjeli, hodně let.

Co se týká linky 3 - omlouvám se za první dezinformaci a rovnou přiznávám, že nemusí být zdaleka poslední. Na to, že jsem tehdy namísto manifestování kroužil po městě, jsem už dávno zapomněl a zápisky z této akce jsou, slušně řečeno, poněkud nepřehledné. Právě u linky 3 mám napsanou trasu "Nádraží - Lidická - Bělehradská - a dál po trase" a k tomu poznámku "autobus". Nemám nejmenší tušení, co to slovo "autobus" znamená. Odvážně jsem tedy tipoval, že to měla být náhrada autobusy, Tvoje fotky jsou jasný důkaz, že to byl odhad chybný. Takže to nejspíš byl autobus označený jako linka 3, ale těžko říct, zda jel, stál, byl jako záloha, byl jako posila čekající u třídy Míru a následně jedoucí přes nám.Budovatelů do Bohdanče... Kdo ví, už je to 18 let...

P.S.: Černobílé ORWO ještě šlo, barevné diáky byl ten správný masakr barev...
P.P.S.: Dík za fotky, já samozřejmě foťák neměl, takže co jsem si nenapsal, to nemám...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 22:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak se přiznám, že problematiku MHD na 1. máje jsem předtím neřešil. Ne že by mne to nezajímalo, ale buď jsem jel do školy na kole, nebo jsem měl odvoz skoro od baráku autobusem. A to autobusem Tesly Pardubice, neb ona účast v průvodů s Lidovými milicemi Tesly měla několik výhod. Jednak ten odvoz a druhak jsem nemusel se školou a navíc ještě šla ozbrojená pěst dělnické třídy v čele průvodu a byl jsem brzy doma. Někde, ale hodně hluboko ve skříni mám fotky mé tehdy asi šestileté sestry mezi soudruhy milicionáři, jak hrdě nese třepetalku s Leninem.

Pro všechnu mládež, které se to zdá divný: ono to prostě takhle bylo a vypadalo to, že to tak bude furt. Takže to celé prvomájové blbnutí celkem nikomu z mých vrstevníků nepřipadalo zvláštní, spíš to byl vopruz, když už se nemuselo do školy a stejně se muselo do průvodu.
PS: omluvenka od LM platila i na soudružku Dobrkovskou !!!
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6703
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 00:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro všechnu mládež, které se to zdá divný: ono to prostě takhle bylo a vypadalo to, že to tak bude furt.

Mě to divné nepřijde, já si první máje taky ještě pamatuju. Dokonce si i pamatuju, jak tehdy byla v Plzni řešena náhradní doprava za tramvaje k nám na Košutku a dokonce i vím, že 1.5.1988 jezdily na NAD autobusy čísel 340 a 345 a 1.5.1989 tam byla 345 náhodou zas. To mi bylo sedm a osm let...

No ale věřte tomu, že dnešní mladá generace (fuj, to je ošklivé slovní spojení, obzvlášť ode mě) už vůbec netuší, o co jde. Byl jsem asi před měsícem s J.J. (* 1987) v Praze na náměstí Sovětských tankistů a musel jsem vysvětlovat, proč se to náměstí takhle jmenovalo a co to byl tank číslo 23 (jak známo, zlé jazyky tvrdí, že tohle číslo znamenalo "za 23 let přijedeme zas"). Za mých mladých let to věděl každý, protože jsme tenhle tank povinně malovali každý květen při výtvarné výchově. Ještě jsme taky malovali továrny s rudou hvězdou, traktory, kosmonauty a rakety, prvomájové průvody, ...

Jo, a ještě 16.11.1989 nás při hudebce učili písničku o tom, jak "balalajku Aljoša zrobil, z kmene březového ji vyrobil, pod okýnkem své Olenky hrával, struny balalajky rozehával".

Ještě bysme mohli zmínit, že "Slibuji dnes přede všemi jako jiskra jasná, chci žít pro svou krásnou zemi, aby byla šťastná." a že "Slibuji, že budu žít, pracovat a učit se podle pionýrských zákonů..." a dál jsem to už zapomněl.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2208
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 00:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Martin j jo jo jako kdybych to viděl.Oni už dnes vůbec nevědí co to vše bylo.Nevěří ti,že se leželo před obchodem na lednice,televize,auta,že si ve frontě na banány dostal 2-3 a víc ne.Dnes ti řeknou pujdu si to koupit do hypermarketu vole co bych na to stál.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 01:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u těch památek socialismu, neodpustím si jednu faktickou připomínku. Pokud si v 353 nebo 358 sednu na pravé straně vozu k oknu, chybí mi tam jedna věc: názorná agitace.
IMHO si na to místní ještě vzpomenou: za dob socialistických bylo třeba jaksi průběžně dávat najevo, že i DP jednoznačně podporuje politiku KSČ. Což se ve vozidlech řešilo tím, že se na boční okna stříkaly všelijaké symboly. Poslední z nich se objevil v roce 1986 a byla to hvězda a ještě nějaký jednoduchý motiv a nápis "XVII. sjezd KSČ." To vše v jasně rudé barvě nastříkané sítotiskem, dolní okraj cca 15-20 cm od dolního okraje skla, velikost cca 20x30 cm. Obvykle umístěno poblíž rohu oken před středními a zadními dveřmi.
Samozřejmě, že použitá technika nebyla úplně ideální a obrázky časem mizely. Na přelomu let 1989-1990 zbyly na většině vozů už jen skrvnky červeného laku nebo torza původních obrázků a textů. Ostatně, tak to nepochybně i mělo být - v roce 1990 se měla konat celostátní spartakiáda (pokud nevíte, o jakou megazhovadilost šlo, račte si tento termín vygooglit) a k této příležitosti by se zajisté objevila nová vlna agitace na sklech.
Bohužel, na starších fotkách tyto detaily nejsou k nalezení a já to líp popsat neumím, leda snad kdyby si někdo v DP schoval matrici některého z motivů jako suvenýr...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 02:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místní si to samozřejmě pamatují. I to jak ty nápisy zvolna slizly a slizly, až s těch oken úplně odslizly. Mám to ale spojené jen s devítkami, ve čtrnáckách si to spíš představuju než pamatuju, a že bych to viděl na Karose, to vůbec ne. Ale jak obyvatel trolejbusového konce města jsem autobusy jezdil vždycky výrazně míň, tak třeba proto. Prolezl jsem teď svoje fotky, ale nenašel jsem to, zase tak názorná ta agitace nebyla... Ale když ne fotku, našel jsem jeden ze šotosešitů:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 09:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jééé, šotosešit!
Já ho neměl, sešity mi nějak nápadně připomínaly školu, pročež jsem zásadně používal volné papíry. V důsledku čehož nacházím a nepochybně ještě nacházet budu útržky svých dávných poznámek na všemožných místech...

Dnes ráno kolem osmé hodiny Pardubice na severu velice hezky ucpané, kolona od zastávky Hradecká minimálně k Semtínu, pravděpodobně i dál. Rychlost pohybu cca 5km/h, možná i méně.
Důvodem kalamity je shoda okolností. V Hrobicích došlo kolem páté ráno k těžké nehodě se smrtelným zraněním. Silnice byla zcela uzavřena a policie oznámila, že uzavírka bude trvat do 9.15 hod. Mezi sedmou a osmou hodinou ale došlo k další vážné nehodě, tentokrát na "nové" silnici PA-HK. Policie podle všeho zareagovala pružně a Hrobice rychle vyklidila a zprůjezdnila. Zcela však selhal přenos informací a rádia (a to včetně Zelené vlny, která tuto informaci na internetu podávala ještě v 9.05) dál radila řidičům, aby přes Hrobice nejezdili a při cestě z PA do HK projeli kolem Globusu na novou silnici. Tam je ale na sjezdu čekala policie a odkláněla dopravu na Hradec přes Bohdaneč a Staré Ždánice. No a když se na jedné úzké výpadovce spojily proudy vozidel směřujících do Prahy a HK, vznikla kolona se stupněm 4-5. Odhaduji, že linky 3, 7, 11, 17, 18 a 33 nabraly nemalé zpoždění, v případě 3 a 18 bych to viděl na půlhodinu i více...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 11:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já určitě používal i volné šotolisty, ovšem také jsem od té doby mnohokrát musel podobné věci vyházet. Zachovaly se jen zlomky. Pokud si pamutuju, tvořil jsem si tehdy jakési přehledy linek a souhrnné jízdní řády mezi stanicemi, klepal jsem to na matčině psacím stroji a všechno jsem to už vyhodil. Dneska je to škoda, ale zase musím doma nechat místo i pro předměty mimo šotosféru.
Tohle mi zůstalo - není to klasický šotolist, ale dokument to je taky pěkný (hlavně když tam vidím to datum):
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 11:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A připomínám brigádu na trolejbusech tuto neděli - případná zkušební jízda odpoledne možná!
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 12:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

134 ve Svítkově, pamatuju. Taky pamatuju, jak jsem tam jednoho dne přijel a vrak byl čerstvě hojně označkovaný propisovačkou psanými nápisy "Nepoškozovat! Vozidlo určeno k muzejním účelům!" nebo něco v tom smyslu.
Kdopak to asi psal...?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6706
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 12:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jel asi v 6:53 z Rybitví učiliště a směrem na Pardubice to bylo průjezdné bez problémů...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 12:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V osm to ve směru z centra průjezdné nebylo vůbec, ve směru do centra byla doprava dost hustá, protože na ni policie odkláněla provoz z rychlodráhy...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 14:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tady tak vyprávíte o totáči,vždy si vzpomenu na "Báječná léta pod psa",kde ten největší soudruh při revoluci vykřikoval "tak jsme se konečně dočkali" a stal se antikomunistickým bijcem číslo jedna a odésákem...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2214
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 18:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám otázku Rád bych přijel toho 12 do Pardubic a navštívil trolejbusovou slávu.Uvažuju že bych zanechal auto u globusu a dál jel MHD(určitě nebude kde parkovat v okolí)navíc svezení je svezení.K vozovně by měla jet 7 je to tak?
a dále od kolika hod ta akce je plánována?
díky za odpověď
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 20:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prej nevíme jak to s průvodama atd. bylo......teda aspoň já to vim
a to s těma ucpanejma silnicema... ráno, zhruba v 7:35 sem na nadjezdu v Doubravicích viděl poliše blokovat cestu...
a když jsem jel v 14:05 linkou 18, tak zase u nadjezdu, ale dole byla nehoda a fakticky na Bohdaneč se chvílema jelo více méně krokem
www.bus-mafia.wz.cz
milá Karoso B731 ev. č. 50, budeš mi chybět
modelování: Škoda 21Tr
Valec_sk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 00:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: A výsledok je takýto:
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem valec_sk.)
WEB: http://www.valec.yw.sk/ (ukážka z mojich fotiek)

ICQ: 192-299-314
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 00:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 - jeď klidně autem až na Duklu, tam nebývá problém parkovat třeba na náměstí - do podniku pět minut pěšky. Od kolika? První trolejbus by měl z DP vyjet v 8.00, tudíž vyplatí se už tady být...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1729
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 00:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valec_sk - kolik cedulí máš, tolikrát jsi trolejbusákem
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 00:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nepoškozovat! Vozidlo určeno k muzejním účelům!" nebo něco v tom smyslu. Kdopak to asi psal...?
Hmmmm .... no asi já, protože Olda používal křídu
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2003


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 01:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když jsem nebyl zcela střízliv, tak bych rád poděkoval touto cestou panu řidiči dnešního (sobotního) nočního spoje A za pohodovou jízdu městem mezi Masarykovým náměstím a Polabinami, TÚ zhruba okolo jedné ráno. Fakt pohoda, cesta přes Svítkov mi vůbec nevadila! Díky ;-)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 01:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD 353 no pokud to říkáš tak to zkusím jet až tam je to sobota tak snad nebude problém s parkováním.dík za informaci tak na 9.00 bych to stihl,dřív asi ne.ale to bude v pohodě
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6707
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 05:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik cedulí máš, tolikrát jsi trolejbusákem

Ty cedulky mi zbyly z tragicky zesnulé třistašestky (jednu jsem měl v tom bočním držáku a na druhé jsem měl batoh, protože se mi nechtělo váleto ho v tom hnoji na podlaze No a když už je mám, proč bych se s nimi nepochlubil?

Hoh: I když jsem nebyl zcela střízliv,



I horší případ jsem dnes vezl. Jakýsi Slovák, sotva se držel na nohou, pokoušel se ke mě vetřít na Dubině centrum a z jeho nesouvislého blábolení jsem pochopil, že chce odvézt "někam za most". Měl jízdenku za 12, s tou jsem ho pochopitelně nevzal. Lístek za 20 si odmítl koupit - no a tak si zase vystoupil.
Přijedu tam za hodinu znova, ten samý Slovák, ten samý pracovní postup. Usoudil jsem, že jestli ho neodvezu teď, pokusí se ke mě nastoupit za hodinu zas, no a tak jsem mu zabavil jízdenku, vzal jsem si od něj ještě osm korun a dotyčný se odebral do vozu, kde střídavě seděl, ležel a padal na podlahu. Z autobusu se vypotácel u vozovny, zamával mi na rozloučenou a společně s řidiči, které jsem přivezl na ranní, se vydal na vrátnici. Jak si s ním poradila vrátná, mi není známo.

P.S.: Oceňuji, že konečně někoho napadlo postarat se o to, aby označovače jízdenek byly v nočním provozu nefunkční. Dřív, když si někdo cvaknul lístek za 10 korun, prodal jsem mu ještě jeden za deset a vše bylo v pořádku. To teď nejde - takže když si někdo označil lístek za 12/14 a já jsem mu k němu nutil ještě druhý za dvacetikorunu, připadal jsem si tak trošku divně. A mávnout nad tím rukou se mi nechtělo, on by to ten člověk příště udělal zas a to taky není v pořádku.

Dobrou noc...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 07:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to bylo s vozidly ČSVTS v roce 1989-1990?

Jako mladý začínající trolejbusový šotouš jsem jezdil s kolegou 353 a přemýšleli jsme, jaké by to bylo mít vlastní trolejbus. Vytipovali jsme vraky:
134 - který patřil sdružení zahrádkářů a bylo jim to jedno. Jenže problém, jak ho vyzvednout, jak převézt a kam ho dát. V DP odpor ke všemu podobnému hnutí. Takže zůstaly akorát ty nápisy... Byli dělané ohořelým klackem, někde jsem kolegu 353 při tom i fotil. Ale skvěle jsme se tam vyblbli a je na to hezké vzpomínat. Několik málo detailů se z vozu 134 zachovalo dodnes. V renovaci (už asi 10 let:-) mám plechovou krabičku linkového označení z čela vozu. Až to dodělám, bude v Museu. Kolega 353 měl zase doma mnoho let přední dveře se světlomety, ale při nějakém úklidu vzaly za své. Tuším, že ty hliníkové šípy dostal LP.

126 - v Dražkově, který jsme mohli za 500,-Kčs koupit. Jenže... Byl už domluven i traktor na odtah, ale při sondáži v DP opět odpor k uimístění. A já bydlící v bytovce a kolega s malou zahrádkou - opět kam s ním. Tak z toho sešlo a ten mamík ho odtáhl do šrotu. Oba vozy neměli výzbroj, ale mělky původní zadní nápravy a funkční řízení.

111 v Borohrádku. Nejstarší dochovaný vůz 7Tr v ČSR - byl tenkrát za odvoz, ale opět kam s ním. Bylo domluveno s majitelem, že jej tam ponechá do r. 1991, ale místo toho jej sešrotoval.

9Tr č. 338 - to byl jen záchvěv vtipu, protože to nebylo míněno vážně.

A jak to bylo s 353 ? Obrátil se na nás její majitel-překupník, jestli ji nechceme, neboť iniciátor její záchrany ing. K.F. neměl možnosti vozidlo využít a alespoň konzervovat. Tak jsme jej již jako PSHŽD koupili. Od té doby nám majitel-překupník neustále připomíná, že má tu největší zásluhu na záchraně vozu a že kdyby jeho nebylo, 353 by nebyla taky. Trochu má pravdu, ale zase bez nás už by byl vůz buť jako úplný vrak, nebo by dojížděl své poslední km někde v Bulharsku...
Takže to je moje malé ohlédnutí za vraky a úvahami k zachránění.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Mhd_přerov__tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 12:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezdá se vám ta reklama na 167 nějaká divná?
MHD Přerov : http://mhdprerov.ic.cz

SOR BN10,5 nově od července 2007
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 16:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na 167? ta je docela pěkná... docela divná je ta nová na 163...
Pardubická MHD od 21.3.2007 na nové adrese http://pardubickamhd.cz
Mhd_přerov__tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 17:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo máš pravdu, jsem zblbl poslední číslo
MHD Přerov : http://mhdprerov.ic.cz

SOR BN10,5 nově od července 2007
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 23:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká té 134, jsem si jistý, že tam to bylo napsané propiskou, jelikož jsem to okamžitě taky zkusil a byl překvapen, jak lehce po tom bílém laku lze čmárat. Jinak mě ovšem na 134 kromě krabiček na čísla zaujal volant. Na rozdíl od zbytku vozu byl ve velmi dobrém stavu, jenže jsem neměl po ruce (ani doma) ten správný klíč...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 00:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, volant. Ten nás zaujal taky, stejně jako dřevěná páka automatu.
 
Mimochodem na horní fotce jsou vidět nejen záda kolegy Motoráčka, ale také vlevo jeho šototaška. Její obsah (a hmotnost) mne dodnes udivuje, ale pomocí předmětů v ní uložených jde provést základní rozborku a sborku většiny drážních předmětů do velikosti vodního jeřábu, navíc obsahuje kompletní kancelářské potřeby a třeba i tu zmiňovanou křídu. A já mnohokrát ocenil třeba zapalovač, který šototaška (ač kolega vždy nekuřák) také obsahuje. Vím že to Olda čte - tohle ale není pomuva, to je pochvala!

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 01:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím taky jít spát, ale tohle musím ještě přidat. 320 - nejoblíbenější trolejbus kolegy LuTepa stále žije:
 
Fotka je to hnusná, ale ten rok 2007 je dost průkazný :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 10:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: no nevím, jestli tohle kolegu LuTepa potěší... Ale má tady za 320 už náhradu a jezdí s ní FJ
Pardubická MHD od 21.3.2007 na nové adrese http://pardubickamhd.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 18:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji tímto všem dnešním brigádníkům za nebývale hojnou účast. Tolik se nás nesešlo ani nepamatuju. Obrázek poněkud připomíná setkání diskusní skupiny: zleva Pavel358, Xxx15, Ikarusek, Petrásek, LuTep, 334 a 353.
 
Práce se udělalo celkem dost, nebyly to sice žádné zásadní opravy, ale i tak je to dobré. Ukázečky - 353 má například naválečkovanou zadní část střechy, která už byla dost obouchaná. Sanos má zase mimo jiné po dlouhé době oba sběrače stejné (šedé).
 
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 22:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad motoráček: to musela bejt krásná doba - trolejbus za 500 kč, nebo dokonce za odtah. Dneska člověk jenom od majitelů slyší: no ve šrotě za to dostanu minimálně 35 000 kč. A DP chce za ty šroty dokonce ... - všichni víme kolik tak to tady nemá cenu psát. Mně byl nabízen jeden nejmenovaný trolejbus za odtach, ale za podmínky nahrazení nečím jiným např maringotkou. Já bych to stejně nebral - není čas, nejsou lidi , nejsou peníze, není místo.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 22:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nedávno diskutovanému 1. máji jsem dnes od kolegy LuTepa dostal fotky vysloveně tématicky zaměřenou:
 
A potom tady mám jednu připomínku především pro nejmenovaného kolegu ze ZDŠ:
 
Jak je vidět, je to skenovaný negativ. Pár starých negativů jsem si totiž teď prošel a našel jsem různě osvícené či nepovedené záběry, které ale dnes už mají vypovídací hodnotu. Například na posledním obrázku dole jsou vidět trolejbusy 9TrHT26 čísel 350 a 352 v březnu 1991 odstavené, zaprknované a bez světel. Vypadají dost unaveně, ale oba ještě znovu začaly jezdit, 352 dokonce v onom pěkném negativním laku. Nikdy jsem tu fotku neudělal, protože byla na konci filmu a trochu osvícená, ale alepoň takhle jsem ji zdigitalizoval.
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 23:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Nejmenovaný kolega si dobře vzpomíná. Zejména na okamžik, kdy vylezl na střechu 314 a nějak mu nedošlo, že to po dešti může pěkně klouzat, takže vzápětí sletěl dolů na asfalt. Moc zajímavé to bylo, naštěstí to odnesly jen rifle a levá dlaň, ze které si vytáhl zabodnutý kousek plechu proklínaje den, kdy se stal šotoušem...

Fotku z rohu vozovny doplním o záběr stejného místa z téměř stejné doby. Na obrázku je kromě 352 a 350 rovněž 354 a ŠM11 e.č.56, foceno v dubnu 1991. Vozy 9Tr měly tenkrát oficiální status "konzervace", čímž mělo být řečeno, že to není šrot, ale vozidla, která mohou po krátkém znovuoživení opět vyjet. Abych pravdu řekl, moc jsem tomu tenkrát nevěřil, ale stalo se...
 

Pavel358: to musela bejt krásná doba - trolejbus za 500 kč, nebo dokonce za odtah.
No jo, jenže ono to tenkrát taky vypadalo kapku jinak než dnes. Za prvé kromě státního podniku Kovošrot prakticky neexistovaly firmy na likvidaci autovraků. Když dneska člověk potřebuje poslat auto do šrotu, zavolá příslušnou firmu a ta mu to odtáhne a zlikviduje zdarma, a to včetně nákladů na likvidaci olejů, plastů, pneu atd. Za druhé tehdy monopolní Kovošrot neměl žádné odpovídající vybavení. Dnes firma likvidující vraky bez řečí odtáhne nebo nechá odtáhnout jak Š120, tak starý autobus. Pokud by tehdy člověk přišel s dotazem, jestli si ten vrak od něj Kovošrot odtáhne, vysmáli by se mu. No a za třetí, kilo železa se vykupovalo za 1,- Kčs, kilo mědi za 4,- Kčs. Porovnejte s dnešními cenami.
Takže pokud to shrnu: Na konci 80.let znamenal nepotřebný vrak spoustu problémů a minimální příjem. Za vrak trolejbusu dostal majitel v Kovošrotu pár tisíc korun. Od toho se musely odečíst náklady na odtah a čas strávený sháněním odtahu, protože náladní taxislužba sice existovala, ale těch vozů bylo jednak málo a jednak to byly Avie, které jsou k tahání trolejbusu poněkud nevhodné. Ve výsledku to byla spousta práce s minimálním ziskem.
Dnes stačí obvolat pár firem zabývajících se likvidací vraků a když jim řeknete, že je to trolejbus, budou nadšeni. Pro nechápavé: trolejbus je pro ně naprosto dokonalý vrak - je to masivní rám, hodně kovu, hodně kabelů a tím i drahé mědi a relativně málo oleje, žádný benzin ani nafta, takže minimum nebezpečného odpadu, za jehož likvidaci šrotiště musí platit. Takže se vyplatí dát majiteli dost, protože i tak se likvidace takového vraku vyplatí.
Nemluvě o té "drobnosti", že stačí pár šotonávštěv, pár fotografů a majiteli začne docházet, že asi nemá na zahradě úplně obyčejný vrak. Pak se podívá do inzerce a zjistí, že "takovej ten kulatej autobus, co sem s nim jezdil na učňák" (= RTO) stojí v bazaru sto tisíc i víc. No a majitel trolejbusového vraku pochopí, že by byl sám proti sobě, pokud by nezkusil vyšroubovat cenu výš...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6719
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 08:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tak jsem měl v noci ze včerejška na dnešek noční provoz A, řeknu vám, to byl dneska materiál:

ZA PRVÉ:

0:30 přijedu na náměstí Republiky. Tam stojí na zastávce jakási paní středních let, nastoupí do autobusu a do tiskárny na výdej jízdenek cpe šestikorunový lístek. Snažím se jí vysvětlit, že a) tam se lístky nestrkají a za b) tyhle lístky v nočním provozu stejně neplatí. Paní se na mě podívá a cpe tam ten lístek dál. Ještě jednou jí zopakuju, že tohle není ten správný postup - a paní začne strkat lístek do označovače svítícího zeleně (sakra, už by taky někdo mohl ty označovače v nočním provozu zablokovat - kdo se má s těma lidma pořád dohadovat???). Trojhmat MENU - 2 - ENTER na palubním počítači, z reproduktorů se ozve, že nyní již nelze označit jízdenku a paní má smůlu. Ještě jednou jsem jí zopakoval, že chci dvacet korun, paní se rozloučila a vystoupila.

2:44 přijedu opět na náměstí Republiky - a koho tam nevidím? Ano, správně, zase ta paní. Tentokrát cpe do tiskárny na jízdenky dvanáctikorunový lístek. Opět jí vysvětluju, že tenhle lístek neplatí, ale paní mě ignoruje. Když jsem jí zopakoval potřetí, že po ní chci dvacet korun, vyndala tedy peněženku, chvíli se v ní přehrabovala, vytáhla dvoukorunu, pak se v ní chvíli přehrabovala, vytáhla korunu, pak se v ní chvíli přehrabovala, vytáhla korunu, pak se v ní chvíli přehrabovala, vytáhla padesátník, .... Když toho bylo za 10,50 CZK, podala mi to. Spočítal jsem to a prohlásil jsem, že je to málo, že chci dvacet. Paní stojí, kouká, stojí, kouká, ... "Víte co? Dejte mi ten lístek." Podala mi dvanáctikorunový lístek, já odpočítal osm korun a zbytek vrátil. Paní si nastoupila, pronesla něco o Ohrazenicích - upozornil jsem jí, že jí dovezu maximálně na Karla Šípka.

2:51 dojedu k vozovně, z autobusu vystupují dva řidiči - a také ta paní. Kupodivu nenásleduje řidiče směrem do DP, ale odchází do Teplého ulice.

3:52 přijíždím na Masarykovo náměstí - a koho nevidím? Ano, správně, zase tahle paní, s výrazem masového vraha ve tváři. Kupodivu nenastupuje.

4:26 přijíždím na Masarykovo náměstí - a koho nevidím? Ano, správně, zase tahle paní, s výrazem masového vraha ve tváři. Kupodivu nenastupuje.

... a jestli jí neodvezl nějaký jiný autobus, tak tam paní stojí dodnes.

ZA DRUHÉ:

3:07 na Kpt. Bartoše čeká na zastávce jakási podivná dvojice držící se za ruce. V první chvíli jsem přemýšlel, kdo z nich je kluk a kdo holka, nedalo se to na první pohled ve tmě poznat. Teprve když nastoupili, jsem zjistil, že to, co jsem považoval v první chvíli za holku, opravdu holka není, i když tak z dálky vypadá a dokonce i mluví takovým zvláštním hláskem. Po zakoupení jízdenek se dvojice odebrala kamsi dozadu do vozu, kde strávili celý zbytek cesty v objetí - a podle toho, co jsem občas zahlédl ve zpětném zrcátku, se k sobě chovali docela důvěrně. Vystoupili v Sakařově ulici a držíce se za ruce, zmizeli kdesi mezi domy.
...zkrátka dvojice jako vystřižená z karikatury na jistou "menšinu".

ZA TŘETÍ:

4:24 přijedu na Masarykovo náměstí - a tam stojí nejmenovaný kolega (os. č. 2555) - a ještě ke všemu v kraťasech a košili s krátkým rukávem. Brrrrr!



A aby to nebylo všechno, večer opět někdo nahrál nesmysly do palubních počítačů. Takže trasa linky 98 vypadala takhe:
Dukla vozovna - počítač se tváří, jako že jsme úplně jinde, než na téhle zastávce
Paramo - nutno odmáčknout ručně
Nádraží - počítač se tváří, jako že bych měl zastavit na běžné autobusové zastávce denních linek
Nádraží Hypernova - já tam sice nestavím, ale počítač ohlásí "Polabiny Lidická"
Lidická - počítač ohlásí "Kpt. Bartoše" a vzápětí hodi na obrazovku sdělení, že zastávka Sluneční je vzdálena "p 5245119"

 

Pokud bych tomu měl věřit, znamenalo by to, že zastávka emigrovala kamsi za hranice České republiky.
Sluneční jsem tedy odmáčknul ručně, u ústředny počítač sdělil, že jsme v Trnové, v Trnové počítač mlčel, Poděbradskou ohlásil správně, točnu Polabiny jsem odmáčknul ručně, načež počítač prohlásil, že jsme v Kosmonautů. V Kosmonautů počítač prohlásil, že jsme u hotelu, u hotelu mlčel, další dvě zastávky byly správně, další dvě jsem hlásil ručně, .... ach jo. Jak vidíte, počítače vynalezli lidé proto, aby si tím zjednodušili životy.

No a teď si přeji dobrou noc, protože se mi právě začalo chtít spát.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 08:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy bude ten DOD? Jsou již někde podrobnější informace?
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 09:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_o: 12. května, bližší informace snad někdo, kdo o tom ví víc, já slyšel pokaždé něco jiného.

Martin_j: Čoveče nejsi jedinej komu byla zima, když se na mě podival, kolega na Dubině taky nechápal a převelice se divil. Jinak po restartování počítače, už nesmysly nekecal. Jen ty jizdní řády těch šejdrů by mohly být drobet ostřejší.
rok 2007 - dvě autobusová výročí na Chomutovsku
Autobusová doprava Radek Bartoš
Petsav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 09:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Den otevřených dvěří se bude konat v sobotu 12.5.2007 od 8:00.V 15:00 je plánován odjezd vozidel z DP na spanilou jízdu městem. Mezitím nejspíš budou pro zvědavce probíhat prohlídky v areálu DP.Good luck
Petsav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 11:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak oprava. Na 15:00 je předpokládán konec prohlídek, na spanilou jízdu vyjedou vozidla až po 16:00.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 14:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připomínám, že kdo se nemůže dočkat DOD, může dorazit už 5. května:
 
Tady je to jako jépégéčko, jako pdf je ten samý leták tady: http://www.trolejbus.cz/353/letak-mapa.pdf
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 15:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle musím ocenit, ten leták je výborná práce, za to by se nemusel stydět profesionální grafik
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 6-2003


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 16:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, toho pátýho bych se potřeboval roztřetit, Bezdružice / Plzeň / Pardubice...
Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6721
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 17:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka Š.: Já to mám jednoduché. Ráno jdu v Pardubicích na doplňující vyšetření do nemocnice, protože na EEG v únoru zjistili, že to nemám v hlavě v pořádku (to jsem jim mohl říct rovnou), no a pak mizím domů - do Prahy nejspíš na kole a dál snad zdarma spřáteleným autobusem. A do středy v Plzni.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 22:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j - hezké noční zážitky, to je skoro až na knihu
Je rozumnější v centrech měst omezit individuální automobilovou dopravu než zde proboha uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...
...též zrovnoprávnit cyklistiku ve městě coby druh dopravy, protože když někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 18:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A z hloubi archivu ještě jedno foto. Nejsou to ani Pardubice, ani trolejbusy, ale většina diskutujících pozná :-) - rok 1988, období tzv. předspolkové - aneb socialistický mládežnický šotouš focený druhým šotoušem. Oba nemají o víkendu nic lepšího na práci než se vrtat v M131.1133 na vlečce ACHP Sadová..
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 23:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavou šotozábavu přináší dlouhodobé sledování, jak na pokladních dokladech EMtestu z předprodejů jízdenek postupně ze změti maďarštiny, slovenštiny a angličtiny vyplouvá na světlo světa čeština...
Pro příklad uvedu poslední dva doklady:
- Před měsícem bylo na dokladu uvedeno "Dopravnö podnik", "30-dennö", "Cöslo karty" - prostě jasný důkaz, že EMtest jsou Maďaři. K tomu položka "Vodic" - takže Slováci tam pracují taky. No a anglicky byla část textů na monitoru v předprodeji...
- Na dokladu ze včerejška se už uvádí "Dopravní podnik", "30-denní", "Obsluha" (místo "Vodic"), ale zato se objevila položka "Typ platby: hotovosť " a rovněž položky "Starý zost" a "Nový zost" nejsou určitě česky...

No uvidíme zase za měsíc. Už chybí odstranit pár posledních cizích slov, provést kontrolu českého pravopisu a odstranit hrubé chyby. To by i EMtest mohl do léta zvládnout...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 08:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Trolleybus: EM test je slovenská firma.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 09:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jarda: Já vím, ale podle těch pokladních dokladů to vypadá spíš na mezinárodní konsorcium...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 14:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak teda taky k těm cizojazyčným nálezům...
když jsem jednou dal kartu k terimnálu abych zjistil na jak dlouho mám lítačku, tak na místě kde píše "nenašel jsem typ karty..." (tak nějak), tak si to napsal v angličtině
www.bus-mafia.wz.cz
SŠ automobilní Holice + Karosa Vysoké Mýto= nejlepší škola pro mě...
modelování: Škoda 21Tr (poslední dobou jen občas)
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 15:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V posledním zpravodaji Sedmička (Městský obvod Pardubice VII) jsou informace ohledně variant nové linky MHD. Více je také v PDF dokumentu na webu MO PCE VII. Více screenshot.
 
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 19:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik lidí v tom novém "satelitu" bude bydlet? Třicet? Nebo snad padesát? Je opravdu nutné zavádět kvůli tomu novou linku MHD?
Každopádně ty varianty uvedené v zápisu vypadají zajímavě. Hlavně z nich, tedy alespoň mně, není úplně jasné, kudy že by ty linky vedly. Jak jsem to pochopil já, tak by linka vedla z Fáblovky přes Hradeckou a Bělehradskou do Rosic. To by otevíralo zajímavé možnosti spočívající třeba ve zrušení devítky a oslabení šestky s tím, že cestující z Rosic bychom přinutili k přestupu na linku 11 a cestující z Ohrazenice na linku 7.
Vůbec nejzajímavější je ale varianta č. 3, kdy by se linka (jestli jsem tu trasu správně pochopil) ve své trase překřížila (na kruháči u Kauflandu). Nakonec proč ne, linky tvořící svou trasou uzel mně už napadaly i v jiných relacích a třeba v nočním provozu je to běžné i dnes.
Osobně bych to tady ale (když už by zde potřeba MHD skutečně byla) řešil třeba přesměrováním části spojů stávající linky 6. Prostě by za zastávkou Ohrazenice pošta část spojů uhnula doprava na Staré Hradiště. Většina cestujících stejně nastupuje a vystupuje právě ve stanici Ohrazenice pošta. Nebo by některé spoje mohly z Trnové uhnout ke Globusu a pak až do Ohrazenice, čímž by byla obsloužena zastávka Ohrazenice Semtínská. Teď mě ale nějak nenapadá, kde by se ty autobusy ve Starém Hradišti otáčely...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6734
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 22:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jsem fotil odpoledne...

 
 

... a tohle večer:

 
 

Pokud to potkáte dřív než já, výskyt hlašte, soukromě tipuju linku do Holic a Horního Jelení.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 22:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 334: Ta varianta poslední ted 3. varianty je následující:
Hlavní nádraží - Lidická - SLuneční - Ohrazenice - Hradišťská - Fáblovka - Cihlena - Univerzita - Polabiny, hotel - Belehradská - Kréta - Rosice.......a zpet ale přes Hradeckou, jako linka 16 diky jednosměrce.
Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí. Proto se děsím spojení duševní impotence s pracovní potencí.
( H. Ford, škoda, že ne Prof. Porsche, ten se narodil v Čechách)


Petsav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 08:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu zběsilost v podobě kloubového SORu jsem potkal dnes asi v 5:15 ráno, když jsem odbočoval z Drážky na Dašickou s linkou 25.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6736
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 09:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, dneska jezdí tenhle turnus:

650510 4 Hor. Jelení 4:25 Pardubice 5:25
650510 7 Pardubice 5:25 Holice 6:05
650510 62 Holice 6:30 Pardubice 7:10
620820 94 Pardubice 7:20 Chrudim 7:45
620820 95 Chrudim 8:50 Pardubice 9:15
650510 25 Pardubice 12:35 Holice 13:15
650510 34 Holice 14:00 Pardubice 14:40
650510 35 Pardubice 14:55 Hor. Jelení 16:05
650510 48 Hor. Jelení 16:25 Pardubice 17:20
650510 47 Pardubice 17:25 Hor. Jelení 18:20

Já ho viděl kolem 7:10 na rychlodráze od Sezemic a pak na tom spoji do Chrudimi.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 13:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mezi 620820 95 a 650510 25 si to dneska bylo v DP pro naftu:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 16:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tou obludkou jsem dnes jel a upřímně řečeno se mi jízda líbila. Vůz živý, hladké řazení, relativně tichý, perfektně větratelný, místa mezi sedačkami dost. Opravdu jsem mile překvapen!
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace