K-report
 

Archiv do 13.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Solaris Trollino a Solaris Urbino » Archiv do 13.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2448
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 22:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad _Dandy zpráva na nově odpovídá jejich stylu to mě nepřekvapuje,čekal jsem ještě horší.
Jinak to,že to má motory Iveco je nepodstatná vě,upozornuji tě,že za výrobek plně odpovídá výrobce busu (Solaris)nikoliv výrobce jednotlivých komponentů.Tak to prostě je to je uplně normální.
Asi nějaká závada vznikla a je třeba to vyšetřit bez emocí což se evidentně nedaří.Jinak směšovat to s požáry jiných Solarisů (nafta)je zcestné.Bohužel tento požár je ze všech nejvážnější.A bojím se,že pro Solaris bude mít následky značné.Ono hořící Plyňák je hodně vážné.Podle záběrů to moc sranda nebyla.Komentář tv nemá cenu poslouchat stejně je plný nesmyslů od redaktorů tv
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3277
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 22:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: A to není jenom na Nově. Byli sme asi před rokem na nějaké přednášce na hvězdárně a chlap tam říkal, jak udělali kruhy v obilí, večer v TV strašná senzace, UFO... Poslali do ČT kazetu, kde to měli celé nahráté a oni jim to odmítli odvysílat, ať si prý nevymýšlejí a radši blbli lidi ufem!
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 22:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jěštěže autobusy kupují dopravci a ti se nenechají ovlivnit nějakou zprávou bulvární televize...ale některým neznalým radním to může nahnat strach....doufejme žese tím nenechají ovlivnit...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1989
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 22:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakonc se dospěje k zjištění, že autobus byl zapálen úmyslně, protože se někomu ze zde diskutujících nelíbil
Bára!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 22:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a nebo novináří neměli o čem psát..je okurková sezona..lidi politika už nezajímá,žádná válka ani podobně prostě co nejvíc rozpitvat každou menší zprávu bez ohledu na pravdivost
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 09:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta reportáž se mi nezdála nějak moc zaujatá proti Solarisu. Reportéři hovořili o polských autobusech, ale značku nezdůrazňovali. Kdyby chtěli, mohli do reportáže desetkrát říct slovo "Solaris" a udělat několikasekundový detailní pohled na logo nebo název na autobusu. Tohle neudělali, takže z mého pohledu je ta reportáž ve vztahu k Solarisu dost korektní.
A co se týká toho senzačního stylu reportáže, není se čemu divit. Hořící autobus, navíc s plynovými nádržemi hrozícími výbuchem, a k tomu informace, že i další vozy měly technické závady a proto byly okamžitě odstaveny, to je výborný materiál pro dramaticky pojaté zpravodajství.

Btw, o jakémkoli vlivu téhle reportáže na cestující veřejnost dost pochybuji. Šotoušům stačí jediný pohled a poznají, o jaké vozy se jednalo. Běžný kaštan ví, že jezdí nějakým hranatým nízkým autobusem s velkým sklem vepředu. Ale jestli to v té reportáži byl ten "jeho" autobus nebo nějaká jiná značka, to nepozná, protože ty vozy jsou si příliš podobné. Hlavně, že to jede, a jestli to má vzadu napsáno Karosa, Irisbus, Solaris, IVECO, to je mu jedno.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 10:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: No ono to bylo právě zaměřené tématicky na "polské" - což osloví více než Solaris. Solaris, nikomu moc nic neřekne, ale když se řeklo polské - tak už jsou reakce jiné /Polské? Ježišmarijáá, proč něco takového kupujeme??/.
Sice tam nebylo ani jednou ukázáno logo apod., ale slovní spojení "polské autobusy" působí na lidi mnohem hrůzostrašněji.

A je pravda že oproti "normálním" nafťákům je plyn daleko nebezpečnější... To nezpochybňuju, proto taky je to tak medializované. A když se média do něčeho zapojí, vyšťourají kde co /Košice atd./.

No jsem zvědavý jak tahleta aféra dopadne - protože mi přišlo že DPB by je nejradši poslal do Polska a zpátky jedině tak ještě i s nějakou omluvou /další bus, nebo tak něco/.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 11:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je na plynu nebezpečnějšího proti naftě?
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 11:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plyn se vzduchem snadno vytvoří výbušnou směs a zatímco rozlitá nafta celkem pokojně hoří, plyn bouchne a navíc při mnohem vyšší teplotě. Rozdíly dost podstatné, proto mě v této souvislosti celkem štvou přepisy této bratislavské "senzace" do všech možných diskusí, kde se jen kdy mihl Solaris. Holt Češi ještě neskousli, že nekokázali, na rozdíl od Poláků, vyvinout konkurenceschopný NP bus.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 13:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holt Češi ještě neskousli, že nekokázali, na rozdíl od Poláků, vyvinout konkurenceschopný NP bus.
Nějak nechápu, jakou má tohle souvislost s diskuzí o požáru jednoho autobusu?
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 14:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta reportáž byla jako klasicky na nově celkem neobjektivní.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3283
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 14:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva: Právě že plyn je bezpečnější, z tlakových nádob se při nebezpečí začne vypouštět a shoří, nádoby tak nejsou natlakované natolik, aby bouchly.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 14:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_m: Co na ní bylo neobjektivní?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3682
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak co?! Přece to, že hořel autobus.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

plyn je bezpečnější ...

Takže zákaz vjezdu "plynových" aut do uzavřených garáží (platný po celé Evropě) je jen kampaň těch automobilek, které neumějí vyrábět plynová auta, proti těm, které to umí.


Jirka m: "reportáž byla jako klasicky na nově celkem neobjektivní."

V čem? V konstatování faktů, že v Blavě
- částečně shořel polský (jméno výrobce tam nikde nezaznělo, ani nebyl žádný detailní pohled na logo výrobce - jak už tady ráno psal Zlin 24)plynový autobus,
- příčiny požáru zatím nejasné, ale
- provozovatel při kontrole zjistil, že ventil, který má zavírat přívod plynu, na několika vozech nefunguje (umí někdo slovenskou vyhlášku/zákon o technické způsobilosti tak, aby mohl říct, zda to u plynem poháněných vozidel není závada na okamžité vyřazení z provozu?)
- takže všechna vozidla tohoto typu okamžitě stáhl z provozu.

Co je na tom neobjektivního? Když před 2 roky vyhořely 2 trolejbusy Neoplan v Lausanne a výrobce nebyl schopen v krátké době odhalit příčiny, tak místní DP taky stáhl všechny Neoplany z provozu a dodnes nevyjely.

Neobjektivní je to, když TV/noviny dají "ilustrační fotku" se zeleným autobusem-letadlem-vlakem, když přitom havaroval autobus-letadlo-vlak konkurenční červené firmy. A to je zřejmě i žalovatelné, protože "velké" noviny ani TV už to nepraktikují ani v ČS.

Když Vám doma vyhoří televizor, pračka či podobné zařízení - navíc v záruce (ty Solárka jsou 1/2 roky staré), budete jejich výrobce doporučovat?
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holt Češi ještě neskousli, že nekokázali, na rozdíl od Poláků, vyvinout konkurenceschopný NP bus.Holt Češi ještě neskousli, že nekokázali, na rozdíl od Poláků, vyvinout konkurenceschopný NP bus.
Co to je za nesmysl? K tomu ani nebyl důvod, neboť přišel u tehdy jediného výrobce nový majitel a sebou přinesl City Bus, čili ani nebyla možnost, ani důvod něco vyvíjet. Vozy 21Ab byly pouze doplněk výroby trolejbusů a nové ryze české NP autobusy jsou až SOR NB City, čili naprostá novinka. Tvůj příspěvek byl tedy trochu mimo mísu. Osobně mě štve, že kdyby takto zahořel Citelis na CNG, tak ho tady nikdo obhajovat nebude, jako to je v případě chudinky Solarisu. Pro mě to je tak, že si myslím, že zahoření Solarisů je prostě problém slovenské neúdržby, neboť 99% Solarisů, o kterých jsem slyšel, že zahořely, zhořely právě na Slovensku.

(Příspěvek byl editován uživatelem M - R.)
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ptal jsem se trochu provokativně. Na to, co slýcháváme občas od novinářů to je OK. Spíš se obávám, že tady někdo nemůže překousnout, že v reportáži zmínili, že jde o polský autobus. Na tom však nevidím nic špatného.
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě vadí jakym stylem to bylo podáno. Zajímavé, že tam nebylo vyjádření zástupce Solarisu. Jen cestující, kteří by na kameru a za pár korun řekli vše(jako už se to párkrát u novy stalo)

(Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_M.)
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Puki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.216.252.253
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:47:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: "Takže zákaz vjezdu "plynových" aut do uzavřených garáží (platný po celé Evropě) je jen kampaň těch automobilek, které neumějí vyrábět plynová auta, proti těm, které to umí."

No ak ma pamäť neklame, tak do podzemných garáži nemôžu iba automobily na pohon LPG tudiž propán butánu nie na stlačený zemný plyn! Automobily poháňané na CNG do podzemných garáži môžu, každý jeden výrobca to píše ako výhodu oproti prerobeniu na LPG
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehájím chudinku Solaris, spíš chudáky Poláky. Nejde celý národ soudit podle historických zkušeností. Slováci prominou, že je použiji k příměru, ale taky úroveň jejich výrobků nehodnotím podle stavu průmyslu při vzniku ČSR. Bohužel Solaris nyní posloužil jako prostředek k ventilaci tohoto názoru, zažívám to i v Olomouci, kde důchodci chválí, jak to pěkně jezdí, než se zeptají, kdo to vyrábí...
Možná ta má formulace nebyla úplně šťastná, ale na druhou stranu - kdyby zahořel Citelis (a to opravdu nepřeji žádnému vozu, ať jakékoli značky), asi by se taková vlna odkazů na netu, reportáží x dní po události, nestrhla. A než se bát požáru Solarisu nafťáku (protože stejná a k tomu polská značka), to bych se tedy spíš bál busů s Iveco motory CNG. To je jako kdybych (A TO PROSÍM SKUTEČNĚ BERTE JEN JAKO PŘÍKLAD) po požáru kontejneru IGBT v T3 varoval před jakýmikoli, i zrychlovačovými T3, ale o KT8 se stejnou výzbrojí bych se ani nezmínil.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 15:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka m: "tam nebylo vyjádření zástupce Solarisu"

Vyjádření Solarisu (firmy, nikoliv zástupce) je třeba na BusPortálu odkaz . Vyjádření je ovšem - za normálních podmínek - určeno odborníkům a nemyslím si, že je povinností tisku za každou cenu shánět všechny strany.
Jak koukám, Solaris dokonce vydal 2 vyjádření - jedno bylo spíš házení odpovědnosti na sub-dodavatele a včera toto druhé, které už je daleko zákaznicky přátelštější a kde se píše ... byla na místo vyslána skupina skládající se ze zástupců servisu a technické kanceláře firmy Solaris.
Do okamžiku vyjasnění příčiny události firma Solaris spolu s dopravcem z Bratislavy rozhodla o vyřazení všech 22 autobusů z provozu ...


zahoření Solarisů je prostě problém slovenské neúdržby

Opět citát ze zprávy Solarisu:
V průměru mají tyto autobusy z Bratislavy, které byly dodány zákazníkovi v květnu 2006, ujeto více než 60 000 km

Nevím jak Vy, ale já na výrobku v záruce žádnou "ne-údržbu" nedělám, jen přesně dodržuji doporučení výrobce. Což v případě motorového silničního vozidla je výměna oleje a filtrů po určeném počtu ujetých km. Pokud by se na GK měla po 1 roce a 60 tisících km už projevit kvalita údržby, pak je (v roce 2000+) chyba v konstrukci a sešroubování vozidla. Před 20 lety to bylo samozřejmě jinak, to už po 60 kkm musel člověk začít šetřit na generálku.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 16:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na této diskusi je jasně vidět, jak Solaris je prostě oblíbená firma, Urbino super výrobek. Za všechno prostě může blbej slovák, protože taková super firma a výrobek za to nemůže.
Proboha, vzbuďte se! Že v reportáži řekli, že je to polský autobus. A co měli říct, že je čínskej nebo Ruskej? To je přeci naprosto objektivní určení země původu. Nic víc k tomu neříkali a nehodnotili.
Jestli opravdu nefungovali zmiňované ventily, je to samozřejmě důvod okamžitě stáhnout z provozu. To není sranda.
A nesvádějte to na slovenskou údržbu. Za půl roku na tom údržba nemůže mít výrazný vliv.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 16:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad bezpečnost CNG dnes jsem shodou okolností jel s řidičem CNG busu a tak jsme o tom hodily řeč.Že je cng bezpečnější je blbost.Každý rok musí procházet školením na bezpečnost.Jediné štěstí je že jsou nádrže uprostřed tudíž poměrně daleko od motoru.Pokud by prý byla nádrž na palivo vzadu tak to je prý jak časovaná bomba.Jediné co může řidič busu je uzavřít plyn do motoru.a pak už jen vyhlížet hasiče.
Bohužel to byl cng bus a tudíž to je vážné jak pro solaris tak v důvěře k cng jako takovému.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2820
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 17:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj + Puki: Je to tak, restrikce do podzemních garáží platí pro LPG = propan + butan, které jsou těžší než vzduch, takže se drží při zemi a v podzemních garážích by se tudíž i při malé netěsnosti v LPG potrubí nahromadilo nebezpečné množství plynu čekajícího na zažehnutí. CNG = metan má menší hustotu než vzduch, takže stoupá vzhůru a brzy se rozptýlí (pokud do té doby nebouchne). Při malé netěsnosti z podzemí prostě stačí prchat pryč.

Arj: V té zprávě ale taky píšou: "V průměru mají tyto autobusy z Bratislavy, které byly dodány zákazníkovi v květnu 2006, ujeto více než 60 000 km... ...Každé vozidlo vyjíždějící z výroby absolvuje tzv. nulovou prohlídku. Další prohlídky musí být provedeny při proběhu 30 000 a 60 000 kilometrů."

Takže možnost, jak to hodit na zákazníka si nechávají otevřenou. Během roku už se podle nich měly konat dvě prohlídky (aniž by specifikovali, čeho se tyto prohlídky týkají). Hladinu oleje, chladící kapaliny, tlak v pneumatikách atd. máš taky kontrolovat průběžně. Když havaruješ na podhuštěné pneumatice, tak ti nepomůže, že máš auto v záruce. :-)
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 17:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Měl jsem na mysli v REPORTÁŽI NA TV NOVA! Když už chtějí udělat objektivní reportáž, tak ať se vyjádří obě strany ne?
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2377
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 18:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares - nádoby na plyn jsou pod tlakem, tj. je to určené tlakové zařízení, tudíž řidič (jakožto uživatel) by proškolen měl být. Jinak plyn z nádrží do motoru by se měl zavřít automaticky - když plyn zahoří, začně zpravidla vzadu od motoru (u flašek nesmí být nic, co by mohlo jiskřit apod.) a nutit řidiče jít zavírat plyn do bezprostřední blízkosti ohniska požáru je... tak na pár facek.

Rychlý nohy jsou pro řidiče snad povinnost , z práce se chodí nejpozději fčas...
There's one in the spotlight
He don't look right to me
Get him up against THE WALL

(Pink Floyd)
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.225
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 18:38:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nelen v Tv Nova, ale slovenský novinári nepíší o Solarisoch dobre. Napríklad vodiči.
Pozri: http://www.bleskovky.sk/cl/10/159568/Solarisy-nahradili-vrciace-Karosy
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 19:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr k možná to vyznělo jako že někam půjde.Zavírá se to pochopitelně z místa řidiče nebo lépe automaticky
A pro řidiče platí to heslo co mám pod čarou na 100%
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 20:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cituju s bleskove.sk : Solarisy sú problematické. Systém v nich je riadený počítačom a vodič nemá šancu do ničoho zasiahnuť. Keby sa najprv spýtali nás, určite by ich nekúpili,“ povedal vodič Peter Nižňanský.
by mě zajimalo jaký bus by pak vodič chtěl koupit,myslím že jěště nezaznamenal moderní dobu....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 21:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaký stroj domácí provenience, třeba Novoplan PMC 12
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 21:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolikátý shořelý Solaris to je? Mám pocit, že 3., ne?
ICQ: 319 000 672
Mír se Solarisem, válku Microsoftu
MICROSOFT + VISTA = největší katastrofa v dějinách lidstva.
4289 JEZDÍ!!!
3503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.70.170
Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:08:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Indy.
Ano,je to už 3 shořelý Solaris(Ostrava,Košice a Bratislava)
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik že to ve vší tichosti shořelo 950/960?
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3503: v těch Košisích byly dva...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže dejme tomu, že za rok a něco (7705 hořel, pokud se nepletu 22.2.2006) shořely 3 autobusy značky Solaris.

31.12.2005 Citybus v Kladně
28.8.2006 Ostravská B961E ev. č. 4289.
10.4.2007 Pražská B961E ev. č. 6350.
A to jsem uvedl výčet pouze novějších vozů. A schválně si trošku zagůglete a uvidíte, kolik se toho najde, požár na LC734, B741, B732 atd.

Jsem pro nějakou rozsáhlejší kontrolu. Možná si pamatujete, že jsem byl proti Solarisu ze začátku dost vysazený, ale svádět okamžitě vinu pouze na Solaris kvůli 3. požáru mi připadá dost přehnané a předčasné. Taky se podívejte z čeho je to vyrobené - Motor Iveco, převodovka předpokládám Voith, stártér Bosch... Vždyť to najdeme úplně všude! A pochybuju, že bys si Solaris vyráběl ventily na plynové nádrže.
ICQ: 319 000 672
Mír se Solarisem, válku Microsoftu
MICROSOFT + VISTA = největší katastrofa v dějinách lidstva.
4289 JEZDÍ!!!
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: schválně jsem tu otázku takto položil, není to záležitost jen Solarisu, pokud je to problém autobusů, má se o tom v médiích hovořit trošku obecněji a ne věnovat nejatraktivnější vysílací čas (stránky) jen průseru jedné značky.
Pro rejpaly: nejsem v Solarofil, nikdy jsme v tom ani nejel - kromě kolečka na Autotecu

(Příspěvek byl editován uživatelem swe.)
Radim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loni hořela v Košicích i jedna B941E - ev. č. 3214, 5.11.2006.


(Příspěvek byl editován uživatelem Radim.)
Stránky o všech lanovkách v ČR - http://lanovky.unas.cz
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: Byl jsem proti Solarům vysazený, a možná to taky dělal ten dojem z polských "pozlacených" vrtáků, co děda nedávno koupil (Ztupilo se to vrtáním do dřeva). Ale s příchodem 3.G. a s motorem DAF jsem dost změnil názor. Předtím mi vadil ten MAN, ty starší jsou strašně uhučené a rozklepané, a vůbec vypadají jako zákusková roláda, ale ten nový tichučký DAF s VOITHem dokáže i trochu přitlačit do sedadla. Už jsem jednou psal, že to není dobré pro důchodce, protože sice pohodlně nastoupí, ale po rozjezdu polovina leží na zemi (Samozřejmě trochu přeháním a taky se snad jednou dožiju stáří).
ICQ: 319 000 672
Mír se Solarisem, válku Microsoftu
MICROSOFT + VISTA = největší katastrofa v dějinách lidstva.
4289 JEZDÍ!!!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 22:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mestské zastupiteľstvo nám dalo zelenú, preto operatívne odošleme objednávku, a aj z hľadiska stiahnutia autobusov Solaris budeme na výrobcu tlačiť na čo najrýchlejšie dodanie nových autobusov," konštatoval Zahradník.

zdroj: http://www.bleskovky.sk/cl/7/159527/DPB-bude-mat-18-novych-autobusov-ceskej-vyroby

Já nevím ale mám taky pocit jak by se chtěli těch Solarisů zbavit... a ten požár jim jen pomohl jako záminka...

"Pri výbere dodávateľov ďalších autobusov však nebude rozhodujúca iba cena, ale aj ďalšie faktory, ako napríklad referencie, skúsenosti v premávke či zvládanie mimoriadnych situácií,"
zdroj: http://www.busportal.sk/modules.php?name=article&sid=2941

Takže myslím že žádny Solaris už v Bratislavě nepřibude...

Já celkem sleduju zprávy a tom že v Praze shořela naka Karosa vůbec nevím...ono jde asi i o tu snahu to zmedializovat...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 23:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na novém Urbinu mě štve akorát, že to krásně táhne, ale 80km/h, omezovač a konec.

Nejhorší je, že se okamžitě po nějaké události hledá viník. Třeba jako u zatopení pražského metra. Místo toho, aby se začalo rozumně jednat, hledat technickou závadu a pokusit se dalším podobným záležitostem předejít. A technika může být sebelepší, ale na dokonalost přírody prostě nemá. A když si tam nahoře někdo usmyslí, ukáže a řekne, že ten autobus bude hořet, tak bude hořet a nic se s tím prostě nedá dělat.
ICQ: 319 000 672
Mír se Solarisem, válku Microsoftu
MICROSOFT + VISTA = největší katastrofa v dějinách lidstva.
4289 JEZDÍ!!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 01. června 2007 - 23:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Swe,Indy.Pánové to se právě mýlíte to je a bude pouze věc Solarisu.Solaris zodpovídá za výrobek jako komplet.Nikdo z jeho dodavatelů tuto odpovědnost nenese a nemůže tomu být jinak.
Solaris může požadovat pouze náhradu po svých dodavatelích.To je ale čistě obchodní vztah mezi nima a nám do toho nic není.Navíc není zatím posudek co to způsobilo,takže je předčasné to na něco svádět.
ad Indy napsal si citybus shořel v Kladně a hned píšeš o 961.Nevadí ti že se jedná o rozdílné busy?které spolu mají společného minimum?Nezlob se na mě ale ted se chováš jako ta televize,spousta zavádějících informací.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 00:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik se toho najde, požár na LC734, B741, B732
Ty vozy se více než deset let nevyrábí, čili asi těžko najdeme nějakou stejně starou, jako byly ony Solarisy. Když srovnávat, tak alespoň se stejně starými vozidly.

A vůbec, co pořád řešíte, že se média zachovala vůči Solarisu nekorektně? Vždyť je to normální, v médiích se dezinformuje a lže denně a nikdo si nad tím nepovzdechne. Promiňte, ale přijde mi, že dle vašich příspěvků prostě bylo ublíženo Solarisu, kdežto zlé Karose (a jiným) ne a vy zde prostě musíte vyvrátit jakékoliv pochyby o kvalitě firmy Solaris. Opravdu to tak působí. Vždyť je to jedno. Prostě to shořelo, no. Takových ještě bude... Být vámi, neřeším to, protože ta diskuze je již o ničem, protože se zde donekonečna opakuje to samé.

Navíc zde padají názory, že se mluví pouze a jen o tomto požáru v Blavě. To, že jsem v televizi viděl reportáže o zahoření ústecké 15Tr, ostravského Urbina, kladenského City Busu a pražské B961 je asi náhoda, ne? Prostě média se chytnou každý voloviny - viz kde jaká politická kauza a z naprostého nesmyslu jsou schopna udělat aféru jak hrom.
A jak řekl Ares 1, za vozidlo v době záruky zodpovídá výrobce, ikdyž já zastávám názor, že problém je prostě na straně údržby, která se i o vozy v záruce má starat pořádně.

(Příspěvek byl editován uživatelem M - R.)
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 08:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Beru, že Citybus je jiný autobus, ale i tak to je "pouze" 2:3. Nemyslím si, že by požár autobusu byla nějaká výjimka. Když hořela pražská B961E, tak si nepamatuju, že by se z toho dělala nějaká věda. A já jsem fanoušek B961E, ale prostě mi se ty názory typu "Pozor! Polské autobusy! To hoří, nejezděte s tím!" mi nelíbí. Já to beru jako samozřejmě škodu, jako nebezpečí, ale nedělal bych z toho hned nějaké převratné závěry.
ICQ: 319 000 672
Mír se Solarisem, válku Microsoftu
MICROSOFT + VISTA = největší katastrofa v dějinách lidstva.
4289 JEZDÍ!!!
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 08:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: Já nikde nepíšu, že za požár nemůže výrobce.
M__r: Rovněž nepíšu o zlé Karose a už vůbec nevyvracuju pochybnosti o Solarisu.
Šlo mi čistě o přístup médií, tak pardon, je to nekorektní, ale normální, že se lže a dezinformuje denně a je lepší už o tom ani nediskutovat. Když shořel bus SA, tak naopak nepadlo o výrobci ani slovo, ale o tom, že je to bus SA.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 14:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podívejte někteří tady začali s tím že je v tom Iveco motor a už jste se chytali toho že to je příčina.Proto vám říkám o tom kdo je zodpovědný a tím je jednoznačně Solaris.Věřte že ted mají v Solarisu staženou co se ukáže.Koukám že na druhé straně se to někteří snaží bagatelizovat.Tenhle požár je vážný a určitě bude znamenat hodně co se týká vývoje zabezpečení tohoto pohonu.Míchat to s požáry at už soůarisů nebo Karos je mimo mísu.
A je zajímavé že sice hořel Solaris na plyn ale srovnává se to s karosou na naftu.je to jako jablka a hrušky
Vyčkejte na závěry vyšetření a pak se uvidí kde je zakopanej pes.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Já ve svém příspěvku sice zmiňuji že vozy mají motor IVECO, ale rozhodně zatim to nepovažuji za příčinu požáru, od toho je to vyšetřování. Mě třeba spíše vadí že v TV a tisku vyzdvihují že je to polský autobus, ale skutečnost je taková že řada dílů je z celé evropy. já osobně bych třeba uvítal zprávu ve stylu:
V Bratislavě došlo k požáru plynového autobusu který byl v provozu necelý rok. Dopravce provedl stažení všech vozidel tohoto typu z provozu a provádí na nich mimořádné prohlídky. Na poškozeném voze probíhá vyšetřování příčíny požáru, na místě jsou i technici od výrobce autobusů...

No a vůbec bych do ukončení vyšetřování neuváděl jména výrobce vozu nebo subdodavatele komponentů, jinak je samozřejmostí že za vůz jako celek zodpovídá Solaris a případně problemy ze strany subdodavatelů si musí řešit on sám. Jinak srovnávat tuto událost s jinýma nehodama je blbost, příčiny byly odlišné a v podstatě i vozy byly každý o něčem jiném. Další věcí je že takové zprávy co tu prezentuje tisk a media můžou třeba vyvolat nedůvěru v veřejnosti vůči vozum s CNG pohonem, což je v podstatě negativní dopad na MHD jako takovou.
M1 - Maracaibo
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 15:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A opět vymlouvání,na motor atd.Autobus se prodává pod značkou Solaris tudíž za jakékoliv problémy je zodpovědný pouze výrobce autobusu.
To chcete říct .že si koupím autobus Solaris, motor je z Mercedesu a já si to půjdu reklamovat k výrobci oken do Itálie?Kurva někdo mi to poskládal do hromady a dal tomu značku tak proč se zase rozebírá kdo to kde zkurvil,jednoznačně výrobce.
Sklopte šťíty a vzdejte se.Vaše kulturní a technická rázovitost se stane naší součástí a bude nám sloužit.
My jseme Borg.
Všichni budete asimilování.Odpor... je marný!


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 12:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezka diskuse. Argumenty nekterych obrancu polske znacky mi ovsem pripominaji tiskove zpravy typu:

Nejnebezpecnejsim letadlem, protoze ma nejvice nehod, je Boeing (to byla objektivita cs.tisku 80.let - Boeingy v te chvili delaly asi 50 % vsech velkych letadel po svete)

Skodovky maji nejvice nehod na cs.silnicich (objektivita tisku z doby kolem 1995, kdy se sem cpaly zahranicni vyrobci a rvali penize do reklamy - pocet skodovek prevysuje 50 % vozoveho parku v CZ i SK)

Takze zpet k Solarisu - mam pocit, ze jen DP Praha ma 3x vic Karos/Citybusu nez je vsech Solarisu v Ceskoslovensku. Takze az behem pul roku shori pro technickou zavadu 10 busu DPP, pak se bavme dal.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 12:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to už snad přeháníte....v Ostravě shořel bus vlivem toho že byl zaparkovaný u sněhové barikády což se v Praze opravdu stát nemůže...jinak v ČR neshořel žádný...a pokud vím tak hoří Solarisy jen na Slovensku ....o žádnéím jiném shořeleém solarku jsme neslyšel.....
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 15:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OMG, řešíte tady z odborného nebo šotoušího pohledu zprávu, která byla na komerční televizi...
Už si konečně uvědomte, že televizi nezajímá, čí ten hořící autobus byl, protože proti Bratislavě respektive obecně Slovákům v Česku neexistují výraznější negativní nálady. Naopak proti Polákům a hlavně proti polským výrobkům tady averze je, a to leckde dost velká. Jako kluci ve základní škole jsme výraz "Ty Poláku!" používali jako regulérní hrubou nadávku a nepochybuji, že leckdo tohle kryptovulgární oslovení používá dodnes. Postupem času jsem pak zjistil, že tahle urážka je populární v povícero krajích ČR. A buďte si jisti, že tohle všechno analytici komerčních televizí vědí a lehce si spočítají, že kdyby v reportáži byla zmínka o nějakém Solarisu, skoro nikoho to nezaujme. Zatímco když tam bude zmínka, že jsou to polské výrobky, bude pro nemalou část diváků bude znamenat asociaci s nekvalitními brakovými výrobky.

Stručně řečeno: smiřte se s tím, že v oné TV reportáži vůbec nešlo o objektivitu a vůbec nebyla zaplacená konkurencí Solarisu. Šlo jen o to, aby diváky co nejvíc zaujala, a to se dělá tak, že reportáž musí v divákovi asociovat něco hodně pozitivního nebo něco hodně negativního. No a protože tady šlo o nehodu, asociace byla samozřejmě negativní: polské výrobky a z toho plynoucí obecný názor o jejich nízké kvalitě.
Všechno ostatní jsou jen vedlejší efekty, které plynou právě ze snahy komerční televize o maximální efekt reportáže.
Btw, pokud vám to připadá jako pitomost, pak nejste typický televizní divák, pro kterého se ty zprávy dělají. Já si toho úplně "typického diváka" Novy představuji, jak zhlédne zprávu o požáru autobusu a pronese něco hluboce inteligentního, asi tak ve smyslu: "Vidíš, mámo, jak to můžou kupovat, když je to polský?! Ještě že my nejsme žádný zavšivený socky jako sousedi, kteří tam jezdí každej měsíc nakupovat na tržnici." A když se dočká pozitivního ohlasu, dodá, že zítra by mohla celá rodina jít na nákupy oblečení a obuvi na tržnici k Vietnamcům...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 15:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nerozumím tomu, co je neobjektivního na tom, označit polský výrobek (autobus) za polský autobus!
Jonder1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 17:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rejpete se v tom do nekonečna, jak v hovnu. A stejně se nedoberete výsledku, takže je to úplně zbytečné a taky dosti nudné.
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečným, proto pravdu o tom, že je blbec, říkáš blbci zbytečně.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 18:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonder1: Jenže právě od toho je diskuzní server, aby se problémy řešily podle chuti diskutujících. Souhlasím, že je to diskuze o ničem, ale IMHO není chyba, pokud si tady vyříkáme, kdo si o tom co myslí, i když to už bude jen opakování dříve řečeného, tedy spíš napsaného.
Ostatně - K-report má moderátory, takže pokud diskuze sklouzne úplně mimo téma, bude, stejně jako řada dalších, přesunuta do diskuze s nedopravní tématikou...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34043
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 18:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale i moderátoři ocení, když se diskutující jsou schopni korigovat navzájem. Aby důsledně hlídali a korigovali každou diskusi, na to je server poněkud rozlehlý...
Současná diskuse mi sice přijde nepřínosná, ale asi má cenu si to vyříkat, třeba se aspoň hrany trochu otupí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 13:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přejmenujte Solaris na Lidlbus a nemusíte říkat polský autobus,nicméně se divím,že se někteří z vás stále diví(po tolika letech)zprávám na Nově
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 19:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo orientačně cenu Vacanzi? By mě zajimalo jaký je důvod že v ČR zatím pokud vím není ani jeden....kvalitou se mi zdá na velmi vysoké úrovni,že by cena?
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
CZAK47
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.73.51.179
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:23:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neprijde Vam, ze u kloubovyho Urbina III strasne sala teplo z motoru? Ja tim jezdim kazdy den v Berline a v celem voze je diky klimatizaci chladek, ale vzadu u kominu je vzdycky strasny horko. Treba u Citara mi to neprislo, tam je chladek vsude. Mate s tim nekdo taky nejake zkusenosti?
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 21:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem u Brna viděl 2 SUrbina 18 3G. Vjížděly do zácpy... Bohužel foto sem nestihl udělat, protože jsme jeli moc rychle a v té koloně sem si jich nevšim včas... Byly červeno bílé... Dolní půlka tmavočervená, nahoře bílá. Absolutně bez reklam nebo polepů.
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 15:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohla by to být nová dodávka pro Plzeň.
Ne a ne a radit nebudu, na světě mi není rovno, a co za to mam,...
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 13. června 2007 - 19:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P z: jsou to naše nová SU č.514 a 515. Dnes sem je viděl ve vozovně

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace