K-report
 

Archiv do 19.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Nejhorší trosky provozované v pravidelné dopravě » Staré archivy » Archiv do 19.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2918
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 11:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ano, to také vidím. Je to názorný příklad, že trh (resp. jeho neviditelná ruka) není všespásný.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 12:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Jenda z hk jistě je to tak jak popisuješ.Jenže to je právě cesta do pekla.Pokud si dal příklad supermarketů tak musíš dodat že jinde v Evropě(té západní) mají markety tvrdší podmínky.Tady mají volnost a tak si to dovolí.Každý si vždy dovolí co je mu dovoleno.A tady toho je příliš.
A bohužel si lidé ještě nezvykli na heslo není vše dobré co je levné.Zatím většina kouká na cenu,i když je kolikrát zavádějící.Osobně jsem zastáncem zavedení jistých opatření (cenových stropů )
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinde v Evropě(té západní) mají markety tvrdší podmínky
Tvrdší pro koho - pro dodavatele nebo pro markety? Mám pocit, že stát se dodavatelem významného řetězce na "západě" je ještě obtížnější než tady.

A bohužel si lidé ještě nezvykli na heslo není vše dobré co je levné.Zatím většina kouká na cenu,i když je kolikrát zavádějící.Osobně jsem zastáncem zavedení jistých opatření (cenových stropů)

Co v tomto případě znamená "cenový strop"? Že 1 km jízdy zájezdového autobusu bude stát (třeba) 30 Kč. Majitelé vraků zajásají, majitelé Volv a Mercedesů (kompletně vyrobených v mateřském závodě) to buď vzdají nebo přejdou na cenově neohraničenou "smluvní dopravu".
Neměly by se spíš dělat - pro všechny - skutečné poctivé STK (já jsem naivní, že) a pro dopravní obslužnost detailní smlouvy - např. že žádný bus nebude starší než x let a motor nebude starší než Euro Z? A po pár nedodrženích podmínek mastná pokuta, při 2x pár zrušení smlouvy? V tomhle už naivní nejsem, jsou po Evropě země (demokratické už pár století), kde to podobně funguje.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2924
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Arj: Souhlas. Prostě zkusit eliminovat dobrodruhy (s různými vraky) podrážející ceny v celém odvětví.
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 21:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Spíš než strop bych to pojmenoval "minimální cena". Ta by byla například oněch 30Kč/km. Samozřejmě, že by si dopravci mohli zvolit vyšší cenu, to by zcela záleželo na tom, jak by to akceptovali jejich zákazníci, ovšem nesměli by jít níže než pod 30Kč.
Tato minimální cena by mimo jiné odfiltrovala i ty dobrodruhy se starými vraky. Když by zákazník vybíral mezi dopravci, mohl by si najednou vybrat mezi starou prohnilou LC735 nebo starší ale víceméně dobrou C954. Přitom by oba dva autobusy byly k mání za stejnou cenu, jelikož ta C954 stála 30Kč/km už dříve a LC735, jež byla nabízena za 15Kč/km musela jít kvůli zákonu nahoru také. Samozřejmě, že si každý zákazník vybere to lepší.
Naopak větší firma nebo movitější zákazník by požadoval například Mercedes-Benz Travego, kde už by nebyla cena 30Kč/km, ale 60Kč/km. Jako movitější zákazník by si toto mohl dovolit, byl by tedy také spokojený.

Pokud by tedy zákon určil minimální hranici Kč za kilometr, zbavili bychom se soukromníků se starými vozy a přitom by nijak nebyli znevýhodněni majitelé lepších vozů, kteří by si i přesto mohli držet stále stejnou cenu.
Konečný efekt by mohl být fakt, že by některé autodopravy s lepšími vozy nakonec mohly snížit cenu i u těchto, jelikož by se díky odfiltrování soukromníků s jednou-dvěma starými Karosami značně sjednotil trh a zvýšila by se poptávka po lepších autobusech.

Na tuto minimální hranici by tedy nejvíce doplatili malí soukromínčci, jejichž staré vozy by už nikdo nechtěl, ale to už je tvrdý zákon trhu - kdo nedrží s dobou nebo nabízí špatné produkty úměrně se současnou nabídkou, s podnikáním musí skončit.

Akceptujte prosím, že ceny za km jsou vymyšlené a pro zákon by se musely určit detailním průzkumem a následnou analýzou trhu.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 21:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad arj bohužel jsem nezvolil to správné slovo.Měl jsem na mysli právě ono minimum,jak píše achzarit.Pokud někdo jezdí za 15 tak asi není něco v pořádku.
P.S. Markety:pro oba!bohužel tady si firmy (ty zahraniční)už zvykají že normální je neplatit.A to by si například jinde nedovolili,tam nezaplatíš a jde to velmi rychle.
A dodavatelé mají snadnější přístup díky různým skupinám (u zemědělství např odbytové organizace)atd.Ale zpět k dopravě.Umím si představit že existuje jistá minimální cena pod kterou nejde jít.Jinak se zničí celá tato ást dopravy.
A pokud jde o stáří busů v ZDO které zmiňuještak to je již v Ústeckém kraji.(a dost tvrdé)
A mám již info že se to chystá i jinde(tuto poslední větu dále nekomentuji)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 22:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares:Kdyby tak tvoje neokomentovatelná věta hrozila kralovehradeckému kraji a jinak myslím,že těch 30kč bohatě stačí,ale pokud někdo jezdí za 15-18,19kč tak fakt jenom kazí trh...
10.6.2007 vstupuje TAD do linkové dopravy:
690 101 Trutnov-Jaroměř-Hradec Králové-Praha
690 102 Trutnov-Nová Paka-Jičín-Praha
více na www.tad.cz
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)

ICQ:276-583-029
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 07:24:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Ohledně té ceny. Já souhlasím s Jendou z HK, ale i s některými jinými. Víte, i dopravci si musí uvědomit, že autobusová doprava je byznys jako všechno ostattní. Pokud vedle mě vznikne dopravce, který bude jezdit za 21 (já 22,-) a získá si zákazníky, je mojí vinou, že jsem je a) neudržel pokud mi je vzal b) nezískal, když jsem měl čas. Cenu nejde stlačovat dolu, o moc,. To osoby zainteresované v dopravě velmi dobře ví. Rozhodují služby, které nabízít. Dávno to není o tom, že odvezu z bodu a do budu b.
U 70% (odhad) potencionálních zákazníků platí, že se rozhodují podle ceny. Příklad. Nedávno jsem reagoval na emailovou poptávku z Prahy někam do KV pro eltní tábor 2x cesta PHA -KV(resp do okolí). Pokud se nepletu, nabídl jsem cenu 8 800 za 400 kilometrů, přístavné, čekání, pojištění zavazadel. Protože mám více tarifů, nejnižší cena byla možná již od 8 360,- Kč za určitých podmínek. Jaké bylo moje překvapení, když jsem se dozvěděl, že někdo nabídl ještě nižší cenu než já. To je konkurenční prostředí. Velmi dobře i zde platí, jezdi o něco levněji, jezdi hodně a vyděláš víc (nebo stejně) jako když pojedež dráž a méně.

Platí i zde zmíněné heslo, není dobé vše co je levné. Fakt znám chlápka, co jezdí na atmosféře a kurví mi okolí páč se mi tu hrká za 18-19 Kč. Ale neudělám nic je to jeho právo.
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 07:27:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně tvého příspevku Achzarit:
Nemůžeš stanovit minimální cenu. Líbilo by se ti, když ti řeknu, že litr nafty bude stát minimálně 45 Kč, ale můžeš narazit také na pumpu, kde bude stát 50? Nebo jinak, minimální cenou se rozumí cena zahrnující náklady, režiji, údržbu a minimální = zisku. Tuto cenu má každý dopravce jinde, u někoho je to oněch 15 Kč, kdo jezdí hodně je to 13,-, nebo kdo jezdí málo je to třeba 18,-. Záleží na množství práce, kterou máš, stavu autoparku atd. Když zavedeš minimální cenu, sice zdvihneš počet prací, ale ubereš obecně klientelu. Když budeme jezdit za 30 Kč, což je krásná představa, tak zájezd do Brna na Veletrh bude stát (cca 2x 230 km, tj. 13 800 bez DPH + čekání.) Jede tam 45 osob, to znamená, že jedna osoba zaplatí za bus minimálně 306 Kčř jen za kilometry. To se jim "vyplatí" jet vlakem, kde dostanou zpáteční a skupinovou slevu, pojedou stejně dlouho, protože dálnice by byla beztak ucpaná, a dopravcův bus bude stát na parkovišti. Nesmíte zapomínat, že konkurencde není jen Honza z Horní Dolní, co jezdí za 19,-, ale i státní moloch ČD a.s. a i osobní auta. Když cena hodně naroste, utečou z autobusů jinam. Nebo máš i na tohle recept, když bude "minimální cena".
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 09:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achzarit: Stanovováním nějakých minimálních cen bychom se tak akorát přiblížili komunistickému plánovanému hospodářství... Zaprvé ty cenové rozdíly nejsou až tak markantní - za 15 snad už nikdo nejezdí a 60 je moc i na to Travego. Myslím si, že skoro všichni dopravci jezdí za ceny mezi 20 a 30 korunami za kilometr (pokud jde o zájezdový vůz běžné délky - vysokokapacitní může stát i víc). Takže kdybys stanovil minimální cenu, hrozně bys zdeformoval trh - firmy, které za ceny okolo 30 Kč jezdily už dříve, by nestíhaly. Zákazníci, které by tyto firmy nedokázaly obsloužit, by buď se skřípěním zubů využili služby některého z horších dopravců nebo jeli vlakem. Časem by se ukázalo, že živořící malí dopravci radši jezdí "načerno" za nižší ceny, aby měli aspoň nějaké kšefty, a některé firmy by se naopak pokusily na situaci vydělat, takže by v období, kdy je problém sehnat autobus, jezdily extrémně draze. Tudy cesta opravdu nevede. To chce spíše něco jako navrhuje Arj - přísnější technické kontroly a tvrdé postihy za nedodržování příslušných předpisů. To by donutilo i laciné dopravce udržovat vozidla v odpovídajícím stavu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7014
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 09:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm cenám: Jezdil jsem asi před rokem pro známého mého známého mého známého mého známého takzvané předváděčky. To jsou ty zájezdy za 100 korun (pánové dostanou dárek, dámy dostanou dárek, znáte ze svých poštovních schránek). Hádejte, kolik za to Huber Reisen platí. No? Cena za kilometr 16,50 (do 42 cestujících) nebo 18,50 (od 43 cestujících), manipulační jízdy 10 Kč na kilometr. Zase ale je fakt, že za tyhle peníze dostane práci autobus i s řidičem na šest dnů v týdnu, jde o pravidelný příjem podle hesla "nemusí pršet, stačí když kape".
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ML636:Až dnes jsem se vrátil do republiky,tak se snad nebudeš zlobit když takhle opožděně přidám svůj příspěvek.Nechci tě nic rozmlouvat ale plánovat dopravu s vozy karosa 7xx je dnes nereálné.Podívej můj příběh myslel jsem si že trochu zbohatnu a doprava mě bavila tak jsem si v roce2001 pořídil dvě karosy lc735 ve slušném stavu.S jedním vozem jsem jezdil já na druhý jsem bral řidiče brigádníky,důchodce,fungovalo to nebral jsem si žádné pujčky!!!O rok dýl jsem koupil volvo a začaly problémy volvo mělo najeto skoro milion a tak padl motor oprava 240 000 kč a aby to nebylo vše na karose mi odešla převodovka 50 000 plechy na druhé karose 95 000 tak jsem toho radši nechal a šel jezdit na bovu a příklad slušné firmy v praze která má slušná sedmikila KUKABUS
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:48:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Pro tyhle jsme jeli nějaké náhrady loni, za firmu Záruba M K z Vodňan. Ty peníze jsou nesmysl, a ani nekape. Jezdíš přes kotáry, vím že jednu nakládku lidí jsem měl dlouhou 112 kilometrů a pak jsem 20 popojel do té hospody. Zmíněných 112 km bylo přes všelijaké vesnice a různé kotáry, kde si moje Karosa namísto obvyklých 20-22 litrů na 100 km vzala okolo 27, neustále řadíš, rozjíždíš se, všelijaké kopece atd. Nakonec jsem fakturoval okolo 33 000,- za 6 dnů, ale náklady jsem měl okolo 27 000,-. Najel jsem asi 2 000 km. Jinak platí tak jak jsi psal, čekání je pokud ujedeš míň jak 300 denně 500 na den, jinka nic, za noc 100. Nedá se to, podle toho tam také jezdí naprosté šunky, moje auta tam byla jako vystřižená z katalogu snad jen proto, že pro ně nejezdím na pevno. Ještě v pátek totiž nikdo neví, zda má od pondělí práci. Takže nemůže brát nic jiného, pokud ji má, zase jezdí 6 dnů (kde je údržba) a pokud ne, stojí, páč nic už nesežene. Tyhle předváděcí CK jsou naprostej humus. Se vším všudy.

BOVAFHD: S tím se dá ale počítat, náklady jsou svině, ale to se stává, nejen u tebe, taky mě to potkalo (v zimě odešel motor na jedné 736, před měsícem odešla převodovka na druhé a ještě k tomu plechy kvetou. Nezbývá nic jiného, než se do toho dát. Koupil jsem starou LC 736 od Conexu, (r.v.1990) a co lze použít použiju. I to je řešení. Co nejde udělat "doma" posílám přímo do servisu a mám klid. Na vše jsou záruky a bus je v klidu. Motor mi dělal známý, který je na to vybavený, převodovku je dobré dát třeba do Pragosu )35 000 + DPH za GO, dodací lhůta 3-4týdny)
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 10:53:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k těm starým zahraničním busům. Jsem zastáncem toho, že je nesmysl kupovat třeba Renaulta FR1 z roku 1991. Podle mě jsou staré zahraniční autobusy ještě větší zlo, než třeba Karosa sedmikilo z toho samého roku. Když se třeba podívám na to, co posílá Kovařík do Krumlova, tak to je bus, který je slyšet jak "řve" ale samotnej dorazí až po 10 minutách, co se lidi zděšeně tisknou ke zdi. Kdyby tam třeba jezdila Karosa 900 nebo slušnej lepenáč s klimou, lidi tim také nepohrdnou a bude to i levnější na údržbu. Obzvláště po tom, co mu jedna tahle nádhera umřela přímo na florenci.

Asi před 5 dny jsem tohle (žluto-červeno-černé) vozidlo viděl někde u Veselí ad Lužnicí, teď přesně nevím, je tam stavědlo, kde jsem stál na přestávce s lidma. Ozval se nehoráznej hukot a asi po 3 minutách projel tenhle bus, který byl dobrou chvilku ještě značně slyšet.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2928
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se asi shodneme spíše na řešení, jak navrhuje Arj, sice to také není všespásné, ale jeví se to jako nejpřijatelnější.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2929
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 11:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vítám pány dopravce, je to oživení diskuze. A jako Bova patriot se zeptám jakou Bovou jezdíš a jaké zkušenosti s ní. Díky.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7017
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k těm předváděčkám dodám, že někde v počítači mám k tomu rozpisy, ceníky a jízdní řád, pokud by to někoho zajímalo, stačí říct.

Ještě doplním, že plat jsem měl slíbený 1000 Kč/den, zpočátku to tak fungovalo k oboustranné spokojenosti, ale poslední týden mi už majitel autobusu nezaplatil, prý nemá peníze, a protože v květnu zemřel (infarkt, bylo mu lehce přes padesát), už jsem se s těmi šesti tisíci rozloučil. Autobus stojí někde za městem, prý je trošku bouraný - nevím, vídám ho jen z dálky, když jedu kolem po silnici, no a jinak to taky není žádný zázrak. LC730, jedno z prvních turb, výrobní číslo šestnáct tisíc něco, rok výroby 86, přední gumy totálně sjeté, .....
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 12:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD MAgiq:Mé podnikání je už pár let pryč ted jezdím s vozem bova futura 12-370 r.v.2002
tento vůz má najeto to vím přesně dnes ráno když jsem odstavil bus bylo na tachografu 589 360 km
vinikající bus jezdí výborně je jednou mě nechal v chorvatsku-motor.Jsem s ní velice spokojen je to bus který procestoval evropu od španělska po ukrajinu a od řecka po norsko Ať žije bova

AD Pepus 2:ty podnikáš pošli mi prosím na mail nějaké info o tvé firmě-jestli chceš
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:51:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bovafhd: Co konrétně tě zajímá? Když jsme tak u těch dopravců, si připadám malinko "malej" páč lítám fakt jen na Karosách.
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cokoli
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:05:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 

Tak jsem si koupil novej digi foťák, dám sem tedy nějakou fotku, pardon za kvalitu, ale je to zatím jenom tal LC 736, pětka je pryč. Tahle kráska mě nedavno přivezla z velké dálky a zvládla to, čest jí :-)
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:14:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6743
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se optat, k čemu máš ten strojek? Jezdíš i linkovou?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:27:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdil jsem pro dopravce, tak jsem si strojek koupil. Teď už pro něj nejezdím, ale mám vlastní smluvní kyvadlovku, tam ho uplatňuju, musím vydávat doklady od zaplacení
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 15:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jenda z HK já v tomhle jsem zajedno s Achzaritem.Bohužel pokud bude panovat to co dosud tak se podobných reakcí z Německa nezbavíme.
Přísnější STK ano ale.....víme jak to chodí.Znáte snad způsob jak tomu předejít aby se nepodvádělo?
P.S. srovnání s cenou benzínu je mimo protože tam jsou stanovené spotř. daně a pod určitou relaci se nelze dostat.
A nemyslím si že je to návrat do komunistického plánování.Jinak než bičem se totiž náš národ neumí chovat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
xyz1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.224.231
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:13:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepus: není ta Karosa na fotkách ex- Seco trans? Neměla SPZ MB-79-51, MB-82-52 nebo MB-83-30? Díky.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 16:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bovafhd: "Ať žije bova" - tak s tím mohu jen souhlasit.
Mimochodem už jsi minimálně třetí řidič autobusů Bova na tomto fóru. Dělá mi to radost a myslím, že jednomu nejmenovanému člověkovi z jižních Čech taky.
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:10:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xyz1: SPZ to nevím, jsem už 4 majitel toho autobusu, ale pokud si dobře vzpomínám, patřilo to ČSAD myslím v Olomouci.

Apropo čerstvější info: V zahraničí havaroval český autobus: v Srbsku, více nevím. Zemřel prý řidič.
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Magiq:Nevíš v jaké firmě v Č Budějovicích spravujou bovy
p.s.ty jezdíš s magiqem???
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2935
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Budějicích v Jihotransu, Magiqem jsem byl na dovolené, ale máme ve firmě 7 Futur od Euro 2 po Euro 4 (z toho 2 15 metrové)
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 17:53:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.toyshop.cz/model-maketa/VDL-Bova-Magiq--Bus-187-1148.aspx

To pro Vás co máte ty Bovy tak v krvi. Apropo, tak mě napadá, nemáte někdo model Karosy LC 736? Nebo nevíte, kde je seženu?
 
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 18:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná u SDV Model. Ten nabízí stavebnice různých českých vozidel... i 21Tr... našel jsem tam i LC 936 BODOS... takže SDV Model
Blog: http://gasonuv.blog.cz !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
KONTAKTY
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
Šotnut uživateli K-Reportu: 23. 6. 2007 Šarim, 12. 7. 2007 Cyrdou
Šotnul uživatelů i neuživatelů K-Reportu: 8ks
Ppeus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 18:16:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehm, mluvili jsme tady o deformaci trhu? Tak tohle se můžete podívat, dnes jsem to našel.
http://www.busfrape.cz/cenik.htm

Nepsané pravidlo, pojedu za méně ?pod 20 Kč/km a budu mít více, když se zadaří.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2743
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 20:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD PEPUS 2 Pan Podubecký vyrábí zatím LC 735 v bílém provedení.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7019
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepus 2: Kdyby ti stačila papírová vystřihovánka, uměl bych to zařídit. A klidně bys mohl mít jakýkoliv autobus dle přání, třeba i ten tvůj. Já si třeba takhle vozím model svého autobusu "přicvaknutý" magnetem na palubním počítači a podobný papírový model svého vozu už má u nás v DP cca. 25 řidičů a řidiček(!!!) z cca. dvou set a to ještě zdaleka není konečný počet.

Vypadá to přibližně nějak takhle: https://www.k-report.net/discus/nahledy/068428.jpg (tohle jsou modely, které tu mám nachystané pro své známé z plzeňského ČSAD)

A to podstatné, po finanční stránce to vychází na 15 korun za kus (neslepené).
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 01:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi neblázněte, nebo mě vyřadíte z provozu. Tady je to samá fotka pěkné Karosy, modýlky, vystřihovánky (mám doma jednu B 731 Minibox a Setru HD 215 Kliklak, jinak zatím nic dalšího) samé povídání o nich a do toho všeho jste mi připoměli Kukabus- kolem jedné jeho nádherné LC 736 neustále jezdím a pokaždé málem poslintám celé sklo.
Jak bych byl rád, kdyby se mi ta vlastní doprava podařila a vůbec bych na ní nechtěl zbohatnout s tím ani nepočítám, ale hlavně to, abych měl kšefty, pěkné LC 73x (lepeňákům se nebráním) a abych z toho mohl mít alespoň občas upřímnou radost.

Pepus2: Koukám, že máš přidaný spínač motorové brzdy na ruku, funguje Ti k tomu ten nožní přes pedál? S tímhle se setkávám u dopravců často, že mají motorovku spínanou všeljak, jen ne přes pedál. To vypadá, že "krabička" ovládání motorovky asi často zlobí...?? Já to měl u minulého dopr. na B 732.20, tam fungoval pedál, ale jen po dobu držení, ne jako u .40, že to zůstává zapojené. Tak tam byla ještě páčka na ruku, která se ovšem musela vracet, protože vypínač na plynu byl odpojený. Ale zlobilo to taky, motorovka vypínala až když se motor začal klepat před zhasnutím.
A jak jsi na tom s volantem? Abych pravdu řekl, tento starý tvrdý typ mě i přes svou nezpochybnitelnou praktičnost nevyhovuje a raději mám ten novější měkčí se strmými paprsky a logem Karosa, které kryje matici.

Jinak vřelé díky všem ostatním za rozvíření diskuse o vlastních firmách a Bovafhd za názor.
Také tu mám něco pro fajnšmekry:
 
 
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 07:40:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Motorovka funguje jak přes pedál tak přes páčku. Dřív to zlobilo, ale tohle auto nedávno prodělalo opravy za 70 000 (diferenciál, převodovka, klaika výměny olejů, seřízení a "doladění motoru" a tak. Takže to jezdí jako víno. V neděli se to vrátilo z Chorvatska, náhrada, a nikde ani náznak. Jinak jestli koukáš i po lepenáčích na www.busprodej.cz je jeden celkem zajímavej. Volant už jsem chtěl vyměnit, ale nedostal jsem se k tomu, chtěl bych tam zkusit dát ten co byl v prvních 900, jen ještě nevím jestli tam jde. Jinak novější volant do 700 už jsem jednou skoro koupil, ale nakonec to vyhrály poklice a nové záclonky. Mě tenhle volant nevadí. Jo chlapi, dnes se mi zdálo o nehodě autobusu, tak jezděte opatrně, už jsem to říkal mejm klukům, ti dnes jeli s 735 na týden pryč, tak to písnu i sem.

Martin_j: To se mi zamlouvá, to se nějak dodělává na kompu nbeo jak: Já že bych jí udělal v barvách té mojí 736.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2939
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Pepus 2: Ohledně toho Chorvatska, máš to Euro 1 nebo lze získat nějakou výjimku.
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:45:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq : Mám přestavbu motoru na EURO 1, o vyjímkách nevím.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 12:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepus2: Setkáváš se u svých busů taky s vandalismem cestujících? A nejsou někdy arogantní? Já bych asi dovolené k moři nemohl jezdit, protože lidi začali hrozně spěchat, pak honí i ty řidiče a já rád jezdím na pohodu a v klídku...

Volant v prvních 900 je myslím ten "drolící se", jestli myslíš ten Renaultovský. Je z takové mimořádně špatné pěny, nasává do sebe všechen pot (a bakterie) a za chvíli se začne drolit, člověk to má potom všude a z volantu za chvíli zbyde jen ulepený drát. Záchranou je oblepení kvalitní páskou, nebo ho prohodit oknem konstrukčního oddělení Renault. Koho ta pěna napadla, bych docela rád poznal... Potom vznikl volant úplně stejný, některé už měly na středu kryt "Karosa" a ten je z velmi kvalitního pevného materiálu a na jízdu mnohem lepší než ten, který se potom začal dávat do 900 "E".
Chromované poklice? Dají se ještě někde koupit, takové ty "Karosácké"?

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 19:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když byla naťuknuta motorová brzda u 700, kdo ze zde přítomných řidičů ji používá stlačením (!) vypínače "mb" ?
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se nedávno ten spínač motorové brzdy rozpadl na 1000 kousků... TAky uvažuju že bych si instaloval tu páčku vedle volantu.
AD ML635: no dají se sehnat takové ty chromované poklice co se občas dávaji na 950. MAji je např. v Tezasu. Ty jsou docela hezký. Ty plastový působěji podle mě takovým levným dojmen tak v tom případě je lepší kola bez poklic. Jinak snad nějakej borec vyrábí ty chromovaný poklice co byly na RTO, ale cena 4 poklic je cca 14 000,-
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3835
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busmaniac: Kdo je dělá? Už sem o tom taky slyšel.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel nevim... Asi nějaká malosériová výroba. Zkusim to zjistit.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3837
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 21:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamoš je právě sháněl na C734 a říkal mi, že sehnal někoho kdo je vyrábí, ale byly by za 15tisíc a to mu za to nestojí.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 22:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: To nevím, že by něco takového bylo zapojené jako originál z výroby Že bych si toho nevšiml? Ale já nikdy neměl možnost jezdit se skutečně špičkovou 700 která by byla v původním stavu a setkal jsem se už i s třípolohovými spínači MB i se spínači, které sice byly, ale motorovka jimi vypnout nešla...
To už jsem měl potom radši to dodělávané tlačítko v podlaze...
Většina řidičů ho nepoužívala z lenosti, ale já jsem při zpomalování a dojíždění do zastávek poctivě hopkal po všech pedálech jako kdybych byl na hodině baletu.
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7021
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 22:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: To se mi zamlouvá, to se nějak dodělává na kompu nbeo jak: Já že bych jí udělal v barvách té mojí 736.

Nejlepší by asi bylo, když bys dodal mailem fotky svého autobusu, dostaneš pak rovnou hotovou vystřihovánku toho tvého konkrétního autobusu. Ovšem pozor, nemůžou to být "jen tak obyčejné fotky", předvedu názorně:

 
 
 
 

- kolmé pohledy na autobus ze všech čtyř stran
- autobus je čistý, umytý, nezabahněný
- není to foceno proti slunci, nejsou tam žádné stíny (od sloupů, dopravních značek apod.), je to foceno bez blesku

Je to proto, že z těch fotek se pak "vystřihávají" jednotlivé nápisy a obrázky (u tohohle autobusu jsou to ty postavičky na boku, zelený nápis a evidenční čísla) a to se pak v počítači "lepí" na to vystřihovánku.

Samozřejmě, pokud má autobus nějaký pestrý nátěr, reklamu, nápisy, .... , je nutné tahle pravidla v maximální možné míře dodržet, pokud by to byl třeba bílý nebo modrobílý autobus bez nápisů, dá se těm fotkám všelicos odpustit.

Kdyžtak se mi ozvi na mail (je pod jménem), domluvíme se někde mimo K-Report.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 23:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepus 2: ten zminovaný DAF SMIT od kovaříka... je to sice hodně starý, ale skoro perfektní stroj, jezdím s ním docela rád...(dojíždim z ČB do Krumlova) ... má klimatizaci, která se ve vedrech opravdu využije, hodně tmavý skla a relativně pohodlný sedačky... rozhodně lepší než MAN -úroven komfortu srovantelná s novými busy MHD, nel i nižší a nbo naflákanou karosou 734, kde je občas nedýchatelno... navíc ten autobus tu trasu jede 30 minut, JIhotrans-zastávkovej - 45 - 50
a jak se vám líbí kovaříkoov NEOPLAN?
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 08:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq:diky určitě si do Jihotransu zajedu šéf už to schválil,nevíš jestli tam dělají i klimatizace

Pepus2:dík za ty fotky,jak prosimtě seženeš 2 řidiče na karosu 7xx do chorvatska,JÁ BYCH TUTO JÍZDU VZAL JEN Z LOSTALGIE
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2948
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 09:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bovafhd: Jihotrans - autorizovaný servis PEK SERVIS THERMO KING ( klimatizace a chlazení ) - takže ti klimu určitě udělají.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7026
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak prosimtě seženeš 2 řidiče na karosu 7xx do chorvatska

Podívej, já byl v roce 2004 s LC 735 na jihu Francie u Středozemního moře. Nabídli mi 14denní dovolenou v jižní Francii výměnou za to, že jim tam dovezu autobus jako druhý řidič, ubytování na náklady firmy, stravování vlastní. Nabídli mi, že si s sebou můžu vzít partnerku, takže jsem si vzal s sebou kolo (na rozdíl od partnerky bylo k dispozici).
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívej,do chorvatska se jezdí většinou v pátek tam a v neděli si zpět aspon já tak jedním pomalu celé léto už 3 roky,jedou 2řidiči a v pohodě to zvládnou,pře týden pak volno nebo krátké kšefty např.dnes jsem vezly důchodce po památkách něco jiného, na pobyt to např.do chorvatska jezdí většinou jen jeden
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 21:32:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec chlapi, byl jawm do ted pryč. K pokoicím. TEZAS je má, event Pragos. Řidiče mám svoje pevné a půjčuju si od jiného dopravce. Auta jezdí v klidu a já jim věřím, takže by je tam měli dovézt, v pátek jedeme zase, nakládáme v Plzni.
Musím s tím jet tentokrát i já, protože to je rozhrkaný. Dneska jsem přijel z Něměcka (luxus kontrola na hranicích + 100 km za čárou v Německu). Včera jsem tam jel narychlo za porouchaný autobus, nějaká firma Zdeněk Vatl tuším, neměl ani popsaný bus pořádně, ale klekla tam pětka, přijel jsem tam v noci a dnes sem je vezl zpět.
Pepus 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.164.18
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:01:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, už jste viděli fotky té LC 736, já na tom chci udělat nátěr. Nehcete mi poradit, napadlo by Vás něco? Jde mi o jednoduchost, ale aby to vypadalo, jestli se dio tohohle chcete zapojit budu rád. Samozřejmě bych sem pak dal fotečky jak to šlo atd.
Barvy já upřednostňuju červená, žlutá, oranžová, světle a tmavě modrá, ale nebráním se i Vašim nápadům.

Jiank máte někdo fotku busu PE69-20 ICOM Transport (LC 734)
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepus 2:
 
 
Abych se přiznal, nevim co je to zač. Vzadu to má zaslepený prostor, kde zřejmě byla mřížka na mezichladič. Ale na C735.1031 mi to nesedí pro pár věcí a i SPZ je starší... Na přestavbu z C734.1340 mi to taky nepřipadá.
Jeden z posledních vozů v nátěru ČSAD Pelhřimov, možná dneska už nejezdí.
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je bývalý standartní nátěr Icom Transport možná, že pochází ještě z dob ČSAD Jihlava. V Jihlavě se vozů s tímto nátěrem vyskytovalo více (hlavně LC 735), na C 734 to bylo pouze současně s předělanými kufry a tmavými skly.
Karosa ŠL 11!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 03:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepus2: Držel bych se nátěru po vzoru starých ČSAD zájezďáků a v každém případě tmavě modrou a do této barvy udělat i "násosky" na střeše. Zkusím něco vykouzlit a dát sem. (mimochodem právě jsem dal k dobru jeden bod z know-how mé imaginární dopravy)

Bovafhd: Fakt se vám všem divím, že na tom nechcete jezdit.
Nepřeju si celou dobu nic jiného, než abych mohl jezdit až do důchodu na řadě 700 a celý život aby mi nikdo nic jiného necpal, bohužel to možné už není. Jiní se radují, já jsem připravený změnit povolání až sedmistovky definitivně dojezdí...

Nechápu, že se dá jezdit s autokarem, třeba ta Scania, ale i Bova a všechno... Vždyť je to jako osobák, tiché, malý volant, malá řadicí páka, 4 symbolické budíky a podle mě je to tím pádem i nepřehledné, uspávající a člověk je tam úplně odstrčený od lidí, tudíž ta správná atmosféra zájezdu mi tam jaksi schází a do toho všeho se ještě starat o záchod, když si lidi můžou dojít na pumpu...
Já to zkrátka vidím takhle a asi už jiný nebudu...
Když řidiči seberete oblíbený autobus, vězte, že se cítí jako po rozchodu...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7032
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 05:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PE 69-20 jsem fotil 29.12.06 v Plzni na lince z Pelhřimova. Ale byl tam jen na záskok, pravidelně tam jezdí jiné dva autobusy.

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 07:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636:já sem neřek že je to špatné auto,já se sedmistovkou jezdil 4 roky v té době itálii,chorvatsko byl jsem i ve španělsku.Co jsem nastoupil na bovu byl to pro mě z kraje šok,ticho,pohodlí...já bych se taky někdy ještě se sedmikilem svezl ale nemam čas pomalu celý rok jsem furt někde v pr....

Trochu vám snad i závidim karosy7xx sám sem s ní najel cca 300 000km ale na bově mám větší klid to mi věř

pepus:zkus něco více méně nezvyklého někde mám fotky z chorvatska,byla tam lc736 nějakáho kozák tour určitě ji sem dám ale nevím kdy,ta měla pěkný nátěr
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2952
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 09:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bovafhd: http://www.kozaktour.cz/bus.htm
A můžu mít ještě dotaz, jezdíš i letos točky do Chorvatska? A můžu se ozvat na tvůj mail, co máš uvedený pod nickem? Za odpověď díky.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace