K-report
 

Archiv do 05.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 05.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 16:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vsiml jsem si ze to revizori trhaj kdyz je to spatne videt nebo kdyz nefungoval oznacovac... az teda na povestnou dvojici revizoru - pani a pan (dlouho jsem je nevidel), ktery zasadne rozdavali pokuty i kdyz jim ostatni dosvedcili ze strojek nesel:-)
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 16:59:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli je na lince 51 toto obsazení:
kurs 1 - Sanos 329, řidič PL
kurs 2 - 14Tr 311, řidič Lp
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 22:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak to by si ke mě pan revizor a paní revizorová mohli zkusit dovolit ( dát mi pokutu kvúli nefunkčnímu strojku ) a hnal bych je...asi bych je poslal do pr...yč a v případě neúspěchu bych je inzultoval.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7394
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 23:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. Pan revizor a paní revizorová mají u mě velké významné mínus od doby, co jsem na Židově po svačině nasazoval sběrače a oni si mezitím klidně vlezli otevřenou půlkou předních dveří do vozu a začli se mi tam v kabině hrabat ve věcech a hledat desky s výkazem, aby se mohli zapsat.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 11:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť tam není jen jeden strojek, takže pokud není autobus narvaný k prasknutí je možné ujít ty čtyři metry k jinému označovači.
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 11:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ono , když vlezete vzadu a hned za vámi revizor , tak nemáte moc času dojít doprostřed k jinému označovači.
doprava.yc.cz Stránky o dopravě. Především o pardubické MHD
Misakf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 12:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marmar: když jsem jel včera 88 od Hypernovy tak to zablokovali až u zastávky nadjezd Paramo
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 13:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no zazil jsem ze to zablokovala revizorka jeste nez to stacilo zahlasit pristi zastavku, resp ji to vubec nezahlasilo pac do toho mluvil pan s prepravni kotrolou:-) ale predpokladam ze se koukaj jestli se nekdo ochomejta kolem strojku...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 17:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pan a paní revizorová (prostě ty dva šmejdi) maj u mě jedno velký mínus od týd doby, co jsem dostal pokutu v přecpaném voze díky nefunkčnímu označovači.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 19:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě kdyby se jednou nezastal řidič , že jsem dobíhal a už byly zablokované strojky , tak by mi příjemná dvojice asi taky dala pokutu.
doprava.yc.cz Stránky o dopravě. Především o pardubické MHD
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 20:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to já jsem jel jednou na černo taky kvůli těm strojkům, že netiskly, ale naštěstí tam revizoři nebyli. Jinak jezdim na PK a mám to jako lítačku.
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Pety Ride 2 a Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 20:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skutečně je problém když někdo nastoupí, strojek nefunguje a revizoři zablokují strojky hned po svém nástupu. To se prostě stihnout nedá a zkušenosti s řešením problému s revizorem naštěstí nemám. Na druhou stranu, když mi po osmé večer nechtěla čtečka číst karty, cestující se zaradoval a ani ho nenapadlo označi nástup u jiných dveří. Co kdybych ho asi kontroloval?
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 21:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já pána a paní opravdu nemusím, ale jednou jsem je převezl. To sem jet takhle jednou v 51 samosřejmě na čer.., no a oni šli kontrolovat...ještě že jsem měl jednu necvaklou v peněžence z minulého roku.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 01:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2594: Když se zablokuje čtečka,tak stačí zmáčknout INFO na displayi a ono se to zase rozběhne.
Zachraňte "Rozárku" 361 - je to nejlepší mašina v Dopravním podniku města Pardubic a.s.
Bohužel si to někteří uvědomili pozdě...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7397
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 02:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ze to zablokovala revizorka jeste nez to stacilo zahlasit pristi zastavku, resp ji to vubec nezahlasilo pac do toho mluvil pan s prepravni kotrolou:-) ale predpokladam ze se koukaj jestli se nekdo ochomejta kolem strojku...

Co tak mám možnost sledovat práci revizorů, tak minimálně u mě ve voze vždy počkali se zablokováním až do chvíle, kdy všichni cestující nastoupili a rozmístili se po voze tak, že bylo jasné, že už si nikdo lístek cvaknout nechce.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 09:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S nefunkčním strojkem je to docela složité, obzvlášť pokud máte papírovou jízdenku, takže u dveří je vám k dispozici jen jediný strojek. Už jsem zažil situaci, kdy revizor chytil člověka, který si skutečně jízdenku označit chtěl, ale strojek, ač svítil zeleně, prostě nerazítkoval. Dopadlo to dobře, ale jen díky jinému cestujícímu, který celou situaci viděl. Takže když revizor začal po majiteli neoznačené jízdenky požadovat doklady nebo pokutu, vzal svědek situaci do svých rukou a použil osvědčené metody (kdysi existoval web, kde byl podrobný návod, jak odstranit revizora) a revizora zametl. Otázkou je, kolik lidí má takové štěstí, aby se jich někdo zastal, IMHO většina raději zaplatí pokutu a příště pojede autem.

Ještě horší je, pokud k nefunčnímu strojku přijde méně pohyblivý člověk anebo třeba dítě jedoucí do školy, které ve špičce nemá moc šancí protlačit se s aktovkou na zádech ke strojku u dalších dveří. A že by to pro revizora byl důvod brát ohledy, o tom silně pochybuji. Ono je totiž v Přepravním řádu dost mazaně uvedeno: po nástupu do vozidla a případném zakoupení jízdenky v doplňkovém prodeji jízdenek u řidiče bez prodlení označit jízdenku, je-li tato k označení určena, v některém z označovacích zařízení ve vozidle, nebo uhradit jízdné prostřednictvím elektronické hotovosti na PaK bezodkladným přiložením PaK do čtecí zóny určeného čtecího zařízení ve vozidle MHD. Z čehož lze odvodit, že povinností cestujícího je putovat po vozidle tak dlouho, dokud nenajde aspoň jeden funkční strojek. A nebude nejspíš náhoda, že v Přepravním řádu není v odstavci o povinnostech dopravce ani slovo o tom, že by dopravce byl povinen zajistit funkčnost zařízení pro označování jízdenek, jinak nemá nárok na úhradu jízdného...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 16:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jo, označit ve druhém strojku, ale jak už jste sám řekl: protlačte se ve špičce přes celej bus...Teď promluvim jako cestující: když jsem jezdil do ZŠ v polabinách, spoje narvaný, že jel člověk klidně až tím 2, nebo i 3 busem, byl rád že stojí alespoň na jedné noze ( ikdyž ne na své ) a na jedné ze zastávek zahlídl zevnitř autobusu jednoho oběmného revizora, pana Mo....., co se málem neprotáhnul předníma dveřma u karosy a šel to tý tlačenice s výrokem " kontrola jízdenek ". To pak padalo vulgárních slov na DPMP ( i když za to nemohl, bylo to více méně selhání jednotlivce. )
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Mex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 17:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska v 16:10 zamrzly troleje u nadrazi - 13 na zastavce Hl.n.Hyp (zrovna se za ni postavila nasikmo uplne nadoraz 6, za kterou stala 10, takze celkem bordel), potom jsem jeste videl 3 pred odbocenim na nadrazi, troleje od polabin se mi zdalo, ze jedou (nebo aspon zatim staly na semaforech)
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak já sem dneska z busu viděl stát v podjezdu na 17. listopadu (myslim že) 399...
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Pety Ride 2 a Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych že ten výpadek byl všude (trvalo to asi 10 minut).
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel358: Pan Mo... je případ sám pro sebe. Sice se chová slušně, ale mohl by rovněž naučit artikulovat (aby bylo rozeznat, že říká "Kontrola jízdenek" a nikoli "Jsem Rumcajs") a oblékat se jako člověk. Když mě kdysi poprvé kontroloval, netušil jsem nějakou chvíli, o co tomu huhlajícímu člověku v umolousaném oblečení vlastně jde...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 19:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, hlavně že už je pan Mo... pryč. Pak to zkoušel v hypernově na kase, kde neuspěl a potom údajně zkončil v kajabě. Muj jistý kolega se dokonce nechal tímto člověkem zkasírovat...blázen.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 21:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už je pryč? No, chybět mi nebude... I když je pravdou, že jeho chování bylo celkem bez problémů, až na to nesrozumitelné mumlání a poněkud nadmíru použité oblečení. Ovšem na rozdíl od některých dalších revizorů se občas snažil i pozdravit.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 22:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem se zde chtěl zeptat, jak to vypadá s nákupem nových vozů na příští rok? A jak to vypadá s 15m vozy, budou-li? (Asi to je zase o penězích)
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::jihlavskymhd.ic.cz/11...nejen 9 Tr e.č. 11
nápad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 14:24:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi tu někdo navrhoval, aby l.č. 4 jezdila v 15ti minutovém intervalu. pokud by se našly peníze, navrhnul bych l.č. 4 nechat jezdit tak, jak jezdí a vytvořil bych l.č. 42, která by jezdila po stejné trase z Polabin až na Třídu Míru, odkud by jela po trase l.č. 2 a vypomohla by tak l.č. 2 na společném úseku od Třídy Míru do Polabin, kde si myslím, že je vyšší pravděpodobnost využití spoje. Na linku by stačil jeden vůz v intervalu 30 minut s odjezdy v xx:09 a xx:39 z Polabin točny a v xx:18 a xx:48 z Třídy Míru. Dopolední svačinu by mohl zajistit vůz kurzu 1104.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych spíš linku 4 vrátil do původní trasy, IMHO je už celkem evidentní, že změna její trasy byla kardinálním omylem. Z třídy Míru jsou to 3 minuty pěší chůze na náměstí a na zastávce by bez problémů mohl viset JŘ linky 4 z náměstí, aby cestující mohli zjistit, zda jít na čtyřku na náměstí nebo čekat na dvojku na třídě Míru.
Zato na Palackého a u autobusového a vlakového nádraží je nyní problém se ve špičce dostat do dvojky, protože na zastávce čeká o 15-20 lidí navíc, těch, kteří dříve přešli ulici a jeli čtyřkou.

Pokud by se teoreticky uvažovalo o lince 42, považoval bych za lepší trasu: Polabiny točna - Kpt.Bartoše - Hlavní nádraží - Masarykovo nám. - Třída Míru - nádraží - kpt.Bartoše - Polabiny točna. Protože tohle je ten kritický úsek, kde je linka přetížená, a to v obou směrech.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 21:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm...mám tady trochu máslo na hlavě, protože současná trasa linky č. 4 byl jaksi můj nápad, o kterém jsem nakonec přesvědčil odpovědné osoby. Samozřejmě si taky všímám, že linka nejezdí tak zaplněná, jak jsem si já osobně představoval. Přes to bych ještě s definitivním hodnocením vyčkal do dokončení stavby na Masarykově náměstí - ta podle mě v současné době stojí za určitým poklesem frekvence cestujících z Masarykova náměstí. Po dokončení stavby přitom může být její efekt opačný.
Ono dvojka jezdila přeplňovaná už před změnou trasy čtyrky - spíš bych to dával do souvislosti se změnou intervalu na lince 4 z původních 15 minut na 24 minut. Touto změnou čtyrka prakticky ztratila smysl jako spoj k nádraží (nehledě na to, že tam vždy jela o nějaké 2 minuty déle než dvojka) a paradoxně jí s prodloužením intervalu klesl počet cestujících ve spoji (ostatně podle mých osobních zkušeností většina cestujících vždy jezdila na Masarykovo nám. a z něj a na nádraží spoj pokračoval skoro prázný i v době 15ti minut. intervalu - 15-20 lidí je značně nadsazený odhad).
Změna trasy byla motivována právě tím, že linka jezdila prázdná, přičemž jako spoj k nádraží byla čtyrka nesmyslná, přitom se jevilo jako žádoucí zachovat rychlé spojení z Polabin na Masarykovo nám (a nenutit lidi objíždět město dvojkoum která by se navíc ještě víc přeplnila). Takto se tedy změnou trasy podařilo zachovat spojení Polabiny - Masarykovo nám., toto spojení rozšířit až na třídu Míru (toto spojení dříve zaniklo přesměrováním linky 11 na Sukovku) a přitom ušetřit jedno vozidlo.
Jak říkám ještě bych počkal na dokončení stavby nového Prioru. Do budoucna bych ale jako určitou možnost řešení viděl posílení linky 11 na interval páteřní linky (to by se šiklo i na Dubině) a její přesměrování přes třídu Míru tak, jak jezdila dříve s tím, že z třídy Míru by se naopak vymístily třeba linky 5 a 13 (aby tam byl trochu klid). Bohužel by to znamenalo nárůst kilometrů, který by se musel vykompenzovat jinde. Ono nikdy nelze vytrhávat z celého systému jednotlivé problémy.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 22:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

334: Těch 15-20 lidí bylo myšleno ve směru od nádraží do Polabin za všechny tři zastávky dohromady. Před změnou trasy jsem tu linku používal dvakrát denně a ve špičce plus minus tenhle počet lidí na zastávkách Hlavní nádraží, Autobusové nádraží a Palackého nastupoval.
Faktem je, že i 20 lidí ve vozidle je ve špičce prostě málo a ten vůz by měl posloužit na vytíženějších linkách, na druhou stranu pokud nyní občas vidím čtyřku, je v ní cestujících možná ještě míň.
Když o tom tak uvažuji, vlastně už mi linka 4 nechybí. Pokud za mnou někdo přijede autobusem nebo vlakem, automaticky sedám do auta a jedu pro něj na nádraží, protože nutit návštěvu cestovat linkou 2 bych považoval za jistý druh sadismu.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 07:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Popravdě řečeno, linka číslo 4 už hledá své uplatnění od počástku 90 let, kdy došlo k prodloužení linky číslo 8 jezdící tehdy pouze po trase Dubina - nádraží až do Svítkova. Do té doby autobusová linka 4 jezdící z Polabin točny okolo Zimního stadionu a nádraží do Svítkova se tak rázem stala trolejbusovou na trase Polabiny - nádraží, později na trase z "Polabin do Polabin", na určitou dobu byla dokonce zrušena, ale vlastně už 15 let hledá linka číslo 4 své uplatnění a zdá se, že marně. Co kdyby se linka číslo 4 zrušila a její vozy tak mohly posílit linku číslo 2? Nebylo by to nejlepší řešení?
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 11:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální šotoinfo od 353: Po městě se na zkušební jízdě pohybuje trolejbus 343 z Plzně po generálce se navrátivší...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální dotaz: nevíte někdo, co je s linkou 3?
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nic co by s ní bylo? sice sem viděl nějaký zpoždění, ale to bylo kvůli tomu, že se u nadjezdu v Semtíně stala zase nějaká nehoda (či co)
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Pety Ride 2 a Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 18:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upadlé kolo kamionu způsobilo kolonu aut z nadjezdu v Semtíně až do Bohdanče.Nejlepší bylo chování řidičů blbců na vlečce v Semtíně- "za ty koleje se ještě vejdu..."
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2088
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 19:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Například kurs 353 měl sekeru 32 minut. To vím náhodou přesně:
 

A tohle je ten kamion:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 19:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší bylo chování řidičů blbců na vlečce v Semtíně

Klasika, vždyť je to jenom vlečka, ne? Ostatně jsem na stejném místě zažil před pár dny zajímavou příhodu - přijel jsem, přibrzdil na 30 km/h, přejel přejezd a zase přidal rychlost. Potom mi přišlo podivné, proč na mě trolejbus v protisměru začal blikat. No a když se vedle mě ozvalo troubení, bylo jasno. Panáček v Octavii mě začal na přejezdu předjíždět a asi ho kapku překvapilo, jak mi to zrychluje, takže mě nestíhal předjet a trolejbus se blížil zatraceně rychle. Dívat se do zrcátek na přejezdu, to mě vážně jaksi nenapadlo, v tomhle místě se koukám do stran, jestli náhodou nejede vlak.

Kontrolní otázka: Zažil někdo na tomhle přejezdu policejní hlídku? Postavit tam radar a měřit rychlost, asi by zírali. O přestupcích, jako třeba právě předjíždění, ani nemluvě...

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 19:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zažil někdo na tomhle přejezdu policejní hlídku?
na přejezdu v Semtíně ne. Ale včera zase měřili na ty nový cestě v Rybitví a bylo pěkný pozorovat jak tam jezděj 50km/h. To se tam jen tak nevidí
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Pety Ride 2 a Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 19:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpověď na kontrolní otázku: ano, zažil a nikoliv jednou. Stávají u zábradlí které je u parkoviště naproti vrátnici vlečka.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 20:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jednou dnešní zápcha: tady se to právě trochu uvolňuje. Mužík ve vestě vpravo kutálí jedno kolo z rozpadlé zadní dvojmontáže a nehodovka se už otáčí a jede pryč. Chybí ale hlavně druhý kamion - upadlá kola totiž trefila protijedoucí kamion a ten stál cca v místě stříbrného escorta. Tak vznikl skoro úplný špunt a tím kolona až do lesa mezi UMU a Bohdaneč.
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, zažil a nikoliv jednou
Tak to dost zírám, neb já je tam nepotkal nikdy. Anebo jsem si jich nevšiml a jelikož jsem jel slušně, nestavěli mě. Faktem je, že na úsek UMA - Semtín hlavní brána by bylo nejvhodnější postavit hlídku trvale, protože se tam občas dějí ukrutné věci...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 07:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KarosaB_371: Taky jsem zažil policajty u vlečce v Semtíně. Několikrát tam měřili dodržování 30 km ryhclosti, ale je pravda. že naposledy jsem je tam viděl někdy v zimě, od té doby už ne. Vlečka v Semtíně byla v té době jedním z velmi oblíbených míst pro měření rychlosti.
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 15:03:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle starých pravidel silničního provozu na vlečkovém přejezdu neplatila žádná rychlostní omezení. Jednoho dne se v 80.letech na tomto přejezdu namísto značky jiné nebezpečí a dodatkové tabulky s mašinkou objevily návěstní desky a přejezd byl povýšen na nevlečkový. A krátce poté tam vyjelo SNB s radarem. V DP pak bylo docela dost nešťasných řidičů, co museli zaplatit pokutu. Mezi nimi byl i bývalý vedoucí dopravy ZČ, který tam tudy jako důchodce jezdil se svým šejdrem na míru (prázdný tam a zpátky rychlík). Je zajímavé, že ani tehdy si VB nedovolilo měřit rychlost trolejbusů, když o nich všude mluvili jako o brzdě provozu. Postižení byli pouze autobusáci (-sačky) - viď Milko T?
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 17:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže dneska byla (možná se teď ještě šetří) pro změnu nehoda na vrcholu nadjezdu. Byla v tom i blondýnka, ale myslim, že byla v autě co do ní někdo narazil.
Ale jak se to dotklo dopravy? Zatím netuším. Víte to už někdo?
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Pety Ride 2 a Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 19:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doprava Bulharů z Rybitví do Foxconnu
 
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 06:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen jsem se chtěl zeptat. Na začátku letošního roku jsme tu kritizovali číslování spojů zatahujících do vozovny. Mě a několika dalším tu vadilo, že zatahující večerní spoje jezdí pod svými čísly tedy například 1 nebo 13. Mluvilo se tu o tom, že od srpna by to mělo být konečně tak, že by všechny tyto spoje zatahující do vozovny měly mít opět číslo 907. Jak jsem si všiml, tak se tak nestalo. Stále večer vídám trolejbusy jezdící pod číslem 1 směr Dukla vozovna, podobně i trolejbusy na lince 13 mají uveden směr Dukla vozovna. Podle mého názoru je to pro cestující dost nepřehledné a matoucí. Ne všechny vozy mají uvnitř displej, kde se zobrazují stanice a zrovna tak na zadním displeji také není kromě čísla uveden směr.
Proč tedy ndošlo od srpna k té avizované změmě a trolejbusy stále zatahují do vozovny pod čísly svých linek?
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 07:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen na okraj - pamatuji si, že dříve, kdy žádné linky 9xx nebyly, tak zatahující vozy prostě nastavily "X" a každý věděl, že to jede nějak jinak. Ale takhle večer z divadla doběhnu dvojku (zezadu) a vono to najednou odbočí u domu služeb doleva a to jsem v...
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 11:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omyl,nejsi v,jsi pořád v Pardubicích.
Se vyjadřuješ,jako bys nebyl pardubák.
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 11:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A cestující nemá co dobíhat,ten se musí na zastávce těšit na příjezd.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 18:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vim...A i pět minut před příjezdem již může být pozdě.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 18:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin111: Jen na okraj, lidi v tom budou mít bordel, když se to bude pořád měnit, teďka už si na to prostě lidi začínaj zvykat se mi zdá, protože třeba v těch podvečerních a večerních 13kách prostě to ty lidi věděj a taky podle toho jezděj obsazený, takže bych to nechal takhle a za další - ve voze máš snad displej uvnitř vepředu u řidiče ne? A vždycky když přijede trolejbus/autobus na tu danou zastávku tak se Ti tam objeví to, co je na předním a postranním displeji, tudíž např. "13 DUKLA VOZOVNA" .. Takže když např. nastoupíš u Krajskýho úřadu, tak na Třídu Míru to uvidíš celkem 3x, což je dle mýho dostatečná doba :-)))) Takže to tak nehroť, stačí se zeptat a nebo, když pojedeš takhle navečer, tak nebejt línej a třeba paní, která vedle Tebe bude sedět na sedačce, se zeptat "dobrý den, prosím vás, jede to normálně a nebo do vozovny?" :-)))

Můj dotaz závěrem: Dneska, když jsem jel tím Citybusem, tak mě napadnul takovej rejpavej dotaz, v každým autobusu a trolejbuu je "Zazvní-li znamení a rozsvítí-li se nápis nevystupujte, opusťte dveřní prostor", jen bych chtěl podotknout, že nápis Nevystupujte už snad nikde v žádným "aktivně jezdícím trolejbusu a autobusu" není ne? :-)) nechtělo by to ty samolepky trochu aktualizovat? Např. tak, že by tam bylo "rozsvítí-li se nápiš STOP"? :-)))
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 18:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavkub: taky už jsem nad tím upozorněním přemejšlel a došel jsem k názoru, že je to fuk. Protože každýmu průměrně inteligentnímu člověkovi to dojde ne? A kdyby se to teda změnilo, bylo by hoodně přelepování...
©Pety 2007
www.bus-mafia.wz.cz
modelování: Pety Ride 2 a Škoda 21Tr (momentálně pozastaveno)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 19:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

každýmu průměrně inteligentnímu člověkovi to dojde ne?
Tohle je za prvé přeceňování inteligence průměrného cestujícího.
A za druhé, pokud jezdíte MHD a máte čas myslet na sledování toho, co se zobrazuje na blikajícím vnitřním displeji, tak jste šťastní lidé, já obvykle o něčem uvažuji a orientuji se před nástupem podle čísla linky a konečné. Navíc jaksi nechápu, o jakém přelepování je řeč, displeje jsou jaksi digitální, tudíž nepřelepovací...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa_b731: Jasně, je to detail, chtěl jsem si rejpnout :-) .. Jinak samozřejmě, je mi to jedno, jen, že nikde "Nevystupujte" není :-)

Trolleybus: Motáš to všechno dohromady :-), nemám na mysli žádný displeje, ale o ty samolepky, co jsou nad každými dveřmi, je tam napsáno "Zazní-li znamení a rozsvítí-li se nápis nevystupujte, opusťte dveřní prostor", že by tam mělo být spíš "..rozsvítí-li se nápis STOP..", protože "Nevystupujte" už nikde není :-)
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 20:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postřeh je to dobrý,ale v podstatě jak píší kolegové,nikdo to nečte a už vůbec nikdo o tom nepřemýšlí.Zkrátka je to tam,aby se nažral bezpečnostní šiml a kdyby se něco stalo,možnáže by to bylo zajímavé slovíčkaření u soudu.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 21:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavkub: OK, pokud mělo jít o samolepky a ne o displeje, tak se tím leccos vysvětluje.

BTW, kdyby se něco stalo, tak tyhle cedulky nemají žádnou důležitost, protože v Přepravním řádu, článku 7, odstavec 3. je uvedeno: Cestujícím není dovoleno zejména: a. vystupovat a nastupovat, dává-li řidič zvukovou nebo světelnou návěst „Nenastupujte, nevystupujte“, popř. „STOP“
Takže i když je ve vozidle samolepka uvádějící neplatné údaje (jiný text než je na výstražném zařízení), cestující se stejně musí řídit Přepravním řádem, kde jsou uvedeny obě varianty.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 21:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při současné totální převaze displejových vozů navrhuju okamžité řešení:
 
Číslo linky tam je a přitom je to snad na první pohled jiné než normálně. Co vy na to?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 23:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se to docela líbí, rozhodně lepší než nic.
K údajům na displejích ještě jedna poznámka: poměrně nedávno se na polookružních linkách zavedla jako cílová zastávka linky zobrazovaná na úpředním displeji vždy některá zastávka na "smyčce" (u čtyrky Třída Míru, u osmičky Svítkov škola, u sedmadvacítky Dukla náměstí). Od předchozího systému, kdy byla jako cílová zastávka označena zastávka počáteční to byl jistě krok správným směrem. Dneska jsem však potkal čtyrku, která měla ve směru do centra na displeji Polabiny točna (nesjpíš vůz 367 nebo nico jiného s oranžovým EMtestáckým displejem). Jde snad o návrat k původnímu systému, nebo je to problém jen u daného vozidla či všech těch pár EMtestáckých displejů?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 23:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je to error displejů Emtest, měl jsem 368 na K1103, co jede jedno kolo na čtyřce a byl jsem na tom stejně. Ony tyhle displeje dodnes neumí například nápis Služební jízda a vůbec ruční zadání cíle. Ve finále panely Emtest spolupracují s počítačem Emtest hůř než panely Buse :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 01:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirko, ty mi vykrádáš myšlenky... před cca šesti hodinama mě napadlo totéž . Ještě bych navrhoval uvedení poslední zastávky na pravidelný trase (většinou Třída Míru a Masarykovo nám.) v horním řádku a v dolním inverzně "Dukla Vozovna" (platí pro přední kuličky, boční obráceně - nápis "Dukla vozovna" inverzně nahoře a pod ním klasicky kmitající mezizastávky).

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 07:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavkub: Nesouhlasím. Displeje nejsou zdaleka ve všech vozech a jsem přesvědčen, že dopravní podnik slouží lidem a situace, abych se musel v trolejbuse ptát ostatních cestujících, jestli nevědí, kam ten spoj jede, mi přijde úsměvná...
Když to přeženu, tak můžeme mít v Pardubicích jednu jedinou linku, která prostě bude mít několik desítek cílů. Vždyť mají vozy displeje, tak proč by nemohla linka 1 jet jednou do Jesničánek, podruhé do Polabin Sluneční, potřetí k nádraží atd...

353: Ten návrh na zobrazení čísla linky u spoje zatahujícího do vozovny, jsem tu navrhoval já sám někdy na jaře, to byl můj nápad.

Ale proč se tu tedy psalo, že od srpna budou spoje zatahující do vozovny jezdit pod číslem 907 když od srpna žádná změna nenapsala. Na jaře jsme tu o totéž debatovali a debata skončila tím, že změna bude od srpna...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 10:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin:
Díspleje nejsou v 305, 306, 351, 356, 357, 362. Z toho první dva vozy jezdí zcela minimálně. Zato disleje jsou v 317, 318, 319, 320, 321, 322, 340, 341, 342, 343, 345, 346, 347, 348, 349, 365, 366, 367, 368, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399.
To mi opravdu nepřipadá jeko "Displeje nejsou zdaleka ve všech vozech"...

Proč není 907 - Ta změna měla být od července a nikoliv od srpna a proč se tak nestalo netuším, ačkoliv jsem se na to již v DP ptal. Stejně tak se nijak nezměnil JŘ nočáku, údajně se měl také v létě měnit.

Ten návrh na zobrazení čísla linky u spoje... - vidíš, to si ani nepamatuju.

A pro Petra_K dvě mutace panelů jím inspirované:
 
 
(Návrhy tady jsou k ničemu, ale pevně věřím, že se k tomu správnému počítači v DP někdy přece jen dostanu)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace