K-report
 

Archiv do 27.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Libereckém kraji » Archiv do 27.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 13:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kvůli nezájmu zruší autobusovou linku

Kvůli malému zájmu cestujících ukončí ČSAD v Jablonci nad Nisou v pátek 26. října zkušební provoz na lince 19. Cestujícím z oblasti ulic Na Dolině, Lesní stezka, Raisova a Kamenná se tak cesta k autobusu prodlouží. Zájem o tyto spoje byl minimální, některé jezdily zcela prázdné, což lidé kritizovali. Linka byla navíc prodělečná.

Linku 19 zavedl dopravce na základě poptávky cestujících od letošního 1. května. Nejprve jezdily na trase jen dva spoje, se školním rokem se jejich počet zvýšil na osm. Zájem však o ně nebyl.

iGenus.cz 23.10.07
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 12:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo , co je toto: „DOPRAVNĚ INFORMAČNÍ CENTRUM LIBERECKÉHO KRAJE“ Na webu kraje je na toto od dneška veřejná soutěž. dost se děsím, za co se zas vyhodí peníze.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3268
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 13:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinka v Libereckém a Královehradeckém kraji.
Zimobusy
} od 26 prosince vyjedou zimobusy v Krkonoších a to každou středu a sobotu.Jezdit budou na trasách Harrachov - Vrchlabí,Pec pod Sněžkou - Vrchlabí,Špindlerův Mlýn - Vrchlabí.Město Vrchlabí bude spojnicí, kde bude možno přestoupit a pokračovat do jednotlivých horských středisek.
Dopravu budou zajišťovat ČSAD SEMILY, }OSNADO SVOBODA NAD ÚPOU,KAD VRCHLABÍ.
Narozdíl od skibusů,kde je nutno míti doklad partnerů skibusu,u zimobusů jde o obdobu oblíbených letních cyklobusů.
Do busů je povoleno míti lyže,nelze nastupovat v přezkáčích.
Nasazeny budou nejspíše vozy Karosa B 732 u všech třech společností.
}}
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 16:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:Velice chválihodná iniciativa,jen jsem hloupý z těch dokladů partnerů,jakože coto žere??Co to jako je?

Snad si časem budou moci vážení dopravci dovolit nasadit i na tyhle akce nějaké ty euro3,aby bylo ekologii učiněno zadost.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3270
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 17:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD ZZZ Skibusy objednávají např.provozovatelé lyžařských areálů,tudíž jsou zdarma(ale není to pravidlem),ale nemůžeš si v něm jet jen tak jako obyč.cestující.Většinou se musíš prokázat skipasem střediska kam jedeš.Alespoň takto mě to bylo vysvětleno řidičem Osnada který jel linku skibusu do Černého Dolu.Trošku bych to přirovnal k Tescobusům,nebo podobným kde též nelze vystupovat jak se ti zlíbí.
U cyklobusu,nebo nově zimobusu můžeš jet za tarif kamkoliv.Není tedy podmínkou lyže,kolo.
Ohledně busů no tady to bude problém.Jelikož se jedná o sezonní linky tak se používají starší busy(dodávám že v jsou to busy bezpečné)
Je třeba zde hodně místa proto městské vozy.Nákup nového vozu je zatím nepravděpodobný (to by totiž museli kraje dostatečně zaplatit).
I když se u ČSAD SM plánovalo nákup busu na CNG pro cyklobus v Rokytnici,zatím z toho sešlo.Ale není vyloučeno že se tak nestane.CNG busy budou se rozšiřovat (letos dva) a snad již konečně bude plnička v Semilech do konce roku.
Letos jsou Zimobusy jen na zkoušku a záleží na tom jak si povedou ,na tom záleží zda za rok budou jezdit častěji.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 02:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já už viděl na cyklobusu i C954E,B932 nebo Mana,většinou řešeno pomocí přípojáku.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3274
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 02:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já též.Tady jezdí po Českém ráji Sorky B.a viděl jsem i 935E s vozíkem na cyklobusu.
Ano plně s tebou souhlasím že by si to zasloužilo novější vozy.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3320
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 18:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravci se diví vysvětlení starostkydnes 6:45 ČESKÁ LÍPA - Firmy, které se ucházejí o městskou autobusovou dopravu, berou koncesní řízení jako výběr dodavatele služby.
Oslovení dopravci, kteří od Městského úřadu v České Lípě obdrželi nabídku zúčastnit se koncesního řízení na zajištění městské hromadné dopravy, jsou překvapeni vysvětlením starostky Hany Moudré.
Ta totiž říká, že jde vlastně o průzkum trhu.
Jak jsme již informovali, město vyhlásilo koncesní řízení na městskou dopravu v České Lípě a do Sosnové. Oslovilo šest dopravců z našeho regionu.
„Vzhledem k tomu, že jsou v současné době projednávány podmínky provozu městské hromadné dopravy na příští rok a zastupitelstvo města bude projednávat rozpočet roku 2008, nechává odbor dopravy provést monitoring aktuálních nabídek služeb a cenových relací na trhu hromadných dopravců,“ uvedla včera starostka Hana Moudrá.

Jednou z oslovených firem je ČSAD Česká Lípa. Její ředitel David Mahdal potvrdil, že nabídku obdrželi.
„Samozřejmě si ve stanoveném termínu vyzvedeneme dokumentaci. Pak zvážíme, jestli podáme nabídku,“ řekl David Mahdal.
Na otázku, co říká na vysvětlení, že jde o průzkum trhu, uvedl: „Tuto informaci máme pouze z Deníku a překvapuje nás. Uvidíme, zda to bude specifikované v zadávací dokumentaci, ale ze zaslaných dokumentů není jasné, že by šlo jenom o získání info,“ konstatoval ředitel ČSAD Česká Lípa.
Dodal, že zájem o zakázku firma rozhodně má.

O koncesi se bude ucházet také firma Vett. Její předsedkyně představenstva Alena Cajthamlová potvrdila, že také obdrželi nabídku a budou se o koncesi ucházet.
Na stejný dotaz odpověděla: „Postoj radnice neznám a nevím, co to má pro ně přinést. Beru to jako poptávkové řízení, kde je osloveno několik firem, a která bude městu nejlépe vyhovovat, zakázku dostane,“ řekla Alena Cajthamlová.



dodávám bez komentáře

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 18:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není mi jasné, co vyvádějí, když už mají s dopravcem údajně uzavřenou smlouvu do roku 2013...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to v Lípě vypadá s MANy? Kolik jich mají, jsou nové nebo předváděčky ...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 11:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím jsou 4 (3 žluté, jeden bílý), mají přijít ještě dva další. Mělo by jít o jakousi odmítnutou dodávku kamsi do Německa, čehož Vett využil a odkoupil je do svého vlastnictví.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 11:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A fotky nějaké nemáš?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3355
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Repelend já mám zatím jeden žlutý.Zajímavé je že mají RZ Ústeckého kraje¨
 
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Magnat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 17:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako ty MANy jsou pěkný. Už jsem se s nimy vezl několikrát a říkal jsem si jestli jsou jejich nebo jsou jen v pronájmu, ale už by si mohli nechat zprovoznit ty světelné tabule, nevypadá to stylově když jede tak krásný autobus a v předu má starou ceduli, ve které se stejně čtvrtina lidí nevyzná a radši se ptá řidiče.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 17:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústeckého kraje? Už jsem se lekl, že by civilizovaný autobus měl libereckou RZ... :-(
FMA: Dobře, stříbrný, nevybavil jsem si je v té chvíli, omlouvám se.
Že jde o odmítnutou dodávku, však faktem zůstává. Nebýt jí, VETT by ještě teď zřejmě čekal na Citara.

(Příspěvek byl editován uživatelem sergeilbc.)
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3356
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 18:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obávám se Sergei že ty Ústecké značky význam mají a že......
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Offroadmanyak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no hlavne at tu nejezdi dalsi desivy eko busi se to sotva tahne nevim mozna to je ridicema ale za kazdy novy autobus zvlaste s pohodlnymi sedackami beru jako cestujici vsemi deseti
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou v tom Dětřichově opravdu všichni takhle degenerovaní?
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 15:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes jedna porucha AXERA.Vše vypadalo, že autobus začne hořet, ale po chvilce se vše dalo dohromady.Bohužel, než jsem se s náklaďákem stačil uklidit ze silnice, bylo po kouři.Ještě že tak.
 
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 16:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Colombo:díky za špionáž ale NENÍ to axer nýbrž buď to semilská C 954 a nebo Jilemnická C 955,všimni si oken
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 16:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fedos :

Pravda
Revizor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 17:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SergeiLBC: To jsi na mě ještě naštvaný, nebo ja kjsi to myslel s tím dětřichovem? :-)
Upozorńujeme cestujicí, že tlačítka u dveří neslouží k jejich otevírání, ale jako signalizace K ŘIDIČI....Zneužití tlačítek JE trestné
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1999
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Colombo: Ajaj, snad ne můj miláček z linky Vrchlabí-ÚnL.. jednou mě takhle zradil a místo do Ústí jsem dojel jen k závorám na libereckém AN...
Revizor: Není se nad čím rozčilovat, to je čistě jen otázka...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3391
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 21:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Sergeilbc no prvně by to byl můj oblíbenec .
A bohužel to nemusí být on,ale Semilská 954
955 totiž dnes šla na dílnu na pravidelnou prohlídku a jisté úkony.Místo ní jel dnes Ústí Crossway a zítra to bude stejné, opět pojede Crossway,955 bude ještě mírně léčena.A vyrazí zase ve čtvrtek, aby mohla spolehlivě sloužit.
Ad colombo neboj koukám že má dva pomocníky kteří by jí uhasily
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to v poslední době nějak na draka.Dnes před Příšovicemi " zase " stojící bus ČSAD LBC.Stihl jsem jen foto v rychlosti.Ty Karosy nějak v poslední době nechtějí jezdit
 
Revizor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se stává, ale ještě tu máme ekosorky. :-) a ty jezděj dobře, myslím, ještě jsem žádný větší problém neviděl.
Upozorńujeme cestujicí, že tlačítka u dveří neslouží k jejich otevírání, ale jako signalizace K ŘIDIČI....Zneužití tlačítek JE trestné
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=272&r=mfseverocech&c=863207
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3434
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 16:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus k nemocnici nebo do Bítouchova nebude, lidé o něj neprojevili zájem. SEMILY - V těchto dnech měl poprvé ve zkušebním provozu na svou trasu vyrazit autobus z Benešova u Semil kolem nemocnice až do Bítouchova.
Město novou linku proklamovalo již od března tohoto roku, celá věc však stála na zájmu místních občanů o novou službu. A ti ho neprojevili. Autobus tak muselo město odpískat. „Krajský úřad Libereckého kraje zamítl novou linku ve zkušebním provozu zavádět. Z ankety mezi obyvateli Bítouchova, kterou si vyžádal, totiž žádný velký zájem nevyplynul,“ oznámil nám starosta Semil Jan Farský. Na něj teď čeká nepříjemná povinnost oznámit Bítouchovským negativní stanovisko kraje k nové lince.

Mohou si za to jen oni sami

Vše přitom ze začátku vypadalo slibně. Autobus z Benešova do Bítouchova přes nemocnici místní občané léta poptávali, dokonce sepsali na radnici žádost o její zavedení. Cílem bylo zajistit alespoň pět autobusových spojů v obou směrech v pracovní dny a pokrýt tak dopravu do škol, zaměstnání, k lékaři a do nemocnice. Když starosta nechal do všech 121 domácností v Bítouchově rozeslat anketní lístky, zda si občané novou autobusovou linku přejí, ještě netušil, že se mu jich vrátí jen 24.

„Nevíme, kolik procent by se nám muselo vrátit, aby Liberecký kraj žádost vyřídil kladně, ale jednadvacetiprocentní účast opravdu není mnoho,“ podotkl starosta. Kvůli nezájmu občanů Bítouchova tak padla celá autobusová linka. Rozloučit se s ní mohou jak obyvatelé Benešova, tak Semiláci dojíždějící k nemocnici.

Ještě dva roky do změny

A naděje na brzkou změnu je malá. Podle vyjádření společnosti Korid, zajišťující veřejnou dopravu v Libereckém kraji, bude revize systému veřejné dopravy na Semilsku řešena nejdříve v prosinci roku 2009. Nejbližší dva roky se tak budou muset obyvatelé odlehlejších částí Semil a Benešova spoléhat na jinou dopravu, než je ta hromadná. O novou autobusovou linku do města měli zájem snad všichni lidé v Bítouchově. Ne všem však stálo za to vyplněný anketní lístek odeslat na radnici.

Na nový spoj se těšila například místní důchodkyně Marie Milická. „Na nákup nebo k doktorovi tomámpěšky do města daleko, takže kdyby jezdil nějaký autobus, určitě bych ho využila,“ řekla nám v březnu tohoto roku, když se o spoji uvažovalo. Na možnost sezení v autobuse bude ale muset ještě nejméně dva roky počkat.
GLOSA: Líná huba Bítouchovských, holé neštěstí (Tomáš Lánský)
Filozof Václav Bělohradský kdysi pronesl moudrá slova, že „Demokracie je hledání minima povinností a maxima svobody“. Tento citát sedne na Bítouchovské jako pověstná prdel na hrnec. Jejich povinností – i když ne ze zákona, spíš morální a lidská – je jednou za čtyři roky jít k volbám a vybrat někoho, kdo to město bude nějak spravovat. Tím jejich povinnosti zdánlivě končí. Co se další čtyři roky bude dít, je jim šumafuk. „Autobus neautobus, kino nekino, lávka nelávka, od toho jsou politici, oni ať řeší, my zase za čtyři roky půjdeme hodit hlas do urny a víc nás to nezajímá,“ říkají si asi. Omyl, vážení. To, že po vás
nikdo nic nechce ještě neznamená, že byste se do věcí veřejných neměli zapojovat. Krásným příkladem, kdy vlastní nečinnost, lenost nebo kdovíco jiného způsobí malér, je případ autobusové linky. Bítouchovští měli krásnou možnost ukázat, že o linku stojí, že ji chtějí. Nejsou líní poslat na radnici žádost, ale anketu nevyplní. Přitom předem vědí, že právě ta anketa rozhodne o tom, jestli autobusy do Bítouchova pojedou, nebo ne! Měli budoucnost ve svých rukou, ale ty jsou patrně obě levé.

Svoboda nerovná se lenost

Mám chuť říct: Dobře vám tak! Maximum svobody a minimum povinností totiž s sebou nese ve vašem případě pouze nezájem, který je patrný nejen z ankety o autobusu, ale i z veřejných projednávání, kam tradičně chodí deset – patnáct lidí. To jsou vám opravdu věci veřejné ukradené? Nemáte chuť se na jejich správě spolupodílet? Možná, že když teď uvidíte, že vlastní lenost vám vzala možnost využívat několikrát denně autobus k lékaři, do školy nebo na nákup, příští anketu už bojkotovat nebudete. Stačí se podívat pár let zpátky do minulosti, kdy jste žádnou anketou nemohli ovlivnit zhola nic. Protože se vás na váš názor dřív nikdo neptal! Abyste se tak zase vlastním nezájmem nedostali do fáze, kdy někdo jiný rozhodne o vás bez vás. P.S: Omluva náleží těm 24 domácnostem ze 121, které anketní lístek řáně vyplnily a odeslaly.
I já si dovolím přidat krátký komentář.Bohužel tím občané Bítouchova pohřbili MHD v Semilech.
Ale i město by se mohlo přidat a MHD platit.Místo nesmyslných projektů by mohli pro občany i něco dělat.Bohužel výsledkem arogance obou stran je že MHD nebude
Škoda občané a zastupitelé,že myslíte jen na sebe.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3435
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 19:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná se to objeví časem i na Busportálu,ale K -report to ví už dnes(možná připraví Busportál na základě tipu větší rozhovor)
Pohár Hejtmana Libereckého kraje pro nejlepšího řidiče Libereckého kraje.
Nejlepším řidičem Libereckého kraje se stala řidička Jitka Langhamerová z ČSAD Semily.O jejím vítězství rozhodli sami cestující ,kteří v anketě hlasovali od dubna do října.Mladá žena získala za své prvenství putovní pohár hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana.
Při přebírání ceny úspěšná šoférka uvedla,že jezdí ráda a nevadí jí přitom ,jestli jezdí kratší trasy v Libereckém kraji,nebo na delší vzdálenosti ,třeba do Prahy nebo Brna.
Vyhlášením ankety se Liberecký kraj připojuje k Evropskému dni bezpečnosti na silnicích.

Já jen připojím že kdo s ní cestoval musí uznat že je to milá,mladá žena a že za volantem si počíná jako profesionál.Nikde se necpe,ale přesto jezdí včas a ještě přidá milý úsměv,tudíž si myslím,že je ve správných rukou pohár Hejtmana Libereckého kraje.
Přidávám se s přáním hodně šťastných kilometrů a i slušných cestujících za volantem autobusů.
Přidávám i foto,kdy jsem snad prvně fotil bus kvůli řidiči.
 
 
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3437
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 19:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ještě přidám jeden příspěvek a to z kuchyně ČSAD Jablonec n N viz leták.Akce byla spuštěna dnes a je to velmi zajímavý počin ČSAD,které ač nemá konkurenci přichází s pobídkou pro cestující a vyvrací tak mýtus některých jedinců že ČSAD jsou zlé a nepřátelské společnosti
application/pdf
8-jizda-zdarma-letak.pdf (147.2 k)

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 21:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké má paní řidička zkušenosti, že dostala pohár ? Myslím si, že by pohár měl dostat opravdu fachman, který má ledaco za sebou a třeba bez nehody, ale mladé kůzle ? No nevím.Ale v dnešní době je všechno naruby.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3442
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 22:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD COLOMBO no podívej byla to anketa a je jasné ,že si ji lidé zvolí,čímž ale nesnižuji její schopnosti.Jel jsi s ní?Já už několikrát a musím uznat, že jezdit umí velmi dobře.Navíc zde nejde jen o vlastní ježdění, ale i o vystupování a reprezentaci.Někteří mají najeto sice bez nehody statisíce,ale jednání mají pod psa.Myslím, že na věku nezáleží,ani já to nemám moc rád ,když se hodnotí někdo podle věku (věk není žádná zásluha)
A je jasné když to volí lidé že si vyberou toho kdo je více na očích a to autobusáci jsou.Já osobně bych hlas dal jinému řidiči,ale nehlasoval jsem.
Proto mám výjmečně jiný názor než ty.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 07:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Ares1:Škoda že o té anketě věděl jen pan Roubíček a jeho přátelé z Krajského úřadu,do Lbc ani do Jbc se žádná anketa nedostala.........
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3446
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 16:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dusin 23 no pokud navštěvuje někdo stránky Krajského úřadu,tak tam to opravdu bylo.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Neznalek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 20:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěk bych upozornit na novou linku Semily - Železný Brod - Turnov - Praha (Dceřiná společnost DPUT), která vyjíždí ze Semil v 6:45 odkud o 5 minut déle vyjíždí Mísečák na Prahu. To semé z Turnova jede o 5 minut zase dříve než Mísečák. Jde o společnost DP INTERCITY s.r.o. (jezdí zde s minibusy pro začátek)
Volvo Berghof (1995 - 2007) ve středisku Turnov
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 20:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 :

Mě nejde vcelku až zas tak o věk, nic proti paní řidičce, ale nějak ta anketa zavání účelovostí.Kdyby tato mladá řidička nejezdila, tak anketa nebude.A to, že řidiči mají chování pod psa, není až zas tak úplně pravda, ale kdo by dával hlas stoletému orlovi, který je za leta okoukaný a pravda, úsměv asi jako mladá paní nemá.Myslím si, že většina cestujících dala svůj hlas jenom kvůli tomu, že je to pěkná, usměvavá holka, která se asi za volantem málo kde vidí.Jinak nad paní řidičkou smekám, že se dala na dráhu volantu.Dodatečně přeji hodně úspěchů a kolečkama vždy nahoře
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3453
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 20:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Neználek ano to máme zmapované.Nevím kolik lidí jezdí,ale ve středu jsem jel Mísečákem a Axer byl i z Turnova plný.Přeci jen ten minibus není moc pro cestující atraktivní.Probírali jsme to v rubrice dopravci a linky.
Já tě upozorním na novou linku kterou najdeš v Ústecké diskusi.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37399
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 01:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, různé ankety skoro vždycky jsou nějakým směrem „zatížené”, objektivní těžko mohou být. Navíc každej (i když nechce) má nějaké vnitřní předsudky, které ho chca-nechca ovlivňují.
Ale nesporným faktem je, že takovéto ankety mohou pomoci popularizaci práce řidiče, což je jistě záslužné.

Osobně mám třeba radši zkušené pardály, byť třeba se svéráznějším chováním (teď nemyslím vyslovené hulváty), ale ne každý má pro takové chování pochopení. Navíc i mnoho zkušenosti může škodit, leckdy snižuje ostražitost.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 17:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jednak hezká a příjemná ženská za volantem meziměstského busu je naprostá rarita, druhak já slyším o podobné anketě poprvé takže nevím kolik lidí kteří "jen někam jedou" se o ní doví.... .

Tu řidičku si ČSAD SM docela "odzkoušelo" - pamatuju kterak začínala s jedním z největších rokytnických vraků B732 (tuším že ten v zimě skibusní) třeba Rokytnice - Vrchlabí. Ze začátku ji trochu trvalo odbavování s kasou, to ale občas má problém nějeden starej šofér .

Já s ní ještě to štěstí neměl - jednou jsem na ni čekal po vysazení z IGK kterým jsme ji předjeli v Jablonečku ale mezitím dojel semilák a byla zima .
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3590
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 17:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Petr_vlček: "hezká a příjemná ženská za volantem meziměstského busu je naprostá rarita" - už to zase taková rarita není a je to jen dobře.
ICQ 202376673
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 21:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda že krásná mladá blondýnka za volantem autobusu je daleko lépe zapamatovatelná než ty naše chlapský tuctový ksichty a pokud ji ta práce baví a na bus a lidi je hodná a šikovná tak je mezi náma vítaná,alespoň tu naši řeholi zjemní a díky ní budeme v průměru my autobusáci celkem pěkný.
No ale nicméně to nemění nic na tom že přátelství pana Roubíčka s úředníky K.Ú. v Lbc je už až moc okaté a pověstné a tak jako nepochybuji o tom že si to ocenění tato mladá paní zaslouží,tak ani nepochybuju o tom že nejezdit pod Roubíčkem ale někde jinde tak by neměla šanci.Nicméně je to jen můj názor!!!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3459
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neboj za názor tě tady nikdo bít nebude,tady není SA
Víš co ona má většina dopravců nadstandartní vztahy s krajem.Dovolím si tvrdit že tomu jinde není jinak.Ono pokud by je vystřídali dopravci takoví ti pochybní tak by šla úroveň dolů.Jistě lecos jde zlepšit,ale pokud není vůle úřadů,není vůle dopravců.Podívej do Ústeckého kraje kdo všechno provozuje dopravu.Severočeská dopravní(pozor pokud do 20 dnů nenakoupí nové busy přijde o licenci, což je nesmysl takže to vážně hrozí.)a ted uvedu Icom potažmo ČSAD Slaný.Rozdíl je rapidní.(mohl jsem použít ČSAD SM,ale to by bylo zase někde jinde.)
Ale zpět do našeho kraje.Roubíčkovi se podařilo společnost udržet před nátlakem Z-group.Společnost roste,modernizuje,zvyšuje obrat,zisk.Společnost plní závazky vůči kraji,tudíž není důvod spol.na kraji zatracovat.
Zbytek si někdy vysvětlíme po meilu,už bych zabíhal do podrobností které nehodlám zde propírat.
AD Řidička jistě právě ona vám udělá dobré jméno,dobrou reklamu.O tom je každá anketa, soutěž.
Přilákala cestující když jezdila do Vrchlabí.Začali jezdit i ti kteří jezdily jinak než busem.Lidé si sedali v přední části busu ač tomu předtím tak nebylo.
A na závěr LC956 jí půjčil snad jeden z takových bručounů,který by bus jen tak nikomu nepůjčil.
To že jezdí Brno,Prahu už napovídá že na to má a to ne každý zvládne.Jsou řidiči že bys je nepustil skoro ani za vesnici.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7678
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 02:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych jedině souhlasil, kritéria pro hodnocení řidičů jsou různá a subjektivní. Vezměte si třeba tohle. Na vesnických linkách jezdí pořád ti samí řidiči, takže se znají s cestujícími a cestující znají je, panují tam velmi dobré přátelské vztahy, lidé mají svého řidiče rádi, často je ten řidič třeba i jejich soused z vesnice. Je to třeba starší pán, celý život jezdí linku ze své vesnice do nejbližšího okresního města. No a pak má dostat nový autobus, takže si pro něj jede do Mýta. Jenže z Mýta domů se jede přes Prahu, což je docela velký problém pro někoho, kdo jezdí jen svou vesnickou linku do okresního města a za posledních 10 let byl nejdál v krajském městě v sídle svého ČSAD. No a pak takový starý zkušený řidič zabloudí a nakonec zůstane stát s autobusem bez nafty na Jížní spojce a situaci zachraňuje ředitel ČSAD, který jede náhodou kolem a dojede s kanystrem k pumpě pro naftu.

A jak se pak má někdo takový hodnotit?

P.S.: Jde o příhodu, která se skutečně stala, já jsem si to nevymyslel. A od jisté doby v jistém ČSAD přebírají řidiči nové vozy v sídle společnosti ve svém krajském městě. Hádejte proč.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 08:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Ares:Já s tebou vě většině souhlasím,ale například ve zmiňovaném ústeckém kraji je tak trošku podíl viny na současném stavu i na panu Roubíčkovi.DP.ústeckého kraje tak trošku počítal s podporou všech ostatních firem v zemi jezdících na objednávku krajů,byla to jedinečná možnost jak si vyjednat lepší podmínky ve vztazích kraje-dopravci,ale pan Roubíček udělal něco co se dá přirovnat k podrazu a té situace zneužil ve svůj prospěch.Od těch soukromníčků se to asi dalo čekat,ale tohle byla rána kterou nikdo nečekal a docela by mne zajímalo jestli si pan Roubíček uvědomil že se jednou situace může obrátit proti němu a ostatní firmy ho v tom rády nechají vykoupat protože tím tak trochu oslabil jejich postavení před K.Ú. v celé republice.Já vím že konkurence je potřebná a motivuje,ale i ona má svoje mantinely za které by se chodit nemělo a prospěl by spíše jednotný postup než vidina momentálního úspěchu.Budiž mu ale uznána jedna věc,že jeho ČSAD tam(ústecký kraj) bylo a dodnes je snad jedinou firmou která tu práci dělá profesionálně.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 08:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Martin j:A jak to chodí v D.P.Pardubice nebo na jiných MHD.,tam si řidiči dělají školení kudy vede cesta z Vysokého Mýta????
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 09:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dusin23 - s roubíčkem máš uplně pravdu. Je to pěknej "slizoun úspěchář". hlavně se mu asi blbě vysvětluje, proč v ústeckým kraji může jezdit levněji a s lepšímy vozy než v libereckým.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7680
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 12:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak jinde, ale tady si řidiči vozí autobusy sami a problém s tím není. Z Mýta sem to není zas až tak daleko a trasa je taky poměrně jednoduchá. A pokud je řidič místní, pak nemá absolutně žádný problém.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3463
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 17:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Liberečák.Bohužel jsou skutečnosti které neznáš a ani ti je nemám za zlé,že je nevíš.S tvým hodnocením nesouhlasím,ale máš-li takový názor můžeš ho mít.
ad Dusin no říkej tomu klidně i podraz ale pokud řekneš A řekni i B tzn.vyjmenuj spol.které proti DPÚK šli.(ICOM Transport,Z-group.Dopravní podniky,a zadními vrátky i Connex).
A mysli si co chceš ale pokud by to bylo obráceně myslíš že by se DPÚK zachovalo jinak?
Bohužel tam byl na vině i kraj (asi vyšší % ale i dopravce.)Kraj se choval neprofesionálně.
Ale myslím že by jsme neměli na toho či onoho člověka osobně útočit.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 18:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ares1 - asi opravdu nevím všechno, tudíž usuzuju jenom z toho co je mě známo.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 19:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Ares:Jenže on byl tím kamínkem který spustil tu lavinu,byl první z těch ..jak to nazvat..,solidních firem od kterých se spíše čekala podpora a kolegialita než servilita vůči mocným,no a když už to bylo v pr.. tak se ostatní na tu kořist holt taky vrhli,no a pokud jde o ty osobní útoky jak ty říkáš,každý jsme nějak odpovědný za své činy a tento člověk který si v době kdy autobusová doprava na tom není zrovna nejlépe díky různým Studet agenci a spol.a udělování koncesí firmičkám které mají z autobusové dopravy jen techničák od staré Karosy, by firmy tohoto typu jako jsou ČSAD,Transcentrum,ICOM atd..měli dŕžet spíše pospolu než mezi sebou bojovat a umožňovat smích těm třetím kterým jsou v tomto případě kraje a jejich úředníci kteří nerozhodují o dopravě díky svým zkušenostem,ale díky příslušnosti k té správné straně!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3466
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 19:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Dusin neodpověděl jsi mi.Myslíš že by DPÚK neudělalo totéž?Věř že udělalo.a nebralo by si servítky stejně jako kdokoliv jiný.Tady máme rozdílný názor.DPÚK totiž rozhodně svaté není a nebylo.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 22:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Společný postup "těch dobrých" proti všem ostatním smrdí (přinejmenším) monopolem a ten přinese málokdy co dobrého. Ať jde o autobusy žluté, bordové nebo jakékoliv jiné, vlaky ČD nebo třeba moc krajských úředníků.
Proto jsem všema deseti proti dohodám velkých dopravních společností, ostatně, kdyby k nim došlo, smrdělo by to porušením zákona.
Navíc každá obchodní společnost (tedy i ČSAD) se z logiky věci snaží rozšiřovat obrat i zisk a tudíž je jednání pana Roubíčka naprosto pochopitelné, legální (právně i morálně) a hlavně smysluplné.
Neznalek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 15:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin23: Proč si myslíš, že to byl on? Přímo Roubíček? Moc ho kritizuješ mi příjde, jsem sním zadobře i když mě jednou podrazil což se dá odpustit. Ale uvědom si, že této situace mohl využít někdo z majitelů firmy. Stejnak všechno muselo být právě majiteli schváleno. Já být majitel čsadu zachovám se asi podoběně. Nabídka jak získat nová střediska plus linky? Skvělá nabídka.
Volvo Berghof (1995 - 2007) ve středisku Turnov
123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.77.209
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 18:01:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O anketě si myslím své,je zajímavé pánové že jste zde nikdo nenapsal,ževšichni řidiči ČSAD Semily,museli povinně ,,N E J L E P Š Í " řidičku napsat !!! Trochu divná anketa ,,cestujících" nezdá se Vám ???
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 18:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:Ares:To jak by se se zachoval DPÚK je od nás jen spekulace,já si myslím že stejně jako většina ostatních,nezůčastnil by se,ty si zase myslíš opak,kde je pravda těžko říct,kdyby se nedej bože situace opakovala někde jinde,třeba se projevěj!!!!

ad:Neznalek:Ja si to nemyslím,já to vím,stejně jako všichni ostatní a pokud se nemýlím,Roubíček je celkem významným majitelem ČSAD Semily ale to je fuk,já ho prostě rád nemám,mám na něj svůj názor kterej jsem si udělal na základě jeho chování k zaměstnancům a okolí a ten jsem ve vší slušnosti zveřejnil a jestli na něj má někdo názor opačný než já,určitě ví proč a je to jeho svatý právo.

ad:Wlasta:Pleteš si spolupráci s kartelem a konkurenci s podrazem.
Neznalek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusin23: Jestli můžu Roubíček neni vůbec žádný majitel a hlavně né významný. Je to jen řiditel nic víc. Nic ve společnosti nevlastní. O tom bych něco věděl. Majitel co má významnou část ve firmě, žije v Praze. Druhý hlavní majitel žije na Moravě.

S jeho chováním jsem se potkal, vím jaké má chování vůči zaměstnancum atd. Jako člověk co by měl být generální řiditel se určitě nechová obzvláště jeho optimizmem a neboj, když mu to dokážeš dobře vrátit přemejšlí hodně pokud to myslíš vážně či nikoliv.

Proto s Ústeckým krajem bylo rozhodnutí především Majitelů.
Volvo Berghof (1995 - 2007) ve středisku Turnov
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3468
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 20:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dusin jenže ta společnost někam směřuje narozdíl od některých jiných.Bohužel v názoru na tohoto člověka s tebou nesouhlasím.A chování k zaměstnancům?Ono myslíš že můžeš být s nima kamarád?Vžij se do této situace.Ted to myslím obecně nikoliv konkrétně.Myslíš že je tomu jinde jinak?
ad 123 No nevím ptal jsem se dvou řidičů a nic takového mi nepotvrdily.Tudíž tvá slova jsou výstřel do prázdna.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.77.209
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 21:19:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel nejsou jsem zaměstnanec tak snad vím co jsem musel napsat.
Neznalek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 21:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

123: To se mi trošku nezdá pokud chceš můžeme to probrat po mailu, ale to se mi opravdu nezdá. Poptám se lidí u sebe. Ale stejnak seš anonymní řekni nám třebas středisko odkud jsi?
Volvo Berghof (1995 - 2007) ve středisku Turnov
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3471
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 21:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No doufám že jsi to 123 ignoroval, protože potom bych si tě nemohl vážit.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace